Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-03-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [02] ΑΠΩΛΕΙΕΣ 1,10% ΣΤΟ ΧΑΑ
  • [03] ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ
  • [04] ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  • [05] ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
  • [06] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
  • [07] ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ
  • [08] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ
  • [09] ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο Ν.
  • [10] Ο ΤΕΝΕΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ - ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ
  • [11] ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ "ΟΚ" Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ
  • [12] ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΘΕΜΑ "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
  • [13] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
  • [14] ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
  • [15] ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [16] Ν.Δ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ
  • [17] ΒΟΛΕΪ: Ο ΚΟΒΑΤΣΕΦ MVP ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
  • [18] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΑΟΥΛΙ
  • [19] Η ΜΠΟΖΙΛΟΒΑ MVP ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [20] ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΑΠΑΤΩΛΗΣ
  • [21] ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ "ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ"
  • [22] ΕΥΝΟΪΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Ο ΟΕΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ
  • [23] ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ ΘΑ ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ
  • [24] ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

  • [01] Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (10:17 UTC+2)

    Την πεποίθησή του για την επιτυχή διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2003, αλλά και τον προβληματισμό του ως προς την επάρκεια των ξενοδοχειακών υποδομών της πόλης για τη φιλοξενία των χιλιάδων επισκεπτών της Συνόδου, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης.

    Ο κ.Μαγκριώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Σύνοδο της Βαρκελώνης, προκειμένου μεταξύ άλλων- να καταγράψει τις οργανωτικές απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης, πιστεύει ότι στο πολιτικό πεδίο θα δημιουργήσουν γόνιμο έδαφος, «το έντονα κοινωνικό περιεχόμενο της Ελληνικής Προεδρίας και η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.» και θα διαμορφώσουν παράλληλα το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να μην επιτραπεί η εκδήλωση ακραίων πράξεων, ως είθισται τα τελευταία χρόνια στις Συνόδους της Ε.Ε.

    [02] ΑΠΩΛΕΙΕΣ 1,10% ΣΤΟ ΧΑΑ

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (16:37 UTC+2)

    Με απώλειες της τάξεως του 1,10% στις 2.358,08 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, ως αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης των μετοχών των τραπεζών.

    Με πτώση 1,44%, 1,33% και 0,82% έκλεισαν οι τρεις δείκτες υψηλής, μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 104 εκατομμύρια ευρώ.

    Από το σύνολο των μετοχών 74 κινήθηκαν ανοδικά, 231 υποχώρησαν και 69 παρέμειναν αμετάβλητες.

    Ολοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες σημείωσαν πτώση, εκτός από τον δείκτη Τηλεπικοινωνιών που είχε οριακή άνοδο 0,02%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι δείκτες Συμμετοχών (3,40%), Τραπεζών (2,02%), Ειδών - Λύσεων Πληροφορικής (1,78%), Λιανικού Εμπορίου (1,43%), Πληροφορικής (1,42%), Βασικών Μετάλλων (1,35%), Εκδόσεων - Εκτυπώσεων (1,34%), Ασφαλειών (1,32%), Χονδρικού Εμπορίου (1,23%) και Κατασκευών (1,01%).

    Με μικρότερη πτώση ακολούθησαν οι δείκτες Επενδύσεων (0,60%), Βιομηχανιών (0,59%), Μη Μεταλλικών Ορυκτών (0,40%), Παράλληλης (0,32%), Τροφίμων (0,19%), καθώς και Τηλεπικοινωνιών και Κλωστοϋφαντουργίας (0,02%).

    Ε.Ρ.

    [03] ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

    Βρυξέλλες, 19 Μαρτίου 2002 (13:29 UTC+2)

    Ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, να διατηρηθούν οι πριμοδοτήσεις των καπνοκαλλιεργειών για την επόμενη τριετία και να παραπεμφθεί στο απώτερο μέλλον το ενδεχόμενο σταδιακής μείωσης των κοινοτικών επιδοτήσεων. Κατά του συμβιβασμού αυτού τάχθηκαν η Σουηδία και η Δανία ενώ απείχε η Μεγάλη Βρετανία.

    Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδίωκαν τη διατήρηση των επιδοτήσεων ενώ οι υπόλοιπες χώρες εξακολουθούν να ζητούν τη σταδιακή μείωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δήλωση, που υποστήριξαν η Γερμανία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι το 2003 προτίθεται να επανέλθει με νέες προτάσεις για τη σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων στα καπνά.

    [04] ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (10:43 UTC+2)

    Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2002, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τη γενναία χορηγία του Ομίλου ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα μεταδώσει τηλεοπτικά απευθείας μέσω internet, τη Θεία Λειτουργία από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Με βάση το πρόγραμμα που υλοποιούν από κοινού το Μ.Π.Ε. και η «Θεμελιοδομή», θα μεταδίδονται εφεξής, μέσω του διαδικτύου, οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εκπροσωπεί τα 300 εκατομμύρια των Ορθοδόξων όλου του κόσμου. 

    Για την ανακοίνωση του γεγονότος αυτού, οργανώνεται συνέντευξη Τύπου αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2002 και ώρα 12.00, στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στη διάρκεια της οποίας θα μεταδοθεί και σχετικό μήνυμα της αυτού Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

    [05] ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (21:05 UTC+2)

    Την ήττα με 0-1 γνώρισε η Εθνική Ομάδα Παίδων από την αντίστοιχη της Τσεχίας στον πρώτο φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Πανιωνίου (ο δεύτερος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Καλλιθέας την Πέμπτη 21.03.2002 και ώρα 11.00).

    Το τέρμα για τους Τσέχους σημείωσε στο 15' με κοντινό σουτ ο Νιούγουϊρθ. Η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερες αυτές του Παυλίδη (κεφαλιά άουτ στο 25'), του Α. Παπαδόπουλου (κεφαλιά στο δοκάρι, στο 28') και του Βασιλειάδη (σουτ από κοντά απέκρουσε ο τερματοφύλακας, στις καθυστερήσεις).

    Ελλάδα: Ντουγέρογλου, Τίτης, Ιασωνίδης (57' Στούπας), Τσιώλης, Παπαζαχαρίας, Δημητρουλόπουλος (50' Αγγελίδης), Τσακαλίδης (55' Παπαδόπουλος, 67' Γεωργίου), Πλιάγκας

    (73' Παπαευθυμίου), Α. Παπαδόπουλος (47' Σαμαράς), Μενδρινός (41' Βλαϊκούδης), Παυλίδης (41' Βασιλειάδης).

    Τσεχία: Χρούσκα, Κόπετσκα, Νιούγουϊρθ, Σούρτσεκ, Μπούρτσα, Κρόπικ, Λάταλ (67' Πένκαβα), Στέπαν (78' Βάραντι), Παπαδόπουλος (35' Μόκρετς), Κόμπιλικ, Μαλτσάρεκ (55' Χουσόβσκι).

    [06] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ

    Βερολίνο, 19 Μαρτίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Σαφές μήνυμα προς τους γερμανούς Τουρ Οπερέιτορς πως δεν θα δεχθούν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές τους, "πιεζόμενοι" από την κρίση στη διεθνή τουριστική αγορά, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

    Αντίθετα, ο υπουργός έδωσε κατεύθυνση για ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών από τις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να διατηρηθούν οι τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα και επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας με όλους τους φορείς που διακινούν Γερμανούς τουρίστες προς την Ελλάδα για διεύρυνση της επικοινωνιακής πολιτικής, διαμόρφωσης ειδικών προγραμμάτων συνδιαφήμισης και αντιμετώπισης από κοινού των προβλημάτων με εποικοδομητικό διάλογο.

    Στη διάρκεια της παρουσίας του στο Βερολίνο ο κ. Τσοχατζόπουλος, τον οποίο συνόδευαν ο γγ Τουρισμού και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές, αλλά και να διαπιστώσει τις προοπτικές που παρουσιάζονται την φετινή χρονιά για την ελληνική αγορά ως προς τον αριθμό των Γερμανών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές.

    Σε συνέντευξη τύπου σε Γερμανούς και Ελληνες δημοσιογράφους, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού που θα στηριχθεί μεταξύ άλλων και στη συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ για τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής στον τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και η ελληνική προεδρία το 2003.

    Για τη φετινή τουριστική περίοδο ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική προσπάθεια για να στηριχθεί η ζήτηση μέσα από την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο οικολογικός, θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός των σπορ κ.α. που στηρίζουν την περιφέρεια.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι το 2001 σημειώθηκε αύξηση 2-3% στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2000, και ότι από τα 12,5 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα τα 2,5 εκατομμύρια είναι Γερμανοί, γεγονός που επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη συγκεκριμένη αγορά.

    Ιδιαίτερη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας θα δώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η γενικότερη αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με ομολόγους του υπουργούς και παράγοντες του διεθνούς τουρισμού. Σε συνάντηση με τον Ιορδανό υπουργό, κ. Ραφαέλ, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για κοινά τουριστικά μεσογειακά προγράμματα.

    Ανάλογες επαφές είχε και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Ι. Πατέλλης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας της Βουλγαρίας, κ.Χατζηνικόλοφ, με τον οποίο συζήτησε θέματα διεύρυνσης της συνεργασίας στον τουρισμό.

    Τα σημαντικότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ήταν η έντονη ελληνική παρουσία με εντυπωσιακό περίπτερο 1.900 τμ, η συμμετοχή της "Αθήνας 2004", της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, που παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα αξιοπόιησης της περιουσίας του ΕΟΤ.

    Ακόμη παρουσιάστηκε και η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στη Γερμανία, που περιλαμβάνει και ειδικό διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν Γερμανοί, συνθέτοντας ένα κείμενο προβολής της Ελλάδας με προκαθορισμένες λέξεις.

    [07] ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Εστάλη σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Εργων προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προαναγγελία της προκήρυξης για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του έργου "Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης", όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Βάσω Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με την προαναγγελία η προκήρυξη αφορά τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία:

    - Αρτηρίας διαμπερούς κυκλοφορίας στην κεντρική περιοχή Θεσσαλονίκης, μήκους 3.800 μέτρων, αποτελούμενης από μεσαίο υποθαλάσσιο τμήμα μήκους 1.240 μέτρων, με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, τμήματα κυρίων εισόδων - εξόδων (σήραγγες, ανοικτές ράμπες, χερσαίες προσβάσεις) με μία, δύο ή και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, καθώς και των συνδέσεων με το επιφανειακό οδικό δίκτυο.

    - Των βελτιώσεων και προσαρμογών στους απολήγοντες στην ανωτέρω αρτηρία οδούς, των πεζοδρομήσεων και λοιπών επιφανειακών διαμορφώσεων

    - Των κτιρίων που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία της ανωτέρω αρτηρίας (ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.)

    - Ολων των απαραίτητων πρόσθετων προς τα ανωτέρω εργασιών για την πλήρη, κατάλληλη και ομαλή κατασκευή του έργου (δεξαμενή προκατασκευής βυθιζόμενων κιβωτίων, μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λ.π.)

    - Των συστημάτων ηλεκτρονικής και ηλεκτρομηχανικής υποστήριξης της λειτουργίας της αρτηρίας και των προσβάσεων, όπως αερισμός - εξαερισμός, φωτισμός κλπ.

    - Συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας της αρτηρίας και των προσβάσεών της κατά τις φάσεις κατασκευής και λειτουργίας.

    Το έργο θα εκτελεστεί με σύμβαση παραχώρησης.

    [08] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Από σήμερα ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει πολλούς λόγους να είναι καλύτερα. Ο κυριότερος είναι επειδή βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου η γυναίκα του, Βιβή. Ετσι ο καταξιωμένος προπονητής θα έχει περισσότερη διάθεση στην ανασυγκρότηση της σκέψη του εν όψει των επόμενων δύσκολων παιχνιδιών του πρωταθλήματος, αφού ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ξεπεράστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

    Ούτε που σκέφτονται το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟ οι παίκτες του Ηρακλή, Σε αυτό συντέλεσε αποφασιστικά το διήμερο ρεπό που είχαν και που τους έδωσε τη δυνατότητα ξεκουραστούν και να ανασυγκροτήσουν την σκέψη τους.

    Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήδη τους κάνει λόγο για το επόμενο μεγάλο εμπόδιο που έχουν να υπερπηδήσουν. Τον ΟΦΗ, από τον οποίο σκέφτονται μόνο τη νίκη. "Για μας οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι ο πρώτος μας στόχος", αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης. Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Γηραιού είναι ότι επιστρέφουν οι Στολτίδης και Κορμαρής, ενώ το αγκάθι στην όλη υπόθεση εξακολουθεί να είναι ο Σεμπαστιάν Ράμπερτ, που στη Λεωφόρο συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στην Κρήτη.

    Κ.Π.

    [09] ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Να κλείσει το συντομότερο το θέμα των πανωτοκίων ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    «Η κυβέρνηση δεν θα λάβει νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, διότι πιστεύει ότι η πρόθεση ανάληψης νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών λειτουργεί ως τροχοπέδη στην έφεση των ενδιαφερομένων να κλείσουν τις υποθέσεις τους», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης

    Τόνιοσε, δε, ότι από το Σεπτέμβριο θα μειωθεί σταδιακά η εισφορά του νόμου 128/75, με αποτέλεσμα να πέσουν κατά 0,6% τα επιτόκια σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, καθώς και στις πιστωτικές κάρτες. Από τη ρύθμιση θα ωφεληθούν και οι επιχειρήσεις που «πλήττονται» από τα πανωτόκια, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις παλαιές περιπτώσεις μεγάλων χρεών.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τις τράπεζες να παρέχουν περισσότερες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να πάρουν πρωτοβουλίες στον τομέα της νέας οικονομίας και να προσφέρουν σύγχρονα επενδυτικά προϊόντα, εφάμιλλα με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών

    [10] Ο ΤΕΝΕΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ - ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

    Ουάσιγκτον, 19 Μαρτίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Ο αρχηγός της CIA, Τζορτζ Τένετ δήλωσε ότι το Ιράκ είχε επαφές με την οργάνωση Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν και ενδέχεται να συνεργαζόταν μαζί της.

    Ο Τένετ, μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας ανέφερε ότι η Βαγδάτη έχει μεγάλη ιστορία υποστήριξης της τρομοκρατίας και είχε επίσης επαφές με την Αλ Κάιντα, όπως μετέδωσε το BBC.

    Ο Τένετ είπε ότι οι σύνδεσμοί Ιράκ και Αλ Κάιντα μπορεί να περιορίζονται από ιδεολογικής άποψης, αλλά η αντιπάθεια και των δύο πλευρών προς τις ΗΠΑ και τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας καθιστούν πιθανή τη μεταξύ τους συνεργασία.

    [11] ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ "ΟΚ" Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Φαίνεται πως ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης κερδίζει το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του (πριν από τρεις περίπου μήνες) και αφορούσε την παραμονή του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην ομάδα. Ετσι έπειτα από μια πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες την Καθαρά Δευτέρα πολύ σύντομα θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο συνεργασίας του "Ντούσκο" με το Δικέφαλο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συμφώνησε να μείνει στην ομάδα. Και μάλιστα πιθανόν μετά το παιχνίδι του Σαββάτου στην Καισαριανή να συζητήσει και τη διάρκεια του νέου συμβολαίου του.

    Όμως όλα θα κριθούν από την πορεία που θα έχει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού μια επικείμενη έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ ουσιαστικά ανοίγει πολλούς δρόμους.

    Ο ίδιος πάντως δε θέλει να πει πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο δρόμος που έχει να διανύει ο Δικέφαλος είναι δύσκολος "Υπάρχουν ακόμη έξι αγώνες για το πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι μέσα στο στόχο της δεύτερης θέσης", αναφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο "Ντούσκο".

    Κ.Π.

    [12] ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΘΕΜΑ "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Ημερίδα με θέμα "Γυναίκες και Πολιτική" διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας με κύρια ομιλήτρια την Πρόεδρο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών Τζόι Μέιν.

    Καλωσορίζοντας την κ. Μέιν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει η γυναίκα σε πολλά μέρη του κόσμου στερούμενη όχι απλώς πολιτικών αλλά και αυτών των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Επεσήμανε ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και στις αναπτυγμένες χώρες, όπως η είναι η γυναικεία ανεργία στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και το Traffickingk που δεν είναι άλλο από τη διακίνηση νεαρών γυναικών για έκδοση κυρίως από πρώην κομμουνιστικές χώρες προς τις χώρες της Δύσης.

    H κ. Μέιν ως Πρόεδρος των γυναικών των Κεντροδεξιών κομμάτων όλου του κόσμου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή της νοοτροπίας και της κουλτούρας των κομμάτων προκειμένου να ασχοληθεί η γυναίκα με την πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοκρατία είναι πιο υγιής όταν γυναίκες και άνδρες έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

    Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα πρέπει τα γυναικεία τμήματα των κομμάτων να ασχοληθούν με την εκπαίδευση των γυναικών για τη συμμετοχή τους στην πολιτική από μικρή ηλικία και όχι απλώς σε εθελοντικό επίπεδο. Η Πρόεδρος της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γυναίκα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, κάτι -που όπως είπε- δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερνήσεις αλλά κυρίως από την προσωπική προσπάθεια της καθεμιάς ξεχωριστά που ασχολείται με την πολιτική.

    Στους λόγους για τους οποίους τα κόμματα θα πρέπει να κινητοποιήσουν τις γυναίκες να ασχοληθούν δυναμικότερα με την πολιτική εξήγησε στην ομιλία του ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Βαληνάκης.

    "Θέλουμε γυναίκες γιατί πρέπει να αποδεικνύουμε την πίστη μας στις διακηρύξεις μας για ισότητα των δύο φύλων. Θέλουμε γυναίκες στη διεθνή μας παρουσία, θέλουμε γυναίκες στην Ευρώπη γιατί η πολιτική των αρχών και της ισότητας είναι η πολιτική που πρέπει να ασκούμε". Ο κ. Βαληνάκης θεώρησε δεδομένο ότι απαιτείται μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική, όπως απαιτείται και μεγαλύτερη κατανόηση των ανδρών σε ζητήματα οικογένειας και προέτρεψε τις γυναίκες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και στο γεγονός ότι η ζωή τους επηρεάζεται ολοένα και περισσότερο από τα διεθνή τεκταινόμενα.

    Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε και η Συντονίστρια της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    [13] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

    Βελιγράδι, 19 Μαρτίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συναντηθεί με εκπροσώπους της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ε.Ε.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τον ύπατο εκπρόσωπο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα, τον Επίτροπο για τις εξωτερικές υποθέσεις Κρις Πάτεν με τους οποίους θα συζητήσει ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις και τη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Γιουγκοσλαβίας.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σβιλάνοβιτς θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

    [14] ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ

    Βουκουρέστι, 19 Μαρτίου 2002 (20:36 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ποσοστό της τάξεως του 91% του ρουμανικού πληθυσμού τάσσεται υπέρ της εκλογής του προέδρου της χώρας από τον λαό σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Άντριαν Ναστάσε για ορισμένες τροποποιήσεις στο Σύνταγμα έτσι ώστε ο πρόεδρος να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, ιδέα που συμμερίζεται μόνο το 5% των ερωτηθέντων.

    Ποσοστό 51% υποστηρίζει ότι και ο πρωθυπουργός αντίστοιχα θα πρέπει να εκλέγεται από τον λαό.

    Για την ίδια ερώτηση ποσοστό 25% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να ορίζει τον πρωθυπουργό ενώ το υπόλοιπο 25% θεωρεί ότι πρόκειται για απόφαση την οποία θα πρέπει να λαμβάνει το Κοινοβούλιο της χώρας.

    [15] ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Βουκουρέστι, 19 Μαρτίου 2002 (20:34 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ρουστου Καζίμ Γιουτσελεν αναμένεται να φτάσει απόψε στο Βουκουρέστι μετά από πρόσκληση του Ρουμάνου ομολόγου του Ιοαν Ρους.

    Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Ρουμανία ο κ. Γιουτσελέν θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Άντριαν Ναστάζε, τον υπουργό Εξωτερικών Μιρτσέα Γκεοάνα καθώς και με άλλους Ρουμάνους αξιωματούχους.

    Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσει η ανεύρεση τρόπων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

    [16] Ν.Δ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (20:31 UTC+2)

    "Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τραπεζών, εξήγγειλε μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της Οικονομίας που πολλές φορές στο παρελθόν έχει εξαγγείλει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη", δήλωσε ο αρμόδιος του Τομέα Εθνικής Οικονομίας για θέματα Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστηρίου, Τραπεζών και ΔΕΚΟ της Ν.Δ. Δημήτρης Κωστόπουλος.

    "Οι μετοχοποιήσεις των κρατικών οργανισμών βαπτίζονται αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές

    Ως κίνητρα επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέρονται οι μειώσεις της φορολογικής κλίμακας - για μία διετία μόνο, κατά 10% και 5% αντίστοιχα για κάθε έτος για τις συγχωνευόμενες επιχειρήσεις.

    Οι καταργήσεις των αντικινήτρων για τις επενδύσεις, δηλαδή η γραφειοκρατία, η δυσκολία αδειοδοτήσεων, το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα και οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές εξακολουθούν να είναι όνειρο θερινής νυκτός.

    Η ψήφιση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, για να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης αναβάλλεται συνεχώς.

    Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις η σπονδυλική στήλη της Ελληνικής Οικονομίας όχι μόνο δεν υποστηρίζονται, αλλά αντιθέτως, διώκονται.

    Τα μέχρι σήμερα αφορολόγητα αποθεματικά των επιχειρήσεων για επενδύσεις καταργήθηκαν", επισήμανε.

    "Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν, με τις παραπάνω θέσεις, να προσελκύσουμε επενδύσεις από το εξωτερικό και να γίνουν επενδύσεις από τους Έλληνες επιχειρηματίες, αφού η επιχειρηματικότητα, αντί να βοηθηθεί, διώκεται;", τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

    "Η κυβέρνηση έχει μεγάλες δυσκολίες προσαρμογής προς τα διεθνώς ισχύοντα και δεν τολμά να υλοποιήσει τα αναγκαία μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της Οικονομίας", υπογράμμισε.

    [17] ΒΟΛΕΪ: Ο ΚΟΒΑΤΣΕΦ MVP ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Ο διαγώνιος της Ολυμπιάδας Αντώνης Κοβάτσεφ (30 ετών, 1.99μ.) αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 22ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Στον αγώνα Ολυμπιάδα-ΑΕ Νίκαια ο Κοβάτσεφ κέρδισε 16 πόντους, με 1 άσο, 13/21 επιθέσεις (62% αποτελεσματικότητα), 2 μπλοκ, ενώ είχε και 2 άμυνες.

    Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής ανά κατηγορία είναι: Πόντοι: Κλέιτον Στάνλεϊ (ΠΑΟΚ) 24, επίθεση: Μάριος Γκιούρδας (Ολυμπιακός) 92%, υποδοχή: Χρήστος Δημητρακόπουλος (Παναθηναϊκός) 91%, μπλοκ: Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός) 6.5, άσοι: Αντρέι Κράβαρικ (Ηρακλής) 6, άμυνες: Σπύρος Κυριακάκης (Ιωνικός ΝΦ), Νταβίντ Μιούρεκ (Παναθηναϊκός) 9.

    [18] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΑΟΥΛΙ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου με έγγραφό της ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για τις αλλαγές που έχουν γίνει στη βαθμολογία του περσινού κυπέλλου Μπρούνο Τζάουλι, μετά την αφαίρεση 10 βαθμών από τη γαλλική ομάδα, η οποία από 2η βρέθηκε 6η. Η εθνική Γαλλίας έχασε τους βαθμούς που είχε κερδίσει με τον σπρίντερ, Κριστόφ Σεβάλ, που σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε να έχει κάνει απαγορευμένων ουσιών.

    Αναλυτικά η βαθμολογία είναι: Πολωνία 107 (107), Ρωσία 97 (95), Ιταλία 94 (93), Γερμανία 93 (91), Βρετανία 91 (91), Γαλλία 87 (97), Ισπανία 77 (76), Ελλάδα 67 (66).

    [19] Η ΜΠΟΖΙΛΟΒΑ MVP ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Η Βουλγάρα διαγώνια του Φιλαθλητικού Αλμπένα Μποζίλοβα (29 ετών, 1.94μ.) αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια της 22ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών στο βόλεϊ. Η Μποζίλοβα στον αγώνα Βριλήσσια-Φιλαθλητικός 0-3 κέρδισε 20 πόντους, με 1 άσο, 18/30 επιθέσεις (60% αποτελεσματικότητα), 1 μπλοκ, ενώ είχε και 2 άμυνες.

    Οι κορυφαίες της 22ης αγωνιστικής ανά κατηγορία είναι: Πόντοι: Καρίνα Μεντβέντεβα (Μαρκόπουλο) 32.5, επίθεση: Δήμητρα Γιακουμή (ΑΕ Βύρωνα/Αγ. Σώστη), Κατερίνα Νικολαϊδου (Πανελλήνιος) 67%, υποδοχή: Χαρά Σάκκουλα (Φιλαθλητικός) 82%, μπλοκ: Ράνια Γεωργακοπούλου (Αίας Ευόσμου) 7, άσοι: Λία Ευαγγελοπούλου (ΑΕ Βύρωνα/Αγ. Σώστη), Βέρα Καλλιγέρη (ΖΑΟΝ) 4, άμυνες: Κατερίνα Πετρουλάκη (Μαρκόπουλο) 19.

    [20] ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΑΠΑΤΩΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Αναχωρεί αύριο για την Κύπρο ο εθνικός προπονητής του στίβου, Οδυσσέας Παπατώλης. Στο διάστημα της τριήμερης παραμονής του θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Μεγαλονήσου για τον καλύτερο συντονισμό των προετοιμασιών των Ελλήνων πρωταθλητών.

    Σημειώνεται ότι στο χρονικό διάστημα Μαρτίου - Μαϊου θα μετακινηθεί εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας έλλειψης αγωνιστικών χώρων, μεγάλος αριθμός Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές μας επέλεξαν για προπονήσεις την Κύπρο, μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας αθλητικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

    [21] ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ "ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ"

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας θα υποβάλλει αυτή τη βδομάδα ο εγκέφαλος της αποκαλούμενης «εταιρίας δολοφόνων» Χρήστος Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Ο 68χρονος βαρυποινίτης έχει καταδικαστεί 8 φορές σε ισόβια. Τον περασμένο Απρίλιο απέδρασε από τις φυλακές της Κέρκυρας, αλλά συνελήφθη 5 μήνες μετά και από τότε κρατείται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στις φυλακές της Κέρκυρας έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν εκεί και πάσχει, επίσης, από κρίσεις άσθματος και έλκος στομάχου.

    [22] ΕΥΝΟΪΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Ο ΟΕΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ

    Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Βελτιωμένα ποσοτικά και ποιοτικά θα είναι τα νέα στεγαστικά δάνεια που θα χορηγήσει στους δικαιούχους του ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) κατά τη διετία 2002-2003.

    Ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΕΚ ότι οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι αλλά και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων θα είναι θεαματικά χαμηλότερα από αυτά που προσφέρουν οι τράπεζες.

    Το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το τρέχον τραπεζικό επιτόκιο, που ανέρχεται σε 5,7%. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως είναι οι πολύτεκνοι που προστατεύουν από 4 παιδιά και πάνω, το επιτόκιο θα είναι μηδενικό.

    Διπλή επιδότηση επιτοκίου με ευνοϊκότερους όρους δικαιούνται οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι δικαιούχοι του ΟΕΚ εργατοϋπάλληλοι ή συνταξιούχοι, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα υπερβαίνει τα 2.220.000 δρχ. εντάσσονται στο πρόγραμμα αυξημένης επιδότησης, ενώ το επιτόκιο του δανείου τους επιδοτείται και από το ελληνικό δημόσιο.

    Χαμηλότοκα δάνεια θα χορηγήσει ο ΟΕΚ και στους δικαιούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν από το ελληνικό δημόσιο για πρώτη κατοικία.

    Ο Οργανισμός θα συνεχίσει με ευνοϊκότερους όρους και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, ενώ το 2003 θα διενεργήσει απογραφή για τις 2.400 κατοικίες του Ολυμπιακού χωριού, που θα παραδοθούν στους δικαιούχους μετά την ολυμπιακή χρήση.

    [23] ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ ΘΑ ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ TELEKOM

    Ρώμη, 19 Μαρτίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία ενέκρινε το αίτημα της εισαγγελίας του Τορίνο να ανακρίνει τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για την υπόθεση της "Telekom Srbija", σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου.

    Η εισαγγελία του Τορίνο διεξάγει έρευνα εναντίον στελεχών της διοίκησης της Telecom Italia το 1997, όταν υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά του 29% της σερβικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, με την υποψία ότι διέπραξαν το ποινικό αδίκημα της ψευδούς παρουσίασης ισολογισμού και της διαφθοράς.

    Το Ιταλικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα ελέγξει τον ισολογισμό και τα συμβόλαια της Telecom Italia ώστε να διαπιστώσει αν υπήρξαν παρανομίες στην αγορά του 29% της σερβικής εταιρίας.

    Τη διαδικασία για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κίνησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβι Μπερλουσκόνι, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως για τις παρανομίες ευθύνεται η τότε κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι.

    Σύμφωνα με τον τύπο της Ρώμης, στις αρχές Απριλίου θα ταξιδέψουν στη Χάγη ανακριτές της εισαγγελίας του Τορίνο, για να ανακρίνουν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη φυλακή του Σεβενίνγκεν. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο εισαγγελέας Μπρούνο Τίντι, ο οποίος θα μεταβεί στη Χάγη μαζί με το βοηθό του και τρεις δικαστές.

    [24] ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Μπάνια Λούκα, 19 Μαρτίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Τα γραφεία της Ισλαμικής κοινότητας στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας έγιναν αντικείμενο επίθεσης στη διάρκεια της νύχτας.

    Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

    Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της περιοχής αναφέρει ότι άγνωστοι πέταξαν στην αυλή των γραφείων της Ισλαμικής κοινότητας στην πόλη Γιάνια εκρηκτικό μηχανισμό.

    Από την έκρηξη δεν υπήρχαν τραυματισμοί, σημειώθηκαν ωστόσο μικρές υλικές ζημιές στο κτήριο των γραφείων της κοινότητας.

    Εκπρόσωπος της επιτροπής του Ελσίνκι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασε ανησυχίες για το εν λόγω περιστατικό.

    "Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την ανανέωση της βάρβαρης επίθεσης εναντίον της Ισλαμικής κοινότητας που έχει σκοπό να προκαλέσει τον φόβο και τη δυσπιστία στις σχέσεις των αντιπροσώπων διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της επιτροπής.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 19 March 2002 - 19:13:53 UTC