Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-06-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
  • [02] EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ.
  • [03] ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
  • [04] Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [05] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
  • [06] ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ
  • [07] ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [08] OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
  • [09] ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ
  • [10] Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
  • [11] ΒΟΛΕΪ: ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3 - 0 ΣΕΤ
  • [12] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [13] ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
  • [14] ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο
  • [15] ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
  • [16] ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
  • [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • [18] Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [19] ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 79 - 78 ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
  • [20] ΣΕ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [21] Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

  • [01] ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Αθήνα, 15 Ιουνίου 2002 (21:11 UTC+2)

    Φωτογραφία: Θεόδωρος Πάγκαλος

    Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ζητά σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές έκτακτο συνέδριο και αλλαγή προέδρου.

    "Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιμετωπίζει ως γεγονός την εκλογική ήττα", αναφέρει και προσθέτει:

    "Χάνουμε τις εκλογές και για μένα ηγεσία και κόμμα που χάνει τις εκλογές και μάλιστα με αυτογκόλ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ηττα στις εκλογές σημαίνει αναζήτηση ευθυνών και ανάληψη ευθυνών από την ηγεσία. Αν στις δημοτικές εκλογές πάρουμε λιγότερες από 20 Νομαρχίες, θα πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο", επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι πρέπει τώρα το ΠΑΣΟΚ να δει τι δεν πάει καλά, γιατί αν δεν το κάνει σε λίγους μήνες, όπως υποστηρίζει, θα είναι στην αντιπολίτευση.

    Αναφέρει ακόμη πως ο Κώστας Σημίτης δεν είναι αυτοκράτορας, άρα κρίνεται και εκείνος.

    [02] EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΟ Ε.Σ.Ρ.

    Aθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας γνωστοποιώντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των τηλεοπτικών σταθμών ΕΡΤ, Mega, ANT1, Star, Alter για την οποία δικάσιμος ορίστηκε η 21η Ιουνίου.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αποδείξει «ότι λειτουργεί ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή και συνεπώς να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΔΗΚΚΙ κατά τη συζήτηση της αίτησης, αφού, από τα επίσημα στοιχεία που τηρεί αποδεικνύεται ο καταφανής αποκλεισμός του ΔΗΚΚΙ από τους ανωτέρω τηλεοπτικούς σταθμούς κατά προκλητική παράβαση του Συντάγματος, του νόμου 2328/95 και των Ευρωπαϊκών Κανόνων Δικαίου».

    Τέλος ο κ. Τσοβόλας ζήτησε από το Ε.Σ.Ρ. όλες τις μηνιαίες και τετραμηνιαίες καταστάσεις από τις οποίες προκύπτει ο χρόνος που διατέθηκε στα ελληνικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για το χρονικό διάστημα από 1/5/2000 μέχρι σήμερα στα δελτία ειδήσεων των παραπάνω σταθμών. Παράλληλα ζητά να πληροφορηθεί σε ποιες εκπομπές πολιτικού διαλόγου κλήθηκαν και ποια κόμματα.

    [03] ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Εγκαινιάστηκε το πρωί από τον υφυπουργό Μεταφορών Σπύρο Βούγια και τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Θέρμης. Πρόκειται για ένα έργο που στοίχισε 70 εκατομμύρια δραχμές (50 διατέθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών και 20 από ιδίους πόρους του Δήμου Θέρμης).

    Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει έκταση 4,5 στρεμμάτων και βρίσκεται στη νοτιοανατολική είσοδο του οικισμού. Η κατασκευή του θα συμβάλλει στην προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής, του εθελοντισμού καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε επίδειξη από μικρούς μαθητές με ειδικά οχήματα τα οποία αγοράστηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας του πάρκου.

    Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το Πάρκο σημαντικό και χρήσιμο έργο σε μια χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας συνεχάρη το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θέρμης που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να υλοποιήσει το έργο. Με αφορμή το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, τα απέδωσε στο υπάρχον οδικό δίκτυο, τη συντήρηση των οχημάτων και την εκπαίδευση των οδηγών. "Οταν από μικρά τα παιδιά μπαίνουν στο σύστημα της κυκλοφορίας, όταν εξοικειωθούν ως οδηγοί και ως πεζοί μειώνοντα τα τροχαία δυστυχήματα" είπε ο κ. Βούγιας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα έχουμε μια Ελλάδα με λιγότερα τροχαία.

    [04] Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Aθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Σκοπός των ανθρώπων του "Αθήνα 2004" είναι ο άνθρωπος να γίνει το επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου μιλώντας χθες το πρωί στα εγκαίνια του εικαστικού happening με την ονομασία "καλειδοσκόπιο" που οργάνωσε η Swatch, Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου της Swatch Ν. Τζ. Χάγιεκ, του μέλους της ΔΟΕ και προέδρου της Επιτροπής Μάρκετινγκ, Τζ. Χάιμπεργκ και του Χρυσού Ολυμπιονίκη, Κάρλ Λιουις.

    Η κ. Αγγελοπούλου τόνισε ότι πολλές εγκαταστάσεις και έργα υποδομής ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως το πιο σημαντικό είναι οι αλλαγές που βλέπουμε στους πολίτες της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. "Το έντονο ενδιαφέρον που βλέπουμε εδώ γύρω μας, το συναντάμε οπουδήποτε πηγαίνουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί την ανθρώπινη «υποδομή» πάνω στην οποία επιθυμούμε να στηρίξουμε την ιστορική επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή είναι η αλλαγή που θα κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μοναδικούς και πραγματικά υπέροχους" τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.

    Απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εξήρε την συμβολή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης ενώ χαιρέτησε και την παρουσία του Καρλ Λιούις στην εκδήλωση : «Ερχόμαστε στον θρύλο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που βρίσκεται μαζί μας, τον Καρλ Λιούις, τον άνθρωπο που κέρδισε 10 ολυμπιακά μετάλλια, τα 9 χρυσά μετάλλια».

    Τη βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι μοναδικοί και πετυχημένοι εξέφρασε το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ,

    Τζ. Χάιμπεργκ που συνεχάρη την "Αθήνα 2004" για την πρόοδο της προετοιμασίας".

    Ο πρόεδρος της Swatch, Ν.Τζ . Χάγιεκ αναφέρθηκε στη σημασία της Αθήνας στο

    Ολυμπιακό Κίνημα. Κλείνοντας την εκδήλωση , ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Κάρλ Λιουις αναφέρθηκε στο ρόλο της Swatch στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ χαιρέτησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τονίζοντας «Σήμερα, εδώ μπροστά στις εικόνες της πόλης με το έντονο παρελθόν, σκεφτόμαστε όλους όσους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των Αγώνων τα επόμενα χρόνια".

    [05] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή για ρεσιτάλ ύβρεων κατά της κυβέρνησης απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έστω και αργά φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί, κρίνει και αξιολογεί τους πάντες. Ότι απαιτεί έργο με απτά αποτελέσματα και επιζητεί προοπτική για το αύριο. Καταδικάζει όσους επιχειρούν να οδηγήσουν τον τόπο στο χθες, όσους συστηματικά και σκοπίμως καλλιεργούν τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό" είπε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: "Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους καταδικάζει την Κυβέρνηση Σημίτη και τις πρακτικές της. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους εμπιστεύεται και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή».

    [06] ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

    Πεκίνο, 16 Ιουνίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Το άμεσο κλείσιμο όλων των Ιντερνετ καφέ του Πεκίνου διέταξε ο δήμαρχος της πόλης Λιου Κι. Η απόφαση του δημάρχου ελήφθη μετά την πυρκαγιά σε ένα Ιντερνετ καφέ της κινεζικής πρωτεύουσας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 24 άτομα και να τραυματιστούν 13. Ο κ. Κι ανέστειλε την έκδοση νέων αδειών για Ιντερνετ καφέ.

    Τα περισσότερα από τα θύματα της πυρκαγιάς ήταν φοιτητές. Στο καφέ υπήρχε μόνο μια έξοδος και τα παράθυρα ήταν αμπαρωμένα.

    Ανταποκριτές επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι της κινεζικής κυβέρνησης στα Ιντερνετ καφέ οδήγησαν πολλά από αυτά στην παρανομία. Ειδικό τμήμα της αστυνομίας έχει ως αποστολή να παρακολουθεί το Ιντερνετ 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να αποτρέψει τους χρήστες να μπαίνουν σε σελίδες που θεωρούνται ακατάλληλες από την κυβέρνηση.

    [07] ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Χανιά, 16 Ιουνίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο και την προσφορά της Εκκλησίας στους αγώνες της Κρήτης ενώ κάλεσε τους πιστούς να φροντίζουν και να προστατεύουν τον τόπο τους, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. «Η ιστορία και κυρίως η ιστορία της Κρήτης είναι πλήρης παραδειγμάτων αρχιερέων και ιερέων, οι οποίοι ηργάσθησαν μετά ζήλου και μάλιστα εθυσίασαν και αυτήν την ζωήν των υπέρ του ποιμνίου» είπε χαρακτηριστικά.

    Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν στα Χανιά οι τοπικές αρχές, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Ειρηναίος και πλήθος κόσμου. Ο Μητροπολίτης χάρισε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο του Νεομάρτυρα Καλλινίκου Σαρπάκη, ενώ ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής, όπου τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ένα σταυρό. Από την πλευρά του ο Πατριάρχης δώρισε στο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιερατικό εγκόλπιον, ενώ μοίρασε μικρούς σταυρούς σε όσους παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

    [08] OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    Ηράκλειο, 16 Ιουνίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Τον ίδιο του τον γιο πυροβόλησε και σκότωσε χθες με κυνηγετική καραμπίνα ένας 68χρονος, στο Ασήμι Μονοφατσίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 68χρονος πατέρας Κώστας Σφακιανάκης ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης σκότωσε τον 40χρονο γιο του Νίκο και τραυμάτισε ελαφρά την 36χρονη νύφη του μπροστά στα μάτια των τριών ανήλικων παιδιών του θύματος. Έπειτα κλείστηκε στο σπίτι του οπλισμένος και αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς δηλώνοντας αμετανόητος για την πράξη του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θύτης και θύμα είχαν οικογενειακές διαφορές από τότε που το θύμα μετακόμισε στην Κρήτη από την Αθήνα όπου διέμενε με την οικογένειά του αναζητώντας δουλειά και μια καλύτερη τύχη.

    [09] ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΤ

    Κάιρο, 16 Ιουνίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στην Αίγυπτο τον Αιγύπτιο Ναμπίλ Σόλιμαν, που είχε καταδικαστεί ερήμην το 1981 για τη δολοφονία του πρόεδρου της χώρας Ανουάρ Σαντάτ.

    Ο Σόλιμαν, που βρισκόταν στις ΗΠΑ από το 1992, συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Καίρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Καίρο, ο Σόλιμαν απομακρύνθηκε γιατί έμενε παράνομα στις ΗΠΑ.

    Το AFP μετέδωσε ότι η αιγυπτιακή αστυνομία πιστεύει ότι ο Σόλιμαν είναι μέλος της ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ, που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αίγυπτο Ντέιβιντ Γουέλτς δήλωσε ότι η έκδοση του Σόλιμαν είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

    [10] Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Την πρώτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών στο 16ο τουρνουά "Ακρόπολις". Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε άνετα σήμερα στο ΟΑΚΑ την Λιθουανία με σκορ 78 - 44 και επέστρεψε και πάλι στην κορυφή.

    Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν αμέσως να πάρουν ένα σεβαστό προβάδισμα. Με το τέλος του πρώτου 20λεπτου η εθνική μας προηγούνταν με 11 πόντους (37 - 26).

    Στο β' ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς και επικράτησε άνετα στο τέλος επί του αντιπάλου. Τη 2η θέση στο τουρνουά "Ακρόπολις" κατέκτησε η Λιθουανία, την 3η πήρε η Κροατία και στην τελευταία θέση έμεινε η Ιταλία.

    Ο Γιάννης Ιωαννίδης, αμέσως μετά την άνετη νίκη, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του: "Σήμερα ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν με νοιάζει εάν κερδίσαμε. Δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο". Κορυφαίος παίκτης και MVP του τουρνουά αναδείχτηκε ο Αντώνης Φώτσης.

    [11] ΒΟΛΕΪ: ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3 - 0 ΣΕΤ

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (20:05 UTC+2)

    Με 3 - 0 σετ κέρδισε σήμερα η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών τη Γερμανία σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Οι παίκτες του Στέλιου Προσαλίκα επικράτησαν επί του αντιπάλου τους και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητών του.

    Η εθνική μας ομάδα προετοιμάζεται αυτό το διάστημα για το World League που ξεκινάει στο τέλος του μήνα. Τα σετ στο σημερινό φιλικό παιχνίδι Ελλάδα - Γερμανία έληξαν: 25 - 22, 25 - 19 και 25 - 20.

    [12] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Εκφραστή του πιο νοσηρού συντηρητισμού και των πιο ακραίων καθεστωτικών αντιλήψεων χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις τελευταίες αναφορές του Πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία.

    "Κρίμα, γιατί ο κ. Σημίτης έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία η βούληση της κοινωνίας και η προτίμηση ενός άλλου κόμματος. Κρίμα, γιατί γαντζωμένος στην εξουσία, εγκλωβίστηκε στα Δολιανά και επιμένει να σκάβει χαρακώματα του παρελθόντος, που τόσο πολύ πλήγωσαν όλους τους Ελληνες. Κρίμα, γιατί, ανήμπορος να κυβερνήσει, επιδίδεται σε ανεύθυνη άσκηση αντιπολίτευσης εναντίον της Αντιπολίτευσης και γίνεται τροχονόμος στην κυκλοφορία ''non papers''. Kρίμα, γιατί, ελλείψει επιχειρημάτων, επιχειρεί συκοφαντικές επιθέσεις κατά πάντων'' προσθέτει ο κ. Σιούφας.

    [13] ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

    Αγκυρα, 16 Ιουνίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση τουρκικού επιβατικού σκάφους με ρωσικό φορτηγό στα στενά του Βοσπόρου.

    Το πλοίο «Yeni Besiktas 2», που μετέφερε 26 φοιτητές συγκρούστηκε με το ρωσικό φορτηγό πλοίο «Modisk 3», που μετέφερε χάλυβα από την Ουκρανία στην Ιταλία. Δύο άτομα αγνοούνται, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

    [14] ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2002 (19:35 UTC+2)

    Στην ανάγκη υπέρβασης των προβλημάτων συντονισμού, τα οποία παρατηρούνται μεταξύ των φορέων, που είναι αρμόδιοι για την τουριστική προβολή της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Διημερίδας με θέμα «Ισόρροπη Ανάπτυξη του Νομού, αναγκαιότητα και προοπτικές για την Επαρχία Λαγκαδά», που διοργανώνουν η Ν.Α Θεσσαλονίκης και το Επαρχείο Λαγκαδά. Η λύση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, βρίσκεται στην αποκέντρωση των σχετικών αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, καθώς όπως είπε «είναι αδιανόητο να υπάρχουν ακόμη περιφερειακά προγράμματα στην Αθήνα".

    Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικής και Επιστημονικής Υποστήριξης των επενδυτικών δραστηριοτήτων στην Επαρχία Λαγκαδά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικτυωθείτε» του ΥΠΑΝ.

    Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση που αφορά στην περιφέρεια ο υπουργός επισήμανε ότι στις αρχές του 21ου αιώνα και ενώ ξεκινάει μια νέα δεκαετία, η ελληνική περιφέρεια δεν απέχει πολύ από το συνήθη τρόπο οικονομικής κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης που προωθείται σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι τελικά δεν είμαστε πλέον η γωνιά της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, αλλά μια ευρωπαϊκή γωνιά, η οποία προσπαθεί να χτίσει το μέλλον της με τους ίδιους τρόπους που κινούνται οι πολίτες των αντίστοιχων υπόλοιπων περιοχών της Ευρώπης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια νέα εποχή χρειάζεται μια νέα ανάπτυξη, για μια νέα δεκαετία υψηλών ρυθμών, βιώσιμη οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά. Στο πλαίσιο αυτό κατά τον υπουργό θα πρέπει να δίδεται άμεσα η δυνατότητα στα νέα παιδιά όλων των δήμων αλλά και σε όλη την επαρχία να έχουν πρόσβαση στη νέα γνώση, στη νέα τεχνολογία, στην οποία επενδύουμε, στην μεγαλύτερη παραγωγικότητα για να υπάρξει υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από ό,τι με τον παραδοσιακό τόπο οικονομικής δραστηριότητας.

    Ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικής και Επιστημονικής Υποστήριξης των επενδυτικών δραστηριοτήτων στην Επαρχία Λαγκαδά, προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός κέντρου πληροφορικής, που υποστηριζόμενο από τεχνικό δυναμικό θα εξασφαλίσει σταθερή λειτουργία για όλη την ημέρα, πρόσβαση για τους νέους ανθρώπους, καθώς το κόστος θα βαρύνει το πρόγραμμα επένδυσης.

    «Είναι ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες αντίστοιχης εμβέλειας και σε αυτόν τον τόσο σημαντικό για την περιοχή τομέα, τον τουρισμό» τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός, ο ιαματικός, ο περιπατητικός και άλλοι. Παράλληλα επισήμανε τη σημασία αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, στις υποδομές, την παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

    Μιλώντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις προσπάθειες για την ανάδειξη της ευρύτερης περιφέρειας, ο υπουργός Ανάπτυξης πρότεινε συζήτηση και διάλογο με το λαό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όποτε το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κάνει του κεφαλιού του, την πάτησε και το πλήρωσε πολύ ακριβά».

    Αναφερόμενος τέλος στην ενιαία διαχείριση των φυσικών απορροών των νερών είπε ότι ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα νερά της Βαλκανικής και της ΝΑ Ευρώπης, παρέχοντας σε αυτές τις περιοχές πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό.

    [15] ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

    Ραμπάτ, 16 Ιουνίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Την ώρα που βρίσκονταν πολιορκημένος από τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις, στα βουνά του ανατολικού Αφγανιστάν τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζήτησε από τους μαχητές του να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις σε βάρος αμερικανικών και εβραϊκών συμφερόντων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», τα παραπάνω αποκάλυψαν τρία στελέχη της Αλ Κάιντα που συνελήφθησαν στο Μαρόκο.

    Τα τρία στελέχη της Αλ Κάιντα, σαουδαραβικής καταγωγής, είπαν στους αστυνομικούς ότι δραπέτευσαν από το Αφγανιστάν και ήρθαν στο Μαρόκο, με σκοπό να εξαπολύσουν βομβιστικές επιθέσεις σε αμερικανικά και βρετανικά πλοία που περνούσαν από τα στενά του Γιβραλτάρ. Συνελήφθησαν τον Μάιο, σε μια κοινή επιχείρηση της CIA και της αστυνομίας του Μαρόκο.

    [16] ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

    Λισσαβόνα, 16 Ιουνίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, επέστρεψε στην πατρίδα. Κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο της Λισσαβόνας, πορτογάλοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες και τις μέτριες εμφανίσεις.

    Τις περισσότερες αποδοκιμασίες συγκέντρωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζιλμπέρτο Μαντάιλ, ο Ζοάο Πίντο που αποβλήθηκε στο κρίσιμο ματς με τη Νότιο Κορέα και ο Πάουλο Σόουζα παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Σημειώνεται πως την αποστολή δεν ακολούθησε ο προπονητής, Αντόνιο Ολιβέιρα, που μετέβη απευθείας στο Πόρτο.

    [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

    Aθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (19:17 UTC+2)

    Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το ασφαλιστικό παραθέτουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ. Γιώργος Σουφλιάς και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γεράσιμος Γιακουμάτος. Παράλληλα τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για ένα νομοσχέδιο που είναι αντισυνταγματικό, πρόχειρο και αντί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ασφαλιστικού, το κουκουλώνει και το μεταθέτει στο μέλλον για μικροκομματικούς σκοπούς.

    Οι κ.κ. Σουφλιάς και Γιακουμάτος συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι πολλά σημεία του νομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικά, όπως προκύπτει από την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο πρόχειρο και άθροισμα αποσπασματικών ρυθμίσεων. «Αυτό αποδεικνύεται και από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αναφέρει ότι δεν μπορούν να κοστολογηθούν τα μέτρα που προβλέπει. Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι κινδυνεύει άμεσα το ασφαλιστικό σύστημα και εξήγγειλε κυνικά μέτρα. Τώρα εξαγγέλλει εντελώς διαφορετικά μέτρα, που είναι απλώς ορισμένες οριακές αλλαγές συνδυασμένες με μικροπαροχές χωρίς αντίκρισμα» σημειώνουν.

    Ακόμη εκτιμούν ότι στο κεφαλαιώδες ζήτημα της χρηματοδότησης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, οι κυβερνώντες εμπαίζουν τους πάντες και προσθέτουν: «από το 1996 μέχρι σήμερα, ο κ. Σημίτης, με την Έκθεση Σπράου και τις προτάσεις Γιαννίτση, ταλαιπωρεί την κοινή γνώμη με την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο ασφαλιστικό για να επιβιώσει. Τα απαραίτητα όμως μέτρα, τα μεταθέτει στις μελλοντικές κυβερνήσεις. Η σημερινή κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά για τη δική της επιβίωση. Αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς και προσφέρει ακάλυπτες επιταγές στους ασφαλισμένους».

    Αναφερόμενοι στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι το κόμμα αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο εθνικό θέμα του Ασφαλιστικού με αίσθημα χρέους και ευθύνης και κατέθεσε από το Σεπτέμβριο του 2001 ολοκληρωμένες προτάσεις, ενώ συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο και προσπάθησε να κατευθύνει την κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση μέσα από τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. «Δυστυχώς όμως, απευθυνόμασταν εις ώτα μη ακουόντων» σημειώνουν οι κ.κ. Σουφλιάς και Γιακουμάτος και κατηγορούν την κυβέρνηση για απροθυμία να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο.

    [18] Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Την 4η θέση κατέλαβε η εθνική ομάδα του ανσάμπλ γυναικών στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Την πρώτη θέση στη διοργάνωση πήρε η Ρωσία, ενώ ακολούθησαν Ισπανία και Ιταλία.

    Η εθνική ομάδα, με τις Καρυάμη, Πανταζή, Ιωάννου, Χρηστίδου και Κοντέλια συγκέντρωσε 46.300 βαθμούς. Οι ελληνίδες αθλήτριες ετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο στη Νέα Ορλεάνη.

    [19] ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 79 - 78 ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (19:04 UTC+2)

    Η Κροατία επικράτησε σήμερα επί της Ιταλίας στο τουρνουά Ακρόπολις με σκορ 79 - 78 και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

    Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ήταν ντέρμπι από το πρώτο λεπτό. Οι Ιταλοί κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα (15 - 14), ωστόσο στο τέλος του ημιχρόνου οι Κροάτες επέβαλαν το ρυθμό τους και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 4 πόντους (38 - 34).

    Στην επανάληψη συνεχίστηκε στους ίδιους δυνατούς ρυθμούς η αναμέτρηση, όμως η Κροατία φάνηκε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε στο τέλος να την κατακτήσει με έναν πόντο διαφορά.

    [20] ΣΕ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Aθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (19:03 UTC+2)

    Στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, την αποστολή των γιατρών και των νοσηλευτών και τη συνεργασία ανάμεσα στην επιστήμη και την Εκκλησία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος κατά το σημερινό του κήρυγμα από το παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του νοσοκομείου «Ελπίς» όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά ότι «μόνο αν σεβαστεί κανείς και τον ασθενή και τον γιατρό και τον νοσηλευτή και τον διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου, μόνο αν ο καθένας δει ότι αυτό που κάνει είναι μια αποστολή μέσα στον κόσμο και δεν είναι ένα στυγνό επάγγελμα, μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το χώρο». Συνεχίζοντας υπενθύμισε το «συν Θεώ» των παλαιών ιατρικών συνταγών, εξηγώντας ότι οι παλαιότεροι γιατροί, όταν έγραφαν συνταγές συνήθιζαν να κάνουν σταυρό επάνω επάνω πριν ακόμη αρχίσουν να γράφουν το φάρμακο. «Για τους ανθρώπους που πιστεύουν, ο Θεός είναι παραπάνω και από τους ανθρώπους και από τους επιστήμονες και από αυτήν ακόμη την επιστήμη» πρόσθεσε.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα της υγείας, τα οποία όπως σημείωσε, θα μπορούσαν να επιλυθούν μόνο αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν έβλεπαν σε κάθε άνθρωπο ένα νούμερο ανώνυμο και απρόσωπο αλλά αυτόν τον ίδιο τον Θεό. «Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε την παράδοση η οποία υπάρχει στο έθνος και τη φυλή μας. Οι επισκέψεις στους ασθενείς και η προσφορά μας πρέπει να θεωρείται ιεραποστολή και όχι επάγγελμα» τόνισε και πρόσθεσε: «είναι ιεραποστολή το να ασχολείσαι με τις ανάγκες του ανθρώπου είτε αυτές είναι υλικές είτε πνευματικές».

    Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε γιατρούς και νοσηλευτές να βλέπουν στο πρόσωπο του ασθενή τον ίδιο τον Θεό, την εικόνα του Θεού επάνω στη γη και εκτίμησε ότι μόνο έτσι θα επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας σύστημα.

    Απευθυνόμενος στους ασθενείς τους ευχήθηκε κουράγιο, υπομονή και ταχεία ανάρρωση επισημαίνοντας ότι ο καθένας μας ζει και εξελίσσεται στη ζωή του κυριολεκτικά κάτω από το βλέμμα του Θεού.

    [21] Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

    Αθήνα, 16 Ιουνίου 2002 (18:57 UTC+2)

    Η εθνική ομάδα χάντμολ των ενόπλων κέρδισε τη Συρία με σκορ 24 - 20, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, και κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο της. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κίνα και μια εκ των Λευκορωσία ή Γερμανία.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 16 June 2002 - 18:13:44 UTC