Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
  • [02] ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
  • [03] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
  • [04] ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2ο Ν/Σ ΤΗΣ ΦΟΡΟ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
  • [05] ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
  • [06] ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ
  • [07] ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ
  • [08] ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
  • [09] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΛΑΝΔΗ ΜΕ TON ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [10] ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • [11] ΠΤΩΣΗ 0,51% ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [12] Τ. ΛΕΜΟΝΗΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ
  • [13] ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
  • [14] ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΡΕΝΤΕΡ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
  • [15] ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ
  • [16] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ
  • [17] Ο ΑΡΑΦΑΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ
  • [18] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η
  • [19] ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΛΙΝΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΣΣΑΡΗ
  • [20] Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [21] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ
  • [22] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [23] ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Ο ATHENS CLASSIC MARATHON
  • [24] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Κοπεγχάγη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (13:35 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιόσκα Φίσερ

    «Η νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων στη Γερμανία, αποτελεί εγγύηση για μια πορεία της Ευρώπης, σύμφωνα και με τις αντιλήψεις και τις επιδιώξεις μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

    Από την Κοπεγχάγη, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής ASEM IV επισήμανε:

    "Είναι μια εγγύηση για τη συνέχιση μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και μιας πολιτικής ασφάλειας που χρειάζεται η Ευρώπη, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

    Είναι μια εγγύηση για τη συνέχιση μιας πολιτικής ανάπτυξης που συνδυάζεται με κοινωνική δικαιοσύνη και επιδιώκει την κοινωνική συνοχή και όχι μιας πολιτικής που είχε αποκλειστικό σκοπό την ενιαία αγορά.

    Και είναι επίσης μια εγγύηση για μια διεύρυνση, ώστε να περιορισθούν οι περιφερειακές ανισότητες και να ενταχθούν περισσότερες χώρες στην κοινή πολιτική ειρήνης και συνεργασίας.

    Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

    Ο Πρωθυπουργός, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ASEM IV, είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον, τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του κόμματός του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου.

    [02] ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (14:34 UTC+2)

    Της Νατάσας Θωμά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρωπαϊκή ειρηνευτική πρωτοβουλία, με συμμετοχή ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας, για εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

    Αντιπροσωπεία των τεσσάρων επισκέπτεται το Ισραήλ όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Αριέλ Σαρόν όσο και με τον Γιασέρ Αραφάτ σε μια προσπάθεια να υιοθετεί η ευρωπαϊκή πρόταση για σταδιακή λύση του παλαιστινιακού προβλήματος με την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αράφατ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε την διαμεσολάβηση της Ελλάδας για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμα ότι χθες βράδι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δανό ομόλογο του και συζήτησαν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή. Ο τελευταίος του γνωστοποίησε και την επίσκεψη των τεσσάρων εκπροσώπων στην περιοχή.

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ακραίες δυνάμεις και από τις δυο πλευρές που δεν θέλουν την ειρήνευση στην περιοχή» και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία γεγονότα υπονόμευσαν την ευρωπαϊκή πρόταση για σταδιακή λύση του παλαιστινιακού προβλήματος».

    Ταυτόχρονα σχολίασε και τα σενάρια που προωθούνται σχετικά με αλλαγή της ηγεσίας των Παλαιστινίων, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την βούληση του παλαιστινιακού λαού ο οποίος έχει αποφασίσει να τον εκπροσωπεί ο Γιασέρ Αραφάτ».

    [03] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αγκυρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (11:24 UTC+2)

    Την ικανοποίηση της Αγκυρας για τη στάση που τηρεί η Ελλάδα στο θέμα του καθορισμού ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Ο υπουργός μιλώντας στην εκμποπή "Kafe Siyaset" του τηλεοπτικού δικτύου "CNN Turk", και αναφερόμενος στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, είπε χαρακτηριστικά: "Η εντύπωση που απεκόμισα είναι ότι η Ελλάδα τηρεί θετικότατη στάση στο θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε. και αυτή τη στιγμή το πράττει χωρίς να προβάλλει κανένα όρο".

    Ο κ.Γιουρέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα "θα συνεχίσει να τηρεί αυτή τη στάση χωρίς να προβάλλει κάποια στιγμή όρους", υπογραμμίζοντας ότι η συνέχιση αυτής της στάσης της Ελλάδας θα αποτελέσει ένα σημαντικότατο βήμα για τη διαμόρφωση του κατάλληλου εδάφους για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και από εδώ και πέρα θα καταστεί δυνατό να εξετασθούν και τα σοβαρά θέματα".

    "Πέραν αυτού, προς το παρόν, δεν έχω λάβει ακόμη καμία ξεκάθαρη απάντηση από τους λοιπούς Ευρωπαίους ομολόγους μου, όσον αφορά στο θέμα της ημερομηνίας", κατέληξε ο κ.Γκιουρέλ.

    [04] ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2ο Ν/Σ ΤΗΣ ΦΟΡΟ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (10:55 UTC+2)

    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, το οποίο εισάγει ουσιαστικές αλλαγές, ανοίγοντας τον δρόμο για σημαντικές μειώσεις φόρων, στην περίπτωση μεταβιβάσεων ακινήτων, αλλά και μετοχών.

    Οι μειώσεις των φόρων φτάνουν μέχρι και στο 100%, χάρη στο γεγονός ότι αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, ακόμη και από κληρονομιά ή γονική παροχή. Επίσης, σημαντικές ελαφρύνσεις βρίσκονται ενόψει και χάρη στην αύξηση του επιπλέον αφορολογήτου για κληρονομιές σε συζύγους ή ανήλικα τέκνα και στη μείωση των συντελεστών στις κλίμακες.

    Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση κατά 3.000 ευρώ του αφορολογήτου ορίου για αγορά πρώτης κατοικίας, το οποίο -κατόπιν τούτου- διαμορφώνεται σε 65.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 100.000 ευρώ για έγγαμο, με προσαύξηση 20.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 30.000 ευρώ από το τρίτο και μετά.

    Επιπλέον, η επιφάνεια των ακινήτων που έχει ο φορολογούμενος και μέχρι της οποίας θεωρείται ότι δεν καλύπτονται οι στεγαστικές του ανάγκες, αυξάνεται σε 50 τ.μ. για άγαμο και 70 τ.μ. για έγγαμο, προσαυξημένο κατά 15 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 25 τ.μ. από το τρίτο και μετά.

    Οσον αφορά τις μετοχές, βάσει του σχεδίου νόμου φορολογείται αυτοτελώς με 0,6% η μεταβίβαση από κληρονομιά ή δωρεά ή γονική παροχή τίτλων εισηγμένων στο XAA, ομολογιών, ιδρυτικών και λοιπών τίτλων των εμπορικών εταιριών, δημοσίων χρεογράφων ή άλλων αξιών. Eνώ για συγγενείς δευτέρου βαθμού (κατηγορία B') φορολογούνται με 1,2%.

    Για μεταβιβάσεις μετοχών μη εισηγμένων στο XΑΑ, εταιρικών μεριδίων EΠE, ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων κ.λπ. εταιρειών ο φορολογικός συντελεστής είναι 1,2% αν αφορά συζύγους ή παιδιά ή συγγενείς πρώτου βαθμού και 2,4% μεταξύ δευτέρου και επόμενων βαθμών συγγένειας (B' κατ).

    [05] ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Σε φυλάκιση πέντε ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ένας πρώην αστυνομικός και ένας δικηγόρος, με την κατηγορία ότι εισέπραξαν χρήματα από κρατούμενο, στις φυλακές Διαβατών, υποσχόμενοι ευνοϊκή μεταχείριση στη δίκη του.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 1996 σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης όταν καταδικάστηκε, σε ισόβια κάθειρξη ο διαβότητος μεγαλέμπορος ναρκωτικών

    από τη Βουλγαρία Ογκνιάν Ατανάσοφ. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδικασθείς, αλλά και συγγενικά του πρόσωπα προκάλεσαν επεισόδιο μέσα στο δικαστήριο και αποκάλυψαν ότι πλήρωσαν 40 εκ. δραχμές σε άτομα που τους έπεισαν ότι θα μεσολαβούσαν σε δικαστές και πολιτικούς για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης ο Ατανάσοφ.

    Από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου διατάχθηκε δικαστική έρευνα και με την ολοκλήρωσή της, από τον τότε προϊστάμενο στην εισαγγελία εφετών Δημήτρη

    Σιδέρη, παραπέμφθηκαν σε δίκη ο πρώην αστυνομικός από τις Σέρρες (κρατούμενος την περίοδο εκείνη στα Διαβατά για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών) Γιάννης Μπασδάνης, ο δικηγόρος Παναγιώτης Κλημαντήρης και άλλα τέσσερα άτομα.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύζυγος του Μπασδάνη - που έχει πεθάνει - φέρεται ότι πήρε τα 40 εκ. δραχμές από τη σύζυγο του Ατανάσοφ με τη συμφωνία να δοθούν

    στο δικηγόρο. Οι καταδικασθέντες στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους τέσσερις συγκατηγορούμενους.

    Γ.Χ.

    [06] ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ

    Μυτιλήνη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Το ψηφοδέλτιο του Ανεξάρτητου Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού «Λαϊκή Ενότητα» παρουσίασε ο υποψήφιος Νομάρχης Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, τονίζοντας πως ο συνδυασμός του οποίου ηγείται είναι «υπερκομματικός και γνήσια αυτοδιοικητικός» και έχει ως μοναδικό σύνθημα και έμβλημα «το συμφέρον του νομού μας, υπεράνω όλων».

    Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Λαϊκή Ενότητα» αποτελείται από τους εξής:

    -Βουνάτσος Δημήτριος του Φωκίωνα, υποψήφιος Νομάρχης

    - Ακριώτης Δημήτριος του Κων/νου, γεωλόγος - αντινομάρχης

    - Αρχοντίδου Χρυσούλα του Δημητρίου, ιδιωτική υπάλληλος

    -Βαμβούκου Μαρία του Ιωάννη, έμπορος

    -Βαρελτζής Σάββας του Παναγιώτη, οικονομολόγος - οικονομικός προϊστάμενος ΟΤΕ

    -Βερβερής Ηρακλής του Αντωνίου, οικονομολόγος - υπάλληλος νοσοκομείου Μυτιλήνης,

    -Βερρής Παναγιώτης του Παντελή, οικονομολόγος - φοροτεχνικός

    -Γιαζιτζόγλου Αλέξανδρος του Παναγιώτη, κτηνίατρος - πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου

    -Γιαρμαδούρος Ευάγγελος του Κων/νου, υπάλληλος ΔΕΗ - συνδικαλιστής - έπαρχος Λήμνου

    -Γρίβα Μαρία του Αναστασίου, παιδίατρος Νοσοκομείου Μυτιλήνης

    - Δολκά Σοφία του Γεωργίου, νοικοκυρά

    - Ευαγγελινός Μιχαήλ του Ευστρατίου, οικονομολόγος - στέλεχος Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

    - Καραντώνης Γαβριήλ του Κων/νου, επιχειρηματίας

    -Κοθάλη Αναστασία του Τριαντάφυλλου, συνταξιούχος υπάλληλος

    - Κορδερά Ταξιαρχία του Χαράλαμπου, νοικοκυρά,

    - Κουμελας Δημήτριος του Σωτηρίου, παιδίατρος στο Κρατικό Νοσοκομείου Λήμνου

    - Κρινέλλου Καλλιόπη του Φιλίππου, ξενοδόχος

    - Κρομμύδα Λαμπρινή του Αναστασίου, δασκάλα - πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κωπηλασίας

    -Μιχαλάκης Παναγιώτης του Ευστρατίου, λογιστής συνεταιρισμού Παπάδου

    - Μουτζουρης Δημήτριος του Ευστρατίου, απόστρατος ταγματάρχης στρατού Ξηράς

    - Μυρογιάννη Άρτεμις του Ελευθερίου, νοικοκυρά

    - Παλαιολόγος Γεώργιος του Τιμολέοντος, οικονομολόγος - καθηγητής Αμερικανικού Κολλεγίου DEREE COLLEGE

    - Παπαχριστοφόρου Ανδρέας του Αργυρίου, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός - υπάλληλος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - αντιπρόεδρος Νοσοκομείου Μυτιλήνης

    - Πατσατζής Γεώργιος του Δημητρίου, γεωπόνος

    - Πολίτης Σταύρος του Αναστασόυ, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου

    - Ρεντετάκος Δημήτριος του Αντωνίου- συνταξιούχος τεχνικός της ΕΡΤ - αντινομάρχης

    - Σαρόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, ξενοδόχος

    - Σιάχος Ιωάννης του Κων/νου, γεωλόγος - επιχειρηματίας

    - Σουπιάδου Ανθούλα του Δημητρίου, έμπορος

    - Σταματέρης Ευάγγελος του Γεωργίου, υπάλληλος Πολιτικής Αεροπορίας - εκδότης εφημερίδας

    - Ταξείδης Αριστείδης του Μαρίνου, μαθηματικός καθηγητής - Ψημμά Μαρία του Σάββα, εργοδηγός, υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου

    [07] ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κλείνοντας την ψαλίδα που την χωρίζει από την ΕΕ τόσο στο βιοτικό επίπεδο όσο και σε όλους τους υπόλοιπους δείκτες ευημερίας και κοινωνικής συνοχής, εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην παρουσίαση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του 2002 του Business School του ΣΒΒΕ, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ή του Γ' ΚΠΣ το 2008, δεν σηματοδοτούν ταυτόχρονα το τέλος της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

    "Υπάρχει πολιτική συναίνεση για τους στόχους της οικονομικής πολιτικής. "Επιμένουμε στην αντιπληθωριστική πολιτική, αλλά και στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, όπως περιγράφεται στους στόχους του Προγράμματος για την Ανάπτυξη και Σταθερότητα. Αυτή η συνταγή που μας έβαλε στην ΟΝΕ, εξακολουθεί να αποτελεί και σήμερα αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη. Χρειάζονται, όμως και άλλες πολιτικές. Η απώλεια του εργαλείου της νομισματικής και συναλλαγματικής πολιτικής συνεπάγεται αναγκαστική στροφή προς τη μικροοικονομική πολιτική και έμφαση στην αποτελεσματικότητα του κράτους και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αυτό είναι το νέο δεδομένο στην οικονομική πολιτική", πρόσθεσε.

    "Η ανταγωνιστικότητα είναι η ειδοποιός διαφορά, που κρίνει την ταχύτητα με την οποία συγκλίνουμε. Η αύξησή της είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου. Δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αφού και οι υπόλοιπες χώρες έχουν τον ίδιο στόχο. Και καμιά πολιτική ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματά της αν συγχρόνως δεν υπάρξει και ένας ευρύς διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η αύξηση", ανέφερε.

    Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας τη δεκαετία του 1990, εξακολουθεί, όμως, να υστερεί τόσο σε σχέση με τους εταίρους της στην ΕΕ όσο και με άλλες χώρες.

    Με βάση τη φετινή έκθεση του ΙMD για την ανταγωνιστικότητα προκύπτει πως το σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον εξακολουθεί να στηρίζει την ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας. Ωστόσο, η αποδοτικότητα του ευρύτερου δημόσιου αλλά και του επιχειρηματικού τομέα, καθώς και οι ρυθμοί υιοθέτησης νέων τεχνολογιών στη παραγωγική διαδικασία συνεχίζουν να υστερούν, υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης.

    Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στην σημασία της γνώσης στο σημερινή οικονομικό περιβάλλον. Οπως ανέφερε, η επένδυση στη γνώση αποδίδει και για τον εργαζόμενο, καθώς αποφέρει αύξηση των αποδοχών του, αλλά και για την επιχείρηση.

    [08] ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

    Λονδίνο, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι μία ακόμη απόρριψη της Συνθήκης της Νίκαιας από τους Ιρλανδούς θα οδηγήσει πιθανόν σε «μπλοκάρισμα» της διεύρυνσης της ΕΕ.

    Ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, δήλωσε ότι ελπίζει να επικυρώσει η Ιρλανδία τη Συνθήκη της Νίκαιας στο δεύτερο δημοψήφισμα για το θέμα, που θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου, μετέδωσε το BBC.

    Ο Φερχόιγκεν θύμισε στους Ιρλανδούς ότι η ιδιότητά τους ως κράτους-μέλους της ΕΕ μεταμόρφωσε τη χώρα σε ένα από τα πιο αναπτυγμένα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, οι Ιρλανδοί είχαν απορρίψει τη Συνθήκη της Νίκαιας με δημοψήφισμα.

    [09] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΛΑΝΔΗ ΜΕ TON ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Σε ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ σε θέματα τεχνολογίας, εμπορίου και τουρισμού προέβησαν σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης και ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Κύπρο, Μάικλ Κλόσον.

    Οσον αφορά το εμπόριο μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Ρολάνδης δήλωσε ότι αυτό "είναι σε αρκετά ψηλά επίπεδα και είναι της τάξης των 400 εκ. δολλαρίων το χρόνο".

    MΠΕ-ΚΥΠΕ

    [10] ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

    Ουάσινγκτον, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:26 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να λάβει μια σκληρή απόφαση για το ζήτημα του Ιράκ επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το Συμβούλιο θα μετατραπεί σε μια απλή "κοινωνία συνομιλητών".

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του από το Νιου Τζέρσει επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι σε περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν λάβει σχετική απόφαση για την αντιμετώπιση του ζητήματος τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα δράσουν.

    "Θέλω να δω σκληρές αποφάσεις από τα Ηνωμένα Έθνη, ένα ψήφισμα που να διακηρύσσει ότι έχουν τελειώσει οι παλιοί τρόποι εξαπάτησης ... ένα ψήφισμα που θα επιτρέψει στις χώρες που επιθυμούν την ελευθερία να αφοπλίσουν τον Σαντάμ Χουσείν πριν απειλήσει τα γειτονικά του Ιράκ κράτη, πριν απειλήσει την ελευθερία, πριν απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πολιτισμό",

    [11] ΠΤΩΣΗ 0,51% ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Σε αρνητικό έδαφος έτυχε διαπραγμάτευσης ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΚ, κλείνοντας, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με πτώση 0,51%, στις 85,08 μονάδες. Η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος διατήρησε την αξία των συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα των 351 χιλιάδων λιρών.

    Αντίθετα σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 1,21% σημείωσε ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 335,43 μονάδες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [12] Τ. ΛΕΜΟΝΗΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα έχει αρχίσει και χωρίζουν μόνο λίγες ώρες πριν το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή. Ολοι -πλέον- ζουν και αναπνέουν στο ρυθμού του αυριανού παιχνιδιού.

    «Οταν έχεις να δώσεις έξι ματς σε αυτή τη διοργάνωση, όλα τα ματς είναι σημαντικά. Κάναμε καλό ξεκίνημα και πρέπει να το συνεχίσουμε. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η ομάδα έχει καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια όμως υπάρχει διαφορά στα παιχνίδια. Για να βρίσκεται σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ η Μακάμπι σημαίνει ότι είναι καλή ομάδα. Είναι λάθος να πούμε ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος επειδή δεν διαθέτει τα μεγάλα ονόματα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Οταν παίζουμε με τη Λεβερκούζεν ή τη Μάντσεστερ ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε όμως με τη Μακάμπι δεν ισχύει το ίδιο, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το παιχνίδι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να κερδίσουμε» δηλώνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής και συνεχίζει: «Είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό το ότι θα βρίσκονται τόσοι οπαδοί μας την Τρίτη το βράδυ. Ομως δεν παίζουν οι οπαδοί μπάλα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Και οι εκτός έδρας και οι εντός έδρας νίκες, δίνουν τρεις βαθμούς».

    [13] ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Τα αποκαλυπτήρια των έργων του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη το απόγευμα, στο Πάρκο Παλαιών Κοιμητηρίων του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.

    Στόχος του Συμποσίου υπήρξε η παρουσίαση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών καταβολών των ομογενών καλλιτεχνών που αποτελούν τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού, με όλα εκείνα τα οικουμενικά τους χαρακτηριστικά στις χώρες της παρευξείνιας ζώνης.

    [14] ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΡΕΝΤΕΡ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

    Βερολίνο, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:09 UTC+2)

    Την επανεκλογή του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ χαιρέτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού τόνισε ότι ο κ. Μπλερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών ενώ εκτίμησε ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα του Ιράκ θα ξεπεραστούν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαιρέτησε τη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία ενώ συνεχάρη και τον Έντμουντ Στόιμπερ για το εκλογικό αποτέλεσμα που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν οι Χριστιανοδημοκράτες.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κυβερνητικό συνασπισμό εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για συνέχιση της συνεργασίας και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Γαλλίας - Γερμανίας.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι συνεχάρη σε γραπτό του μήνυμα τον Γκέρχαρντ Σρέντερ τόσο για την προσωπική του επιτυχία όσο και για την επιτυχία του συνασπισμού του ενώ σε ανάλογες δηλώσεις προέβη κια ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ωστόσο σε κανένα σχόλιο σχετικά με την επανεκλογή του Σρέντερ δεν προέβη η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της για την αντιαμερικανική στάση που επέδειξαν οι Σοσιαλδημοκράτες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

    [15] ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Τα κεντρικά εκλογικά γραφεία του, επί της οδού Πανεπιστημίου 46, θα εγκαινιάσει αύριο το μεσημέρι, ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ η Πόλη μας», με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά.

    Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών και Διαμερισματικών Συμβούλων του συνδυασμού, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δεσμεύσεών του για την Αθήνα και θα αναφερθεί στους στόχους και τις κατευθύνσεις του συνδυασμού, εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

    Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, το κόμμα του οποίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά για τον Δήμο Αθηναίων.

    [16] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

    Τίρανα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν στην Αλβανία οι βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα από το Σάββατο. Το Σαββατοκύριακο πλημμύρησαν περιοχές στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ σήμερα οι πλημμύρες έπληξαν το νότο της χώρας και κυρίως το Αργυρόκαστρο. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του το υπουργικό συμβούλιο της χώρας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 μέρες, τις πληγείσες περιοχές, ενώ επικεφαλής της επιτροπής έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο πρωθυπουργός Φατός Νάνο

    Από τις βροχοπτώσεις πλημμύρησαν χιλιάδες κατοικίες και μεγάλες εκτάσεις στους νομούς Λέζα, Σκόδρα και Κουρμπίν, της βορειοδυτικής Αλβανίας και στις πόλεις Ντίμπρα και Κούκες της βορειανατολικής Αλβανίας.

    Μόνο στην πόλη Λέζα πλημμύρησαν 6.000 κατοικίες και εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους..

    Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα στον νότο της Αλβανίας και κυρίως στο Αργυρόκαστρο, όπου συνεχίζονται οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

    Λόγω των βροχοπτώσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αργυρόκαστρο - Κακαβιά και Αργυρόκαστρο - Τεπελένι. Πολλές συνοικίες του Αργυροκάστρου, βρίσκονται στο σκοτάδι διότι λόγω των πλημμύρων έχει διακοπεί το ρεύμα.

    Ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των ζημιών, ωστόσο υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 10 εκ. δολάρια.

    [17] Ο ΑΡΑΦΑΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ

    Ραμάλα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:47 UTC+2)

    Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ απέρριψε το αίτημα του Ισραήλ να δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με όσους βρίσκονται επίσης αποκλεισμένοι στο αρχηγείο του στη Ραμάλα προκειμένου να λυθεί η πολιορκία.

    Όπως μετέδωσε το BBC, το μήνυμα του Ισραήλ μεταβίβασε στο Γιασέρ Αραφάτ ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγμτευτής Σαέμπ Ερεκάτ που συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους κοντά σε μία βάση, βορείως της Ραμάλα και του επιτράπηκε αργότερα να επισκεφθεί το Γιασέρ Αραφάτ στο αρχηγείο του.

    Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν επιτρέψει στα ηγετικά στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής να συναντηθούν και να εξετάσουν προτάσεις για την άρση της πολιορκίας του αρχηγείου του Γιάσερ Αραφάτ.

    Παλαιστινιακές οργανώσεις κήρυξαν γενική απεργία και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, σε μία ένδειξη υποστήριξης στον Παλιστίνιο ηγέτη.

    Επικεφαλής της συνάντησης των Παλαιστίνιων αξιωματούχων είναι ο Μαχμούντ Αμπάς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Παλαιστινικής Αρχής.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι το Ισραήλ θέλει να συλλάβει τον επικεφαλής των παλαιστινιακών μυστικών υπηρεσιών στη Δυτική Οχθη, Ταβφίκ Τιραβί.

    Ο Ταβφίκ Τιραβί βρίσκεται και αυτός στο αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ και οι Ισραηλινοί έχουν ήδη ζητήσει την παράδοσή του, γεγονός οτ εικάζεται ότι θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το Γιάσερ Αραφάτ.

    Η διεθνής κοινότητα άσκησε έντονη κριτική για την πολιορκία του αρχηγείου του Παλαιστίνιου ηγέτη. Κριτική εναντίον του Ισραήλ - αν και ήπια - άσκησαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    [18] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΛΑΣΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:45 UTC+2)

    «Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στην πολιτική η λάσπη και η συκοφαντία» τονίζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του για την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαρακτηρίζει ψευδή τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βούγιας «περί δήθεν οφειλών του Δήμου Θεσσαλονίκης στους εργαζομένους του», επισημαίνοντας πως ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση είναι αυτός που απαγορεύει στον Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει τα αναδρομικά για τα έτη 1993-96, όπου υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει ως εξής:

    «Κατέθεσα , όπως υποσχέθηκα στους Θεσσαλονικείς , αγωγή σε βάρος του κυβερνητικού υποψήφιου για τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται μέσω πληρωμένων ραδιοφωνικών μηνυμάτων, περί δήθεν οφειλών του Δήμου Θεσσαλονίκης στους εργαζομενους του. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στην πολιτική η λάσπη και η συκοφαντία , ούτε να γίνουν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης οι εργαζόμενοι στον Δήμο μας. Η ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι γνωστή. Ο Νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση και ο κυβερνητικός υποψήφιος απαγορεύει στον Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει τα αναδρομικά για τα έτη 1993-96, όπου υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

    »Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει τον Νόμο αν πραγματικά θέλει να δοθούν τα αναδρομικά αυτά στους εργαζόμενους. Ο αγώνας μας για μια Θεσσαλονίκη πιο ανθρώπινη συνεχίζεται».

    [19] ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΛΙΝΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΣΣΑΡΗ

    Βουκουρέστι, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:45 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Έλληνα κακοποιού Κώστα Πάσσαρη στο Βουκουρέστι με την κατάθεση δυο μαρτύρων οι οποίοι δεν μπόρεσαν ωστόσο να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του Πάσσαρη τον δράστη της διπλής δολοφονίας και της ένοπλης ληστείας στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος "Le Petit Bijou".

    Σημαντική πληροφορία την οποία προσέφερε ένας εκ των μαρτύρων είναι ότι στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών ο Γκάμπριελ Μελίντε, το άτομο που ο Πάσσαρης υπέδειξε ως τον πραγματικό δράστη της ένοπλης ληστείας και της διπλής δολοφονίας στο Βουκουρέστι.

    Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μελίντε από το εξωτερικό όπου εργάζεται, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες παρά το γεγονός ότι φήμες αναφέρουν ότι ο Μελίντε βρίσκεται στην Ολλανδία.

    Ένας από τους μάρτυρες θυμήθηκε ότι περνούσε έξω από το ανταλλακτήριο τη στιγμή της τραγωδίας όταν είδε δυο άτομα έναν άντρα που κρατούσε όπλο και μια γυναίκα που έμοιαζε τρομοκρατημένη. Δεν μπόρεσε ωστόσο να δηλώσει με βεβαιότητα αν ο Κώστας Πάσσαρης ήταν το άτομο που είδε εκείνο το βράδυ.

    Και ο δεύτερος μάρτυρας, ένας ταξιτζής δεν μπόρεσε να βεβαιώσει τις δικαστικές αρχές ότι ο Κώστας Πάσσαρης ήταν ο δράστης.

    Ο ίδιος είχε βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να σκιαγραφήσουν το πορτρέτο του βασικού υπόπτου ενώ σήμερα ερωτηθείς από την δικηγόρο υπεράσπισης του Πάσσαρη Ιουλία Ιλιέσκου απάντησε ότι δεν βλέπει καμία ομοιότητα του Πάσσαρη με τον άντρα του πορτρέτου που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές.

    Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στη δίκη συνολικά δέκα μάρτυρες εκ των οποίων κανένας δεν αναγνώρισε το πρόσωπο του Πάσσαρη και της φίλης του Μιόρα Μπαντίλα.

    Διαφορετικές είναι και οι πληροφορίες που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι μάρτυρες. Άλλοι δήλωσαν ότι ο ύποπτος άντρας είχε ύψος 1.75, άλλοι 1.80, άλλοι έκαναν λόγο για έναν μελαχρινό άντρα ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είδαν εκείνο το βράδυ έναν ξανθό νεαρό. Διαφορετικές είναι οι καταθέσεις και για τα ρούχα που φορούσε ο δράστης της διπλής δολοφονίας.

    Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η εμφάνιση και η κατάθεση του βασικού μάρτυρα, Γκάμπριελ Μελίντε στις 29 Οκτωβρίου.

    [20] Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:43 UTC+2)

    Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Τάκης Κληρίδης θα μεταβεί στο Λονδίνο για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην ετήσια Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα, αύριο και μεθαύριο.

    Στη Σύνοδο, ο υπουργός θα μιλήσει για τη σημερινή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας από την οπτική της ΕΕ. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρτον Μπράουν, για να ανταλλάξουν απόψεις για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης υπό το φως των σημερινών δεδομένων.

    MΠΕ-ΚΥΠΕ

    [21] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Η νίκη του Αρη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους κίτρινους που πλέον βλέπουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος με διαφορετικό μάτι. Και αυτό γιατί μπορούν να ατενίζουν το μέλλον περισσότερο αισιόδοξα από την 4η θέση που κατέχουν στη βαθμολογία.

    Η απόδοση του Ντεμπά Νιρέν που πέτυχε τα δυο γκολ της νίκης ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες του Γιώργου Φοιρόυ, καθώς και των οπαδών. Επίσης με τα καλύτερα λόγια μιλάει η διοίκηση και για τον κόσμο που δίνει το δυναμικό παρών σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι. Σκέψη της τεχνικής ηγεσίας είναι κατά τη διάρκεια της μίνι διακοπής του πρωταθλήματος να μεταβούν για μία εβδομάδα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, ενώ παράλληλα θα δώσει δύο φιλικά με την Κασσάνδρα και τον Κιλκισιακό.

    Αύριο το μεσημέρι η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Αρης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα αναφερθεί σε όλες τις εξελίξεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα (διάστημα τριών μηνών) και που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό, το οικονομικό, το πρόβλημα με τη θεώρηση των εισιτηρίων. Με παραστατικά η διοικούσα επιτροπή θα μιλήσει και για τον τρόπο που δαπανήθηκαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

    [22] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) συζητά σήμερα στο Στρασβούργο την έκθεση του Ολλανδού βουλευτή και Εισηγητή της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης, Ερικ Γιούργκενς, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από την Τουρκία.

    Στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις οι Κύπριοι βουλευτές

    Χρίστος Πουργουρίδης και Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καθώς και οι Ελληνες βουλευτές Κίμωνας Κουλούρης (ΠΑΣΟΚ) και Σταύρος Δήμας (ΝΔ).

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [23] ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Ο ATHENS CLASSIC MARATHON

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:25 UTC+2)

    Ο διεθνής μαραθώνιος της Αθήνας, ο Athens Classic Marathon είναι και φέτος αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο ΣΕΓΑΣ έχει διαλέξει τον μεγάλο αυτό διεθνή αγώνα, για να του δώσει το όνομα του πρωταθλητή, του Βαλκανιονίκη, του γιατρού, του Ειρηνιστή που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με τη ζωή και το θάνατο του. Η αφοσίωση του Γρηγόρη Λαμπράκη στον άνθρωπο του αποτελεί χωρίς αμφιβολία αιώνιο φάρο υψηλών ιδανικών για τη νεολαία.

    Στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού δεν υπάρχει άλλο αγώνισμα τόσο επίπονο αλλά και ταυτόχρονα τόσο δημοφιλές στους φιλάθλους. Είναι ίσως το μοναδικό στο αθλητικό στερέωμα που έχει τόσο γνήσιο ελληνικό όνομα και η ύπαρξη του χάνεται μέσα στο μύθο.

    Ο Athens Classic Marathon διεξάγεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (8:30) στην λεγόμενη κλασσική διαδρομή με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών θα είναι όλοι σχεδόν οι Έλληνες πρωταθλητές, αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος. Ο ΣΕΓΑΣ έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση του αγώνα, έτσι ώστε να αντάξιος με την προσωπικότητα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Αξίζει να θυμηθούμε μερικά γεγονότα από τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Πρωταθλητή, του Βαλκανιονίκη, του Γιατρού, του Ειρηνιστή που αφιέρωσε τη ζωή του στο βωμό των μεγάλων πανανθρώπινων ιδανικών.

    Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1912 στην Κερασίτσα του Νομού Αρκαδίας και προερχόταν από αγροτική οικογένεια. Το Σεπτέμβριο του 1931 ενεγράφην στην Εμπορική και Λογιστική Σχολή «Παναγιωτόπουλου» με σκοπό να ακολουθήσει τον εν λόγο κλάδο. Μετά από δύο χρόνια σπουδές αποφάσισε να δώσει

    εξετάσεις (Σεπτέμβριος 1933) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία εισήχθη ανάμεσα στους πρώτους. Χάρη στους βαθμούς του κατόρθωσε να εγγραφεί δωρεάν σε τρία συνεχή πανεπιστημιακά έτη.

    Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική ασχολείται από το 1931 και με τον κλασσικό αθλητισμό. Είναι αθλητής του Πειραικού Συνδέσμου και γυμνάζεται με τον Τάκη Σακελλαρίου. Στα 19 του χρόνια αναδεικνύεται πρώτος πανελληνιονίκης στο τριπλούν με 13,62 μ.

    Στις 31 Αυγούστου του 1935 βελτιώνει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με 7,15 μ καταρρίπτοντας το παλαιό 7,02 μ του Κυπρίου Παπαμιχαήλ. Μια βδομάδα αργότερα στην Κωνσταντινούπολη κερδίζει δυο χρυσά στους Βαλκανικούς στο μήκος (7,10 μ) και στο τριπλούν (14,13 μ).

    Το 1936 κερδίζει και πάλι τους Βαλκανικούς στο τριπλούν με 14,19 μ. Κατακτάει χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς το 1937 ((μήκος 7,05 μ), το 1938 (μήκος 6,94 μ) και το 1939 (μήκος, τριπλούν, 100 μ και 200 μ). Τον Αύγουστο του 1938 βελτιώνει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος. Στους Ελληνο - Αιγυπτοιακούς σημειώνει 7,16 μ, στους περιφερειακούς πηδάει 7,20 μ και στους προ-βαλκανικούς πετυχαίνει 7,37 που παραμένει όρθιο 21 ολόκληρα χρόνια.

    Είναι μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας στα 100 μ, 200 μ, μήκος και τριπλούν για έξη ολόκληρα χρόνια. Αναδεικνύεται πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Στην καριέρα του πήρε μέρος σε 6 Βαλκανιάδες και έχει κατακτήσει συνολικά 12 χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες (7 σε ατομικά αγωνίσματα και 5 σε ομαδικά) και 10 τίτλους πανελληνιονίκη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου (1936) είναι 11ος και το 1937 καταλαμβάνει την 4η θέση στο παγκόσμιο φοιτητικό πρωτάθλημα.

    Ο σκληρός ελληνο - ιταλικός πόλεμος τελείωσε με ακόμα σκληρότερο τρόπο: τη γερμανική κατοχή. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν τότε 29 ετών. Μαζί με άλλους αθλητές ιδρύει το 1943 την Ένωση Ελλήνων Αθλητών (ΕΕΑ) η οποία είχε για στόχους της την συνέχιση της αθλητικής κίνησης, την περίθαλψη ασθενών αθλητών, κλπ.

    Οι αθλητές προσπαθούσαν τότε να διοργανώσουν συλλαλητήρια, συσσίτια και έναν αθλητικό αγώνα στο Παναθηναικό Στάδιο. Αρχικά είχε δοθεί άδεια η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε. Ο Λαμπράκης μπήκε επικεφαλής αθλητών στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στο Κολωνάκι και τάκαναν όλα γυαλιά καρφιά. Τη συνέχεια πήγαν στην Πλατεία Φιλικών, στεφάνωσαν το μνημείο του Ξάνθου και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

    Οι αγώνες έγιναν τελικά στο Καλιμάρμαρο με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

    Ο Λαμπράκης στην ΕΕΑ διαδραματίζει έναν πολύ σοβαρό ρόλο. Έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο σύστημα υγειονομικής παρακολούθησης και περίθαλψης. Με πρόεδρο τον Ρένο Φραγκούδη, γενικό γραμματέα τον Γιώργο Θάνο, ταμία τον Γιώργο Καραγιώργο και άλλους, έσωσε τη ζωή πολλών συναθλητών και συνανθρώπων του.

    Το καλοκαίρι του 1943 συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς ο αδελφός του, ο οποίος στη συνέχεια στέλνεται σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στη Γερμανία.

    Πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση του ΣΕΓΑΣ μετά την απελευθέρωση. Την υγειονομική οργάνωση της κατοχής μετέφερε στον ΣΕΓΑΣ ο Γρηγόρης Λαμπράκης στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια, όταν έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (1946). Δημιούργησε παράλληλα και έναν νέο αθλητικό οργανισμό το Ταμείο Υγείας και Περίθαλψης Αθλητών (ΤΥΠΑ) στο οποίο δραστηριοποιήθηκε μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

    Ο αθλητισμός δεν στάθηκε εμπόδιο στις σπουδές του. Πήρε κανονικά το πτυχίο του, ειδικεύτηκε στην Μαιευτική και τη γυναικολογία. Έλαμψε σαν επιστήμων, έγραψε ιατρικά συγγράμματα εξελέγη το 1959 υφηγητής της Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1961 εκλέγεται βουλευτής της ΕΔΑ στον Πειραιά.

    Μεγάλος ειρηνιστής συμμετείχε στην ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για την Ειρήνη και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Συνέδρια για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

    Στις 21 Απριλίου του 1963 κάνει όλο τον κόσμο να μείνει άφωνος. Πραγματοποιεί μόνος του την πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης στη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται και κακοποιείται. Στις 22 Μαίου του 1963 σε συγκέντρωση ειρηνιστών στη Θεσσαλονίκη δέχεται δολοφονική επίθεση και βαριά τραυματισμένος υποκύπτει πέντε ημέρες αργότερα (στις 27 Μαίου 1963).

    [24] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Για ποινικοποίηση του πολιτικού διαλόγου και ασυνάρτητους ισχυρισμούς κατηγορεί ο Σπύρος Βούγιας τον αντίπαλό του στη «μάχη» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, με αφορμή τη μήνυση που ο τελευταίος κατέθεσε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

    Με γραπτή δήλωσή του, ο Σπύρος Βούγιας απαντά στην αγωγή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον για «υπέρμετρη αλαζονεία» και «αυταρχισμό» και υποστηρίζοντας πως έχει καταβληθεί από πανικό για το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ενώ προσθέτει πως μοναδικός κριτής του ίδιου και του συνδυασμού του οποίου ηγείται είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

    Ολόκληρη η δήλωση του Σπύρου Βούγια έχει ως εξής:

    «Δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς επί της ουσίας στους ασυνάρτητους ισχυρισμούς που περιλαμβάνει στην αγωγή του ο κ.Παπαγεωργόπουλος, ζητώντας για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση αποζημίωση 6,5 δισ. δραχμών δηλαδή πρακτικά την φυλάκισή μου. Ο ίδιος επέλεξε να απευθυνθεί προς το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, και όχι προς τους πολίτες της αποφεύγοντας και ποινικοποιώντας τον πολιτικό διάλογο. Ομολόγησε μάλιστα, εμμέσως το δίκιο των επιχειρημάτων μας με την δήλωσή του ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στους εργαζόμενους του Δήμου. Αποκάλυψε ακόμη, για άλλη μια φορά, την υπέρμετρη αλαζονεία και τον αυταρχισμό που τον διακρίνει αλλά και τον πανικό του για το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

    »Στις αγωγές και τις μηνύσεις απαντούμε με το όραμα και τις θέσεις μας. Μοναδικός μας κριτής οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αυτοί θα μας δώσουν με τη ψήφο τους στις 13 και στις 20 Οκτωβρίου το δικαίωμα να απαντήσουμε στις απειλές του κ. Παπαγεωργόπουλου και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη και ανθρώπινη Ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αιώνα».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 23 September 2002 - 18:14:33 UTC