Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΙΛΕΡ
  • [03] ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ
  • [04] ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
  • [05] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
  • [06] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • [07] ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ
  • [08] ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • [09] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
  • [10] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΕ
  • [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [13] EVEREST & ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΕΟΑ 2004
  • [14] ΑΦΙΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [15] ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
  • [16] ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗ
  • [17] ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ - ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ
  • [18] ΑΦΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
  • [19] ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [20] Η ΕΠΑΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
  • [21] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • [22] Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [23] ΑΤΥΧΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΜΕ 3-2 ΣΤΟ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ
  • [24] ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

  • [01] ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (10:57 UTC+2)

    Το πράσινο φως στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2003 αναμένεται να ανάψει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, το προσχέδιο θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου στις 7 Οκτωβρίου θα κατατεθεί για συζήτηση στις αρμόδιες υποεπιτροπές.

    Τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τακτικό προϋπολογισμό είναι αφενός η συγκρατημένη πρόβλεψη για τον ρυθμό αύξησης των εσόδων και αφετέρου η περισσότερο φιλόδοξη (έστω και μειωμένη κατά ένα δέκατο της ποσοστιαίας μονάδας συγκριτικά με εφέτος) πρόβλεψη για τις δαπάνες.

    Και για τα δύο αυτά μεγέθη ο προβλεπόμενος ρυθμός θα είναι 5,3%, ενώ ειδικώς για τις μισθολογικές δαπάνες θα εγγραφεί ποσοστό αύξησης 5,6%. Πρόκειται για ένα κονδύλιο που θα ανέρχεται κοντά στα 15 δισ. ευρώ και θα αντιστοιχεί περίπου στο 50% των συνολικών δαπανών του Tακτικού Προϋπολογισμού χωρίς τους τόκους.

    Στο μεταξύ, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, το υπουργείο Oικονομίας και Οικονομικών έχει εκπονήσει και άλλα σενάρια «έκτακτης ανάγκης», σε περίπτωση που υπάρξει απρόβλεπτη τροπή στην υπόθεση του Iράκ.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΙΛΕΡ

    Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (12:33 UTC+2)

    Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μπεγλίτη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και στο Ιράκ. Ο κ. Μίλερ παρέδωσε στον κ. Παπανδρέου κείμενο με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές αρχές, για την παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής από το Ιράκ.

    [03] ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

    Νέα Υόρκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (11:37 UTC+2)

    Προθεσμία πέντε ημερών έδωσε στην εταιρεία παροχής και διάθεσης δεδομένων WorldCom ο δικαστής της επαρχίας του Mοντγκόμερι, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη διαταγή εισαγγελέα δικαστηρίου της Πενσιλβανίας να απαγορεύσει την πρόσβαση των πελατών της σε πέντε πορνογραφικά sites. Oυσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο ενός νέου νόμου για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, με την οποία παρακωλύεται η πρόσβαση σε sites με παιδική πορνογραφία.

    [04] ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (09:43 UTC+2)

    Ισχυρή νεροποντή πλήττει από το πρωί τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη. Αρκετά υπόγεια σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στις περιοχές Χαριλάου, Πυλαία, Μαρτίου και Καλαμαριά, ενώ κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στους δρόμους.

    Καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί επίσης στην Πάτρα και τα νησιά του Ιονίου, προκαλώντας ζημιές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχυρές βροχές θα συνεχίσουν να πλήττουν τις επόμενες ώρες την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Αττική.

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ.

    [05] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    «Η Θεσσαλονίκη μπορεί κι αξίζει να γίνει πόλη του δυναμισμού και της οικονομικής ανάπτυξης με όπλο την ενότητα και την αποφασιστικότητα των φορέων της και τη δημιουργικότητα των πολιτών της», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Αναγέννηση», Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στην ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

    Ο κ.Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που καθιστούν την εμπορική και εν γένει οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη προβληματική, όπως καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα και τις συγκοινωνιακές, περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές υποδομές. «Κόβονται οι διεθνείς πτήσεις της Ολυμπιακής. Καθυστερεί η κατασκευή των διεθνών οδικών προσβάσεων της ΠΑΘΕ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, του αεροδρομίου και του λιμανιού. Το κυκλοφοριακό αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων και η ανυπαρξία υπόγειων πάρκιγκ δυσχεραίνει την πρόσβαση των καταναλωτών, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Η ΔΕΘ φθίνει και απαξιώνεται και η ΕΧΡΟ 2008», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

    [06] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Λευκή ισοπαλία παραχώρησαν σήμερα οι Λύκοι στο Καλοχώρι κόντρα στο Μαρκόπουλο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής. Στον άλλο η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 της Καστοριάς και διατήρησε το εντός έδρας αήττητο.

    Συνολικά όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής είναι τα ακόλουθα:

    Σήμερα

    Νίκη Βόλου - Καστοριά 1-0

    Λύκοι - Μαρκό 0-0

    Την Κυριακή

    Εθνικός - Εργοτέλης 1-0

    Ναυπακτιακός - Ποσειδών Νέων Πόρων 1-1

    Χανιά ΑΕ - Αγιος Δημήτριος 1-2

    Λεβαδειακός - Βύζας Μεγάρων 1-1

    Λάρισα - Τρίκαλα 1-1

    Αχαρναϊκός - Κιλκισιακός 1-0

    Λεωνίδιο - Αγιος Νικόλαος 3-1

    Θρασύβουλος Φυλής - Αγροτικός Αστέρας 4-1

    Η βαθμολογία: Λύκοι 11, Αγροτικός Αστέρας 10, Ποσειδών Νέων Πόρων 10, Λεωνίδιο 10, Θρασύβουλος 10, Νίκη Βόλου 10, Εργοτέλης 9, Εθνικός 9, Λεβαδειακός 8, Αγιος Δημήτριος 8, Μαρκό 8, Καστοριά 7, Βύζας 7, Αχαρναϊκός 5, Κιλκισιακός 4, Τρίκαλα 4, Χανιά 3, Αγιος Νικόλαος 3, Ναυπακτιακός 1, Λάρισα 1.

    Η Λάρισα έχει ένα μηδενισμό και μείον τρεις βαθμούς.

    [07] ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

    Tίρανα, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:44 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Αλβανία λόγω των πλημμύρων που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Φάτος Νάνο συνοδευόμενος από τον υπουργό τοπικής αυτοδιοίκησης Μπεν Μπλούσι επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Μπεράτι όπου οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις είναι μεγάλες όπως και στην πόλη Λέζα.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υφυπουργός Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Οικονομίας Αρμπέν Μάλαι συναντήθηκαν σήμερα με τους πρεσβευτές των εννέα χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους οποίους παρουσίασαν τις ανάγκες που έχει η Αλβανία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των βροχοπτώσεων.

    Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις υπολογίζονται σε δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια δεκατρία εκατομμύρια λέκ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία πλημμύρισαν καλλιέργειες έκτασης 260 χιλιάδων στρεμμάτων, πενήντα χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ενώ πλημμύρισαν πολλά σχολεία, γέφυρες και ηλεκτρικοί σταθμοί. Σήμερα, εξάλλου, βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός στην πόλη Κολόνια και πιθανολογείται ότι πνίγηκε.

    Συνεχίζοντας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αλβανία σήμερα ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 μετέφερε στα Τίρανα 14 κιβώτια με σεντόνια, εννέα τόνους τρόφιμα και χίλιες πεντακόσιες κουβέρτες. Ως τα μεσάνυχτα αναμένεται να φτάσει και το δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος με υλικό για τους πλημμυροπαθείς.

    [08] ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Να παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναχαϊκή αποφάσισε σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας, Αρης Λουκόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της αχαϊκής ομάδας που είναι από τους μακροβιότερους παράγοντες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα έκανε γνωστή την απόφασή του. Ο κ Λουκόπουλος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την κρίση της ομάδας, καθώς και για τη μη επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς.

    Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής για να παραχωρήσει το πακέτο των μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τονίζει ότι τόσο η δική του, όσο και η παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, βρίσκονται στην διάθεση του νέου ιδιοκτήτη.

    Η ανακοίνωση του κ Λουκόπουλου έχει ως εξής: «Ανταποκρινόμενος στο αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει για τις τύχες της ιστορικής ομάδας μας, απογοητευμένος από την μη επίτευξη των στόχων που ετέθησαν από εμένα για την πορεία της, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και αφουγκραζόμενος την επιθυμία των φιλάθλων για αποχώρησή μου και διοικητική αλλαγή στην Παναχαϊκή, δηλώνω δημόσια, ότι:

    -Παραχωρώ δημόσια δωρεάν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, αρκεί να αναληφθούν οι υποχρεώσεις αυτής.

    -Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, θα πρέπει το ενδιαφέρον αυτό, να είναι σοβαρό, συγκεκριμένο και σύντομο, για να προλάβουμε την διάλυση της ομάδας.

    -Τις ημέρες αυτές με σειρά επαφών μου, απευθύνθηκα στην ευρύτερη οικογένεια της Παναχαϊκής. Προφανώς, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν βρήκα ανταπόκριση.

    -Διευκρινίζω ότι σε περίπτωση μεταβίβασης της ομάδας, η αποχώρηση μου θα είναι οριστική και η παραίτηση μου, όσο και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι από σήμερα στη διάθεση του νέου ιδιοκτήτη».

    [09] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει αύριο ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος θα ενημερώσει στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τους συμβασιούχους για την πορεία του θέματος που αφορά στην υλοποίηση της κοινοτικής οδηγίας 99/70. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης.

    Στη συνέχεια ο κ. Αλαβάνος θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» του Τ. Κουράκη και θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο και στελέχη του συνδυασμού.

    [10] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

    Παρίσι, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Χωρίς την Κύπρο δεν είναι δυνατή η διεύρυνση της ΕΕ, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για επίλυση του Κυπριακού, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η επίλυση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Σε δηλώσεις σήμερα στο Παρίσι, ο κ. Φερχόιγκεν εμφανίσθηκε αισιόδοξος σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας στο Κυπριακό. Δεν έχουμε ακόμη τη συμφωνία αλλά αυτή η συμφωνία είναι δυνατή, είπε, υπενθυμίζοντας, όμως και την απόφαση του Ελσίνκι ότι η επίλυση είναι προτιμητέα αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Για επανάληψη των προεκλογικών του δεσμεύσεων του 1998 κατηγορεί ο Σπύρος Βούγιας τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για το κυκλοφοριακό.

    Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Ανθρώπινη Πόλη» κατηγορεί τον κ. Παπαγεωργόπουλο πως αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τίποτα από όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά το 1998, κατηγορώντας συστηματικά την κυβέρνηση «για τη δική του απραξία, επανέλαβε σήμερα, για άλλη μια φορά, τα ίδια ακριβώς έργα».

    Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο κ. Βούγιας υποστηρίζει πως ο νυν Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης «δεν πείθει πλέον κανένα ότι έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ο σοβαρότερο πρόβλημα της πόλης, το κυκλοφοριακό».

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννη Παπαδόπουλο και μέλη του Δ.Σ. καθώς και με τον πρόεδρο των Εφετών, τον Πρόεδρο Πρωτοδικών και τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης και ενημερώθηκε για προβλήματα του κλάδου στα οποία δύναται να συνδράμει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

    Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου που αφορά στην παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ - Πύλης Αξιού και της Σχολής «Δημόκριτος» για τη στέγαση υπηρεσιών, η μηχανοργάνωση του υποθηκοφυλακείου, η επέκταση του δικαστικού μεγάρου και η δημιουργία δικαστικού πάρκου στο χώρο μεταξύ ΙΚΑ - Πύλης Αξιού και Σχολής «Δημοκρίτου».

    [13] EVEREST & ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΕΟΑ 2004

    Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Η κοινοπραξία του ομίλου εταιριών Everest με την εταιρία Olympic Catering και τον Όμιλο Εταιριών Δασκαλαντωνάκη ανέλαβε την τελική ανάθεση λειτουργίας των χώρων εστίασης στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού ΟΕΟΑ-Αθήνα 2004. Η διάρκεια της σύμβασης είναι έως την 31η Δεκεμβρίου του 2004.

    Ειδικότερα, η κοινοπραξία στην οποία μετέχουν ο όμιλος εταιριών Everest με 40%, η εταιρία Olympic Catering με 10% και ο Όμιλος εταιριών Δασκαλαντωνάκη με 50%, ανέλαβε την παροχή υπηρεσιών διατροφής στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, με τη λειτουργία και τροφοδοσία δυο σημείων εστίασης, ενός εστιατορίου και ενός cafι/snack bar, ως επίσης και την τροφοδοσία των εκδηλώσεων εντός του κτιρίου.

    Η διαχείριση και το management των δύο αυτών χώρων, περιήλθε στην κοινοπραξία και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 3.000 συνολικά εργαζόμενους του οργανισμού.

    [14] ΑΦΙΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λάρνακα, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Προσγειώθηκε στις 7.20 απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομειακό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην Κύπρο.

    Στο αεροσκάφος βρίσκονταν και ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κώστας Ζαμπάρτας, ένας ιατρός από το νοσηλευτήριο ''Υγεία'', και ο Χωρεπίσκοπος Τριμιθούντος Βασίλειος.

    Στο μεταξύ, από τις 7 απόψε βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας περιπολικά της Αστυνομίας και δύο οχήματα της Αρχιεπισκοπής, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Ανδρες του Τμήματος Τροχαίας Λάρνακας απέκοψαν την κίνηση στον κυκλικό κόμβο του Αεροδρομίου, από όπου πέρασαν με κατεύθυνση τη Λευκωσία όχημα της Αρχιεπισκοπής με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Χωρεπίσκοπο Τριμιθούντος, άλλο όχημα με τους Μητροπολίτες Κιτίου και Πάφου, και τα περιπολικά της Αστυνομίας.

    Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στο χώρο όπου αφίχθη ο Αρχιεπίσκοπος είχε απαγορευτεί.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [15] ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Επαναδιαπραγμάτευση των χρεών και των προστίμων των επαγγελματιών προς τον Δήμο, πάγωμα των δημοτικών τελών για μια τετραετία και καθιέρωση Δημοτικής Εκπτωτικής Κάρτας για τους πολύτεκνους προανήγγειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη - Ανθρώπινη Πόλη», Σπύρος Βούγιας, μιλώντας σε ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

    «Σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της πόλης θα εκδώσουμε εκπτωτική κάρτα με την οποία οι συμπολίτες μας θα μπορούν να αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Βούγιας και πρόσθεσε: «Θα ρυθμίσουμε τα χρέη και τα πρόστιμα των επαγγελματιών προς τον Δήμο με διαφανή και ισότιμο τρόπο και θα συζητήσουμε με τους φορείς ένα δίκαιο τρόπο κατανομής των τελών».

    Αναφερόμενος στο πάγωμα των τελών που, όπως τόνισε, στη θητεία του κ. Παπαγεωργόπουλου αυξήθηκαν κατά 67%, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη -Ανθρώπινη Πόλη», τόνισε ότι η δέσμευσή του αποσκοπεί στην ανακούφιση των πολιτών και των εμπόρων από τις «υπέρογκες δραχμοθηρικές» αυξήσεις των τελευταίων ετών, που διοχετεύθηκαν κυρίως «στις δημόσιες σχέσεις και την προσωπική προβολή του Δημάρχου».

    [16] ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:04 UTC+2)

    Με την απόφαση του αθλητικού δικαστή τα έχουν βάλει στον Ηρακλή. Και αυτό γιατί θεωρούν την ποινή υπερβολική για το κέρμα που δέχτηκε ο διαιτητής, Μάκης Ευθυμιάδης, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι της διοίκησης θεωρούν βαριά την τιμωρία και τις επόμενες μέρες θα κάνουν έφεση με κύριο μέλημα των νομικών της ομάδας, η ποινή να μετατραπεί απλά σε πρόστιμο. Πάντως αυτό που προβληματίζει είναι ότι σε περίπτωση που ισχύσει η τιμωρία, αυτή θα την εκτίσουν στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην 7η αγωνιστική. Ο Ηρακλή ωστόσο θέλει η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή να τους ευνοήσει η τύχη και το πρώτο παιχνίδι να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ώστε να προλάβουν να εκτίσουν την ποινή πριν το τοπικό ντέρμπι.

    Η απόφαση του αθλητικού δικαστή δεν άρεσε καθόλου και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που φέτος υπολογίζει ιδιαίτερα στους φιλάθλους του. Στον αγωνιστικό τομέα το μυαλό όλων είναι ο αγώνας ρεβάνς για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ του Ηρακλή και της Ανόρθωσης. Ο προπονητής του Ηρακλή έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας του για την αναμέτρηση της 3ης Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, ξεπερνώντας την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

    Αύριο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Μίκρας όπου θα μιλήσει για την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αλλά και για τα επόμενα παιχνίδια του Γηραιού.

    [17] ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ - ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    «Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τον Αρη. Απλά δεν θέλω να βρίσκομαι στην ομάδα υπό το πόστο του προέδρου». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Αλκέτας Παναγούλιας από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται εδώ και δύο περίπου μήνες. Στην Ελλάδα θα επιστρέψει στα τέλη Οκτωβρίου, μετά το γάμο της κόρης του.

    «Δεν μπορώ να κατέχω τη θέση του προέδρου από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Είναι πιο χρήσιμο να είναι πρόεδρος κάποιος που είναι κοντά στην ομάδα, ενώ εγώ θα βοηθάω με τον τρόπο μου από την Αμερική όπου βρίσκομαι. Καθημερινά έχω επαφές με επιχειρηματίες που τους λέω να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν πάνω στον Αρη», επισήμανε ο κ. Παναγούλιας. Οσο για οικονομική βοήθεια ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο Αλκέτας Παναγούλιας ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον μεγαλοεπιχειρηματία.

    Στα αγωνιστικά θέματα η οριστική μετάθεση της 5ης αγωνιστικής για τις 27 Οκτωβρίου δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Φοιρό να κάνει μια μίνι προετοιμασία. Αυτή πιθανόν θα πραγματοποιηθεί στα Τρία - Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Η αποστολή θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα και σε αυτήν θα βρίσκονται οι Ρίτσαρντ Κνόπερ και Σαλαχεντίν Μπασίρ που δεν είχαν ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το καλοκαίρι. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει ο Μιχάλης Πανόπουλος που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

    [18] ΑΦΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

    Μπουάκε, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:57 UTC+2)

    Γαλλικά στρατεύματα έφτασαν σήμερα στην πόλη Μπουάκε στην Ακτή Ελεφαντοστού με σκοπό να προστατεύσουν τους ξένους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι στρατιώτες έλαβαν θέσεις γύρω από ένα σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο παιδιά εκ των οποίων πολλά αμερικανικής καταγωγής.

    Ο επικεφαλής της μονάδας των στρατιωτών, συνταγματάρχης Σαρς ντε Κερσαμπιέκ επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στα ανατολικά της πόλης ενώ πρόσθεσε ότι δεν τίθεται τουλάχιστον προς το παρόν θέμα εκκένωσης του σχολείου.

    Συνολικά η Γαλλία έχει στείλει μέχρι στιγμής περίπου 200 στρατιώτες στην περιοχή ενώ σήμερα αποχώρησαν για την Ακτή Ελεφαντοστού δυο αμερικανικά αεροσκάφη που μεταφέρουν στρατιώτες

    Οι ταραχές άρχισαν εδώ και έξι ημέρες, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 270 νεκρούς.

    [19] ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Ουάσιγκτον, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Ιδιαίτερα απαισιόδοξο εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας φέτος και το 2003 στην τελευταία έκθεση για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, μετέδωσε το Ρόιτερς.

    Η πρόβλεψη για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,8% αλλά για το 2003 αναθεωρήθηκε σε 3,7% έναντι 4% που ήταν η πρόβλεψη τον Απρίλιο.

    Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να επεκταθεί κατά 2,2% το 2002 (έναντι 2,3%) και κατά 2,6% το 2003 (έναντι 3,4%). Αυτό σημαίνει ότι η Fed θα πρέπει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

    Η ευρωζώνη, εκτιμά το ΔΝΤ, θα αναπτυχθεί κατά 0,9% φέτος (έναντι 1,4% που εκτιμούσε τον Απρίλιο) και κατά 2,3% το 2003 (έναντι 2,9%).

    Η ιαπωνική οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 0,5% φέτος και ότι θα επεκταθεί κατά 1,1% το 2003.

    Το ΔΝΤ επισημαίνει επίσης ότι τα διεθνή χρηματιστήρια ενδέχεται να υποχωρήσουν, αν υπάρξουν νέα οικονομικά σκάνδαλα, γεγονός το οποίο θα παρασύρει προς τα κάτω τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

    [20] Η ΕΠΑΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:47 UTC+2)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ με ψήφους 13-4 αποφάσισε σήμερα να

    αφαιρεθούν 12 βαθμοί από τον ΠΑΣ Γιάννινα, επειδή έχει οφειλές σε παίκτες και οι οποίες έχουν τελεσιδικήσει. Κατά της επιβολής της ποινής ψήφισαν οι ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος και Ξάνθη.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Μάνθος Κολέμπας, υποστήριξε ότι έχουν εξοφληθεί τα χρέη της ΠΑΕ τα οποία είναι περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Στην συγκεκριμένη απόφαση ο ΠΑΣ έχει δικαίωμα έφεσης στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

    [21] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Καλλιθέα που επικράτησε με 2-0 των Τρικάλων. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει με 4-0.

    Τα πρώτο τέρμα για την Καλλιθέα σημείωσε στο 9' ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Πέτκοβιτς με πλασέ για να διπλασιάσει και πάλι ο ίδιος παίκτης τα τέρματα στο 60'. Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Κεμπαρίδης (Θεσσαλονίκης).

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αγγελόπουλος, Γκεοργκίεφ, Δημητρίου, Ντρακίσεβιτς, Σουλογιάννης, Κουτσουπιάς, Κουτελιέρης, Κόλα, Πέτκοβιτς, Κότσα, Καούνος.

    ΤΡΙΚΑΛΑ: Γκούλιος, Θεοδοσιάδης, Εφεντόπουλος, Γουλέτας, Λαγάρας, Τόνκοβιτς, Ζλάτκοφ, Θ. Σκρέκα, Λαζάρου, Παπακώστας, Σακελλάρης.  

    [22] Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Σίδνει, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    της Διαμαντένιας Ριμπά

    Μετά τις ομογενειακές οργανώσεις στην Αυστραλία και το ΣΑΕ Ωκεανίας η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ζητά και αυτή με ανακοίνωσή της να διατηρηθούν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας από και προς Αυστραλία.

    Το κείμενο της ανακοίνωσης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έχει ως εξής

    "Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εκφράζουσα το κοινό αίσθημα των Ομογενών στους Αντίποδες, ιδιαίτερα όμως όλων των πιστών, δηλαδή Κλήρου και Λαού, επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θεωρεί απαράδεκτη την ενδεχόμενη διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή ακόμη και τη μείωση των πτήσεων στο ήμισυ της διαδρομής, όπως φημολογείται. Τα κριτήρια, που πρέπει να πρυτανεύσουν στο θέμα αυτό, βρίσκονται ασφαλώς πολύ πάνω από οικονομικές σκοπιμότητες. Πρέπει, δηλαδή, να γίνει σεβαστή όχι μόνο η πρακτική εξυπηρέτηση, αλλά και η ευαισθησία και το γόητρο των Ομογενών (σχεδόν ολόκληρο εκατομμύριο ψυχές!), που βρίσκονται στην πιο μακρινή γεωγραφική απόσταση από τη Γενέτειρα. Γι' αυτό, όπως και προ ετών είχαμε διακηρύξει, κάθε προσγείωση ή απογείωση αεροπλάνου της Ολυμπιακής εις τους Αντίποδες ισοδυναμεί με έπαρση και υποστολή της Ελληνικής σημαίας! Εάν λοιπόν ενδιαφέρεται ειλικρινώς η μακρινή Γενέτειρα για τη διατήρηση ζωντανής επικοινωνίας και διατηρήσεως δημιουργικών σχέσεων με τον εν Αυστραλία Ελληνισμό, οφείλει να διατηρήσει τις πτήσεις της Ολυμπιακής, όπως ακριβώς έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα, ακόμη και σε περίπτωση που θα κρινόταν οικονομικώς ασύμφορη αυτή η γραμμή. Ελπίζουμε και περιμένουμε να γίνει σεβαστό το εν προκειμένω δίκαιο αίτημα των Ομογενών της Ε' Ηπείρου για μια ανεμπόδιστη και δημιουργική επικοινωνία με τη Γενέτειρα".

    [23] ΑΤΥΧΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΜΕ 3-2 ΣΤΟ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:32 UTC+2)

    Ατυχη στάθηκε η εθνική ομάδα των ανδρών του πινγκ πονγκ στον αγώνα με την Τσεχία στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της Σούπερ Λίγκας που έγινε στη νέα αίθουσα του Κέντρου Εκθέσεων και Αναψυχής του Δήμου Αργυρούπολης. Η εθνική ομάδα ηττήθηκε με 3-2.

    Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας για την ελληνική ομάδα ήταν:

    Τσιόκας - Βίμπορνι 2-3 (4-11, 12-10, 11-8, 5-11, 9-11)

    Βλοτινός - Πάβελκα 3-1 (10-12, 11-8, 14-12, 11-3)

    Γκιώνης - Κλάσεκ 3-1 (11-13, 11-9, 11-7, 16-14)

    Τσιόκας - Πάβελκα 2-3 (11-8, 8-11, 11-8, 7-11, 8-11)

    Βλοτινός - Βίμπορνι 2-3 (11-4, 9-11, 11-6, 5-11, 6-11).

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Σουηδία επικράτησε 3-0 της Σουηδίας.

    [24] ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Εβρεξε γκολ στον επαναληπτικό αγώνα για την α' φάση του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Αχαρναϊκού και του Ακράτητου. Νικητής με 5-0 ήταν ο Ακράτητος που σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου παιχνιδιού με 3-0, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Το αρχικό 1-0 έγινε στο 9' όταν ο Γκαρόζης με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη. Δύο λεπτά αργότερα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από το Ζιάκα ο Ακράτητος κάνει το 2-0. Στην επανάληψη ο Ακράτητος έφτασε σε ένα τρίτο τέρμα με τον Μπάρκογλου, ενώ και πάλι ο Ζιάκας έκανε το 4-0 με κεφαλιά στο 65'. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Γκαρόζης με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Τρικάλης του συνδέσμου Τρικάλων. Κίτρινη κάρτα είδε μόνο ο Μαγκαφίνης

    ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Αρχοντάκης, Βέρτζος (46` Σαμλίδης), Χριστοδουλόπουλος, Ρουσόπουλος, Λαμπρογεώργος, Μαστραντώνης, Ρόπας, Κ. Παπαδόπουλος (57` Π. Παπαδόπουλος), Μαστρογιάννης (46` Μουστογιάννης), Τσιτσιμπίκος, Νέτσος.

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ελ Σαγιέντ, Ποζαπαλίδης, Γκλάουμπερ, Σούνχαντσοκ, Ζιάκας, Χάβος (75` Στεφανίδης), Γκαρόζης, Μαγκαφίνης, Μέλο Περέιρα (46` Μπαγιαζίτ), Μπάρκογλου, Τζιωρτζόπουλος.          


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 25 September 2002 - 18:13:41 UTC