Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ
  • [02] Η ΟΥΣΙΑ C4 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ
  • [03] ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • [04] ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
  • [05] ΠΟΥΒΑΚ: Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΧΩΡΕΣ ΕΕ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΤΗΣ
  • [06] ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 2004
  • [07] Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  • [08] ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ
  • [09] ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [10] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
  • [11] Ο Γ. ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
  • [12] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΩΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • [13] ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
  • [14] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ
  • [15] ΟΚΤΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΔΕ
  • [17] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΗΡΕ 170 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • [18] ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
  • [19] ΡΕΠΠΑΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
  • [20] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ
  • [21] ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΛΗΣ
  • [22] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
  • [23] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
  • [24] ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΑΣ

  • [01] ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (10:10 UTC+2)

    Iσοπαλία ΠAΣOK- NΔ βγάζουν οι νομαρχιακές εκλογές στις μονοεδρικές που, μετά την απογραφή έχουν γίνει πλέον 8 από 5 που ήταν στις εθνικές εκλογές του 2000, οπότε το ΠAΣOK είχε κερδίσει τις 4 χάνοντας μόνον την Eυρυτανία. H Eυρυτανία θεωρείται και πάλι ο πλέον σίγουρος νομός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ο υποψήφιος της NΔ, K. Kοντογεώργος κέρδισε από τον α? γύρο με 57,2% περιορίζοντας τη συνεργασία ΠAΣOK- ΣYN στο 40,9% -το 2000 το ΠAΣOK είχε συγκεντρώσει το 45,92%.

    H NΔ βρίσκεται πολύ κοντά επίσης στην κατάκτηση της Λευκάδας όπου ο υποψήφιος της, Xρ. Λάζαρης πήρε 48,2% έναντι του 34,9% του υποψηφίου του ΠAΣOK -το 2000 το ΠAΣOK είχε το 42,49% έναντι 38,46%. Aντίστοιχη η εικόνα που διαμορφώνεται και στη Φωκίδα όπου η NΔ προηγείτο καθαρά του ΠAΣOK από τις εθνικές εκλογές του 2000 με 48,36% έναντι 41,12%. Tην Kυριακή η NΔ δεν πήρε τη νομαρχία λόγω, όμως, της ύπαρξης δυο ψηφοδελτίων που όμως αθροιστικά αγγίζουν το 50%: 39,3% πήρε ο επίσημος υποψήφιος της Pηγίλλης και 13,6% ο «αντάρτης». H τέταρτη μονοεδρική στην οποία δείχνει να μπορεί αν στοχεύσει η NΔ είναι η Zάκυνθος όπου το 2000 είχε χάσει από το ΠAΣOK για 330 ψήφους (1,27% διαφορά): Tην Kυριακή ο υποψήφιος της Pηγίλλης, με τη συνδρομή του ΔHKKI, έλαβε 49,2% έναντι 38,6% του υποψηφίου του ΠAΣOK που βρέθηκε περίπου 5 μονάδες κάτω από το 43,18% του ΠAΣOK το 2000.

    Tο ΠAΣOK δείχνει πιο κοντά στην κατάκτηση των άλλων 4 μονοεδρικών όπου προηγείτο, άλλωστε, και το 2000: Σάμος, Θεσπρωτία, Kεφαλλονιά και Γρεβενά. Ωστόσο, η Σάμος είναι επίφοβη για το κυβερνών κόμμα - την είχε χάσει, άλλωστε στις νομαρχιακές του ?98. Tο 2000 το ΠAΣOK επικρατούσε με 39,23% έναντι 38,11% της NΔ, αλλά έβλεπε ισχυρή την Aριστερά: 14,06% το KKE, 4,70% ο ΣYN, 1,89% το ΔHKKI. Tην περασμένη Kυριακή, ο κοινός υποψήφιος ΠAΣOK- ΣYN ανέβαζε το άθροισμα των δυο κομμάτων στο 46,7% ενώ ο νεοδημοκράτης νομάρχης ανέβαζε το κομματικό ποσοστό στο 40,5%. Mεγαλύτερη ασφάλεια νιώθει το ΠAΣOK στη Θεσπρωτία -έβγαλε νομάρχη, μαζί με το ΣYN, με 50,8% αφήνοντας τη NΔ στο 41,9% (1% κάτω από το ποσοστό της N.Δ. το 2000). Ιδιο αίσθημα και στα Γρεβενά όπου το 2000 το ΠAΣOK προηγείτο με 4% της NΔ - την Kυριακή ο υποψήφιος της N.Δ. έχασε 2,5% από το κομματικό ποσοστό και ο υποψήφιος ΠAΣOK- ΣYN πήρε το νομό με 51,7%. Στην Kεφαλλονιά, το ΠAΣOK είχε διαφορά 6%.

    [02] Η ΟΥΣΙΑ C4 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

    Μπαλί, 15 Οκτωβρίου 2002 (18:08 UTC+2)

    Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ινδονησίας δήλωσε ότι η πλαστική ουσία C4, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μπαλί, είναι ένα ισχυρό εκρηκτικό που παρασκευάζεται κυρίως στις ΗΠΑ, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Η C4 έχει τη μορφή λευκού ζυμαριού, σημείωσε ο ειδικός Μαρκ Ρίμπαντ, ο οποίος είναι διευθυντής της βρετανικής εταιρίας εκρηκτικών Ribbands Explosives UK και πρόσθεσε ότι χρειάζεται έναν πυροκροτητή για να εκραγεί.

    Ο κ. Ρίμπαντ επισήμανε ότι η ουσία δεν εντοπίζεται από τις ακτίνες Χ που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο των αεροδρομίων και χρησιμοποιείται συνήθως από στρατιωτικούς και από εταιρίες κατεδάφισης κτιρίων.

    [03] ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (10:10 UTC+2)

    Bαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζει από χθες η σύντροφος του Δ. Kουφοντίνα Aγγελική Σωτηροπούλου. Mε συμπληρωματική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Eφετών Kυρ. Kαρούτσος, η Aγγελική Σωτηροπούλου κατηγορείται για συνέργεια σε μια ανθρωποκτονία, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε έκρηξη.

    H σύντροφος του Δημήτρη Kουφοντίνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως στο γραφείο του εφέτη ειδικού ανακριτή για να καταθέσουν, φέρεται ότι ήταν παρούσα στην έκρηξη στον Πειραιά, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Iωάννη Παλαιοκρασσά και τη δολοφονία του Στήβεν Σόντερς. Mετά την απαγγελία των συμπληρωματικών κατηγοριών, είναι βέβαιο ότι η Aγγελική Σωτηροπούλου θα κληθεί να απολογηθεί και πάλι ενώπιον του κ. Zερβομπεάκου, εάν και πρόθεση της συνηγόρου της μέχρι σήμερα ήταν η υποβολή αίτησης αποφυλάκισης, για οικογενειακούς λόγους.

    Νέα στοιχεία

    Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζουν όμως και ο Nίκος Παπαναστασίου και Πάτροκλος Tσελέντης, οι οποίοι κλήθηκαν να απολογηθούν χθες αλλά ζήτησαν προθεσμία, ο πρώτος για την Παρασκευή και ο δεύτερος για το Σάββατο, καθώς οι συνήγοροί τους δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επί της δικογραφίας. O «Nικήτας» της οργάνωσης κατηγορείται για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία του Tζωρτζ Tσάντες και του οδηγού του Nίκου Bελούτσου όπως επίσης και για συναυτουργία στη ληστεία του υποκαταστήματος της Eθνικής Tράπεζας στα Πετράλωνα.

    Σε βάρος του Πάτροκλου Tσελέντη ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Pόμπερτ Tσάντ, βάσει της απολογίας συγκατηγορουμένου του και όχι νέων στοιχείων που προέκυψαν από την ανάκριση.

    O εφέτης ειδικός ανακριτής πάντως, προτίθεται να ζητήσει συμπληρωματική απολογία και από τον «Mάρκο» της οργάνωσης - ντον Kωνσταντίνο Tέλιο -από τον οποίο επιθυμεί διευκρινήσεις για τον ρόλο του στην κλοπή των όπλων από το Συκούριο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην υπουργού Iωάννη Παλαιοκρασσά.

    Τα αποτελέσματα του DNA

    Oπως όλα δείχνουν πάντως, ο κ. Zερβομπέακος βρίσκεται στην αρχή του... τέλους του κλεισίματος της δικογραφίας. Kαλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση του εφέτη είναι να κλείσει τη δικογραφία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Tον λόγο τότε θα έχει ο εισαγγελέας Eφετών Kυριάκος Kαρούτσος, με την πρότασή του προς το συμβούλιο Eφετών.

    Πριν το κλείσιμο της ογκώδους δικογραφίας όμως, ο κ. Zερβομπεάκος, περιμένει τα αποτελέσματα του DNA και των υπολοίπων ευρημάτων που βρέθηκαν στις γιάφκες της Δαμάρεως και της Πάτμου. Mία από αυτές είναι και η γραφολογική εξέταση με αντικείμενο το δείγμα γραφής του Aλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Oπως έγινε γνωστό χθες, υπήρξε πλήρης ταυτοποίηση του γραφικού χαρακτήρα του Aλέξανδρου Γιωτόπουλου με δείγμα γραφικού χαρακτήρα που βρέθηκε στην προκήρυξη για τη δολοφονία του Περατικού και σε ιδιόχειρες σημειώσεις του «Λάμπρου» της οργάνωσης.

    Ασφαλιστικά μέτρα

    Tην ίδια ώρα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των EΛTA, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία στρέφεται σε βάρος της Aγγελικής Σωτηροπούλου, της Pομέρο Kορτέζ και της Mαρί Tερέζ Πενώ, ζητώντας εγγραφή προσημείωσης υποθήκης των ακινήτων που κατέχουν, έως του ποσού των 380.000.000 δρχ. (ποσό που αντιστοιχεί στη λεία από τη ληστεία των EΛTA Aιγάλεω, μαζί με τους τόκους).

    Yπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι των EΛTA έχουν ήδη στραφεί σε βάρος των 16 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17N, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τους.

    [04] ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2002 (22:14 UTC+2)

    Για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή, αλλά και για το ήδη κατατεθειμένο προσχέδιο συζήτησαν στη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, «η ελληνική οικονομία, παρά τους συνεχιζόμενους κλυδωνισμούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ισχυρότερα από οποιαδήποτε άλλη οικονομία της ευρωζώνης και έχει έναν από τους πιο ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς».

    «Η μέριμνά μας, την περίοδο αυτή, είναι πώς θα διατηρήσουμε αυτούς τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, προωθώντας ταχύρυθμα το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, δίνοντας τη δυνατότητα ενίσχυσης σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επενδύσεις, όπως επίσης και προωθώντας μια ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο και τους Ελληνες αγρότες», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    Περαιτέρω, επισήμανε ότι ότι συγκρατήθηκε ο τιμάριθμος το Σεπτέμβριο και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω βελτίωσή του το επόμενο διάστημα.

    «Πιστεύω επίσης ότι συνεχίζεται κανονικά η προσπάθεια αύξησης των θέσεων απασχόλησης, πράγμα το οποίο για μας και θέλω να το τονίσω αυτό για άλλη μια φορά- αποτελεί τον υπέρτατο στόχο της πολιτικής μας.Η ανάπτυξη, την οποία προωθούμε, έχει στόχο όχι μόνο να αυξάνει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά πάνω απ' όλα και κυρίως για μας, να αυξάνει τις θέσεις απασχόλησης, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι να συμμετέχουν στη διαδικασία της ανάπτυξης και των ευκαιριών απασχόλησης που δημιουργούνται», κατέληξε.

    [05] ΠΟΥΒΑΚ: Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΧΩΡΕΣ ΕΕ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ

    Βουκουρέστι, 16 Οκτωβρίου 2002 (21:08 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η υπουργός αρμόδια για τη Διεύρυνση της Ρουμανίας Χίλντεργκαρντ Πούβακ δήλωσε σήμερα ότι οι αδύναμες προοπτικές για μία καλή πορεία της Ρουμανίας για ένταξη στην ΕΕ οφείλονται στην έλλειψη πληροφόρησης των κρατών-μελών για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Βουκουρέστι.

    Η κα Πούβακ ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέχει καλύτερη ενημέρωση σε χώρες-μέλη της ΕΕ για την εναξιακή πορεία της Ρουμανίας ώστε να υπάρξουν πιο θετικά αποτελέσματα στην σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο.

    Η Ρουμανία ελπίζει ότι στη σύνοδο αυτή θα λάβει ως ημερομηνία ένταξης το έτος 2007, ώστε να μπορέσει να εντείνει τις προσπάθειες της για να πετύχει το στόχο της.

    [06] ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 2004

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών στις υπό κατασκευή Ολυμπιακές Κωπηλατικές εγκαταστάσεις στον Σχινιά, εξέφρασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) Μάτ Σμιθ.

    «Είναι η δεύτερη φορά που βρισκόμαστε εδώ για να εξετάσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά της Κωπηλασίας. Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις στον Σχινιά και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες προχωρούν βάσει του χρονοδιαγράμματος, με σκοπό να είναι όλα έτοιμα για το test event του ερχόμενου Αυγούστου. Με τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής εξετάσαμε όλους τους λειτουργικούς τομείς και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από όλα τα σχέδια και τις προτάσεις που μας παρουσιάστηκαν».

    Ο κ. Σμιθ επισκέφτηκε την έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής, όπου και ενημερώθηκε για την πρόοδο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού τουρνουά της Κωπηλασίας.

    Οι αξιωματούχοι της FISA, ενημερώθηκαν από στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στους τομείς του αγωνιστικού προγράμματος, των αποτελεσμάτων και της χρονομέτρησης, της διαπίστευσης, του αθλητικού εξοπλισμού, των απονομών, της μετεωρολογίας, των υπηρεσιών διατροφής, της φιλοξενίας, των υπηρεσιών Τύπου, και των αθλητικών μεταδόσεων.

    Η αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Σχινιά καθώς και τα ξενοδοχεία όπου προβλέπεται να φιλοξενηθούν τα μέλη της διεθνούς Κωπηλατικής οικογένειας.

    [07] Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Με δύο γκολ του Οκκά και ένα του Φρούσου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 το φιλικό παιχνίδι με τον Πιερικό που έγινε στην Κατερίνη. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έπαιξε καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσε και όλα τα τέρματα, σε αντίθεση με την επανάληψη που είχε μέτρια απόδοση.

    «Σήμερα κάναμε μια καλή προπόνηση. Περιμένω την επιστροφή των διεθνών για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας καλύτερα», τόνισε μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης ο Αγγελος Αναστασιάδης, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της μην αναβολής του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. «Θα προτιμούσα να είχε γίνει δεκτό το αίτημα μας για την αναβολή του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι αδιανόητο να παίζουμε Τετάρτη για να το κύπελλο και να χρειάζεται να παίξουμε το Σάββατο για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό».

    Σήμερα εξάλλου τους χώρους του γηπέδου της Τούμπας επιθεώρησε ο υπεύθυνος Τύπου της Γκρασχόπερς, Ντάντε Καρέτσι, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα με κύριο στόχο να λύσει όλα τα ζητήματα που αφορούν της παραμονή της ομάδας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το γήπεδο της Τούμπας. Ο εκπρόσωπος της ελβετικής ομάδας ζήτησε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ 5000 εισιτήρια για τον μεταξύ τους αγώνα.

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε σήμερα από τον ΠΑΟΚ 3.000 εισιτήρια για το ντέρμπι στην Τούμπα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

    [08] ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Τον πρώτο γύρο των δημοτικών και των νομαρχιακών εκλογών τον κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος του κόμματος Γιώργος Σουφλιάς και προέβλεψε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τη Ν.Δ. στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

    "Πιστεύω ότι στην ουσία όλοι γνωρίζουν ότι τον πρώτο γύρο τον κέρδισε η Νέα Δημοκρατία. Και είμαστε στη μάχη για τον δεύτερο γύρο που θα τη δώσουμε όλοι μαζί, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα", επισήμανε και πρόσθεσε:

    "Παρά τη διαστρέβλωση των πραγμάτων, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο θα είναι ακόμα καλύτερα για τη Νέα Δημοκρατία".

    [09] ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Aνακοινώθηκαν το απόγευμα από το γραφείο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στη Θεσσαλονίκη με καταγεγραμμένες τις ψήφους σε 483 από τα 590 εκλογικά τμήματα.

    Από το συνδυασμό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου «Θεσσαλονίκη Αναγέννηση» στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ράπτη Ελένη με 11.393 σταυρούς, Δημητρίου Ευάγγελος με 8.292, Αθανάσαρος Θεόδωρος με 7.506, Καζαντζίδης Κωνσταντίνος με 7.138 και Καπετανόπουλος Σωτήριος Βύρων με 6.248.

    Από το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια «Ξημερώνει Θεσσαλονίκη ανθρώπινη πόλη» προηγούνται οι Μπαρμπουνάκης Χαράλαμπος με 7.452 σταυρούς, Αβραμόπουλος Παναγιώτης με 3.464, Τανιμανίδης Γεώργιος με 3.005, Τσαρούχας Νικόλαος με 2.738 και Καϊλη Ευδοκία με 2.599.

    Από το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Τώρα» του Αγάπιου Σαχίνη στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Μπουτάρης Ιωάννης με 2.443 σταυρούς, Γιαταγιάνα Χρυσούλα Μαρία με 1.497, Δρούτσας Κωνσταντίνος με 1095, Κρουστάλλης Αθανάσιος με 1.079 και Δούκας Ηρακλής με 1.016.

    Εξάλλου στις πρώτες πέντε θέσεις του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» του Τάσου Κουράκη βρίσκονται οι Κουράκης Ανδρέας με 958 ψήφους, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος με 658, Οικονομίδης Παναγιώτης με 478, Αγγελοπούλου Στυλιανή - Μαρία με 475 και Φωτίου Νικόλαος με 383.

    [10] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    "Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, μετά από 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ, έχουν πια κουραστεί από κούφια μεγάλα λόγια. Ζητούν πειστικές απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της φτώχειας και της ανασφάλειας", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    "Μιλώντας σήμερα για ''ρεαλιστικές ουτοπίες'', ο κ. Σημίτης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι είναι ξεκομμένος από την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, ότι δεν έλαβε το ευκρινές μήνυμά τους, όπως αυτό εκφράστηκε την Κυριακή", επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος.

    "Αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό λαό, μια πραγματικά ισχυρή Ελλάδα", τόνισε.

    [11] Ο Γ. ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε χθες το βράδυ ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, σε όλους τους μεγάλους άσους του παρελθόντος, τους προέδρους των ΕΠΣ (Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων) και άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Λιάνης επισήμανε: «Πρέπει να είμαι δίκαιος. Η ιδέα ήταν από κοινού με τον κ. Βενιζέλο, αλλά εγώ όμως εισπράττω αυτή τη χαρά. Αυτή ίσως είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Δεν υπερβάλλω.

    Αγαπώ τους παλαίμαχους και το γνωρίζετε όλοι αυτό. Αυτό όμως που έγινε σήμερα ήταν ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. Ξαφνικά βρέθηκαν μαζί 40 μεγάλα ονόματα από το παρελθόν, που αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Αθήνας. Παίκτες του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, ενωμένοι, αγαπημένοι, αγκαλιασμένοι, θρύλοι αληθινοί. Αυτό το θεωρώ εγώ πεμπτουσία του αθλητισμού. Βλέπετε ότι εκπέμπουν ένα άλλο μήνυμα αγάπης και ενότητας. Το ίδιο μπορεί να γίνει, με κάποια δυσκολία ίσως, και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

    Οι σημερινοί αθλητές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχουν ποιότητα, όπως και αυτοί οι παλαίμαχοι.

    Η Ημερίδα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που έγινε το πρωί, πήγε πολύ καλά, ιδίως όταν μίλησαν οι άνθρωποι της περιφέρειας και είπαν τους καημούς τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τότε κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά ακόμα. Πρέπει να τονίσω ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες έδωσαν το παρόν.

    Η αποψινή βραδιά ήταν πολύ συναισθηματική. Ήταν πολύ σημαντικό ν' ακούς όλους αυτούς τους παλιούς άσους να διηγούνται ο ένας στον άλλο ιστορίες. Όταν άκουσα τον Ρωσίδη και τον Πετρίδη να μιλούν για αγώνες τους στην Τουρκία, γύρισα και τους είπα, «Γιατί δεν πάμε όλοι μαζί στην Τουρκία; Και βέβαια αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό, που είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά έχει σχέση με την αίσθηση ότι μπορούμε να πάμε όλοι μαζί σε έναν σπουδαίο αγώνα, να έχουμε μια συμβολική παρουσία. Δεν έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός από εμάς τους πενήντα. Αλλά μπορούμε να δώσουμε ένα μήνυμα σε μια πόλη που σημαίνει πολλά από συναισθηματικής πλευράς σε εμάς τους Έλληνες. Πιστεύω ότι και οι Τούρκοι μας περιμένουν με πολύ αγάπη, όπως θα τους περιμένουμε και εμείς με πολύ αγάπη στην Αθήνα. Βαδίζουμε πια σε άλλους δρόμους και έχουμε υποχρέωση, ως ευρωπαίοι που είμαστε εμείς, αλλά και αυτοί που θέλουν να γίνουν κάποια στιγμή, να δείξουμε τον σωστό δρόμο. Και νομίζω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ενότητας, μέσα από δύο ποιοτικά υπέροχους αγώνες».

    Σε ερώτηση αν θα αξιοποιηθούν οι παλαίμαχοι, εφ' όσον τελικά μας δοθεί η συνδιοργάνωση του Euro 2008, ο κ. Λιάνης απάντησε: «Αν πάρουμε τελικά το Euro 2008, θα είναι η μεγάλη τους ώρα, αλλά θα είναι και μια μεγάλη στιγμή, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για τον πολιτισμό και για την πολιτική αυτών των δύο πολύ μεγάλων χωρών».

    Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του Γιώργου Δεληκάρη στην ημερίδα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είπε: «Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του. Με συγκίνησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έκανα. Στην επικοινωνία που είχα μαζί του, μου απάντησε ότι αισθάνεται κουρασμένος, γι' αυτό όταν τον είδα να μπαίνει στην αίθουσα που έγινε η ημερίδα, ήταν και για μένα μια έκπληξη. Είχε πολύ τρακ και στο τέλος δάκρυσε. Αυτοί είναι οι αθλητές. Μεγάλα παιδιά».

    Αναφερόμενος στην Εθνική Ομάδα των Ελπίδων, ο κ. Λιάνης την χαρακτήρισε εξαιρετική, όσον αφορά δε το Στέλιο Μανωλά, είπε ότι στο ντεμπούτο του, ως προπονητής, παρουσιάζει πολύ καλή δουλειά και κατέληξε ότι οι εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας Ελπίδων ποδοσφαίρου, δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία έδωσε ήδη το πριμ που είχε υποσχεθεί πριν από τον αγώνα με την Ισπανία και ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να δοθεί ένα πριμ σε περίπτωση πρόκρισης.

    [12] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΩΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε για τις συναντήσεις της υποψήφιας για την Υπερομαρχία Αθηνών - Πειραιώς Φώφης Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες ζήτησε με νέα δήλωσή του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    "Κύριε Πρωτόπαπα δεν απαντήσατε. Οι συναντήσεις της κας Γεννηματά με τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες αποτελούν επιχείρηση προεκλογικής χρησιμοποίησης της Εκκλησίας; Αν όχι, γιατί οι αντίστοιχες συναντήσεις των υποψηφίων Νομαρχών της Νέας Δημοκρατίας παρερμηνεύονται αυθαιρέτως και μάλιστα από μια Κυβέρνηση, η οποία επέδειξε στην πράξη έλλειψη σεβασμού στην Εκκλησία και τον προκαθήμενό της;", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

    "Τα έωλα επιχειρήματά σας παραπέμπουν σε ακραία υποκρισία. Και αυτό το αντιλαμβάνονται σήμερα οι πάντες ".

    [13] ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:12 UTC+2)

    "Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης έχει τη δική του πολιτική ιδεολογία και εγώ τη σαφώς διακριτή δική μου".

    Με το σχόλιο αυτό απάντησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή αναφορές του κ. Καρατζαφέρη στο όνομά του.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για δύο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει επικοινωνία με την πλευρά του κ. Παπαθεμελή και του κ. Κρητικού αλλά όχι και με την πλευρά του κ. Λαλιώτη και του κ. Πανταγιά.

    [14] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:07 UTC+2)

    "Και πάλι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί μέσα στην απελπισία της να χρησιμοποιήσει την Εκκλησία", τόνισε ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ανταπαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Ρουσόπουλου.

    "Κατανοούμε το πρόβλημα που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει, αλλά επιτέλους ας καταλάβουν ότι ο λαός τους 'πήρε είδηση'. Η δήθεν ευλάβεια δεν αποκρύπτει την υποκρισία τους", επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας.

    [15] ΟΚΤΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:04 UTC+2)

    Οκτώ Πακιστανοί, εκ των οποίων οι πέντε αστυνομικοί, τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα δέματα εξερράγησαν σε διαφορετικές περιοχές στο Καράτσι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, μετέδωσε το Ρόιτερς.

    Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και η τρίτη στα γραφεία ανώτατων αξιωματούχων της επαρχίας. Αστυνομική πηγή είπε πως δέματα είχαν κάρτες που έγραφαν ''δώρο από την ΜΜΑ, αρχικά ισλαμικής συμμαχίας θρησκευτικών κομμάτων, που πήγε καλά στις πακιστανικές εκλογές και ίσως συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Ομως η αστυνομία πιστεύει πως η ΜΜΑ μπορεί να μην έχει καμιά απολύτως σχέση με τις εκρήξεις. Ενας από τους ηγέτες της συμμαχίας διέψευσε την ανάμιξη της ΜΜΑ

    [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΔΕ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Οργανωτικά ζητήματα απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους προέδρους των ΝΟΔΕ της Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς και τη συμμετοχή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Γραμματέα Εκλογών Κ. Σημαιοφορίδη και του Γραμματέα οργανωτικού Σ. Τσίφτη, ενώ αναλύθηκε και η τακτική που είχε χαραχθεί για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

    Στη σύσκεψη έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ότι πρέπει να στηριχτούν και να υπερψηφισθούν οι συνδυασμοί που βρίσκονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, η οποία, όπως τονίστηκε, έχει οδηγήσει σε μαρασμό και πλήρη υποβάθμιση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει χειροτερέψει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

    "Θα υποστηρίξουμε", είπε, ο κ. Μεϊμαράκης, και θα υπερψηφίσουμε προσωπικότητες που μάχονται και διεκδικούν και όχι απολογητές των πεπραγμένων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    [17] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΗΡΕ 170 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

    Βουκουρέστι, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:57 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η Ρουμανία έλαβε από την Παγκόσμια Τράπεζα το ποσό των 169.9 εκατομμυρίων Ευρώ για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Βουκουρέστι.

    Ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών Μιχάι Τανασέσκου και ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια και Κεντρική Ευρώπη υπέγραψαν συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ύψους 339.8 εκατομμυρίων Ευρώ και συμπληρωματικού ποσού 18.60 εκατομμυρίων δολαρίων που θα δοθούν σταδιακά μέχρι το 2019.

    Η δεύτερη δόση του δανείου θα χορηγηθεί στο Βουκουρέστι το 2003 αν τηρηθούν οι όροι για κάποιες ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό κυρίως κλάδο και στον ενεργειακό.

    [18] ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Καταρτίστηκε σήμερα το ευρωπαϊκό καλεντάρι στο πόλο. Το πρόγραμμα των τουρνουά πόλο, καθώς και των εθνικών μας ομάδων για το 2003 όπως καθορίστηκε από την ΛΕΝ είναι:

    *15-18/5: Τουρνουά "Ντούναουϊβαρος Καπ" (Ντούναουϊβαρος) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων γυναικών της Ουγγαρίας, της Ρωσίας, της Ολλανδίας, της Ελλάδας, της Αυστραλίας και της Γερμανίας

    * 23-26/5: Τουρνουά "Θέτις Καπ" (Χανιά) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων γυναικών της Ελλάδας, του Καναδά, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας

    * 29/5-1/6: Τουρνουά "Ντιάνα Καπ" (Σόφια) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νεανίδων (γεν. 1985) της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας και των Σκοπίων

    * 20-22/6: Τουρνουά "Bulgarian Trophy" (Βουλγαρία) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νεανίδων (γεν. 1985) της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Γιουγκοσλαβίας.

    * 27-29/6: Τουρνουά στην Ισπανία με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων εφήβων (γεν. 1985) της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας

    * 3-5/7: Τουρνουά στην Γιουγκοσλαβία με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ανδρών της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Κροατίας και της Ρωσίας

    * 3-6/6: Τουρνουά "Οδυσσέας Καπ" (Ελλάδα) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων εφήβων (γεν. 1985) της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Ισπανίας και της Κροατίας

    * 4-6/6: Τουρνουά στην Βαρκελώνη με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων γυναικών της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ελλάδας και της Αυστραλίας

    * 8-10/7: Τουρνουά "Jobo Curtini Memorial" (Ριέκα) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ανδρών της Κροατίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας

    * 10-13/7: Τουρνουά στην Ουγγαρία με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νέων ανδρών (γεν. 1983) της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Ελλάδας και της Γερμανίας

    * 17-20/7: Τουρνουά "Σαμαρτζίδης Καπ" με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νέων ανδρών (γεν. 1983) της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κροατίας και της Ουγγαρίας

    * 18-20/7: Τουρνουά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων παίδων (γεν. 1987) της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας

    * 24-27/7: Τουρνουά στην Ιταλία με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νεανίδων (γεν. 1985) της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας

    * 29/7-2/8: Εξαεθνές τουρνουά στο Μπάρι με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νέων ανδρών (γεν. 1983 της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, των ΗΠΑ, της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας και της Αυστραλίας

    * 1-3/8: Τουρνουά "Πύθια Καπ" με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων νεανίδων (γεν. 1985) της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρωσίας και της Ολλανδίας

    * 7-10/8: Τουρνουά στην Ιταλία με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων παίδων (γεν. 1987) της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Γιουγκοσλαβίας, των ΗΠΑ και της Ισπανίας

    * 30/9-4/10: Μεσογειακό Κύπελλο στα Χανιά.

    [19] ΡΕΠΠΑΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και μοναδικό, είναι ενωμένο, δυνατό", υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος έκανε λόγο για δύο ΠΑΣΟΚ, εκείνο του Στέλιου Παπαθεμελή και του Παναγιώτη Κριτικού που συνομιλεί μαζί του και το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Λαλιώτη που δεν μιλά μαζί του.

    Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα, το οποίο κατορθώνει να εκφράζει εδώ και πολλά χρόνια την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

    "Και το πετυχαίνει αυτό επειδή ακριβώς, με το πρόγραμμά του, με τις προτάσεις του, κερδίζει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων", τόνισε.

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πολλοί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι. Αλλωστε αν δεν ήμασταν διαφορετικοί δεν θα άξιζε να ήμασταν περισσότεροι. Είμαστε περισσότεροι, επειδή μεταξύ μας διαφέρουμε, αλλά ο σκοπός είναι κοινός. Η προώθηση των ιδεών και του προγράμματός μας. Και αυτό τον κοινό σκοπό υπηρετούμε όλοι, καθένας με το δικό του τρόπο, μέσα ίσως από διαφορετικό δρόμο. Είμαστε όμως ενωμένοι και όσο είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί. Θα παραμείνουμε ενωμένοι γι΄ αυτό θα παραμείνουμε και δυνατοί", σημείωσε.

    Τόνισε τέλος ότι δεν υπάρχουν συνομιλητές στο ΠΑΣΟΚ, αλλά διαδικασίες.

    "Οταν λέω ότι είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, εννοώ ότι υπακούμε και είμαστε ενταγμένοι στις ίδιες διαδικασίες. Αυτές που προβλέπονται από το καταστατικό μας. Και καθένας, με το δικό του τρόπο, συμβάλλει στο να πετύχουμε τον κοινό στόχο μας", υπογράμμισε.

    [20] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Απολύτως ικανοποιημένα, από την πρόοδο της προετοιμασίας των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έμειναν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που συνεδρίασαν στη Βόννη.

    Την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλός της Ιωάννης Σπανουδάκης και η Γενική Διευθύντρια Παραολυμπιακών Αγώνων Ιωάννα Καρυοφύλλη. Κατά τη συνεδρίαση έγινε παρουσίαση της προόδου προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο το 2006, καθώς και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, στην έδρα της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Γερμανίας στη Βόννη, ο Πρόεδρός της Χιλ Γκράβερ επισήμανε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στην προετοιμασία των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Παραολυμπιακοί της Αθήνας «θα αποτελέσουν μια μεγάλη στιγμή του Παραολυμπιακού Αθλητισμού».

    Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 Ιωάννης Σπανουδάκης τόνισε ότι «η Αθήνα είναι αποφασισμένη να οργανώσει κορυφαίους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ισάξιους με τους Ολυμπιακούς του 2004».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε ότι η κατασκευή και οι αναβαθμίσεις για το 95% των 21 Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

    Μάλιστα, 5 από τις νέες (υπό κατασκευή) εγκαταστάσεις βρίσκονται μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα.

    Έμφαση δόθηκε από τον κ. Σπανουδάκη και στην πολιτική της ΑΘΗΝΑ 2004 για προσβάσιμη επικοινωνία σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων με μειωμένη όραση. "Η επίσμη ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής, για πρώτη φορά στην ιστορία των Οργανωτικών Επιτροπών, επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, ενώ έχουν προβλεφθεί ενημερωτικές εκδόσεις για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες σε γραφή Braille, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σπανουδάκης παρουσίασε επίσης στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής το Εκπαιδευτικό Πακέτο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο στάλθηκε αυτή τη σχολική χρονιά στα σχολεία όλης της χώρας και ως στόχο έχει να διαδώσει τις αξίες των Παραολυμπιακών Αγώνων.

    [21] ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Στις 40 ανήλθαν τελικά οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης γυναικών, που θα φιλοξενηθεί 2-3 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα. Οι 38 έχουν δηλώσει αθλήτριες που θ' αγωνιστούν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση και οι δύο έχουν δηλώσει μόνο συμμετοχή διεθνών διαιτητών.

    Οι δύο αυτές χώρες είναι η Αίγυπτος και η Νότια Αφρική, που θα έχουν συμμετοχή με ένα διαιτητή η κάθε μία. Οι υπόλοιπες 38 χώρες (σύντριψαν το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής στην ίδια διοργάνωση, που το είχε πριν η Σόφια με 28 χώρες) θα μετάσχουν κανονικά με αθλήτριες, κι αυτές είναι οι εξής: Γερμανία με 7 αθλήτριες, Αυστραλία 5, Αυστρία 3, Λευκορωσία 5, Βουλγαρία 7, Καμερούν 4, Καναδάς 7, Κίνα 7, Κονγκό 7, Ισπανία 4, Φινλανδία 2, Γαλλία 7, Γουϊνέα Μπισάου 7, Ιταλία 5, Ιαπωνία 7, Λιθουανία 2, Μαδαγασκάρη 1, Μεξικό 3, Μογγολία 3, Ν.Ζηλανδία 2, Νιγηρία 5, Νορβηγία 3, Περού 2, Πολωνία 6, Ρουμανία 2, Ρωσία 7, Σενεγάλη 3, Σιέρα Λεόνε 7, Ελβετία 3, Τσεχία 5, Τυνησία 3, Τουρκμενιστάν 7, Τουρκία 6, Ουκρανία 7, ΗΠΑ 7, Βενεζουέλα 5, Κορέα 5 και Ελλάδα 7.

    [22] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Τα μυστικά των επιτυχιών της Γκαμπριέλας Σάμπο θα αποκαλύψει ο προπονητής της περίφημης Ρουμάνας πρωταθλήτριας μεσαίων αποστάσεων Γκιόργκεσι Ζόλτ στο πρώτο διεθνές συνέδριο για το στίβο που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα από 1-3 Νοεμβρίου με τίτλο: «Ο κλασσικός αθλητισμός στο νέο αιώνα». Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που έχουν κληθεί και θα έλθουν για να διδάξουν είναι και ο Αμερικανός βιοκινητικός - ερευνητής Γκιδεόν Αριέλ.

    Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, την βασιλική ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού της Ισπανίας (RFEA) και την εθνική σχολή προπονητών κλασσικού αθλητισμού Ισπανίας (ΕΝΕ).

    Ο υπεύθυνος του συνεδρίου Δημήτρης Σούλας τόνισε: «Την αναγκαιότητα της οργάνωσης αυτού του συνεδρίου μας την επέβαλλαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι με την αθρόα τους συμμετοχή στο περασμένο συμπόσιο για τον κλασσικό αθλητισμό που έγινε πριν από τρία χρόνια περίπου στα Τρίκαλα. Ο βασικός στόχος αυτού του συνεδρίου θα είναι η όσο το δυνατό πλατύτερη ενημέρωση σε ότι αφορά την προπονητική ρύθμιση και καθοδήγηση των αθλητών της αναπτυξιακής φάσης (ηλικίες 15-18 ετών) καθώς και αθλητών υψηλών επιδόσεων όλων των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού».

    Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει καλέσει, ως επίσημους ομιλητές, προπονητές παγκοσμίου ακτινοβολίας, Έλληνες και ξένους. Κατά την διάρκεια του αγωνισμάτων.

    Στόχος του συνεδρίου είναι να κατατεθούν οι απόψεις οι σχετικές με τη φιλοσοφία που διέπει την προπόνηση αθλητών που βρίσκονται στην αναπτυξιακή φάση (15 - 18 ετών) και αθλητών υψηλού επιπέδου στους δρόμους, στα άλματα και στις ρίψεις. Επίσης να φωτιστεί με σχετικές εισηγήσεις η πλευρά της επιστημονικής υποστήριξης της προπόνησης των αθλητών Κλασσικού Αθλητισμού σε ότι αφορά την εργοφυσιολογία, την βιοκινητική, την αθλητική ψυχολογία, και την αθλητιατρική. Με βάση τις εισηγήσεις των ομιλητών και των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν κατά ομάδα αγωνισμάτων, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την προπόνηση των αθλητών - αθλητριών των ηλικιών αυτών.

    [23] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:22 UTC+2)

    «Ο κ. Πρωτόπαπας έχει επιλεκτική μνήμη και κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Χρήστου Πρωτόπαπα για τη συνάντηση των υποψηφίων νομαρχών Αθηνών, Θάνου Βεζυργιάννη και Πειραιώς, Μαρίας Τσανάκη με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε κανένα σχόλιο, όταν η κ. Γεννηματά συναντήθηκε δημοσίως με τον Αρχιεπίσκοπο, ούτε όταν, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA (1/10/2002), δήλωσε ότι έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με μητροπολίτες. Κατά ποία λογική οι συναντήσεις αυτές της κ. Γεννηματά εντάσσονται στο πλαίσιο συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης εκκλησίας, ενώ μια συνάντηση των υποψηφίων νομαρχών, που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, συνιστά δήθεν επιχείρηση εμπλοκής της Εκκλησίας σε προεκλογικά παιχνίδια;», διερωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος.

    «Ας σταματήσει, επιτέλους, εδώ το κρυφτούλι και η υποκρισία, σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: Ο κ. Πρωτόπαπας, αντί να σχολιάζει και, κυρίως, να παρερμηνεύει συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου, οφείλει να απαντήσει ευθέως, γιατί ο κ. Σημίτης αρνείται συστηματικά, εδώ και δύο χρόνια, να ικανοποιήσει το αίτημα του προκαθημένου της εκκλησίας της Ελλάδος για κατ' ιδίαν συνάντηση;»

    [24] ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2002 (19:22 UTC+2)

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη είχε σήμερα ο νέος προπονητής της ομάδας, Γιάννης Κόλλιας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν αρκετά θέματα που αφορούν θέματα της ομάδας.

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, τονίζει: « Η αλλαγή που αιφνιδίασε μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά αναγκαία λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στην ομάδα και έπρεπε να αντιμετωπισθούν άμεσα.

     Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού έκρινε ότι στην παρούσα κρίσιμη φάση, η επιλογή του κ. Κόλλια είναι η πιο ενδεδειγμένη και δηλώνει ότι θα συνεχίσει -όπως εξάλλου πρέπει να κάνουν όλοι οι Ολυμπιακοί- να στηρίζει την ομάδα και να επιζητά την πρόοδό της.

     Σε σύντομη ομιλία στους παίκτες, τους ζήτησε ν' ανταποκριθούν στις μεγάλες προσδοκίες του Ολυμπιακού με πειθαρχία, δύναμη και επαγγελματισμό».

    Κατόπιν ο κ. Κόλλιας είχε συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Λούβαρη, όπου έθεσαν επί τάπητος το πρόγραμμα του Ολυμπιακού.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 16 October 2002 - 18:13:56 UTC