Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-11-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ
  • [02] ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
  • [03] Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • [04] ΥΠΕΡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
  • [05] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ 1 - 3
  • [06] Α1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [07] A1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 68 - 78
  • [08] ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ
  • [09] ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ
  • [10] ΚΕΝΥΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [11] ΤΟ ΥΠΕΞ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ
  • [12] Α1: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 87 - 89
  • [13] Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
  • [14] ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ
  • [15] 46ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • [16] ΠΤΩΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [17] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 23 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [18] ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • [19] ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
  • [20] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΦΗ - ΑΕΚ 1 - 0
  • [21] Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [22] Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008»
  • [23] ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΡΑΛΕΣ

  • [01] ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αγκυρα, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Ανώτατος αξιωματούχος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Oπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος Αμπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε ότι «από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ότι θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση».

    Εξάλλου, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων οπαδών κομμάτων στις περιοχές Βαν και Μπατμάν, στην ανατολική Τουρκία και στην επαρχία Σίρτης, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου λόγω του κουρδικού πληθυσμού τα μέτρα ασφάλειας ήταν αισθητά.

    [02] ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

    Ρώμη, 3 Νοεμβρίου 2002 (09:59 UTC+2)

    Οι χωρικοί του Σαν Τζουλιάνο ντι Πούλια, στη νότια Ιταλία κηδεύουν το πρωί σε κοινή τελετή τα 29 θύματα του καταστροφικού σεισμού της Πέμπτης, μετέδωσε το ΒΒC.

    Με εξαίρεση τρεις ενήλικες, όλα τα άλλα θύματα του σεισμού ήταν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το κτίριο του σχολείου τους.

    Τα περισσότερα από τα κτίρια του χωριού υπέστησαν ζημιές, αλλά το σχολικό κτίριο ήταν ένα από τα ελάχιστα που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες κατά την κατασκευή του δεύτερου ορόφου του κτιρίου δεν ακολουθήθηκαν οι σχετικοί κανονισμοί.

    Στο μεταξύ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής που επλήγη περνούν και τρίτη νύχτα σε σκηνές καθώς τα σπίτια τους ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή.

    [03] Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Γιοχάνεσμπουργκ, 3 Νοεμβρίου 2002 (11:51 UTC+2)

    Την ανάγκη οργανωμένης προσπάθειας προβολής των δραστηριοτήτων του ΣΑΕ και του πλούσιου έργου που αυτό επιτελεί, επισήμανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης, μιλώντας στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο Ασίας-Αφρικής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

    Παρά το γεγονός ότι τα επτά χρόνια από την ίδρυσή του, το ΣΑΕ έχει κάνει σημαντικότατα βήματα και έχει συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση προβλημάτων του απόδημου ελληνισμού, με τη δημιουργία ιατρικών κέντρων, τις πρωτοβουλίες στο θέμα της Παιδείας, στις αποστολές οπτικοακουστικού υλικού, στην προσπάθεια για την περαιτέρω δικτύωση του απόδημου ελληνισμού και την προώθηση των άλλων θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες της διασποράς, εντούτοις ελάχιστα πράγματα από αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Ταμβάκης σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί μία σχέση αμφίδρομης και συνεχούς επικοινωνίας με τα ΜΜΕ, Ελλαδικά, Κυπριακά και ομογενειακά, ώστε να γίνει ακόμα πιο γνωστός ο ρόλος του ΣΑΕ και η δραστηριότητά του.

    «Είναι αναγκαίο, η ομογένεια να ενημερώνεται ανελλιπώς για την δραστηριότητα του ΣΑΕ και να της δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιείται στο πλαίσιο του οργανισμού, μεταφέροντας μέσω των συντονιστικών συμβουλίων και των δικτύων τις απόψεις της πάνω στις δραστηριότητές μας, ώστε πράγματι να υπάρξει ευρύτατη και ουσιαστική εκπροσώπηση και συνεισφορά ιδεών, απόψεων, επαφών», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΑΕ.

    Και καταλήγοντας, ανέφερε ως μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες, την ανάπτυξη της συνεργασίας με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ώστε το περιοδικό «Ελληνική Διασπορά», που αυτό εκδίδει, να κυκλοφορεί σύντομα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [04] ΥΠΕΡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2002 (11:17 UTC+2)

    Είναι υπαρκτή η τάση για κυβερνήσεις συνεργασίας και δεν είναι μόνο ανάγκη του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά προκύπτει από την κατεύθυνση προς την οποία εξελλισσεται η Ευρώπη, σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Σε συνεντεύξεις του στην "Καθημερινή" και στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής" ο υπουργός τονίζει πως για το ΠΑΣΟΚ ο εκλογικός νόμος δεν είναι ταμπού, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να φέρει ένα νέο εκλογικό νόμο και υπογραμμίζει:"Το σημαντικό θέμα είναι να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα κυβερνητικής πολιτικής". Προς την κατεύθυνση αυτή καλεί τα κόμματα της Αριστεράς να προβληματιστούν. Για τον ίδιο η κίνηση αυτή δεν είναι αμυντικού χαρακτήρα. Είναι στρτηγική πρόταση που διεκδικεί να εκφράσει την ευρύτατη πολιτική και κοινωνική σύγκλιση, πέραν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, με ένα δημοκρατικό προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα για να μπορέσει να κυβερνήσει.

    Ο υπουργός εκτιμά πως όταν κριθούν ώριμες οι συνθήκες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες και εύχεται κάτι αντίστοιχο να πράξουν και τα άλλα κόμματα.

    [05] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ 1 - 3

    Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να φύγει νικητής από το γήπεδο των Ανω Λιοσίων. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα τον Ακράτητο με σκορ 3 - 1, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, και κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει το χαμένο έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα.

    Πάντως ο Ακράτητος αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους καθώς προηγήθηκε πολύ γρήγορα στο σκορ. Μόλις στο 4' λεπτό ο Ραζανάουσκας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του ΠΑΟΚ και έγραψε το 1 - 0. Οι παίκτες του Δικεφάλου προσπάθησαν να απαντήσουν μέχρι το τέλος του 45λεπτου και να ισοφαρίσουν, όμως δεν κατάφεραν.

    Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Αγγελου Αναστασιάδη μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Στο 49' ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το 1 - 1 με τον Γιαννάκη Οκκά, ενώ στο 57' ο Βαγγέλης Νάστος που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Φουτσίνι έδωσε προβάδισμα με 2 - 1 στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο του και στο 71' πέτυχε το 3 - 1 με σκόρερ τον Γιασεμάκη Γιασεμή.

    [06] Α1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Πέντε ομάδες εξακολουθούν να παραμένουν αήττητες μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός, ο Ιωνικός Ν.Φ., ο Ηρακλής, ο Μακεδονικός και η ΑΕΚ ζευγάρωσαν τις επιτυχιές τους, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση μετά την ήττα που γνώρισε στον Κορυδαλλό από το Γηραιό.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η αγωνιστική)

    1.Παναθηναϊκός 4

    2.Ιωνικός Ν.Φ. 4

    3.Ηρακλής 4

    4.Μακεδονικός 4

    5.ΑΕΚ 4

    6.Μαρούσι 3

    7.Αρης 3

    8.ΠΑΟΚ 3

    9.Νήαρ Ηστ 2

    10.Περιστέρι 2

    11.Πανιώνιος 2

    12.Ολύμπια Λάρισας 2

    13.Ηράκλειο 2

    14.Ολυμπιακός 1

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)

    Πανιώνιος - Νήαρ Ηστ

    ΑΕΚ - Μαρούσι

    Αρης - Ηράκλειο

    Ιωνικός Ν.Φ. - ΠΑΟΚ

    Μακεδονικός - Ηρακλής

    Ολυμπιακός - Ολύμπια Λάρισας

    Παναθηναϊκός - Περιστέρι

    [07] A1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 68 - 78

    Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το κλειστό γήπεδο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Η Ενωση κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 78 - 68 για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών και ζευγάρωσε έτσι τα ροζ φύλλα στη διοργάνωση.

    Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν "μουδιασμένα" στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ και στο ημίχρονο κατάφεραν να προηγούνται με 11 πόντους (31 - 42).

    Και στην επανάληψη όμως δεν άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα εξακολουθούσε να έχει κεφάλι στο σκορ και στο 30' προηγούνταν 60 - 45. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε έστω την ύστατη στιγμή να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά και 4:30 λεπτά πριν τη λήξη, μείωσε στους πέντε πόντους (63 - 58).

    Ομως οι παίκτες της Ενωσης φάνηκαν ψύχραιμοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης και πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

    [08] ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Σύντομα θα γίνουν και πάλι εκλογές στην Τουρκία εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές, καθώς η νέα τουρκική Εθνοσυνέλευση δεν εκπροσωπεί περίπου τους μισούς ψηφοφόρους.

    Οι πρώτες αντιδράσεις από τις διεθνείς αγορές από τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένονται αρνητικές. Ωστόσο τα στελέχη του κόμματος είχαν διαβουλεύσεις, μέσα και έξω από την Τουρκία, με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης, προκειμένου να αποφευχθούν οι κραδασμοί, που όλοι προέβλεπαν με βάση της δημοσκοπήσεις που έδιναν προβάδισμα στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων στις λαϊκές συνοικίες γύρω από την Κωνσταντινούπολη και στα μεγάλα προάστια της Αγκυρας και της Σμύρνης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόμμα του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κερδίσει 386 έδρες σε σύνολο 550, ενώ υπολογίζουν ότι στη Βουλή τελικά θα εκπροσωπηθούν , το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ.

    [09] ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ

    Aθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα εμφανιστεί αύριο ο 19ος κατηγορούμενος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Αυγουστίνος Ξηρός, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Ο Αυγουστίνος Ξηρός ενδέχεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί ενώ αναμένεται να αρνηθεί κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση.

    Η ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Αυγουστίνου Ξηρού μετά την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων του με ευρήματα που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική από τις γιάφκες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

    [10] ΚΕΝΥΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Ο Κενυάτης, Μαρκ Σάινα, με χρόνο 2 ώρες, 18 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα ήταν ο νικητής του σημερινού 20ου Μαραθώνιου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στην κλασική διαδρομή στη μνήμη του Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Τη 2η και 3η θέση στο μαραθώνιο πήραν οι επίσης Κενυάτες, Τζον Μόιμπεν και Ελίας Κορίρ. Από ελληνικής πλευράς ο Βασίλης Ζαμπέλης πήρε την 6η θέση με χρόνο 2 ώρες, 20 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, ενώ έβδομος ήταν ο Νίκος Πόλλιας.

    Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Σόνια Ομπρερέμ - Κρόλικ από τη Γερμανία με 2 ώρες, 38 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

    [11] ΤΟ ΥΠΕΞ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

    Aθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο ελληνική βραχονησίδα στην περιοχή της Καλύμνου πέρασε με τη ροή των χρόνων στην τουρκική κυριαρχία. Πρόκειται για τη βραχονησίδα Ζούκα ή Τσούκα που βρίσκεται απέναντι από τις τουρκικές ακτές νοτιότερα από τα Ιμια και μεταξύ της Καλύμνου και της Ψερίμου.

    Η βραχονησίδα πέρασε στην ελληνική κυριαρχία μαζί με τα Δωδεκάνησα με την ελληνοϊταλική συμφωνία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο σε νεότερους χάρτες η βραχονησίδα εμφανίζεται ως τουρκική και με το όνομα «Τοπάν». Ψαράδες της Καλύμνου εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπορούν να πλησιάσουν στην βραχονησίδα όπου μάλιστα έχει εγκατασταθεί φάρος με ευθύνη των τουρκικών αρχών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης δήλωσε το απόγευμα ότι το υπουργείο έλαβε γνώση του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Εθνος» και διερευνά με την αναγκαία ευθύνη που απαιτείται, το περιεχόμενό του σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και σαφής απάντηση.

    Ωστόσο σε μια πρώτη αντίδραση, ο κ. Μπεγλίτης επισημαίνει ότι «ουδέποτε τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια τέθηκε από οπουδήποτε ή από οποιονδήποτε ένα τέτοιο θέμα στο υπουργείο εξωτερικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες του».

    [12] Α1: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 87 - 89

    Ηράκλειο, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:28 UTC+2)

    Δυσκολεύτηκε όμως τελικά τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο το Ηράκλειο με σκορ 89 - 87, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για την κατάκτηση της νίκης. Οι πράσινοι στο 32' λεπτό βρέθηκαν να προηγούνται με 18 πόντους (76 - 58), ωστόσο στη συνέχεια έπαθαν ...μπλακ άουτ το οποίο εκμεταλλεύτηκε το Ηράκλειο.

    Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι δέχτηκε δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 25 - 6 και στο 37' πέρασαν μπροστά με έναν πόντο (83 - 82). Ομως στο τέλος η ψυχραιμία του Αντώνη Φώτση στις ελεύθερες βολές έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα Ηράκλειο - Παναθηναϊκός: 23 - 20, 40 - 41, 56 - 70 και 87 - 89.

    [13] Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

    Ντουμπάι, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, δήλωσε στο CNN ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τις βάσεις της σε επίθεση εναντίον του Ιράκ, ακόμα και αν αυτή έχει την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

    «Θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα συνεργαστούμε με το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλά η συμμετοχή στην επίθεση και η χρήση των βάσεων είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο κ. αλ Φαϊζάλ.

    Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.

    [14] ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ

    Σκόπια, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Τη θέση του απέναντι στις δηλώσεις του πρώην πλέον πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι στην ΠΓΔΜ ως κυβέρνηση τρομοκρατών, διαχώρισε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τραϊκόφσκι.

    Συγκεκριμένα ο Γκεοργκίεφσκι σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση της χώρας είχε κατηγορήσει τη διεθνή κοινότητα ότι συνεργάστηκε με τους αλβανούς αντάρτες και είχε σημειώσει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος ήταν ένα όργανο της διεθνούς κοινότητας. Παράλληλα ζήτησε συγνώμη από το λαό της χώρας του διότι στις προεδρικές εκλογές του 1998 υποστήριξε την υποψηφιότητα του νυν προέδρου Μπόρις Τράικοφσκι.

    Από την πλευρά του ο Τράικοφσκι, σε δηλώσεις του από τη Οχρίδα, διαχώρισε τη θέση του σχετικά με το ρόλο της διεθνούς κοινότητας στην ΠΓΔΜ και επισήμανε οι παραπάνω δηλώσεις Γκεοργκίεφσκι είναι το μικρότερό του λάθος σε σχέση με τη γενικότερή του στάση. Επίσης κατέστησε σαφές ότι η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού αντανακλά μόνο την προσωπική του άποψη.

    [15] 46ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Ηγουμενίτσα, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Ενας 46χρονος οδηγός συνελήφθη νωρίς το πρωί από άνδρες του λιμενικού Ηγουμενίτσας για μεταφορά λαθρομεταναστών.

    Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Γιαννίδη, ο οποίος είχε κρύψει σε ειδική κρύπτη φορτηγού οχήματος είκοσι ιρακινούς λαθρομετανάστες, που επρόκειτο να μεταφερθούν παράνομα στην Ιταλία με πλοίο.

    [16] ΠΤΩΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Πειραιάς, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Πτώμα άγνωστου άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, ανασύρθηκε το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Το πτώμα έφερε μαύρο πορτοφόλι στο οποίο υπήρχαν αλβανικό διαβατήριο και κάρτα παραμονής αλλοδαπού.

    [17] ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 23 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Μυτιλήνη, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Είκοσι τρεις λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες και ένα παιδί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί από άνδρες του λιμενικού Μυτιλήνης στη νησίδα Μπαρμπαλιάς βορειοανατολικά της Λέσβου.

    Οι λαθρομετανάστες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, Ερυθραία, Σουδάν, Σομολία, Αιθιοπία, Σρι Λάνκα.

    Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ξεκίνησαν πριν από 13 μέρες από το Τζιμπουτί, αποβιβάστηκαν σε ερημική παραλία κοντά στο Αϊβαλί της Τουρκίας και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τουρκικό σκάφος με πλήρωμα τρεις τούρκους που τους μετέφεραν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς.

    [18] ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Kωνσταντινούπολη, 3 Νοεμβρίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε το CNN Turk.

    Ειδικότερα, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κερδίζει το 35,1% των ψήφων και 354 έδρες στη νέα Εθνοσυνέλευση σε σύνολο 550.

    Από τα υπόλοιπα κόμματα , σύμφωνα με την πρόβλεψη του CNN Τurk, θα περάσει στη Βουλή μόνο το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ, με ποσοστό 18,8% και 187 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

    Στην Τουρκία απαγορεύονται τα exit poll και η πρόβλεψη που μετέδωσε το CNN Turk βασίζεται στην επεξεργασία των ψήφων από το 48% των καλπών που ανοίχτηκαν.

    Σημειώνεται ότι κανένα από το κόμμα που συμμετέχουν στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό δεν θα εκπροσωπείται στη νέα Εθνοσυνέλευση.

    [19] ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

    Aθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Ιδιαίτερα επιτυχή χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την αλλαγή στον τρόπο κλήσης των σταθερών τηλεφώνων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εισαγωγής του νέου Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης. Η επιτυχημένη εφαρμογή αποδίδεται στην έγκαιρη και σωστή σχεδίαση αλλά και την καλή προετοιμασία των τηλεπικοινωνιακών παροχών.

    Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συγχαίρει όλες τις επιχειρήσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ε. Γιακουμάκης τόνισε ότι το νέο αριθμοδοτικό σχέδιο εφαρμόστηκε από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με υποδειγματικό τρόπο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στους χρήστες της χώρας. Παράλληλα επισήμανε ότι περνάμε πλέον σε μια νέα εποχή για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία χαρακτηρίζεται από επάρκεια αριθμοδοτικών πόρων, δημιουργεί μια νέα δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη και παρέχει νέες δυνατότητες επιλογών για τους χρήστες.

    [20] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΦΗ - ΑΕΚ 1 - 0

    Ηράκλειο, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:38 UTC+2)

    Ο ΟΦΗ έσπασε σήμερα το αήττητο της ΑΕΚ. Οι κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, και κέρδισαν με σκορ 1 - 0 την Ενωση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

    Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης το πέτυχε στο 55' λεπτό ο Κώτσιος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Για τον ΟΦΗ οι τρεις βαθμοί αποτελούν ...βάλσαμο καθώς βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν θύμισαν την ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ μπήκαν δυνατά και παθιασμένα στο γήπεδο, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα.

    [21] Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Τελ Αβίβ, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν αποδέχτηκε την πρόταση του Αριέλ Σαρόν να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

    Σύμφωνα με το BBC, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν ο κ. Σαρόν αποδέχεται τους όρους του κ. Νετανιάχου, ο οποίος είχε δηλώσει παρελθόν ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του Λικούντ από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

    Ο Αριέλ Σαρόν επιδίωξε να κερδίσει την υποστήριξη των υπερεθνικιστικών και θρησκευτικών κομμάτων, μετά την παραίτηση των υπουργών του Εργατικού Κόμματος από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που είχε σχηματίσει.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο 53χρονος Μπέντζαμιν Νετανιάχου προτιμά να αναλάβει ο ίδιος την πρωθυπουργία, από το να γίνει μέλος της κυβέρνησης του Αριέλ Σαρόν. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι πιθανόν να φοβηθεί ότι θα «τιμωρηθεί» από τους ψηφοφόρους σε περίπτωση που απορρίψει το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών σε μια στιγμή κυβερνητικής κρίσης.

    Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο σκληροπυρηνικός στρατηγός και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Σαούλ Μοφάζ αποδέχτηκε τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ωστόσο ο διορισμός του πρέπει να εγκριθεί από το ισραηλινό κοινοβούλιο.

    [22] Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008»

    Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:33 UTC+2)

    Την πρώτη παρουσίασή της έκανε σήμερα η Πρωτοβουλία «Θεσσαλονίκη 2008» δίνοντας στη δημοσιότητα την διακήρυξή της και τον πρώτο κατάλογο προσώπων που μετέχουν σε αυτήν.

    Με αφορμή και αιχμή το 2008 και την EXPO, η Κίνηση έχει ως σκοπό να προσκαλέσει και να συσπειρώσει τις διάφορες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης.

    Ιδιαίτερη σημασία είχε η πρώτη πρόταση, με την οποία ξεκινά η «Θεσσαλονίκη 2008»: Η δέσμευση ότι όλα όσα σχετίζονται με το 2008 ως προς τις υποδομές και τις λειτουργίες της πόλης, θα υλοποιηθούν ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από την επιτυχία ή την αποτυχία της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.

    Στη διακήρυξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η EXPO του 2008 μπορεί και πρέπει να γίνει για την Θεσσαλονίκη ό,τι είναι για την Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, δηλαδή μια μοναδική ευκαιρία για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την διεθνή προβολή της πόλης, την διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, μέσα στο διεθνές σκηνικό του 21ου αιώνα. Παράλληλα σημειώνεται ότι το 2008 μπορεί να λειτουργήσει ως ορόσημο και ως εξαιρετικός μοχλός πίεσης για να καλυφθούν τα κενά, να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να κινηθεί η αναγκαία δυναμική. «Η Θεσσαλονίκη δεν αρκεί να διεκδικεί ή να παραπονείται. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να χειραφετηθεί και να σχεδιάζει με ολοκληρωμένο τρόπο, να επιβάλλει λύσεις» τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία μας αυτή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που έχουν την Θεσσαλονίκη, πόλη τους και βίωμα τους με στόχο να βοηθηθούν η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, με ιδέες, προτάσεις, επισημάνσεις, μικρές αλλά και μεγάλες πρωτοβουλίες.

    Ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη 2008» είναι οι :

    Μιχάλης Αντωνόπουλος Ντόμης, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ

    Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βιομήχανος

    Γιώργος Αρβανιτίδης, Δήμαρχος Εχεδώρου

    Στέλιος Αγγελούδης, Δικηγόρος - Μέλος Ε.Ο.Ε.

    Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Πολιτισμού Βουλευτής Θεσσαλονίκης Καθηγητής ΑΠΘ

    Βικτωρία Βικτωράτου, Μουσικός - Διευθύντρια Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    Γιώργος Γεωργιάδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός

    Κωνσταντίνος Γιακουμής, Πρόεδρος Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης - Επίτιμος Πρόξενος του Καναδά

    Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά, Καθηγήτρια ΑΠΘ - Διευθύντρια Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών

    Δήμητρα Γουριώτη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

    Χρύσανθος Ζαμπούλης, Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

    Βασίλης Καλφόπουλος, Δικηγόρος

    Γιώργος Κούδας, βετεράνος ποδοσφαιριστής

    Χρήστος Κουλουκούρης, Αρχιτέκτων Μηχανικός

    Ιωάννης Κουκιάδης, Ευρωβουλευτής - Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ

    Αναστάσιος Λαγόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΕΑ

    Κώστας Λοΐζος, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πρόεδρος Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης

    Ιωάννης Μανωλεδάκης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ

    Γιώργος Μακρής, Επ. Καθηγητής ΑΠΘ - Πρόεδρος Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

    Σπύρος Μπαρούτας, Νευροχειρουργός - Δήμαρχος Σταυρούπολης

    Έφη Μανωλεδάκη Κουνουγέρη, Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ

    Σάνια Παπά, Θεωρητικός Τέχνης - Διευθύντρια Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

    Μίλτος Παπανικολάου, Καθηγητής ΑΠΘ - Διευθυντής Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

    Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Εκδότης - Δημοσιογράφος

    Παρούλα Περράκη Νάσκου, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γενική Γραμματέας Κέντρου Διεθνούς, Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Δικαίου

    Χριστόδουλος Οικονομίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς

    Κώστας Πατραμάνης, Πολιτικός Μηχανικός

    Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, τ. Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Γιάννης Παπαδημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Λόης Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

    Δημήτριος Παντερμαλής, Καθηγητής Αρχαιολογίας ΑΠΘ - Πρόεδρος Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών

    Βούλα Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης

    Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τ. Βουλευτής - Πρόεδρος Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

    Συμεών Παλτσανιτίδης, Πρόεδρος Ελλήνων Παραολυμπιονικών - φοροτεχνικός

    Βασίλειος Παπαδήμας, Δικηγόρος Πρόεδρος ΧΑΝΘ

    Δημήτριος Σαλπιστής, Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ

    Χρήστος Σαραντόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός - επιχειρηματίας

    Ματούλα Σκαλτσά, Καθηγήτρια ΑΠΘ μουσειολόγος

    Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης

    Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής Γεωπονικής ΑΠΘ

    Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Καθηγητής ΑΠΘ

    Κατερίνα Τσιγαρίδα, Αρχιτέκτων Μηχανικός

    Παναγιώτης Τζώνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Καθηγητής ΑΠΘ

    Ευαγγελία Τζαμπάζη, Μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Επιχειρηματίας

    Δημήτρης Α. Φατούρος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

    Τραϊανός Χατζηδημητρίου, Δημοσιογράφος Διευθυντής εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»

    Ιωάννης Χασιώτης, Καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ

    Ξανθή Χόιπελ, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Καθηγήτρια ΑΠΘ Πρόεδρος Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

    Θεόδωρος Χατζηπαντελής, Καθηγητής ΑΠΘ

    Γιώργος Χριστοφορίδης, Δημοσιογράφος Αρχισυντάκτης «Επιχειρείν» εφημερίδας «Μακεδονία»

    [23] ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΡΑΛΕΣ

    Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι από σήμερα ο Χουάν Αντόνιο Μοράλες, καθώς η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του ισπανού σέντερ. Ο Μοράλες γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς για αρκετά χρόνια αγωνίστηκε σε αυτό.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 3 November 2002 - 19:13:57 UTC