Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [03] Η ΕΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 10 ΝΕΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ
  • [04] ΜΠΛΕΡ: ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ 2005 ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ
  • [05] ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
  • [06] Φ. ΕΚΧΑΡΝΤ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ
  • [07] ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [08] Ο Γ. ΦΟΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [10] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  • [11] ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
  • [12] Ο ΣΥΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [13] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
  • [14] ΓΚΙΟΥΛ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
  • [15] ΜΑΡΚΙΔΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ
  • [16] ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [17] Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [18] Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [19] Ο Σ. ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
  • [20] Ο ΝΤ. ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ, ΜΑΛΑΓΑ
  • [21] ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ "ΘΕΟΠΙΣΤΗ"
  • [22] ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ
  • [23] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -13/12/2002

  • [01] ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (19:47 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ντόρα Μπακογιάννη

    «Όλα είναι καλά δόξα τω Θεώ», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, που επέστρεψε στο σπίτι της μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στον «Ευαγγελισμό».

    «Είναι μεγάλη υπόθεση να είναι κανείς καλά μετά από τέτοια περιπέτεια», τόνισε η κ. Μπακογιάννη. «Λυπάμαι που συνέβη αυτό, μια τέτοια ημέρα με τόσα κρίσιμα για τον τόπο μας θέματα», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο και όλους τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    Κοπεγχάγη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (19:20 UTC+2)

    Η οριστική απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., θα ληφθεί σε μία με δύο ώρες, δήλωσε από τη δανική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι ''δεν υπάρχει πια καμιά περίπτωση'' η απόφαση της Ε.Ε. να είναι διαφορετική σε ότι αφορά την Κύπρο.

    Σε δηλώσεις σε Κύπριους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Μάριοτ, όπου διαμένει η ελληνική αντιπροσωπεία, ο κ. Παπανδρέου, συγκινημένος, τόνισε πως η Ελλάδα θα ήθελε την ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ε.Ε., για να υπογραμμίσει ότι ''επόμενος στόχος'' είναι η λύση του Κυπριακού.

    Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την χαρά του για τη στάση των Τούρκων, οι οποίοι, όπως είπε, ''αντί να απειλήσουν ή να ακουστούν αρνητικά, είπαν ότι θα δουλέψουν και αυτοί και θα προσπαθήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες να λύσουν το Κυπριακό''. ''Μακάρι'', πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [03] Η ΕΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 10 ΝΕΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ

    Κοπεγχάγη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Η Δανική προεδρία ανακοίνωσε επίσημα ότι υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και τις δέκα υποψήφιες για ένταξη χώρες για τη διεύρυνση της ΕΕ σε 25 χώρες, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Ο Σουηδός πρωθυπουργός Γκόραν Πέρσον και ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Γκριέγκορζ Κολόντκο δήλωσαν ότι η Πολωνία, η μεγαλύτερη υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, κατέληξε τελικά σε συμφωνία με την οποία ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ. Η Τσεχία και η Ουγγαρία που είχαν με τη σειρά τους κάποιες διαφωνίες κατέληξαν και αυτές σε συμφωνία και οι δέκα χώρες ανήκουν από σήμερα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

    [04] ΜΠΛΕΡ: ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ 2005 ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Κοπεγχάγη, 12 Δεκεμβρίου 2002 (21:12 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δήλωσε ύστερα από συνάντηση με την τουρκική αντιπροσωπεία στην Κοπεγχάγη ότι είναι ''υπερβολικά'' μακριά το 2005 για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους, που κλήθηκαν μετά τη συνάντηση του Βρετανού Πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον ηγέτη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς, ο κ. Μπλερ είπε ότι ''πρέπει να δοθεί μια ξεκάθαρη ημερομηνία στην Τουρκία για έναρξη διαπραγματεύσεων και θα αγωνιστούμε γι' αυτό''.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [05] ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (21:05 UTC+2)

    Τη συμπαράσταση του στη Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    «Εκφράζω τη συμπάθεια μου προς την αγαπητή σε όλους Ντόρα Μπακογιάννη για την εγκληματική εναντίον της ενέργεια, εκ μέρους ατόμων με διαταραγμένη έως φαίνεται συνείδηση. Ευτυχώς ο πυροβολισμός δεν την έπληξε. Της εύχομαι να είναι πάντα καλά. Στον αστυφύλακα-συνοδό της εύχομαι ταχεία αποκατάσταση της υγείας του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [06] Φ. ΕΚΧΑΡΝΤ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ

    Νέα Υόρκη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (21:04 UTC+2)

    Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, Αλβαρο Ντε Σότο, μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα, σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών της Κοπεγχάγης και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ολοκλήρωση συμφωνίας, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Εξάλλου το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ θα εξετάσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη διάρκεια ανεπισήμων διαβουλεύσεων.

    Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Φρεντ Εκχαρντ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, αναφέρθηκε "στις εντατικές διαβουλεύσεις που είχε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη" ο Αλβαρο Ντε Σότο.

    "Ατυχώς, δεν αποδείχτηκε δυνατό να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση. Ωστόσο οι θέσεις των πλευρών δεν ήταν ποτέ κοντύτερα και μέχρι το τελευταίο λεπτό φαινόταν δυνατή η συμφωνία", ανέφερε ο κ. Εκχαρντ.

    Υπογράμμισε επίσης ότι "η αναθεωρημένη πρόταση του ΓΓ παραμένει στο τραπέζι. Αν και είναι λυπηρό που χάθηκε η παρούσα ευκαιρία, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις'', σημείωσε. Απέφυγε πάντως να κατονομάσει τον υπεύθυνο για την αποτυχία υπογραφής μιας συμφωνίας στην Κοπεγχάγη προτρέποντας τους δημοσιογράφους να διαβάσουν τις εφημερίδες για να καταλάβουν, όπως είπε.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [07] ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Την άποψη ότι αν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν θα κινδύνευε εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    «Εάν η Ντόρα είχε θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν θα κινδύνευε ούτε η ίδια, ούτε ο οδηγός. Είχαμε επανειλημμένα και επίμονα ζητήσει από τον κ. Χρυσοχοϊδη να της δώσει ένα αυτοκίνητο θωρακισμένο και δεν κατέστη δυνατό», τόνισε.

    Ερωτηθείς γιατί δεν εισάκουσε το αίτημα ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν αμφιβάλει για την καλή διάθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

    Τόνισε, δε, ότι η ελληνική νομοθεσία δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην απόκτηση τεθωρακισμένου αυτοκινήτου και πρέπει να αλλάξει.

    «Θα εκφράσω απλώς τη χαρά μου γιατί η Ντόρα ήταν τυχερή και γλύτωσε από μια απόπειρα πραγματικά επικίνδυνη και θα πω μόνο ότι το τι ακριβώς συνέβη, οι αρμόδιες αρχές, οι δικαστικές και οι αστυνομικές θα το διευκρινίσουν», πρόσθεσε.

    [08] Ο Γ. ΦΟΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μίλησε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο προπονητής του Αρη, Γιώργος Φοιρός. «Το παιχνίδι κυπέλλου με τα Γιάννενα ανήκει στο παρελθόν. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο επαναληπτικός αγώνας όπως φαίνεται θα έχει τυπικό χαρακτήρα. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος ενώ κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή φυσική κι αγωνιστική κατάσταση», επισήμανε ο κ. Φοιρός και συνέχισε: «Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε, πρέπει να έχουμε πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα και ψυχή. Είναι πλεονέκτημα για μας το ότι παίζουμε στο γήπεδο Χαριλάου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας».

    Ο κ. Φοιρός πάντως αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Το μόνο θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι από χθες άρχισαν να πληρώνονται κάποιοι παίκτες τους μισθούς και τα πριμ».

    Αναφορικά με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει επισήμανε ο κ Φοιρός: «Ο Μπασίρ προπονήθηκε χθες για πρώτη φορά και ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσω. Από εδώ και πέρα δεν έχω να αντιμετωπίσω κάποια σπουδαία αγωνιστικά προβλήματα».

    [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ φθάσει το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μεταβεί στην Αγκυρα.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα έχει στην τουρκική πρωτεύουσα διαδοχικές συναντήσεις με πανεπιστημιακούς του Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς, με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Φικρί Σαγλάρ, τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ και με εκπροσώπους του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο στην Πρεσβεία της Ελλάδας.

    [10] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο Νομός Ζακύνθου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Γεωργακόπουλου μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

    Οι βροχές προκάλεσαν τεράστια προβλήματα σε όλο το νησί, σε πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ απροσπέλαστα είναι αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα νερά και κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

    Για την αντιμετώπιση του φαινομένου έχει συγκληθεί το Συντονιστικό Νομαρχιακό Οργανο (ΣΝΟ) με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Αυτή την ώρα πάντως, στη Ζάκυνθο επικρατεί ύφεση των καιρικών φαινομένων.

    [11] ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Τη συμπαράσταση του στη Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    «Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στη Ντόρα Μπακογιάννη και στον οδηγό της Γιώργο Λυμπερίου και τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας.

    [12] Ο ΣΥΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του αποδοκίμασε την εγκληματική πράξη εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη και του συνεργάτη της, κ. Λυμπερίου. Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ εκφράζεται η ευχή να γίνει καλά γρήγορα ο κ. Λυμπερίου και η κα. Μπακογιάννη να ξεπεράσει την οδυνηρή δοκιμασία της.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επικοινώνησε με το γραφείο της κας. Μπακογιάννη και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά του.

    [13] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

    Κοπεγχάγη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Με επιστολή προς τη δανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ενημέρωσε τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με το αποτέλεσμα των προσπαθειών του να επιτύχει την υπογραφή στην Κοπεγχάγη συμφωνίας για λύση στο Κυπριακό.

    Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στην επιστολή του, ο κ. ντε Σότο ενημερώνει το Δανό Πρωθυπουργό Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για την πορεία και το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχε με τα ενδιαφερόμενα μέρη, και ιδιαίτερα με την τουρκοκυπριακή πλευρά με την οποία είχε σήμερα συζητήσεις περίπου δύο ωρών.

    Στην επιστολή του με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της δανικής προεδρίας να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι τις 16:30 σήμερα για την έκβαση των προσπαθειών του, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών καταγράφει τη δική του εκτίμηση αναφορικά με τις διαβουλεύσεις που είχε στην Κοπεγχάγη.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [14] ΓΚΙΟΥΛ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

    Κοπεγχάγη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    «Είχαμε σημαντική υποστήριξη από την Ελλάδα στην προσπάθεια μας για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιουλ, μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ.

    Ο κ. Γκιουλ δήλωσε ότι παρόλο που η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη από την απάντηση της ΕΕ στο αίτημα της για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

    [15] ΜΑΡΚΙΔΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ

    Κοπεγχάγη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Το Κυπριακό "δεν μπορεί να λυθεί σήμερα, η Κύπρος προχωρεί για ένταξη χωρίς λύση", δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ύστερα από δίωρη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.

    Ο κ. Μαρκίδης είπε ότι όσα έγιναν σήμερα έχουν ως αποτέλεσμα ότι η Κύπρος εισέρχεται στην Ε.Ε. χωρίς λύση στο πρόβλημα, εκφράζεται η βούληση της Ε.Ε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα, έτσι ώστε μια Κύπρος ενωμένη να υπογράψει την τελική συνθήκη προσχώρησης στην Αθήνα στις 16 Απριλίου.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [16] ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ουάσιγκτον, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ για εξέταση της προοπτικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία το 2004. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, την χαρακτήρισε ''απόφαση με όραμα'' η οποία συμβάλλει στη δημιουργία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης και αποδεικνύει ότι ''το Ισλάμ και η Δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν''.

    ''Καλωσορίζουμε την απόφαση της ΕΕ να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2004 εάν η Τουρκία πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Ο κ. Φλέισερ επέλεξε να διατυπώσει με τέτοιο τρόπο την απάντησή του ώστε να καταστήσει σαφές ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί τον Δεκέμβριο του 2004 ως ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, καθώς οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι έως τότε η Άγκυρα θα πληροί όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

    [17] Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    "Η σημερινή δολοφονική επίθεση εναντίον της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και ο τραυματισμός του αστυνομικού οδηγού της, κ. Λυμπερίου, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε Ελληνα πολίτη", δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτης.

    "Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη, όποια και αν είναι τα κίνητρά της. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην κ. Μπακογιάννη όπως και στην οικογένειά της, που στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί από την απώλεια του Παύλου Μπακογιάννη, που έπεσε θύμα μιας άνανδρης εγκληματικής τρομοκρατικής ενέργειας", επισήμανε ο κ. Λαλιώτης.

    Υπογράμμισε τέλος ότι είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο οι διωκτικές αρχές - μετά τη σύλληψη του δράστη- να προχωρήσουν στην ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [18] Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Ο δράστης της επίθεσης κατά της νεοεκλεγείσας δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη συνελήφθη από δύο ειδικούς φρουρούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου.

    «Στη συμβολή της οδού Διονυσίου Αεροπαγείτου με τη λεωφόρο Συγγρού ο Γιώργιος Σανδάλης, του Αργυρίου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε το 1967 στο Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας, κάτοικος Αιγάλεω, Διγενή Ακρίτα 25, μηχανικός αυτοκινήτων, πυροβόλησε με κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα κατά του αυτοκινήτου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Στο όχημα, εκτός από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη επέβαιναν ο οδηγός της και ένα μέλος της προσωπικής της φρουράς. Αποτέλεσμα του πυροβολισμού ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, αστυφύλακας Γιώργιος Λυμπερίου του Αριστείδη, που γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει διαμπερές τραύμα στον τράχηλο, χωρίς να έχει πληγεί κανένα ζωτικό όργανο του και είναι εκτός κινδύνου», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

    «Η βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη τραυματίστηκε όλως ελαφρώς στο πρόσωπο και στο αριστερό χέρι. Μεταφέρθηκε αμέσως με περιπολικό, κατόπιν επιθυμίας της στον «Ευαγγελισμό». Ο δράστης μετά την πράξη του πεζός έσπευσε να απομακρυνθεί προς την οδό Διονυσίου Αεροπαγείτου, καταδιωκόμενος από τον ειδικό φρουρό Σταμάτιο Πέπα, του Ιωάννη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων, ο οποίος περνούσε τυχαία και αντιλήφθηκε το δράστη να απομακρύνεται κρατώντας όπλο. Αμέσως ενημέρωσε τον ειδικό φρουρό Αναστάσιο Γουβαλίδη του Ξενοφώντα, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην ισπανική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στην οδό Αεροπαγείτου 21 και από κοινού συνέλαβαν τον δράστη, αφού προηγουμένως τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα τους. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και ανακρίνεται, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Δημητρίου Παπαγγελόπουλου. Ο δράστης παρουσιάζει εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και το έτος 1997 υπεβλήθη σε αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία. Η προανάκριση συνεχίζεται», πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι άντρες της ασφάλειας της κ. Μπακογιάννη που, επέβαιναν στο συνοδευτικό αυτοκίνητο, έσπευσαν μετά τον πυροβολισμό να καλύψουν την κ. Μπακογιάννη.

    «Εφόσον βεβαιώθηκαν ότι η κ. Μπακογιάννη είναι ασφαλής και δεν διατρέχει άλλο κίνδυνο έσπευσαν στην κατεύθυνση όπου ήταν ο δράστης, αλλά διαπίστωσαν ότι υπήρχε κινητοποίηση και είχε ήδη συλληφθεί», συμπλήρωσε.

    [19] Ο Σ. ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

    Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Δεν υπάρχει φαβορί, αλλά ούτε και ομάδα που θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μεταξύ της Αντερλεχτ και του ΠΑΟ. Σύμφωνα με τον τεχνικό των «πρασίνων», Σέρχιο Μαρκαριάν οι πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι μοιρασμένες.

    «Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Αντερλεχτ διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς», αναφέρει ο κ. Μαρκαριάν.

    Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξουν πολλά πράγματα και στις δύο ομάδες. Και το πρώτο που ζήτησε από τους παίκτες του είναι σε πρώτη φάση να προσγειωθούν και να κοιτάξουν το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη που θα γίνει την Κυριακή. «Υπάρχει αρκετός καιρός για να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες. Όμως αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι με την Ξάνθη, η οποία είναι δυνατός αντίπαλος και έχει καλό προπονητή».

    [20] Ο ΝΤ. ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ, ΜΑΛΑΓΑ

    Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Στο διάβα της ΑΕΚ βρέθηκε σήμερα για τη φάση των «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Μάλαγα. Ο τεχνικός της Ενωσης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, αναφορικά για την προσεχή αντίπαλό του μίλησε με τα καλύτερα λόγια και έδειξε ότι την υπολογίζει ιδιαίτερα, αφού διαθέτει πολύ καλό σύνολο. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε για τη συνέχεια και για το αν υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση. Είναι μια δυνατή ομάδα, την οποία έχω παρακολουθήσει μόνο μία φορά. Η Μάλαγα διαθέτει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Λίτος, ο Νταρίο Σίλβα και ο Ντέλι Βαλντές. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την συγκεκριμένη ομάδα, αφού θα την αντιμετωπίσουμε σε δύο περίπου μήνες».

    [21] ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ "ΘΕΟΠΙΣΤΗ"

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Σβήστηκε η φωτιά στο δεξαμενόπλοιο «Θεοπίστη», που βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία του Ασπρόπυργου. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    Το δεξαμενόπλοιο είναι φορτωμένο με 2.000 τόνους πετρελαίου.

    Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΥΕΝ που μετέβη στην περιοχή του συμβάντος έχει δώσει οδηγίες για ασφαλή εκφόρτωση του φορτίου.

    [22] ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Με τη γαλλική Σετ και αν προκριθεί με τη συμπατριώτισσά της Τουρκουά ή την Γκραν Κανάρια θα παίξει ο Παναθηναικός στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας του βόλει, ενώ ο Άρης θα αντιμετωπίσει τη Δυναμό Μόσχας και αν προκριθεί τη νικήτρια του ζευγαριού Ίσκαρ Ρωσίας-Χάρκοβο Ουκρανίας.

    «Εχουμε πολύ δύσκολη αποστολή. Ολοι γνωρίζουμε ότι η ρώσικη ομάδα είναι πολύ δυνατή. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για αυτήν, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε στα ίσια», τόνισε λίγο μετά την κλήρωση ο παίκτης του Άρη, Γιάννης Καλμαζίδης.

    Τέλος, η γυναικεία ομάδα του Φιλαθλητικού θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ιταλική Περούτζια.

    [23] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -13/12/2002

    Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Ανακοινώσεις

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι το Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕΕΧ για την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ., βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Χ.Α. www.ase.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα Εταιρίες / Εισηγμένες Εταιρίες / Ενημερωτικά Δελτία.

    ΔΕΗ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης κατά Ευρώ 387.440.000 ορίζεται η 16/12/2002 ως η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με την νέα αυξημένη ονομαστική αξία των 4,60 Ευρώ ανά μετοχή αντί των 2,93 Ευρώ. Η παραπάνω αύξηση έγινε σε συνέχεια: α. της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. της 15ης Νοεμβρίου 2002, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ΔΕΗ Α.Ε., β. της Έγκρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης και της ανακοίνωσης καταχώρησης στο ΜΑΕ της σχετικής τροποποίησης του καταστατικού της εταιρίας μας και γ. της απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ της 10ης Δεκεμβρίου 2002, για την πιστοποίηση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 387.440.000 Ευρώ. δ. της ενημέρωσης του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας μας από 2,93 Ευρώ σε 4,60 Ευρώ.

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας της 15 Νοεμβρίου 2002, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και εγκρίθηκε με την από 10 Δεκεμβρίου 2002 υπ' αριθμόν Κ2 15509 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας που προήλθε από την αναπροσαρμογή της αξίας των παγίων, σύμφωνα με το Ν 2065/92 και η αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αυξήθηκε κατά 310.457,60 ευρώ, που σε σύνολο μετοχών 15.522.880 αντιστοιχεί σε αύξηση της ονομαστικής αξίας έκαστης μετοχής κατά 0,02 ευρώ. Αρα πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 5.743.465,60 ευρώ και αντίστοιχα η ονομαστική τιμή της μετοχής σε 0,37 ευρώ η κάθε μία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη συνεδρίασή του της 13 Δεκεμβρίου 2002, ενημερώθηκε για την ανωτέρω αύξηση και μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Κατόπιν τούτου, οι μετοχές Ντρουκφάρμπεν θα διαπραγματεύονται από την 17 Δεκεμβρίου 2002 με τη νέα ονομαστική τους αξία των 0,37 ευρώ η κάθε μία.

    ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 4 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 10η Δεκεμβρίου 2002 υπεγράφη από τη θυγατρική της ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ Α.Τ.Ε. και την εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. που ενεργεί για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμβαση ενδεικτικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. Ευρώ περίπου πλέον ΦΠΑ. Η σύμβαση αφορά στην εκτέλεση του έργου «Επείγουσες εργασίες αναδιαρρύθμισης και δημιουργίας Αίθουσας Δικαστηρίου, Αίθουσας Δικηγόρων, Αίθουσας Τύπου και Λοιπών Εγκαταστάσεων που θα συντελέσουν στη βελτίωση συνθηκών λειτουργίας στις Γυναικείες Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού καθώς και του έργου «Προσθήκη Χώρων Νεοεισερχομένων και Φρουράς στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Εκ των ανωτέρω, αντικείμενο ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ περίπου πλέον ΦΠΑ, ήτοι το 62% περίπου του προϋπολογισμού, αφορά σε νέα προκατασκευασμένα κτήρια που θα προμηθεύσει η ΒΕΤΑΝΕΤ, το δε υπόλοιπο, σε αναδιαρρύθμιση και νέες εργασίες σε υφιστάμενη αίθουσα Δικαστηρίων.

    ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.

    Σύμφωνα με την απόφαση 5/204/14-11-2000 άρθρο 4, περίπτωση ε), για υποχρέωση γνωστοποίησης αλλαγής ανωτάτων διευθυντικών στελεχών, η εταιρία γνωστοποιεί πως από τις 3 Δεκεμβρίου 2002 ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου τμήματος εσωτερικού ελέγχου ο κος Λουκάς Γεώργιος του Ευαγγέλου σε αντικατάσταση του κου Καιμακαμίδη Ιωάννη που είχε τα καθήκοντα του εν λόγω τμήματος έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2002.

    ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΕΤΕ

    Η εταιρία ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα μερίδας του ημερήσιου τύπου της 12/12/2002, που αναφέρονται σε υποβολή αιτήματός μας για άρση της επιτήρησης των μετοχών μας, σας γνωρίζουμε τα εξής. Η υπαγωγή των μετοχών της εταιρίας μας υπό επιτήρηση έγινε για το λόγο ότι τις τρεις τελευταίες χρήσεις παρουσίασε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα. Ήδη με επανειλημμένες ανακοινώσεις μας έχουμε επισημάνει ότι η εταιρία μας έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, αποκατέστησε την πίστη της στην αγορά και επένδυσε κεφάλαια 3,7 δις σε μετοχές μεγάλων εταιριών του κατασκευαστικού τομέα. Η επελθούσα όμως υποτίμηση των συμμετοχών της εταιρίας σε εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρίες, που οφείλεται στη γνωστή χρηματιστηριακή κρίση και όχι σε λειτουργικές αδυναμίες ή αποτελέσματα της εταιρίας, καθιστούν τα αποτελέσματα της μη ικανοποιούντα τον όρο άρσης της επιτήρησης περί θετικών ολικών αποτελεσμάτων. Η εταιρία περαιτέρω στην τελευταία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου αναφέρθηκε στο θέμα αυτό με τη γνωστοποίηση ότι έχει αυξημένη αισιοδοξία για την δυνατότητα ικανοποίησης του όρου άρσης της επιτήρησης. Το περιεχόμενο αυτό παρανοήθηκε από μερίδα του τύπου και θεωρήθηκε ως υποβολή αίτησης για άρση της επιτήρησης, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθόσον το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καθιστά απαγορευτική την υποβολή σχετικής αίτησης, επί του παρόντος.

    ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

    Η εταιρία ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με την 5/204/2000/14.11.2000 Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου και σχολιασμούς αναλυτών και δημοσιογράφων στα ΜΜΕ αναφορικά με φημολογία γύρω από ελέγχους των αρχών σε εταιρείες του Ομίλου καθώς και την ενδεχόμενη υπαγωγή των μετοχών τους σε καθεστώς «Υπό Επιτήρηση» που είχαν ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αρνητική χρηματιστηριακή συμπεριφορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι: Ο Όμιλος ΚΛΩΝΑΤΕΞ και οι θυγατρικές του εταιρείες στην πολύχρονη δραστηριότητά τους ουδέποτε αντιμετώπισαν πρόβλημα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους απέναντι σε οποιοδήποτε φορέα. Επιπροσθέτως, ο Όμιλος εκπληρώνοντας τη στρατηγική ενημέρωσης με το κοινό, έχει επανειλημένα παρουσιάσει την πορεία και τις προοπτικές των εταιρειών του Ομίλου (πιο πρόσφατο είναι το Δελτίο Τύπου του Ομίλου αναφορικά με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που δημοσιεύτηκε στο «Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της 04/12/2002). Όσον αφορά δε τη φημολογία για υπαγωγή των μετοχών των εταιρειών σε καθεστώς «Υπό Επιτήρηση», και μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από χρηματιστηριακούς φορείς στον πρόεδρο του Χ.Α. κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, ο ίδιος απάντησε άμεσα με ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία διεύψευσε τη συγκεκριμένη φημολογία. Επιπροσθέτως, κατά καιρούς οι εταιρείες του Ομίλου στα πλαίσια της λειτουργικής τους δραστηριότητας έχουν δεχτεί ελέγχους από Υηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς ποτέ να προκύψει η παραμικρή παράβαση. Εξυπακούεται ότι όλες οι εταιρείες του Ομίλου (εισηγμένες και μη) θεωρούν ευπρόσδεκτο οποιονδήποτε έλεγχο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή από τις αρχές. Ο Ομιλος των Εταιριών ΚΛΩΝΑΤΕΞ ολοκληρώνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργανώσεως και εταιρικών μετασχηματισμών που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις εταιριών, ενοποίηση υπηρεσιών, ανακατανομή δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, πλήρη εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, μεταφορά στο νέο ιδιόκτητο επιχειρησιακό κέντρο - η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους - προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του. Στα πλαίσια αυτά προβλέπεται να δημιουργηθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακος, μεγαλύτερη εξειδίκευση και εν τέλει σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου με στόχο πάντα τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων η οποία αναμένεται να γίνει εμφανής από το πρώτο τρίμηνο του 2003.

    LOGICDIS Α.Ε.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας LogicDIS ΑΕ ανακοινώνει ότι ομόφωνα αποφάσισε στη συνεδρίασή του της 12ης Δεκεμβρίου 2002, την πώληση 2.930.959 ιδίων μετοχών, που απεκτήθησαν βάση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της εταιρίας την 11/7/2002, με κατωτάτη τιμή πώλησης 1.37 Ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές πακέτου, οι οποίες θα λάβουν χώρα μεταξύ 13ης και 20ης Δεκεμβρίου 2002.

    ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

    Ανακοινώνεται από την Εταιρία ότι από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2002 αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων 25.135.660 κοινών ονομαστικών μετοχών, νέας ονομαστικής αξίας 3,12 ευρώ, της Εταιρίας ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. Οι μετοχές αυτές προήλθαν από τη συγχώνευση με απορρόφηση από την ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ., όπως αποφασίστηκε από τις Β΄ Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευθεισών εταιριών της 29/10/2002, εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. Πρωτ. Κ2-16052/06-12-2002 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης την 09/12/2002. Οι νέες μετοχές θα πιστωθούν, με βάση την εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής, από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών στους λογαριασμούς των μετόχων, στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2002. Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 45 (ΦΕΚ Β' 1036/23.8.2002) και 81 (ΦΕΚ Β' 1596/30.11.01) του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της απορροφηθείσας εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ., στους οποίους αναλογούν κλασματικά δικαιώματα, να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα μετόχων της Εταιρίας (τηλ. 210 62 89 200), για την τακτοποίησή τους.

    ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στην τελική σύμβαση για την λήψη κοινοπρακτικού δανείου προχώρησε η ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η σύμβαση χορήγησης του κοινοπρακτικού δανείου το οποίο έχει ύψος 18.000.000 Euro και 5ετή διάρκεια, υπογράφηκε την Τρίτη 11.12.2002 με διοργανωτές την EFG Telesis Finance A.E.Π.E.Y. και την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. Την διαχείριση του Δανείου έχει αναλάβει η Τράπεζα EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. και συμμετέχουν οι τράπεζες, EFG EUROBANK ERGASIAS A.E., ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε., η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., και η F.B.B. - FIRST BUSINESS BANK S.A. Η Εταιρεία θα αξιοποιήσει μέρος του δανείου για την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου δανεισμού και την μετατροπή του σε μακροπρόθεσμο ενώ το ποσό των 7.500.000 Euro περίπου θα διατεθεί για εξαγορές. Πρωταρχικός στόχος της Εταιρείας είναι η εξαγορά μεγάλης παραγωγικής και εκτυπωτικής μονάδας επιχειρηματικών δώρων στο Shenzhen της Κίνας η οποία θα τροφοδοτεί την εξαγωγική δραστηριότητα της Εταιρείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (αγορά με δυναμική 5 δις Euro ετησίως) με στόχο την κατάκτηση μεριδίου αγοράς από 2,7 έως 4% σύμφωνα με το επιχειρηματικό της πλάνο, ενώ η κεντρική διαχείριση της νέας δραστηριότητας θα πραγματοποιείται από τα νέα γραφεία της ΠΡΟΜΟΤΑ στο Hong Kong. Η μονάδα της Κίνας θα δώσει μια νέα δυναμική στην Εταιρεία που επιχειρεί πλέον να ανταγωνισθεί επάξια σύμφωνα με τα σχέδια της του τρεις μεγαλύτερους ευρωπαίους stockists προσφέροντας άμεση, door to door, παράδοση και άψογη ποιότητα εκτύπωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή παραγωγική μονάδα συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ. σε συνδυασμό με την εκτυπωτική μονάδα t-shirts στην Βουλγαρία θα δώσουν στην Εταιρεία την δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε 7.000 ευρωπαίους που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του επιχειρηματικού δώρου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

    Η Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της θυγατρικής της εταιρίας Εγνατία Leasing Α.Ε. που συνήλθε την 2 Δεκεμβρίου 2002, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά Ευρώ 3.140.450. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εγνατία Leasing A.E. θα ανέλθη σε Ευρώ 9.010.450, το δε ποσοστό συμμετοχής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. θα παραμείνει στο 99,9%, όσο δηλαδή είναι και προ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εγνατία Leasing Α.Ε., με καταβολή Ευρώ 3.137.309,55 και ανάληψη αντίστοιχων 106.893 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας Ευρώ 29,35 κάθε μιας.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωστοποιούμε ότι την 9η Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής η οποία μεταξύ άλλων τροποποιήσεων άρθρων του Καταστατικού, αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 1 που αφορά την Σύσταση Επωνυμία της. Η νέα επωνυμία θα είναι ING Πειραιώς Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής και ο διακριτικός τίτλος ING Πειραιώς Ζωής, απόφαση που τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Εποπτικών Αρχών. Η προαναφερθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 04/11/02 πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ στην ολλανδική εταιρία ING Continental Europe Holdings B.V. του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Πειραιώς Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής.

    ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

    Ο κ. Θεόδωρος Βάρδας με την από 13/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 10 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Ε.Κ., γνωστοποιεί ότι προτίθεται να εκχωρήσει 594.000 μετοχές της εταιρίας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., ήτοι ποσοστό 5%, της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχει το 83,134% των μετοχών της. Οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 18/12/2002 έως 20/12/2002 μέσω του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε., ΚΥΚΛΟΣ Α.Χ.Ε. Οι παραπάνω συναλλαγές δεν σχετίζονται με τις επενδυτικές προθέσεις άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν. Στοιχεία υπόχρεου: Θεόδωρος Βάρδας. Επωνυμία εταιρίας: ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές ονομαστικές. Απόκτηση / Εκχώρηση Δικαιωμάτων: Εκχώρηση Δικαιωμάτων. Ποσοστό υφιστάμενης συμμετοχής υπόχρεου μετόχου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας: Ποσοστό 83,134%%. Είδος συναλλαγής: Πώληση. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 594.000 τεμάχια, % του συνόλου των μετοχών: 5%. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 18/12/2002 έως 20/12/2002.

    ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗ A.E.

    Η εταιρία ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Σε απάντηση του σημερινού δημοσιεύματος της ΑΝΕΚ ανακοινώνονται τα ακόλουθα. Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.2932/01 τα ακτοπλοϊκά πλοία δρομολογούνται για διάστημα 10 μηνών κατ΄ ελάχιστον. Με την αρχική δήλωσή της η Εταιρεία μας είχε προγραμματίσει έναρξη δρομολογίων την 01/01/03. Εν συνεχεία, με αίτησή της προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) εζήτησε και ενεκρίθη η έναρξη δρομολογίων από 4η Μαρτίου 2003 προκειμένου το BLUE STAR 2 εξυπηρετήσει τις γραμμές Πατρών - Ηγουμενίτσας Ιταλίας και Πειραιά Δωδεκανήσου για να δεξαμενισθούν άλλα πλοία του Ομίλου. Τελικά το BLUE STAR 2 θα είναι δρομολογημένο για 11 μήνες και 10 ημέρες σε ακτοπλοϊκές γραμμές και θα εκτελέσει τις εργασίες δεξαμενισμού και ετήσιας επιθεωρήσεως εντός 20 ημερών και μόνον. Το Σ.Α.Σ., κατά την συνεδρίασή του της 24/10/02 νομοτύπως ενέκρινε την έναρξη δρομολογήσεως την 04/03/03 στη γραμμή Πειραιά - Χανίων όπως επίσης και 50 περίπου τροποποιήσεις δρομολογίων για λόγους δεξαμενισμού άλλων πλοίων μεταξύ των οποίων και παρόμοιο αίτημα της ΑΝΕΚ -ΔΑΝΕ για τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ από τη γραμμή Δωδεκανήσου στη γραμμή Πειραιά- Ηρακλείου. Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ έγινε για δημιουργία εντυπώσεων και μόνον καθ΄ όσον μία συνήθης και καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία διαστρεβλώνεται και εμφανίζεται ως τέχνασμα ότι δήθεν το πλοίο μας BLUE STAR 2 θα δρομολογηθεί μόνο για 8 μήνες αντί 10. Κατόπιν των ανωτέρω η προσφυγή της ΑΝΕΚ κατά της δρομολογήσεως του BLUE STAR 2 στην γραμμή Πειραιά - Χανίων δεν στοιχειοθετείται. Η BLUE STAR FERRIES έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του επιβατικού κοινού ως η Εταιρεία υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 5/204/14.11.00 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των από 28.06.2001, 19.06.2002 και 08.08.2002 ανακοινώσεών της σχετικά με τη διάθεση, σύμφωνα με τις αποφάσεις των από 15.06.2001 και 17.06.2002 Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της, δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών (Stock Options) στο προσωπικό της, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι: 1) Ασκήθηκαν, για το έτος 2002, από 6.796 εργαζόμενους 479.888 δικαιώματα επί μετοχών προς 5 ευρώ έκαστο. 2) Καλύφθηκε και καταβλήθηκε ολοσχερώς (τοις μετρητοίς), λόγω της άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων, μετοχικό κεφάλαιο συνολικού ύψους 2.399.440 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 479.888 μετοχές προς 5 ευρώ εκάστη. Για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

    ASPIS BANK Α.Τ.Ε.

    Βάσει της Απόφασης της ΕΚ 5/204/14.11.2000 η ASPIS BANK Α.Τ.Ε. γνωστοποιεί ότι, σε εκτέλεση της απόφασης της από 24.05.02 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προέβη σε αύξηση της συμμετοχής της στην εταιρία ΑΣΠΙΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ κατά 20% και πλέον κατέχει το 50% της εν λόγω εταιρίας.

    ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιρειών Χ.Α. (ΣΕΙΣΕΤ), εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής αγοράς και των Μ.Μ.Ε. είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την οργανωτική δομή, τη νέα φιλοσοφία, την οικονομική πορεία και τις προοπτικές του Ομίλου Εταιρειών ΕΔΡΑΣΗΣ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, στην Ιστορική Αίθουσα του Χ.Α. Όπως ανέφερε η Διοίκηση της εταιρείας, οι αυξήσεις στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών και η διατήρηση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων σε υψηλά επίπεδα, είναι οι δύο βασικοί άξονες που πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της ΕΔΡΑΣΗΣ, παραπέμποντας σε θετικές προβλέψεις για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της εταιρείας, στο κλείσιμο του 2002, ο κύκλος εργασιών της ΕΔΡΑΣΗΣ αναμένεται να φθάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, σε επίπεδο Ομίλου, προβλέπεται ότι θα πλησιάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της ΕΔΡΑΣΗΣ εκτιμάται ότι θα «κλείσουν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στο ύψος των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με δήλωση του κυρίου Κώστα Ψαλλίδα, Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της εταιρείας, ?Ο Όμιλος της ΕΔΡΑΣΗΣ, σήμερα, είναι μία ευέλικτη κατασκευαστική δύναμη, προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση της εξειδίκευσης και της τεχνογνωσίας. Μέσα από επενδύσεις σε νέες, συμπληρωματικές δραστηριότητες και τη διεύρυνση της παρουσίας του στους τομείς των περιβαλλοντικών έργων και των έργων ενέργειας, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή του, σε όλα τα μεγάλα έργα που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, κατά τα επόμενα χρόνια. Αξιοποιώντας τη δύναμη των συνεργασιών, με όλο το φάσμα του τεχνικού κόσμου, εμμένει με συνέπεια στην αντιμετώπιση των τεχνικών προκλήσεων, συμβάλλοντας στην εδραίωση μίας νέας εποχής ήθους και πλεονεκτημάτων, για τον κατασκευαστικό κλάδο

    PLIAS Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία PLIAS ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Η εταιρία PLIAS ΑΒΕΕ, εστιάζοντας στην ενίσχυση των αποδοτικών της δραστηριοτήτων στο κύριο αντικείμενο της, την παραγωγή, εμπορία και διακίνηση καταναλωτικών προϊόντων, συνεχίζει να υλοποιεί ενέργειες που ενισχύουν την στρατηγική αυτή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση της εταιρίας να προβεί σε πώληση του ποσοστού 50% το οποίο κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας «Λάμδα Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Ακινήτων Για την πώληση της συμμετοχής της, η PLIAS προχώρησε σε υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρία REDDING INTERVEST CORPORATION, ενώ η τιμή πώλησης θα προσδιορισθεί βάσει των εκτιμήσεων ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση, μέρος της ευρύτερης πολιτικής της Plias Α.Β.Ε.Ε., να επικεντρωθεί στις αποδοτικότερες θυγατρικές της, εξασφαλίζει άμεσα σημαντικές χρηματορροές, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της εταιρίας.

    KAE A.E.

    Η εταιρία ΚΑΕ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επενδυτές μας ότι η Εταιρία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. στα πλαίσια της υποχρέωσής της για συμμετοχή διοργάνωση παρουσιάσεων και ημερίδων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει παρουσιάσεις στον Πειραιά, (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο), στο Ηράκλειο, στην Αθήνα (Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιριών ΣΕΙΣΕΤ) και στη Ρόδο (Αίθουσα Ακταίον, Πλ. Ελευθερίας), ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2002 μία παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο HYATT).

    ΔΕΗ Α.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Ελληνικό Δημόσιο και η Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε., μέτοχοι με ποσοστό 84,48% στην εταιρία ΔΕΗ Α.Ε., με την επιστολή τους προς το Χ.Α. την 09/12/2002, γνωστοποίησαν ότι προτίθενται να προβούν σε πώληση μέχρι 30.624.000 κοινών ονομαστικών μετοχών (25.624.000 το Ελληνικό Δημόσιο και 5.000.000 μετοχές η Δ.Ε.Κ.Α Α.Ε.), ήτοι ποσοστό 13,20% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε., κατά το χρονικό διάστημα από 11/12/2002 έως 12/12/2002, στα πλαίσια της συνδυασμένης προσφοράς των μετοχών ΔΕΗ Α.Ε. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου - μεταξύ άλλων το Ελληνικό Δημόσιο και η Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε. προέβησαν στη συναλλαγή, η Alpha Finance Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση της 11/12/2002: το Ελληνικό Δημόσιο πραγματοποίησε: 1. Την πώληση 4.229.950 μετοχών της εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. στην τιμή των 12,40 ευρώ ανά μετοχή. 2. Την πώληση 669.530 μετοχών της εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. στην τιμή των 10,83 ευρώ ανά μετοχή και 3. Την πώληση 4.577.090 μετοχών στην τιμή των 12,03 ευρώ ανά μετοχή και η Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε. πραγματοποίησε: την πώληση 2.500.000 μετοχών της εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. στην τιμή των 12,40 ευρώ ανά μετοχή.

    ΔΟΛ Α.Ε.

    Η εταιρία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Σε συνέχεια της 414/1.2.2002 επιστολής μας, αναφορικά με την πώληση στον κ. Κ. Γ. Μπονιφάτση 4.588 μετοχών της ΑΕ Παπασωτηρίου - Διεθνές Τεχνικό Βιβλιοπωλείο κυριότητας της Εταιρείας μας, έναντι τιμήματος 2.127 χιλ. ευρώ, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Γ. Μπονιφάτσης, με βάση το από 30.9.2002 ιδιωτικό συμφωνητικό επαναπώλησε τις 4.588 μετοχές της ΑΕ Παπασωτηρίου - Διεθνές Τεχνικό Βιβλιοπωλείο στην Εταιρεία μας έναντι ισόποσου τιμήματος ήτοι 2.127 χιλ. ευρώ. Κατόπιν των ανωτέρω η ΑΕ Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη κατέχει πλέον το 30,00% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ Παπασωτηρίου - Διεθνές Τεχνικό Βιβλιοπωλείο.

    LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.

    Η εταιρία LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2002 στην Ιστορική Αίθουσα του Χ.Α. η παρουσίαση του ομίλου εταιρειών της LAMDA Development. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πορεία της εταιρείας και η εξέλιξη του επενδυτικού της σχεδίου, ενώ υπήρξε τοποθέτηση σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Α. Καφφάς, Οικονομικός Διευθυντής της LAMDA Development, μεταξύ άλλων ενημέρωσε για την ενοποίηση της εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρόσφατα με την ομογενοποίηση των επωνυμιών των θυγατρικών εταιρειών κάτω από την στρατηγική ομπρέλα της μητρικής εταιρείας. Παράλληλα, αναφερόμενος στα νέα έργα της εταιρείας και την ευρύτερη δραστηριοποίηση των θυγατρικών, τόνισε την πρόσφατη συνεργασία της LAMDA Shipyards & Marine Services με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την υλοποίηση του προγράμματος ενεργοποίησης των ΤΠΚ Τουρνάς και Σακίπης, με την οποία σηματοδοτείται η δυναμική είσοδος της εταιρείας στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και επισημαίνεται η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου στο χώρο της ναυτιλίας. Τα ιδιαίτερα θετικά και υποσχόμενα αποτελέσματα του κύκλου εργασιών της LAMDA Development, που σημείωσαν αύξηση κατά 300% τα δύο τελευταία χρόνια, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα επενδυτικά της σχέδια. Επίσης, η εταιρεία κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2002 παρουσιάζει βελτίωση στα κέρδη προ φόρων μετόχων LAMDA σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ίση με 100%, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια δυναμική πορεία που τη φέρνει πιο κοντά στους στόχους της. Η LAMDA Development υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους Euro 700 εκατομμυρίων με σημαντικό αριθμό έργων σε ολόκληρη τη χώρα και βάζει τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της στο μέλλον. Η διεθνής εμπειρία του Ομίλου Λάτση και οι στρατηγικές της συμμαχίες (Deutsche Bank, Sonae, Hochtief, Dragados, Skanska) της προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα που αξιοποιεί επενδύοντας στην ανάπτυξη των υποδομών της χώρας σε γη, αέρα, θάλασσα, διαμορφώνοντας αγορές και γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο επιχειρηματικής ανάπτυξης.

    Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

    Η εταιρία Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στην χώρα μας αποτελεί σήμερα μία αγορά των 2,64 δις ευρώ περίπου, η οποία, ενώ για την περίοδο 1991 - 2000 κινείτο με μία δυναμική τάση ετήσιας αύξησης 17%, τα δύο τελευταία έτη παρουσιάζει κάμψη και η αύξηση έχει περιοριστεί στο 2,5%. Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρουσίαση που πραγματοποίησε «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στο Σύνδεσμο Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας παρά τις δυσμενείς συνθήκες της τελευταίας διετίας, παραμένουν μεγάλες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αντίστοιχα μεγέθη πληθυσμού παρουσιάζουν ασφαλιστική δαπάνη πάνω στο ΑΕΠ πολλαπλάσια της αντίστοιχης Ελληνικής. Οι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα είναι οι εξής: - Συγχωνεύσεις, απορροφήσεις ή και ακόμη αποχωρήσεις επιχειρήσεων που θα διαμορφώσουν ισχυρότερα επιχειρηματικά σχήματα στην αγορά. Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος η οποία θέτει σε νέα βάση τον ρόλο των ασφαλιστικών εταιριών οι οποίες καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά της κοινωνικής ασφάλισης. Ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι μηχανισμοί εποπτείας. Φορολογικά κίνητρα. Θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Διαμεσολαβητή Ασφαλίσεων.

    Η θέση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ με βάση τα στοιχεία του 2001 είναι η πρώτη ως προς την παραγωγή και το μερίδιο αγοράς που ανέρχεται σε 18,6%. Στους κλάδους ζημιών καταλαμβάνει την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 21,2% ενώ κατέχει την δεύτερη θέση στον κλάδο ζωής με μερίδιο αγοράς 15,8%. Οσον αφορά τα στοιχεία που η εταιρία έχει ήδη δημοσιοποιήσει, σημειώθηκε αύξηση κατά 11,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 9μηνο του 2002. Η παραγωγή αυτή ανήλθε σε 442,6 εκατ. ευρώ έναντι 395,50 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Οι κλάδοι ζημιών μετέχουν κατά 61,7% στην παραγωγή αυτή, ενώ οι κλάδοι ζωής κατά 38,3%.

    ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Η εταιρία ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕΧ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότι από τούδε και στο εξής η διεύθυνση της ιστοσελίδας της ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. είναι: www.eudynamics.gr. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά για την εσωτερική αξία της μετοχής, όπως και για τα δημοσιεύμενα Οικονομικά στοιχεία (Λογιστικές Καταστάσεις, Ισολογισμοί, Πίνακες Επενδύσεων) της εταιρίας. Σημειώνουμε ότι η διεύθυνση της διαχειρίστριας εταιρείας, όπως σας είχαμε γνωρίσει, PROTON ASSET MANAGEMENT ΑΕΠΕΥ παραμένει η ίδια ήτοι: www.protonam.gr από την οποία ο επενδυτής θα έχει την ευκαιρία να συνδεθεί με την δικιά μας ιστοσελίδα.

    GOODY'S Α.Ε.

    H GOODY'S A.E. γνωστοποιεί ότι εξαγόρασε (με ημερομηνία 11/12/2002) στην εταιρεία "ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ HOLLYWOOD A.E." συνολικό ποσοστό της τάξης του 27% από τον μέτοχο κ. Δ. Α. Κοντογιάννη, που αντιστοιχεί σε 8.100 μετοχές, με αποτέλεσμα η συνολική συμμετοχή της να μετατραπεί από 25% σε 52%. Η παραπάνω εταιρεία λειτουργεί δύο καταστήματα GOODY'S και ένα κατάστημα FLOCAFE και η GOODY'S A.E. συμμετέχει σ'αυτήν από την σύστασή της τον Ιανουάριο του 1999. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ HOLLYWOOD Α.Ε." είναι 880.500 ευρώ. Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας για την χρήση 31/12/2001 είναι 2.484.448 ευρώ, ο Κύκλος Εργασιών 3.672.592 ευρώ και τα Κέρδη προ Φόρων 732.003 ευρώ.

    ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.

    Σύμφωνα με το ΠΔ 350/1985, άρθρο 5, παρ. 2β, η εταιρία γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 12/12/2002, αποφάσισε 1) την ματαίωση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας της 17/12/2002 και 2) την σύγκληση νέας Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, την Τετάρτη 08/01/2003 και ώρα 9 πμ.

    ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.

    O Όμιλος ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε παρουσιάζει αύριο, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2002, στις 14:30 έως 15:30, στο ξενοδοχείο HYATT, στην αίθουσα EPHESSOS ΙΙ, στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής έκθεσης Money Show Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση του περιοδικού Χρήμα και Αγορά, τις δραστηριότητες, τα οικονομικά μεγέθη και τις προοπτικές της εταιρίας αλλά και του Ομίλου γενικότερα, σε σχέση και με τις εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών γενικότερα. Ο κ. Κώστας Μυλόπουλος, Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου, θα παρουσιάσει τη «νέα μορφή της Εταιρίας μετά και τις πρόσφατες εξαγορές κατασκευαστικών εταιριών, καθώς και τις λοιπές δραστηριότητες του Ομίλου στους τομείς της ανάπτυξης ακινήτων, της ενέργειας, του τουρισμού και στο διεθνή τομέα. Παράλληλα ο Οικονομικός Διευθυντής της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε, κ. Βασίλης Καρακατσάνης πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, επίσης στο πλαίσιο του Money Show, στις 15:30, με τη διοργάνωση του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης τις "Επιπτώσεις των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε".

    LOGICDIS Α.Ε.

    Η εταιρία LOGICDIS ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Η εταιρία LogicDIS, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων λογισμικού (software) και ολοκληρωμένων λύσεων μηχανογραφικής υποστήριξης και η εταιρία Information Dynamics Α.Ε. (?Information Dynamics?) που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε ελληνικές επιχειρήσεις και στο Δημόσιο, προχώρησαν σε συμφωνία επιχειρηματικής συνεργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της LogicDIS, που ελήφθη κατά την συνεδρίασή του της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2002, η LogicDIS: 1. Θα αγοράσει το 42.11% των μετοχών της Information Dynamics έναντι 5.2 εκ Ευρώ περίπου, έτσι ώστε από κοινού με το ποσοστό 8.89% που ήδη κατέχει, να ελέγχει το 51% της εταιρίας. 2. Θα προσυμφωνήσει να προχωρήσει η αγορά του υπόλοιπου 49% της Information Dynamics από την LogicDIS, έναντι τιμήματος 6 εκ. Ευρώ περίπου, μέσα στους επόμενους μήνες. Με αυτόν τον τρόπο η LogicDIS θα αποκτήσει το 100% της Information Dynamics. Παράλληλα, η LogicDIS ανακοινώνει πως προτίθεται να αγοράσει το 43.3% της θυγατρικής της εταιρίας Knowledge έναντι τιμήματος 1.5 εκ Ευρώ περίπου. Με αυτόν τον τρόπο η LogicDIS θα αποκτήσει το 100% της Knowledge. Σημειώνεται πως όλες οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου LogicDIS για δυναμική διείσδυση στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και διεκδίκηση μεγάλων έργων του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ'.Κ.Π.Σ. Με την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων ο Όμιλος LogicDIS θα διευρύνει σημαντικά την παρουσία του σε σημαντικούς τομείς, όπως: τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα συστήματα CRM, οι λύσεις e-business κ.τ.λ. Παράλληλα, θα ενταχθούν στο πελατολόγιο της LogicDIS πολλοί μεγάλοι πελάτες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, όπως ενδεικτικά: Vodafone, Cosmote Telestet, Forthnet, Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ελληνικά Ταχυδρομεία.

    Συναλλαγές - Μεταβολές ποσοστών

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ

    Ο κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε., με την από 13/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι στις 12/12/2002 προέβη σε συναλλαγή ύψους 343.341,60 ευρώ, που αντιστοιχεί σε πώληση 53.480 μετοχών της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. με μέση τιμή πώλησης ανά μετοχή 6,42 ευρώ.

    Ο. ΔΑΡΙΓΚ &ΣΙΑ ΑΒΝΕ

    Η εταιρία EUROGROUP LTD με την από 13/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ, ως εξής: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. Υπόχρεος: EUROGROUP LTD. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 46,772%, μετά τη μεταβολή 42,378%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 7.263.129, μετά τη μεταβολή 6.580.869. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 46,772%, μετά τη μεταβολή 42,378%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 15.528.840. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 12/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 12/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 13/12/20

    Γενικές συνελεύσεις

    ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 31/12/2002, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00, στα γραφεία της εταιρίας, στην οδό Μαυροκορδάτου 11-13, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Παράταση του χρόνου υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας λόγω συγχώνευσης των θυγατρικών της εταιρειών «ΑΥΛΩΝ Α.Ε. και «S.I.L.C. S.A.. 2. Ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και Διάφορες ανακοινώσεις.

    ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 31/12/2002, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στα γραφεία της εταιρίας, Ξενίας 5-7, Κηφισιά (κτίριο CECIL 4ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 2. Πολιτική Επενδύσεων. 3. Συμβάσεις με ιδρυτές της Εταιρίας. 4. Λήψη απόφασης για αγορά ιδίων μετοχών, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920. 5. Διάφορες ανακοινώσεις.

    ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 31/12/2002, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στα γραφεία της εταιρίας, στο Γαλαξίδι, στη θέση Ανεμοκάμπι, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά ποσό Ευρώ 140.763,60 με κεφαλαιοποίηση των ακολούθων αποθεματικών: α) του συνόλου της διαφοράς από αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων του αποθεματικού «Διαφορές από Αναπροσαρμογή Αξίας Παγίων ποσού Ευρώ 97.168,49 και β) μέρους από Έκτακτο Αποθεματικό ύψους Ευρώ 43.595,11. Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά Ευρώ 0,03. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 13 December 2002 - 19:13:34 UTC