Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ 18 ΤΗΣ 17Ν
  • [02] Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ Φ. ΓΕΝΝΑΜΑΤΑ
  • [03] ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [04] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
  • [05] ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
  • [06] ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ
  • [07] ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [08] ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [09] ΙΡΑΚ: "ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΤΟ 1991"
  • [10] Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
  • [11] ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
  • [12] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ
  • [13] ΙΡΑΝ: 27 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ
  • [14] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ Ο ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [15] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [16] ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  • [17] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-30/12/2002
  • [18] ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΒΟΛΕΪ
  • [19] ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
  • [20] O Γ. KAΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
  • [21] ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [22] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ
  • [23] ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ OIKONΟΜΙKΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

  • [01] ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ 18 ΤΗΣ 17Ν

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (13:56 UTC+2)

    Σε δίκη παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα οι 18 κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17" Νοέμβρη, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που εξεδόθη το μεσημέρι.

    Συγκεκριμένα με το υπ' αριθμόν 2869 βούλευμα, οι 18 προφυλακισθέντες παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

    Επίσης, το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Κυριάκου Καρούτσου, και δεν παραπέμπεται ο Αυγουστίνος Ξηρός, το τέταρτο από τα αδέλφια Ξηρού, καθώς δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του.

    Ακόμη γίνεται δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Σερίφη, στον οποίο επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μετακίνηση εντός των ορίων του νομού Αττικής και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής στη 1, 10 και 20 του μηνός.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηθικός αυτουργός όλων των ενεργειών της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" χαρακτηρίζεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, φερόμενος ως καθοδηγητής.

    [02] Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ Φ. ΓΕΝΝΑΜΑΤΑ

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (14:32 UTC+2)

    Την απόφαση της να προχωρήσει σε τομείς, διεκδικήσεις και συγκρούσεις, όπου χρειαστεί, δήλωσε η νέα υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και του απερχόμενου υπερνομάρχη Θεόδωρου Κατριβάνου.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην πλατεία Συντάγματος θα ανατεθεί στην υπερνομαρχία και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργήσουν ΚΕΠ στις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς και το γεγονός αυτό χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από την κ. Γεννηματά.

    Στην ομιλία του ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε:"Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος γιατί ο θεσμός που ψηφίστηκε για πρώτη φορά και με τη δική μου υπουργία το 1994 αυτή τη στιγμή μπαίνει σε νέα φάση και στην κορυφαία του έκφραση βρίσκονται άνθρωποι που αποτελούν ελπίδα και χαμόγελο για το μέλλον. Θέλω να πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι ο υπουργός των Εσωτερικών που δεν είναι υπουργός της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης δεν μπορεί να είναι υπουργός Εσωτερικών. Κι εγώ θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου ο θεσμός όχι απλά να σταθεί στα πόδια του, διότι στέκεται ήδη πολύ ισχυρά και κανείς δεν μπορεί να τον ακυρώσει ή να τον παραγνωρίσει ή να τον παραγράψει, αλλά να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας νέας εποχής με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

    Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε φάση μετεξέλιξης, ενίσχυσης και θωράκισης. και η πολιτεία πρέπει μα τις θεσμικές αλλαγές που θα επιχειρήσει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερη αρμοδιότητα. Πρέπει να πω ότι ο Θ. Κατριβάνος δούλεψε σε ένα θεσμό με ισχνά μέσα για την υπερνομαρχία, αλλά με σημαντικά μέσα για τις νομαρχίες. Ομως ο βασικός στόχος μας είναι η μεγαλύτερη θωράκιση, η μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερες αρμοδιότητες.

    Εγώ θέλω να πω ότι το ΚΕΠ του Συντάγματος θα το αναλάβει η υπερνομαρχία και τα δύο ΚΕΠ στις νομαρχίες της Αθήνας και του Πειραιά θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να συμβολίσουν τη νέα σχέση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τους πολίτες του λεκανοπεδίου και να είναι η αρχή της απόδοσης και νέω αρμοδιοτήτων, και νέων εξουσιών έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Στον 21ο αιώνα η Ν.Α. θα αποκτήσει το εύρος και το ανάστημα για να εκπληρώσει το ρόλο της".

    Ο κ. Κατριβάνος είπε ότι είναι συγκινημένος και εξήγησε:"Νιώθω συγκίνηση διότι με διαδέχεται στη θέση της υπερνομαρχίας η κόρη ενός αγαπητού μου φίλου, του Γιώργου Γεννηματά, που τόσο πρόωρα χάθηκε και τόσα πολλά έχασε ο τόπος μας από την απώλεια του.

    Να ευχηθώ να έχει ικανοποίηση για όλες τις φιλοδοξίες και για όλες τις ελπίδες της. Να δυσπιστεί και λιγάκι σε όλα όσα υπόσχονται, μην τα παίρνουμε όλα τοις μητρητοίς, διότι δυστυχώς η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν έχει εμπεδωθεί πλήρως μέσα στη συνείδηση του συνόλου του πολιτικού κόσμου".

    Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων:"Με νέο όραμα και με νέους στόχους επό εδώ ξεκινάμε έναν αγώνα καθημερινής επιβεβαίωσης των προσδοκιών που δημιουργήσαμε. Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και να πείσουμε όσους δεν μας προτίμησαν ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που δεν μας διχάζει, μας ενώνει. Ο θεσμός αυτός ανοίγει κοινούς δρόμους, κοινές προκλήσεις.

    Ο νέος ρόλος που ποροδιαγράφεται για τη υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς τόσο σύμφωνα με τις ευρωπαικές απαιτήσεις και εξελίξεις, όσο και για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Προϋποθέτει συμμετοχή και λόγο σε κεντρικά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής. Στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό του λεκανοπεδίου, στη διαχείριση των μεγάλων πνευμόνων πρασίνου, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων υπερτοπικού χαρακτήρα, στην αντιμετώοιση θεμάτων δημόσιας υγείας και πολιτικής προστασίας, στη διεύρυνση του κοινωνικού τομέα εργασίας και βέβαια της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

    Δεσμευόμαστε να συγκροτήσουμε την υπερνομαρχία σε συντονιστικό όργανο που θα επιδιώκει αλλά και θα ευνοεί διαδημοτικές και διανομαρχιακές συνεργασίες. Αυτή την εντολή πήραμε κι αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε.

    Η βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης του πολίτη είναι η προτεραιότητα μας. Αυτό είναι το χρέος σεβασμού που έχουμε στους συμπολίτες μας.

    Ξεκινάμε με συναίσθηση των δυσκολιών, με επίγνωση των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, αλλά έχουμε όρεξη για δουλειά. Θα έχουμε ανοιχτές πόρτες, δεν περισσεύει κανείς στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς".

    Μαζί με την κ. Γεννηματά ορκίστηκαν οι νέοι νομάρχες Αθηνών και Πειραιώς Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας.

    [03] ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Λευκωσία, 30 Δεκεμβρίου 2002 (15:57 UTC+2)

    Με παραίτηση απειλεί ο Ραούφ Ντενκτάς, σε περίπτωση που του ασκηθούν πιέσεις από την Άγκυρα προκειμένου να αποδεχθεί το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για το Κυπριακό. «Αν υπάρξει πίεση από την Τουρκία για να υπογράψω ένα τέτοιο σχέδιο, τότε θα αποσυρθώ και ας βρουν στη θέση μου άλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο πρόγραμμα "Ceviz Kabugu" του τηλεοπτικού δικτύου ATV.

    Στην παρατήρηση πως κατά τη διαδήλωση που έγινε στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 26 Δεκεμβρίου ζητήθηκε η παραίτησή του, ο Ντενκτάς απάντησε πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, παρά μόνο σε περίπτωση που του ασκηθεί πίεση από την Τουρκία για την υπογραφή ενός εγγράφου που δεν μπορεί να αποδεχθεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί από καμία (τουρκική) κυβέρνηση μια τέτοια πίεση.

    Αναφερόμενος στα σημεία εκείνα του σχεδίου Ανάν που ενοχλούν περισσότερο την τουρκική πλευρά, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους χάρτες, τη μετανάστευση, τις εγγυήσεις και την κυριαρχία.

    Σε ό,τι αφορά στους χάρτες, ο Ντενκτάς παρατήρησε τα εξής: «Επιθυμούν να δώσουμε το 21% των εδαφών μας και να φέρουμε και πάλι σε κατάσταση προσφύγων 55.000 ανθρώπους μας. Εάν γίνει δεκτός αυτός ο χάρτης δεν θα μείνουν στα χέρια μας γόνιμα εδάφη. Από την άλλη, θα κλείσουν περίπου 1.350 καταστήματα ή χώροι εργασίας. Θα χάσουμε το 66% της γεωργικής παραγωγής και η ζημία μας από τον χάρτη αυτόν θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο».

    Για τη μετανάστευση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι «βάσει του σχεδίου, θα δεχθούμε εντός 28 ετών στη δική μας πλευρά 60.000 Ελληνοκυπρίους. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα περάσει στους Ελληνοκύπριους και ένα ακόμη 11% από τα εδάφη που θα μείνουν σε μας».

    Αναφορικά με τις εγγυήσεις, ο Ντενκτάς σχολίασε ότι «με τις αρμόδιες που θα δοθούν στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, θα περιοριστεί το δικαίωμα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας και οι στρατιώτες θα φθάσουν στο σημείο που δεν θα μπορούν να προστατεύσουν ακόμη και τον εαυτό τους», ενώ για την κυριαρχία ισχυρίστηκε πως με το σχέδιο Ανάν «προτείνεται καθεστώς μειονότητας υπό προστασία».

    Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς πως επιδιώκεται να διοριστεί στη θέση του ο γιος του και «υπουργός Τουρισμού» του ψευδοκράτους, Σερντάρ Ντενκτάς, είπε: «Ρώτησα γι' αυτό τον γιο μου και μου είπε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να το σχεδιάσουν μόνο οι σατανάδες».

    [04] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (21:07 UTC+2)

    Το απόγευμα επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Αλλωστε μετά την χθεσινή νέα του επιτυχία ο Ολυμπιακός συνέχισε να γράφει ιστορία με την κατάκτηση 4 τίτλων σε μία χρονιά. Κάτι που δεν έχει πετύχει καμιά άλλη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο.

    «Φέτος τα πήγαμε πολύ καλά. Ηταν μία πολύ καλή χρονιά. Καταφέραμε να κατακτήσουμε και τους 4 τίτλους που βρήκαμε μπροστά μας. Ηταν κάτι το ανεπανάληπτο», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θέμης Χατζής κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Νίκου Δεληγιάννη. «Κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο το 2002. Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι από τις καλύτερες. Το κύπελλο μας δίνει κουράγιο για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο τερματοφύλακας της ομάδας.

    Ο Θοδωρής Καλακώνας από την άλλη δήλωσε: «Τα καταφέραμε και βγάλαμε σε πέρας την υποχρέωση που είχαμε», ενώ ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου επισήμανε: «Ηταν μία εντυπωσιακή χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό. Για εμάς ήταν κάτι το αναμενόμενο. Οταν φτάσαμε στην Βουδαπέστη πιστεύαμε σε αυτό. Καταφέραμε να κατακτήσουμε 4 τίτλους και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

    Τέλος, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ανέφερε σχετικά: «Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά έγραψε ιστορία σε παγκόσμια κλίμακα. Καμιά ελληνική ομάδα δεν έγραψε ανάλογη ιστορία. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχόμαστε να κάνουμε ακόμη καλύτερη πορεία στη συνέχεια».

    [05] ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

    Τελ Αβίβ, 30 Δεκεμβρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του στη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με δικό τους τζιπ.

    Το περιστατικό συνέβη στα περίχωρα του εβραϊκού καταυλισμού Γκανίμ, περίπου 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Τζενίν.

    Ένας από τους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο τζιπ δήλωσε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου τους απείλησε με όπλο, ωστόσο αργότερα αποδείχθηκε ότι ο Παλαιστίνιος δεν οπλοφορούσε.

    [06] ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    Σκόπια, 30 Δεκεμβρίου 2002 (21:01 UTC+2)

    «Δεν πρόκειται να εξαιρεθεί κανείς από τις ποινικές διώξεις για τη διαφθορά, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην κρατική ιεραρχία», τονίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ντνέβνικ»

    «Η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει μόνο σαν κράτος δικαίου και όχι σαν κράτος εγκλήματος», προσθέτει.

    Ο κ. Τσερβένκοφσκι επισημαίνει ότι από την ποινική δίωξη δεν θα εξαιρεθεί ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, σε περίπτωση που προκύψουν αποδείξεις εναντίον του.

    Για τη συμφωνία της Οχρίδας, ο κ. Τσερβένκοφσκι τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεπής και αποτελεσματική στην εφαρμογή της για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, αλλά και να περιοριστεί ο χώρος δράσης των εξτρεμιστών και εγκληματιών.

    [07] ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Κανονικά, αλλά χωρίς τον Ευγένιο Γκέραρντ, συνεχίζεται η προετοιμασία του Ηρακλή. Ο νέος τεχνικός του Γηραιού, απουσιάζει από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις, έτσι ώστε με το νέο έτος να δώσει κανονικά το παρών στις προπονήσεις. Μέχρι τότε οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή θα προπονούνται υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του Ολλανδού τεχνικού, Γρηγόρη Καραβέλλη.

    Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γκέραρντ έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Νιγηριανό επιθετικό του Εργοτέλη, Πάτρικ Ογκουνσότο Μπαμπαμπούντε, που είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με 12 γκολ. Παράλληλα ο Ηρακλής θέλει να αποκτήσει και τους Κόντη και Διγκόζη που έχουν μείνει ελεύθεροι. Τέλος οι διοικούντες του Ηρακλή προσανατολίζονται στην πρόσληψη του Γρηγόρη Φανάρα ως γυμναστή των τερματοφυλάκων. Η συνεργασία θα επισημοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

    [08] ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε για άλλη μια φορά την επίθεση στο Γκρόζνι υποσχόμενος ότι οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν να εμποδίσουν την πολιτική διευθέτηση του προβλήματος στην Τσετσενία.

    «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών αξιωματούχων αλλά ταυτόχρονα και απλοί πολίτες κατανοούν ότι πρόκειται για μία νέα προσπάθεια να οδηγηθεί σε αποτυχία η διαδικασία μίας πολιτικής διευθέτησης στην Τσετσενία η οποία άρχισε εδώ και καιρό» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τις βιαιότερες μεθόδους, αλλά δεν θα πετύχουν τίποτα. Μπορεί ακόμη να πετύχουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων, αλλά δεν θα πετύχουν να παρεμποδίσουν την διαδικασία της διευθέτησης και της ενίσχυσης του Κράτους».

    Εν τω μεταξύ ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης στο κτήριο της φιλορωσικής διοίκησης στην Τσετσενία ανήλθε σε 80 ενώ οι έρευνες απέδειξαν ότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτήριο ήταν ελλιπή.

      

    [09] ΙΡΑΚ: "ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΤΟ 1991"

    Βαγδάτη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Το Ιράκ θα πολεμήσει πολύ πιο σκληρά από ό,τι το 1991 σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στη Βαγδάτη τους ερχόμενους μήνες, επισήμανε ο Ιρακινός υπουργός Εμπορίου.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, σε δηλώσεις του ο Μοχάμεντ Μεχντι Σαλεχ υπογράμμισε ότι η χώρα θα πολεμήσει με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τον πόλεμο του 1991.

    «Το 1991 το θέμα ήταν εάν θα αποσύραμε τις δυνάμεις μας από το Κουβέιτ ή όχι, σήμερα το ζήτημα που τίθεται είναι εάν θα παραδώσουμε τη γη μας ή όχι, εάν θα εγκαταλείψουμε ή όχι το μέλλον μας, εάν θα εγκαταλείψουμε ή όχι τα σπίτια μας, επομένως αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πολεμάμε» υπογράμμισε ο Ιρακινός υπουργός προσθέτοντας ότι οι Ιρακινοί είναι καλοί μαχητές.

    Επανέλαβε δε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για πόλεμο ο οποίος θα μπορούσε, όπως ανέφερε, να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή.

    Εν τω μεταξύ πληθαίνουν τα σενάρια για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη καθώς η βρετανική εφημερίδα ''Σάντει Εξπρές'' σε χθεσινό της δημοσίευμα ανέφερε ότι τα μεσάνυχτα της 21ης Φεβρουαρίου θα ξεσπάσει η «νέα καταιγίδα» στο Ιράκ.

    Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του καθώς περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το οπλοστάσιο της Βαγδάτης. Πρόσθεσε δε ότι η κρίση δεν μπορεί να διαρκέσει επ' άπειρον.

    [10] Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

    Ριάντ, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:56 UTC+2)

    Η Σαουδική Αραβία διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει επιτραπεί η χρήση των αεροδρομίων της από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, πρίγκιπας Σαούντ Αλ Φεσάλ εξέφρασε την ελπίδα, ακόμη και αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίσει ομόφωνα υπέρ της επίθεσης στο Ιράκ, να δοθεί η δυνατότητα στα αραβικά κράτη να βρουν μια πολιτική λύση στην υπάρχουσα κρίση.

    [11] ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ

    Ασγκαμπάτ, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:42 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Νιγιάζοφ ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Σιχμουράντοφ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

    Στη δίκη που διεξήχθη, στον Σιχμουράντοφ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών, αλλά μετετράπη σε ισόβια από το Λαϊκό Συμβούλιο.

    Σημειώνεται ότι η απόπειρα κατά του προέδρου Νιγιάζοφ έγινε στις 25 Νοεμβρίου.

    [12] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

    Λευκωσία, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα θα είχε μια πιθανή επανεξέταση της θέσης της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι συνομιλεί και αναγνωρίζει τον Ραούφ Ντενκτάς ως εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων, εκτίμησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    «Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων κατά του Ντενκτάς εκείνοι είναι που θα καθορίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί και μια τέτοια κίνηση από μέρους μας θα είχε ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα και θα προκαλούσε και την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων που σήμερα κριτικάρουν τον Ντενκτάς» είπε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθεσε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα εκλαμβανόταν από τη διεθνή κοινότητα ως μια αφορμή της ελληνοκυπριακής πλευράς για να αποφύγει τον διάλογο και τη λύση του Κυπριακού.

    «Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των Τουρκοκυπρίων γιατί είναι αντίθετος με το σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ» είπε ο κ. Παπαπέτρου και διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατό να παριστάνουν ότι συμπαρίστανται και συμπορεύονται με τους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές, Ελληνοκύπριοι που είτε θεωρούν προδοσία τη διαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν είτε λένε ότι η φιλοσοφία του σχεδίου είναι ανεπίτρεπτη και πρέπει να αλλάξει μέσα από συνομιλίες;».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [13] ΙΡΑΝ: 27 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ

    Τεχεράνη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Είκοσι επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακές του Ιράν.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η πυρκαγιά ξέσπασε στις φυλακές στην πόλη Γκόργκαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

    Τα θύματα ήταν κρατούμενοι ηλικίας 29 έως 60 ετών.

    [14] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ Ο ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Σεούλ, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάε-Γιουνγκ απέρριψε την πολιτική απομόνωσης της Βόρειας Κορέας, με την επιβολή διεθνών κυρώσεων που εισηγούνται οι ΗΠΑ, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιανγκ.

    Όπως μετέδωσε το BBC, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σημείωσε ότι οι πιέσεις και η πολιτική απομόνωσης έναντι του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ουδέποτε απέδωσαν καρπούς ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει την πολιτική προσέγγισης με τον βόρειο γείτονά του.

    Οι επισημάνσεις του νοτιοκορεάτη προέδρου έγιναν καθώς πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ προσανατολίζονται σε μια πολιτική προς τη Βόρεια Κορέα, που θα περιλαμβάνει οικονομικές κυρώσεις αλλά όχι στρατιωτικού χαρακτήρα μέτρα.

    [15] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:17 UTC+2)

    Η καλή πορεία του Ολυμπιακού στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος μπάσκετ ικανοποίησε τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας, Λευτέρη Σούμποτιτς. Αυτό τους επιτρέπει να περάσουν ευχάριστα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς...

    Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM, ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Σούμποτιτς επισήμανε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα παιδιά, τα οποία καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ομάδα έχει βρει το δρόμο της και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές».

    [16] ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    Καράκας, 30 Δεκεμβρίου 2002 (19:06 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έκανε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να μην παραιτηθεί και να μην ενδώσει στις πιέσεις των αντιπάλων του, οι οποίοι απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να τον αναγκάσουν σε παραίτηση ή σε προκήρυξη δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή του στην εξουσία.

    Όπως μετέδωσε το BBC, οι επισημάνσεις του Τσάβες έγιναν στη διάρκεια του καθιερωμένου εβδομαδιαίου ραδιοφωνικού του μηνύματος, η εκπομπή του οποίου δεν έγινε από τα στούντιο της κρατικής ραδιοφωνίας αλλά από ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί στις εγκαταστάσεις πετρελαίου.

    Την ώρα που ο πρόεδρος Τσάβες μιλούσε, δεκάδες βυτιοφόρα περνούσαν τις πύλες των εγκαταστάσεων για να εφοδιάσουν την αγορά με καύσιμα.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Τσάβες υποσχέθηκε η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου να ομαλοποιηθεί σύντομα ενώ χαρακτήρισε "χαμένους" όσους τον πολεμούν καθώς όπως ανέφερε «ο δρόμος μας προς τη νίκη είναι βέβαιος». Επέρριψε δε τις ευθύνες για την κρίση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα "στην ελίτ των πλουσίων" και δήλωσε πως δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα.

    Οι απεργίες άρχισαν πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες και είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας από τρία εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε περίπου 200.000, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οργανωτές των κινητοποιήσεων.

    Η Βενεζουέλα, που είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, αναγκάστηκε να εισάγει πετρέλαιο και τρόφιμα από το εξωτερικό.

    Ωστόσο, η κυβέρνηση του προέδρου Τσάβες πιστεύει ότι με το πετρέλαιο που εισήγαγε το Σάββατο από τη Βραζιλία και με αυτό που σκοπεύει επίσης να εισαγάγει από το Τρινιτάν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

    [17] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-30/12/2002

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (18:32 UTC+2)

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Ν.Π.Δ.Δ.

    Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη συνεδρίασή του 256/14.11.2002 αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών των κάτωθι εταιριών, των οποίων οι μετοχές βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης, από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 11 του π.δ. 350/1985: 1. Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων ΑΕ. 2. Αφοί Μαγρίζου ΑΕ. 3. Econ Βιομηχανίες ΑΕ.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Σε συνέχεια της από 19/1/2001 απόφασης του Δ.Σ του ΧΑ, η Επιτροπή για την κατάταξη των νέων εταιριών στην λίστα κατηγοριοποίησης των προς εισαγωγή εταιριών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την απόφαση 77 του Δ.Σ του ΧΑ συνεδρίασε την 30/12/2002. Η νέα λίστα όπως αυτή διαμορφώθηκε με βάση, τις νέες αιτήσεις, τις επικαιροποιήσεις, τη διαγραφή από τη λίστα εταιριών κατόπιν έγκρισής τους από το ΔΣ του ΧΑ, τη διαγραφή από τη λίστα εταιριών κατόπιν δήλωσής τους, την αλλαγή Αναδόχου εταιριών που βρίσκονται σε επεξεργασία και τους πρώτους επικαιροποιημένους φακέλους ανά κατηγορία, θα εμφανιστεί την 30/12/2002 στο site του Χρηματιστηρίου. Από την ανωτέρω λίστα προκύπτουν τα εξής: α

    α) από τις 245 εταιρίες που περιλαμβάνονται στην λίστα των 'υπό εισαγωγή' εταιριών, μόνο 9 έχουν ενσωματώσει στο φάκελο τους πρόσφατα στοιχεία, με αποτέλεσμα ο φάκελος τους να θεωρείται «επικαιροποιημένος». β) έχουν μεταφερθεί στο στάδιο επεξεργασίας και έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση των αιτήσεων 105 εταιριών που έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους σε μία από τις 3 αγορές του ΧΑ (Κύρια, Παράλληλη, ΝΕΧΑ). γ) οι αιτήσεις 9 επενδυτικών εταιριών που έχουν καταθέσει αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ, έχουν μεταφερθεί στο στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται η προσκόμιση των πρόσθετων πληροφοριών που ζητήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να προχωρήσει η εξέτασή τους από το Δ.Σ του Χ.Α. δ) οι αιτήσεις και των 18 εταιριών που έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους στη ΝΕΧΑ έχουν μεταφερθεί στo στάδιο επεξεργασίας.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι σήμερα δημοσιοποιείται η νέα ενημερωμένη κατάσταση που αναφέρεται στις μεταβολές σημαντικών συμμετοχών μετόχων (άνω ή ίσο του 5%) εταιριών, εισηγμένων στο Χ.Α. για ονομαστικές και ανώνυμες μετά ψήφου μετοχές, όπως έχει διαμορφωθεί με στοιχεία της 27/12/2002, η οποία ήταν και η ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης προς το Χ.Α. Επιπλέον παρατίθενται παραπλεύρως και οι αντίστοιχες καταστάσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί με στοιχεία της 29/11/2002, 06/12/2002, 13/12/2002 και 20/12/2002 ποσοστών μετόχων κατόχων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

    J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Η εταιρία J &P Overseas Ltd με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί, σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την ακόλουθη προαναγγελία συναλλαγών επί των μετοχών της εταιρίας J&P ΑΒΑΞ ΑΕ: «Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: J & P Overseas LTD. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Μέτοχος με ποσοστό συμμετοχής 47,49% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Επωνυμία εταιρίας: J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. Κατηγορία μετοχών (κοινές/Προν.): Κοινές ονομαστικές. Είδος Συναλλαγής (Αγορά/Πώληση): Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 5.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 02/01/2003 έως 31/01/2003. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.»

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρεία «ΜΟΧΛΟΣ Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Τεχνική και Τουριστική Εταιρεία», ότι στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αυτής, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση: α) των εταιρειών «ΑΛΦΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε», «ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ Α.Ε», «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε» και β) των κλάδων τεχνικών έργων που εισέφεραν οι εταιρείες «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε» και «ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε», συντάχθηκε Πληροφοριακό Σημείωμα, το οποίο θα διατίθεται στο επενδυτικό κοινό από το Χ.Α (Σοφοκλέους 10, Αθήνα), τα γραφεία του ΣΜΕΧΑ (Φειδίου 14-16, Αθήνα), την αίθουσα ενημέρωσης συνδρομητικού επενδυτικού κοινού (Ακαδημίας & Ασκληπιού 1 - 1ος όροφος, Αθήνα), τα γραφεία της «ALPHA FINANCE ΑΧΕΠΕΥ» (Μέρλιν 5, Αθήνα), καθώς και τα γραφεία της εταιρείας (Νέα Ε.Ο Πατρών - Αθηνών 113 & Κανελλοπούλου, στην Πάτρα και Σολωμού 20, στον Άλιμο Αττικής). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα μετόχων της εταιρείας, τηλ. 2610 461300 - 310 και 210 9969700, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Ο κος Παντελεήμων Ν. Μυτιληνιός με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια της επιστολής μου για προαναγγελία συναλλαγών πώλησης 239.000 μετοχών της εταιρίας Domus ΑΕΕΧ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε και στο δελτίο του ΧΑ, σας ενημερώνω ότι μέχρι τις 27/12/2002 πωλήθησαν 50.000 μετοχές. Οι υπόλοιπες 189.000 μετοχές θα πωληθούν ως 31/01/2003 σύμφωνα με την αρχική μου πρόθεση. Η καθυστέρηση αυτή επήλθε λόγω διαδικαστικών θεμάτων και δυσμενών χρηματιστηριακών συνθηκών.»

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της από 3/10/2003 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και της απόφασης 12/12/2002 του ΔΣ, η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ανακοινώνει ότι δικαιούται να διενεργήσει κατά το διάστημα 23/12/2002 μέχρι και 3/10/2003 αγορές μέχρι 150.000 υφιστάμενων μετοχών της με κατώτερη τιμή αγοράς 1,20 ευρώ και ανώτερη τιμή αγοράς αυτήν των 6 ευρώ ανά μετοχή. Υπεύθυνη χρηματιστηραική εταιρία για την ως άνω περιγραφείσα διαδικασία είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

    ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι μετά από απόφαση της Έκτακτης (μετ΄ αναβολή) Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 11.12.2002, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας ανατέθηκε στην ARTION Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και καταρτίστηκε η σχετική σύμβαση διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Σύμφωνα με το Αρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου με βάση της από 27/12/2002 απόφασης της συνεδρίασης του ΔΣ. Το νέο Δ.Σ. της Εταιρίας ισχύει μέχρι 28/5/2005. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποτελείται πλέον από τους παρακάτω: Α. Παναγιώτης Διαμάντης του Θεοδώρου και της Άννας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Β. Γεώργιος Διαμάντης του Θεοδώρου και της Άννας, Αντιπρόεδρος, Γ. Ιωάννης Καραφωτιάς, του Νικολάου και της Βασιλικής, Μέλος, Δ. Αναστάσιος Ραπακούλιας, του Ευστάθιου και της Ευαγγελίας, Μέλος, Ε. Γεώργιος Ανδρούτσος, του Ευαγγέλουκαι της Λιγερής, Μέλος, ΣΤ. Μιχαήλ Τσαμπάς, του Ισιδώρου και της Στυλιανής , Μέλος και Ζ. Λάζαρος Μαυρίδης, του Αντωνίου και της Ευφιμίας, Μέλος. Από τους ανωτέρω οι κ. Μιχαήλ Τσαμπάς και ο κ. Αναστάσιος Ραπακούλιας είναι ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 4, του Ν.3016/02 περί εταιρικής διακυβέρνησης.

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/2002 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. γνωστοποιεί, ότι την 27η Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η εξαγγελθείσα Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Κατ' αυτήν αποφασίσθηκαν ομόφωνα: α. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλοποίηση αποθεματικών από την αναπροσαρμογή της αξίας παγίων περιουσιακών στοιχείων Ν. 2065/92, κατά 38.860 ευρώ, με έκδοση 77.720 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες, θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους, με αναλογία μίας (1) νέας μετοχής για κάθε 1888 παλαιές. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων αυτών μετοχών στο Χ.Α θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση της εισαγωγής των επιπλέον μετοχών της εταιρείας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συγχώνευσης με απορρόφηση απ' αυτήν, τεχνικών εταιρειών και κλάδων τεχνικών έργων εταιρειών. Η ημερομηνία αποκοπής του σχετικού δικαιώματος λήψης των νέων μετοχών ως και η ημερομηνία εισαγωγής αυτών στο Χ.Α., θα γνωστοποιηθεί με νεότερες ανακοινώσεις της εταιρείας. β. Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο καθορισμός της ιδιότητας των μελών αυτού σε εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.3016/2002. Η σύνθεση των μελών του νέου Δ.Σ. της εταιρείας,μετά την συγκρότησή του σε σώμα, έχει ως εξής: Α. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. 1. Κων/νος Ανδρέας Στέγγος, Διπλ. Πολ. Μηχανικός-Ε.Δ.Ε., Πρόεδρος Δ.Σ. 2. Ζωή, συζ. Κων/νου Στέγγου, Διπλ. Τοπ. Μηχανικός-Ε.Δ.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. 3. Μαρία Γεωρ. Σβώλη, Πτυχ. Τεχνικός, Δ/νουσα Σύμβουλος Δ.Σ. 4. Κω/νος Δημ. Λυρίγκος, Διπλ. Πολ. Μηχανικός-Ε.Δ.Ε., Τεχνικός & Γενικός Δ/ντής, μέλος Δ.Σ. 5. Κων/νος Πλατ. Ριζόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ. 6. Κων/νος Γεωρ. Καρακώστας, Οικονομολόγος, εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Σ. 7. Γεώργιος Ανδρέα Καρατζάς, Διπλ. Πολ. Μηχανικός-Ε.Δ.Ε., μέλος. Β. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. 8. Αθανάσιος Νικ. Κλαπαδάκης, Διπλ. Πολ. Μηχανικός Ε.Δ.Ε., μέλος Δ.Σ. 9. Βασίλειος Χρήστου Τσίλης, Ιδιωτ. Υπάλληλος, μέλος Δ.Σ. Γ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. 10. Στέφανος Σάββα Τσότσος, Δρ. Πολ. Μηχανικός, καθηγητής Α.Π.Θ., μέλος Δ.Σ. 11. Γεώργιος Βασ. Μπασάς, Διπλ. Πολ. Μηχανικός και Μαθηματικός, μέλος Δ.Σ. 12. Αλέξανδρος Δημ. Παπαϊωάννου, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος Δ.Σ. Ο Κων/νος Στέγγος, Πρόεδρος του Δ.Σ, ενεργώντας μόνος, εκπροσωπεί απεριόριστα την εταιρεία και διαχειρίζεται τις υποθέσεις και την περιουσία αυτής, με μόνη την υπογραφή του κάτω από την εταιρική επωνυμία, αναλαμβάνοντας έγκυρα και απεριόριστα κάθε υποχρέωση για την εταιρεία. Τα αυτά ισχύουν και για την Ζωή συζ. Κων/νου Στέγγου, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Την αυτή δέσμευση και εκπροσώπηση έχουν και τα υπόλοιπα εκτελεστικά ως άνω μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, εφόσον όμως αυτά, ενεργούν πάντοτε από κοινού ανά δύο και μόνον έτσι. γ. Η μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Πάτρα, στον Δήμο Αλίμου Αττικής, με γραφεία στη οδό Σολωμού αριθ. 20 Ανω Καλαμάκι, Αλιμος 17456. δ. Η μερική αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, που αποφασίσθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20ης Δεκεμβρίου 2000 και όπως αυτή τροποποιήθηκε στην συνέχεια με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30ης Ιουνίου 2001.

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ., που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την 27η Δεκεμβρίου 2002, απεφάσισε ομόφωνα: α. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή αξίας παγίων περιουσιακών στοιχείων Ν. 2065/1992, κατά 38.860 ευρώ, με έκδοση 77.720 νέων μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους, σε αναλογία μιας (1) νέας μετοχής για κάθε 1888 παλαιές μετοχές. Η ημερομηνία αποκοπής του σχετικού δικαιώματος ως και της εισαγωγής των μετοχών αυτών στο Χ.Α., θα γνωστοποιηθούν με νεότερες ανακοινώσεις της εταιρείας. β. Την εκλογή νέου Δ.Σ. της εταιρείας και τον καθορισμό της ιδιότητας των μελών αυτού σε εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά. γ. Την μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Πάτρα στον Δήμο Αλίμου Αττικής (με γραφεία στην οδό Σολωμού, αριθ. 20-Ανω Καλαμάκι, Αλιμος Τ. Κ. 17456). δ. Την μερική αλλαγή της χρήσης και του προορισμού των αντιληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών που αποφασίσθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20ης Δεκεμβρίου 2000, όπως τροποποιήθηκε στην συνέχεια από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2001.»

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στα πλαίσια της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: H εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στα πλαίσια του Ν. 2940/2001 προέβη σε συγχώνευση μέσω απορρόφησης των εταιριών ΕΤΕΠ Α.Ε., ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., Α.Τ.Ε. ΟΜΑΣ, ΑΚΤΙΣ Α.Ε., ΤΡΙΤΩΝ ΑΤΕ και ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Τ.Ε. Η συγχώνευση των εταιριών εγκρίθηκε στις 14/9/2002 από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών και ολοκληρώθηκε με την καταχώρηση στο Μητρώο Α.Ε. της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης με αριθμό Κ2-12192/24.9.2002. Η συγχώνευση έγινε με βάση τον ισολογισμό μετασχηματισμού των απορροφώμενων εταιριών με ημερομηνία 31/3/2002 και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 69 έως και 77 κ. ν. 2190/1920, 1 έως και 5 ν. 2166/1993 και 4 παρ. 17 ν. 2940/2001 ως ισχύουν, προκειμένου, αφενός μεν να τύχουν των φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων, που ο ν. 2166/1993 παρέχει, αφετέρου δε να μην υποβληθούν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και συναφείς καθυστερήσεις που συνεπάγεται η υιοθέτηση του ν. 1297/1972. Στα πλαίσια των προϋποθέσεων που θέτει η χρηματιστηριακή νομοθεσία, οι απορροφώμενες εταιρίες ΕΤΕΠ Α.Ε., ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., Α.Τ.Ε. ΟΜΑΣ, ΑΚΤΙΣ Α.Ε., ΤΡΙΤΩΝ ΑΤΕ και ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Τ.Ε. ελέγχθηκαν με τακτικό φορολογικό έλεγχο για όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις μέχρι και την ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού, ήτοι την 31/3/2002 και τα αποτελέσματα κρίθηκαν οριστικά, ειλικρινή και ακριβή. Συγκεκριμένα, από τον τακτικό φορολογικό έλεγχος προέκυψαν, ανά εταιρία, για όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις μέχρι και την ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού (31/3/2002), τα εξής: α) ΕΤΕΠ Α.Ε. κύριος φόρος ύψους 4.468.595,52 Euro, πρόστιμα και προσαυξήσεις ποσού 110.483,36 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κλ.π) ύψους 473.766,03 Euro, β) ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 359.279,21 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κ.λ.π.) ύψους 1.002.845,27 Euro γ) Α.Τ.Ε. ΟΜΑΣ πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 49.292,44 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κλπ) ύψους 45.634,00 Euro δ) ΑΚΤΙΣ Α.Ε. πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 48.909,00 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κλ.π.) ύψους 53.548,00 Euro, ε) ΤΡΙΤΩΝ Α.Τ.Ε. πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 206.926,00 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κλπ) ύψους 19.430,00 Euro και στ) ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Τ.Ε. πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 47.589,26 Euro και λοιποί φόροι (Φ.Π.Α. Κ.Β.Σ. κλπ) ύψους 2.948,88 Euro. Το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων ανήλθε σε Euro 6.889.249,97 και θα επιβαρύνει τα προς διάθεση αποτελέσματα της χρήσης 2002 της Νέας Εταιρίας. Το ανωτέρω ποσό δεν είχε βεβαιωθεί κατά την ημερομηνία των Γ.Σ. των εταιριών που ενέκριναν την συγχώνευση και ως εκ τούτου δεν ήταν εις γνώση των μετόχων που αποφάσισαν σχετικά. Η Εταιρία σκοπεύει να ακολουθήσει μερισματική πολιτική ανάλογη με αυτή της προηγούμενης χρήσης, ήτοι 30% επί των προς διάθεση κερδών. Επιπλέον η απορροφώμενη εταιρία ΕΤΕΠ συμμετέχει με ποσοστό 75% στην Κ/Ξ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΩΝ. Οι εργασίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού, έργου συνολικού προϋπολογισμού (συμβατικό τίμημα πλέον πρόσθετες εγκρίσεις) Euro 99.412.048 ξεκίνησαν εντός του 2000 και μέχρι την 31/3/2002 είχε εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου, ήτοι ανεκτέλεστο υπόλοιπο 31/3/2002, ύψους Euro 5.828.367. Πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας καθώς τροφοδοτεί με πετρέλαιο το μοναδικό διυλιστήριο ΟΚΤΑ των Σκοπίων. Το έργο της κατασκευής του αγωγού ήταν υψηλού προϋπολογισμού, εκτελούνταν στην περιοχή των Σκοπίων όπου επικρατούσε εμπόλεμη κατάσταση, απασχολούσε εργατικό δυναμικό 300 ατόμων περίπου και είχε δεσμευτική ημερομηνία παράδοσης την άνοιξη του 2002. Προκειμένου για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου και για την έγκαιρη παράδοσή του και καθώς η τμηματική διακίνηση κεφαλαίων μέσω του τραπεζικού συστήματος ήταν δυσχερής λόγω των επικρατουσών πολιτικών συνθηκών και τα κεφάλαια διακρατούνταν από την Κεντρική Τράπεζα των Σκοπίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε η εφάπαξ καταβολή στο διαχειριστή της κοινοπραξίας ποσού επί αποδόσει να εξυπηρετείται άρτια η κατασκευή του έργου και να επιτευχθεί η έγκαιρη παράδοσή του προς αποφυγή ρητρών και άλλων συνεπειών. Την 31/12/2001, το ποσό αυτό ανερχόταν σε Euro 11.126 χιλ. Σύμφωνα με τα βιβλία και στοιχεία της κοινοπραξίας, ο λογαριασμός διαχείρισης προκαταβολών και πιστώσεων παρουσίαζε την 23/12/2002 υπόλοιπο Euro 8.000 χιλ. Το εν λόγω υπόλοιπο θα τακτοποιηθεί εντός 18 μηνών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα του λογαριασμού «Απαιτήσεις κατά Οργάνων Διοίκησης» των εταιριών ΕΤΕΠ Α.Ε. και ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ, ποσό ύψους Euro 24.167,84 και Euro 540.991,00 αντίστοιχα έχουν διαγραφεί και θα επιβαρύνουν τα έκτακτα και ανόργανα αποτελέσματα της χρήσης 2002 της ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ. Σχετικά με τις παρατηρήσεις των Ορκωτών λογιστών για τα υπόλοιπα των λογαριασμών «Ταμείο» των κοινοπραξιών «ΑΛΦΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΑΚΤΙΣ ΟΜΗΡΟΣ» και «ΤΡΙΤΩΝ - ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΛΙΔΑΣ» των απορροφώμενων εταιριών, όπως αυτές αναγράφονται στα πιστοποιητικά των εν λόγω κοινοπραξιών στις 25/6/2002, 10/6/2002 και 10/6/2002 αντίστοιχα, επισημαίνουμε ότι τα υπόλοιπα των εν λόγω λογαριασμών σύμφωνα με πρόσφατες βεβαιώσεις έχουν πλέον τακτοποιηθεί. Η Εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ έχει εκδώσει Πληροφοριακό Δελτίο, το οποίο θα διανέμεται από 30/12/2002 στο Χ.Α., τα μέλη του ΣΜΕΧΑ και την αίθουσα ενημέρωσης συνδρομητικού - επενδυτικού κοινού. Επισημαίνεται ότι, εκκρεμεί η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου και η εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από τη συγχώνευσης προς διαπραγμάτευση από το Δ.Σ. του Χ.Α.

    INFORM Π.ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

    Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 10 της υπ΄αριθμ. 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και σύμφωνα με την από 13/12/2002 γνωστοποίηση προαναγγελίας συναλλαγών του κου Νικολάου Λύκου σχετικά με την απόκτηση κοινών ονομαστικών μετοχών της INFORM Π.ΛΥΚΟΣ Α.Ε., η εταιρία γνωστοποιεί ότι κατά το χρονικό διάστημα 13/12/2002 έως 31/12/2002, ο κος Νικόλαος Λύκος πραγματοποίησε αγορά 1.219.360 μετοχών από το σύνολο των 2.306.530 που αρχικά προαναγγέλθηκε, και δεν θα προβεί στην αγορά των υπολοίπων μετοχών της INFORM Π.ΛΥΚΟΣ Α.Ε. λόγω μή πρόθεσης πώλησης των μετοχών από την κα Σπυριδούλα Λύκου.

    ΛΑΝΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ.

    Στα πλαίσια της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία ΛΑΝΝΕΤ ΑΕΒΕΤ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό: «Πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2002 η Eκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας "ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ" στις 15.00', στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Χειμμάρας 6 στο Μαρούσι σύμφωνα με την από 2 Δεκεμβρίου 2002 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου για την εναρμόνιση με τα άρθρα 3 και 4 του Ν. 3016/2002 (εταιρική διακυβέρνηση). Επικύρωση της εκλογής ενός νέου μέλους του Δ.Σ., σε αναπλήρωση παραιτηθέντος. Αλλαγή έδρας, τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίησή του. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή παγίων στοιχείων του Ν.2065/92, τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίησή του. Θέσπιση προγράμματος διαθέσεως μετοχών στα μέλη του Δ.Σ. και στο προσωπικό της Εταιρείας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν Εταιρειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 13 παρ.9 του Ν.2190/1920 όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 16 παρ.2 του Ν.2919/2001. Η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία, και κατόπιν τούτου εξετάσθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως άνω όπου και αποφασίστηκε: ΘΕΜΑ 1,2ον: Επικυρώθηκε η εκλογή του κ Ίωνα Στεριώτη ως νέου μέλους του Δ.Σ. Επίσης εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας σε συμμόρφωση και με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης προβαίνοντας σε ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Εκτελεστικά, Μη Εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη ως εξής 1. Θωμάς Χ.Λαναράς - Εκτελεστικό μέλος, 2. Ίων Στεριώτης - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, 3. Δημήτριος Ράϊκος - Εκτελεστικό μέλος, 4. Σταύρος Παπαπαναγιώτου - Εκτελεστικό μέλος, 5. Ιωάννης Δρυλλεράκης - Μη εκτελεστικό μέλος, 6. Βασίλης Τσιλιμπάρης - Ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος. ΘΕΜΑ 3ον: Αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρίας στο Δήμο Περιστερίου. Ετσι η νέα Διεύθυνση των γραφείων της εταιρίας θα είναι Κωνσταντινουπόλεως 1 & Κηφισσού. Μετά την έγκριση της απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία μεταφοράς. ΘΕΜΑ 4ον: Εγκρίθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με την κεφαλαιοποίηση αποθεματικού του Ν.2065/92 ύψους 533.855,57 ΕΥΡΩ καθώς και ποσού 52.844,43 ΕΥΡΩ που προέρχεται από το υπόλοιπο κερδών εις νέο, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 2,56 ΕΥΡΩ. Κατόπιν τούτου, το συνολικό προς κεφαλαιοποίηση ποσό ανέρχεται συνολικά σε 586.700,00 ΕΥΡΩ, με το οποίο αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο, ανερχόμενο συνολικά σε 30.039.040,00 ΕΥΡΩ και διαιρούμενο σε 11.734.000 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 2,56 ΕΥΡΩ η κάθε μία. Επίσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του οικείου άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας. ΘΕΜΑ 5ον: Αποφασίστηκε η καθιέρωση προγράμματος διάθεσης μετοχών στα Μέλη του Δ.Σ και στα στελέχη της Εταιρείας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν Εταιρειών. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να προσδώσει επιπλέον κίνητρα στους εργαζόμενους για την ανάπτυξη των εργασιών της Εταιρείας καθώς και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της μεγένθυνσης της περιουσίας των Μετόχων.»

    ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

    Η εταιρεία ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., σύμφωνα με την από 23/12/2002 απόφαση της πρώτης Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, αποφάσισε την έγκριση τροποποίησης διάθεσης κεφαλαίων, προελθόντων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. Έτσι, για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και στα πλαίσια της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. του Χ.Α. και της κείμενης νομοθεσίας, ανακοινώνονται τα παρακάτω: «Σύμφωνα με την από 15/3/2002 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων -της οποίας οι αποφάσεις επανεγκρίθηκαν, επαναλήφθηκαν και επιβεβαιώθηκαν κατά την από 8/5/2002 έκτακτη Γ.Σ.-, πραγματοποιήθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με έκδοση 1.365.030 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και τιμή διάθεσης 5,5 ευρώ. Το σύνολο των Αντληθέντων Κεφαλαίων ανήλθε στο ύψος των 7.507.665 ευρώ, ενώ οι δαπάνες έκδοσης διαμορφώθηκαν στα 535.192,25 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος ορίστηκε την 13/9/2002-17/9/2002. Η πιστοποίηση της αύξησης έγινε στις 27/9/2002 και η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α. έγινε στις 10/10/2002. Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον ευαίσθητο και κινητικό -αυτή την περίοδο- τομέα των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και λόγω των ειδικών αναγκών που προέκυψαν από την αναμενόμενη μετεστέγαση της Εταιρείας, κατέστη αναγκαία η τροποποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας και παράλληλα η σμίκρυνση του χρόνου που έπρεπε αυτό να υλοποιηθεί. Ήδη μέχρι σήμερα από τα ποσά που αντλήθηκαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με Δημόσια Εγγραφή, έχουν ήδη καλυφθεί κατά 99,2%. Συγκεκριμένα, το Ενημερωτικό Δελτίο προέβλεπε -βάσει χρονοδιαγράμματος διάθεσης κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου-, να υλοποιηθεί έως και το 2ο εξάμηνο του 2003. Οι ως άνω λόγοι όμως οδήγησαν την Εταιρεία στο συμπέρασμα ότι ήτο αναγκαίο να ενταθούν οι επενδύσεις, η Εταιρεία να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες στην υλοποίηση των ήδη υπαρχόντων έργων, αλλά και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στην ανάληψη νέων έργων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τονίζεται πως ο ακόλουθος πίνακας με τις διαφοροποιήσεις των αντληθέντων κεφαλαίων σε σχέση με το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο, αφορούν έκτακτες ανάγκες της Εταιρείας σε τεχνικό εξοπλισμό και υποδομή, λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασής της σε νέους χώρους. Οι διαφοροποιήσεις αυτές και η σχετική τροποποίηση του Ενημερωτικού Δελτίου, καθώς και το νέο επενδυτικό πλάνο, εγκρίθησαν από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 23ης/12/2002. Σχετικά με το νέο Επενδυτικό Πλάνο της Εταιρείας, τονίζονται τα ακόλουθα: 1) Η ανάπτυξη των υποκαταστημάτων, παρ' ότι απαλλείφεται από το νέο Επενδυτικό Πλάνο, ανήκει στις προτεραιότητες της Εταιρείας και εάν δεν μεταβληθούν οι συνθήκες, η Εταιρεία θα αναπτύξει υποκαταστήματα σε σημαντικές περιοχές της χώρας. 2) Η αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, παρ' ότι απαλλείφεται από το νέο Επενδυτικό Πλάνο, ήδη βρίσκεται σε υλοποίηση. Ήδη η Εταιρεία εντός του Νοεμβρίου 2002, μείωσε τον τραπεζικό δανεισμό κατά Euro 1.260.000, αλλά δεν δεσμεύεται για την μή εκ νέου λήψη του ως άνω ποσού, δεδομένου ότι οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στον τηλεπικοινωνιακό τομέα πιθανόν να μην το επιτρέψουν.»

    ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

    Η εταιρία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ με επιστολή της προςτο Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ. 1. Στον δημοσιευμένο Ισολογισμό της 31/12/2001 της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στις 28/02/2002 στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΒΗΜΑ, στο Πιστοποιητικό της Ορκωτού Ελεγκτή κας Μουρατίδου Σοφίας αναφορικά με την αποτίμηση των συμμετοχών και χρεογράφων της εταιρείας στις 31/12/2001 αναφέρεται ότι Εάν η αποτίμηση γινόταν στην τρέχουσα τιμή, θα προέκυπταν ζημίες σε βάρος των αποτελεσμάτων χρήσεως, συνολικού ποσού δρχ. 9.750.748.723 με ισόποση μείωση της Καθαρής Θέσης. ενώ το σωστό νούμερο που έπρεπε να αναφέρεται είναι στην ανωτέρω σημείωση είναι 10.589.303.636 δρχ ή 31.076.459,68 Ευρώ. 2. Στον δημοσιευμένο Ενοποιημένο Ισολογισμό της 31/12/2001 της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στις 28/02/2002 στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΒΗΜΑ, Α) Στον Λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης της 31ης Δεκεμβρίου 2001 εκ παραδρομής δεν έχει αναγραφτεί στον λογαριασμό Διαφορές Φορολογικού Ελέγχου προηγ. χρήσεων το ποσό των 413.571,57 Ευρώ ή 140.924.512 δρχ το οποίο αντίστοιχα μειώνει ισόποσα τα «Καθαρά Ενοποιημένα Κέρδη του Ομίλου μετά φόρους» σε 1.431.716,63 Ευρώ ή 487.857.442 Δρχ αντί του ποσού 1.845.288,20 Ευρώ ή 628.781.955 Δρχ που είχε δημοσιευθεί και τα Καθαρά Κέρδη μετόχων Ιχ. Σελόντα μετά φόρους σε 466.952,83 Ευρώ ή 159.114.177 Δραχμές αντί του ποσού των 880.524,40 Ευρώ ή 300.038.688 Δρχ που είχε δημοσιευθεί. Β) Στο Πιστοποιητικό της Ορκωτού Ελεγκτή κας Μουρατίδου Σοφίας αναφορικά με την αποτίμηση των συμμετοχών και χρεογράφων του Ομιλου στις 31/12/2001 αναφέρεται ότι Εάν η αποτίμηση γινόταν στην τρέχουσα τιμή θα προέκυπταν θα προέκυπταν ζημίες σε βάρος των αποτελεσμάτων χρήσεως συνολικού ποσού δρχ. 9.750.748.723. ενώ το σωστό νούμερο που έπρεπε να αναφέρεται είναι στην ανωτέρω σημείωση είναι 10.589.303.636 δρχ ή 31.076.459,68 Ευρώ. 3. Στην δημοσιευμένη Λογιστική Κατάσταση της 30/06/2002 της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στις 31/08/2002 στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, στο Πιστοποιητικό της Ορκωτού Ελεγκτή κας Μουρατίδου Σοφίας αναφορικά με την αποτίμηση των συμμετοχών και χρεογράφων της εταιρείας στις 30/06/2002 αναφέρεται ότι «Εάν η αποτίμηση γινόταν στην τρέχουσα τιμή, θα προέκυπταν ζημίες σε βάρος των αποτελεσμάτων χρήσεως, συνολικού ποσού 36.056.293,78 ευρώ με ισόποση μείωση της Καθαρής Θέσης.» ενώ το σωστό νούμερο που έπρεπε να αναφέρεται είναι στην ανωτέρω σημείωση είναι 36.684.769,61 Ευρώ. 4. Στην δημοσιευμένη Ενοποιημένη Λογιστική Κατάσταση της 30/06/2002 της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στις 31/08/2002 στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, στο Πιστοποιητικό της Ορκωτού Ελεγκτή κας Μουρατίδου Σοφίας αναφορικά με την αποτίμηση των συμμετοχών και χρεογράφων του Ομιλου στις 31/12/2001 αναφέρεται ότι Εάν η αποτίμηση γινόταν στην τρέχουσα τιμή θα προέκυπταν θα προέκυπταν ζημίες σε βάρος των αποτελεσμάτων χρήσεως συνολικού ποσού δρχ. 36.056.293,78 ευρώ ενώ το σωστό νούμερο που έπρεπε να αναφέρεται είναι στην ανωτέρω σημείωση είναι 36.684.769,61 Ευρώ. 5. Στον δημοσιευμένο πίνακα χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με την από 21/10/1999 απόφαση της έκτακτης γενικής συνελεύσεως των μετόχων της 30/06/2002 της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στις 31/08/2002 στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ και της 30/09/2002 στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ στις 30/11/2002 και στην 4η κατηγορία ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ έχει τροποποιήσεις στα επιμέρους ποσά και το σωστό είναι: (ποσά σε χιλ. Ευρώ). 4. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Βάσει Ε.Δ.: 11.208, Αλλαγή Βάσει Γενικ. Συνελ. της 05/06/2001: -5.869, Οριστική Χρήση Κεφαλαίων: 5.339, Επενδύσεις 1/1/00-31/12/00: 2.629, Επενδύσεις 1/1/01-31/12/01: 1.068, Επενδύσεις 1ο Εξάμηνο 2002: 1.318, Επενδύσεις Έως 30/06/2002: 5.015, Προσωρινές Τοποθετήσεις 30/06/02: 0, Υπόλοιπο Επενδύσεων 30/06/02: 324. Συμμετοχή σε BFF Βάσει Ε.Δ.: 2.935, Αλλαγή Βάσει Γενικ. Συνελ. της 05/06/2001: 0, Οριστική Χρήση Κεφαλαίων: 2.935, Επενδύσεις 1/1/00-31/12/00: 2.435, Επενδύσεις 1/1/01-31/12/01: 191, Επενδύσεις 1ο Εξάμηνο 2002: 0, Επενδύσεις Έως 30/06/2002: 2.626, Προσωρινές Τοποθετήσεις 30/06/02: 0, Υπόλοιπο Επενδύσεων 30/06/02: 115. Συμμετοχή σε Κίνα Βάσει Ε.Δ.: 5.869, Αλλαγή Βάσει Γενικ. Συνελ. της 05/06/2001: -5.869, Οριστική Χρήση Κεφαλαίων: 0, Επενδύσεις 1/1/00-31/12/00: 0, Επενδύσεις 1/1/01-31/12/01: 0, Επενδύσεις 1ο Εξάμηνο 2002: 0, Επενδύσεις Έως 30/06/2002: 0, Προσωρινές Τοποθετήσεις 30/06/02: 0, Υπόλοιπο Επενδύσεων 30/06/02: 0. Συμμετοχή σε Μέση Ανατολή Βάσει Ε.Δ.: 2.404, Αλλαγή Βάσει Γενικ. Συνελ. της 05/06/2001: -2.404, Οριστική Χρήση Κεφαλαίων: 0, Επενδύσεις 1/1/00-31/12/00: 0, Επενδύσεις 1/1/01-31/12/01: 0, Επενδύσεις 1ο Εξάμηνο 2002: 0, Επενδύσεις Έως 30/06/2002: 0, Προσωρινές Τοποθετήσεις 30/06/02: 0, Υπόλοιπο Επενδύσεων 30/06/02: 0. Συμμετοχή σε εταιρίες στην Ευρώπη Βάσει Ε.Δ.: 0, Αλλαγή Βάσει Γενικ. Συνελ. της 05/06/2001: 2.404, Οριστική Χρήση Κεφαλαίων: 2.404, Επενδύσεις 1/1/00-31/12/00: 194, Επενδύσεις 1/1/01-31/12/01: 877, Επενδύσεις 1ο Εξάμηνο 2002: 1.318, Επενδύσεις Έως 30/06/2002: 2.389, Προσωρινές Τοποθετήσεις 30/06/02: 0, Υπόλοιπο Επενδύσεων 30/06/02: 209. Επίσης στα σχόλια διευκρινίσεις στην κατηγορία 3η και 4η έγιναν αλλαγές από λάθη εκ παραδρομής και το σωστό κείμενο είναι: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: α) Συμμετείχαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Sea Farm Ionian AE για την διατήρηση του ποσοστού μας 10% και προβήκαμε στην εξαγορά μετοχών της Sea Farm Ionian AE μέχρι της συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιό της με ποσοστό έως 20%. Η επένδυση αυτή έφτασε τα 23.448 χιλ. ευρώ. β) Για τις εξαγορές-συμμετοχές σε εταιρείες του κλάδου του εσωτερικού, επενδύθηκε ποσό 24.687 χιλ. ευρώ. Προβήκαμε στην εξαγορά του 100% της εταιρείας του κλάδου Ιχθυοτροφεία Οβριού ΑΕ ποσό 1.540 χιλ. ευρώ., την αύξηση της συμμετοχής στη Κοινοπραξία Χρυσή Τσιπούρα ποσό 132 χιλ. ευρώ, την συμμετοχή στην Ελληνική Αλιευτική Ποιοτική 9 χιλ. ευρώ, στην συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς ΑΕ ποσό 20.070 χιλ. ευρώ και δόθηκε προκαταβολή 2.935 χιλ. ευρώ για την αγορά χερσαίας έκτασης στην περιοχή των εγκαταστάσεων παραγωγής στην Κορινθία. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Στις διεθνείς συμμετοχές προβήκαμε α)στην ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας στην Ουαλία Blue Water Flath Fish Ltd επένδυση ποσού που έχει φτάσει τα 2.626 χιλ. ευρώ β) στην εξαγορά και ίδρυση εταιρειών στην Ευρώπη ποσού 2.389. Οι συνολικές επενδύσεις για τις Διεθνείς Συμμετοχές είναι μέχρι 30/06/2002 το ποσό των 5.015χιλ ευρώ.»

    INTΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ με επιστολή της προςτο Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27/12/2002, των μετόχων της INTΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ενέκρινε τη μερική αλλαγή της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας που αποφασίσθηκε από τη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20.9.2001, σε σχέση με τα αναφερόμενα στο εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο. Συγκεκριμένα, από το αδιάθετο υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων, το οποίο στις 27/12/2002 ανέρχετο συνολικά σε 13.281.742 ευρώ, εγκρίθηκε να χρησιμοποιηθεί ως ακολούθως: α) ποσό 1.000.000 ευρώ, στην κατηγορία Η/Μ Εξοπλισμός. β) ποσό 3.700.000 ευρώ, για επενδύσεις στην κατηγορία Ακίνητα. γ) ποσό 500.000 ευρώ, για επενδύσεις στην κατηγορία Συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της INTRACOM CONSTRUCT. δ) ποσό 981.742 ευρώ, στην κατηγορία Κεφάλαιο Κίνησης. ε) ποσό 7.100.000 ευρώ, στην κατηγορία Αυτοχρηματοδοτούμενα Έργα.»

    INTΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2002, αποφάσισε τα ακόλουθα: «1. Ενέκρινε τη μερική αλλαγή της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας που αποφασίσθηκε από τη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20.9.2001, σε σχέση με τα αναφερόμενα στο εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο. Συγκεκριμένα, από το αδιάθετο υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων, το οποίο στις 27/12/2002 ανέρχετο συνολικά σε 13.281.742 ευρώ, εγκρίθηκε να χρησιμοποιηθεί ως ακολούθως: α) ποσό 1.000.000 ευρώ, στην κατηγορία Η/Μ Εξοπλισμός. β) ποσό 3.700.000 ευρώ, για επενδύσεις στην κατηγορία Ακίνητα. γ) ποσό 500.000 ευρώ, για επενδύσεις στην κατηγορία Συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της INTRACOM CONSTRUCT. δ) ποσό 981.742 ευρώ, στην κατηγορία Κεφάλαιο Κίνησης. ε) ποσό 7.100.000 ευρώ, στην κατηγορία Αυτοχρηματοδοτούμενα Έργα. 2. Ενέκρινε σύμβαση μισθώσεως κατάλληλου χώρου στο Συγκρότημα Γ΄ Εργοστασίου της εταιρίας INTRACOM, επιφανείας 1200 έως 3000 τετραγωνικών μέτρων και συγκεκριμένα στο κτίριο Γ2 το οποίο αποτελείται από υπόγειο επιφανείας 410,70 μ2, ισόγειο επιφανείας 1.749,81 μ2, πρώτο (Α') πάνω από το ισόγειο όροφο επιφανείας 1.554 μ2 και δεύτερο (Β') πάνω από το ισόγειο όροφο επιφανείας 1.554 μ2 για την εγκατάσταση υπηρεσιών της Εταιρείας εφόσον απαιτηθεί για χρονικό διάστημα 12 ετών με μηνιαίο μίσθωμα 6Ευρώ/μ2 πλέον του μισού (½) του τέλους χαρτοσήμου αναπροσαρμοζόμενο κάθε έτος κατά ποσοστό 100% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους(απλή 12μηνη μεταβολή), όπως αυτή υπολογίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).»

    ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι η Έκτακτη (μετ΄ αναβολή) Γενική Συνέλευση των μετόχων της, της 11.12.2002, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τετραετή θητεία, το οποίο απαρτίζεται από τους εξής: 1/ Κωνσταντίνος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σπυρίδωνα και της Αρετής, Οικονομολόγος, εκτελεστικό μέλος, 2/ Ελευθέριος ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Ευαγγέλου και της Κικής, τραπεζικός, εκτελεστικό μέλος, 3/ Ιωάννης ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ του Ανδρέα και της Νικολέτας, οικονομολόγος, μη εκτελεστικό μέλος, 4/ Νικόλαος ΛΕΒΕΝΤΗΣ του Θεοχάρους και της Σπυριδούλας, τραπεζικός, μη εκτελεστικό μέλος, 5/ Αριστοκλής ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημοσθένους και της Αικατερίνης, επιχειρηματίας, μη εκτελεστικό μέλος, 6/ Μαίρη ΦΩΤΑΚΙΔΟΥ του Αντωνίου και της Ζουμπουλιάς, δικηγόρο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, και 7/ Ιωάννης ΒΟΥΚΑΚΗΣ του Γεωργίου και της Κυριακής, ιδιωτικός υπάλληλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 1/ Κωνσταντίνος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σπυρίδωνα και της Αρετής, Οικονομολόγος, εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, 2/ Ελευθέριος ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Ευαγγέλου και της Κικής, τραπεζικός, εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, 3/ Ιωάννης ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ του Ανδρέα και της Νικολέτας, οικονομολόγος, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, 4/ Νικόλαος ΛΕΒΕΝΤΗΣ του Θεοχάρους και της Σπυριδούλας, τραπεζικός, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, 5/ Αριστοκλής ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημοσθένους και της Αικατερίνης, επιχειρηματίας, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, 6/ Μαίρη ΦΩΤΑΚΙΔΟΥ του Αντωνίου και της Ζουμπουλιάς, δικηγόρο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και 7/ Ιωάννης ΒΟΥΚΑΚΗΣ του Γεωργίου και της Κυριακής, ιδιωτικός υπάλληλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    ΜΕΤΑΛ/ΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε. SPIDER

    - Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι την 24 Δεκεμβρίου 2002 καταχωρίθηκε στο Μ.Α.Ε. η αριθμ. πρωτ. Κ2-16999/24.12.2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης

    (Δ/νση Α.Ε. και Πίστεως) με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση (με απορρόφηση) της εδρεύουσας στο Μοσχάτο Αττικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΗ SPIDER ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ από την εδρεύουσα στα Ιωάννινα, εισηγμένη στο Χ.Α., ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε SPIDER, η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών της.

    ΕΛΑΙΣ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι από 23/12/2002 είναι στη διάθεση του επενδυτικού κοινού νέο αναμορφωμένο Ετήσιο Δελτίο της εταιρίας για τη χρήση 2001, το οποίο καταχωρήθηκε στην Ιστοσελίδα της εταιρίας, στην διεύθυνση www.elais.gr.

    Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι στις 24 Δεκεμβρίου 2002 προέβη στην πώληση ακινήτου ιδιοκτησία της, ευρισκομένου στο Κρυονέρι Αττικής, στο 23ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, προς την εταιρία με την επωνυμία ETBALEASING Α.Ε.

    ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. ενημερώνει ότι την 20/12/2002 απέκτησε 17.230 μετοχές της εταιρίας ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,80483 % επί του μετοχικού κεφαλαίου της. Με την πράξη αυτή το συνολικό ποσοστό που κατέχει η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. στην εταιρία ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ανέρχεται σε ποσοστό 9,39053 %.

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Υπεγράφη στις 24/12/2002 η σύμβαση του ΗΛΠΑΠ και της ΕΛΒΟ για την προμήθεια 90 12μετρων και 40 + 10 αρθρωτών τρόλεϊ για τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Της τελικής σύμβασης, ύψους 73,5 εκ. ευρώ, προηγήθηκε Διεθνής Διαγωνισμός στον οποίο η ΕΛΒΟ ανεδείχθη η τεχνικά αρτιότερη και οικονομικά συμφερότερη προσφορά. Η ανωτέρω σύμβαση σηματοδοτεί την επανάκαμψη της ΕΛΒΟ μετά την ιδιωτικοποίηση της και στον τομές των τρόλεϊ, όπου η ΕΛΒΟ (πλην προγραμματικών) δεν είχε ποτέ κερδίσει παρόμοιο διαγωνισμό. Το μεγαλύτερο μέρος από τα 130 + 10 τρόλεϊ θα παραδοθούν στον ΗΛΠΑΠ μέχρι το καλοκαίρι του 2004, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συνεχίστηκε εξάλλου και τη φετινή χρονιά η εξυγίανση της ΕΛΒΟ κάτω »από το management του Ομίλου Μυτιληναίου. Στο background ενός συρρικνούμενου τζίρου, σαν αποτέλεσμα της σοβαρής μείωσης των αμυντικών παραγγελιών (αναμενόμενος τζίρος το 2002 123 εκ. ευρώ, έναντι 141 εκ. ευρώ το 2001 και 173 εκ. ευρώ το 2000) η κερδοφορία αυξάνεται ραγδαία (από ζημίες 16 εκ. ευρώ το 2000 τελευταία χρονιά δημοσίου management σε κέρδη 2,3 εκ. ευρώ το 2001 και πολλαπλάσια αναμενόμενα κέρδη το 2002. Η αντιστροφή της μειωτικής τάσης των πωλήσεων το επόμενο έτος 2003, η συμβασιοποίηση των από πολλού χρόνου συμφωνημένων παραγγελιών του Υπουργείου Άμυνας καθώς και η έντονη δραστηριοποίηση της εταιρίας σε διεθνείς διαγωνισμούς πολιτικών οχημάτων, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις το 2003 να, είναι η χρονιά της οριστικής ανάκαμψης της ΕΛΒΟ, όπου θα τεθούν και οι στρατηγικές βάσεις για να παίξει η ΕΛΒΟ το ρόλο που της αρμόζει, αυτόν της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Β. Ελλάδος.

    ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία, η συμμετοχή της στο διαγωνισμό με αριθ. διακήρυξης 7/2002 που προκήρυξε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗΣ / ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, για την προμήθεια επτά πυροσβεστικών πλοίων. Η ισχύς των προσφορών για την εν λόγω προμήθεια παρατάθηκε κατόπιν αιτήματος της αρχής που προκήρυξε τον διαγωνισμό μέχρι την 8η Απριλίου 2003.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Η εταιρία ΣΑΡΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 & 4 του άρθρου 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην συνέχεια της από 24/09/2002 προαναγγελίας συναλλαγών, της εισηγμένης ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε., επί μετοχών της εισηγμένης ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. σας γνωστοποιούμε, ότι σύμφωνα με την ως άνω προαναγγελία, το διάστημα 25/09/2002 24/12/2002 πουλήθηκαν 304.470 μετοχές της εισηγμένης ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. μέσω της ΣΑΡΡΟΣ ΑΧΕ. Συμπληρωματικά δε αναφέρουμε ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση της εταιρίας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. η οποία δημοσιεύτηκε στο από 02/10/2002 Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η παραπάνω εταιρία ολοκλήρωσε την προαναγγελία την 30/09/2002»

    ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, έλαβε ομόφωνα αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων. 1. Ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρίας για την εταιρική χρήση από 01/07/2001 έως 30/06/2002 με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. 2. Ενέκρινε τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρίας για την εταιρική χρήση από 01/01/2001 έως 31/12/2001 και τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. 3. Απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ορκωτούς Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την εταιρική χρήση από 01/07/2001 έως 30/06/2002. 4. Εξέλεξε Τακτικό και Αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή για την εταιρική χρήση από 01/07/2002 έως 31/12/2003. 5. Μετέτρεψε το μετοχικό κεφάλαιο σε Ευρώ με στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής σε 0,69 ευρώ. Για την παραπάνω μετατροπή και στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 241.798,15 ευρώ, με ισόποση κεφαλαιοποίηση αποθεματικού του Ν. 2065/92, χωρίς την έκδοση νέων μετοχών και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού. 6. Επικύρωσε την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. 7. Αποφάσισε διάκριση εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου, ορισμός αρμοδιοτήτων αυτών, αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του καταστατικού. 8. Μετέβαλε την διαχειριστική χρήση από 01/07 έως 30/06 σε 01/01/ έως 31/12 εκάστου έτους και μετέτρεψε την χρήση που άρχισε την 01/07/2002 σε υπερδωδεκάμηνη, ώστε να λήξει την 31/12/2003, με αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του καταστατικού. 9. Ενέκρινε την παροχή αδείας σε συμβούλους, διευθυντές και εκπροσώπους της εταιρίας για την συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια ή την διαχείριση συγγενών εταιριών. Ειδικότερα η ως άνω Γενική Συνέλευση αποφάσισε την διανομή μερίσματος που ανέρχεται σε 0,019955 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικό μέρισμα 434.487,10 ευρώ. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της 20/12/2002 ημέρα Παρασκευή, μετά το πέρας της συνεδριάσεως του Χ.Α. όπως φαίνονται στο τηρούμενο από την εταιρία ονομαστικό μετοχολόγιο. Την Δευτέρα 23/12/2002, ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 01/07/2001 έως 30/06/2002. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους με την έκδοση δίγραμμων επιταγών που θα αποσταλούν σε αυτούς ταχυδρομικώς. Η έναρξη καταβολής του μερίσματος και η αποστολή της βεβαίωσης για φορολογική χρήση θα αρχίσει την 21/02/2003 ημέρα Παρασκευή. Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας. (τηλ. 210-6008705), αρμόδια κα Ανδριτσοπούλου Δήμητρα.

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

    Α/ Η εταιρία ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ. Υπόχρεος: ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ. Είδος κινητής αξίας: Κοινές Ανώνυμες Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0,04%, μετά την μεταβολή 6,33%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 15.000, μετά την μεταβολή 2.615.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0,04%, μετά την μεταβολή 6,33%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 41.326.095. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 24/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002. Β/ Ο κος Θωμάς Χρ. Λαναράς με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι την 24/12/2002 πραγματοποίησε πώληση 2.600.000 μετοχών ΚΛΩΝΑΤΕΞ (ΚΑ), συνολικής αξίας Euro 4.732.000. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ. Υπόχρεος: Θωμάς Χρ. Λαναράς. Είδος κινητής αξίας: Κοινές Ανώνυμες Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 13,22%, μετά την μεταβολή 6,93%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 5.465.000, μετά την μεταβολή 2.865.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 13,22%, μετά την μεταβολή 6,93%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 41.326.095. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 24/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

    Ο κος Κούτλας Κων/νος με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. και σε συνέχεια της από 19/12/2002 σχετικής προαναγγελίας του, γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ: «Στις 24/12/2002 μεταβίβασα 1.440.000 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά ψήφου της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ με μέση τιμή πώλησης 0,66 ευρώ, καθαρή αξία συναλλαγών 950.400 ευρώ και συνολική (μετά από προμήθειες, έξοδα κλπ) 944.364,96 ευρώ. Συνεπώς το ποσοστό μου κατέρχεται από 22,26% σε 19% επί του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών μετά ψήφου της εταιρίας. Η εκχώρηση των υπολοίπων 560.000 μετοχών δεν θα πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ. Υπόχρεος: Κούτλας Κωνσταντίνος. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 22,26%, μετά την μεταβολή 19%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 9.845.913,4, μετά την μεταβολή 8.405.913. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 22,26%, μετά την μεταβολή 19%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 44.238.500. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 24/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 27/12/2002.»

    ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Α/ Η εταιρία KIANA INVESTMENTS LIMITED με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι στις 23/12/2002 προέβη στην αγορά ποσοστού 9,6288% μετοχών 4.916.950 της εταιρίας ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. αξίας 5.015.289 ευρώ. Μετά την παραπάνω πράξη το ποσοστό της μετεβλήθη από ποσοστό 0% ή μετοχές 0 σε ποσοστό 9,6288% ή μετοχές 4.916.950. Η παραπάνω πράξη έγινε μέσω της EUROBANK AXE μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: KIANA INVESTMENTS LIMITED. Είδος κινητής αξίας Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,6288%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 4.916.950. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 4.916950%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 51.064.990. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002. Β/ Η κ. Σταυρούλα Πολυχρονάκου, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε., με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι στις 23/12/2002 μεταβίβασε στην εταιρία KIANA INVESTMENTS LIMITED 2.387.000 μετοχές της εταιρίας ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. ή ποσοστό 4,6744%, αξίας 2.434.740 ευρώ. Μετά την παραπάνω πράξη το ποσοστό της μετεβλήθη από ποσοστό 4,7531% ή μετοχές 2.427.204 σε ποσοστό 0,0787% ή μετοχές 40.204. Η παραπάνω πράξη έγινε μέσω της EUROBANK AXE μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: Σταυρούλα Πολυχρονάκου. Είδος κινητής αξίας Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 4,7531%, μετά την μεταβολή 0,0787%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 2.427.204, μετά την μεταβολή 40.204. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 4,7531%, μετά την μεταβολή 0,0787%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 51.064.990. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002. Γ/ Ο κ. Δημήτριος Πολυχρονάκος μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε., με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι στις 23/12/2002 μεταβίβασε στην εταιρία KIANA INVESTMENTS LIMITED 2.529.950 μετοχές της εταιρίας ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. ή ποσοστό 4,9544%, αξίας 2.580.549 ευρώ. Μετά την παραπάνω πράξη το ποσοστό του μετεβλήθη από ποσοστό 4,9556% ή μετοχές 2.530.584 σε ποσοστό 0,0012% ή μετοχές 634. Η παραπάνω πράξη έγινε μέσω της EUROBANK AXE μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: Δημήτριος Πολυχρονάκος. Είδος κινητής αξίας Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 4,9556%, μετά την μεταβολή 0,0012%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 2.530.584, μετά την μεταβολή 634. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 4,9556%, μετά την μεταβολή 0,0012%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 51.064.990. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 23/12/2002.

    Γ) ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

    (Οι εταιρίες που φέρουν αστερίσκο δημοσιεύουν την συνέλευσή τους για πρώτη ημέρα στο Δελτίο)

    ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 08/01/2003, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00, στα γραφεία της εταιρίας, στην οδό Αμαλιάδος 15 και Καλαβρύτων, στην Νέα Κηφισιά Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Προέγκριση για την σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικούς Διευθυντές ή Διευθυντές της Εταιρίας, και συγγενείς αυτών μέχρι και τρίτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920. 2. Τροποποίηση των άρθρων 12, 16, 17 και 20 του Καταστατικού της Εταιρίας. 3. Εγκριση αναπλήρωσης κενής θέσης ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

    ALFA ALFA ENERGY Α.B.E.Ε.*

    Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 09/01/2003, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στην έδρα της εταιρίας, Παραλία Ασπροπύργου Αττικής, στο Δήμο Ασπροπύργου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση άρθρων 10 παρ.2, 28 παρ. 1 εδ. η και 28 παρ. 4 του Καταστατικού. 2. Εκλογή νέου ΔΣ κατ' εφαρμογήν του Ν. 3016 (ΦΕΚ 110/17.5.2002) «Περί Εταιρικής Διακυβέρνησης».

    ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 09/01/2003, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στα γραφεία της Εταιρίας, επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 4, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30.9.2002 για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας. 2. Λήψη εκ νέου απόφασης για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων. 3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο. 4. Έγκριση της πρόσθετης πράξης που παρατείνει τη «Σύμβαση συμμετοχής σε ανώνυμες εταιρείες προσύμφωνο αγοραπωλησίας μετοχών» μεταξύ της Εταιρίας και της VETERIN Α.Β.Ε.Ε. 5. Έγκριση συμβάσεων με μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της Εταιρίας. 6. Διάφορα θέματα και Ανακοινώσεις.

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 10/01/2003, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, στον Ασπρόπυργο, Θέση Καλλιστήρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρίας, που αφορά το σκοπό της. 2. Άλλες ανακοινώσεις.

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/01/2003, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19,5 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού αυτής, περί σκοπού.

    ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/01/2003, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε., στην Παιανία Αττικής (19,5 χλμ. Λεωφ. Μαρκόπουλου, Β΄ συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Έκφραση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μόνο σε Ευρώ με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρίας. 2. Επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού αυτής, περί σκοπού. 3. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

    [18] ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (18:27 UTC+2)

    Η Εθνική ομάδα βόλεϊ κορασίδων, σε αγώνα προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επιβλήθηκε του Ηρακλή Κηφισιάς με 3-0 σετ (25-15, 25-15, 26-24). Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι Αργυροπούλου, Γεωργαντά, Τοσίουδη, Λαμπρινίδου, Παρασκευοπούλου, Πατσαρτζίδου, λίμπερο η Σκόνδρα, αλλαγές Τζίμα, Χανδρή, Μπουτίνα, Γκότση, Χατζόγλου, Καραθανάση, Σκόνδρα, Τοκούτση, Μπαξεβάνη.

    Σε άλλο φιλικό, η Εθνική παίδων έχασε με 0-3 σετ (20-25, 15-25, 20-25) από τη Δεξαμενή. Για την Εθνική παίδων αγωνίστηκαν οι Σταυρόπουλος, Μπουτάσης, Κιτσαντάς, Παντακίδης, Παπαδημητρίου Θεοδόσης, Τασούλας, Παπαδημητρίου (λίμπερο), αλλαγές οι Μαντέκας, Καπίρης, Γκόρτσανιουκ, Δημητρούδης, Γεροβασιλείου, Παπαδάκης, Μπάκας, Κιτσαντάς.

    Τέλος, η Εθνική νεανίδων ηττήθηκε από το Μαρκόπουλο με 0-3 (18-25, 22-25, 22-25). Οι νεάνιδες αγωνίστηκαν με τις Κιόση, Νικούλη, Κόρνια, Παπαδοπούλου, Τσιριμώκου, λίμπερο η Δημητρίου, αλλαγές οι Κρέσσου, Ρωμοσίου.

    [19] ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (17:53 UTC+2)

    Ενα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα, στο οποίο θα θα περισσεύει η αγάπη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κλειστό του Κορυδαλλού. Πρόκειται για τον "Πρώτο Αγώνα Αγάπης" μεταξύ της ευρύτερης μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού (μετέχουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και αθλητές άλλων αθλημάτων), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των απόρων της Μητρόπολης Νίκαιας.

    Όλοι θα είναι εκεί Ανάμεσά τους και ο αρχηγός Μίλαν Τόμιτς στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ζωής του: "Αυτό το παιχνίδι αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια. Είναι κάτι το ξεχωριστό και το σπουδαίο και για αυτό το λόγο επιβάλλεται να γεμίσει το κλειστό του Κορυδαλλού. Ποτέ δεν έχουμε ζητήσει από τους φίλους μας να έρθουν στο γήπεδο, αλλά για αυτό το παιχνίδι είναι απαραίτητο να είναι δίπλα μας", τονίζει.

    "Θα είναι ντέρμπι. Ανυπομονώ να κερδίσω τον κόουτς και τον Παναγιώτη, οι οποίοι απ' ότι έχω μάθει τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει μυστικές προπονήσεις και λένε ότι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ", σημειώνει.

    Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πάντως έχει αντίθετη άποψη: "Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε. Δεν θα υπάρξει ούτε καν ντέρμπι"! Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού αφήνει για λίγο το τέρμα του και πιάνει στα χέρια του την "πορτοκαλί" μπάλα: "Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο τέλος του παιχνιδιού δεν θα υπάρξει κανένας χαμένος και όλοι θα βγουν νικητές από το γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει να γεμίσει το κλειστό του Κορυδαλλού γιατί ο σκοπός είναι ιερός και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πρέπει να είναι τα περισσότερα δυνατά. Όλοι όσοι ανήκουν στην "ερυθρόλευκη" οικογένεια έχουν μάθει να είναι νικητές και όλοι μας θα είμαστε νικητές". Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 8μ.μ.

    [20] O Γ. KAΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (17:24 UTC+2)

    Μετά την απόλυση του Κώστα Μίσσα από τον Πανιώνιο σήμερα η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προσλάβει τον Γιώργο Καλαφατάκη. Οι δύο πλευρές, μετά από συνάντηση που είχαν αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

    «Ο Πανιώνιος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Θα προσπαθήσω να τιμήσω τη φανέλα του», τόνισε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Γιώργος Καλαφατάκης και συνέχισε: «Εχουμε δύσκολο έργο να επιτελέσουμε. Εχοντας την συσπείρωση η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Πρέπει να είμαστε όλοι μία γροθιά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ερχομαι στον Πανιώνιο με πολύ όρεξη για δουλειά, με διάθεση».

    Ο νέος προπονητής του Πανιωνίου γεννήθηκε στα Χανιά στις 9.11.1958. Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, τους Αμπελοκήπους, τη Δάφνη και τον Ιωνικό Νικαίας και από τα 26 του χρόνια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ήταν οι Αμπελοκήποι, ενώ συνέχισε στην Εστία Φιλίας και από το 1987 έως το 1995 ανέδειξε την ομάδα-πρότυπο των Αμπελοκήπων, ανεβαίνοντας πέντε κατηγορίες σε ισάριθμες αγωνιστικές περιόδους όταν από τη Β' ΕΣΚΑ έφτασε στην Α1 την περίοδο 1994/95. Από το 1995 έως το 1998 ήταν στον πάγκο του Ηρακλείου. Τον επόμενο χρόνο ανέλαβε την ΑΕΚ και ακολούθησαν η Δάφνη, ο Απόλλωνας Πάτρας και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας.

    [21] ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (17:11 UTC+2)

    Στο "κόκκινο" τερμάτισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών στην ελληνική κεφαλαιαγορά, λαμβάνοντας εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

    Παρά τις επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ο βασικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, υποχώρησε κάτω από τις 1.750 μονάδες.

    Συγκεκριμένα, ο βασικός δείκτης τιμών στην ελληνική κεφαλαιαγορά, έκοψε το νήμα της συνεδρίασης σημειώνοντας πτώση κατά 0,81% και υποχώρησε στις 1,748,41 μονάδων, έχοντας ''κατρακυλήσει'' νωρίτερα ως την ζώνη των 1.743,48 μονάδων, ενώ το ζενίθ του συνάντησε στις 1.755,57.

    Ισχνός ήταν και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 61,5 εκατ. ευρώ, ενώ από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, μόλις οι 57 διέγραψαν ανοδική τροχιά, έναντι 265 πτωτικών και 57 αμετάβλητων.

    Με αρνητικό πρόσημο τερμάτισαν και οι τρεις δείκτες κεφαλαιοποίησης FTSE, με τον ογδοντάρη της μικρής να διατηρεί τα... ηνία της πτώσης, υποχωρώντας σε ποσοστό (2,79%), έναντι απωλειών (1,47%) για τον Mid 40 της μέσης και (0,78%) για τον εικοσάρη των επιλεγμένων blue chips.

    Αντίθετη τροχιά διέγραψαν οι δεικτοβαρείς κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, με τον μεν πρώτο να ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,03% και τον δεύτερο να σημειώνει πτώση της τάξης του 0,57%.

    Με εξαίρεση τους κλάδους των επενδύσεων και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 0,99% και 0,28% αντίστοιχα, οι υπόλοιποι συρρικνώθηκαν και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις σημαντικά.

    Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν κατά σειρά οι κλάδοι της κλωστοϋφαντουργίας (4,74%), των ειδών λύσεων πληροφορικής (4,44%), της πληροφορικής (3,67%), των συμμετοχών (3,25%), των ασφαλειών (3,16%) και της παράλληλης αγοράς (3,03%).

    Αισθητή πτώση σημείωσαν και οι δείκτες των βασικών μετάλλων (2,35%), των διυλιστηρίων (2,16%), των εκδόσεων και εκτυπώσεων (2,84%) και του χονδρικού εμπορίου (2,57%).

    Κατά 1,71% υποχώρησε ο κλάδος των βιομηχανιών, κατά 1,43%του λιανικού εμπορίου, κατά 1,69% των κατασκευαστικών, κατά 1,64% των μη μεταλλικών ορυκτών τσιμέντων και κατά 1,81% των τροφίμων και ποτών.

    E.A.

    [22] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ

    Ναϊρόμπι, 30 Δεκεμβρίου 2002 (16:49 UTC+2)

    Στην Κένυα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο ιστορικό πάρκο Ουχούρου της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, για την τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου της χώρας, Μουάι Κιμπάκι.

    Όπως μετέδωσε το BBC, στο Ναιρόμπι επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα καθώς ο κ. Κιμπάκι θα είναι ο πρώτος ηγέτης στην ιστορία της χώρας, που ενώ δεν προέρχεται από την Αφρικανική Εθνική Ένωση ορκίζεται πρόεδρος.

    «Εγώ, ο Μουάι Κιμπάκι, ορκίζομαι πως θα είμαι πιστός στην Κένυα και θα την υπηρετήσω με όλη την καρδιά μου», είπε, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε.

    Ο Κιμπάκι και ο Εθνικός Συνασπισμός Ουράνιο Τόξο (NARC) του οποίου ηγείται κατήγαγαν συντριπτική νίκη επί του Ουχούρου Κενιάτα της Αφρικανικής Εθνικής Ένωσης Κένυας (KANU), η οποία κυβέρνησε τη χώρα επί 39 συνεχόμενα έτη.

    Η διεθνής κοινότητα χαιρέτισε τον ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο αλλαγής της κυβέρνησης στη χώρα.

    Ο 71χρονος Κιμπάκι, που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι καθώς έχει τραυματιστεί σε πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα, υποσχέθηκε ότι κύρια προτεραιότητά του θα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς που μαστίζει τη χώρα.

    [23] ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ OIKONΟΜΙKΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2002 (16:27 UTC+2)

    Άτυπη παράταση ως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, για τη ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων της εξαετίας 1993 1998 αποφάσισε να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

    Ηδη, οι ΔΟΥ και τα Τοπικά Ελεγκτικά Κέντρα έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους ελέγχους που θα πρέπει να διενεργήσουν σε ανέλεγκτες υποθέσεις όσων φορολογούμενων δεν θα έχουν προσέλθει στην εφορία.

    Σημειώνεται ότι ο έλεγχος θα είναι συνοπτικός και θα συγκρίνονται το ύψος των δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων με το άθροισμα του κόστους των πωληθέντων αγαθών, των λειτουργικών δαπανών, των αποσβέσεων και των βάσει μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους προσδιοριζομένων τεκμαρτών καθαρών κερδών.

    Προτελευταία ημέρα είναι η σημερινή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας από τις εφορίες, οι οποίες αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 το πρωί, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί παράταση ως τις 8 Ιανουαρίου, σε όσους έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας.

    Στο μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κατέληξε σε συμφωνία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να εξακολουθήσει η διάθεση των σημάτων από τις τράπεζες έως την Τρίτη, εφόσον υπάρχουν αδιάθετα σήματα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 30 December 2002 - 19:13:45 UTC