Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 03-02-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΝ
  • [02] Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"
  • [03] ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Ο ΣΑΝΤΑΜ
  • [04] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ
  • [05] ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
  • [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΟΡΦΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
  • [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
  • [08] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΙΚΑ
  • [09] Α. ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ
  • [10] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-26/2/2003
  • [11] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
  • [12] ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • [13] Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ:ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
  • [14] ΒΕΘ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ
  • [15] ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΛ.
  • [16] ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • [17] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [18] ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
  • [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΛΗΡΙΔΗ
  • [20] ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Ν. ΤΣΑΡΟΥΧΑ Ο Α. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ
  • [21] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
  • [22] ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ
  • [23] ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
  • [24] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ
  • [25] ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ
  • [26] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ
  • [27] ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ RICIN
  • [28] ΜΠΛΙΞ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΜΗΝΕΣ
  • [29] ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΟΝΚΟΡΝΤ
  • [30] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
  • [31] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • [32] ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
  • [33] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [34] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

  • [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:37 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο στην οικία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζμπιγκνιέβ Βλόσοβιτς.

    Οι κ.κ. Ανάν και Παπαδόπουλος δεν προέβησαν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτήθηκε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του μνημονίου και του τρίτου σχεδίου Ανάν για λύση του Κυπριακού, και απάντησε: ''Δεν το είδα ακόμη''.

    Ο κ. Ανάν θα συναντηθεί αργότερα με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, και πάλι στην οικία του κ. Βλόσοβιτς.

    [02] Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:27 UTC+2)

    Η τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη της δίκης απαγορεύεται από το νέο νόμο και επιτρέπεται μόνο εάν το δικαστήριο το αποφασίσει με σύμφωνη γνώμη όλων των διαδίκων τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αναφερόμενος στη δίκη των φερόμενων ως μελών της "17 Ν".

    Ο υπουργός Τύπου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε ότι "έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δημοσιογράφων και η όσο το δυνατόν καλύτερη ανταπόκριση στην αναγκαιότητα της δημοσιότητας για τη δίκη και την ενημέρωση του πολίτη".

    Οπως ανέφερε, 120 δημοσιογράφοι θα είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και άλλοι 250 θα μπορούν να είναι στο Κέντρο Τύπου στο οποίο με κλειστό κύκλωμα θα μεταδίδεται με εικόνα και ήχο η δίκη σε δύο video wall. Επίσης έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση 40 καρτοτηλεφώνων και 13 ευθείες γραμμές που θα δοθούν στους ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ώστε να μπορούν αμέσως να δίνουν την είδηση καθώς και η εγκατάσταση 64 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Επίσης θα επιτραπεί και η παροχή απομαγνητοφωνημένων κειμένων από τη δίκη με συνδρομή ειδικής εταιρείας που θα επιλεγεί από την Ενωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων ενώ ως προς τη δυνατότητα χρήσης μαγνητοφώνων ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι στην κρίση του δικαστηρίου.

    Κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει πλήρης δημοσιότητα στη διάρκεια της δίκης χωρίς όμως να μετατραπεί σε τηλεοπτικό σώου.

    Βάσω Κουτσούμπα

    [03] ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Ο ΣΑΝΤΑΜ

    Ουάσιγκτον, 26 Φεβρουαρίου 2003 (07:06 UTC+2)

    Ο Σανταμ Χουσείν στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CBS, προκάλεσε τον πρόεδρο Μπους σε ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταστρέψει δεκάδες πυραύλους, που εντόπισαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τους ειδικούς του διεθνούς οργανισμού, οι πύραυλοι αυτοί, παραβιάζουν το όριο βεληνεκούς που έχει τεθεί, προκειμένου να περιοριστούν οι δυνατότητες εξαπόλυσης μαζικών όπλων από το Ιράκ.

    [04] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΙΡΑΚ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (13:59 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι δεν δικαιολογείται ο υπερβολικός φόβος για αυξήσεις τιμών λόγω του πολέμου στο Ιράκ, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την ομιλία του σε ημερίδα της Εθνικής Τράπεζας και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Αναφερόμενος στην εντεινόμενη ανησυχία για τη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου, ο κ.Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι αυτές δεν θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα._

    [05] ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:51 UTC+2)

    Αξεπέραστα παραμένουν αρκετά από τα προβλήματα που προκάλεσε το πολυήμερο κύμα κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Περισσότερα από 60 χωριά είναι αποκλεισμένα στην Εύβοια, την Κρήτη και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

    Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Νομό Μαγνησίας, όπου παραμένουν αποκλεισμένα 24 χωριά. Οι 40 στρατιώτες που ήταν αποκλεισμένοι στις κορυφές του Πηλίου απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της αεροπορίας.

    Στο Νομό Ρεθύμνου είναι αποκλεισμένα 21 χωριά και τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων εργάζονται πυρετωδώς στα ορεινά για να καθαρίσουν τους δρόμους από τον πάγο. Στην Εύβοια αποκλεισμένα παραμένουν 3 χωριά.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο το Νομού Αρκαδίας, σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου του Νομού Ευρυτανίας, στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Αρναίας (μέσω Χολομώντα), από το 65ο έως το 85ο χλμ. Στην Αττική, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και από Μαλακάσα προς Αγιο Μερκούριο.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο. Αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας θα έχει λιακάδα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχει κατά τόπους συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

    Την Παρασκευή θα επικρατήσει συννεφιά στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει στα βορειοδυτικά.

    [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΟΡΦΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:28 UTC+2)

    Ορφανά παιδιά από την πρώην Γιουγκοσλαβία θα φιλοξενηθούν σε Eλληνικές οικογένειες κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

    Τα παιδιά θα ταξιδέψουν με λεωφορεία και η περίοδος φιλοξενίας τους ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2003 έως 4 Μαΐου 2003. Οι υποχρεώσεις των οικογενειών που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά είναι η κάλυψη των εξόδων εισιτηρίων και όλων των εξόδων διαμονής των παιδιών κατά το χρόνο παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη.

    [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:20 UTC+2)

    Με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Γουάιτ, θα συναντηθεί αύριο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα ασύλου και μετανάστευσης καθώς και προβληματισμοί που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες.

    Την Παρασκευή ο κ. Ψωμιάδης θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Μάρτεν Γκρούντιτζ και τον επίτιμο πρόξενο της Σουηδίας στη Θεσσαλονίκη Χρήστο Ακκά.

    [08] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:15 UTC+2)

    "Οι επισκέψεις αυτού του τύπου γίνονται για λόγους επικοινωνιακών αναγκών της Ν.Δ. Θυμίζω ότι όταν εμείς οργανώσαμε το Άτυπο Συμβούλιο στο Ναύπλιο, ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ. Γνωρίζετε ότι για σήμερα είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εγκαινιάσει το εκεί νοσοκομείο. Η Ν.Δ. σε αντιπερισπασμό, ως «σκιά» της κυβέρνησης, προγραμμάτισε την επίσκεψη του αρχηγού της, στο ΙΚΑ. Αντιλαμβάνεστε ότι ανταποκρίνεται ακριβώς, στις επικοινωνιακές ανάγκες της Ν.Δ. αυτός ο σχεδιασμός".

    Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο της υπογραφής σύμβασης συνεργασίας με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, σχετικά με την σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, Κ. Καραμανλή στο ΙΚΑ.

    [09] Α. ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:09 UTC+2)

    Για φαινόμενα διάλυσης των εφοριών της χώρας κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αδάμ Ρεγκούζας, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών με αφορμή την εντολή του για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2003 και μέσω λογιστικών γραφείων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Ο κ. Ρεγκούζας σημειώνει ότι το αιτιολογικό της απόφασης αυτής ήταν «δήθεν» η διευκόλυνση των πολιτών ενώ τονίζει πως η ενέργεια αυτή αναδεικνύει τους αποτυχημένους πειραματισμούς με τα Τοπικά Ελεγκτικά Κέντρα, κινείται εκτός νομικού πλαισίου, αναμένεται να επιβαρύνει τις Δ.Ο.Υ. με πρόσθετο όγκο εργασίας (ως αποτέλεσμα των γραπτών ειδοποιήσεων φορολογουμένων λόγω λαθών) και θα προκαλέσει την καθυστέρηση της εκκαθάρισης των δηλώσεων με συνέπεια την καθυστέρηση είσπραξης των εσόδων του κράτους και επιστροφής φόρου στους φορολογούμενους. Ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι προκύπτει σοβαρότατο ζήτημα από τυχόν εκπρόθεσμη παράδοση των δηλώσεων από τα λογιστικά γραφεία στις Δ.Ο.Υ. δεδομένου ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις το πρόστιμο επιβάλλεται στον φορολογούμενο.

    Ρωτά τέλος τον υπουργό Οικονομίας με ποια νομοθετική εξουσιοδότηση ανατίθεται η παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων σε λογιστικά γραφεία ή ΚΕΠ, από ποιον θα συμπληρωθούν αργότερα οι ελλιπώς συμπληρωμένες δηλώσεις και ποιος θα επωμισθεί την επιβάρυνση των οικονομικών απαιτήσεων των λογιστικών γραφείων για το πρόσθετο αυτό έργο.

    [10] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-26/2/2003

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (19:51 UTC+2)

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 14.02.2003 ανακοινώνει ότι προτίθεται να εκχωρήσει σε τρίτους τα δικαιώματα προτίμησης συνολικού αριθμού μέχρι 1.616.700 ή ποσοστού 3,88% επί του συνόλου των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις ίδιες μετοχές που έχει στην κατοχή της σύμφωνα με το άρθρο 16, § 5 του Κ.Ν. 2190/1920 κατά το χρονικό διάστημα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο Χ.Α. (από 03.03.2003 μέχρι 11.03.2003) και με τιμή που προκύπτει από τη διαμορφωθείσα μέση τιμή μετοχής των κλεισιμάτων των πέντε (5) τελευταίων συνεδριάσεων στο Χ.Α. πριν την ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος.

    ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε.

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: ««1. Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών διέρχεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα μια κρίση που οφείλεται αφενός στην χαμηλή τιμή πώλησης των ιχθύων στην αγορά και αφετέρου στον υψηλό τραπεζικό δανεισμό των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας. Παρά ταύτα ως προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της εταιρίας μας, η διοίκηση εκτιμά ότι αυτές είναι ευοίωνες, δεδομένου ότι από την κρίση αναμένεται να επιβιώσουν μόνο οι εταιρίες που έχουν σωστή οργανωτική βάση και διαχείριση αφού το αντικείμενο της ιχθυοκαλλιέργειας αυτό καθεαυτό εμφανίζει μακροπρόθεσμη δυναμική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων διαθέτουν αφενός ως θυγατρική την Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ με ιδιαίτερα δυναμική πορεία στον χώρο των ιχθυοτροφών που δεν έχει επηρεαστεί από την ως άνω κρίση και αφετέρου ένα στελεχιακό δυναμικό από εξειδικευμένα πρόσωπα που μπορούν να υποστηρίξουν την οργάνωση και διαχείριση εταιριών ιχθυοκαλλιεργειών καθώς επίσης την χρηματοοικονομική τους αναδιάρθρωση. Στα παραπάνω πλαίσια, οι διοικήσεις των Ευρωσυμμετοχών Κεφαλαίου & Επενδύσεων και της Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής, έκριναν σκόπιμη την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών και για το λόγο αυτό συνήφθησαν οι ανακοινωθείσες συμφωνίες, οι οποίες κρίθηκαν ως επωφελείς για την κάθε εταιρία χωριστά και ως δημιουργούσες συνέργιες μεταξύ των εταιριών του ομίλου γενικότερα. 2. Η επιχειρηματική απόφαση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Sea Farm Ionian από τις Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων, έναντι της εξαγοράς βασίστηκε, μεταξύ άλλων και στις εξής παραμέτρους: Η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Sea Farm Ionian δεν ήταν εφικτή γιατί: - κατ΄ αρχήν οι κύριοι μέτοχοί της δεν ενδιαφέρονται να προβούν σε πώληση, αφού πιστεύουν και αυτοί στις θετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές του κλάδου, - θα απαιτούσε σημαντικά πρόσθετα κεφάλαια για τις Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων, κάτι το οποίο με τα σημερινά επίπεδα δανεισμού της εταιρίας μας δεν θα ήταν εφικτό να εξευρεθούν, - η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου θα επέβαλλε στις Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων την υποχρέωση για υποχρεωτική δημόσια πρόταση σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αντίθετα με τα παραπάνω, η συγχώνευση των δύο εταιριών απαντά ικανοποιητικά στα παραπάνω θέματα, ενώ επιπρόσθετα θα προσδώσει στις Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων μια παραγωγική δραστηριότητα, πέρα αυτής των συμμετοχών που ήδη διαθέτει. 3. Ως προς τις αιρέσεις, για τη συμφωνία της συγχώνευσης, σημειώνουμε ότι είναι οι συνήθεις αιρέσεις που τίθενται σε τέτοιου τύπου συμβάσεις, ενώ ειδικότερα ως προς την έγκριση των τραπεζών, σημειώνουμε ότι με βάση τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, οι πιστωτές δικαιούνται να ζητήσουν πρόσθετες εξασφαλίσεις ή να εκφράσουν αντιρρήσεις πριν την πραγματοποίήση συγχωνεύσεων, οπότε οι εταιρίες δύνανται να προσφύγουν στο δικαστήριο. Επιπρόσθετα σε περίπτωση ομολογιακού δανείου, που συντρέχει στην περίπτωση των Ευρωσυμμετοχών Κεφαλαίου & Επενδύσεων, πρέπει να παράσχουν την ειδική έγκρισή τους. Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι η έγκριση των δανειστριών τραπεζών και των δύο μετασχηματιζομένων εταιριών είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Οι διοικήσεις των εταιριών βρίσκονται στη φάση αυτή σε διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες που αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης και φυσικά βιώσιμης λύσης που θα ικανοποιεί το σύνολο των εμπλεκομένων. Για τους παραπάνω λόγους στρατηγικής που αναλύσαμε καθώς και από τις επαφές που είχαμε μέχρι σήμερα, πιστεύουμε ότι οι δανείστριες τράπεζες θα αποδεχτούν τις προτάσεις χρηματοοικονομικής αναδιοργάνωσης και δεν θα εμποδίσουν τη συμφωνηθείσα συγχώνευση, την οποία αντιμετωπίζουν ως ένα δείγμα εξυγίανσης του κλάδου. 4. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας μας προς τράπεζες με 31/12/2002 αναλύονται ως εξής: ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ (σε χιλ. Euro) - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 35,100. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 10,125. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,470. ΣΥΝΟΛΟ 46,695. ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ (σε χιλ. Euro) - ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,205. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 4,632. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3,410. ΣΥΝΟΛΟ 9,247. Οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί για τα παραπάνω δάνεια αφορούν στην ενεχυρίαση μετοχών. 5. Το συνολικό ύψος των τοκοχρεολυσίων για το έτος 2003, ανέρχεται στο ποσό των περίπου Euro 8 εκατ. εκ των οποίων περίπου 3 εκατ. θα αποπληρωθούν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να εξυπηρετηθεί κανονικά και ανεξάρτητα από την απόφαση περί συγχώνευσης. 6. Η εταιρία μας δεν έχει οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τρίτους μέχρι σήμερα. 7. Η εκτίμησή μας για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών ανέρχεται σε περίπου Euro 51 εκατ., τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα σε περίπου Euro 3,7 εκατ. και τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα χρήσης σε περίπου Euro 2,6 εκατ. για το οικονομικό έτος 2002, έναντι ποσών Euro 32,7 εκατ. και ζημιών Euro 7,2 εκατ. και Euro 9,5 εκατ. αντίστοιχα για το έτος 2001. Τα ανωτέρω απαντούν επίσης και σε όλα τα ερωτήματα που θέσατε με την υπ' αριθμ. 6015/21-2-2003 επιστολής με εξαίρεση τον σχολιασμό της υψηλής τιμής του δείκτη ξένων προς ίδια κεφάλαια, ο οποίος στην βάσει των ανωτέρω ενεργειών αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Εφόσον οι προτάσεις κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης δεν γίνουν αποδεκτές από τις τράπεζες και η συμφωνία δεν υλοποιηθεί, η εταιρία μας θα προχωρήσει άμεσα σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου όπως ήδη σας έχει ενημερώσει και με τον τρόπο αυτό επίσης θα επιτευχθεί η βελτίωση του σχετικού δείκτη.»

    SEAFARM IONIAN ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία SEAFARM IONIAN ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ ΑΕ με επιστολή τους προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «- Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επιχειρηματική συνεργασία της εταιρείας μας με τις Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου & Επενδύσεων Α.Ε. ή με την θυγατρική της εταιρεία ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔ. ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΒΕΕ, πέραν κάποιων συνήθων εμπορικών συναλλαγών με σχέση προμηθευτή αγοραστή ιχθυοτροφών. Η συμφωνία των Τραπεζών από την πλευρά της εταιρίας μας αποτελεί δεσμευτικό όρο στα δύο κοινοπρακτικά δάνεια τα οποία έχει υπογράψει και συνεπώς οφείλουμε να έχουμε την σύμφωνη γνώμη τους. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των συμμετέχουσων Τραπεζών δεν συμφωνήσει με την συγχώνευση των δύο εταιριών, τότε έχουν δικαίωμα καταγγελίας των κοινοπρακτικών. Οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της Seafarm Ionian Α.Ε. προς τις Τράπεζες ανέρχονται στο ποσό των 16,4 εκατ. Ευρώ και οι μακροπρόθεσμες στο ποσό των 20 εκατ. Ευρώ. Το ύψος των τοκοχρεωλυσίων των μακροπροθέσμων ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατ. Ευρώ και αναμένεται ότι θα καλυφθούν εντός του έτους, σε κάθε περίπτωση. Η εταιρία μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε προς το Δημόσιο ούτε προς τους Ασφαλιστικούς φορείς με 31/12/02. Ο κύκλος εργασιών για το 2002 θα φθάσει τα 23 εκατ. ευρώ, περίπου, έναντι 22 εκατ. Ευρώ το 2001 και τα αποτελέσματα τα 0,4 εκατ. Ευρώ έναντι 2,5 εκατ. Ευρώ για το 2001.»

    ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. η εταιρία ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «1. Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2002 θα ανέλθει στα 5.465.000 ΕΥΡΩ έναντι 12.406.000 ΕΥΡΩ της χρήσης 2001, ενώ τα αποτελέσματα προβλέπεται να ακολουθήσουν την ζημιογόνο τάση του τελευταίου τριμήνου της χρήσης 2002. Η εταιρία μας ανήκει στον κλάδο μεταποίησης ψαριών (παραγωγή αλιπάστων, καπνιστών, λακερδοειδών κ.λ.π.) και η δραστηριότητά της παρουσιάζει έντονα στοιχεία εποχικότητας τόσο στην παραγωγή όσο και στην πολύμηνη ωρίμανση των προϊόντων και την τελική τους διάθεση. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η μητρική ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. τροφοδοτεί τις θυγατρικές της με πρώτες ύλες τις οποίες διατηρεί για την κάλυψη των αναγκών όλης της γκάμας των προϊόντων που παράγει ο Όμιλος. Με δεδομένο ότι η εταιρία προγραμμάτισε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά το 2002 με σκοπό την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος, οι προμήθειες υλών και υλικών συσκευασίας δρομολογήθηκαν στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του προγράμματος αυτού. Λόγω μη ολοκλήρωσης της Α.Μ.Κ., το πρόγραμμα προμηθειών δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα, αφ' ενός την υψηλή αποθεματοποίηση σε ύλες και υλικά που δεν μπορούσαν να παραχθούν στις νέες εγκαταστάσεις και αφετέρου, τις ελλείψεις σε κρίσιμα υλικά που δεν επέτρεπαν την σύνθεση των προϊόντων που μπορούσαν να παραχθούν και είχαν συνέπεια την μη εξυπηρέτηση παραγγελιών και την διατήρηση υψηλών αποθεμάτων, κυρίως ημιετοίμων. Το γεγονός αυτό συνετέλεσε στην ύπαρξη και διατήρηση υψηλών αποθεμάτων και συρρίκνωσε τον κύκλο εργασιών που επιπρόσθετα επιβαρύνθηκε εξαιτίας της προσωρινής αποχής από την αγορά του βακαλάου (κάλυπτε περίπου το 1/3 του συνολικού ετήσιου τζίρου της εταιρίας) για χρηματοοικονομικούς λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2001 παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 44% που την καθιστούσε δεύτερη σε ανάπτυξη μεταξύ των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών τροφίμων. Σημειώνουμε, τέλος, ότι η νέα μονάδα κονσερβοποίησης ιχθυηρών, η οποία είναι ολοκληρωμένη κατά 95%, δεν έχει εποχικότητες και στάδιο ωρίμανσης των προϊόντων, που σε συνδυασμό με τις τεράστιες δυνατότητες πωλήσεων, δημιουργεί για την εταιρία μας μια μεγάλη και σταθερή βάση δημιουργίας κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, εξαλείφοντας ταυτόχρονα όλα τα εγγενή χαρακτηριστικά της αγοράς των παραδοσιακών προϊόντων, με την λειτουργία της. 2. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας α) προς τις Τράπεζες είναι 22.995.000 ΕΥΡΩ και με την εισροή κεφαλαίων από επενδυτή έχει συμφωνηθεί η εξόφλησή των σε 10 χρόνια με 2 χρόνια περίοδο χάριτος, β) προς το Δημόσιο, μετά τον φορολογικό έλεγχο μέχρι την χρήση 2000 τον οποίο ζήτησε η εταιρία μας, ανέρχεται στο ποσό των 1.512.000 ΕΥΡΩ και προβλέπεται ρύθμιση σε πολλές μηνιαίες δόσεις γ) προς το ΙΚΑ 796.000 ΕΥΡΩ το οποίο θα ρυθμιστεί επίσης σε μηνιαίες δόσεις δ) προς πιστωτές προμηθευτές κ.λ.π. 2.550.000 ΕΥΡΩ για τα οποία προβλέπεται μερική καταβολή και ρύθμιση με την είσοδο του επενδυτή κατόπιν συζητήσεων με τους προαναφερθέντες. 3. Ενημερώνουμε ότι μερίδα, εκ των άνω, πιστωτών - προμηθευτών προέβησαν σε νομικές ενέργειες τις οποίες αντιμετωπίζουμε με τμηματικές καταβολές, το δε οφειλόμενο ποσό είναι σήμερα 510.000 ΕΥΡΩ πλέον του ποσού της εκκρεμούσας αίτησης της Societe Generale ύψους 700.000 ΕΥΡΩ. 4. Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας διακρίνεται σε: α) Μακροπρόθεσμο 4.468.000 ΕΥΡΩ και β) Βραχυπρόθεσμο 22.995.000 ΕΥΡΩ. Το σύνολο του δανεισμού είναι καλυμμένο με εγγυήσεις οι οποίες συνίστανται σε προσημειώσεις εταιρικών ακινήτων και ενεχυρίαση μετοχών πλην δικαιωμάτων ψήφου. 5. Το ύψος των υποχρεώσεων της εταιρίας σε τοκοχρεωλύσια για το έτος 2003, βάσει των σημερινών δεδομένων, θα είναι 1.400.000 ΕΥΡΩ, το οποίο δύναται να καλυφθεί από τα αποτελέσματα του εκτιμώμενου κύκλου εργασιών των 13.000.000 ΕΥΡΩ για το τρέχον έτος. Με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού το απαιτούμενο ποσό εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά. 6. Σχετικά με την εταιρία Galaxy Airways γνωστοποιούμε ότι οι μέτοχοί της, μεταξύ των οποίων και η εταιρία μας, προωθούν την οριστική λύση της δικαστικής ολοκλήρωσης του θέματος. Για το σκοπό αυτό έχει ανατεθεί σε ελεγκτική εταιρία με έδρα την Γερμανία, η εκκαθάριση των εκεί υποκαταστημάτων, όπου υπήρξε το σύνολο σχεδόν της δραστηριότητας της εταιρίας. Για την έκδοση του σχετικού πορίσματος έχει απαιτηθεί η παράταση του αρχικού χρονοδιαγράμματος δεδομένων, των δυσκολιών και δυσχερειών που παρουσιάζονται λόγω της ευρείας διασποράς των πελατών της αεροπορικής εταιρίας και έλλειψης συνεργασιμότητάς των. Ο προέλεγχος του ανωτέρω έργου έδειξε ότι θα υπάρξουν αναμενόμενες απαιτήσεις από χρεώστες της, ενώ παράλληλα καταβάλλονται πιέσεις για την απόδοση της τελικής έκθεσης εντός του α' εξαμήνου 2003. 7. Για την ενίσχυση της ρευστότητάς της και δεδομένων των συγκροτημένων ενεργειών για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, η εταιρία μας, ήδη, προωθεί παράλληλο σχέδιο πώλησης θυγατρικών εταιριών του Ομίλου καθώς επίσης και ακινήτων τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου. 8. Το σύνολο των ανωτέρω σημείων της επιστολής μας αναφέρονται σε δεδομένα που αφορούν στην περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της εταιρίας μας και στο μέτρο που αυτά μπορούν να έχουν δυσμενή επιρροή. Θεωρούμε όμως απαραίτητο να αναφέρουμε ότι η περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση του Ομίλου βασίζεται ουσιαστικά σε μία παραγωγική υποδομή η οποία έχει ενισχυθεί τα μέγιστα μέσω των σημαντικών επενδύσεων που υλοποιήθηκαν. Αξιόλογο γεγονός το οποίο είναι εις γνώση μας και δύναται να επηρεάσει την οικονομική διάρθρωση του Ομίλου είναι το γραπτό ενδιαφέρον παραγγελιών για τα προϊόντα των νέων επενδύσεων από τμήμα του διεθνούς πελατολογίου μας, το οποίο ανέρχεται κατ' αρχήν σε 35 εκ ευρώ, ενώ η συνολική δυνητική απορρόφηση εκ μέρους των ανέρχεται στα 600 εκ ευρώ. Επίσης ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ το προσύμφωνο εξαγοράς της εταιρίας Europesca στην Βουλγαρία, της μοναδικής εταιρίας στην εν λόγω χώρα με πιστοποίηση εγκαταστάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεταποίηση ψαριών, ενώ και το εργοστάσιο παραγωγής φυτικής προέλευσης (ντολμαδάκια, φασόλια κ.τ.λ.) της ίδιας εταιρίας παραμένει στην διάθεση συμφερόντων του Ομίλου. Η λειτουργία των ανωτέρω εργοστασίων στην Βουλγαρία θα επηρεάσει δραστικά την δομή του κόστους και θα βελτιώσει αντίστοιχα το περιθώριο κέρδους σημαντικών κατηγοριών προϊόντων του Ομίλου. 9. Σχετικά με την δικαστική υπόθεση της εταιρίας μας με την Τράπεζα Societe Generale σας ενημερώνουμε ότι επιθυμία μας είναι να διευθετηθεί το θέμα σε πλαίσια συνεργασίας των δύο μερών βοηθώντας έτσι τις προσπάθειες της Διοίκησης και των συνεργατών της, δεν είμαστε όμως σε θέση να προβούμε σε εκτίμηση της ανταπόκρισης της εν λόγω Τράπεζας στο θέμα. Σε κάθε περίπτωση το νομικό επιτελείο της εταιρίας μας είναι έτοιμο για την επιτυχή αντιμετώπιση του θέματος. Θεωρούμε, τέλος, σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι η υποβολή αίτησης πτώχευσης ενός πιστωτή δεν προεξοφλεί την υπέρ του απόφαση του δικαστηρίου, αφ' ετέρου δε, να ενημερώσουμε και πάλι ότι η διαδικασία, εάν και εφόσον εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση την 21η Μαρτίου 2003, αφορά την συζήτηση της υπόθεσης και όχι την έκδοση απόφασης κατά την ημέρα της εκδίκασης.»

    ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP Α.Ε.

    Η ΙΜΑΚΟ ΜΕDIA NET GROUP S.A. ανακοινώνει ότι, στo πλαίσιo της αναδιάρθρωσης του ομίλου, προχώρησε στην πώληση μέρους της συμμετοχής της στην εταιρία ΕUROFORMS ΕΝΤΥΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ και συγκεκριμένα μεταβίβασε 55.000 ονομαστικές μετοχές της ως άνω εταιρίας, ήτοι το 55% του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι τιμήματος 461.213,5 Ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει την αξία κτήσης της εν λόγω συμμετοχής. Μετά την ανωτέρω μεταβίβαση, το ποσοστό συμμετοχής της ΙΜΑΚΟ ΜΕDIA NET GROUP S.A. στην ΕUROFORMS ΕΝΤΥΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε διαμορφώνεται σε 15%.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία "Κ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.", θυγατρική κατά 100% της εταιρίας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.", πρόκειται να συμμετάσχει σε επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μη εισηγμένης εταιρίας "BESTEND ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ", με σκοπό να αποκτήσει το 50% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της ως άνω εταιρίας. Η εταιρία "BESTEND ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ" δραστηριοποιείται στον τομέα των εκδόσεων και εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ".»

    ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

    Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή της από 19.2.2003 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, για αγορά ιδίων μετοχών, προτίθεται να προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών της μέχρι ποσοστού 0,25% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, δηλαδή τεμάχια 277.000, με κατώτατη τιμή 5.00 Ευρώ και ανώτατη 10.30 Ευρώ για κάθε μετοχή και στο χρονικό διάστημα από 3.3.2003 έως 30.6.2003.

    Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

    Βάσει της Απόφασης ΕΚ 5/204 άρθρο 13 παρ. 2γ, η εταιρία Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την έναρξη αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρία δυνάμει της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 14/02/2003 και του Διοικητικού Συμβουλίου της 17/02/2003. Ειδικότερα ανακοινώνεται: α) ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα αγοραστούν: μέχρι 445.000 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,75 % του συνόλου των 9.365.948 μετοχών, β) η ανώτατη τιμή αγοράς της μετοχής σε 11,70 ευρώ, γ) η κατώτατη τιμή αγοράς της μετοχής σε 4,00 ευρώ, δ) το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι ως άνω αγορές σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία λήψεως της απόφασης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ε) Οι εταιρίες μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι αγορές: ΣΙΓΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. και PROTON SECURITIES Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. Σε εφαρμογή της ως άνω αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και σύμφωνα με την διάταξη της παραγρ.10 του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει σήμερα, ανακοινώνεται ήδη η πρόθεση της εταιρίας να προβεί στην απόκτηση δικών της μετοχών με ημερομηνία έναρξης την 03.03.2003.

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2002, ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 του Κ.Ν 2190/1920. Ο ανώτερος αριθμός των μετοχών που είναι δυνατόν να αγορασθούν θα ανέλθει σε 465.686 που αντιπροσωπεύει το 3% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Η τιμή αγοράς ορίσθηκε σε 3,2 ΕΥΡΩ η Ανώτατη και σε 1,2 ΕΥΡΩ η Κατώτατη. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι ως άνω αγορές ορίσθηκε σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία λήψεως της αποφάσεως της ως άνω Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Ήδη, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 24/02/2003, αποφασίσθηκε όπως για το χρονικό διάστημα από 03/03/2003 έως και 27/06/2003 η Εταιρία, προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών μέχρι και 330.000 μετοχές με τιμή αγοράς Ανώτατη 3,2 ΕΥΡΩ και Κατώτατη 1,2 ΕΥΡΩ.

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    Από την εταιρία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιείται ότι αποκτήθηκε σημαντική συμμετοχή, της τάξης 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας EFKLIDIS ROM, η οποία μετονομάζεται πλέον σε AEGEF GROUP SRL. Η εταιρία AEGEF GROUP SRL, πρώην EFKLIDIS ROM και θυγατρική της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε., έχει έδρα το Βουκουρέστι και δραστηριοποιείται στην κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων στη Ρουμανία. Στα πλαίσια της συνεργασίας της ΑΕΓΕΚ με την ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε., η επιχειρηματική αυτή κίνηση αποσκοπεί στην εμβάθυνση και περαιτέρω ενδυνάμωση της από κοινού παρουσίας τους στη γείτονα χώρα, όπου ήδη εκτελούν σημαντικά έργα. Τα παραπάνω είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους της ΑΕΓΕΚ για το μέλλον και την δυναμική της επέκταση σε νέες αγορές.

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    H EΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι μεταβίβασε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας ΕFKLIDIS ROM SRL στην εταιρεία ΑΕΓΕΚ. Η σύσταση της εν λόγω εταιρίας, όπως με παλαιότερη ανακοίνωση έχει γνωστοποιηθεί, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανάληψη και εκτέλεση τεχνικών έργων στη Ρουμανία. Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση αποφασίστηκε από τους δύο πλέον εταίρους η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από ΕFKLIDIS ROM SRL σε AEGEF GRUP SRL. Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω εταιρεία έχει έδρα το Βουκουρέστι και κύριο αντικείμενό της είναι οι κατασκευές σύμφωνα με τον Κώδικα CAEN 452 και ειδικότερα έργα οδών χερσαίας επικοινωνίας και κτίρια αθλητικών δραστηριοτήτων (Κώδικας CAEN 4523), όπως προκύπτει από τη συστατική πράξη της εταιρείας βάσει της ισχύουσας ρουμανικής νομοθεσίας. Στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ με την ΑΕΓΕΚ, η επιχειρηματική αυτή κίνηση αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της κοινής παρουσίας τους στη γείτονα χώρα, όπου ήδη εκτελούν σημαντικά έργα.

    ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

    Η εταιρία ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια των διατάξεων της απόφασης 5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, άρθρο 4 παρ. 1β, σας ενημερώνουμε ότι η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. εντάσσει στο portfolio των προϊόντων της, τα προϊόντα NABISCO (μπισκότα/σνάκς) της εταιρείας UNITED BISCUITS η οποία παράγει και τα προϊόντα Mc VITIES (μπισκότα) τα οποία επί σειρά ετών η εταιρία μας διακινεί με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, από τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2003 η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. θα είναι ο αποκλειστικός εμπορικός εταίρος για όλη την Ελλάδα και υπεύθυνη για το Marketing, τις Πωλήσεις και τα Logistics των προϊόντων NABISCO.»

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING Α.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, η εταιρία γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του αριθ. 273/18-2-2003, εξέλεξε ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον κο Γεώργιο Σούλη του Κωνσταντίνου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κου Αθανασίου Κουτσόπουλου.

    ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μείωση κατά 39,8% των κερδών προ προβλέψεων, αποσβέσεων και φόρων. Εντατικοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης με τη διενέργεια προβλέψεων ύψους ευρώ 24 εκατ. για επισφαλείς απαιτήσεις από χορηγήσεις αυξημένες κατά 68% σε σχέση με το 2001. Επιπλέον προβλέψεις, ευρώ 18 εκατ. έναντι υποαξιών συμμετοχών και χρεογράφων. Συνεπεία αυτών, τα προ φόρων αποτελέσματα καταγράφουν ζημιές (ευρώ 27,9) εκατ. Τα προ προβλέψεων, αποσβέσεων και φόρων αποτελέσματα ανήλθαν σε ευρώ 26,1 εκατ. μειωμένα κατά 39,8% σε σχέση με το 2001. Η μείωση αυτή είναι αντίστοιχη με αυτή που παρουσίασε ο τραπεζικός κλάδος στο σύνολο του κατά το περασμένο έτος. Τα προ φόρων αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2002 διαμορφώθηκαν σε ζημιές (ευρώ 27,9) εκατ. έναντι κερδών ευρώ 12,4 εκατ. του 2001. Τα αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στη εντατικοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε εντός του 2002. Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα διενήργησε κατά το 2002 συνολικές προβλέψεις ύψους ευρώ 24,1 εκατ. για επισφαλείς απαιτήσεις από χορηγήσεις, αυξημένες κατά 68% σε σχέση με το 2001. Σημειώνεται ότι, από τις παραπάνω προβλέψεις ποσό ευρώ 16,7 εκατ. περίπου αφορά σε προηγούμενες χρήσεις. Ως αποτέλεσμα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που υπολείπονται μετά τις συνολικές προβλέψεις αντιπροσωπεύουν το 3,1% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων έναντι 4,3% το 2001 και πλέον καλύπτονται από εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις. Επίσης, η Τράπεζα κατά τη χρήση του 2002 διενήργησε πρόβλεψη για τις υποαξίες συμμετοχών και χρεογράφων ύψους ευρώ 18,0 εκατ. οι οποίες και αντισταθμίσθηκαν εν μέρει από υπεραξίες ύψους ευρώ 7,7 εκατ. που προέκυψαν από την αναπροσαρμογή της αναπόσβεστης αξίας των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων της βάση των διατάξεων του αρ. 28 του νόμου 3091/2002. Ως αποτέλεσμα, το ποσό από υποαξίες που επιβάρυνε τα αποτελέσματα της Τράπεζας ήταν ευρώ 10,3 εκατ. Στην προηγούμενη χρήση, υποαξίες συμμετοχών και χρεογράφων ύψους ευρώ 10,5 εκατ. δεν είχαν συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα αλλά είχαν μειώσει απευθείας την καθαρή θέση της Τράπεζας. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε ευρώ 87,1 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης 5,6%, σε σχέση με το 2001. Ειδικότερα, οι τόκοι από χορηγήσεις για τη χρήση 2002 αυξήθηκαν κατά 13,6%. Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 3,2% για το 2002 διατηρούμενο σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς. Πρέπει να σημειωθεί ότι αρχής γενομένης από το 3ο τρίμηνο του 2002 τα κεφαλαιακά κέρδη των ομολόγων δεν συμπεριλαμβάνονται στα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά στα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων (με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των μεγεθών του 2001). Αύξηση κατά 13,6% σε σχέση με το 2001 παρουσιάζουν τα καθαρά έσοδα από προμήθειες που ανήλθαν σε ευρώ 37,6 εκατ. Ιδιαίτερη συμβολή στην αύξηση των προμηθειών είχαν οι προμήθειες που προέρχονται από τη λιανική τραπεζική και οι οποίες υπερκάλυψαν την πτώση που σημείωσαν οι προμήθειες που προέρχονται από πιο παραδοσιακές εργασίες. Τα γενικά λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε ευρώ 114,4 εκατ., αυξημένα κατά 18,4% σε σχέση με το 2001. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην αύξηση των εξόδων από προσυμφωνημένες συμβατικές υποχρεώσεις όπως leasing, συντήρησης και επισκευής εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, σε εφ άπαξ (μη επαναλαμβανόμενες) δαπάνες καθώς και στην δημιουργία 8 νέων καταστημάτων. Σημειώνεται ότι, τα αποτελέσματα του Δ' τριμήνου 2002 έχουν επιβαρυνθεί με ευρώ 2,3 εκατ., ποσό που αφορά αποζημιώσεις για εθελούσια αποχώρηση προσωπικού. Σε ενοποιημένη βάση τα κέρδη προ φόρων, προβλέψεων και αποσβέσεων ανήλθαν σε ευρώ 30,3 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 34,2%, σε σχέση με το 2001. Μετά την αφαίρεση των αποσβέσεων, των προβλέψεων και των φόρων, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές (ευρώ 29,1) εκατ. έναντι κερδών ευρώ 7,2 εκατ. το 2001. Εξέλιξη μεγεθών ισολογισμού: Το σύνολο του ενεργητικού της Τράπεζας διαμορφώθηκε στα ευρώ 2.853.373 χιλ., καταγράφοντας αύξηση κατά 10,5% σε σχέση με το 2001.

    Οι χορηγήσεις συνέχισαν τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 2.041.724 χιλ. παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 25,7% έναντι του 2001. Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση των χορηγήσεων στην στεγαστική (86,5%) και καταναλωτική πίστη (πιστωτικές κάρτες 87,3%, καταναλωτικά δάνεια 51,2%). Έτσι στο τέλος του 2002, οι χορηγήσεις προς την Λιανική αντιπροσωπεύουν το 28% του συνόλου του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ενώ στο τέλος του 2001 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 20%. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των repos ανήλθε σε ευρώ 2.251.663 χιλ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 13,5%. Τέλος, σε ενοποιημένη βάση το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε ευρώ 2.872.068 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,0% από το 2001, ενώ το ύψος των χορηγήσεων και των καταθέσεων (με repos) αυξήθηκε κατά 26,6% και 11,4% αντίστοιχα.»

    Α.Ε.Ε. ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ

    Η εταιρία Α.Ε.Ε. ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου εταιριών της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης σημείωσαν αύξηση κατά 9,4% το 2002, και ανήλθαν σε ευρώ 26,1 εκατ. έναντι ευρώ 23,8 εκατ. το 2001. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ξεπέρασαν τα ευρώ 57 εκατ. (αύξηση 10,1%), βελτιώνοντας το περιθώριο EBITDA από 17,7% σε 19,6%. Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Εταιρίας διατηρήθηκαν στο ίδιο περίπου επίπεδο και ανήλθαν σε ευρώ 291,3 εκατ. έναντι ευρώ 291,9 εκατ. το 2001. Στον τομέα των βιομηχανικών ορυκτών, που αποτελεί το 77% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, οι πωλήσεις ανήλθαν σε ευρώ 224,2 εκατ., σε σύγκριση με ευρώ 225 εκατ. πέρυσι. Σημαντική αύξηση κατά 9,4% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων της δραστηριότητας αυτής (ευρώ 21,4 εκατ.) καθώς και το περιθώριο ΕΒΙTDA, το οποίο αυξήθηκε σε 23% από 20,8%. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις του τομέα εμπορικών δραστηριοτήτων ανήλθαν σε ευρώ 67,1 εκατ. το 2002 έναντι ευρώ 66,9 εκατ. το 2001, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 9,2% και έφτασαν τα ευρώ 4,7 εκατ. "Η συνολική απόδοση του έτους 2002 κρίνεται πολύ ικανοποιητική, καθώς η Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης σημείωσε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της και αύξησε το περιθώριο EBITDA κοντά στο 20%, ενώ διατήρησε τις πωλήσεις της σταθερές, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν στη διεθνή αγορά", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Ευθύμιος Βιδάλης. "Το αποτέλεσμα αυτό", συνέχισε ο κ. Βιδάλης, "οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εντατικές προσπάθειες για συνεχή βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων, καθώς και στη διατήρηση των ισχυρών θέσεων που κατέχει η Εταιρία στις αγορές που δραστηριοποιείται". Σχετικά με τις προοπτικές που διαφαίνονται για το 2003, ο κ. Βιδάλης δήλωσε ότι "το έτος ξεκίνησε με θετικά μηνύματα από τους πελάτες μας στις σημαντικότερες αγορές, και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης μέσα στο 2003, αλλά η γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί μας κάνει επιφυλακτικούς στο να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προβλέψεις για το έτος".»

    Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «H εταιρία "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.", που δραστηριοποιείται στην εμπορία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού, δημοσίευσε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμό, Λογαριασμός Αποτελέσματα Χρήσης και Πίνακας Διάθεσης) της 31ης Δεκεμβρίου 2002, που αναφέρονται στην 9η εταιρική χρήση 1η Ιανουαρίου -31η Δεκεμβρίου 2002. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, που είχαν διατυπωθεί κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο (η δημόσια εγγραφή πραγματοποιήθηκε από 19/6/2002 μέχρι 21/6/2002) και των εκτιμήσεων που προσφάτως ανακοίνωσε η εταιρεία (Ιανουάριος 2003). Σύμφωνα με την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως 2002, ο κύκλος εργασιών ανήλθε 11,762 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3,86% έναντι 11,325 εκατ. ευρώ το 2001. Η κερδοφορία αυξήθηκε με μεγαλύτερους ρυθμούς, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 12,3% και διαμορφώθηκαν στα 1,348 εκατ. ευρώ από 1,201 εκατ. ευρώ το 2001. Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό μέρισμα που θα διανείμει στους μετόχους ανέρχεται σε 375.000 ευρώ. Η εταιρεία για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου και άντλησε 3,875 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιαγορά. Από τον πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, προκύπτει ότι από το ποσό των 3,875 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει 3,605 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Ποσό 269 χιλιάδων ευρώ είναι αδιάθετο και αναμένεται να απορροφηθεί μέχρι τις 31 Ιουνίου 2003. Η "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.", προχωρεί στην υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους περίπου 1,17 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή-ανέγερση σύγχρονου κέντρου αποθήκευσης και διανομής πρώτων υλών ειδών ζαχαροπλαστικής με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας - υγρασίας και αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Ηδη η εταιρεία προχώρησε για τον ανωτέρω σκοπό στην αγορά οικοπεδικής έκτασης 10.150 τ.μ. περίπου στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΥ) αντί συνολικού τιμήματος 415.000 ευρώ περίπου.»

    Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

    Η εταιρία Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 10,75% το 2002 σε σχέση με το 2001 και ενίσχυση των καθαρών κερδών προ φόρων τόσο σε εταιρική όσο και ενοποιημένη βάση πέτυχε το 2002 η εταιρεία Χ. Μπενρουμπή και Υιός ΑΕ. Την ίδια χρήση η εταιρεία ισχυροποίησε την καθαρή της θέση κατά 1 εκ. ευρώ περίπου (ίδια κεφάλαια το 2002 στα 21.877 χιλ. ευρώ από 20.853 χιλ. ευρώ το 2001) ενώ κρατήθηκαν σχεδόν σταθερές οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (από 8.241 χιλ. ευρώ το 2001 ανήλθαν στα 8.385 χιλ. ευρώ το 2002) με τις μακροπρόθεσμες τραπεζικές να παραμένουν μηδενικές και με τη σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια στο 2,6/1 το 2002 από 2,53/1 το 2001. Η καλή πορεία της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα η διοίκηση, να προτείνει στην επερχόμενη τακτική γενική συνέλευση την διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή έναντι μερίσματος 0,21 ευρώ το 2001, αλλά σε αυξημένο αριθμό μετοχών λόγω της διανομής στα τέλη του 2002 δωρεάν μετοχών σε αναλογία μία νέα για κάθε είκοσι παλαιές (1ν/20π). Ειδικότερα για την εισηγμένη εταιρεία ο κύκλος εργασιών το 2002 αυξήθηκε κατά 21,35% σε σχέση με το 2001 και ανήλθε στα 23.095 χιλ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2002 ανήλθαν στα 3.606 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 51,86% χωρίς τη συμμετοχή των κερδών ύψους 1.207 χιλ. ευρώ που προήλθαν κατά το 2001 από την πώληση ιδίων μετοχών που είχαν αποκτηθεί το 1999. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σε σχέση με το 2001 κατά 10,75% και ανήλθε στα 73 εκ. ευρώ περίπου με τα καθαρά κέρδη χρήσεως στα 5.793 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη του 2002 έναντι του 2001 αυξήθηκαν κατά 30,76%, προ της αναλογίας των μετοχών μειοψηφίας στα κέρδη και των κερδών από την ανωτέρω πώληση ιδίων μετοχών. Η πορεία της εταιρείας και του ομίλου αναμένεται σημαντικά καλύτερη την τρέχουσα χρήση 2003 με βάση την εικόνα του παραδοσιακά δύσκολου πρώτου μήνα της χρήσης αφού ο Ιανουάριος 2003 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2002 εμφανίζεται ως προς τις πωλήσεις αυξημένος κατά 100%. Η διοίκηση της εταιρείας εφαρμόζει αποφάσεις που αποβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της. Μεταξύ των στρατηγικών επιλογών περιλαμβάνονται: Η ενίσχυση του κλάδου του Επαγγελματικού Εξοπλισμού, χώρου που εξελίσσεται ταχύτατα λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, της αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων, της δημιουργίας συνεδριακών κέντρων, της αναβάθμισης των νοσοκομείων (χώρος στον οποίο η Μπενρουμπή έχει να επιδείξει ιδιαίτερα θετική παρουσία και εξειδίκευση) και άλλους χώρους. Η επέκταση της αλυσίδας home.com με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchise) με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στην Γλυφάδα, στα Χανιά, στην Μύκονο και αλλού. Στην δημιουργία νέου διαμετακομιστικού κέντρου, δίπλα στο υπάρχον, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και Στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Σουηδικό οίκο αναλωσίμων χαρτικών DUNI. Μεταξύ των κυριότερων αποφάσεων του πρώτου διμήνου του 2003 περιλαμβάνονται: Η ανάληψη στις αρχές του Ιανουαρίου της αποκλειστικής διανομής των προϊόντων Moulinex στην Ελλάδα από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Electrolink AE με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να αναφέρουν σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών του ομίλου από τη δραστηριότητα αυτή στα 10 εκ. ευρώ περίπου. Η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 4,75% ή μέχρι του αριθμού των 445.000 μετοχών με εύρος τιμής τα 11,7 και τα 4,0 ευρώ (ανώτερη και κατώτερη τιμή) σε διάστημα 12 μηνών.»

    ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.

    Η εταιρία ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η ΕΛΤΡΑΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2002. Σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,4% και ανήλθαν σε ευρώ 88,0 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων, αυξήθηκαν κατά 127,4% στο ποσό των ευρώ 6,5 εκατ. Οι πωλήσεις της ΕΛΤΡΑΚ (μηχανήματα CATERPILLAR) αυξήθηκαν κατά 16,3% και ανήλθαν σε ευρώ 37,3 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων έκλεισαν οριακά αυξημένα, στα ευρώ 2,9 εκατ., παρά το γεγονός ότι μέσα στη χρήση έγινε εκποίηση παλαιών αποθεμάτων και σχηματισμός μεγαλύτερων προβλέψεων για εκτάκτους κινδύνους, όπως είχε προαναγγελθεί, που επιβάρυναν τα αποτελέσματα κατά ευρώ 300 χιλ. περίπου. Στην ΕΛΤΡΑΚ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες μηχανημάτων και ανταλλακτικών. Το μέρισμα που έχει προταθεί ανέρχεται σε 0,09 ευρώ (εννέα λεπτά) ανά μετοχή, ποσό ίσο με αυτό της προηγούμενης χρήσης, το οποίο όμως ουσιαστικά είναι αυξημένο κατά 30%, δεδομένου ότι μέσα στο 2002 δόθηκαν δωρεάν στους μετόχους 3 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, λόγω κεφαλαιοποίησης της υπεραξίας, που προέκυψε από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ (ελαστικά BRIDGESTONE), κατά τη διάρκεια των 22 μηνών της πρώτης εταιρικής χρήσης της, παρουσίασε μία σταθερά αυξανόμενη πορεία, και έκλεισε, για το σύνολο της υπερδωδεκάμηνης χρήσης, με πωλήσεις ευρώ 51,0 εκατ. και καθαρά κέρδη ευρώ 5,6 εκατ. Η ΕΛΤΡΕΚΚΑ (ανταλλακτικά αυτοκινήτων) μετά από μια σειρά επενδυτικών κινήσεων (εξαγορών και συγχωνεύσεων) και ολοκληρώνοντας την εξυγίανση και εκλογίκευση της οργανωτικής της δομής, επιστρέφει και πάλι στην κερδοφορία. Με μία ελαφρά κάμψη των πωλήσεων κατά 3,7%, έκλεισε με κέρδη ευρώ 36,0 χιλ. έναντι ζημιών ευρώ 2,4 εκατ. της προηγούμενης χρήσης. Επίσης, η ΕΛΤΡΕΚΚΑ προέβη σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών, ποσού ευρώ 3,0 εκατ. Με την έναρξη της νέας χρονιάς, στους δυο πρώτους μήνες, και οι τρεις εταιρείες επέτυχαν αύξηση των πωλήσεων και των καθαρών κερδών, μια τάση που αναμένεται να συνεχισθεί σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Μέσα στο 2002, ο όμιλος προχώρησε σε αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του, σε μακροπρόθεσμη βάση, με τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, ύψους ευρώ 40,0 εκατ., πενταετούς διαρκείας, εξασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη ρευστότητα για τη μελλοντική του ανάπτυξη. Το κοινοπρακτικό δάνειο χορηγήθηκε στις τρεις μεγάλες εταιρίες του ομίλου, ΕΛΤΡΑΚ, ΕΛΤΡΕΚΚΑ και ΕΛΑΣΤΡΑΚ. Στο δάνειο αυτό συμμετέχουν οι τράπεζες EFG EUROBANK ERGASIAS, ALPA BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, και BNP-PARIBAS.»

    ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., με δεδομένη την άριστη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, συνεχίζοντας την παράδοση της γενναίας μερισματικής πολιτικής την οποία καθιέρωσε με την είσοδό της στο Χ.Α. τον Απρίλιο του 2001, αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την διανομή μερίσματος ευρώ 0,14 έναντι μερίσματος ευρώ 0,12. Το προτεινόμενο μέρισμα της χρήσης η οποία έληξε στις 31/12/20002 είναι αυξημένο κατά 17% έναντι του μερίσματος της προηγούμενης χρήσης η οποία έληξε στις 30/06/2001. Με βάση την τιμή κλεισίματος της 25/02/2003 στα ευρώ 2,63 η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 5,32%. Η εταιρεία στο διάστημα, το οποίο μεσολάβησε από την είσοδό της στο Χ.Α. (Απρίλιος 2001), πραγματοποίησε φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα αύξησης του δικτύου λιανικής πώλησης των καταστημάτων της. Έτσι σήμερα, μετά την έναρξη λειτουργίας και του καταστήματος των Ιωαννίνων, αριθμεί τριάντα τρία (33) καταστήματα έναντι δέκα επτά (17) καταστημάτων, τα οποία αριθμούσε τον Απρίλιο του 2001. Η δημιουργία των νέων καταστημάτων επιβάρυνε με πρόσθετα έξοδα λειτουργίας και αποσβέσεων την παρελθούσα χρήση μέχρι το διάστημα αποπεράτωσης της κατασκευής των, ενώ οι πωλήσεις των νέων αυτών καταστημάτων άρχισαν να πραγματοποιούνται προς το τέλος της περασμένης χρήσης, και θα φανούν κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις και τα αποτελέσματα της χρήσης 2003. Έτσι τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 2,2 εκ. ευρώ έναντι 3,6 εκ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ήτοι σημείωσαν μείωση κατά 38,9 %. Οι πωλήσεις της δεκαοκτάμηνης χρήσης, η οποία έληξε στις 31/12/2002, ανήλθαν σε 40,8 εκ. ευρώ έναντι 25,8 εκ. ευρώ της δωδεκάμηνης χρήσης η οποία έληξε στις 31/06/2001, ήτοι σημείωσαν αύξηση κατά 58,14%.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε.

    Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Οικονομικά μεγέθη των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕστο 12μηνο 2002. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ - ΑΚΤΩΡ, για τη χρήση του 2002, όπως προκύπτουν από τις αντίστοιχες λογιστικές καταστάσεις είναι τα ακόλουθα: Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ διαμορφώθηκαν σε 111,56 εκ. ευρώ έναντι 77,57 εκ. ευρώ το 2001, αύξηση 43,82% και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας σε 84,28 εκ. ευρώ έναντι 64,29 εκ. ευρώ το 2001, αύξηση 31,09%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 808,34 εκ. ευρώ έναντι 593,85 εκ. ευρώ το 2001, αύξηση 36,12%. Στην πρώτη ενοποιημένη λογιστική κατάσταση τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ΑΚΤΩΡ διαμορφώθηκαν σε 105,38 εκ. ευρώ και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας σε 105,36 εκ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 808,81 εκ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ βάσει των υπογεγραμμένων συμβάσεων υπερβαίνει τα 1.300 εκ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πριν την ενοποίηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ. Κύκλος Εργασιών: 9,71 εκ. ευρώ έναντι 254,23 εκ. ευρώ. Κέρδη προ φόρων: 19,94 εκ. ευρώ έναντι 36,27 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στα μεγέθη της εταιρείας δεν υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω της απόσχισης του κατασκευαστικού κλάδου. ΑΚΤΩΡ. Κύκλος Εργασιών: 749,66 εκ. ευρώ έναντι 244,56 εκ. ευρώ, αύξηση 206,54%. Κέρδη προ φόρων: 104,82 εκ. ευρώ έναντι 40,28 εκ. ευρώ, αύξηση 160,20%. Σημειώνεται ότι στα μεγέθη της εταιρείας της τρέχουσας χρήσης περιλαμβάνονται και τα μεγέθη που προέρχονται από την απορρόφηση των κατασκευαστικών κλάδων των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και ΤΕΒ. Τα αποτελέσματα της εταιρείας REDS AE (πρώην Α.ΚΑΜΠΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών: 480,39 χιλ. ευρώ έναντι 7,35 χιλ. ευρώ. Ζημίες προ φόρων: 2.318,30 χιλ. ευρώ έναντι 1.896 χιλ. ευρώ. Ζημίες μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας: 2.281,48 χιλ. ευρώ έναντι 1.896 χιλ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πριν την ενοποίηση: Κύκλος Εργασιών: 9.029,11 χιλ. ευρώ έναντι 7,35 χιλ. ευρώ. Ζημίες προ φόρων: 383,23 χιλ. ευρώ έναντι 1.360,99 χιλ. ευρώ.

    EVEREST Α.Ε.

    Η εταιρία EVEREST Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί: «Αποκλειστική συνεργασία στο χώρο της ταχείας εστίασης σύναψε ο Όμιλος Εταιριών Everest με την easyinternetcafe, αλυσίδα καταστημάτων παροχής υπηρεσιών Internet, που ανήκει στο easygroup του γνωστού Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Στέλιου Χατζηϊωάννου. Η αποκλειστική συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών σύνδεσης με το Internet με χαμηλές τιμές χρέωσης και υψηλή ταχύτητα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων, καθιστώντας την Everest, τη μοναδική αλυσίδα μαζικής εστίασης στην Ελλάδα που προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες. Η αποκλειστική συνεργασία προβλέπει τη δημιουργία επτά σημείων easyinternetcafe σε χώρους καταστημάτων της αλυσίδας Everest, με τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και την ίδια ακριβώς ατμόσφαιρα με την οποία λειτουργούν τα easyinternetcafe στο εξωτερικό. Μια από τις δυνατότητες που παρέχει η easyinternetcafe στους επισκέπτες των καταστημάτων Everest είναι η χρήση προπληρωμένης κάρτας πίστωσης χρόνου, διαρκείας 24 ωρών έως και 6 μηνών και φιλικές τιμές, με την χαμηλότερη να ξεκινά από 0,10 λεπτά, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φιλοξενία των easyinternetcafe έχει ήδη ξεκινήσει στο κατάστημα Everest στο Σύνταγμα η διαμόρφωση του χώρου, που θα είναι διαθέσιμος στο κοινό εντός της εβδομάδος, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το κατάστημα της Κηφισιάς. Μέσω της συνεργασίας με την αλυσίδα Everest η easyinternetcafe, η νέα πρωτοποριακή, δραστηριότητα του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηϊωάννου, συνεχίζει την ήδη επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία με 28 καταστήματα σε 8 χώρες, εγκαινιάζοντας 7 νέα σημεία στην αγορά της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα. Με αφετηρία το Λονδίνο από το 1999, η easyinternetcafe δραστηριοποιείται στο χώρο των καφετεριών που προσφέρουν φθηνή και γρήγορη σύνδεση στο Internet, κάνοντας το Internet πιο προσιτό και από την αγορά μίας εφημερίδας. Για την αλυσίδα Everest, η αποκλειστική συνεργασία με την easyinternetcafe προσδίδει νέα διάσταση στα καταστήματά της και δημιουργεί σημαντικά πλεονεκτήματα και προοπτικές που ενισχύουν την ηγετική θέση της Everest στην αγορά της ταχείας εστίασης, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει και εγκαινιάζοντας νέα, δημιουργικά και σύγχρονα concepts.».

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «1.Όμιλος. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας για το 2002 διαμορφώθηκαν στα 89,62 εκ ευρώ έναντι 243,2 εκ ευρώ το 2001 δείχνοντας μείωση κατά 63,16%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους και μετά από τα κέρδη της μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 52,25 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 64,27% έναντι του 2001. Η μείωση των προ φόρων κερδών του Ομίλου οφείλεται στη μείωση των αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις, τα οποία ανήλθαν στα 46,94 εκ. ευρώ από 172,96 εκ. ευρώ το 2001, και στα αρνητικά έσοδα από τίτλους. Τα έσοδα από τίτλους το 2002 ήταν αρνητικά κυρίως λόγω της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας για τον ασφαλιστικό κλάδο. Τα αρνητικά αποτελέσματα της ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ, την οποία η Εμπορική Τράπεζα ενοποιεί με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, αντανακλούν την δυσμενή συγκυρία που πλήττει τον κλάδο και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που σχετίζονται με το κόστος συγχώνευσης και εξυγίανσης της νέας ασφαλιστικής εταιρείας ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ που προήλθε από τη συγχώνευση των ΦΟΙΝΙΞ ΑΕΓΑ και METROLIFE Εμπορική. Αντίθετα, τα έσοδα του Ομίλου από οργανικές δραστηριότητες βελτιώθηκαν σημαντικά. Το άθροισμα των καθαρών εσόδων από τόκους και των καθαρών εσόδων από προμήθειες ανήλθε σε 706,4 εκ. ευρώ το 2002 και είναι κατά 8,7% υψηλότερο από ότι το 2001. Τα καθαρά έσοδα από τόκους του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 10,1% σε 560,8 εκ. ευρώ από 509,5 εκ. ευρώ το 2001. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Ομίλου βελτιώθηκε σημαντικά στο 3,2%, από 3,0% το 2001 και 2,7% το 2000 και είναι από τα υψηλότερα της αγοράς. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν, παρά την αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία, κατά περίπου 4% και ανήλθαν σε 145,7 εκ. ευρώ το 2002 από 140,3 εκ. ευρώ το 2001. Τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 22 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 35,2% σε σχέση με το 2001. Τα γενικά έξοδα (δαπάνες προσωπικού και άλλα έξοδα διοίκησης) στη χρήση του 2002 ανήλθαν σε 483,5 εκ. ευρώ από 460,8 εκ. ευρώ το 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 4,9%. Οι δαπάνες προσωπικού αυξήθηκαν κατά 4,3% ενώ τα άλλα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν κατά 6,7%. Οι αντίστοιχοι ρυθμοί αύξησης το 2001 ήταν 5,9% και 8,2%. Ο λόγος των γενικών εξόδων προς το άθροισμα των καθαρών εσόδων από τόκους και των καθαρών εσόδων από προμήθειες μειώθηκε στο 68,4% το 2002 από 70,9% το 2001. Οι αποσβέσεις παγίων στοιχείων για το 2002 ανήλθαν σε 104,06 εκ. ευρώ αυξημένες κατά 11,2% από το 2001. Οι προβλέψεις για ενδεχόμενες διαγραφές επισφαλών απαιτήσεων αυξήθηκαν κατά 17,7% και διαμορφώθηκαν στα 84,97 εκ. ευρώ έναντι 72,17 εκ ευρώ το 2001. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ-ΠΑΘΗΤΙΚΟ. Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου στο τέλος του 2002 ανήλθε σε 16,89 δις ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 6,9% σε σύγκριση με το τέλος του 2001. Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου στο τέλος του 2002 ήταν 1220,4 εκ. ευρώ και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2002 εκτιμάται στο 10,2%. Τα χαρτοφυλάκια του Ομίλου με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2002 δεν εμφανίζουν υποαξίες, αφού όλα τα χαρτοφυλάκια, εμπορικά και επενδυτικά του Ομίλου, αποτιμήθηκαν σε τρέχουσες τιμές και οι υποαξίες σε σχέση με τις τιμές κτήσης αφαιρέθηκαν από τα ίδια κεφάλαια ενώ επίσης αφαιρέθηκε, σύμφωνα με τις ισχύουσες λογιστικές αρχές, και η αξία των ιδίων μετοχών που επαναγοράστηκαν. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα δεν έκανε το 2002 χρήση του Νόμου 3091/2002 που επιτρέπει την εγγραφή υπεραξιών στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα της. 2. Τράπεζα. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Τα προ φόρων κέρδη της Τράπεζας για τη χρήση του 2002 ανήλθαν σε 118,2 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 68,4% από το 2001. Τα μετά από φόρους κέρδη της Τράπεζας το 2002 διαμορφώνονται στα 86,2 εκ ευρώ και είναι κατά 69,5% χαμηλότερα από το 2001. Η Διοίκηση της Τράπεζας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση την πληρωμή μερίσματος 40 λεπτών ανά μετοχή. Το μέρισμα αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση ίση με 3,1% (με τιμή μετοχής την 24η Φεβρουαρίου 2003). Η μείωση των προ φόρων κερδών της Τράπεζας εξηγείται από τη μείωση των αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις τα οποία υποχώρησαν κατά 85,6% συγκριτικά με το 2001, και διαμορφώθηκαν στα 40,4 εκ ευρώ από 280,2 εκ ευρώ το 2001, και από τα χαμηλότερα έσοδα από τίτλους (μερίσματα από το εμπορικό και συμμετοχικό χαρτοφυλάκιο μετοχών) που διαμορφώθηκαν στα 10,1 εκ. ευρώ το 2002 από 44,2 εκ. ευρώ το 2001. Οι εξελίξεις αυτές αντανακλούν τις συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς και την υποχώρηση των κεφαλαιακών κερδών από ομόλογα. Αντίθετα, τα έσοδα από οργανικές δραστηριότητες της Τράπεζας αυξήθηκαν σημαντικά ενώ τα έξοδα της Τράπεζας ήταν συγκρατημένα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2002 ανήλθαν στα 467,6 εκ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά περίπου 9% έναντι του 2001. Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους αντανακλά την εντεινόμενη παρουσία της Τράπεζας στο χώρο των ιδιωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο της Τράπεζας διαμορφώνεται στο 2,7% το 2002 έναντι 2,6% το 2001 και 2,2% το 2000 και είναι από τα υψηλότερα στην αγορά. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν στα 130,8 εκ. ευρώ το 2002 από 125,3 εκ ευρώ το 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 4,4% παρά το αρνητικό κλίμα στις κεφαλαιαγορές. Το άθροισμα των καθαρών εσόδων από τόκους και των καθαρών εσόδων από προμήθειες ανήλθε σε 598,4 εκ. ευρώ από 554,5 εκ. ευρώ το 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 8%. Τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης αυξήθηκαν κατά 25,1% στα 18,6 εκ. ευρώ το 2002 από 14,9 εκ. ευρώ το 2001. Τα γενικά έξοδα (δαπάνες προσωπικού και άλλα έξοδα διοίκησης) της Τράπεζας το 2002 ήταν κατά 2,5% υψηλότερα από το 2001 και ανήλθαν σε 441,1 εκ ευρώ. Ο λόγος των γενικών εξόδων προς το άθροισμα των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες μειώθηκε στο 73,7% το 2002 από 77,6% το 2001 ενώ ο λόγος των γενικών εξόδων προς το μέσο ενεργητικό παρέμεινε περίπου σταθερός στο 2,6%. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού ανήλθαν στα 329,9 εκ ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 1,8% συγκριτικά με το 2001. Τα άλλα έξοδα διοίκησης ήταν 111,3 εκ ευρώ το 2002 σημειώνοντας αύξηση κατά 4,8% από το 2001. Ο αντίστοιχος ρυθμός μεταβολής το 2001 ήταν 8,6%. Οι αποσβέσεις παγίων στοιχείων για το 2002 ανήλθαν σε 33,3 εκ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 15,6% από το 2001 αντανακλώντας τις δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό της Τράπεζας. Οι προβλέψεις για ενδεχόμενες διαγραφές επισφαλών απαιτήσεων διαμορφώθηκαν στα 77 εκ ευρώ έναντι 66,2 εκ ευρώ το 2001. Η αύξηση κατά 16,4% είναι αντίστοιχη με το ρυθμό αύξησης των απαιτήσεων κατά πελατών. Ενεργητικό. Το ενεργητικό της Τράπεζας στο τέλος του 2002 διαμορφώθηκε στα 16,45 δις ευρώ από 17,72 δις ευρώ το 2001. Η μείωση του ενεργητικού στο τέλος του 2002 σε σύγκριση με το τέλος του 2001 αντανακλά το χαμηλότερο όγκο των ομολόγων που διακρατεί η Τράπεζα, (μείωση κατά περίπου 22%), στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ενεργητικού, και την απεικόνιση των μετοχών και συμμετοχών της Τράπεζας στην τρέχουσα αξία τους. Η διάρθρωση του ενεργητικού της Τράπεζας αντανακλά την αυξημένη έμφαση που έχει δοθεί στις χορηγήσεις. Στο τέλος του 2002 οι χορηγήσεις αντιστοιχούσαν στο 60% περίπου του ενεργητικού της Τράπεζας, σε σύγκριση με 48% το 2001, ενώ τα ομόλογα αποτελούσαν το 25% περίπου του ενεργητικού της Τράπεζας σε σύγκριση με 30% το 2001. Τα υπόλοιπα των χορηγήσεων στο τέλος του 2002 διαμορφώθηκαν σε 9,94 δις ευρώ και ήταν κατά 17,1% υψηλότερα από ότι στο τέλος του 2001. Σημαντική ήταν η άνοδος των χορηγήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, οι χορηγήσεις προς τον οποίο αυξήθηκαν κατά 19%. Στην αύξηση των χορηγήσεων συνέβαλαν ιδιαίτερα: Τα στεγαστικά δάνεια τα υπόλοιπα των οποίων στο τέλος Δεκεμβρίου του 2002 ανέρχονταν σε 2,02 δις ευρώ έναντι 1,47 δις ευρώ (αύξηση 37,5%) το Δεκέμβριο του 2001. Τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων αποτελούσαν στο τέλος του 2002 το 20,3% του υπολοίπου των δανείων σε σύγκριση με 17,3% το 2001. Ο ρυθμός μεταβολής των στεγαστικών δανείων της Εμπορικής Τράπεζας εκτιμάται ότι υπερβαίνει τον αντίστοιχο ρυθμό αύξησης των στεγαστικών δανείων για το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αυξάνοντας το μερίδιο της Εμπορικής στη στεγαστική πίστη. Τα καταναλωτικά δάνεια τα υπόλοιπα των οποίων στο τέλος του 2002 ανέρχονταν σε 724,3 εκ. ευ

    ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΡΙΝΤΖΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο των Γραμμών Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. ανακοινώνει ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 3,5% κατά τη χρήση του 2002 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Επίσης ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,6% σε σύγκριση με το 2001. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα του Ομίλου για την χρήση του 2002 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ήταν (σε χιλιάδες ΕΥΡΩ): Πωλήσεις - 2002: 119.148, 2001: 107.749, Δ%: 10,58%. Κέρδη προ Τόκων και Αποσβέσεων - 2002: 23.574, 2001: 22.747, Δ%: 3,63%. Καθαρά Αποτελέσματα (Κέρδη) - 2002: 4.049, 2001: 3.913, Δ%: 3,48%. Η βελτίωση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δρομολόγηση των νεότευκτων Blue Star Paros και Blue Star Naxos στις γραμμές των Κυκλάδων από το καλοκαίρι του 2002. Τα πλοία αυτά σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία και αγαπήθηκαν από το επιβατικό κοινό διότι προσέφεραν πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, υψηλή ταχύτητα και συνέπεια στην τήρηση των δρομολογίων τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η βελτίωση του κύκλου εργασιών επιτεύχθει παρά το γεγονός ότι τα πλοία του Ομίλου εκτέλεσαν το 2002 21% λιγότερα δρομολόγια σε σύγκριση με το 2001. Αυτό σημαίνει ότι οι πληρότητες βελτιώθηκαν και η εκμετάλλευση των πλοίων έγινε πιο αποδοτική. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία του Ομίλου βελτιώθηκε παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έπληξαν τον κλάδο κατά τη διάρκεια του έτους όπως η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου σε σύγκριση με το 2001, η παρεμβατική πολιτική του ΥΕΝ στο ναυλολόγιο της οικονομικής θέσης των πλοίων της Ακτοπλοϊας καθώς και η αύξηση στα άλλα έξοδα εκμετάλλευσης των πλοίων. Το συνολικό μεταφορικό έργο του Ομίλου μας ανήλθε σε 2.944.633 επιβάτες, αύξηση 15,6% σε σύγκριση με το 2001, 444.486 Ι.Χ. οχήματα, αύξηση 18,6% σε σύγκριση με το 2001 και 127.866 φορτηγά αυτοκίνητα, μείωση 8,0% σε σύγκριση με το 2001. Η αύξηση του μεταφορικού έργου οφείλεται στην δρομολόγηση των νεότευκτων Blue Star Paros και Blue Star Naxos στις γραμμές των Κυκλάδων. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην επιτυχή δρομολόγηση του πλοίου Blue Star 1 στην γραμμή Πειραιά Κυκλάδων Δωδεκανήσου από τον Ιούλιο, του 2002. Το πλοίο γνώρισε θερμή υποστήριξη από το επιβατικό κοινό και κατάφερε να καθιερωθεί στη γραμμή της Δωδεκανήσου διότι προσέφερε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η δρομολόγηση του πλοίου βοήθησε στην θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης των Δωδεκανήσων. Ο Όμιλός μας, στις 2 Μαρτίου 2003 θα εγκαινιάσει μία νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με το υπερσύγχρονο, κατασκευής β΄ εξαμήνου 2000, ταχύτητας 28 κόμβων, Blue Star 2, συνδέοντας τον Πειραιά με τα Χανιά της Κρήτης σε 5 ώρες και 45 λεπτά. Το πλοίο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά για Χανιά στις 16:00 και από Χανιά για Πειραιά στις 23:30. Μετά την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου, η Διοίκηση προσβλέπει για το 2003 στην εδραίωση της επιτυχίας που σημείωσαν τα πλοία κατά το 2002 και φυσικά σε περαιτέρω σημαντική οικονομική πρόοδο.»

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ALTEC Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ALTEC A.B.E.E. και ο κ. Αθανασούλης Αθανάσιος, με την από 26/02/2003 επιστολή τους προς το Χ.Α., γνωστοποιούν ότι ο κ. Αθανασούλης Αθανάσιος κατά την συνεδρίαση του Χ.Α. της 25/02/2003 αγόρασε 2.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της ως άνω εταιρίας, αξίας 1.206.672 ευρώ. Με αυτή την αγορά το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία ανήλθε άνω του 5% και διαμορφώθηκε στο 5,65%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ALTEC A.B.E.E. Υπόχρεος: Αθανασούλης Αθανάσιος. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου 2.000.000. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας 1,99%. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 3,66%, μετά τη μεταβολή 5,65%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.667.010, μετά τη μεταβολή 5.667.010. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 3,66%, μετά την μεταβολή 5,65%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 100.353.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 25/02/2003. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 25/02/2003. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 26/02/2003.

    MARFIN CLASSIC Α.Ε.Ε.Χ.

    Η Deutsche Bank με την από 26/02/2003 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας MARFIN CLASSIC A.E.E.X. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: MARFIN CLASSIC S.A. Υπόχρεος: DEUTSCHE BANK AG. Είδος κινητής αξίας: Κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 12,888%, μετά τη μεταβολή 13,051%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 11.894.350, μετά τη μεταβολή 12.044.350. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 12,888%, μετά την μεταβολή 13,051%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 92.287.863. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 25/02/2003. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 26/02/2003. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 26/02/2003.

    Γ) ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/03/2003, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, το Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19,5 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    Λήψη εκ νέου απόφασης για την απόκτηση από την Εταιρία ιδίων μετοχών, μέσω του Χ.Α., μέχρι ποσοστού 10% επί του συνόλου των υφισταμένων σήμερα μετοχών αυτής, λαμβανομένων υπόψη των ήδη αγορασθεισών από την Εταιρεία -σύμφωνα με την από 19/3/2002 σχετική απόφαση των μετόχων αυτής- και καθορισμός της ανώτατης και κατώτατης τιμής διενέργειας των νέων αγορών, ως και του χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο πρέπει αυτές να εκτελεσθούν. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την τήρηση των νομίμων προς τούτο διατυπώσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο Νόμο (άρθρο 16 παρ. 5-7 του ΚΝ 2190/20, ως ισχύει).

    ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/03/2003, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στην Πάτρα, Μαραγκοπούλου 80, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

    Αγορά ιδίων μετοχών της Εταιρείας, καθορισμός των βασικών όρων, καθώς και σχετική εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 16, του ΚΝ 2190/20 όπως ισχύει.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/03/2003, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Παρουσιάσεων της ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ, που βρίσκεται επί της οδού Λ. Ιωνίας 117, Χαμόμυλος Αχαρνών, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Αγορά Ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α. 2. Πρόθεση συμμετοχής της εταιρίας είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους (ένωση εταιριών, κοινοπραξία, κ.λ.π.) σε διαδικασίες ανάληψης έργων του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. 3. Διάφορα άλλα θέματα αφορώντα στη λειτουργία της εταιρίας.

    [11] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:02 UTC+2)

    Δέσμη επτά μέτρων για την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η αύξησή τους σε ετήσια βάση κατά 1%, είναι εφικτός στόχος.

    Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου, αποφασίστηκε η δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, καθώς και η δημιουργία μητρώου συμβούλων επιχειρήσεων που θα καθοδηγούν τις επιχειρήσεις στα βήματά τους προς τις αγορές του εξωτερικού.

    Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας αφορούν:

    -Την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών η οποία μελετά τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε ο ΦΠΑ να επιστρέφεται αμέσως με την προσκόμιση των αποδείξεων εισαγωγής συναλλάγματος.

    -Τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών με συμμετοχή κρατικών φορέων, συνδέσμων εξαγωγών, επιμελητηρίων και υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Στο συμβούλιο θα συζητούνται και θα εντοπίζονται τα προβλήματα των εξαγωγών και θα προωθούνται λύσεις.

    -Τη δημιουργία δικτύου ομάδων/εταιριών παροχής εξαγωγικών υπηρεσιών και μητρώου συμβούλων επιχειρήσεων, που θα οδηγούν τους επιχειρηματίες στις εξωτερικές αγορές. Το έργο τους θα είναι η παροχή συμβουλών για τη δημιουργία εξαγωγικής υποδομής στις επιχειρήσεις, ο εντοπισμός των καναλιών προώθησης των εξαγωγών και η δημιουργία επαφών στις χώρες υποδοχής.

    Οι ομάδες αυτές θα αμείβονται από τον εξαγωγέα με βάση το αποτέλεσμα (π.χ ποσοστό επί των τιμολογίων εξαγωγής). Η κάλυψη των αρχικών εξόδων θα γίνει για την προσεχή τριετία από τον κρατικό προϋπολογισμό με κονδύλι 20 εκατ. ευρώ ενώ εξετάζεται και η κάλυψη κόστους μέσω του ΚΠΣ (επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑΝ κατά την προσεχή αναθεώρησή του).

    -Την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και επέκταση του δικτύου του σε κρίσιμες περιοχές της χώρας μέσω συμβάσεων ανάθεσης υπηρεσιών.

    -Τη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και διάχυσης πληροφοριών.

    -Τη δημιουργία Γραφείων Προώθησης Εξαγωγών στο εξωτερικό μέσω συμβάσεων με εξειδικευμένους φορείς του εξωτερικού.

    -Τη συντονισμένη προβολή προϊόντων στο εξωτερικό

    E.A.

    [12] ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (16:40 UTC+2)

    Πτωτική τροχιά διέγραψε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαιτίας κυρίως των πιέσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και συνεπεία της αντιστροφής του θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου καταγράφονται βαριές απώλειες.

    Ειδικότερα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην ελληνική κεφαλαιαγορά, έκοψε το νήμα της συνεδρίασης σημειώνοντας πτώση κατά 0,37% και διαμορφώθηκε στις 1.617,37 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά σε νέο χαμηλό επίπεδο έτους και 5ετίας, στη ζώνη των 1.604,13 μονάδων. Το ζενίθ του συνάντησε στην περιοχή των 1.628,23 μονάδων.

    Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στο ποσό των 65,2 εκατ. ευρώ, ενώ από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 129 διέγραψαν ανοδική τροχιά, έναντι 160 πτωτικών και 90 αμετάβλητων.

    Σε αρνητικό πρόσημο τερμάτισαν και οι τέσσερις δείκτες κεφαλαιοποίησης, με τον εικοσάρη των επιλεγμένων Blue chips και τον σαραντάρη της μέσης να τερματίζουν με απώλειες της τάξης του 0,32% αντίστοιχα, έναντι πτώσης 0,31% για τον FTSE/ASE 140 και 0,22% για τον ογδοντάρη της μικρής.

    Οι δεικτοβαρείς κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, υποχώρησαν σε ποσοστό 0,99% και 0,59% αντίστοιχα.

    Μικτή είναι η εικόνα μεταξύ των 20 επιμέρους δεικτών, με τους δέκα εξ αυτών να διαγράφουν ανοδική τροχιά. Πρόκειται για τους δείκτες των βασικών μετάλλων (0,76%), των βιομηχανιών (0,38%), των διυλιστηρίων (2,50%), των εκδόσεων και εκτυπώσεων και των επενδύσεων (0,06% αντίστοιχα), της κλωστοϋφαντουργίας και του χονδρικού εμπορίου (0,49% αντίστοιχα), του λιανικού εμπορίου (0,21%), των μη μεταλλικών ορυκτών τσιμέντων (1,75%) και ης πληροφορικής (0,17%).

    Μεγάλες απώλειες, άνω της μιας ποσοστιαίας μονάδας, κατέγραψαν κατά σειρά οι δείκτες των ειδών λύσεων πληροφορικής (2,92%), των κατασκευαστικών (2,72%) και των ασφαλειών (1,34%).

    Κατά 0,40% αντίστοιχα υποχώρησαν οι κλάδοι των τροφίμων και ποτών και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κατά 0,66% της παράλληλης αγοράς και κατά 0,58% των συμμετοχών.

    E.A.

    [13] Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ:ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (14:55 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι ο Φεβρουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας για τον πληθωρισμό, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες παραγόντων της αγοράς και του οικονομικού επιτελείου.

    Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, η αναζωπύρωση του πληθωρισμού κατά τον Φεβρουάριο, είναι αποτέλεσμα της αύξησης των διεθνών τιμών κατά τον περασμένο μήνα, λόγω του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ, αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

    Πάντως, ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι οι εν λόγω εξελίξεις είναι συγκυριακές και δεν σχετίζονται με την μακροχρόνια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία.

    Καταλήγοντας ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης συνέστησε προς όλους μετριοπάθεια, ενώ σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, τόνισε ότι δίνει το παράδειγμα με τη συμπίεση των τιμολογίων και τη συγκράτηση κάθε υπηρεσίας που προσφέρεται είτε από το δημόσιο, είτε από τις δημόσιες υπηρεσίες συνολικά

    [14] ΒΕΘ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (14:46 UTC+2)

    Την ίδρυση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) χαιρετίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Κουλούσιος, επισημαίνοντας ότι ο φορέας αυτός αποτελεί "εισιτήριο" των νέων - κυρίως - επιχειρηματιών στα χρηματοδοτικά ιδρύματα και αξιοποίηση των απαραίτητων για την επιχείρηση χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

    Το ΤΕΜΠΜΕ διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του υπουργείου Ανάπτυξης. Παρέχει εγγυήσεις και αντεγγυήσεις σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (με προσωπικό κάτω των 30 ατόμων) για την κάλυψη υποχρεώσεών τους, όπως δάνεια, προεξοφλήσεις, χρηματοδοτικές μισθώσεις, με στόχο τον τεχνολογικό και οργανωτικό τους εκσυγχρονισμό.

    [15] ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΛ. ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ

    Σκόπια, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:48 UTC+2)

    Ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι επισκέφθηκε σήμερα στην πόλη Κίτσεβο τη δεύτερη ταξιαρχία πεζικού, ένα τμήμα της οποίας θα αναχωρήσει στις 7 Μαρτίου για το Αφγανιστάν, προκειμένου να πάρει μέρος στην ειρηνική αποστολή.

    «Εχουμε στρατό που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να αποτελέσει εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας της χώρας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Μπούτκοφσκι.

    [16] ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ

    Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:36 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην οικία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζμπίγκνιεβ Βλόσοβιτς. Ο κ. Ντενκτάς δεν προέβη σε δηλώσεις ούτε πριν ούτε μετά τη συνάντηση.

    Σε χωριστές συναντήσεις σήμερα, ο κ. Ανάν επέδωσε στους Γλαύκο Κληρίδη, Τάσσο Παπαδόπουλο και Ραούφ Ντενκτάς το τρίτο σχέδιο για λύση του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ντενκτάς, ο κ. Ανάν δήλωσε ότι αναμένει από την αυριανή κοινή συνάντηση του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ''πραγματική κινητικότητα'' .

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:29 UTC+2)

    Τρία αμερικανικά στρατιωτικά πλοία αναμένεται να φθάσουν το λιμάνι Κωνστάντζα της Ρουμανίας τις επόμενες μέρες ενώ στην αεροπορική βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεανου» φιλοξενούνται ήδη αμερικανοί στρατιώτες.

    Ο Ρουμάνος στρατηγός Τιμπέριου Φρατίκα δήλωσε ότι αμερικανικά στρατεύματα αναμένονται να έρθουν με τρένο τις επόμενες μέρες στη βάση και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός τους θα φθάνει τις 10.000.

    Αμερικανός αξιωματικός δήλωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει ετοιμασίες στη βάση για να φιλοξενηθεί η αμερικανική δύναμη.

    Ιωάννα Ράντου

    [18] ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:21 UTC+2)

    Εντονες πιέσεις ρευστοποιήσεων δέχθηκαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές στο ΧΑΚ, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής για το 2002, οδηγώντας την αγορά σε σημαντικές ζημιές της τάξης του 2,99%. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 86,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε μεγάλη πτώση της τάξης του 5,63%. Μεγάλη αύξηση παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, η οποία εκτινάχθηκε στο 1,9 εκ. λίρες.

    ''Βουτιά'' της τάξης του 5,6% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 328, 24 μονάδες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΛΗΡΙΔΗ

    Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:19 UTC+2)

    Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη είχε απόψε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο κ. Παπαδόπουλος αναχώρησε γύρω στις 7.15μμ από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [20] ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Ν. ΤΣΑΡΟΥΧΑ Ο Α. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:59 UTC+2)

    Μήνυμα ενότητας έστειλε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος ζήτησε από όλους να σταθούν στο πλευρό του νυν προέδρου, Νίκου Τσαρούχα. Επίσης ο κ. Παναγούλιας ζήτησε από τον Super 3 να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της διοίκησης.

    «Πέρασε δύο χρόνια δύσκολα ο Άρης. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται ψυχραιμία από όλους για να πάμε καλά», τόνισε ο κ. Παναγούλιας και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής όποιον επενδυτή έχω πλησιάσει μου λέει ότι δεν θέλει να μπλέξει. Ισως όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πρέπει επιτέλους να γίνει μία υγιής κατάσταση στο ποδόσφαιρο ώστε οι παίκτες μας να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες που έχουν».

    Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσει θετικά ή αρνητικά αν η εταιρεία «Roche» θα αναμειχθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Αρης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όσο περνούν οι μέρες η κατάσταση για επικείμενη συνεργασία γίνεται δύσκολη.

    [21] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:53 UTC+2)

    Ο κ. Ευθυμιάδης του συνδέσμου Δράμας θα διευθύνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ακράτητο, ενώ ο κ. Γεωργόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας της αναμέτρησης Ηρακλή- Αιγάλεω στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Αρη θα διευθύνει ο κ. Ζωγράφος του συνδέσμου Αθηνών, ενώ την αναμέτρηση ΑΕΚ- ΟΦΗ θα διευθύνει ο κ. Μπισογιάννης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

    Αναλυτικά οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής είναι:

    Ηρακλής- Αιγάλεω: Σ. Γεωργόπουλος (ΣΔΠ Αρκαδίας)

    ΠΑΟΚ- Ακράτητος: Ι. Ευθυμιάδης (ΣΔΠ Δράμας)

    ΠΑΣ Γιάννινα- Πανιώνιος: Β. Τεροβίτσας (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)

    Προοδευτική- Ολυμπιακός: Ν. Αγγελάκης (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης)

    ΠΑΟ- Παναχαϊκή: Χ. Καρατζάς (ΣΔΠ Εύβοιας)

    ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ι. Μπισογιάννης (ΣΔΠ Θεσσαλονίκης)

    Ξάνθη- Αρης: Χ. Ζωγράφος (ΣΔΠ Αθήνας)

    Ιωνικός- Καλλιθέα: Γ. Τσαγκαράκης (ΣΔΠ Χανίων)

    [22] ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (20:36 UTC+2)

    Για το αυριανό παιχνίδι με τη Μάλαγα μίλησε σήμερα ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στη δυναμικότητα της ισπανικής ομάδας, ενώ τόνισε ότι θέλει να πετύχει η ομάδα του γρήγορα ένα γκολ.

    «Το 0-0 είναι πονηρό αποτέλεσμα και σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να φέρουμε τέτοιο σκορ. Θα είναι οδυνηρό για μας», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ, κ. Μπάγεβιτς και πρόσθεσε: «Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως είναι η Μάλαγα και έρχεσαι 0-0, τότε σίγουρα δεν μπορείς να μιλάς για πρόκριση. Και αυτό γιατί η ισπανική ομάδα είναι πολύ καλή. Γνωρίζουμε ότι η Μάλαγα εκτός έδρας παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Παίζει κυρίως αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να έχουμε άγχος. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ».

    Το μυστικό όπλο της ομάδας του είναι η καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο τεχνικός της ομάδας, κ. Μπάγεβιτς αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό αήττητο σε 11 αγώνες τόνισε: «Το αήττητο δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες μου. Ξέρουμε ότι αν δεν κερδίσουμε, δεν μπορούμε να περάσουμε».

    Ο κ. Μπάγιεβιτς, τέλος, αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας: «Το κλίμα είναι καλό και θα μας βοηθήσει αναπόφευκτα. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι και σε καμιά περίπτωση η αναμέτρηση με τον ΠΑΟ».

    [23] ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (19:40 UTC+2)

    Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τα τεστ φυσικής κατάστασης για τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές που δεν προσήλθαν δικαιολογημένα στις καθορισθείσες ημερομηνίες, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαρτίου (13.00) στο γήπεδο του Πανιωνίου.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Η. Τσικίνης (ΣΔΠ Μεσσηνίας), Ν. Χρονόπουλος (ΣΔΠ Μεσσηνίας), Δ. Παπαδόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας), Κ. Λάσκαρης (ΣΔΠ Κέρκυρας), Α. Μάστορας (ΣΔΠ Ημαθίας), Α. Μαράκης (ΣΔΠ Πειραιά), Ν. Ανούσος (ΣΔΠ Λακωνίας), Δ. Αναστόπουλος (ΣΔΠ Αρκαδίας), Τ. Τσαφκόπουλος (ΣΔΠ Φλώρινας), Δ. Ρέμμας (ΣΔΠ Κορίνθου).

    [24] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:55 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Τμήματος Διεθνών Αδειών Συλλόγων της ΕΠΟ, σύσκεψη των αρμοδίων παραγόντων της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους των συλλόγων που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην πιλοτική εφαρμογή του UEFA Licensing Project, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ποιος σύλλογος θα λειτουργήσει ως «πιλότος» εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα.

    Οι ΠΑΕ που είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής ήταν, κατ' αλφαβητική σειρά, οι Αιγάλεω, Άρης, Ηρακλής, Ιωνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, SKODA Ξάνθη και Χαλκηδόνα. Η ΠΑΕ Χαλκηδόνα είχε υποβάλει αίτηση παρακολούθησης της διαδικασίας. Κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και με την ομόφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ που συμμετείχαν (δεν παρέστη για εξαιρετικά σημαντικό λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), η ΠΑΕ που επιλέχθηκε για τη διαδικασία της πιλοτικής εφαρμογής του ULP, είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συνέταξαν και υπέγραψαν πρωτόκολλο αποδοχής της απόφασης ενώ το έγγραφο κοινοποιήθηκε, τόσο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, όσο στην UEFA.

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του εκπροσώπου της δεσμεύτηκε να ενημερώνει διαρκώς τις υπόλοιπες ΠΑΕ για την πορεία του προγράμματος, να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για όποια ΠΑΕ επιθυμεί να παρακολουθήσει δια ζώσης την εφαρμογή του ULP και να θέτει στη διάθεση όποιας ΠΑΕ το ζητήσει όλα τα έγγραφα και αποτελέσματα του ελέγχου στον οποίο θα υπόκειται. Επιπλέον, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται συσκέψεις των εννέα (9) ΠΑΕ για ανάλυση των δεδομένων που θα προκύπτουν.

    Βάσει προγράμματος η πιλοτική εφαρμογή του ULP στην ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 του ίδιου μήνα. Η διαδικασία που θα εφαρμοστεί θα είναι ακριβώς ίδια με τη αυτή που θα ακολουθηθεί όταν αρχίσει η επίσημη εφαρμογή του προγράμματος.

    Μετά το τέλος της σύσκεψης ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας τόνισε: «Μετά τις πρώτες επαφές, που ήταν κυρίως θεωρητικού χαρακτήρα και ενημέρωσης, εισερχόμαστε πλέον στην πρακτική εφαρμογή του προγράμματος. Επιλέξαμε ως ομάδα-πιλότο τον Ολυμπιακό. Η πιλοτική εφαρμογή του ULP θα είναι σημαντική για όλους μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για συμμετοχή στην εφαρμογή της επίσημης διαδικασίας».

    Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Γρανούζης δήλωσε: «Η εφαρμογή του ULP είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όλες τις ομάδες. Άπαντες καλούνται πλέον να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

    Ο Δημήτρης Βαγιάκος, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής επισήμανε: «Τόσο η διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσο η εντύπωση που αποκόμισα ήταν ικανοποιητική. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ανέλαβε να είναι ο πιλότος αυτής της διαδικασίας, θα είναι στενή και διαρκής, ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο τέτοιο, το οποίο θα μας επιτρέπει να πληρούμε τα κριτήρια που θα ισχύσουν όταν θα εφαρμοστεί επίσημα το πρόγραμμα. Ο Ηρακλής θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει το ULP".

    Ο Παντελής Παντελιάδης, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ιωνικός δήλωσε: Το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης, όπως και των προηγούμενων ήταν εποικοδομητικό. Πιστεύω ότι θα επιτύχει πλήρως η εφαρμογή του προγράμματος.

    Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Πασχάλης Μόσχογλου επισήμανε: «Μας τιμάει η εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Ολυμπιακό οι υπόλοιπες οκτώ (8) ΠΑΕ, που θα συμμετάσχουν μαζί μας στο πιλοτικό στάδιο εφαρμογής του ULP τον Απρίλιο. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί την αρχή του συστήματος αδειοδότησης και αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη. Θα είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση όλων των ΠΑΕ για στενή συνεργασία, με κοινό και απώτερο στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

    Τέλος ο Γιάννης Κοτζααϊβάζογλου από την ΠΑΕ ΠΑΟ τόνισε: «Η δυναμική του συστήματος αδειοδότησης συνιστά και την ουσιαστική εφαρμογή και υλοποίηση των τιθεμένων από την UEFA κριτηρίων, ώστε να προαχθεί το ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε ποιοτικό επίπεδο, αλλά και να αναδειχθεί η συνεισφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι», για να συμπληρώσει ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη: «Η διαδικασία ήταν άψογη και η ενημέρωση πλήρης. Νομίζω ότι ήταν σωστή η επιλογή της ομάδας του Ολυμπιακού και όλες οι ομάδες έχουν μπει στο σωστό δρόμο και τ' αποτελέσματα σύντομα θα είναι πολύ καλά».

    [25] ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

    Λονδίνο, 26 Φεβρουαρίου 2003 (19:01 UTC+2)

    Ισλαμιστής συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να εισέλθει με ένα όπλο σε αμερικανικό νοσοκομείο της Υεμένης όπου τον Δεκέμβριο ένοπλος σκότωσε τρεις αμερικανούς γιατρούς.

    Ο ίδιος αρνείται ότι σχεδίαζε επίθεση κατά του νοσοκομείου της πόλης Τζίμπλα.

    [26] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ

    Ουάσιγκτον, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:54 UTC+2)

    Ενα θραύσμα από πλακάκι που περιέχει στίγματα χρώματος πορτοκαλί μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να εξηγήσουν τα αίτια της καταστροφής του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια, μετέδωσε το ΒΒC.

    Το πλακάκι εντοπίσθηκε κοντά στην κωμόπολη Πάουελ στο βορειοανατολικό Τέξας.

    "Το θραύσμα δεν προέρχεται από τη διάλυση του διαστημικού λεωφορείου κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα της Γής" , είπε ο ναύαρχος Χάρολντ Γκέχμαν που είναι επικεφαλής της ομάδας των ειδικών που διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας του Κολούμπια. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το διαστημικό λεωφορείο υπέστη ζημιά περίπου 82 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση όταν ένα κομμάτι συμπαγούς ελαστικού από το δοχείο καυσίμων ξεκόλλησε και κτύπησε το αριστερό πτερό του Κολούμπια.

    Την περασμένη εβδομάδα, ειδικοί της εταιρίας Μπόϊνγκ ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας σύμφωνα με την οποία είναι πολύ πιθανό τρία τεμάχια συμπαγούς ελαστικού να προσέκρουσαν στο πτερό του διαστημικού λεωφορείου.

    [27] ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ RICIN

    Λονδίνο, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:51 UTC+2)

    Οι βρετανικές δικαστικές αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες κατά τριών ανδρών σχετικά με το δηλητηριώδες αέριο ricin που ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα του Λονδίνου τον Ιανουάριο.

    Όπως μετέδωσε το Ρόυτερς, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι ο Ραμπάχ Καντρε, 35 ετών, ο Μουλουντ Σιχαλι, 27 και ο Νταβιβτ Αλίσα Καλεφ, 20 θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο σήμερα όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για την κατασκευή χημικού όπλου.

    Ο.Κ.

    [28] ΜΠΛΙΞ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΜΗΝΕΣ

    Βερολίνο, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:44 UTC+2)

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ για το Ιράκ, Χανς Μπλιξ δήλωσε ότι η ομάδα του θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να ολοκληρώσει τους ελέγχους στη χώρα και εξέφρασε αβεβαιότητα για την ουσιαστική πρόθεση της Βαγδάτης να συνεργαστεί.

    Όπως μετέδωσε το Ρόυτερς, ο κ. Μπλιξ σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» τόνισε ότι η διαδικασία των ελέγχων προχωρά εκατοστό με εκατοστό και ακόμη και αν το Ιράκ συνεργαζόταν αμέσως, ενεργά και χωρίς όρους οι επιθεωρητές θα χρειάζονταν αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το Ιράκ θέλει όντως να συνεργαστεί» αλλά από την άλλη πλευρά επισήμανε ότι «αυτή η χώρα έζησε οκτώ χρόνια επιθεωρήσεων, τέσσερα χωρίς αυτές και τώρα ζει 12 εβδομάδες με τη διεξαγωγή ελέγχων άρα δεν γνωρίζω αν θα κλείσει την πόρτα της».

    Ο κ. Μπλιξ αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον πείσουν να σκληρύνει τη στάση του ή να αποσυρθεί από το Ιράκ και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί τον πόλεμο κατά της Βαγδάτης.

    Τέλος ο κ. Μπλιξ επανέλαβε ότι η Βαγδάτη δείχνει σημάδια συνεργασίας αλλά χρειάζεται να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο και τόνισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την ομάδα του την πλήρη και ακριβή αναφορά για ιρακινό οπλοστάσιο και ο πόλεμος δεν είναι δική του ευθύνη.

    Ο.Κ.

    [29] ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΟΝΚΟΡΝΤ

    Λονδίνο, 26 Φεβρουαρίου 2003 (18:16 UTC+2)

    Το αεροσκάφος Κόνκορντ μπορεί να αποσυρθεί από την κυκλοφορία λόγω της μείωσης της ζήτησης, ανακοίνωσαν οι Βρετανικές Αερογραμμές (British Airways).

    Εκπρόσωπος της BA είπε ότι επανεξετάζεται το ενδεχόμενο τα αεροσκάφη Κόνκορντ να αποσυρθούν από τη διαδρομή Λονδίνου-Νέας Υόρκης, μετέδωσε το ΒΒC.

    Το Κόνκορντ αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα.

    Τον Ιούλιο 2.000, αεροσκάφος Κόνκορντ συνετρίβη στο Παρίσι με αποτέλεσμα 113 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Στα τέλη του 2002 εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων αεροσκάφος Κόνκορντ με προορισμό τη Νέα Υόρκη υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, ενώ ένα άλλο αεροπλάνο του ιδίου τύπου αναγκάσθηκε να μειώσει την ταχύτητά του όταν ρήγματα εμφανίσθηκαν σ' ένα από τα παράθυρα.

    Τα αεροσκάφη Κόνκορντ έχουν άδεια να πετούν μέχρι το έτος 2009 , η απόφαση όμως για το μέλλον των αεροσκαφών αυτών θα ληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

    [30] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (19:43 UTC+2)

    Εφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με ανίατη ασθένεια ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Ποταμίτης. Ο Δημήτρης Ποταμίτης νοσηλευόταν στο διαγνωστικό νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά.

    Ο Δημήτρης Ποταμίτης γεννήθηκε στην Κύπρο και βγήκε στη θεατρική σκηνή στη δεκαετία του '60. Το 1973 ίδρυσε το «Θέατρο Ερευνας», στο οποίο λειτουργούσε και παιδική σκηνή.

    Από το 1973 και μέχρι τον περασμένο χρόνο ανέβασε στο θέατρο του έργα του διεθνούς δραματολογίου, αλλά και έργα που είχε γράψει ο ίδιος. Εποχή άφησε η ερμηνεία του στο έργο «Ανθρωπος Ελέφαντας» του Μπερνάρ Κομεράνς.

    Πρωτοπαρουσίασε στην Ελλάδα το έργο του Τσέχου συγγραφέα Πάβελ Κόχουτ, ενώ το το τελευταίο έργο που ανέβασε ήταν μια διασκευή των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου.

    [31] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (19:38 UTC+2)

    Αποκριάτικο πάρτι με τίτλο "όλη η πόλη μια παρέα... και την Τσικνοπέμπτη" οργανώνει αύριο ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης θα διασκεδάσουν στην αποκριάτικη γιορτή με έντεχνο τραγούδι και ροκ μπαλάντες από τους "ΠΥΞ ΛΑΞ", τη Θεοδοσία Τσάτσου και τους ΟΝΑΡ.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ενώ οι καλλιτέχνες θα εναλλάσσονται στη σκηνή, από ειδικά περίπτερα που θα τοποθετηθούν κατά μήκος της Αριστοτέλους θα διανέμονται σερπαντίντες, κομφετί, μάσκες, καπέλα και χιλιάδες άλλα δώρα.

    Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημοτική τηλεόραση TV 100.

    [32] ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (13:43 UTC+2)

    Με την «Παραδοσιακή Αποκριά» αρχίζουν αύριο Τσικνοπέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού. Στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 8 το βράδυ συμμετέχει η ορχήστρα του ΚΑΠΗ Ελευθερίου Κορδελιού.

    Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το Μουσικό Σχήμα «Aroma Caribe» που θα εμφανιστεί στο πάρτι Μασκέ που διοργανώνεται την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού στον 2ο Όροφο. Στον ίδιο χώρο θα ανέβει η παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη διασκευή για το Θέατρο Σκιών, τη Δευτέρα 3 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

    Με τη «Στρουμφοπαρέα» θα διασκεδάσουν τα παιδιά το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι μασκέ με χορό, τραγούδι, παραδοσιακά παιχνίδια, φουσκωτά, θεατρικό μακιγιάζ, κ.α.

    Με τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα θα κλείσει ο δήμος τις εκδηλώσεις. Θα πραγματοποιηθεί μεγάλο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα δωρεάν για όλους τους δημότες, στο Πάρκο στη συμβολή των οδών Εθ. Αντίστασης & Λαχανά.

    [33] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2003 (13:14 UTC+2)

    Δύο μουσικές εκδηλώσεις αφιερώματα διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τη Δευτέρα 3, την Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Η πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άστορ Πιατζόλα με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του. Έργα του καλλιτέχνη θα παρουσιάσουν οι «Tangos a Cuatro»: Κώστας Καρακατσάνης (βιολί), Νεκταρία Λιάσκου (ακορντεόν), Εριέτα Αλακιοζίδου (πιάνο) και Ευγένιος Πολίτης (Κοντραμπάσο).

    Επίσης, οι φοιτητές του Τμήματος διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Σεργκέι Προκόφιεφ με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από το θάνατο του, την Τρίτη και την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ. Θα παρουσιαστούν έργα για φλάουτο και βιολί. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Βάνια Μιλάνοβα, βιολονίστρια, Ούβε Μάτσκε, καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Άννα Μαρία Ρεντζεπέρη, ειδικός επιστήμονας του Τμήματος και Κατερίνα Τσεντς, λέκτορας υπό διορισμό του Τμήματος.

    [34] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2003 (12:26 UTC+2)

    «Ψηφιακός Πολιτισμός και Καλλιτεχνική Δημιουργία: Έλληνες Δημιουργοί» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΙΜΕ «Ελληνικός Κόσμος». Η ημερίδα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο ARTNOUVEAU του Προγράμματος Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας του 5ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αποσκοπεί στην ανεύρεση νέων πρακτικών για την παρουσίαση, προσέγγιση και βίωση των τεχνών και του πολιτισμού με ένα ζωντανό, προσωπικό και φιλικό ως προς το χρήστη τρόπο.

    Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών στην Ελλάδα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 26 February 2003 - 19:13:53 UTC