Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
  • [02] Κ.ΠΑΟΥΕΛ:ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ
  • [03] MEΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ "ΜΥΛΟ"
  • [04] ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η
  • [05] ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ IAAF ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΖΕΚΟΥ
  • [06] Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ
  • [07] ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [08] ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΙΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.
  • [09] 32.463 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΑΑ
  • [10] ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΠΕΘ
  • [11] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ Χ.Α-ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ
  • [12] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΔΑΑ
  • [13] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
  • [14] Ο ΝΑΣΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [15] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • [16] Ο Η.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [17] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  • [19] ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟ
  • [20] ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 84κ. ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΣΑΝΤΕΡΣΟΝ
  • [21] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ -80κ. Ο ΛΟΠΕΖ
  • [22] ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ
  • [23] ΧΡΥΣΟ Ο ΤΕΝΤΕΓΙΕΦ ΣΤΑ 66κ. ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ
  • [24] ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FBI ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
  • [25] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET
  • [26] Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΖΑΦ

  • [01] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:15 UTC+2)

    Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Έλλη Μυστακίδου στην κατηγορία των 67 κιλών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Τάε Κβο Ντο ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό με 8-6 από την Κινέζα Λούο Γουέι μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

    Ο αγώνας με την Λούο ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος από το πρώτο δίλεπτο, αφού η ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1. Στο δεύτερο γύρο, το σκηνικό άλλαξε με την Μυστακίδου να αποκτά υπεροχή κερδίζοντας εύκολους πόντους, με αποτέλεσμα στο τέλος του δευτέρου δίλεπτου να κερδίζει με 4-3. Στον τρίτο και τελευταίο γύρο η Μυστακίδου προσπάθησε και λίγο έλειψε να πάρει το χρυσό. Όμως η Κινέζα λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη βρέθηκε μπροστά, πήρε το προβάδισμα των δύο πόντων και τελικά τη νίκη.

    Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας πήρε Κιουνγκ Χουάγκ από την Κορέα, η οποία επικράτησε της Χάϊντι Χουάρεζ (Γουατεμάλα) με σκορ 5-2.

    [02] Κ.ΠΑΟΥΕΛ:ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (12:27 UTC+2)

    Εντυπωσιασμένος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, αλλά και με το ασφαλές περιβάλλον που δημιουργήθηκε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος με επιστολή του στον ομόλογό του, Πέτρο Μολυβιάτη, επισημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να είναι παρόν στην τελετή λήξης στην Αθήνα, συνεπεία ζητημάτων που προέκυψαν στο Ιράκ, αλλά και του Σουδάν, που όπως υπογραμμίζει, χρήζουν της άμεσης προσοχής του.

    Η αναβολή της επίσκεψης του κ. Παουελ στην Αθήνα, θα επιτρέψει στους δύο άντρες, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στην επιστολή του προς τον κ. Μολυβιάτη, να επικεντρωθούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όταν και οι υποχρεώσεις της ολυμπιακής φιλοξενίας θα έχουν τελειώσει.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου και όπως επισημαίνει στην επιστολή του, "προσβλέπω στη συνάντησή μας για να συζητήσουμε τις προοπτικές διαφόρων διμερών και πολυμερών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων, της διασύνδεσης με την Ευρώπη, μιας Τουρκίας, που βρίσκεται στην οδό των μεταρρυθμίσεων, καθώς και της επίτευξης διευθέτησης στο Κυπριακό. Επίσης θα έχουμε να συζητήσουμε για τα Βαλκάνια και τις προοπτικές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου η υποστήριξή σας έχει πολύ εκτιμηθεί".

    Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Πάουελ επισημαίνει ότι

    όλη η Ελλάδα μπορεί να είναι βαθιά υπερήφανη για τη διεθνή αναγνώριση που κέρδισε φιλοξενώντας την Ολυμπιάδα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση και όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης αυτής, αξίζουν χρυσά μετάλλια.

    [03] MEΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ "ΜΥΛΟ"

    Θεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2004 (09:02 UTC+2)

    Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε τις μεταμεσονύκτιες ώρες το πέτρινο διατηρητέο κτίριο του πολυχώρου διασκέδασης «Μύλος» στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο του πενταόροφου πύργου λίγο μετά τα μεσάνυχτα και επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους ορόφους, ενώ εργαζόμενοι στο κατάστημα και πελάτες, που βρισκόταν στο παρακείμενο υπαίθριο μπαρ, απομακρύνθηκαν από το κτίριο έγκαιρα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε γειτονικούς αποθηκευτικούς χώρους και βοηθητικές εγκαταστάσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, ενώ κατέρρευσε και η οροφή του κεντρικού πολυόροφου πύργου.

    Ο μύλος Χατζηγιάννη χτίστηκε το 1924 και μέχρι το 1986 λειτουργούσε ως αλευρόμυλος. Από το 1991 ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού, διασκέδασης και εστίασης.

    [04] ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΖΙΖΕΛ ΝΤΕΪΒΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2004 (17:54 UTC+2)

    Απόλυτα επιτυχημένους χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η διευθύντρια επικοινωνίας της ΔΟΕ, Ζιζέλ Ντέϊβις στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι περιμένει να είναι το ίδιο πετυχημένη και η τελετή λήξης.

    «Η Αθήνα 2004 είναι βέβαιη ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της μέχρι και το τέλος των αγώνων», τόνισε η κ. Ντέϊβις και συμπλήρωσε: «Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Ο κόσμος χειροκροτούσε ζεστά. Είναι κάτι που δεν το βρίσκεις και δεν το συναντάς συνέχεια».

    Οσον αφορά στην παρουσία 12 εθελοντών στη χθεσινή διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα για Κόλιν Πάουελ ο διευθυντής επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής, Μιχάλης Ζαχαράτος, επισήμανε. «Εχουμε 45.000 εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν νομίζω αυτοί οι εθελοντές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Οι εθελοντές έχουν κάνει τεράστια δουλειά και δεν μπορώ να σχολιάσω τον τρόπο που κάποιοι μπορεί να εκφράσουν τα συναισθήματά τους».

    Στο μεταξύ, η Ζιζέλ Ντέϊβις είπε, ότι δεν γνωρίζει κάτι για την επιστολή του ΣΕΓΑΣ στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου για την υπόθεση Κεντέρη, Θάνου, η έρευνα της οποίας είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

    [05] ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ IAAF ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΖΕΚΟΥ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (17:39 UTC+2)

    Υπόμνημα του ΣΕΓΑΣ προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου IAAF και τρεις επιστολές «καίνε», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τον Χρήστο Τζέκο, καθώς αποκαλύπτουν ότι ο προπονητής των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, είχε ενημερωθεί από τις 6.30 το απόγευμα της 12ης Αυγούστου ότι η ΔΟΕ αναζητούσε του δύο πρωταθλητές, προκειμένου να προσέλθουν για έλεγχο ντόπινγκ στο Ολυμπιακό Χωριό.

    Η πρώτη επιστολή του ΣΕΓΑΣ προς την ΕΟΕ και τη ΔΟΕ ενημερώνει ότι οι Κεντέρης-Θάνου μπήκαν στις 16:30 στο Ολυμπιακό Χωριό. Αμέσως μετά η ΔΟΕ ζήτησε εντός μίας ώρας να περάσουν από έλεγχοντόπινγκ.

    Στη δεύτερη επιστολή ο εθνικός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης σημειώνει ότι στις 18:30 είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον Τζέκο για τον έλεγχο.

    Στην τρίτη επιστολή, που εστάλη το ίδιο βράδυ από τον επικεφαλής της ομάδας στίβου και μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Σταματόπουλο προς τον αρχηγό της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Γ.Παπαδογιαννάκη, ο κ. Σταματόπουλος σημειώνει ότι οι Κεντέρης-Θάνου δήλωσαν πως αποχωρούν από το Ολυμπιακό Χωριό για να φέρουν προσωπικά τους είδη από τα σπίτια τους και ότι θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το υπόμνημα του ΣΕΓΑΣ φαίνεται ότι υπήρξε και παρέμβαση της ΔΟΕ και συγκεκριμένα του Ζακ Ρογκ ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου προκειμένου οι δύο αθλητές να πάνε στο Ολυμπιακό Χωριό και να περάσουν από τον έλεγχο, αλλά ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με το τροχαίο και το ΚΑΤ.

    Στο υπόμνημα υπογραμμίζεται ακόμη ότι ο Χρήστος Τζέκος δεν ανήκει από 1997 στο δυναμικό του ΣΕΓΑΣ αλλά είναι ανεξάρτητος προπονητής στίβου.

    Στο φάκελο της υπόθεσης φαίνεται πως υπάρχουν και ευνοϊκά στοιχεία για τους Κεντέρη-Θάνου. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, υπάρχουν έγγραφα παραστατικά που αποδεικνύουν πως είχαν επισκεφθεί γιατρό στη Γερμανία, όταν τους αναζητούσαν για έλεγχο αντιντόπινγκ στο Σικάγο.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ΣΕΓΑΣ επισημαίνει ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από την IAAF πως οι δύο Έλληνες αθλητές δεν προσήλθαν για τον έλεγχο αντιντόπινγκ στην περίπτωση του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για την τιμωρία των αθλητών χρειάζονται τρεις αρνήσεις για έλεγχο αντιντόπινγκ.

    Στο μεταξύ για «λάθη και παραλείψεις» στο χειρισμό της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου έκανε λόγο την Παρασκευή ο γ' αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και υπαρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής Γιάννης Σταματόπουλος σε δηλώσεις του, μετά τη διάρκειας επτά ωρών κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Μουζακίτη.

    Ο κ. Σταματόπουλος δεν έδωσε πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσής του, επικαλούμενος το απόρρητο της ανάκρισης, ζήτησε, ωστόσο, να μην αμαυρώνεται η φήμη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου «γιατί είναι δύο μεγάλοι αθλητές».

    Ο κ. Σταματόπουλος θεωρείται μάρτυρας - "κλειδί" για την υπόθεση, καθώς είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους σε ότι το απόγευμα της 12ης Αυγούστου είχε επικοινωνία με τον Χρήστο Τζέκο και τον ενημέρωσε για την ειδοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ «Wada», που καλούσε τους δύο αθλητές να περάσουν από έλεγχο ντόπνγκ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταματόπουλος κλήθηκε από τον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσει και ό,τι γνωρίζει σχετικά με το θέμα των επιδοτήσεων στο σωματείο «Αίας».

    [06] Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (18:54 UTC+2)

    Τη διαφωνία του με την ανάρτηση από το ΚΚΕ πανό στην Ακρόπολη με συνθήματα κατά του Κολίν Πάουελ εξέφρασε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως "χωρίς να αγνοούμε ή να υποβαθμίζουμε τη σκαιή πραγματικότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στην ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών και στους αγώνες τους δεν μπορεί να αποτελεί πρόκριμα ή δικαιολογία για την παραβίαση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, την αλλοίωση και χρησιμοποίηση του μνημείου αντίθετα προς το κοινό αίσθημα, το Σύνταγμα και τον Αρχαιολογικό Νόμο".

    Στην ανακοίνωση που υπογράφουν για το ΔΣ του Συλλόγου η πρόεδρός του Αγλαϊα Αρχοντίδου και η γενική γραμματέας του, Ελένη Ανδρίκου, αναφέρεται ότι «η προσβολή των αξιών και των μνημείων της πολιτισμικής μας παράδοσης και μάλιστα όταν αυτά αποτελούν σύμβολα, δεν υπηρετεί την παγκόσμια ειρήνη».

    [07] ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2004 (13:02 UTC+2)

    Στο Εσπερινό που θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ Άνθιμος, ο οποίος την Παρασκευή εορτάζει τα ονομαστήριά του, με την ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρα Άνθίμου επισκόπου Νικομηδείας.

    Το πρωί της Παρασκευής ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ Άνθιμος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα δεχθεί τις ευχές των εκπροσώπων των αρχών, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, στο διάστημα από τις 10.30 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι και από τις 3.30 το μεσημέρι, έως και τις 10 το βράδυ. Η κεντρική είσοδος Βογατσικού, θα είναι ανοικτή για όλους.

    [08] ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΙΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (12:08 UTC+2)

    Την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η απουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, με θέμα τις μεταολυμπιακές κινήσεις που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Βενιζέλος φανερά ενοχλημένος τόνισε ότι από τη στιγμή που έχουν καταργηθεί όλα τα όργανα ο πρόεδρος, ως μοναδικό όργανο του Κινήματος, έπρεπε να είναι παρών σε μια τόσο σημαντική συζήτηση. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο πρώην υπουργός φέρεται να είπε πως δεν μπορεί τα πολιτικά στελέχη να συζητούν και να συναποφασίζουν με υπαλλήλους του κόμματος. Οι συγκεκριμένες αναφορές του είχαν να κάνουν με την παρουσία στη σύσκεψη του διευθυντή του γραφείου του κ. Παπανδρέου, Β.Βαλασόπουλου και της συμβούλου του Τ.Μπιρμπίλη.

    Επίσης, ο τέως υπουργός Πολιτισμού άσκησε επίσης δριμύτατη κριτική τόσο στη συντονίστρια Μαρία Δαμανάκη, όσο και στον εκπρόσωπο του κόμματος Σπύρο Βούγια για τις δηλώσεις τους, που κατά τον κ. Βενιζέλο, έδωσαν προς τα έξω την εντύπωση ότι «το κόμμα δεν καλύπτει τον κ. Λιάνη και εμένα». Εκτενής συζήτηση έγινε και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει το ΠΑΣOΚ για να μην καρπωθεί η ΝΔ τα οφέλη από την επιτυχή διοργάνωση των Oλυμπιακών Αγώνων, ενώ στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου τη Δευτέρα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο κ. Βενιζέλος ενοχλήθηκε όταν στελέχη του κόμματος του πρότειναν να γράψει ο ίδιος, ως γνώστης των θεμάτων, ένα κείμενο για τον πρόεδρο και φέρεται να είπε ότι δεν βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ για να «γράφει εκθέσεις ιδεών».

    [09] 32.463 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΑΑ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (15:41 UTC+2)

    Σε 789 ανέρχονται τα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας (εκτός των χορηγών), που αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ενώ άλλα 19 θα αφιχθούν στη χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, στο πλαίσιο των 696 προγραμματισμένων πτήσεων (από τις οποίες οι 512 είναι τακτικές, οι 37 έκτακτες και οι 147 γενικής αεροπορίας). Για την αυριανή ημέρα, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 682 πτήσεις από τον ΔΑΑ.

    Στο μεταξύ, χτες Παρασκευή, το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε συνολικά 713 πτήσεις. Οι προγραμματισμένες αποτέλεσαν το 78,8% του συνόλου, οι έκτακτες το 3,2% και οι πτήσεις γενικής αεροπορίας το υπόλοιπο 18%.

    Συνολικά χθες διήλθαν από τον αερολιμένα 54.713 επιβάτες, από τους οποίους οι 25.141 ήταν οι αφικνούμενοι και οι 29.672 εκείνοι που αναχώρησαν, ενώ διακινήθηκαν 897 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας (εκτός χορηγών).

    Από την άφιξη του πρώτου μέλους της Ολυμπιακής Οικογένειας ο αερολιμένας έχει υποδεχθεί συνολικά 32.463 μέλη. Το σύστημα διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου διαχειρίστηκε χθες 25.041 αποσκευές, αριθμό σημαντικά χαμηλότερο της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία είναι 45.000 ημερησίως

    [10] ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΠΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2004 (12:08 UTC+2)

    Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι διοικήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΘ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το τι μέλλει γενέσθαι με το φορέα διαχείρισης της βιομηχανικής περιοχής της πόλης.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να καθοριστούν οι βασικές ενέργειες και ο συντονισμός τους, για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη μεταβίβαση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς και εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν στο καθεστώς διαχείρισης Βιομηχανικών Περιοχών της Ελλάδας, με την ίδρυση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, οι ενέργειες για τη δημιουργία βασικών υποδομών , καθώς και η άμεση σύνδεση με την εθνική οδό, εκκρεμούσαν.

    Σε παλαιότερη σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει οι φορείς, είχε τονιστεί η ανάγκη αυτοδιαχείρισης της Βιομηχανικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία των ίδιων των επιχειρηματιών, για τη σύσταση διοικητικού οργάνου.

    Μεταξύ των προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο φορέας διαχείρισης της ΒΙΠΕΘ, είναι ο έλεγχος και η φύλαξη ακάλυπτου χώρου, η βελτίωση του φωτισμού, η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, η συντήρηση και επισκευή όλων των ηλεκτρονικών πινάκων, η κυκλοφοριακή διευθέτηση του χώρου στην περιοχή και η βελτίωση των οδικών προσβάσεων σε αυτήν.

    [11] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ Χ.Α-ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (11:01 UTC+2)

    Προς ολοταχώς το επίπεδο των 2.370 μονάδων εκτιμούν οι αναλυτές της Magna Trust ότι θα κινηθεί αυτήν την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α), με συμμάχους τα βαριά χαρτιά, αλλά και υπό την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί ο όγκος των συναλλαγών, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η Magna Trust αναμένει το επόμενο διάστημα θετικά σχόλια για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

    Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην ελληνική κεφαλαιαγορά εμφάνισε άνοδο κατά 4,21% και τερμάτισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, κινούμενος στο επίπεδο των 2.321,19 μονάδων. Η μέση αξία ημερήσιων συναλλαγών κινήθηκε σχεδόν στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας ωστόσο οριακή ενίσχυση κατά 1% στα 74,1 εκατ. ευρώ.

    Το σήμα για την ανάκαμψη των αγορών σε διεθνές επίπεδο, έδωσε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, ενώ ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, έδωσε και η ροή των θετικών νέων για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

    Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της Magna Trust, η επιτυχής διοργάνωση και ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων επιβάλλει την επιστροφή του discount ασφάλισης που είχε επιβληθεί είτε μέσω διεθνών εκθέσεων, δηλώσεων ή απλά αποχής από την ελληνική αγορά, καθώς το ρίσκο αποτυχίας είχε πιθανολογηθεί σε σημαντικό βαθμό ακόμα και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών διεξαγωγής των αγώνων.

    Στο μεταξύ, οι αναλυτές της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής, υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα ίσως δούμε θετικότερη επαναδιατύπωση των προοπτικών και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας από βασικούς opinion makers, καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και αγορές στις οποίες ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο (ενέργεια, αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, μεταφορές κλπ).

    Κατά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους ίδιους, θα φανεί και η πολιτική βούληση στο να επιταχυνθούν τα βήματα που θα προσελκύσουν νέα κεφάλαια, με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής για τις κινήσεις στο οικονομικό γίγνεσθαι της μεταολυμπιακής περιόδου.

    Από τεχνικής πλευράς, ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α), άλλαξε τάση κατά την περασμένη εβδομάδα, υπερβαίνοντας το τεχνικό όριο των 2.270 μονάδων, επιτυγχάνοντας το "5 στα 5".

    Η σταθεροποιητική συμπεριφορά στην περιοχή των 2.300 μονάδων ήταν μάλλον επιβεβλημένη για την καταγραφή βραχυπρόθεσμων κερδών, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η εντύπωση διανομών στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Ο κινητός μέσος των 15 ημερών και ο MACD έχουν δώσει σαφή σήματα αγορών από την Τετάρτη, ενώ οι ταλαντωτές βρίσκονται σε ουδέτερα επίπεδα, αφήνοντας περιθώρια εξέλιξης της ανοδικής τάσης.

    Η περιοχή των 2.370 μονάδων αποτελεί το πρώτο ισχυρό πεδίο αύξησης της προσφοράς, ενώ αντίθετα, η υποχώρηση προς την περιοχή των 2.270 μονάδων θα συναντήσει την πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη και το ανοδικό κενό της προηγούμενης Πέμπτης.

    Πάντως, οι αναλυτές της Magna Trust εμφανίζονται αισιόδοξοι, επισημαίνοντας ότι ως προς τη δυναμική, η Σοφοκλέους κλείνει προς το θετικό σενάριο κίνησης των 2.370 μονάδων, υπό την προϋπόθεση ωστόσο της αύξησης των συναλλακτικών όγκων προς τα 100 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ολοκληρώνονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την κερδοφορία του εξαμηνου με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε εταιρίες του ομίλου Βιοχάλκο, Intracom, Intralot και στις υπόλοιπες του κατασκευαστικού κλάδου.

    [12] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΔΑΑ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (09:31 UTC+2)

    Ειδικά μέτρα για την περίοδο που μεσολαβεί από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κορυφωθούν οι "ολυμπιακές" αναχωρήσεις και η επιβατική κίνηση να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, λαμβάνει ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ΔΑΑ).

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, λόγω και της μαζικής αναχώρησης που παραδοσιακά ακολουθεί τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, για τις 30 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 878 πτήσεις. Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα συνωστισμού, που σημειώθηκαν σε προηγούμενες Ολυμπιάδες, ο ΔΑΑ λαμβάνει τρία βασικά μέτρα, σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες και τους αρμόδιους φορείς.

    Πρώτον, για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, η είσοδος στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροσταθμού θα επιτρέπεται κατά το εν λόγω διάστημα μόνο στους κατόχους αεροπορικών εισιτηρίων. Δεύτερον, η είσοδος των επιβατών στο επίπεδο αναχωρήσεων δεν θα επιτρέπεται νωρίτερα από τρεις ώρες προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης της πτήσης τους. Τρίτον, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, συνιστάται να μην προσέρχονται στο αεροδρόμιο συνοδοί ταξιδιωτών.

    Για πληροφορίες πτήσεων από και προς τον ΔΑΑ, οι επιβάτες θα πρέπει να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρία με την οποία ταξιδεύουν. Για ενημέρωση σχετικά με προγραμματισμένες πτήσεις αφίξεων και αναχωρήσεων του επόμενου 24ώρου, το κοινό μπορεί να απευθύνεται και στο τηλεφωνικό κέντρο του αεροδρομίου (210 3530000). Πληροφορίες πτήσεων σε πραγματικό χρόνο υπάρχουν επίσης στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου, στη διεύθυνση www.aia.gr.

    Σημειώνεται ότι οι ειδικές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν κατά την αιχμή των αφίξεων συνετέλεσαν σημαντικά στην αποτελεσματική και ομαλή διαχείριση της αυξημένης κίνησης. "Στόχος της Εταιρίας Αεροδρομίου και του συνόλου της αεροδρομιακής κοινότητας παραμένει η διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς όλους τους επιβάτες και η συμβολή του αερολιμένα στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΑΑ.

    [13] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (09:26 UTC+2)

    Για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις μετόχων των εξής εταιριών:

    ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9

    Η ΕΘΝΙΚΗ Ε.Ε.Γ.Α.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 01/09/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στo Μέγαρο Θ. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, 82-84 & Σοφοκλέους, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Τροποποίηση άρθρων 22 § 6 και 7, 23 § 3, 26 § 3, 27, 30 και 31 του Καταστατικού της Εταιρίας. 2. Διάφορες Ανακοινώσεις και λοιπά θέματα.

    ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 01/09/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00, στα γραφεία της έδρας της (Αυγής 53 και Ποταμού-Κηφισιά Αττικής), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Aγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5επ του κ.ν. 2190/1920 και παροχή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων. 2. Λοιπά θέματα Ανακοινώσεις.

    ΠΕΜΠΤΗ 2/9

    NEW MILLENNIUM INVESTMENTS Α.Ε.Ε.Χ

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 02/09/2004, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 24Β, στο ισόγειο, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

    1. Μεταφορά έδρας Εταιρίας, τροποποίηση του άρθρου 2 παρ. 1 του Καταστατικού και ανάκληση - τροποποίηση της από 28/6/2004 απόφασης (θέμα 5ο) της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9

    ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας την 10/09/2004, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας στο Δήμο Κηφισιάς Αττικής (οδός Ανδρ. Μεταξά, αριθ. 5), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση της Συγχώνευσης της Εταιρίας με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68, 69 έως 77 του Κ.Ν. 2190/1920 ως ισχύουν, των άρθρων 1 έως και 5 του Ν. 2166/1993 και της οικείας χρηματιστηριακής νομοθεσίας και ειδικότερα α) Έγκριση του από 31/12/2003 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρίας ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ, β) Έγκριση του από 18/6/2004 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, καθώς και έγκριση της αναφερόμενης σε αυτό σχέσης ανταλλαγής μετοχών, γ) Έγκριση της κατ άρθρο 69 παρ. 4 του Κ.Ν. 2190/1920 Επεξηγηματικής Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του από 18/6/2004 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, δ) Έγκριση της από 28/5/2004 έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της απορροφώμενης εταιρίας. και ε) Έγκριση των εκθέσεων των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τις αποτιμήσεις των αξιών των συγχωνευομένων ανωνύμων εταιριών. 2. Αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των Ευρώ 4.309.542 ως εκ της συγχωνεύσεως με την έκδοση 7.182.570 νέων μετοχών και συγκεκριμένα α) κατά ποσό Ευρώ 4.171.851,18 που αντιστοιχεί στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώμενης εταιρίας ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ, αφαιρεθέντος του ποσοστού με το οποίο συμμετέχει σε αυτό η Εταιρία μας, β) κατά ποσό Ευρώ 137.690,82 με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού που προέρχεται από το λογαριασμό Διαφορά εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο της Εταιρίας.

    3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρίας ως συνέπεια των πιο πάνω αποφάσεων. 4. Χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας μας για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων που θα προκύψουν από τη συγχώνευση. 5. Ορισμός εκπροσώπου για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Εταιρίας μας με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ και τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης ή δήλωσης για το σκοπό αυτό. 6. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας όπως προβεί σε λοιπές ενέργειες που θεωρούνται απαραίτητες για την ολοκλήρωση της ανωτέρω συγχώνευσης. 7. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για την ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη σύμβαση με το Σύμβουλο, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από το Χρηματιστήριο Αθηνών, την κατάρτιση του Ενημερωτικού Δελτίου, την εισαγωγή ή και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χ.Α. και κάθε συναφούς θέματος.

    8. Έγκριση των μέχρι τώρα πράξεων ή δηλώσεων και ανακοινώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και των εκπροσώπων ή πληρεξουσίων αυτών για το σκοπό της συγχώνευσης. 9. Διεύρυνση του εταιρικού σκοπού και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 2 του καταστατικού της Εταιρίας. 10. Μεταφορά της έδρας της Εταιρίας, τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της Εταιρίας. 11. Κωδικοποίηση του καταστατικού της Εταιρίας σε ενιαίο κείμενο μετά τις ως άνω τροποποιήσεις.12. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

    13. Οτιδήποτε άλλο ήθελε νομίμως προταθεί από τους κ.κ. Μετόχους.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9

    PLIAS A.B.E.E.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, την 13/09/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στα γραφεία της έδρας της στο 71ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Βαθύ Δήμου Αυλίδος, Ν. Ευβοίας, με θέματα ημερησίας διάταξης:

    1. Έκδοση απλού ομολογιακού δανείου της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις 3α και 3β του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003. 2. Τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Εταιρείας πού αφορούν τον τρόπο λήψεως αποφάσεως για την έκδοση ομολογιακού δανείου. 3. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις

    [14] Ο ΝΑΣΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Βουκουρέστι, 28 Αυγούστου 2004 (19:35 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριαν Ναστάσε θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα προκειμένου να παραβρεθεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου.

    Ο ρουμάνος πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του Κώστα Καραμανλή, με το οποίο θα συζητήσουν για τις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Ναστάσε θα συναντηθεί επίσης με μέλη της ρουμανικής Ολυμπιακής Ομάδας προκειμένου να τα συγχαρεί για τις επιδόσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Υπενθυμίζεται ότι στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 13 Αυγούστου τη Ρουμανία εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Ιον Ιλιέσκου.

    Ιωάννα Ράντου

    [15] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

    Λευκωσία, 28 Αυγούστου 2004 (11:33 UTC+2)

    Τετραμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ θα βρίσκεται στην Κύπρο το τρέχον Σαββατοκύριακο, με σκοπό την αξιολόγηση της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στη Μεγαλόνησο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης Μπράιαν Κέλι.

    Οπως ανέφερε, η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ημερομηνίας 26 Μαΐου 2004, ''στην οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει μια αξιολόγηση της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τα επίπεδα δυνάμεων και η έννοια της επιχείρησης''.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [16] Ο Η.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Λευκωσία, 28 Αυγούστου 2004 (11:32 UTC+2)

    Θέματα που έχουν σχέση με την επιδιωκόμενη και αναμενόμενη εκ νέου δραστηριοποίηση της ΔΕΑ, θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

    Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς, Ηλίας Γεωργιάδης, ύστερα από επίσημη πρόσκληση που έλαβε από το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, Πιέρ Κουπεράν. Η συνεδρίαση της ΔΕΑ θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα λάβει χώρα στο Λήδρα Πάλας.

    Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, "η δική μας πλευρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως και αποτελεσματικά για την υλοποίηση των εισηγήσεων του ΓΓ του ΟΗΕ". Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ίδιο θα πράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 28 Αυγούστου 2004 (10:37 UTC+2)

    Η έκρηξη βόμβας στον ιερό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε είναι το κύριο θέμα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Προβάλλεται επίσης η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ στην Αθήνα (η οποία έχει στο μεταξύ αναβληθεί), η συνάντηση χθες στην Αθήνα του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, η παρουσίαση στις 6 Οκτωβρίου της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία καθώς και η επίσκεψη εμπειρογνωμόνων των ΗΕ στην Κύπρο για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Συσπείρωση προκάλεσε η έκρηξη στον Αγιο Μάμα'' γράφει ότι αντί να πληγούν οι δυνάμεις της επαναπροσέγγισης εμφανίζονται ενδυναμωμένες τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του ναού του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου.

    Αλλού γράφει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία καταδίκασε με ανακοίνωση της το βανδαλισμό κατά του ναού του Αγίου Μάμαντος και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ''αρχές'' του ψευδοκράτους θα καταβάλουν ''κάθε δυνατή προσπάθεια για σύλληψη και καταδίκη των δραστών''.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Βόμβα στα θεμέλια του Αγίου Μάμα'' γράφει ότι εξτρεμιστές νυκτοβάτες στα κατεχόμενα συγκλόνισαν συθέμελα τον ιερό ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στη δυτική είσοδο, τη στέγη, στα παράθυρα και σε μια εικόνα. Αλλού γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη βομβιστική επίθεση κατά της εκκλησίας του Αγίου Μάμαντος, ισχυρίστηκε ότι η μετάβαση των Ε/Κ στη Μόρφου αποτελεί πρόκληση.

    Ο ''Πολίτης'' με κύριο τίτλο ''Βόμβα στο κενό Τρομοκράτες από το χθες θωράκισαν το σήμερα'' γράφει ότι τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία των κατεχομένων, τα οποία προφανώς κρύβονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στον Αγιο Μάμα, έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν και ενίσχυσαν περαιτέρω την αποφασιστικότητα για πραγματοποίηση της εκδήλωσης στη Μόρφου.

    Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συζήτησε χθες στην Αθήνα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μεταφέρει τις απόψεις του στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα της με τίτλο ''Προβοκάτσια και φόνοι'' γράφει ότι Τούρκοι εξτρεμιστές έβαλαν βόμβα και επιχείρησαν να πυρπολήσουν το ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου. Προσθέτει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου αποκάλυψε ότι οι αρμόδιες αρχές του κράτους κατείχαν πληροφορίες ότι Τούρκοι εξτρεμιστές σχεδίαζαν ακόμη και δολοφονίες για να κλείσουν τα οδοφράγματα. Αλλού γράφει ότι οι Μητροπολίτες Πάφου Χρυσόστομος και Κυρηνείας Παύλος καταδικάζουν με βδελυγμία τη βομβιστική επίθεση και τη βεβήλωση του ιερού ναού.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο ''Νότα των ΗΠΑ για Λευκωσία'' γράφει ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Αθήνα, θα έχει ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων του αύριο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Ελληνα ΥΠΕΞ το Κυπριακό σε σχέση με τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών συνομιλιών Τουρκίας ΕΕ.

    Αλλού γράφει ότι εφοδιασμένοι με δύο γνωματεύσεις διεθνολόγων εγνωσμένου κύρους, που εξουδετερώνουν τα τουρκικά επιχειρήματα για αναγνώριση της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων του ψευδοκράτους ως εγχώριου ένδικου μέσου, θα εμφανιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Νομική Υπηρεσία και οι νομικοί σύμβουλοι Ε/Κ αιτήτριας.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Οργή'' γράφει ότι οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμός είναι οι λέξεις που αποτυπώνουν την καθολική αντίδραση του κυπριακού λαού απέναντι στην απεχθή πράξη εκείνων των κύκλων που επιβουλεύονται τη λύση και την επανένωση με την τοποθέτηση βόμβας στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος. Κυβέρνηση, κόμματα, οργανώσεις, φορείς και Εκκλησία καταδίκασαν την ενέργεια.

    Αλλού γράφει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Επίτροπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, Ζαν Κριστόφ Φιλορί δήλωσε ότι η έκθεση για την έναρξη ή μη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ θα παρουσιασθεί στις 6 Οκτωβρίου και είναι έργο της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ρομάνο Πρόντι.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Βομβιστές κτύπησαν την εκκλησία της Μόρφου'' γράφει ότι έκρηξη βόμβας, νωρίς χθες το πρωί, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου, μερικές ημέρες προτού οι Ε/Κ πραγματοποιήσουν εκεί την πρώτη Θεία Λειτουργία από το 1974. Αλλού γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) δήλωσε χθες ότι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο για αξιολόγηση της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Το κυπριακό ποντίκι'' στο κύριο θέμα της με τίτλο ''Υποψήφιος με ... βούλα'' προβάλλει συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Μητροπολίτης Πάφου και γράφει ότι ο πρώτος τη τάξη στην Ιερά Σύνοδο θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του χριστεπώνυμου πληρώματος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και δηλώνει ότι θα επέλθει κάθαρση στην εκκλησία της Κύπρου.

    Αλλού γράφει ότι η πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στον Ελληνα Πρωθυπουργό μετά την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο ανανεώθηκε την περασμένη Πέμπτη και ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε πως μόλις ησυχάσουν τα πράγματα από τους Ολυμπιακούς θα επισκεφθεί την Κύπρο

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [18] ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Λεικωσία, 28 Αυγούστου 2004 (10:22 UTC+2)

    Την Κύπρο θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας, Francois Loos, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Loos θα βρίσκεται στην Μεγαλόνησο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

    [19] ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:56 UTC+2)

    Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, έτσι και στην Αθήνα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αυστραλίας νικώντας την με 74-63. Οι Αυστραλές έμειναν για δεύτερη συνεχή φορά με το αργυρό μετάλλιο.

    Οι Αυστραλέζες έδειξαν αποφασισμένες να κάνουν την υπέρβαση και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πάλεψαν μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο, όπου ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής στο σκορ τις Αμερικανίδες. Στο τέταρτο 10λεπτο, όμως, μίλησε η κλάση των ΗΠΑ, που πάτησαν γκάζι και έφτασαν στην τελική επικράτηση. Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-26, 52-50, 74-63

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΗΠΑ: Τζόνσον 12, Στάλεϊ 14, Μπέρντ, Σουπς 5, Ράιλι, Λέσλι 13, Κάτσινγκς 1, Τόμπσον 18, Τοράσι 8, Γκρίφιθ 3, Σμιθ, Κας

    Αυστραλία: Πότο, Τρανκουίλι 1, Μπροντέλο, Τέιλορ 16, Μπάτκοβιτς 8, Φάλον 9, Χάρογουερ 11, Σάμερτον, Σνελ 6, Πόρτερ, Σπορν, Τζάκσον 12

    [20] ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 84κ. ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΣΑΝΤΕΡΣΟΝ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:50 UTC+2)

    Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 84 κιλών κατέκτησε ο Αμερικανός Κάελ Σάντερσον, χαροποιώντας τους συμπατριώτες που άκουσαν για πρώτη φορά στο ολυμπιακό τουρνουά ελευθέρας πάλης τον εθνικό τους ύμνο. Ο Σάντερσον κέρδισε στον τελικό με 3-1 τον Κορεάτη Εουΐ Γιάε Μουν

    Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ρώσο Σαζίντοφ που επιβλήθηκε του Κουβανού Ρομέρο με 5-3. Ο Ελληνας πρωταθλητής Λάζαρος Λοϊζίδης που μετείχε σε αυτή την κατηγορία κατέλαβε την 6η θέση.

    Η τελική κατάταξη (10 πρώτοι) είναι:

    1. Σάντερσον (ΗΠΑ)

    2. Μουν (Κορέα)

    3. Σαζίντοφ (Ρωσία)

    4. Ρομέρο (Κούβα)

    5. Κονταεί (Ιράν)

    6. Λοϊζίδης (Ελλάδα)

    7. Ντάνκο (Ουκρανία)

    8. Αλίεφ (Τατζικιστάν)

    9. Γκίτα (Ρουμανία)

    10. Γιοκογιάμα (Ιαπωνία).

    [21] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ -80κ. Ο ΛΟΠΕΖ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:47 UTC+2)

    Χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας, όπως και στο Σίδνεϊ το 2000 αναδείχθηκε ο Στίβεν Λόπεζ. Ο Αμερικανός επικράτησε στον τελικό της κατηγορίας των -80 κιλών των ανδρών, του Τούρκου Τανρικουλού με σκορ 3-0 και έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

    Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γιοσέφ Καραμί από το Ιράν, ο οποίος νίκησε τον Ρασάντ Αχμάντοφ με σκορ 9-8.

    [22] ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:36 UTC+2)

    Η Κούβα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο βόλεϊ γυναικών. Κέρδισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Βραζιλία με 3-1 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

    Τα σετ: 25-22, 25-22, 14-25, 25-17.

    ΚΟΥΒΑ (Λουΐς Φελίπε Καλντερόν): Ρουΐζ, Καρίγιο, Ραμίρεζ, Ορτίζ, Μέσα, Μπάρος, Μαρτίνεζ (λίμπερο), Σάντσεζ, Παλάθιο, Μουνιόζ.

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ζοσέ Γκιμαράες): Β. Ολιβέιρα, Κοΐμπρα, Στεϊνμπρέχερ, Μενέζες, Ντίας, Βεντουρίνι, Χαβιέρ (λίμπερο), Ε. Ολιβέιρα, Σούζα, Γκοντζάγκα, Κλαουντίνο, Τσάγκας.

    [23] ΧΡΥΣΟ Ο ΤΕΝΤΕΓΙΕΦ ΣΤΑ 66κ. ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ

    Αθήνα, 28 Αυγούστου 2004 (20:35 UTC+2)

    Το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά της κατηγορίας των 66 κιλών κατέκτησε ο Ουκρανός Έλμπρους Τεντέγιεφ, ο οποίος κέρδισε στον τελικό με 5-1 στα σημεία τον Αμερικανό Τζαμίλ Κέλι και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

    Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Μουρταζάλιεφ που κέρδισε με 2-1 τον Σπιριντόνοφ από το Καζακστάν. Σε αυτή την κατηγορία ο Ελληνας Τασκούδης κατέλαβε την 6η θέση.

    Η τελική κατάταξη της κατηγορίας είναι:

    1. Τεντέγιεφ (Ουκρανία)

    2. Κέλι (ΗΠΑ)

    3. Μουρταζάλιεφ (Ρωσία)

    4. Σπιριντόνοφ (Καζακστάν)

    5. Ικεμάτσου (Ιαπωνία)

    6. Τασκούδης (Ελλάδα)

    7. Κουμπουκτσί (Τουρκία)

    8. Μπαρζακόφ (Βουλγαρία)

    9. Ρόντον (Κούβα)

    10. Ραμές Κουμάρ (Ινδία).

    [24] ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FBI ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

    Ουάσινγκτον, 28 Αυγούστου 2004 (14:34 UTC+2)

    Την υπόθεση ενός υψηλόβαθμου στελέχους, αναλυτή του Πενταγώνου, που πιστεύεται ότι ενεργούσε ως κατάσκοπος για λογαριασμό του Ισραήλ και παρέδωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση απόρρητα έγγραφα σχετικά με το Ιράν, ερευνά το FBΙ, όπως ανέφεραν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.

    Το άτομο αυτό, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο ροϊτερ αμερικανοί αξιωματούχοι, είχε διασυνδέσεις με το γραφείο του υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και φέρεται να παρέδωσε τα έγγραφα στο Ισραήλ μέσω της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).

    Με ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο επισημαίνει ότι συνεργάζεται στην έρευνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσπάθησε να υποβαθμίσει την πιθανότητα ο ύποπτος να επιχείρησε να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική στον Κόλπο ή τη Μέση Ανατολή.

    Το κανάλι CBS, που αποκάλυψε την υπόθεση, έχει μεταδώσει ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες είναι έτοιμοι να συλλάβουν τον ύποπτο, ο οποίος ενδέχεται να ήταν σε θέση να επηρεάσει την πολιτική της κυβέρνησης Μπους, όσον αφορά το Ιράν και το Ιράκ.

    Από την πλευρά τους, στελέχη της AIPAC χαρακτήρισαν πάντως τις κατηγορίες «αβάσιμες και ψευδείς». Εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον έχει επίσης διαψεύσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου Γιουβάλ Στάινιτς αρνήθηκε ότι το Ισραήλ είχε τοποθετήσει κατάσκοπο στο αμερικανικό Πεντάγωνο για να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

    [25] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 28 Αυγούστου 2004 (00:21 UTC+2)

    Με κέρδη έκλεισε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.195,01 μονάδες, με άνοδο 21,60 μονάδων (0,21%) και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1.862,09 μονάδες, με κέρδη 9,17 μονάδων (0,49%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 1.107,77 μονάδες, αυξημένος κατά 2,68 μονάδων (0,24%).

    [26] Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΖΑΦ

    Βαγδάτη, 27 Αυγούστου 2004 (21:37 UTC+2)

    Ο αμερικανικός στρατός είχε αποσυρθεί σήμερα αργά το απόγευμα από την ιερή πόλη των σιιτών Νατζάφ, στο Ιράκ, λίγο μετά την εκκένωση του μαυσωλείου του ιμάμη Άλι από τους ενόπλους οπαδούς του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου.

    Τα αμερικανικά άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα που στρατοπέδευαν το πρωί γύρω από το μαυσωλείο του ιμάμη Άλι αποχώρησαν ορισμένες ώρες μετά την εκκένωσή του από τους οπαδούς του Σαντρ. Το μαυσωλείο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του μεγάλου αγιατολάχ Άλι Σιστάνι.

    Η ιρακινή αστυνομία και η Εθνοφρουρά πραγματοποιεί περιπολίες στην πόλη, όπως αξίωνε ο μεγάλος αγιατολάχ στο ειρηνευτικό του σχέδιο, το οποίο έγινε αποδεκτό χθες από τον Σαντρ και την προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 28 August 2004 - 18:13:41 UTC