Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-10-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"
  • [02] Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑ
  • [03] ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
  • [04] ΑΓΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
  • [05] ΣΤΟΥΣ 39 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΥΡΙΟ
  • [07] ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • [08] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [09] Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΑΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ
  • [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ
  • [11] ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ "Η 18η INFOSYSTEM"
  • [12] ΕΥ.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ
  • [13] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ 3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
  • [14] ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΕΣΙΣ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [15] ΣΧΟΛΙΟ ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [17] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [18] ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΕΞ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ
  • [19] ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ... ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΜΠΛΑΖΕΒΙΤΣ
  • [20] ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ- ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
  • [21] ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ UEFA
  • [22] ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΩΝ
  • [23] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
  • [24] ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.ΣΚΑΖΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • [25] ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ
  • [26] ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ
  • [27] ΑΥΣΤΡΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
  • [28] ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ
  • [29] ΣΕΙΣΜΟΣ 4,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
  • [30] ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [31] ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
  • [32] "Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΒΙΝΤΕΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
  • [33] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ .Β.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
  • [34] ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ GOETHE

  • [01] Ε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (15:03 UTC+2)

    «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί συμπτώματα διαπλοκής», υπογράμμισε με έμφαση ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ παράλληλα, διέψευσε την επίμαχη διατύπωση που σημερινά δημοσιεύματα αποδίδουν στον πρωθυπουργό (κατά τα οποία, ο κ.Καραμανλής εν μέσω γεύματος προς τους βουλευτές της ΝΔ του Γ΄ Θερινού Τμήματος φέρεται να είπε, πως δεν θα ανεχθεί τη συμπεριφορά «πέντε νταβατζήδων»).

    «Ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία» τόνισε ο κ.Ευ.Αντώναρος, σημειώνοντας πάντως πως επί της ουσίας τα δημοσιεύματα δεν αποδίδουν λάθος τις προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σημείωσε ότι το πρόβλημα «δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα τήρησης των θεσμών.

    Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαπλοκής και ήδη ακύρωσε το μαθηματικό τύπο, ενώ επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο».

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι σταθερά η «θωράκιση των θεσμών» και προς την κατεύθυνση αυτή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και στην επεξεργασία άλλων νομοσχεδίων αν κριθούν απαραίτητα

    [02] Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (09:23 UTC+2)

    Με την τοποθέτηση του εισαγγελέα, Ελευθέριου Πατσή, συνεχίζεται από το πρωί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού η διαδικασία για την υπόθεση του ΕΛΑ.

    Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας επί της ενοχής ή μη των πέντε κατηγορουμένων, ο εισαγγελέας τοποθετείται σήμερα επί των ποινών.

    Ο κ.Πατσής αναμένεται να προτείνει τις ποινές για τους Χρήστο Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου, Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στον ΕΛΑ, ενώ αντίθετα αθωώθηκε ο Μιχάλης Κασσίμης.

    [03] ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (14:54 UTC+2)

    Της Νατάσας Θωμά

    Με τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια φρασεολογία συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της απογραφής, με αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χριστοδουλάκη.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αφού επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια διαστρέβλωνε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά οικονομικά τόνισε ότι η δημοσιονομική απογραφή που έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ έγινε με πλήρη διαφάνεια από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε πλήρη συνεργασία με την Τράπεζα Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

    Αντίθετα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι με τις δηλώσεις στελεχών της οδήγησαν στην αναξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τον κ Αλογοσκούφη να δώσει πλήρη στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία, την αντικειμενικότητα και τη μεθοδολογία που εφαρμόστηκαν για την δημοσιονομική απογραφή.

    "Η κυβέρνηση από τη πρώτη στιγμή ξεκίνησε την προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων προκειμένου να έχει ο ελληνικός λαός πλήρη και ακριβή εικόνα της κατάστασης των οικονομικών" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Αλογοσκούφης και πρόσθεσε:

    "Το πρόβλημα δεν είναι η μέθοδος καταγραφής αλλά το γεγονός ότι αποκρύβονταν δαπάνες." Στο σημείο αυτό ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα τις αμυντικές δαπάνες οι οποίες όπως υποστήριξε δεν καταγράφονταν με καμία μέθοδο. Ούτε με τη μέθοδο των παραλαβών ούτε με την μέθοδο των πληρωμών.

    Τέλος, ο κ Αλογοσκούφης έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του γενικού διευθυντή της Γιούροσταντ καλώντας τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην μιλούν γιατί όπως είπε εκτίθενται περισσότερο.

    Για νευρικότητα του υπουργού Οικονομίας μετά τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, αφού συνειδητοποίησε η παράταξη του συνειδητοποιώντας την έκταση των συνεπειών με τα όσα έλεγε η παράταξη του θέτοντας σε αναξιοπιστία την ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Η συζήτηση για την οικονομία θέλει ηρεμία και όχι ύβρεις. Μόλις χθες είδαμε ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ότι τίποτα δεν άλλαξε στο θέμα της απογραφής και άλλα ο υπουργός Οικονομίας στο ΕΚΟΦΙΝ ότι άλλαξε ο τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών" σημείωσε ο κ Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε:

    "Εμείς ζητάμε να μάθουμε με ποια μεθοδολογία έγινε αυτή η απογραφή. Πρώτη φορά γίνεται εν πλήρη άγνοια του κοινοβουλίου. Πρέπει επειγόντως ο κ. υπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας".

    [04] ΑΓΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ"

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:41 UTC+2)

    Αγονος κηρύχθηκε και ο τρίτος διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος υποψήφιος αγοραστής, ενώ η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την έναρξη νέας διαδικασίας για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.

    Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, «με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους, η Κυβέρνηση αποσκοπεί σε μία ανοικτή, διαφανή και γρήγορη διαδικασία», ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, θα εξετάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες αξιοποίησης του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής, μέσω συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων.

    «Μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης, αποτυχημένων διαγωνισμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μία καινούργια προσπάθεια, η οποία παρά τις προφανείς δυσκολίες θα γίνει με ρεαλισμό και διαφάνεια, με γνώμονα το συμφέρον της Ολυμπιακής, των εργαζομένων σε αυτήν και της οικονομίας συνολικά» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [05] ΣΤΟΥΣ 39 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 7 Οκτωβρίου 2004 (11:08 UTC+2)

    Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν στην πόλη Μουλτάν του Πακιστάν, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε στη συγκέντρωση για τη μνήμη του σουνίτη θρησκευτικού ηγέτη Αζάμ Ταρίκ που δολοφονήθηκε πέρυσι.

    Στη Μουλτάν είχαν συγκεντρωθεί από χθες το βράδυ εκατοντάδες πιστοί. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον τρόπο της έκρηξης, καθώς ορισμένοι μάρτυρες είπαν ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο ενώ ένας τραυματίας, μίλησε από το νοσοκομείο και ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος τα ξημερώματα και εξερράγη. Από τους 80 τραυματίες, οι 30 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Νισχτάρ της πόλης.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, στις 2 Οκτωβρίου, βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε σιϊτικό τέμενος στην ανατολική πόλη του Πακιστάν, Σιαλκότ, και 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    Χθες βράδυ, οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν μέλη της Σιπάχ ελ Σαχάμπα, της σουνιτικής οργάνωσης του Ταρίκ που είχε κατηγορηθεί για πολλές επιθέσεις εναντίον της σιϊτικής μειοψηφίας που αποτελεί περίπου το 15% του πληθυσμού του Πακιστάν.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αφτάμπ Αχμέντ Καν Σερπάο ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Geo TV, στην πόλη Μουλτάν έχουν σταλεί στρατιωτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης.

    [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΥΡΙΟ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (20:57 UTC+2)

    Όπως ανακοινώθηκε και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αύριο στις 11:30 π.μ. ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

    [07] ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:32 UTC+2)

    Με πρόεδρο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Γεώργιο Αγγελάκο και μέλη τον Υπαρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κανέλλο και τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων προέβη στην κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών γενικών και ειδικών καθηκόντων ως ακολούθως :

    Προήγαγε στο βαθμό του Ταξιάρχου, τους:

    Γρηγόριο Παπαγιάννη

    Βασίλειο Γιαννόπουλο

    Ευάγγελο Κρουστάλη

    Δημήτριο Τριγαζη

    Δημήτριο Γαλλίκα

    Γεώργιο Πηγαδιώτη

    Απόστολο Σταυρόπουλο

    Αναστάσιο Φλώρο

    Δημήτριο Μουμτζή

    Παναγιώτη Γιαννίκο

    Κωνσταντίνο Ντομάζη

    Χρίστο Κόνιαρο

    Νικόλαο Μπλανή

    Στυλιανό Εγγλέζο

    Δημήτριο Μπουλούκο

    Δημήτριο Οικονόμου

    Παναγιώτη Μαρίνη

    Νικόλαο Ζωγράφο

    Αθανάσιο Φαρμάκη

    Βασίλειο Σερδάρη

    Βασίλειο Πασίση

    Αντώνιο Μπάμιατζη

    Χαράλαμπο Μουρατίδη

    Λεωνίδα Πολύδωρα

    Ιωάννη Μπούτσικα

    Γεώργιο Αργυρακόπουλο

    Αντώνιο Γαλανό

    Βασίλειο Λουράκη

    Δρόσο Μπουγούδη

    Χρήστο Φράγγο

    Χρήστο Τσοβόλα

    Δημήτριο Πανόπουλο

    Αντώνιο Βιτωράκη

    Πολύκαρπο Δημητρόπουλο

    Απόστολο Μήτσιο (Υγειονομικό)

    Γεώργιο Κωνσταντέλλο (Αστυκτηνίατρος)

    2. Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους με το βαθμό του Ταξίαρχου, τους :

    Χρήστο Γεωργίου

    Χρήστο Ραδόπουλο

    Θωμά Τζαρτζάνη

    Θεοφάνη Βότση

    Σιδέρη Δολαπτσόγλου

    Κωνσταντίνο Τσέργη

    Δημήτριο Φούρα

    Νικόλαο Κουρτάκη

    Παναγιώτη Τόλια

    Δημήτριο Παφίλη

    Αθανάσιο Κουτρουμάνη

    Αθανάσιο Σέγκο

    Λάμπρο Παναγιωτακόπουλο

    Ιωάννη Δουτσίνη

    Χαράλαμπο Καραμπότση

    Παναγιώτη Θεοχάρη

    Γεώργιο Αραμπατζή

    Βασίλειο Μπαρούτα

    Αθανάσιο Αλεξίου

    Στέφανο Ραφαηλίδη

    Ηλία Φούτση

    Νικόλαο Δερμενούδη

    Δημήτριο Νυχτή

    Ηλία Χαλυβόπουλο

    Δημήτριο Παπανικολάου

    Σωτήριο Καρμή

    Βασίλειο Καλαϊτζή

    Νικόλαο Κωνσταντόπουλο

    Στρατή Σπανό

    Βασίλειο Αμαξόπουλο

    Ιωάννη Ράμμο

    Γεώργιο Καλαϊτζάκη

    Παναγιώτη Γκρανά

    Ευάγγελο Σίμο

    Παναγιώτη Τσιανάκα

    Νικόλαο Χατζηδημητρίου

    Ηλία Νικολόπουλο

    Απόστολο Κοντοδήμο

    Μιχαήλ Γιάνναρο

    Σταύρο Μητακίδη

    Νικόλαο Μισίδη

    Ευστράτιο Σαπίδη

    Ιωάννη Δημητρακόπουλο

    Γεώργιο Ντόβολο

    Γεώργιο Καζακίδη

    Νικόλαο Αθανασιάδη

    Ιωάννη Μάρκου

    Ιωάννη Γεωργοκώστα

    Ιωάννη Χαρούδη

    Γεώργιο Αθανασίου

    Ζαχαρία Κορνηλάκη

    Ιωάννη Γιαννάκη

    Γεώργιο Κουρκούλη

    Χρήστο Κοντολάτη

    Αναστάσιο Πλατάκο

    Παναγιώτη Μαμούτο

    Θεοφάνη Κάτσιο (Υγειονομικό)

    Αντώνιο Αϊβατζίδη (Υγειονομικό)

    Κωνσταντίνο Γκουρμπάτση (Υγειονομικό)

    Απόστολο Θεοδώρου (Αστυκτηνίατρος)

    Οι κρίσεις των Αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται και στους υπόλοιπους βαθμούς.

    [08] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:49 UTC+2)

    Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση με τα όσα φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους βουλευτές του τρίτου θερινού τμήματος του κόμματός του.

    Παρότι η συζήτηση στην ολομέλεια αφορούσε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία συμβουλίου ανάπτυξης, ωστόσο πολλοί βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρήκαν την ευκαιρία για να ασκήσουν σκληρή κριτική και να ζητήσουν να αποσαφηνίσει ο Πρωθυπουργός αν έκανε αυτές τις δηλώσεις.

    Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα ήταν έντονη, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρωταθλητές του λαϊκισμού και του παραπολιτικού λόγου.

    Το κλίμα πυροδοτήθηκε επικίνδυνα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Πολύδωρας τους χαρακτηρισμούς του, κάνοντας λόγο για παραληρηματική αφήγηση.

    Μάταια ο προεδρεύων Σωτήρης Χατζηγάκης προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, συνιστώντας και στους δύο να επιδείξουν ψυχραιμία.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης ήταν ο πρώτος που έθιξε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Ο Πρωθυπουργός είπε πως του φταίνε εγώ θα το πω με καλλιτεχνικούς όρους- οι πέντε νονοί και οι συντεχνίες που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει. Θα χαιρόμουν αν έλεγε τα ονόματά τους. Είναι πολύ εύκολο να ακούγονται δωρεάν λεονταρισμοί».

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    «Ανάμεσα στου «Μπαϊρακτάρη» και στο «Εκάλη» κλάμπ υπάρχουν και άλλοι χώροι για πολιτική, όπως το Μέγαρο Μαξίμου. Τα είπε ή δεν τα είπε αυτά ο Πρωθυπουργός;» τόνισε ο Χρίστος Βερελής, ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλου σημείωσε:

    «Δεν κατοχυρώνεται η διαφάνεια και η νομιμότητα με κατηγορίες και απειλές στα σουβλατζίδικα».

    Επίσης ο πρώην υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε:

    «Η Νέα Δημοκρατία θα φέρει τροπολογία για τα πανωτόκια που θα ευνοεί τουριστικούς επιχειρηματίες. Σημαίνει ότι είστε δίπλα τους; Είναι κι αυτοί νταβατζήδες; Κι αν είναι τους υποστηρίζετε; Υποτιμούν τον θεσμό του Κοινοβουλίου όλα αυτά».

    Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τις επικρίσεις αυτές ήταν έντονη:

    «Η αίθουσα ζει μια παραδοξολογία. Ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν για το συμβούλιο ανάπτυξης, αναπτύσσουν μύδρους αντιπολιτευτικού λόγου, λησμονώντας ότι συμφωνούν με τον κορμό του νομοσχεδίου. Είναι αντικαταστατική η συμπεριφορά αυτή. Φτιάχνει πολιτική εντυπώσεων. Είστε πρωταθλητές του παραπολιτικού λόγου. Εσείς είστε που είχατε το λαό στο περιθώριο και ήσασταν με τους λίγους».

    Όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αντιδρούν, ο κ. Πολύδωρας τους αντέτεινε: «Γιατί αντιδράτε; Θέλετε να λαϊκίσουμε και τώρα διαμαρτύρεστε; Δεν είστε στέρεοι αλλά ετοιμόρροποι λαϊκιστές. Ο λαός κρίνει και γι' αυτό κρατάει τη Νέα Δημοκρατία σε σταθερό προβάδισμα. Ο λαϊκισμός σας πνέει τα λοίσθια».

    Το λόγο στο σημείο αυτό πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης. «Άκουσα στην παραληρηματική αφήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας» ξεκίνησε να λέει ο κ. Καστανίδης, διεκόπη όμως από τον κ. Πολύδωρα για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος σε υψηλούς τόνους».

    Πολύδωρας: «Είσαι λαϊκιστής. Το κατέχεις το άθλημα»

    Καστανίδης: «Να πάρετε πίσω την έκφραση»

    Σωτήρης Χατζηγάκης, (προεδρεύων): «Είστε δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με εμπειρία, δεν υπάρχει λόγος να είναι τεταμένο το κλίμα την Βουλή».

    Καστανίδης: «Εγώ χαρακτήρισα μ' αυτόν τον τρόπο, κι εσείς θιχθήκατε. Εσείς κατηγορήσατε τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρωταθλητές του λαϊκισμού και των παραπολιτικών στηλών. Είναι πολύ βαρύτερα αυτά που λέτε για την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

    Στο σημείο αυτό ο κ. Πολύδωρας αντιδρά φωνάζοντας ενώ ο κ. Καστανίδης ζητεί την προστασία του προεδρεύοντος για να μπορέσει να ολοκληρώσει το σχόλιό του.

    Χατζηγάκης: «Ρίξε την ένταση. Ο κ. Πολύδωρας μίλησε με πολιτικούς όρους, ίσως σκληρούς, αλλά μπορείτε κι εσείς να το κάνετε».

    Καστανίδης: «Με διακόπτει για να με πει υβριστή και με καλείτε εμένα στην τάξη;»

    Χατζηγάκης: «Να χαμηλώσετε τον τόνο και να καταλάβετε και τη θέση του προεδρείου».

    Καστανίδης: «Μιλήσατε υβριστικά Ξεκινώ λοιπόν και χαρακτηρίζω ως παραληρηματική την τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα».

    Η συζήτηση συνεχίστηκε σε αυτό το κλίμα για μερικά ακόμα λεπτά.

    Ν. Θωμά

    [09] Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΑΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:26 UTC+2)

    Να μιλήσει συγκεκριμένα και να πράξει συγκεκριμένα, εάν «αισθάνεται ότι πιέζεται», κάλεσε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα φέρεται να δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια του χθεσινού του γεύματος με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

    «Εάν ο Πρωθυπουργός αισθάνεται ότι πιέζεται από συμφέροντα, οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και να πράξει συγκεκριμένα, με επεξεργασμένες θεσμικές παρεμβάσεις για τις οποίες μπορεί να διαμορφώσει ευρύτερο πλαίσιο συναίνεσης. Όλα τα άλλα κινδυνεύουν να είναι απλώς δημιουργία ενός κακοστημένου σκηνικού για το «ποιος δεν αφήνει ποιον να κυβερνήσει» και μια επίδειξη δήθεν αποφασιστικότητας χωρίς αντίκρισμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης.

    «Το θέμα των σχέσεων οικονομίας και πολιτικής απασχολεί και πρέπει να απασχολεί συνεχώς όλα τα πολιτικά συστήματα και όλες τις κοινωνίες για την ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να προωθεί, με το νομοθετικό και το κυβερνητικό της έργο, ένα θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας σε όλα τα πεδία που εμπλέκονται η οικονομία και η πολιτική, σύγχρονους μηχανισμούς ελέγχου και πολιτικές συναινέσεις για τη θεσμοθέτηση, την εφαρμογή και τον έλεγχο. Και βέβαια, απαιτούνται κάθε φορά σύγχρονοι κανόνες που να ανταποκρίνονται στα δεδομένα κάθε εποχής και πλαίσιο δημοκρατικού ελέγχου» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Επισήμανε δε πως εφόσον η κυβέρνηση κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμβάλλει με δικές του προτάσεις. «Η διαφάνεια και η αυτονομία της πολιτικής είναι για το ΠΑΣΟΚ θέμα αρχής, είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα σεβασμού στον πολίτη» υπογράμμισε.

    Στρέφοντας τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία, την κατηγόρησε ότι «ως αντιπολίτευση είχε αναγάγει τις καταγγελίες για τα θέματα αυτά σε κεντρικό αντιπολιτευτικό της άξονα και πεδίο ιδιαίτερης όξυνσης και πόλωσης» και υποστήριξε πως «για όλα τα προβλήματα που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει η κυβέρνηση στη λειτουργία της και για όλα τα μεγάλα αδιέξοδα της πολιτικής της δεν της φταίει οποιοσδήποτε άλλος, πέραν από τον εαυτό της».

    [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:07 UTC+2)

    Στην ανάγκη συνεργασίας της Ελλάδας και της Κροατίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία στα Βαλκάνια και την πρόοδο στην Ευρώπη, κατέληξαν κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης οι υφυπουργοί Αμυνας των δυο χωρών, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Μ. Ράμποτεγκ.

    Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη στενής συνεργασίας και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ ο κ. Ράμποτεγκ εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και το πλούσιο, όπως είπε, έργο της στην περιοχή.

    [11] ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ "Η 18η INFOSYSTEM"

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (20:24 UTC+2)

    Με περισσότερους από 700 συνέδρους άρχισε σήμερα στις 6μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», το 10ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής, με θέμα «Εμπειρία από το παρελθόν προετοιμασία για το μέλλον», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 18ης INFOSYSTEM, της HELEXPO, η οποία άνοιξε από σήμερα το μεσημέρι τις πύλες της και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου.

    Τα εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία φέτος παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες και έχει μεγαλύτερη συμμετοχή εκθετών, έγιναν μαζί με τα εγκαίνια του Συνεδρίου, στις 8:15μμ από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    Στο συνέδριο, το οποίο είχε επετειακό χαρακτήρα, έγινε αξιολόγηση δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Στόχος του, ήταν η ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών, και η δημιουργία μιας στέρεης βάσης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων, που αναφέρονται στις Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας και, γενικότερα, η καλύτερη προετοιμασία του ψηφιακού μέλλοντος.

    Στη διάρκεια της Έκθεσης, η HELEXPO, σε συνεργασία με την G-NET, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο FUTURE PARK, στο περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνολογικό γλέντι, το οποίο αποτελεί τη βασική καινοτομία της έκθεσης και περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: το LAN party, το E-sports league, το Anime Planet και το Demoscene. Επίσης, φέτος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά το EEG ( Electronic Exhibition Guide), που σχεδιάστηκε από την Voyager Mobile Technologies για τη HELEXPO, το οποίο αποτελεί έναν ηλεκτρονικό πλοηγό, που στοχεύει στη διευκόλυνση της περιήγησης μέσα στην έκθεση και της παροχής ειδικών πληροφοριών στους επισκέπτες. Επίσης, στη φετινή διοργάνωση, οι εκθέτες και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ασύρματο ευρυζωνικό Internet σε όλους τους χώρους της INFOSYSTEM στο πλαίσιο της συνεργασίας της HELEXPO με τον όμιλο εταιρειών του ΟΤΕ και με την Voyager. Στις καινοτομίες προσμετράται το νέο δυναμικό site της INFOSYSTEM, στο οποίο παρέχονται νέες υπηρεσίες και δυνατότητες για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης, όπως, τα πεδία «Νέες θέσεις εργασίας» και «Business News», καθώς, και ο οδηγός της Έκθεσης, ο οποίος πέραν της έντυπης μορφής κυκλοφορεί και σε cd.

    Επίσης, στο πλαίσιο της Έκθεσης εκδίδεται από σήμερα και καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, η ενημερωτική εφημερίδα της HELEXPO "INFOSYSTEM HELEXPO TODAY".

    Η φετινή INFOSYSTEM, κάνει ένα ποιοτικό άλμα, το οποίο συνίσταται στη συμμετοχή, για πρώτη φορά, μεγάλων εταιριών, όπως η MICROSOFT, η COMPUWARE και άλλες, στην επαναφορά των Αθηναίων εκθετών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και στην επιστροφή εταιριών του κλάδου των software, ενώ προβλέπεται αύξηση των επισκεπτών και κυρίως των εμπορικών. Συγκεκριμένα, οι εκθέτες της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα έως τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, ανέρχονται σε 469, επιπλέον 19 σε σχέση με πέρυσι, εκ των οποίων οι 125 προέρχονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Ξάνθη και οι 344 προέρχονται ή αντιπροσωπεύουν 28 χώρες, έναντι 16 χωρών πέρυσι, και συγκεκριμένα τις: Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία Μαυροβούνιο, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Τσεχία, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ. Η 18η INFOSYSTEM αναπτύσσεται στα περίπτερα 13,15 και 12 καταλαμβάνοντας 8.300 τ.μ.

    Σημαντική είναι η συμμετοχή στην Έκθεση Πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φορέων, συνδέσμων, οργανισμών, υπηρεσιών και συλλόγων, καθώς και του οικονομικού και ειδικού Τύπου.

    Στο πλαίσιο της INFOSYSTEM θα πραγματοποιηθούν πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις εταιριών, ομιλίες, corporate lectures, και άλλα.

    Οι ώρες λειτουργίας της 18ης INFOSYSTEM είναι τις καθημερινές από τις 12:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 21:00.

    [12] ΕΥ.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:26 UTC+2)

    «Παρακολουθούμε στενά θέματα που ενδιαφέρουν τον αγρότη και την περιφέρεια και αυτά είναι η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι τρόποι υλοποίησής της, το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων καθώς και η διευκόλυνση της προώθησής τους από τους αγρότες», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων.

    Στη συνάντηση, εκτός του υπουργού, συμμετείχαν, ο υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας Θωμάς Αληφακιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Αυγουλάς και ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης και από πλευράς συνεταιριστικών οργανώσεων οι πρόεδροι της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας, της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γονιωτάκης και της ΣΥΔΑΣΕ κ. Πίττας, καθώς και τα διοικητικά συμβούλιά τους.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπασιάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Τέθηκαν οι βάσεις μιας καλής συνεργασίας, με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω στις ίδιες αρχές και τις ίδιες προτεραιότητες που είχε θέσει και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Είμαι ευτυχής γιατί τα θέματα που τέθηκαν αντιμετωπίζονται ήδη αποτελεσματικά από την πολιτική ηγεσία και δεν υπάρχει καμία πρόταση, βραχυπρόθεσμου τουλάχιστον χαρακτήρα, που να κατατέθηκε από τις οργανώσεις των φορέων των αγροτών και να μην έχει γίνει δεκτή».

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών η ενεργότερη συμβολή τους στην προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο για την έγκαιρη και σωστή καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων στους αγρότες

    [13] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ 3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (17:53 UTC+2)

    Την πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στη λήψη ακόμη περισσότερων μέτρων, από κοινού με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), που να στοχεύουν στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος, τονίζει ο αρμόδιος υφυπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος, σε χαιρετισμό του στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο, με θέμα «Φυτοφάρμακα και συναφείς οργανικές ενώσεις στο περιβάλλον», που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 10 Οκτωβρίου, στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ήδη γίνονται τα εξής βήματα:

    - Ενισχύονται με σημαντικά κονδύλια και ενθαρρύνονται οι παραγωγοί για στροφή σε βιολογικές καλλιέργειες.

    - Οι οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται στους παραγωγούς είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένες με καλλιεργητικές πρακτικές που περιορίζουν τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ώστε να γίνει ορθολογικότερη και συγχρόνως προστατεύουν το περιβάλλον.

    - Στηρίζονται όλες οι προσπάθειες για την παραγωγή και την ποιότητα προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

    - Ενισχύονται οι προσπάθειες για παραγωγή και διακίνηση επώνυμων προϊόντων με σαφείς όρους στην παραγωγική διαδικασία και την προστασία του περιβάλλοντος.

    - Εντάχθηκε στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο, και προχωρούμε στη διαπίστευση εργαστηρίων στα περιφερειακά κέντρα προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου, τόσο για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων, όσο και για τον έλεγχο υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε αγροτικά προϊόντα.

    [14] ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΕΣΙΣ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (17:41 UTC+2)

    Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη η νέα υπερσύγχρονη μαιευτική- γυναικολογική- χειρουργική κλινική «Γένεσις», συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ. Η νέα κλινική είναι δημιούργημα ομάδας 150 γυναικολόγων της Θεσσαλονίκης, που συνέπραξαν σε ό,τι αφορά τη διαχείρισή της με τον όμιλο της Euromedica. Στο μετοχικό κεφάλαιο της «Γένεσις» μετέχουν κατά 50% γιατροί και κατά το υπόλοιπο 50% η Euromedica.

    Είναι δυναμικότητας 116 κλινών και αναπτύσσεται σε 18.500 τ.μ., σε οικόπεδο 36 στρεμμάτων στους Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

    O ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της Euromedica (συμπεριλαμβανομένης και της Euromedica Κρήτης) αναμένεται να σημειώσει φέτος εντυπωσιακή αύξηση 42% σε σχέση με το 2003 και να διαμορφωθεί στα 116 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων προβλέπεται να ανέλθουν στα 13 εκατ. ευρώ, έναντι 8 εκατ. ευρώ του 2003 (+62,6%).

    [15] ΣΧΟΛΙΟ ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αγκυρα, 7 Οκτωβρίου 2004 (20:29 UTC+2)

    Αδικία χαρακτήρισε την προοπτική να τεθούν νέοι όροι στην Τουρκία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ενωσης Επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τοποθέτησε την πλήρη ένταξη της Αγκυρας στην ευρωπαϊκή "οικογένεια" μετά το 2013. Παραδέχθηκε δε πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επιφέρει κάποιες επικινδυνότητες, τόσο για την Ενωση όσο και για την Τουρκία.

    Σε δηλώσεις του στο CNN- Turk και απαντώντας στην ερώτηση εάν πρόκειται να έρθουν μπροστά στην Τουρκία θέματα όπως η Κύπρος και το Αρμενικό, ο κ. Φερχόιγκεν είπε: «Η Τουρκία υποστήριξε το σχέδιο Ανάν. Γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να τεθούν νέοι όροι. Μετά το δημοψήφισμα, εγώ, πήγα στο Ευρωκοινοβούλιο και είπα ότι η Τουρκία και η "ΤΔΒΚ" έκαναν το καθήκον τους και ότι δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε την "ΤΔΒΚ", διότι το σχέδιο δεν το αποδέχθηκαν οι Ελληνοκύπριοι».

    Αφού επισήμανε πως ο όρος να τεθούν σε εκκρεμότητα οι διαπραγματεύσεις είναι μόνο μία δικλείδα ασφαλείας, πρόσθεσε: «Μία τέτοια κατάσταση μπορεί να προκύψει μόνο στην περίπτωση στρατιωτικού πραξικοπήματος, θρησκευτικού ξεσηκωμού ή στην περίπτωση άλλων εφαρμογών όπως το να νομιμοποιηθεί και πάλι η θανατική ποινή».

    Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος είπε πως η ένταξη της Τουρκίας θα γίνει μετά το 2013 και επεσήμανε πως στον προϋπολογισμό της Ευρώπης δεν έχουν διατεθεί χρήματα για την Τουρκία μέχρι το 2013. Ακόμη, πρόσθεσε πως η Τουρκία μετά την ένταξη θα εξασφαλίσει χρηματοδοτικό πακέτο.

    [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:03 UTC+2)

    Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Ντένις Μακσέιν αναμένεται στην Κύπρο εντός του Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με έγκυρες βρετανικές πηγές, ο κ. Μακσέιν θα έχει συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση και με Τουρκοκύπριους ηγέτες για την κατάσταση στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [17] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:03 UTC+2)

    Η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ήταν αναμενόμενη, δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πρόσθεσε πως εκείνο που δεν ανέμενε ήταν να τεθούν τόσο «σκληροί όροι».

    Σε δηλώσεις του σήμερα μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οποίας παρέλαβε τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2005, είπε ότι απαιτείται ψύχραιμη εκτίμηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της εισήγησης να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, «χωρίς ωραιοποιήσεις από τη μια και χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση από την άλλη».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [18] ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΕΞ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

    Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:01 UTC+2)

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του αναφορικά με τον τελευταίο κύκλο βίας στο Ισραήλ και αποδοκιμάζει έντονα τη δυσανάλογη και υπερβολική στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ, η οποία προκαλεί το θάνατο πολλών πολιτών και αχρείαστο πόνο, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    ''Το Υπουργείο Εξωτερικών'', γράφει η ανακοίνωση, ''εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του αναφορικά με τον τελευταίο κύκλο βίας στο Ισραήλ και στις Κατεχόμενες Περιοχές, ο οποίος κατά τις τελευταίες μέρες στοίχισε τη ζωή σε αρκετά αθώα θύματα''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [19] ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ... ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΜΠΛΑΖΕΒΙΤΣ

    Ζάγκρεμπ, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:27 UTC+2)

    «Πλώρη» για την προεδρία της Κροατίας βάζει ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος πέρασε και από τον πάγκο της ομάδας του ΠΑΟΚ.

    Ο Μπλάζεβιτς, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1998, φιλοδοξεί να κατακτήσει και τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

    Όπως δήλωσε ο Μπλάζεβιτς στην εφημερίδα "Jutarnji List" της Κροατίας, συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τον έπεισαν πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Στίπε Μέσιτς.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, καθώς τότε λήγει η θητεία του Μέσιτς.

    Ο 68χρονος Μπλάζεβιτς, ο οποίος προπονεί αυτή την περίοδο την ομάδα Varteks Varazdin, της πρώτης εθνικής κατηγορίας, στην Κροατία, δήλωσε, μάλιστα, ότι μπορεί να συγκεντρώσει μέσα σε ένα 24ωρο τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά του.

    [20] ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ- ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:58 UTC+2)

    Ποινή μίας αγωνιστικής και δέκα ημερολογιακών ημερών επιβλήθηκε, σήμερα, από τον αθλητικό δικαστή στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Αντώνη Νικοπολίδη και Γρηγόρη Γεωργάτο, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα των «ερυθρολεύκων» κόντρα στην Ξάνθη.

    Σημειώνεται ότι ο μεν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, πέταξε τα γάντια του σε έναν από τους επόπτες της αναμέτρησης, ο δε Γεωργάτος είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου ότι ήθελε να... σκοτώσει τον επόπτη.

    Οι δυο ποδοσφαιριστές θα λείψουν από τον αγώνα ρεβάνς για το Κύπελλο, με τη Βέροια, αλλά και από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με πρόστιμο 10.000 ευρώ, για τις δηλώσεις των παικτών της.

    [21] ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ UEFA

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (17:38 UTC+2)

    Τρεις Έλληνες διαιτητές ορίστηκαν από την UEFA να διευθύνουν αγώνες για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Πρόκειται για τους Γιώργο Κασναφέρη, Γιώργο Δούρο και Θανάση Μπριάκο.

    Οι δύο πρώτοι διαιτητές θα σφυρίξουν σε παιχνίδια που θα διεξαχθούν 1 ή 2 Δεκεμβρίου και ο Μπριάκος σε αγώνα που θα γίνει στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου.

    [22] ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΩΝ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (17:36 UTC+2)

    Στα νησιά Φερόε βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες του 1ου ομίλου της πρώτης προκριματικής φάσης του 4ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    Στον όμιλο, εκτός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παίρνουν μέρος τα νησιά Φερόε, η Ουαλία και η Ουγγαρία, ενώ στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

    Η ελληνική ομάδα ξεκινάει αύριο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με αντίπαλο τα νησιά Φερόε. Την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ουαλία, ενώ την Τρίτη, 12 του μηνός, διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας με αντίπαλο την Ουγγαρία.

    [23] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (17:35 UTC+2)

    Ανακοίνωση με αφορμή την υποψηφιότητα του αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2004, εξέδωσε σήμερα ο ΠΣΑΠ.

    «Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν έναν επιπλέον λόγο προκειμένου να είναι υπερήφανοι για έναν επίλεκτο συνάδελφό τους, τον αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο «κάπταιν» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο οποίος αποτέλεσε τον στυλοβάτη της Εθνικής Ελλάδος στον τεράστιο άθλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι που πέρασε, γνώρισε μία ακόμα πολύ μεγάλη διάκριση αφού η FIFA αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στους 35 ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη για το 2004».

    «Η τιμή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αξιολογήσει κανείς ανάλογα και το γεγονός ότι μέσα στους 35 άσους είναι αστέρια όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Τιερί Ανρί, ο Ροναλντίνιο και πολλοί ακόμη παίκτες που με το αστείρευτο ταλέντο τους δίνουν πάντα κάτι ξεχωριστό στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους αυτού του πλανήτη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

    [24] ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.ΣΚΑΖΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (14:44 UTC+2)

    Αποφασισμένος να οδηγήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού σε νέες επιτυχίες εμφανίστηκε σήμερα ο Ζντένεκ Σκάζνι, κατά την επίσημη παρουσίαση του στους δημοσιογράφους. Ο Τσέχος προπονητής ανέλαβε τα ηνία των πρασίνων στη θέση του Ισραηλινού τεχνικού, Γιτζάκ Σουμ.

    Ο Ζντένεκ Σκάζνι θεωρεί πλεονέκτημα ότι όλο αυτό τον καιρό ήταν στην ομάδα στη θέση του σκάουτερ και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει υψηλούς στόχους και πρέπει να τους συνεχίσουμε», ανέφερε κάνοντας έκκληση στον κόσμο να σταθεί στο πλευρό των ποδοσφαιριστών: «Ο κόσμος θα πρέπει να είναι κοντά μας για να πάμε καλά».

    Όσο για τους ποδοσφαιριστές που έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Τσέχος προπονητής δήλωσε: «Εχει καλούς παίκτες ο Παναθηναϊκός, όμως μόνο 11 μπορούν να παίξουν στη βασική ενδεκάδα. Θα παίζουν αυτοί που θα κρίνω εγώ και κάθε φορά θα είναι οι καλύτεροι».

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου ξεκαθάρισε πως το μοντέλο διοίκησης της ΠΑΕ χρησιμοποιείται από όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. «Το μοντέλο αυτό της διοίκησης του Παναθηναϊκού χρησιμοποιείται από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο καθένας μας, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο, έχει διακριτούς ρόλους. Εργαζόμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα και συνολικά παίρνουμε τις αποφάσεις μαζί με την ιδιοκτησία. Δεν υπάρχουν ούτε μαριονέτες και ούτε ανθρωποφάγοι μέσα στην ομάδα».

    [25] ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

    Βαγδάτη, 7 Οκτωβρίου 2004 (20:53 UTC+2)

    Στο στόχαστρο των Ιρακινών ανταρτών βρέθηκαν σήμερα τα δύο μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Βαγδάτης, όπου διαμένουν ξένοι ανταποκριτές, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

    Στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας αυτόπτες μάρτυρες και ξένοι ανταποκριτές δήλωσαν ότι μετά τις επιθέσεις σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ ορισμένοι ορόφοι των ξενοδοχείων τυλίχθηκαν στις φλόγες.

    Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Μοκτάντα αλ Σαντρ δήλωσε ότι ο σιίτης ηγέτης αναλαμβάνει ειρηνευτική πρωτοβουλία με την προϋπόθεση ότι η μεταβατική κυβέρνηση δεν θα «τιμωρήσει» τους αντάρτες.

    [26] ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

    Βαγδάτη, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:57 UTC+2)

    Επιχείρηση κατά των Ιρακινών ανταρτών διεξάγεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μπάμπιλ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 Αμερικανών και Ιρακινών στρατιωτών, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

    Η επιχείρηση αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας των υπό αμερικανική διοίκηση δυνάμεων να ενισχύσουν την ασφάλεια εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου.

    Η επιχείρηση στην κεντρική επαρχία της Μπάμπιλ, άρχισε την Τρίτη, μετά από εκείνη στη Σαμάρα, την πόλη του λεγόμενου Σουνιτικού Τριγώνου, μια επιχείρηση που ο διοικητής της 1ης μεραρχίας πυροβολικού χαρακτήρισε επιτυχή.

    Παράλληλα, ο σεΐχης Μοαγιάντ αλ Καζράι, υψηλά ιστάμενος βοηθός του Μοκτάντα Αλ Σαντρ, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Αμπου Γράιμπ, έπειτα από ένα χρόνο κράτησης, όπως ανέφερε στο CNN βοηθός του σιίτη κληρικού.

    [27] ΑΥΣΤΡΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Βιένη, 7 Οκτωβρίου 2004 (19:27 UTC+2)

    Tρεις οικοδόμοι τραυματίστηκαν σήμερα σε περιοχή όπου κατασκευάζεται ένα βιομηχανικό πάρκο στην Αυστρία, όταν στη διάρκεια εργασιών εξερράγη βόμβα που βρισκόταν εκεί θαμμένη από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η κατάσταση των δύο τραυματιών είναι σοβαρή.

    [28] ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ

    Μόσχα, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:14 UTC+2)

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε σήμερα το Πρωτόκολλο του Κιότο στη Δούμα (κάτω βουλή) για επικύρωση, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

    «Οι συζητήσεις μπορεί να αρχίσουν αυτό το μήνα και η διαδικασία της επικύρωσης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Ζιούκοφ.

    Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ινδία το Δεκέμβριο.

    [29] ΣΕΙΣΜΟΣ 4,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

    Τεχεράνη, 7 Οκτωβρίου 2004 (18:08 UTC+2)

    Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν . Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές.

    [30] ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2004 (16:38 UTC+2)

    Tην παλαιότερη και βαρύτερη σαρκοφάγο που βρέθηκε ποτέ στην Eλλάδα, αποκάλυψε στην αρχαία Kόρινθο ο Guy Sanders της Aμερικανικής Σχολής Kλασικών Σπουδών.

    Η σαρκοφάγος, ζυγίζει 2,3 τόννους, χρονολογείται στο 900 π.X. και οι διαστάσεις της είναι 1,88X 1,23 X0,85. Eίναι λίθινη και η ανακάλυψή της καταδεικνύει ότι οι αρχαίοι Kορίνθιοι μπορούσαν να μεταφέρουν τεράστιους όγκους πέτρας, το κυριότερο όμως είναι ότι διέθεταν την υποδομή και μάλιστα 200 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι πιστεύαμε. Στο εσωτερικό της μάλιστα βρέθηκαν και κτερίσματα, ανάμεσά τους 14 αγγεία, σκύφοι, αρύβαλλοι, ένα μαχαίρι κ.ά., ενώ το καπάκι της ζυγίζει 1,2 τόννους!

    [31] ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (14:40 UTC+2)

    Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, αλλά και κινηματογραφικά αφιερώματα και εκδηλώσεις, υποδέχεται τη νέα σεζόν ο Δημοτικός Κινηματογράφος Ευόσμου, η επίσημη έναρξη της οποίας θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης κατά την οποία θα προβληθεί η νέα ταινία της λέσχης του Δημοτικού Κινηματογράφου Ευόσμου με τον τίτλο «Και αλλού η ζωή μας πάει».

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004)

    Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή), θα προβληθεί η ταινία του Βόλφγανγκ Πίτερσεν «ΤΡΟΙΑ». Πρωταγωνιστούν: Μπράντ Πιτ, Ορλάντο Μπλούμ, Έτικ Μπάνα, κ.α.

    Το τριήμερο 22, 23 και 24 Οκτωβρίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος Ευόσμου θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Στα πλαίσια του αφιερώματος αυτού θα προβληθούν οι ταινίες: «Ποτέ την Κυριακή» την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., «Φαίδρα» το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. Το τριήμερο θα κορυφωθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. με την προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή της αξέχαστης ηθοποιού και πολιτικού, με τίτλο «Ο κύβος της Μελίνας». Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό συγκρότημα και η ορχήστρα νέων του Πνευματικού Κέντρου που θα δώσουν συναυλία με αγαπημένα τραγούδια από ταινίες της.

    Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή) και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. (μία προβολή) οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την γνωστή ιστορική ταινία του Αντουάν Φουκουά «Βασιλιάς Αρθούρος». Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Κίρα Νάιτζι, κ.α.

    Την Παρασκευή 19 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή) η ταινία κινουμένων σχεδίων «Μια τρελή τρελή φάρμα». Η χήρα Πάρκερ δεν μπορεί να ξεπληρώσει την υποθήκη της και η φάρμα της κινδυνεύει. Οι αγελάδες έτοιμες για όλα προκειμένου να μην πουληθούν, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν χρήματα.

    Το διήμερο Παρασκευή 26 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου πέφτει η αυλαία του 1ου διαγωνισμού ποίησης και φωτογραφίας που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου με θέμα «Το Αιγαίο». Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις αρχές καλοκαιριού με αφορμή την ταινία την Λουκίας Ρικάκη «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των Ποιητών». Η ταινία αυτή, που απέσπασε πολλά τιμητικά βραβεία και διακρίσεις, θα προβληθεί στην αίθουσα του Δημοτικού μας Κινηματογράφου την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή) καθώς και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. Την ίδια ημέρα (Κυριακή 28 Νοεμβρίου) και μετά την προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του διαγωνισμού παρουσία της σκηνοθέτη Λουκίας Ρικάκη, με την απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού.

    Τις νέες περιπέτειες του Σρεκ και της Φιόνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή) και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. (μία προβολή). Ο Σρεκ και η Φιόνα επιστρέφοντας από τον μήνα του μέλιτος, βρίσκουν μία πρόσκληση από τους γονείς της Φιόνα που καλούν τους νεόνυμφους σε δείπνο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Οι γονείς δεν γνωρίζουν ότι η κόρη τους έχει γίνει και αυτή ασχημάνθρωπος!

    «Η συμμορία των 5», κωμική περιπέτεια του Τζόελ Ίθαν Χολ, θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. (α΄ προβολή) και στις 10 μ.μ. (β΄ προβολή) και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χάγκς, αναφέρεται στις «γκάφες» μίας συμμορίας, η οποία προσπαθώντας να διαπράξει την ληστεία της δεκαετίας καταστρώνει ένα όχι και τόσο «έξυπνο» σχέδιο.

    [32] "Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΒΙΝΤΕΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (14:26 UTC+2)

    Η βίντεο-εγκατάσταση "Ο σύγχρονος κόσμος" της Antonella Bussanich φιλοξενείται στο γαλλικό ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης από σήμερα μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των σχολικών Δημητρίων.

    Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το έργο της που προέκυψε από μία βιντεοσκόπηση την περασμένη άνοιξη σε λύκεια πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης. Με βάση την ερώτηση "Ποιά είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο νου όταν σκέφτεσαι τον σημερινό κόσμο;" συλλέγει λέξεις, πρόσωπα και συναισθήματα της νέας ευρωπαϊκής γενιάς που κληρονομεί τον σύγχρονο κόσμο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 20.00.

    [33] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ .Β.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (13:48 UTC+2)

    Στο βιβλιοπωλείο Ιανός θα βρίσκεται για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος για να ανακαλύψει μαζί τους την «χαμένη Εμπνευση».

    Αφορμή της επίσκεψής του είναι το βιβλίο του «Η Έμπνευση μου είπε να σας πω ... Δέκα παραμύθια και μισό!» από τις εκδόσεις Πατάκη. Στη βαλίτσα του φέρνει αντικείμενα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά της Εμπνευσης, ενώ όλοι μαζί, με παιχνίδια και δραστηριότητες, θα προσπαθήσουν να βρουν γιατί εξαφανίστηκε

    Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1964, στην Αθήνα, όπου και μένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία. Η ανάγκη για επικοινωνία με τα παιδιά συνάντησε την πηγαία δυνατότητά του να φτιάχνει ιστορίες και τον έκανε να βρίσκει διέξοδο έκφρασης μέσα από την συγγραφή παραμυθιών και ιστοριών για παιδιά. Ονειρεύεται για την κόρη του, αλλά και για όλα τα παιδιά έναν καλύτερο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί η αγάπη και η ισότητα, και προσπαθεί μέσα από το έργο του να τους δώσει εφόδια να τον φτιάξουν.

    [34] ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ GOETHE

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2004 (12:54 UTC+2)

    Την έκθεση «Isolation and togetherness» Ελλήνων, Τούρκων και Σουηδών φωτογράφων θα φιλοξενήσει το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe της Θεσσαλονίκης από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για μία αντιπροσωπευτική επιλογή έργων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια ενός φωτογραφικού εργαστηρίου στη Θάσο, υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σουηδού φωτογράφου Anders Petersen.

    Το εργαστήριο, στο οποίο έλαβαν μέρος 22 Ελληνες, Τούρκοι και Σουηδοί φωτογράφοι διοργανώθηκε από το Δήμο Θάσου, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σουηδικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το IFSAK Κωνσταντινούπολης και την Nordens Fotoskola Στοκχόλμης.

    Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 7 October 2004 - 18:14:06 UTC