Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-05-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • [02] ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Π. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ
  • [03] ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • [04] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
  • [05] Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
  • [06] ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
  • [07] ΟΔ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • [08] Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝ ΤΗΝ Ε/Κ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ
  • [09] ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
  • [10] ΗΡΑΚΛΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΣΑΜΠΗ
  • [11] ΑΡΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ
  • [12] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [13] ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΑΝΛΕΪ ΚΑΙ ΧΟΦ
  • [14] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET
  • [15] ΑΠΑΓΩΓΗ ΙΑΠΩΝΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [16] Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ

  • [01] ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (10:04 UTC+2)

    Λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές οργανώσεις ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΗΕΑ για την 10η Μαΐου 2005, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημερώνει τους χρήστες του Διαδικτύου ότι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι υποχρεωμένο να διακόψει τις εκπομπές του και την παροχή κάθε είδους ειδήσεων και πληροφοριών σε όλες τις εκπομπές και υπηρεσίες του.

    [02] ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Π. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ

    Αθήνα, 10 Μαϊου 2005 (00:24 UTC+2)

    Το Εκλογοδικείο δημοσίευσε την απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την ένσταση της αναπληρωματικής βουλευτού της ΝΔ (Πέλλας) Παρθένας Φουντουκίδου, η οποία μπαίνει στην Βουλή, ενώ χάνει την έδρα του ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πασχαλίδης.

    Με την απόφαση του Εκλογοδικείου δημιουργούνται συνεχείς αλλαγές εδρών. Ειδικότερα, χάνει την έδρα του ο Κωνσταντίνος Ζαχαράκης (ΝΔ Θεσσαλονίκης) και την κερδίζει ο Θεοχάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης). Στο νομό Σερρών χάνει την έδρα ο Ευστάθιος Κουτμερίδης από το ΠΑΣΟΚ και την κερδίζει ο Αχιλλέας Καραμανλής από τη ΝΔ. Με τις αλλαγές αυτές, η ΝΔ κερδίζει μια έδρα.

    Το Εκλογοδικείο έκρινε κατά πλειοψηφία (6 - 5) ότι τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται στο εκλογικό μέτρο, αφού είναι έγκυροι ψήφοι. Η κρίση αυτή του Εκλογοδικείου είχε ως αποτέλεσμα ο συνυπολογισμός των λευκών ψηφοδελτίων στην ανεύρεση του εκλογικού μέτρου, να διαφοροποιεί την κατανομή των εδρών, κατά την εξομάλυνση (γ' κατανομή).

    [03] ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Αθήνα, 10 Μαϊου 2005 (00:13 UTC+2)

    Δεξίωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης παρέθεσε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός, Πέτρος Μολυβιάτης.

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μολυβιάτης υπογράμμισε ότι η πορεία προς την Ενωμένη Ευρώπη δεν ήταν χωρίς προβλήματα και δυσκολίες, αλλά «τελικώς πάντα η Ευρώπη, μέσα από συνεργασίες, συνεννόηση και συναίνεση κατάφερνε να κάνει βήματα προς τα εμπρός».

    Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, με την επικύρωση της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα απέδειξε ότι είναι μεταξύ εκείνων των Κρατών- Μελών που θέλουν και εργάζονται για την πρόοδο της Ευρώπης, για να αποκτήσει η Ευρώπη το λόγο και το ρόλο που της ταιριάζουν στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

    «Η χώρα μας είναι πλέον ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ε.Ε. Η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα συνυπάρχει και εμπλουτίζει την εθνική μας, τη μοναδική, ελληνική ταυτότητα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη, όχι μόνο γιατί θέλουν μια ήπειρο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, αλλά κυρίως γιατί έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα κερδίζει ως μέλος αυτής της Ευρώπης. Γιατί πιστεύουν στην αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Γιατί πιστεύουν στη δημοκρατία και στην ευημερία με κοινωνικό πρόσωπο. Γιατί, όπως και οι πολίτες της Ε.Ε., πιστεύουν και σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της.Γιατί, τελικά, πιστεύουν ότι μαζί με την Ευρώπη που προχωρά, η Ελλάδα κερδίζει», υπογράμμισε.

    Στη δεξίωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο τέως πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Τάσος Γιαννίτσης, βουλευτές και διπλωμάτες

    [04] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (00:05 UTC+2)

    Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει στις 19 Μαίου, στις 8μμ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.)

    Αίτημα της εκδήλωσης είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ενώ θέση της Π.Ο.Ε., όπως θα την εκφράσει στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παρχαρίδης, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει για την Τουρκία ευρωπαϊκή προοπτική, χωρίς την ουσιώδη και έμπρακτη αναγνώριση των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων και των Αρμενίων.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, θα είναι ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

    [05] Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

    Ιερουσαλήμ, 9 Μαϊου 2005 (23:45 UTC+2)

    Ο Πατριάρχης Ειρηναίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου να μεταβεί στο Φανάρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τονίζεται ότι ο κ. Ειρηναίος «απεδέχθη την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη σε χρόνο, που αναμένεται να καθορισθεί».

    [06] ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

    Λονδίνο, 9 Μαϊου 2005 (22:03 UTC+2)

    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα στην πλειοψηφία τους οι βασικοί δείκτες τιμών στις ηγέτιδες αγορές κεφαλαίου της Ευρώπης.

    Ο δείκτης FTSE 100 στο City του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 0,17% και διαμορφώθηκε στις 4.910,30 μονάδες, ο CAC 40 στην κεφαλαιαγορά του Παρισιού με πτώση 0,3% έκλεισε στις 4.020,2 μονάδες, ενώ στις 4.292,41 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη, μειωμένος κατά 0,17%.

    Στην κεφαλαιαγορά των Βρυξελλών ο δείκτης BEL 20 με απώλειες 0,26% έκλεισε στις 3.083,71 μονάδες, στο Μιλάνο ο Mibtel σημείωσε πτώση 0,11% στις 23.951,00 μονάδες, στην Ζυρίχη ο δείκτης SMI με κέρδη 0,02% διαμορφώθηκε στις 6.002,93 μονάδες και στο ’μστερνταμ ο δείκτης ΑΕΧ ενισχυμένος κατά 0,32%, βρέθηκε στις 355,93 μονάδες.

    [07] ΟΔ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 9 Μαϊου 2005 (21:31 UTC+2)

    Η ανταγωνιστικότητα είναι το κυρίως ζητούμενο στη νέα φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος στην Ημερίδα του Ινστιτούτου Αναπτυξιακών και Στρατηγικών Μελετών- «Ανδρέας Παπανδρέου» με θέμα «Η στρατηγική της Λισαβόνας και οι προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου.

    Όσον αφορά στην πρόοδο σε σχέση με την επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας η Ελλάδα δυστυχώς συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν την χαμηλότερη επίδοση στην Ευρώπη των 25, είπε ο κ. Κυριακόπουλος, σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν ισχύουν πλέον οι συνταγές επιτυχίας του παρελθόντος, δεν μπορεί η ανάπτυξη να στηριχθεί στην προστασία των εγχώριων προϊόντων και υπηρεσιών, στα κλειστά επαγγέλματα, σε προστατευτική συναλλαγματική πολιτική, ούτε μπορεί η ανάπτυξη να στηρίζεται στις εισροές των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων ή στην ελλειμματική χρηματοδότηση δημοσίων δαπανών». Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας είναι η επόμενη επιδίωξη στην οποία χρειάζεται να προσανατολίσουμε τις προσπάθειές ΅ας σήμερα, πρόσθεσε.

    Η μεγάλη διαφορά της Ελλάδος από τις περισσότερες άλλες χώρες τις Ευρώπης, που χρόνια τώρα προσπαθούν να βγουν από την κρίση, είναι κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ το πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος και το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Όπως επισήμανε, η χαμηλή ανταγωνιστικότητα είναι τόσο εμφανής και στο διευρυνόμενο εμπορικό μας έλλειμμα αλλά και στον τουρισμό που δεν μπορεί να αξιοποιήσει επαρκώς τα τρομερά πλεονεκτήματα που μας χάρισε η φύση και ο πολιτισμός των προγόνων μας.

    «Η ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής της στρατηγικής της Λισαβόνας στην Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς μας. Γι' αυτό και η υλοποίηση των στόχων της Λισαβόνας είναι πολύ περισσότερο επιτακτική στην Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη», είπε ο κ. Κυριακόπουλος, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειές για την επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας σε εθνικό επίπεδο πρέπει να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς τομείς.

    Ο πρώτος τομέας συνδέεται με την κοινωνία της γνώσης, καθώς, όπως είπε, η γνώση σε συνδυασμό με την έρευνα, την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της καινοτομίας είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Ο δεύτερος τομέας σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό και την αύξηση της απασχόλησης. Βασική προτεραιότητα είναι να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι υψηλότερο και η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό χαμηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. ενώ βρίσκουν απασχόληση σχεδόν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

    Ο τρίτος τομέας αφορά στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στις σχέσεις της Δημόσιας Διοίκησης με τις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακόπουλος, ο δημόσιος τομέας έχει εκτοπίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και, ΅έσω του υψηλού φορολογικού βάρους και της γραφειοκρατίας αυξάνει το κόστος, στερεί ή περιορίζει το διαθέσιμο κεφάλαιο για επενδύσεις από το πλέον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, τον ιδιωτικό τομέα. Υπό το φως των νέων στοιχείων για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, χρειάζεται αποφασιστική δράση για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

    [08] Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝ ΤΗΝ Ε/Κ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ

    Μόσχα, 9 Μαϊου 2005 (21:49 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για προώθηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, στη διάρκεια σύντομης κοινωνικής συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου Παπαδόπουλου στη Μόσχα, πρόκειται για μια ''κοινωνική συνάντηση που δεν ήταν προγραμματισμένη και έγινε στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τους εορτασμούς για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".

    «Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος καθόταν δίπλα από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και συνομιλούσε και όταν τους προσέγγισε ο κ. Ερντογάν έγινε μια σύντομη συζήτηση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [09] ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ

    Μόσχα, 9 Μαϊου 2005 (21:47 UTC+2)

    Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Αλέξιος Β' ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, επίσημα ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα βραβευθεί από το Ίδρυμα Ενότητας των Ορθόδοξων Χριστιανικών Εθνών.

    Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Μόσχα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλέξιος Β', ύστερα από συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον κ. Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [10] ΗΡΑΚΛΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΣΑΜΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (00:26 UTC+2)

    Σε συμφωνία με τον Τάσο Κατσαμπή ήρθε η διοίκηση του Ηρακλή για την ανανέωση του συμβολαίου του. Την συγκεκριμένη πρόταση την αποδέχτηκε ο παίκτης, ενώ οι οικονομικές του αποδοχές θα είναι ύψους 150.000 ευρώ ετησίως. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η διάρκεια της επερχόμενης συμφωνίας.

    [11] ΑΡΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (00:22 UTC+2)

    Η ισοπαλία του Αρη στη Ν. Σμύρνη από τον Πανιώνιο ξεσήκωσε τους οπαδούς του κίτρινου συλλόγου που πλέον στα δύο τελευταία παιχνίδια θα δώσουν δυναμική παρουσία. Από την άλλη με τα κομπιουτεράκια στα χέρια είναι πλέον διοικούντες και φίλαθλοι στον Αρη μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας στον βαθμολογικό πίνακα και οι υπολογισμοί δίνουν και παίρνουν.

    Χαλάρωμα περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας για τους «κίτρινους». Την Τρίτη αναμένεται να προλάβουν οι Αμπελάς, Ινόγκι που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, ενώ απόντας είναι ο Απών από τον αγώνα ντέρμπι της Κυριακής θα είναι και ο τιμωρημένος Εκουέμε, που είναι εκτός μάχης στα δυο τελευταία αυτά παιχνίδια πρωταθλήματος, εκτός και αν η FIFA αποδεχτεί την έφεση του και αποσύρει την ποινή του.

    [12] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (00:19 UTC+2)

    Το χθεσινό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΠΑΟ (1-1) ικανοποίησε τον προπονητή του Δικεφάλου, Νίκο Καραγεωργίου. Κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του. Της ίδιας άποψης ήταν ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κωστίκος, ο βοηθός προπονητής Μπάμπης Μιχαηλίδης και ο υπεύθυνος σκάουτιγκ Σταύρος Σαράφης.

    Οι παίκτες του ΠΑΟΚ την Δευτέρα είχαν ρεπό και από την Τρίτη θα ξεκινήσουν και πάλι τις προπονήσεις.

    Την Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη συζήτηση του μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγίδη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Γούμενο για την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού της ομάδας. Ο παίκτης, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει το 2006 έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στον «Δικέφαλο».

    Την Δευτέρα εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή του Αγγελου Αναστασιάδη κατά του ΠΑΟΚ, ερήμην του προπονητή. Η απόφαση αναμένεται σε δυο περίπου εβδομάδες και για ποσό 200.000 ευρώ, που οφείλεται ακόμα στον τέως τεχνικό της ομάδας.

    [13] ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΑΝΛΕΪ ΚΑΙ ΧΟΦ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαϊου 2005 (00:17 UTC+2)

    Μπορεί ο Ηρακλής στο βόλεϊ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα άρχισε να σχεδιάζει τα αγωνιστικά του πλάνα εν όψει της νέας σεζόν. Στον «Γηραιό» επιθυμούν να διατηρήσουν τη «γραμμή πυρός», που τους έφερε φέτος στην κορυφή. Ετσι, μετά τον Λόι Μπολ, την Δευτέρα άλλοι δύο Αμερικανοί ο Κλέιτον Στάνλεϊ και ο Τομ Χοφ, ανανέωσαν για έναν ακόμη χρόνο τη συνεργασία τους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Θόδωρο Μπάεφ, καθώς ο διεθνής άσος δεν έχει συμφωνήσει με τον Ηρακλή, ενώ φέρεται να έχει δελεαστική πρόταση από τον ΠΑΟ και τη ρωσική Ισκρα Οντίντσοβο.

    [14] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 10 Μαϊου 2005 (00:26 UTC+2)

    Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.384,34 μονάδες, με κέρδη 38,94 μονάδων (0,38%) και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1.979,67 μονάδες, με άνοδο 12,32 μονάδων (0,63%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 1.178,84 μονάδες, αυξημένος κατά 7,49 μονάδες (0,64%).

    [15] ΑΠΑΓΩΓΗ ΙΑΠΩΝΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Τόκιο, 9 Μαϊου 2005 (22:08 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Νομπουτάκα Ματσιμούρα, επιβεβαίωσε ότι ένας Ιάπωνας που εργάζεται για ξένη εταιρεία παροχής ιδιωτικής ασφάλισης απήχθη στο Ιράκ, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Κιόντο".

    Η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι απήγαγε έναν Ιάπωνα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια μάχης στο δυτικό Ιράκ.

    [16] Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ

    Τιφλίδα, 9 Μαϊου 2005 (21:28 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έφθασε το βράδυ στην Γεωργία για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού των ΗΠΑ στη χώρα αυτή, όπου σκοπεύει να δείξει την υποστήριξή του στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όπως μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Ο Μπους και η σύζυγός του Λόρα, που προέρχονταν από τη Μόσχα έγιναν δεκτοί στο αεροδρόμιο από τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι και τη σύζυγο του Σάντρα.

    Ο Μπους θα έχει συνομιλίες με τον Σαακσβίλι, τον φιλοδυτικό μεταρρυθμιστή που ανήλθε στην εξουσία χάρη "στην επανάσταση των ρόδων" στα τέλη του 2003.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 10 May 2005 - 18:13:29 UTC