Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ
  • [03] ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 45η ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [05] ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ
  • [06] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET
  • [07] ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

  • [01] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ"

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (22:12 UTC+2)

    «Το έλλειμμα για φέτος θα κινηθεί κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί και του χρόνου κάτω από το 3%, χωρίς να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησε για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι οι εξελίξεις στην οικονομία προχωρούν σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και πρόσθεσε ότι για τη μείωση του ελλείμματος θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στη μείωση των δαπανών. Πηγές του υπουργείου Οικονομίας εκτιμούν ότι το έλλειμμα φέτος θα κλείσει στο 3,6% από 6,6% πέρυσι και του χρόνου στο 2,8%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον υφυπουργό Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζα, είπε ότι «με όλους τους συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομίας έχουμε στενή συνεργασία».

    Πηγές του υπουργείου Οικονομίας έλεγαν ότι ο κ. Ρεγκούζας δέχθηκε επίθεση από «διακομματικά κυκλώματα», που δρουν στο χώρο των Τελωνείων και υπογραμμίζουν ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα των Τελωνείων, θα λάβει μέτρα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και πρόσθεταν πως ήδη διεξάγεται έρευνα.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2005 (12:30 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ,μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 45ης επετείου της ανεξαρτησίας και της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε πως σκοπός και επιδίωξη είναι η ειρήνη μέσω μιας λειτουργικής και δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ ο κ Παπαδόπουλος τόνισε πως ''εφόσον αυτή η λύση καθυστερεί λόγω αδιαλλαξίας ή άρνησης της Τουρκίας για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, καθήκον και προτεραιότητά μας είναι να ενισχύουμε την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας''. Σε αυτή την προτεραιότητα, συνέχισε, έχουμε σταθερό συμπαραστάτη και συνεργό-βοηθό την Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου αναφέροντας ότι η παρουσία του δίνει αυτό το μήνυμα και προκαλεί ενθάρρυνση, ενθουσιασμό και ικανοποίηση στον κυπριακό Ελληνισμό.

    [03] ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 45η ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2005 (12:24 UTC+2)

    Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου και ο κυπριακός λαός τίμησαν σήμερα την 45η επέτειο της ανεξαρτησίας και της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Αμυνας Κυριάκο Μαυρονικόλα και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2005 (12:19 UTC+2)

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Κύπριο ομόλογο του Κυριάκο Μαυρονικόλα, έγινε δεκτός το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Νωρίτερα ο κ. Σπηλιωτόπουλος ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητας του από τον κ. Μαυρονικόλα, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Αθανάσιο Νικολοδήμο, ανώτερους αξιωματικούς και επιτελείς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

    [05] ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ

    Κωνσταντινούπολη, 1 Οκτωβρίου 2005 (12:17 UTC+2)

    Στο αρχείο τέθηκε η καταγγελία σε βάρος του συγγραφέα Ορχάν Παμούκ την οποία είχε καταθέσει στη Εισαγγελία του Σισλί της Κωνσταινούπολης ο δημοσιογράφος Αλτεμούρ Κιλίτς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μιλλιέτ". Ο Κιλίτς ισχυριζόταν ότι ο Παμούκ δηλώνοντας σε ελβετική εφημερίδα ότι κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 1.000.000 και 30.000 Κούρδοι έκανε διαμελιστική προπαγάνδα και παρείχε βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Παμούκ θα δικαστεί στις 16 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της «δημόσιας ταπείνωσης της Τουρκίας» επειδή με δηλώσεις του σε ελβετική εφημερίδα, υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν είχαν δολοφονηθεί στην Τουρκία 1.000.000 Αρμένιοι και 30.000 Κούρδοι. Μάλιστα, σε έγγραφο του Β΄ Πλημμελειοδικείου της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης προς την Αστυνομική Διεύθυνση της ίδιας περιοχής γίνεται λόγος για βίαιη προσαγωγή του Ορχάν Παμούκ στη δικαστήριο στην περίπτωση που δεν θα θελήσει να παραστεί στη δίκη.

    [06] ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 1 Οκτωβρίου 2005 (00:09 UTC+2)

    Aνοδικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.568,70 μονάδες, με κέρδη 15,92 μονάδων (0,15%) και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.151,69 μονάδες, με άνοδο 10,47 μονάδων (0,49%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 1.228,81 μονάδες, αυξημένος κατά 1,13 μονάδες (0,09%).

    [07] ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

    Παρίσι, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (23:31 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, θα συναντηθεί στις 7 Οκτωβρίου με τον Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλερ.

    Όπως ανακοίνωσε απόψε το γραφείο τύπου της πρωθυπουργίας, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο μέγαρο Ματινιόν μισή ώρα πριν το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Στις 25 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συναντηθεί και πάλι, αυτή τη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 1 October 2005 - 18:13:39 UTC