Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΧΟΥΜΠΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
  • [02] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
  • [03] ΕΥ. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ"
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.ΣΙΟΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  • [05] ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ
  • [06] ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
  • [07] ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [08] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
  • [09] ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  • [01] ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΧΟΥΜΠΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2005 (11:43 UTC+2)

    Εποικοδομητική συζήτηση είχαν στο υπουργείο Οικονομίας η Επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ, αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Μετά τη συνάντηση η Επίτροπος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι λύσεις που προωθούνται για τη δομή των μηχανισμών του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ'ΚΠΣ) αποβλέπουν στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ απο πλευράς ανάπτυξης.

    Επίσης, χαρακτήρισε καλό το συντονισμό του υπουργείου Οικονομίας. Απο την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε ότι με την Επίτροπο υπάρχει μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία και αντιμετωπίζονται όλα τα μεγάλα προβλήματα που κληροδότησε το παρελθόν.

    Εξάλλου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το να ληφθούν αποφάσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ (2007-2013). Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 2,6% το 2006 και ότι η μείωση θα προέλθει απο περικοπές δαπανών.

    [02] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

    Σμύρνη, 21 Οκτωβρίου 2005 (11:31 UTC+2)

    Ένας 68χρονος τούρκος έχασε τη ζωή του από ανακοπή και άλλα 30 άτομα τραυματίστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες την περιοχή της Σμύρνης, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    [03] ΕΥ. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ"

    Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2005 (16:41 UTC+2)

    «Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού» ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Στο ερώτημα εξάλλου περί του απολογισμού της κυβέρνησης από τη «διαχείριση της κρίσης της γαλοπούλας», ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν ως όφειλαν, όλα τα στοιχεία που είχαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. -όλα έγιναν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

    Σε ερώτηση, επίσης, περί της βλάβης που υφίσταται ο κλάδος της πτηνοτροφίας, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι «με τα ευρήματα που υπάρχουν, είναι σαφές ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών θα επανέλθει στο προηγούμενό της πλαίσιο».

    «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» τόνισε τέλος ο κ. Αντώναρος, απαντώντας στο ερώτημα αν αληθεύει η πληροφορία πως ο αρμόδιος υπουργός κ. Μπασιάκος αποφεύγει από χθες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, μετά από σχετική υπόδειξη του πρωθυπουργού.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.ΣΙΟΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2005 (12:39 UTC+2)

    Καλύτερο συντονισμό των υπουργείων της Ελλάδας και της Κίνας, για να ελέγχονται οι προδιαγραφές των κινέζικων προϊόντων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά και για να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές στην κινεζική αγορά, επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Τα πεδία στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και ο Κινέζος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ουάγκ Ζονγκφού.

    Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρος Ζησιμόπουλος.

    Τον Κινέζο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου συνόδευαν η Γκούο Ζιμπίν, γενική διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, ο Μενγκ Ζιάνγκούν, γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Χέϊ Λόγκγκιάγκ και ο Λιού Σιγκούο, γενικός διευθυντής για θέματα Συνεργασίας του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καλύτερη συνεργασία των δύο υπουργείων. Ο υπουργός Ανάπτυξης ευχήθηκε να διοργανωθούν πετυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες από το Πεκίνο. Η κινέζικη πλευρά ζήτησε την εμπειρία της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ορθότερη λειτουργία του ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία του καταναλωτή.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, ο καλύτερος συντονισμός των δύο υπουργείων ώστε να ελέγχονται οι προδιαγραφές των κινέζικων προϊόντων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, για να αποφεύγονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές και βλάπτουν την εικόνα των κινέζικων προϊόντων διεθνώς.

    Ο κ. Σιούφας ζήτησε τη συνεισφορά του κ. Ζόνγκφού για μεγαλύτερη διείσδυση ελληνικών ποιοτικών προϊόντων (όπως είναι το λάδι και άλλα πιστοποιημένα και τυποποιημένα γεωργικά προϊόντα καθώς και σειρά βιομηχανικών προϊόντων) στην κινέζικη αγορά και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πύλη εισόδου αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο των κινέζικων προϊόντων προς την Ευρώπη. Οι δύο αντιπροσωπείες εξέτασαν τρόπους για τη μόνιμη συνεργασία των δύο υπουργείων και της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα._

    [05] ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

    Σκόπια, 21 Οκτωβρίου 2005 (18:17 UTC+2)

    Οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του οριστικού καθεστώτος του Κοσόβου, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, πρέπει να διέπονται από την αρχή της μη αλλαγής των συνόρων, των γειτονικών με αυτό κρατών.

    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ και Αλβανίας, Βλάντο Μπούτσκοφσκι και Σαλί Μπερίσα αντίστοιχα κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα Σκόπια.

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα Σκόπια, μετά τη συνάντηση του με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι η βούληση των κατοίκων του Κοσόβου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία διευθέτησης του καθεστώτος της περιοχής του Κοσόβου.

    Ο κ. Μπερίσα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας επιμένει για την προστασία των δικαιωμάτων της σερβικής μειονότητας και των άλλων μειοψηφικών εθνοτικών ομάδων στο Κοσόβο και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, για όλα τα άλλα ζητήματα εκτός του καθεστώτος της περιοχής, μπορούν να συμβάλουν προς την κατεύθυνση βελτίωσης των διεθνοτικών σχέσεων στο Κόσοβο.

    Οι κ.κ. Μπούτσκοφσκι και Μπερίσα χαρακτήρισαν ως «πολύ καλές» τις διμερείς σχέσεις ΠΓΔΜ-Αλβανίας, επεσήμαναν όμως την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και το συντονισμό των ενεργειών τους για υποστήριξη από την ΕΕ και από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως ο άξονας 8, ο οποίος συνδέει την ΠΓΔΜ με την Αλβανία, για τον οποίο ο κ. Μπερίσα ανέφερε ότι είναι «μεγάλης σημασίας» για τις δύο χώρες και την περιοχή γενικότερα.

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ακόμη, στο πλαίσιο της μονοήμερης αυτής επίσκεψης του στα Σκόπια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και με τους αρχηγούς των μεγαλυτέρων αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ.

    [06] ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ "ΚΛΑΣΙΚ" ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

    Τίρανα, 21 Οκτωβρίου 2005 (17:57 UTC+2)

    Η Ελλάδα ήταν εφέτος η χώρα που ξεκίνησε τη σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής Klasik (πρώην Allegretto Albania), που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά στην Αλβανία από τις πρεσβείες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

    Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς στην έναρξη χθες το βράδυ της εν λόγω σειράς συναυλιών στην Ακαδημία Τεχνών της αλβανικής πρωτεύουσας με το κονσέρτο - που διοργανώθηκε από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα - του Έλληνα πιανίστα Άρη Γαρουφαλή και του Αλβανού βιολοντσελίστα Ρενάτο Ρίπο, που παίζει για πρώτη φορά στη χώρα του μετά από 15 περίπου χρόνια απουσίας από την Αλβανία. Ο Έλληνας πρέσβης κ. Παντελής Καρκαμπάσης, στο σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη του κονσέρτου χαρακτήρισε τη συναυλία των δύο μουσικών ως ένα ακόμα επιτυχημένο δείγμα της συνεργασίας των δύο χωρών στον πολιτιστικό τομέα.

    Το χθεσινοβραδινό κονσέρτο, παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο υπουργός Παιδείας της Αλβανίας Γκεντς Πόλο, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας των Τιράνων και πλήθος κόσμου. Οι δύο μουσικοί έπαιξαν έργα αλβανών και ξένων μουσικών, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί δεύτερο κονσέρτο στη Σκόδρα, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Αλβανίας.

    [07] ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2005 (12:17 UTC+2)

    Δύο εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο των καλλιτεχνών του κινηματογράφου, Βιτόριο Στοράρο και Ντιν Ταβουλάρης, θα παρουσιάσει το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Η πρώτη, μια συμπαραγωγή του Στοράρο με το Φεστιβάλ, που φέρει τον τίτλο «Γράφοντας με το φως», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος του 46ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον κινηματογραφιστή, και αποτελείται από επεξεργασμένες φωτογραφίες του έργου του.

    Η δεύτερη που αφορά στον διάσημο σκηνογράφο Ντιν Ταβουλάρης θα περιλαμβάνει μακέτες, αρχιτεκτονικά σχέδια και έργα ζωγραφικής, και θα πραγματοποιηθεί σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    Με αφορμή τις δύο αυτές εκθέσεις, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεστιβάλ ειδική προβολή της - βραβευμένης με Όσκαρ Φωτογραφίας και το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών- ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Αποκάλυψη τώρα: Redux».

    Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί στον Βιτόριο Στοράρο ο Χρυσός Αλέξανδρος, ενώ θα τιμηθούν ο Ντιν Ταβουλάρις και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, στενός συνεργάτης και των δύο δημιουργών, ο οποίος έχει κληθεί να παραστεί, μαζί με την κόρη του, τη σκηνοθέτιδα Σοφία Κόπολα.

    Στο πλευρό του Ντιν Ταβουλάρις, θα παρευρεθεί η σύζυγός του, διάσημη ηθοποιός Ορόρ Κλεμάν, με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα του «Αποκάλυψη τώρα». Οι σκηνές στις οποίες συμμετείχε η Κλεμάν, είχαν κοπεί στο αρχικό μοντάζ, αλλά συμπεριλήφθηκαν τελικά στην εκδοχή που θα δούμε στη Θεσσαλονίκη.

    Εκτός από την ταινία «Αποκάλυψη τώρα», στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Βιτόριο Στοράρο θα προβληθούν οι ταινίες: Ο Γκόγια στο Μπορντώ του Κάρλος Σάουρα, Τόσκα του Τζιουζέπε Πατρόνι Γκρίφι, Μίρκα του Ρασίντι Μπενχατζί, 1900 του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Άγκαθα του Μάικλ Άπτεντ και Μπούλγουορθ του Γουόρεν Μπίτι.

    [08] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

    Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2005 (11:26 UTC+2)

    Το μυθιστόρημά της «Σκοτεινός Βαρδάρης» από τις εκδόσεις Κέδρος, θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο Ιανός, η συγγραφέας - δημοσιογράφος, Ελενα Χουζούρη, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ.

    Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Η κήρυξη των Βαλκανικών Πόλεμων ανατρέπει τα πάντα. Για τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης έρχεται η απελευθέρωση. Για τους Έλληνες του Μελένικου η προσφυγιά. Τέσσερις νέοι, οι ήρωες του βιβλίου ενηλικιώνονται. Τι μένει από αυτούς εκτός από μια φωτογραφία;

    Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ, ο συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι», από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

    Θα μιλήσουν ο διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, ο καθηγητής πολιτικής ιστορίας της Νομικής του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης.

    Μια τοιχογραφία - χρονικό μιας ολόκληρης εποχής μέχρι το εφιαλτικό καλοκαίρι του 1936, το σκοτεινό ξημέρωμα της 4ης Αυγούστου και το κάψιμο των βιβλίων στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Ένα βιβλίο-κατάδυση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του πλούτου, των κοσμικών χορών, των κοινωνικών σκανδάλων, της ελληνικής κουζίνας και της πρακτορολογίας.

    Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Χρόνια σαν βροχή», από τις εκδόσεις Ιανός.

    Θα μιλήσουν η Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο στιχουργός Φίλλιπος Γράψας, και ο συγγραφέας - μουσικός, Θωμάς Κοροβίνης.

    Πρόκειται για ένα εκτεταμένο ανέκδοτο αυτοβιογραφικό κείμενο του Σταύρου Κουγιουμτζή, όπου ο δημιουργός αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, το έργο του, τις συνεργασίες του και τις σχέσεις τους με άλλους δημιουργούς. Όλοι οι στίχοι που έγραψε, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών για τον ίδιο και το έργο του καθώς και αναλυτική δισκογραφία.

    Θα ακολουθήσει ολιγόλεπτο μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από τους: Μαρία Κουγιουμτζή, Μανώλη Χατζημανώλη (τραγούδι), Κώστα Ματσίγκο (κιθάρα) και Δημήτρη Ατζέμη (μπουζούκι).

    [09] ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2005 (11:25 UTC+2)

    Εκθεση ζωγραφικής της Ξανθίππης Σακελλαρίδου, με τίτλο «Βάλε ένα αυτοκίνητο στο σαλόνι σου» θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Υδρευσης Θεσσαλονίκης (28ης Οκτωβρίου 49, παραπλεύρως του FIX), αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 20.30 μμ.

    Η ζωγράφος παρουσιάζει 17 έργα της, με θέμα εμπνευσμένο από συλλεκτικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μοναδικά στο είδος τους. Κατορθώνει να συνδυάσει εικαστικά τα ογκώδη βιομηχανικά μηχανήματα του Μουσείου με τα αποτελέσματα μιας βιομηχανικής παραγωγής που αποτελούν τα αυτοκίνητα, που η ίδια έχει επιλέξει σαν θέμα ζωγραφικής.

    Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005 με ώρες λειτουργίας 10.00 π.μ. με 14.00 μ.μ. και 18.00 μ.μ. με 20.30 μ.μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι δωρεάν.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 21 October 2005 - 18:14:00 UTC