Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ V-PRC ΚΑΙ ALCO ΓΙΑ "ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ"
  • [02] ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • [03] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ
  • [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
  • [05] ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΣΚΗΣΕ Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
  • [06] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΕ ΣΕ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
  • [07] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
  • [08] ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [09] ΣΤΟΥΣ 110 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΙΝΔΙΕΣ
  • [10] ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΜΙΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Ν.ΔΕΛΧΙ
  • [11] Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  • [01] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ V-PRC ΚΑΙ ALCO ΓΙΑ "ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ"

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (15:13 UTC+2)

    Μπορεί οι κάτοικοι αυτής της χώρας να περνούν πολλές ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εγκρίνουν ό,τι προβάλλεται. Απόδειξη, τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας V-PRC που δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για τη δημοσιογραφία και τα «έκτακτα τηλεδικεία».

    Σε ποσοστό 71% οι Έλληνες θεωρούν ότι οι λεγόμενες ενημερωτικές εκπομπές και κάποια δελτία ειδήσεων της TV τείνουν στη δημιουργία εντυπώσεων χάριν της τηλεθέασης παρά στην αντικειμενική ενημέρωση (13%). «Παραβιάζει συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα» υποστηρίζει ποσοστό 44% ο τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας. Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (74%) θεωρεί ότι η ιδιωτική τηλεόραση εξυπηρετεί κυρίως τα «επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των καναλιών».

    Στο μεταξύ, σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης (80%) θέλει να βγαίνουν όλα στη φόρα, ακόμα και αν σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται υπερβολές.

    Την αποκάλυψη των σκανδάλων ζητεί το 80,3% των οπαδών της ΝΔ, ενώ εκείνοι του ΠΑΣΟΚ δίνουν την ίδια απάντηση σε ποσοστό 79,3%.

    Τέλος, το 62,7% θεωρεί ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν κινούνται κατά της διαφθοράς, ενώ το 52,9% χαρακτηρίζει λανθασμένους τους χειρισμούς.

    [02] ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (15:33 UTC+2)

    Τα εθνικά μας θέματα και γενικότερα όλα τα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, θα συζητηθούν αύριο το απόγευμα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη της ΝΔ έχουν προκαλέσει οι θέσεις που διατύπωσε ο βουλευτής Κερκύρας του κόμματος, Νίκος Γεωργιάδης, σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με την ονομασία Μακεδονία, έχει κληθεί αύριο σε απολογία από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου.

    [03] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (19:53 UTC+2)

    Με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επικοινώνησε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε συναντηθεί προ δεκαημέρου, περίπου, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα του Πατριαρχείου.

    [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (18:32 UTC+2)

    Με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης της Αθήνας», την επανεκλογή του Φάουστο Μπερτινότι στη θέση του προέδρου και την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες του 1ου συνεδρίου του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» που οργάνωσε ο Συνασπισμός και συμμετείχαν 400 αντιπρόσωποι από 17 κόμματα.

    Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προσδοκίες και ερωτηματικά, τώρα μετά τη λήξη των εργασιών «φεύγουμε με τη συνείδηση ότι όλοι εμείς, από νέα αριστερά, κομμουνιστικά, εργατικά κόμματα, από προωθημένες οικολογικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, είμαστε μέλη του ίδιου κόμματος».

    «Φεύγουμε από εδώ με τη Διακήρυξη της Αθήνας και τις πολιτικές αποφάσεις μας, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος, όχι για να τις πάμε στα εθνικά μας γραφεία, αλλά για να μπούμε στην κοινωνία, στους ανέργους, στους απολυμένους, στους μετανάστες, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στη νεολαία, για να παλέψουμε με όλους αυτούς με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και θα την αλλάξουμε».

    Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φάουστο Μπερτινότι, σε δήλωσή του τόνισε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα δύναμη αριστεράς στην Ευρώπη για τη δημιουργία μιας πραγματικής εναλλακτικής λύσης για τις κοινωνίες. Ο κ. Μπερτινότι σημείωσε επίσης ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κίνηση αυτή, δηλαδή η οικοδόμηση μιας δύναμης που θα αποτελεί την πιο ριζοσπαστική έκφραση αντίθεσης στη δεξιά, μια δύναμη που θα είναι μια πρόκληση, που θα θέτει προκλήσεις στους μεταρρυθμιστές.

    Ο κ. Μπερτινότι τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω διεύρυνσης του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά, ενώ σημείωσε ότι «στο επίκεντρο του προγράμματός μας υπάρχει μια νέα Ευρώπη, μια Ευρώπη ειρήνης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υπέρ της Δημοκρατίας»

    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Στη «Διακήρυξη της Αθήνας» υπογραμμίζεται η διαπίστωση του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων επιλογών «οι οποίες αποφασίζονται στις Βρυξέλλες και είναι και οι πολιτικές που αποφασίζονται από τις εθνικές κυβερνήσεις». Με την Διακήρυξη τα μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά απευθύνουν έκκληση προς όλους «ώστε να υπάρξει σύγκλιση των κινημάτων και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων που αγωνίζονται να ανατρέψουν τις προτεραιότητες και να αλλάξουν τις πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί ως τώρα».

    Το Κόμμα Ευρωπαϊκή Αριστερά δεσμεύεται με την Διακήρυξη να αγωνιστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και της «επισφαλούς εργασίας», κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Θα επιμείνει σε έναν άμεσο επαναπροσανατολισμό του προϋπολογισμού και των οικονομικών πολιτικών της Ε.Ε., με το σκεπτικό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δημοκρατικά ελεγχόμενη, θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία της απασχόλησης και μιας ανάπτυξης, η οποία θα ήταν πέρα από τις επιταγές της αγοράς προσανατολισμένη ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Ε.Ε.

    Η Διακήρυξη εκφράζει την αντίθεση των αριστερών κομμάτων «στις ισχύουσες μεταναστευτικές πολιτικές που καθορίζονται από τα αστυνομικά και αντιτρομοκρατικά μέτρα», ενώ υποστηρίζουν «έναν κόσμο χωρίς πολέμους» και απαιτούν «μια ευρωπαϊκή πολιτική για την ειρήνη, ενάντια στην στρατιωτικοποίηση και τη λογική των πολιτικών πολέμου των υπερδυνάμεων».

    [05] ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΣΚΗΣΕ Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (17:52 UTC+2)

    Με έντονη κριτική στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.Α.) αλλά και εκτενή αναφορά στον εορτασμό των εθνικών επετείων η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, έκλεισε τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, που είχε ως θέμα την νεολαία.

    Η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ενίσχυσης της ΚΝΕ και την ηλικιακή ανανέωση των οργάνων του κόμματος είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν «και πολλές μαζικές στρατολογίες στην ΚΝΕ και καλύτερες δυνατότητες αφομοίωσής τους». Η γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα λύσουμε το ζήτημα της αφομοίωσης 'στενεύοντας' τις στρατολογίες, κλείνοντας την πόρτα στην απαίτηση για μαζικές στρατολογίες στην ΚΝΕ, ούτε όμως και οι μαζικές στρατολογίες στην ΚΝΕ θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις από μόνες τους ισχυροποίησής της».

    Μπορούμε, σημείωσε «να κάνουμε και τα δυο» δηλαδή «να μην αντιπαρατίθεται το ένα στο άλλο, αρκεί ως κόμμα να δουλέψουμε στο πνεύμα που έχουμε συζητήσει και αναμφισβήτητα η ίδια η ΚΝΕ με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, να βελτιώσει και την εσωτερική της λειτουργία ούτως ώστε τα νέα παιδιά να μπορούνε να ενσωματώνονται και να πείθονται για την αναγκαιότητα, τη σημασία και την αξία της οργανωμένης ζωής».

    Αναφερόμενη στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που οργάνωσε ο Συνασπισμός το Σαββατοκύριακο η κ. Παπαρήγα επικέντρωσε την κριτική της στην ομιλία του προέδρου του κ. Μπερτινότι και στο σύνθημα ότι «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή» για να υπογραμμίσει ότι «αυτή η εφικτή Ευρώπη δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από τη σημερινή Ευρώπη της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης».

    Τέτοιες αντιλήψεις, πρόσθεσε, όμως μπορεί να νοθεύσουν τον ριζοσπαστισμό της νεολαίας. ’λλωστε, το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς συνειδητά και με επιλογή παίζει αυτό το ρόλο της υπονόμευσης ενός ριζοσπαστισμού που υπάρχει, ενισχύεται και μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αύριο».

    Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο κορμός και βάση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ο οπορτουνισμός και πρόσθεσε: «Δεν είναι σοσιαλδημοκρατικός ρεφορμισμός. Είναι οι δυνάμεις που βγήκαν από τις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος κι απαρνήθηκαν την επιστημονική θεωρία του σοσιαλισμού. Επομένως δεν μπορείς να τους κρίνεις με τον ίδιο τρόπο όπως δυνάμεις που θα αποσπαστούν από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, λαϊκές εργατικές και θα κουβαλάνε μαζί τους μικροαστικές απόψεις. Είναι διαφορετικής ποιότητας προβλήματα. Γι' αυτό και το ιδεολογικό μέτωπο κατά του οπορτουνισμού και των μασκαρεμένων 'επαναστατικών' συνθημάτων πρέπει να ενταθεί. Αλλιώς το μέτωπο προς την αστική ιδεολογία, που είναι ο κύριος αντίπαλος, θα είναι αδύναμο».

    Απαντώντας σε απόψεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον τρόπο εορτασμού των εθνικών επετείων και την κατάργηση των παρελάσεων η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι οπορτουνιστές πάλι έδωσαν τα ρέστα τους για το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις ή όχι στις εθνικές εορτές». Δηλαδή «αν πρέπει να γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου ή όχι. Ειπώθηκε μάλιστα ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε τότε, γιατί το κίνημα ηττήθηκε στην Ελλάδα. Και να μην γιορτάζουμε το 1821 αφού ηττήθηκε το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και ήρθαν οι ξένες δυνάμεις στην Ελλάδα. Έφτασαν να λένε ακόμα ότι η νεολαία δεν χρειάζεται ήρωες σήμερα. Χρειάζεται όμως προσωπικότητες αστικές, αυτό δεν το είπαν αλλά».

    Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα, ωστόσο, όπως υπογράμμισε «είναι εύκολη λύση να πούμε καταργείστε και τις παρελάσεις και τις γιορτές στα σχολεία, πολύ περισσότερο που τον γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου τον ξεκίνησε το ΕΑΜ νέων, βρήκαμε παλιότερα έντυπα του κόμματος που δείχνουν πως καθιερώθηκε το '42 ο γιορτασμός του 'ΟΧΙ' οπότε και έγινε η πρώτη μεγάλη διαδήλωση, την οποία προκάλεσε η ΕΠΟΝ και φυσικά δεν χαιρέτησε το ΕΑΜ Νέων το 'ΟΧΙ' του Μεταξά».

    Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας: «Θέλουν να καταργήσουν εκδηλώσεις που δείχνουν τη λαϊκή παρέμβαση και εξέγερση. Εμείς θα τις τιμάμε ανεξάρτητα από το πώς εξελίχτηκε ένας αγώνας. Και μάλιστα έφτασαν να πουν ότι πρέπει να γίνονται άλλες γιορτές στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη, όπου γιορτάζουν τον σχηματισμό του εθνικού αστικού κράτους π.χ. πότε ενώθηκε η Γερμανία κ.λπ. που βεβαίως για εκείνη την εποχή ήταν μια προοδευτική εξέλιξη σε σχέση με την φεουδαρχία αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ πονηρά και πρέπει να ανοίξουμε και τέτοια θέματα, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα μας, το προοδευτικό ριζοσπαστικό κίνημα μπορεί να δώσει το πραγματικό νόημα σ' αυτές τις επετείους».

    [06] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΕ ΣΕ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

    Βρυξέλλες, 30 Οκτωβρίου 2005 (12:04 UTC+2)

    Ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν στο θέμα της τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Μπατζελή.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Οκτωβρίου 2005 ότι δεν έχει ακόμη λάβει πλήρη τεκμηρίωση των ελληνικών προτάσεων και θεωρεί ότι προκειμένου η τιτλοποίηση να αποτελεί μηχανισμό μείωσης του ελλείμματος το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να έχει μεταφέρει τους περισσότερους κινδύνους και τα οφέλη στον ιδιωτικό τομέα. Σε αντίθετη περίπτωση η τιτλοποίηση θεωρείται ως δανεισμός.Ερώτημα συνεπώς γεννάται σχετικά με τη σύναψη συμβολαίου του ελληνικού δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, το οποίο ακόμη μένει να απαντηθεί.

    Σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής η κυρία Μπατζελή τόνισε ότι δεν είναι ακόμη σαφής η τελική θέση της Επιτροπής για το ελληνικό αίτημα ενόψει μάλιστα και της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομίας στις 3 Νοεμβρίου.

    Επισυνάπτεται η ερώτηση της κ. Μπατζελή και η απάντηση της ΕΕ:

    Θέμα: Τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και ελληνικό δημόσιο έλλειμμα

    "Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ως δημόσια έσοδα που θα καλύψουν μέρος του δημοσίου ελλείμματος το οποίο προήλθε μετά την απογραφή στην οποία προέβη το 2004.

    Η τιτλοποίηση οφειλών είναι ένα καθαρά προσωρινό μέτρο το οποίο δεν βελτιώνει στην ουσία την πραγματική οικονομική κατάσταση για την οποία υπάρχουν άλλωστε και σημαντικές αποκλίσεις από τις προβλέψεις της κυβέρνησης στο ύψος των φορολογικών εσόδων, λόγω υπολειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών, και στον ρυθμό ανάπτυξης.

    Σε ποια φάση βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της αποδοχής ή όχι της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως μηχανισμού κάλυψης του δημοσίου ελλείμματος;

    Ποιες προϋποθέσεις, όρους και εγγυήσεις θα ζητήσει η Επιτροπή και η Eurostat σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, εφόσον σε άλλες χώρες μέλη έχει απορρίψει παρόμοιο αίτημα ή σε άλλες χώρες δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα";

    [07] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2005 (09:14 UTC+2)

    Για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις μετόχων των εξής εταιριών:

    ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10

    ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

    Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Τράπεζας, την 31/10/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο "Αμαλία", Λεωφ. Αμαλίας 10, Σύνταγμα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συγχώνευση της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. με την εταιρεία ΠΡΟΟΔΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΕ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Έγκριση του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως. 2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω της συγχωνεύσεως, περιλαμβανομένης αυξήσεως με κεφαλαιοποίηση για λόγους στρογγυλοποίησης και μεταβολής της ονομαστικής αξίας της μετοχής, και αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού. 3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής δια κεφαλαιοποιήσεως υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων της Τράπεζας, βάσει του ν. 2065/1992, και αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού. 4. Τροποποίηση του καταστατικού, με σκοπό την προσαρμογή του στις διατάξεις του ν. 3156/2003 και την παροχή στο Διοικητικό Συμβούλιο αρμοδιότητας για έκδοση ομολογιακών δανείων σύμφωνα με τον νόμο αυτό. 5. Ενημέρωση των μετόχων σχετικά με την απόκτηση ιδίων μετοχών. Στη συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να μετάσχουν είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο όλοι οι μέτοχοι της Τράπεζας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου. Για να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους - μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή (εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.) μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε. - και να καταθέσουν στην Τράπεζα (Τμήμα Μετόχων, Σανταρόζα 5, Αθήνα, τηλ. 210 - 3357158, 210 - 3357159) τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως της συνελεύσεως. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να κατατεθούν στην Τράπεζα και τα έγγραφα αντιπροσωπείας.

    ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε.

    1η Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 31/10/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο Χαλάνδρι, Μεσογείων 357-359, Μέγαρο ΑΡΚΑΤ, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων με αγορά ή πώληση κατά περίπτωση και για την διάθεση των τυχόν μη αναληφθησομένων (αδιαθέτων) μετοχών. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού (περί μετοχικού κεφαλαίου) συνεπεία της ανωτέρω αύξησης. Σύμφωνα με το καταστατικό, οι κύριοι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οφείλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο να προσκομίσουν στο Ταμείο της Εταιρίας στη Λ. Μεσογείων 357-359, 152 31 Χαλάνδρι πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης: - Σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών από τους χειριστές τους ή από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ΑΕ. - Επίσης εντός της ίδιας προθεσμίας των πέντε (5) ημερών πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της 1ης Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 31/10/2005 οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν δι' αντιπροσώπου στην ανωτέρω Συνέλευση, πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στο Ταμείο της Εταιρίας τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους.

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 31/10/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19,5 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' συγκρότημα, δεξιά για το βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση απόσχισης από την Εταιρεία των κλάδων των Τηλεπικοινωνιακών λύσεων (Telecom Solutions) και των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Defense Electronic Systems) και εισφορά τους στις Ανώνυμες Εταιρίες ΗΛΙΔΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και ΠΡΑΞΙΣ (PRAXIS) ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93. 2. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή των σχετικών Συμβολαιογραφικών πράξεων εισφοράς των κλάδων και τη διενέργεια κάθε άλλης σχετικής πράξης ή δήλωσης.

    Οι κ.κ. Μέτοχοι και οι αντιπρόσωποί τους για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ως άνω Έκτακτη Γ.Σ., πρέπει, κατά το Νόμο και το Καταστατικό, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γ.Σ., να δηλώσουν τον αριθμό των μετοχών με τον οποίον επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γ.Σ., απευθυνόμενοι στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, εφόσον η προς κατάθεση ποσότητα βρίσκεται στον Ειδικό Λογαριασμό, διαφορετικά στους χειριστές Λογαριασμών Χρεογράφων που έχουν εξουσιοδοτήσει, προκειμένου να τους εκδοθεί αποδεικτικό δέσμευσης, και να καταθέσουν τα τυχόν πληρεξούσιά τους στα γραφεία της Εταιρίας μέσα στην ίδια προθεσμία.

    ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠ. Α.Ε.Ε.Χ.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 31/10/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Λεωφ. Αμαλίας 10, Σύνταγμα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συγχώνευση της Εταιρείας με την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Έγκριση του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως. Στη συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να μετάσχουν είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο όλοι οι μέτοχοι της Εταιρείας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου. Για να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) ή μέσω του ΚΑΑ, εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ - και να καταθέσουν στην Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. είτε στο Τμήμα Μετόχων (Σανταρόζα 5, Αθήνα, τηλ. 210 3357158-9) είτε σε οποιοδήποτε κατάστημα αυτής τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να κατατεθούν και τα έγγραφα αντιπροσωπείας.

    VETERIN A.B.E.E.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 31/10/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στον Ασπρόπυργο Αττικής, Θέση Βραγκό με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επικύρωση εκλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκε σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. 2. Απαλλαγή των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση του 2004, μετά από ειδική ψηφοφορία με ονομαστική κλήση, σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 27 του Καταστατικού της Εταιρείας. 3. Έγκριση καταβληθείσας αποζημίωσης προς τον κ. Αλέξανδρο Καραμπά. 4. Έγκριση της πώλησης και μεταβίβασης των συμμετοχών της Εταιρείας στις εταιρείες: ΣΥΝΘΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΑΒΕΕ και ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ, καθώς και ακινήτων της Εταιρείας στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης και Ασπροπύργου Αττικής. 5. Έγκριση διακοπής δραστηριοποίησης της Εταιρείας στην εμπορία και παραγωγή αγροχημικών προϊόντων και σπόρων. 6. Μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας σε 0,30 ΕΥΡΩ με ταυτόχρονη διαγραφή ζημιών προηγούμενων χρήσεων. 7. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων, παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων. 8. Εκλογή νέου Δ.Σ. 9. Λοιπά θέματα - Ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γ.Σ. είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας να καταθέσουν στην Εταιρεία τη σχετική βεβαίωση από το Κ.Α.Α., σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 2396/1996 ή βεβαίωση που να αντιστοιχεί σε βεβαίωση του Κ.Α.Α. πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Έκτακτης Γ.Σ.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11

    Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 02/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στo Μέγαρο Θ. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, επί των οδών Αιόλου 82-84 & Σοφοκλέους, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μεταφορά των Κεντρικών Γραφείων της Εταιρίας. - Τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρίας. 2. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με την καταβολή μετρητών κατά ποσό ΕΥΡΩ 129.106.800,00 και με την έκδοση νέων μετοχών. - Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας. 3. Διάφορες ανακοινώσεις και λοιπά θέματα. Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, αυτοπρόσωπα ή με αντιπρόσωπο, όλοι οι μέτοχοι της Εταιρίας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Συνέλευση πρέπει, μέσω του χειριστού τους στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (ΣΑΤ) να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν απ' αυτόν Βεβαίωση Δεσμεύσεως Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2005, στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Αθήνα). Σε περίπτωση που δεν έχει οριστεί χειριστής και οι μετοχές ευρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό του Σ.Α.Τ., Βεβαίωση Δεσμεύσεως Μετοχών θα χορηγείται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Πλατεία Μαυροκορδάτου & Αχαρνών 17, Αθήνα). Οι Μέτοχοι μπορούν να καταθέσουν τις Βεβαιώσεις Δεσμεύσεως Μετοχών και σε οποιαδήποτε άλλη Τράπεζα στην Ελλάδα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να προσκομίσουν την απόδειξη που θα τους χορηγηθεί μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσωπείας στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Αθήνα) μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2005.

    ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 02/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00, στην έδρα της εταιρίας, οδός Σέκερη 1, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Συμπλήρωση του σκοπού της Εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της, με την προσθήκη της ακόλουθης περιόδου στην παράγραφο 1 αυτού: «Η παραγωγή και εμπορία οποιασδήποτε μορφής ενέργειας». 2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προς προσαρμογή του αριθμού των μελών του στα νέα όρια του πρόσφατα τροποποιηθέντος καταστατικού της Εταιρείας. 3. Επικύρωση εκλογής νέου μέλους Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου. 4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις αποκτηθείσες ίδιες μετοχές της εταιρείας, στα πλαίσια του άρθρου 16 κν 2190/20, ιδίως τις διατάξεις των παρ 5, 6 σε συνδ. με 12,13 του ιδίου άρθρου, επί δε περιπτώσεως της παρ. 12 λήψη απόφασης για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και κωδικοποίησή του. 5. Διάφορες ανακοινώσεις, προτάσεις, αποφάσεις. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, προσωπικώς ή εκπροσωπούμενοι, έχουν οι κάτοχοι μιας τουλάχιστον μετοχής, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Καταστατικού. Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Συνέλευση πρέπει, μέσω του χειριστού τους στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν απ' αυτόν βεβαίωση δεσμεύσεως μετοχών, την οποία, μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης, πρέπει να καταθέσουν πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρείας (Σέκερη 1, Αθήνα 106 71). Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί χειριστής και οι μετοχές ευρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, βεβαίωση δεσμεύσεως μετοχών θα χορηγείται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Μαυροκορδάτου & Αχαρνών 17).

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 02/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στην αίθουσα Συσκέψεων του 6ου ορόφου του κτιρίου της Τράπεζας Πειραιώς (Λ. Συγγρού 87), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Παροχή εγκρίσεως για την απόκτηση παγίου στοιχείου (ακινήτου) κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 10 κ.ν. 2190/1920. 2. Διάφορες Ανακοινώσεις. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους και να παραλάβουν σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών, η οποία θα εκδοθεί από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Κ.Α.Α.), την οποία πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα νομιμοποιητικά έγγραφα, για τυχόν αντιπροσώπευσή τους, στα γραφεία της εταιρείας (Λεωφ. Μεσογείων αριθμ. 2-4, Αθήνα, Πύργος Αθηνών - Κτίριο Α' - 7ος όροφος), τουλάχιστον πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την παραπάνω ορισθείσα ημερομηνία για την σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

    SPACE HELLAS A.E.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 02/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της έδρας αυτής, Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 312 με θέμα ημερήσιας διάταξης: ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «SPACE NET ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SPACE HELLAS A.E. ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ. Οι μέτοχοι και οι αντιπρόσωποι των μετόχων, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση πρέπει κατά τον νόμο και το καταστατικό, πέντε (τουλάχιστον) ημέρες πριν από την πιο πάνω ημέρα σύγκλησης της Συνέλευσης, να δηλώσουν τον αριθμό των μετοχών με τον οποίον επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γ.Σ., απευθυνόμενοι στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, εφόσον ο προς κατάθεση αριθμός μετοχών βρίσκεται στον Ειδικό Λογαριασμό, διαφορετικά στους χειριστές Λογαριασμών Χρεογράφων που έχουν εξουσιοδοτήσει, προκειμένου να τους εκδοθεί αποδεικτικό δέσμευσης, και να καταθέσουν τα τυχόν πληρεξούσιά τους στα γραφεία της Εταιρείας, μέσα στην ίδια προθεσμία. Διευκρινίζεται ότι οι μέτοχοι που δεν θα έχουν προσκομίσει εμπρόθεσμα το πιο πάνω αποδεικτικό δέσμευσης, δεν θα γίνουν δεκτοί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

    ΓΕΚΕ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 02/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, στην Αθήνα, Κηφισίας 43, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση της ληφθείσης απόφασης από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 24/06/2005 επιστροφής μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων από την δημόσια εγγραφή του έτους 2000 με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ. Κ2-9496/29/07/05 του Υπουργείου Ανάπτυξης (Διεύθυνση ΑΕ & Πιστεως). 2. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο(δημόσια εγγραφή) χωρίς την έκδοση νέων μετοχών αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής. 3. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και επιστροφή ολόκληρου του ποσού της μειώσεως σε μετρητά στους μετόχους της εταιρείας. 4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού. 5. Λοιπά θέματα και διάφορες ανακοινώσεις. Στη συνέλευση δικαιούνται σύμφωνα με το καταστατικό να παραστούν όλοι οι μέτοχοι, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο. Όσοι από τους μετόχους επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν, μέσω του χειριστή του λογαριασμού τους, στον οποίον είναι καταχωρημένες οι μετοχές τους, στο ΣΑΤ ή μέσω του κεντρικού αποθετηρίου αξιών, για μετοχές που έχουν καταχωρηθεί στον ειδικό λογαριασμό τους, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών που εκδίδει το κεντρικό αποθετήριο αξιών, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων τους στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Κηφισίας 43, Τ.Κ 11523 πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11

    ΟΤΕ Α.Ε

    Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 04/11/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού, Κηφισίας 99, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση πρότασης για τυπική κατάργηση των προγραμμάτων διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) στα διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό του ΟΤΕ καθώς και στα διευθυντικά στελέχη συνδεδεμένων με τον ΟΤΕ εταιρειών, τα οποία εγκρίθηκαν με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων της 4-9-2001 και της 28-1-2002. 2. Καθορισμός αποζημιώσεων του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Αμοιβών και Ανθρώπινου Δυναμικού, από 1.7.2005. 3. Διάφορες ανακοινώσεις. Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι, αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, πρέπει: - Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές δεν ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών, που κατέχουν, μέσω του χειριστή τους και να παραλάβουν απ' αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ. Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης, όπως και τα έγγραφα νομιμοποίησης τυχόν αντιπροσώπων των Μετόχων. - Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν, με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ΑΕ, το σύνολο ή μέρος των μετοχών, που κατέχουν και να παραλάβουν από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ, Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω συνέλευσης όπως και τα έγγραφα νομιμοποίησης τυχόν αντιπροσώπων των Μετόχων. - Εάν δεν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους, να καταθέσουν τα αποθετήρια έγγραφα των μετοχών τους στο Ταμείο του ΟΤΕ Κηφισίας 99 Μαρούσι ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης και στην ίδια προθεσμία να προσκομίσουν και να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ, Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, τις σχετικές αποδείξεις κατάθεσης των αποθετηρίων εγγράφων των μετοχών και τυχόν έγγραφα αντιπροσωπείας.

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 04/11/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην έδρα της εταιρίας, 18ο χλμ Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στον Ασπρόπυργο, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 και του Κ.Ν. 2190/1920. 2. Παροχή άδειας για σύναψη συμβάσεων εργασίας ή εντολής της εταιρίας με μέλη του Δ.Σ. και καθορισμός ανωτάτου ορίου των αποδοχών τους. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το νόμο και το άρθρο 12 του καταστατικού της εταιρίας, οφείλουν να καταθέσουν στα γραφεία της έδρας της εταιρίας (18ο χλμ Εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, Ασπρόπυργος) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ως άνω ορισθείσα για την Συνέλευση ημερομηνία, ορίζοντας ταυτόχρονα και τον τυχόν αντιπρόσωπό τους, την σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης των Μετοχών τους που θα παραλάβουν από τον Χειριστή του λογαριασμού τους στο ΣΑΤ εάν οι μετοχές τους δεν βρίσκονται στον Ειδικό λογαριασμό ή από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ Α.Ε. εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό λογαριασμό.

    Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.E.Β.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 04/11/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, sτο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο 2ον χλμ περιφερειακής οδού Σχηματαρίου-Οινόης, στην θέση Ραχίλη, Σχηματάρι Βοιωτίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, για την δημιουργία φυτειών αμυγδάλων σε ιδιόκτητες ή μισθωμένες αγροτικές εκτάσεις. Σχετική τροποποίηση του άρθρου του καταστατικού που αφορά τον σκοπό της εταιρείας. 2. Αγορά από την εταιρεία ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 Κ.Ν. 2190/1920 μέχρι 10% του συνόλου των μετοχών της, αφαιρουμένων των όσων κατέχει από προηγούμενες αγορές. 3. Διάφορες ανακοινώσεις. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω Έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν: Εάν οι μετοχές τους δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό ΚΑΑ, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους μέσω του χειριστή τους και να παραλάβουν από αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης την οποία, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης, πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στην Εταιρεία α) στην έδρα της στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 2, 105 62 Αθήνα, τηλ. 210 3428103, fax: 210 3421626 ή β) στο εργοστάσιο 2ον χλμ περιφερειακής οδού Σχηματαρίου-Οινόης, θέση Ραχίλη, 320 09 Σχηματάρι Βοιωτίας, τηλ. 22620 47700, fax: 22620 57113. Εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό ΚΑΑ, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το οποίο εκδίδει και παραδίδει τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης, την οποία πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης, πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στις ανωτέρω διευθύνσεις. Επίσης εντός της ίδιας πενθήμερης προθεσμίας πριν από την σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν δι' αντιπροσώπου στην ανωτέρω Συνέλευση πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στην Εταιρεία τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11

    ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 07/11/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, στα γραφεία της εταιρίας, Σόλωνος 98, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συμπλήρωση σκοπού της εταιρείας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού. 2. Επαύξηση των μελών του Δ.Σ. από 5 μέλη σε 7 μέλη και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 13 του Καταστατικού. 3. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κάθε μέτοχος που επιθυμεί να μετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο και να ψηφίσει σε αυτή πρέπει σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό να ζητήσει από το χειριστή του λογαριασμού του ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη δέσμευση του συνόλου ή μέρους των μετοχών του και να καταθέσει στα γραφεία της εταιρείας, Σόλωνος 98 - Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Συνέλευσης, βεβαιώσεις του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς του.

    ΤΡΙΤΗ 8/11

    ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 08/11/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, στην Θεσσαλονίκη, Αντώνη Τρίτση 21, Πυλαία, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 565.200,00 Ευρώ με κεφαλαιοποίηση ισόποσου ποσού από το ειδικό αποθεματικό που έχει σχηματισθεί από τη διαφορά της τιμής έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο, με την έκδοση 942.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0.60 Ευρώ εκάστη, και τη δωρεάν διανομή στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 2 (δύο) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 (δέκα) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας. 3. Κωδικοποίηση του καταστατικού της εταιρίας. 4. ’λλα θέματα και ανακοινώσεις. Για την συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, ο κ.κ. Μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), μέσω του χειριστή τους τον αριθμό των μετοχών με τις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όσοι από τους μετόχους διατηρούν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό του Σ.Α.Τ., πρέπει να τις δεσμεύσουν στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ΑΕ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σχετικές βεβαιώσεις δέσμευσης πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία (Τμήμα Μετόχων) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πρέπει να κατατεθούν στην εταιρία και πληρεξούσια των αντιπροσώπων τους.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 14/11/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και Συστημάτων Πληροφορικής, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (19,5 χ.θ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' Συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα από Παιανία προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση του από 28-7-05 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Εταιρείας μας με απορρόφηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ και το διακριτικό τίτλο INTRAMET μετά από ακρόαση: α) του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Απορροφώμενης εταιρείας, β) της έκθεσης του Ορκωτού-Ελεγκτή -Λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Απορροφώμενης εταιρείας, γ) της έκθεσης του Πιστωτικού Ιδρύματος σχετικά με τις αποτιμήσεις αξιών των συγχωνευομένων εταιρειών, του καθορισμού της σχέσης ανταλλαγής των συγχωνευομένων εταιρειών και των λοιπών στοιχείων που προβλέπονται στο άρθρο 322 του Κανονισμού του Χ.Α., δ) της επεξηγηματικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης. 2. Έγκριση της συγχώνευσης της Εταιρείας μας με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ και το διακριτικό τίτλο INTRAMET, σύμφωνα με τα άρθρα 69 - 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και τα άρθρα 1 - 5 του Ν. 2166/1993. 3. Παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας), κατ' εφαρμογή του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920, της συγχώνευσης της Εταιρείας μας με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ και το διακριτικό τίτλο INTRAMET. 4. Παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης σύμβασης συγχώνευσης και για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. 5. Έγκριση όλων των μέχρι σήμερα αποφάσεων και ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της Εταιρείας σχετικά με την ως άνω Συγχώνευση. 6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφωμένης Εταιρείας ύψους 6.510.000,00 ΕΥΡΩ με ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 328.125,00 ΕΥΡΩ, που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των 1.093.750 μετοχών της Απορροφωμένης Εταιρείας, τις οποίες η ίδια κατέχει και οι οποίες, συνεπεία αποσβέσεως λόγω συγχύσεως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 16 & 75 παρ. 4 του Κ.Ν. 2190/1920, πρέπει να ακυρωθούν. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας. Χορήγηση εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τη διάθεση και τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων. 7. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων, την κατάρτιση και έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας για την συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρείας με την επωνυμία "ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε." και το διακριτικό τίτλο "INTRAMET" και την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών της Εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης. 8. Τροποποίηση των άρθρων 1 (Σύσταση-Επωνυμία) και 3 (Σκοπός) του Καταστατικού της Εταιρείας. 9. Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας σε ενιαίο κείμενο. 10. Παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας), κατ' εφαρμογή του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920, για την αγορά ακινήτου. 11. Παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας) για τη σύναψη ή/και την τροποποίηση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με μέλη Δ.Σ. και λοιπά πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920. 12. Διάφορες ανακοινώσεις. Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να μετάσχουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο όλοι οι μέτοχοι της Εταιρείας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου. Για να μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους, μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή (εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.) μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε. και να καταθέσουν στην Εταιρεία (19,7 χ.θ. Νέας Οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Παιανία, τηλ. 210 6674346) τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να καταθέσουν στην Εταιρεία και τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους.

    ΙΝΤΡΑΜΕΤ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 14/11/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ Ελληνική Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και Συστημάτων Πληροφορικής, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (19,5 χ.θ. της Νέας Οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' Συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα από Παιανία προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση του από 28-7-05 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο INTRAΚΑΤ με απορρόφηση της Εταιρείας μας μετά από ακρόαση: α) του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Απορροφώμενης εταιρείας, β) της έκθεσης του Ορκωτού-Ελεγκτή-Λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Απορροφώμενης εταιρείας, γ) της έκθεσης του Πιστωτικού Ιδρύματος σχετικά με τις αποτιμήσεις αξιών των συγχωνευομένων εταιρειών, του καθορισμού της σχέσης ανταλλαγής των συγχωνευομένων εταιρειών και των λοιπών στοιχείων που προβλέπονται στο άρθρο 322 του Κανονισμού του Χ.Α., δ) της επεξηγηματικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης. 2. Έγκριση της συγχώνευσης της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο INTRAΚΑΤ με απορρόφηση της Εταιρείας μας, σύμφωνα με τα άρθρα 69 - 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και τα άρθρα 1 - 5 του Ν. 2166/1993. 3. Παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας), κατ' εφαρμογή του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920, της συγχώνευσης της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο INTRAΚΑΤ με απορρόφηση της Εταιρείας μας. 4. Παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης σύμβασης συγχώνευσης και για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. 5. Έγκριση όλων των μέχρι σήμερα αποφάσεων και ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της Εταιρείας σχετικά με την ως άνω Συγχώνευση. 6. Διάφορες ανακοινώσεις. Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να μετάσχουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο όλοι οι μέτοχοι της Εταιρείας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου. Για να μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους, μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα 'Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή (εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.) μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε. και να καταθέσουν στην Εταιρεία (Γιάννουλη Λάρισας, 5ο χλμ. επαρχιακής οδού Λάρισας - Τυρνάβου) τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως της Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να καταθέσουν στην Εταιρεία και τα έγγραφα αντιπροσώπευσης.

    ΤΡΙΤΗ 15/11

    ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε. SPIDER

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 15/11/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στα γραφεία της εταιρίας, στο 5ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας στα Ιωάννινα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου δι' ακυρώσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 16 του ΚΝ 2190/1920, ενός εκατομμυρίου τριακοσίων τριάντα εννέα χιλιάδων πενήντα (1.339.050) ιδίων, κοινών ονομαστικών μετοχών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού. 2. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις. Οι εκ των κκ μετόχων επιθυμούντες να μετάσχουν πρέπει μέσω του χειριστού τους στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από τον ίδιο βεβαίωση δεσμεύσεως μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στην εταιρεία ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε τραπεζική ανώνυμη εταιρεία στην Ελλάδα και να προσκομίσουν τις αποδείξεις κατάθεσης και τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11

    HYATT REGENCY ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 16/11/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου για την διανομή έκτακτου πρόσθετου μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ύψους 23.520.000 Ευρώ ή 0,28 Ευρώ ανά μετοχή. 2. Θέσπιση προγράμματος διαθέσεως μετοχών σε στελέχη της Εταιρείας συνδεδεμένο με την πρόοδό της με την μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option). 3. Διάφορες ανακοινώσεις. Επειδή οι μετοχές της Εταιρείας είναι πλήρως αποϋλοποιημένες, οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει μέσω του χειριστού τους στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (ΣΑΤ) να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από τον ίδιο Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στην Εταιρεία, μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης τουλάχιστον (5) πέντε ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι την 9η Νοεμβρίου 2005 στα γραφεία της Εταιρείας (Αγ. Κωνσταντίνου 49, Μαρούσι 151 24, τηλ.: 210 61.49.800 & fax: 210 61.49.801), προκειμένου οι κ.κ. Μέτοχοι να μπορούν να λάβουν μέρος στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

    ΤΡΙΤΗ 29/11

    ALBIO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 29/11/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στα γραφεία της εταιρίας, στο 5ο ΧΛΜ της Εθνικής Οδού Λάρισας Αθηνών, Λάρισα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση: α) του από 31-8-2005 Σχεδίου Σύμβασης των ανωνύμων εταιριών ALBIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και β) της έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της απορροφούμενης εταιρίας. 2. Έγκριση της συγχώνευσης των ανωνύμων εταιριών ALBIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του κ.ν.2190/20 και των άρθρων 1-5 του ν.2166/93. 3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της πράξης σύμβασης συγχώνευσης. 4. Αλλαγή της επωνυμίας και τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού. 5. Αλλαγή του σκοπού και τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού. 6. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Τακτική Γενική Συνέλευση θα πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές που κατέχουν, μέσω του χειριστή τους ή μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, εάν ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό και να παραλάβουν σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών. Οι Βεβαιώσεις καθώς και τα έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων των Μετόχων, θα πρέπει να κατατεθούν πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρίας (5ο ΧΛΜ Εθν. Οδού Λάρισας Αθηνών-Λάρισας

    [08] ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 30 Οκτωβρίου 2005 (11:47 UTC+2)

    Η χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των χθεσινών δημοτικών εκλογών στη Σόφια και σε άλλους δέκα δήμους και κοινότητες της Βουλγαρίας, οι δήμαρχοι των οποίων εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

    Ένας στους τρεις εκλογείς, προσήλθε στην κάλπη στην πρωτεύουσα και στις δύο μεγάλες πόλεις Ρούσε και Ράζγραντ, όπου ψήφισε το μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος στις χθεσινές τοπικές εκλογές, η πολιτική σημασία των οποίων κρίνεται ως περιορισμένη από Βούλγαρους αναλυτές.

    Οι αναλυτές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στην αναμέτρηση στη Σόφια, όπου βρίσκονται χίλια πεντακόσια από τα δύο χιλιάδες εκλογικά τμήματα, στα οποία ψήφισε το 30% από το ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόρων.

    Ωστόσο, μόνο στις μικρές ορεινές πόλεις της Βόρειας Βουλγαρίας, Σεβλίεβο και Παναγιούριστε, εκλέχτηκαν δήμαρχοι που υποστηρίζονται από αριστερά κόμματα. Στις υπόλοιπες εννέα περιπτώσεις θα γίνουν οι συνηθισμένες «μονομαχίες» των δύο υποψηφίων το ερχόμενο Σάββατο.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το 66% των εκλογικών τμημάτων, η «μάχη της Σόφιας» θα κριθεί στο δεύτερο γύρο ανάμεσα στον ανεξάρτητο υποψήφιο Μπόικο Μπορίσοφ (39 %) και την βουλευτή Τατιάνα Δόντσεβα (24 %), την οποία υποστηρίζει το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ).

    Με αυτοπεποίθηση νικητή εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αντιπροσωπευτικών αποτελεσμάτων, αργά χθες το βράδυ, ο μέχρι πρόσφατα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μπόικο Μπορίσοφ. Οι "επιδόσεις" του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί με την ευθεία και απλή γλώσσα του, "μεταμόρφωσαν" τον στρατηγό Μπορίσοφ σε έναν από τους δημοφιλέστερους δημόσιους άνδρες της χώρας, με ποσοστά επιδοκιμασίας που φθάνουν το 80% σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια.

    Ως υποψήφιος δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για να αποκτήσει η Σόφια την ευρωπαϊκή όψη που δικαιούται, ενώ ευχαρίστησε τον Συμεών Σαξκομπουργκότσκι, που «του επέτρεψε να λάβει μέρος στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος». Το «Εθνικό Κίνημα Συμεών ο Β'» (ΕΚΣ) υποστήριξε επίσημα τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μιλέν Βέλτσεφ, ο οποίος βγήκε τέταρτος ανάμεσα στους πέντε κυρίους υποψηφίους με 13% των ψήφων.

    Από την πλευρά της η κα Δόντσεβα και ο αρχηγός του εκλογικού επιτελείου της Ρούμεν Οβτσάροφ (υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας) εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι σοσιαλιστές θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν τις «εφεδρείες» τους για το δεύτερο γύρο και υποστήριξαν ότι «όποιος ήθελε να ψηφίσει για τον κ. Μπορίσοφ το έκανε ήδη στον πρώτο γύρο». Αυτό το γεγονός, αυξάνει τις πιθανότητες της πρώτης γυναίκας που κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο σε δημοτικές εκλογές στη Σόφια στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, είπε ο κ. Οβτσάροφ.

    Ωστόσο, κύριο εμπόδιο στην επιδίωξη της αριστερής υποψήφιας να πετύχει την τελική νίκη είναι η μεγάλη διαφορά (15 % των ψήφων) που την χωρίζει από τον κ. Μπορίσοφ.

    Μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον περασμένο Ιούνιο, οι δημοτικές εκλογές στη Σόφια έγιναν ένα ακόμα «πικρό ποτήρι» για τη διχασμένη βουλγαρική Δεξιά, η οποία για πρώτη φορά στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχασε την αδιαμφισβήτητη πολιτική υπεροχή της στο παραδοσιακό «γαλάζιο κάστρο» της Σόφιας.

    Αμοιβαίες κατηγορίες για τη διάσπαση απεύθυναν ο Σβετοσλάφ Γαβρίισκι (16 % των ψήφων) υποψήφιος του κόμματος «Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία» (ΔΙΒ) με πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό Ιβάν Κόστοφ και ο Μίνκο Γερτζίκοφ (5 % των ψήφων) προσωρινός δήμαρχος, ο οποίος διεκδίκησε τη «μονιμοποίηση του στο αξίωμα για τα επόμενα δύο χρόνια με την υποστήριξη της «Ένωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων» (ΕΔΔ) και άλλων δώδεκα παρατάξεων του κεντροδεξιού χώρου.

    Ο διχασμός και η αντιπαράθεση των δεξιών κομμάτων ήταν η κύρια αιτία η Σόφια να μην έχει δεξιό δήμαρχο για πρώτη φορά μετά την έναρξη των δημοκρατικών αλλαγών στη Βουλγαρία, πριν δεκαπέντε χρόνια, δήλωσε ο κ.Γαβρίισκι. Επίσης, κατηγόρησε την ΕΔΔ για «πολιτικό εγωισμό» επειδή δεν υποστήριξε την - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - ισχυρή υποψηφιότητα του.

    Από την πλευρά τους ο κ. Γερτζίκοφ και ηγετικοί παράγοντες της ΕΔΔ υπενθύμισαν, ότι η παράταξη τους πρώτη έκανε την πρόταση για κοινό υποψήφιο των δεξιών δυνάμεων, την οποία ουσιαστικά απέρριψε το κόμμα του κ. Κώστοφ με την ανάδειξη της υποψηφιότητας του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γαβρίισκι.

    Μπ. Μπορίσοφ

    [09] ΣΤΟΥΣ 110 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΙΝΔΙΕΣ

    Δελχί, 30 Οκτωβρίου 2005 (13:00 UTC+2)

    Στους 110 αναρριχήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο ινδικό κρατίδιο ’ντρα Πραντές, ύστερα από τη σημερινή ανακάλυψη άλλων επτά πτωμάτων στα βυθισμένα βαγόνια.Πέντε άμαξες από τον συρμό Δέλτα Εξπρές εκτροχιάσθηκαν κι έπεσαν χθες σε πλημμυρισμένο ποταμό στον Ναλγκόντα.

    "’λλα οκτώ πτώματα βρέθηκαν σήμερα το πρωΐ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 110, και 60 από τους νεκρούς έχουν αναγνωρισθεί", τόνισε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων. ’λλα 104 άτομα τραυματίσθηκαν, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    "Τα περισσότερα από τα πτώματα ανασύρθηκαν από τα βαγόνια όταν το νερό υποχώρησε. Οι επιχειρήσεις των ομάδων συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν άλλες σοροί στον ποταμό, ή στα παρακείμενα κανάλια. Ο αριθμός των απωλειών δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο", τόνισε η ίδια πηγή.Το πρακτορείο ειδήσεων IANS ανεβάζει πάντως στους 123 τον αριθμό των νεκρών.

    [10] ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΜΙΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Ν.ΔΕΛΧΙ

    Νέο Δελχί, 30 Οκτωβρίου 2005 (12:50 UTC+2)

    Μία άγνωστη έως σήμερα οργάνωση από το Κασμίρ, ονόματι 'Ινκιλάμπι' (Επαναστατική), ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τριπλή βομβιστική επίθεση στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

    Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV24X7, η Ινκιλάμπι τηλεφώνησε σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στην θερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ Σριναγκάρ κι ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις στο Νέο Δελχί, προειδοποιώντας συνάμα για νέες επιθέσεις στο μέλλον. Μέχρι στιγμής πάντως διερευνάται η γνησιότητα της ανάληψης ευθύνης, και το γεγονός εάν πίσω από το όνομα της νέας αυτής οργάνωσης κρύβεται κάποια άλλη μεγαλύτερη.

    [11] Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

    Τεχεράνη, 30 Οκτωβρίου 2005 (12:44 UTC+2)

    Στη δήλωση ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε μία πλήρη αναστολή των υπερ-ευαίσθητων πυρηνικών του δραστηριοτήτων και κατήγγειλε ως «ψεύδος» το επιχείρημα της Δύσης ότι απλώς αυτό πρόκειται για ένα μέτρο «εμπιστοσύνης», προέβη ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    «Υποστηρίζουμε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στα εργοστάσια εμπλουτισμού ουρανίου και θα τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ, μιλώντας ενώπιον σπουδαστών, μελών των ισλαμιστικών παραστρατιωτικών, στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων,.

    «Η κυβέρνηση προσφάτως διαπίστωσε πως το επιχείρημα της εμπιστοσύνης είναι ψευδές κι εκείνο που θέλουνε είναι να μας στερήσουν από τον κύκλο παραγωγής πυρηνικών καυσίμων», τόνισε ο ίδιος, επικρίνοντας ταυτόχρονα την προηγούμενη (μετριοπαθή) κυβέρνηση, «η οποία υποχώρησε στο όνομα της εμπιστοσύνης, φθάνοντας έως του σημείου να αναστείλει οικιοθελώς τις δραστηριότητες παραγωγής πυρηνικών καυσίμων στο Ισπαχάν και στη Νατάνζ, οι οποίες είναι 100% νόμιμες».

    Εξάλλου, ο ιρανός πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεών του περί «διαγραφής του Ισραήλ από τον χάρτη», τονίζοντας πως δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επαναλάβει εκείνο που το ισλαμικό καθεστώς της χώρας του λέει τα τελευταία 27 χρόνια.

    Ο Αχμαντινετζάντ απέφυγε να μιλήσει ξανά περί καταστροφής του Ισραήλ, δοκίμασε όμως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας πως «δεν κάναμε άλλο παρά να επαναλάβουμε τα λόγια των τελευταίων 27 ετών, που εξηγούν τις θέσεις του (ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας) ιμάμη Χομεϊνί, του Ανωτάτου Πνευματικού Ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και του μουσουλμανικού έθνους. Είναι πολύ απλό».Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως η αναγνώριση του Ισραήλ αποτελεί «ασυγχώρητο έγκλημα».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 30 October 2005 - 19:13:35 UTC