Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-12-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
  • [02] ΑΝΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
  • [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΝΟΔΟΣ 31,50% ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟ 2005
  • [04] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΟΥΔΑΝΩΝ
  • [05] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ Ο ΜΑΣΙΜΟ ΝΤ΄ΑΛΕΜΑ
  • [06] ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ

  • [01] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2005 (22:47 UTC+2)

    Tην προσδοκία ότι το 2006 θα είναι ένα έτος δημιουργικό, έτος προόδου και ανάπτυξης, με συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών, εκφράζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει και ο σχεδιασμός για τη χρονιά που έρχεται. Μετράμε λάθη, καλές και κακές στιγμές, κοιτάζουμε μπροστά και βάζουμε στόχους. Η δική μου σκέψη στρέφεται πρώτα απ' όλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σ' εκείνους που δοκιμάζονται από προβλήματα υγείας, σε όσους βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν τους αφήνουν να χαρούν τη γιορτή», επισημαίνει ο κ. Παπούλιας.

    «Η σκέψη μου είναι στους αδύναμους. Στους συνταξιούχους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, στους γέροντες που έμειναν μόνοι, σε όσους μοχθούν καθημερινά και απελπίζονται, στους μετανάστες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή μακριά από την πατρίδα τους, στους ασθενείς, στους αποκλεισμένους», προσθέτει.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει θερμές ευχές θα ήθελα να απευθύνω στους ναυτικούς μας και στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, που φέρουν την Ελλάδα μέσα τους στα πέρατα της Οικουμένης, καθώς και στα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας, που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο, έχουν επωμισθεί το Ιερό Καθήκον να «φυλάττουν τις Θερμοπύλες».

    «Οι συνθήκες είναι αναμφίβολα δύσκολες όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες προβληματίζονται και ανησυχούν για το μέλλον της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ζητούν αξιοπρέπεια για όλους, άμβλυνση των ανισοτήτων, καταπολέμηση της ανεργίας, κοινωνική δικαιοσύνη, δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο. Υποχρέωσή μας είναι να παλέψουμε γι' αυτές τις αξίες, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με θάρρος, χωρίς περιστροφές και εύκολες δικαιολογίες», αναφέρει.

    «Κατανοώ και συμμερίζομαι τις αγωνίες του ελληνικού λαού και είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, που είναι η ουσία του πολιτισμού μας.

    Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χρονιά ομοψυχίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Εύχομαι σε όλους υγεία και προσωπική ευτυχία», καταλήγει.

    [02] ΑΝΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2005 (09:49 UTC+2)

    Σε εξέλιξη είναι απο χθες γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δραπετών που σκότωσαν δυο αστυνομικούς στο Μαλακάσι Καλαμπάκας κατά τη μεταγωγή τους από τα Γιάννενα. Πρόκειται για το Ρώσο Μαξίμ Ζελίμ 23 ετών και ένα 17 χρόνο Αλβανό οι οποίοι αναζητούνται.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Ρώσος μαζί με δύο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά μετάγονταν από το Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων, οι μεν ανήλικοι για τις φυλακές Βόλου, ο δε 23 χρόνος Ρώσος για τη Λάρισα απ' όπου θα τον παραλάμβανε άλλη κλούβα για τις φυλακές Κομοτηνής.

    Ο Ζελίμ είναι ο δράστης της δολοφονίας 42χρονης στις 2 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, η οποία τον είχε πάρει με το αυτοκίνητο της όταν της έκανε "οτοστόπ", αλλά αυτός την σκότωσε για την ληστέψει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τους τρείς κρατούμενους συνόδευαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Μεταξύ Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, ο Ρώσος κρατούμενος ζήτησε από το συνοδό αστυνομικό να σταματήσει το αυτοκίνητο για προσωπική του ανάγκη. Ο αστυνομικός κατέβασε τον κρατούμενο, του έβγαλε τις χειροπέδες και ξαφνικά ο κρατούμενος του αρπάζει το όπλο και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Στη συνέχεια πυροβολεί τον οδηγό. Και οι δύο σκοτώθηκαν επι τόπου και στις 12.20 που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, οι γιατροί απλώς διέγνωσαν το θάνατό τους. Στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων.

    Ο δεύτερος Αλβανός κρατούμενος, τραυματισμένος και αυτός από τις σφαίρες του Ρώσου, συνελήφθη και είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν.

    Ο Ρώσος δραπέτης συνοδευόμενος από τον ανήλικο Αλβανό διέφυγαν.

    Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων Αστυνόμος Β' Σταύρος Πανταζής και ο αξιωματικός υπηρεσίας Λάμπρος Τραγουδάρας, ανθυπαστυνόμος, ενώ διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση από το γενικό επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος, αντιστράτηγο Στράτο Κυριακάκη, για το θάνατο των δυο αστυνομικών.

    Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των εγκληματιών.

    Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση διερεύνηση της υπόθεσης, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των αστυνομικών, όπως προβλέπουν οι διατάξεις περί "βίαιου συμβάντος".

    [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΝΟΔΟΣ 31,50% ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟ 2005

    Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2005 (18:50 UTC+2)

    To 2005 απετέλεσε το τρίτο συνεχόμενο θετικό έτος για την χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να έχει καταγράψει άνοδο 31,50% από την αρχή του έτους με τη Σοφοκλέους να επιτυγχάνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη, μετά το χρηματιστήριο της Αυστρίας.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε το 2005 στις 3.663,90 μονάδες, έναντι 2.786,18 μονάδων του κλεισίματος του 2004, καταγράφοντας κέρδη 877,72 μονάδων, ή σε ποσοστό 31,50%.

    Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 30,47%%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πέτυχε κέρδη 47,06% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο 33,31%.

    Από τους επιμέρους δείκτες τα μεγαλύτερα κέρδη πέτυχαν οι δείκτες των Διυλιστηρίων (+63,82%) της Πληροφορικής (+50,92%) και των Ασφαλειών (+50,56%).

    Η θετική ψυχολογία, συνεπικουρούμενη από το διεθνές κλίμα (κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές), τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, την υπερβάλλουσα ρευστότητα, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχύσει τις επιχειρήσεις (μείωση φορολογίας) αποτέλεσαν μερικούς από τους καταλύτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διαπιστώνουν οι αναλυτές

    Ο μέσος ημερήσιος κύκλος συναλλαγών των μετοχών του FT 20 έχει αυξηθεί κατά 62% σε σχέση με το 2004, ενώ του Mid 40 κατά 76%. Παράλληλα η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στον ημερήσιο τζίρο αντιστοιχεί πλέον στο 45,6% (Νοέμβριος) του συνολικού όγκου συναλλαγών, από 35,7% το Δεκέμβριο του 2004.

    Πακτωλό κεφαλαίων που προσεγγίζει τα 5 δισ. ευρώ έχουν επενδύσει από τις αρχές του 2005 οι ξένοι επενδυτές στη Σοφοκλέους τροφοδοτώντας την ανοδική κίνηση της αγοράς.

    Η άνοδος του 2005 αποτελεί δικαίωση των ξένων χαρτοφυλακίων τα οποία πίστεψαν πολύ περισσότερο την Ελληνική αγορά καθώς οι εκροές του μισού δις ευρώ από τα Ελληνικά αμοιβαία αποτελούν σοβαρή ένδειξη από-επένδυσης από εγχώρια χαρτοφυλάκια. Αν υπολογιστεί ότι το ελεύθερο free float είναι κάτι λιγότερο από 65% τότε εύκολα γίνεται αντιληπτή η σημασία της κατοχής του 40% της συνολικής κεφαλαιοποίησης από ξένους επενδυτές αλλά και της σημασίας που έχει πλέον η άποψη τους στη διαμόρφωση των τιμών της αγοράς. Και από ό,τι φαίνεται οι ξένοι εξακολουθούν να είναι θετικοί απέναντι στην Σοφοκλέους, στηρίζουν τις θέσεις τους και κινούνται σε εντελώς δικό τους ρυθμό αφού πλέον οι αποτιμήσεις ενσωματώνουν ενδεχομένως περισσότερα από τα κέρδη του 2006.

    Η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά το 2005 εναρμονίστηκε με την τάση των ανεπτυγμένων δυτικών αγορών βρήκε το βηματισμό της μέσα από την υψηλή συσχέτιση του τραπεζικού κλάδου και φαίνεται να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων.

    H πρόβλεψη από τις εγχώριες τράπεζες για άνοδο της αγοράς, το 2006, γύρω στις 4.000 μονάδες το 2006 περνά πάντως από την πορεία που θα ακολουθήσουν οι τραπεζικές μετοχές. Σύμφωνα με έρευνα της UBS, οι ελληνικές τράπεζες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση από πλευράς ελκυστικότητας στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να σημειώσουν μέση αύξηση κερδών ανά μετοχή 55,7% το 2005 και 26,6% το 2006.

    Δείκτης Χ.Α.Α 31/12/2004 31/12/2005

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ 2.786,18 3.663,90 +31,50%

    ΤΡΑΠΕΖΩΝ 6.129,02 7.904,17 +28,96%

    ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ 593,17 893,10 +50,56%

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 993,85 1.376,33 +38,48%

    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙKΟΣ 1.227,06 1.709,44 +39,31%

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 1.416,15 1.945,67 +37,39%

    ΚΑΤΑΣΚΕΥAΣΤΙΚΟΣ 624,52 704,96 +12,88%

    FTSE/ASE 20 1.547,47 2.019,04 +30,47%

    FTSE/ASE 40 2.309,91 3.397,00 +47,06%

    ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ 435,05 531,22 +22,11%

    ΕΙΔΗ ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 221,62 284,77 +28,49%

    ΕΚΔΟΣΕΩΝ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ 353,22 351,53 -0,48%

    ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ 165,02 212,64 +28,86%

    ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 1.003,74 1.193,08 +18,86%

    ΜΗ ΜΕΤΑΛ/ΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ 935,47 1.334,89 +42,70%

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 437,8 660,71 +50,92%

    ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1.078,01 1.429,41 +32,60%

    ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ 409,91 441,44 +7,69%

    ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 500,73 741,36 +48,06%

    FTSE/ASE 80 470,05 626,64 +33,31%

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 634,37 701,05 +10,51%

    ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ 1.323,07 2.167,45 +63,82%

    FTSE/ASE 140 3.263,14 4.320,08 +32,39%

    [04] ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΟΥΔΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ 25 ΝΕΚΡΟΥΣ

    Κάϊρο, 31 Δεκεμβρίου 2005 (10:26 UTC+2)

    Τουλάχιστον 25 σουδανοί πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση της αιγυπτιακής αστυνομίας με στόχο την απομάκρυνση χιλιάδων σουδανών από καταυλισμό που είχαν στήσει μπροστά από τα γραφεία του ΟΗΕ στο Κάιρο,σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των δικαστικών αρχών.

    Περίπου 4.000 αιγύπτιοι αστυνομικοί εισέβαλαν χθες το πρωί στον καταυλισμό των σουδανών προσφύγων και άρχισαν να τους χτυπούν με ρόπαλα. Οι Σουδανοί απάντησαν πετώντας ξύλα και μπουκάλια στους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.

    Οι πρόσφυγες είχαν αρνηθεί νωρίτερα να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή του Καΐρου.Οι Σουδανοί παραμένουνσε ένα πάρκο μιάς αριστοκρατικής συνοικίας του Καΐρου, κοντά στην έδρα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες , τους τελευταίους τρεις μήνες, ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλη χώρα

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι οι πρόσφυγες σκοτώθηκαν επειδή ποδοπατήθηκαν πάνω στον πανικό που προκλήθηκε στον καταυλισμό. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν κάπου 100 άνθρωποι,ανάμεσά τους και 75 αστυνομικοί.

    Εισαγγελέας του Καίρου διέταξε χθες ανακρίσεις για τα αιματηρά επεισόδια.

    [05] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ Ο ΜΑΣΙΜΟ ΝΤ΄ΑΛΕΜΑ

    Τίρανα, 31 Δεκεμβρίου 2005 (11:51 UTC+2)

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αλβανόφωνη εκπομπή του B.B.C, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, μιλά για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και τις σχέσεις Ιταλίας- Αλβανίας. Η απόφαση της Ιταλίας να υποστηρίξει τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Ντ Αλέμα, έγινε για να αποτραπεί η επίθεση των Σέρβων εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Στόχος μας, συνέχισε, δεν ήταν η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, αλλά μια αυτονομία, στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας, σε νέες όμως συνθήκες.

    Στη συνέχεια ο κ. Ντ΄ Αλέμα εκφράζει την άποψη του, σύμφωνα με την οποία η ύπαρξη ενός μικρού κοσοβάρικου κράτους δεν αποτελεί μια λαμπρή προοπτική, ακόμα και από οικονομική άποψη. Γενικά, αντιτίθεται στη δημιουργία μικρών κρατιδίων στα Βαλκάνια βάσει εθνικών κριτηρίων, τη στιγμή που προχωρά η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

    Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις ο Ντ΄Αλέμα δηλώνει ότι αυτές προχωρούν σε θετική κατεύθυνση, ότι η Ιταλία βοήθησε σε αρκετές περιπτώσεις την Αλβανία και αναφέρεται στην ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλβανών μεταναστών στη χώρα του. Εκφράζει όμως τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η αλβανική πολιτική ηγεσία στις επίσημες τοποθετήσεις της αναφέρεται πιο πολύ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και αγνοεί άλλες χώρες και τους γείτονες. Η Αγγλία για παράδειγμα, τονίζει ο Ντ΄Αλέμα, δεν θα μπορούσε να προσφέρει στην Αλβανία ούτε το ένα δέκατο της βοήθειας που της έδωσε η Ιταλία.

    [06] ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ

    Τίρανα, 31 Δεκεμβρίου 2005 (11:49 UTC+2)

    Άγνωστοι, σύμφωνα με την εφημερίδα των Τιράνων «Σέκουλι» και άλλες εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, τοποθέτησαν βόμβα στο φορτηγό αυτοκίνητο του ομογενή επιχειρηματία Θωμά Θεοδώρου στη Χειμάρρα. Από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφηκε εντελώς, δεν υπήρξαν όμως θύματα. Ο ίδιος ο Θεοδώρου δήλωσε άγνοια για τα αίτια της βόμβας, προσθέτοντας ότι δεν χρωστά σε κανέναν τίποτα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 31 December 2005 - 19:13:35 UTC