Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥ
  • [02] O YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 989 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ
  • [04] ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 195 ή 2310.216.765

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (10:33 UTC+2)

    Υπάλληλος της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε με συναδέλφους του στον εκχιονισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών.

    Ο 59χρονος υπάλληλος τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ εργαζόταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή χιόνιζε και η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή

    [02] O YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2006 (09:15 UTC+2)

    Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό των Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Η επίσκεψη αποτελεί ένα είδος συνέχειας στην επίσκεψη που έκανε πρόσφατα στην Μόσχα ο ΥΠΕΞ κ.Π.Μολυβιάτης.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών αναφέρει πως στην ατζέντα των συνομιλών των κ.κ. Μολυβιάτη και Λαβρόφ θα περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στο Κόσοβο, το Κυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενώσεως-Ρωσίας, το Μεσανατολικό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Μετά τη συνάντηση των δύο Υπουργών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια ο κ. Μολυβιάτης θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Ρώσου ομολόγου του.

    Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του ρώσου υπουργού Εξωτερικών έδωσε συνέντευξη στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΡΙΑ-ΝΟΒΟΣΤΙ. Κατ'αρχήν ο κ. Μολυβιάτης αναφέρθηκε στα θέματα που θα απασχολήσουν τις δυο πλευρές.

    "Πριν από όλα, πρέπει να σας πω, είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, ότι προσβλέπω στη συνάντηση με τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Λαβρώφ. Οι συζητήσεις που θα έχουμε στην Αθήνα αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο, συνέχεια εκείνων που είχαμε πριν από μερικούς μόνο μήνες στη Μόσχα, όταν εγώ είχα την τιμή να τον συναντήσω στην πρωτεύουσα της μεγάλης χώρας σας.

    Θα έχουμε την ευκαιρία, λοιπόν, να κάνουμε μία ανασκόπηση των διμερών μας σχέσεων, των εξαιρετικών, άλλωστε διμερών μας σχέσεων πάντα με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνσή τους. Θα μας απασχολήσουν, βεβαίως, και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι σχέσεις Ρωσίας-Ε.Ε., το Μεσανατολικό και η συνεργασία μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Είναι λογικό, εξάλλου, ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προοπτικές στο ζήτημα του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου θα είναι θέματα στα οποία θα αφιερώσουμε σημαντικό μέρος των συζητήσεών μας, αφού είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο χωρών μας για τα ζητήματα αυτά.

    Σε ερώτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, ο κ. Π. Μολυβιάτης τονίζει:

    "Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε την απάντηση που θα σας δώσω. Οι πολύ καλές, οι εξαίρετες θα έλεγα, σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδος έχουν μακρά ιστορία η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Έχω την ασφαλή πεποίθηση ότι η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη, μάλιστα, ένταση και στο μέλλον. Τα θεμέλια είναι στέρεα και ενισχύονται συνεχώς, όπως παραδείγματος χάριν με την πολύ επιτυχημένη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στα τέλη του 2004 που έδωσε τη σκυτάλη στην εξίσου επιτυχημένη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατία κ. Κ. Παπούλια στη Μόσχα τον περασμένο Μάϊο".

    [03] ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 989 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

    Κάιρο, 6 Φεβρουαρίου 2006 (17:11 UTC+2)

    Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί η εταιρία στην οποία ανήκει το αιγυπτιακό οχηματαγωγό, το οποίο βυθίστηκε την Παρασκευή στην Ερυθρά Θάλασσα, 426 άνθρωποι διασώθηκαν και 989 είναι νεκροί ή αγνοούμενοι.

    Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Χέλμι, υπεύθυνο της ναυτιλιακής εταιρίας Salam Maritime, με έδρα το Κάιρο, από τους 426 που διασώθηκαν, οι 37 περισυνελέγησαν χθες το βράδυ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ακαμπα, στην Ιορδανία.

    Ο Χέλμι, σύμφωνα με τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ότι έχουν περισυλλεγεί 195 πτώματα.

    "Γι΄αυτούς που είναι εφοδιασμένοι με σωσίβια δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας", πρόσθεσε.

    Ο Χέλμι διευκρίνισε ότι ο καπετάνιος του Salam 98, Σάγιεντ Ομαρ, τον οποίο κατηγόρησαν ορισμένοι διασωθέντες, δεν είναι μεταξύ των διασωθέντων και το πτώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμα, αντίθετα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ.

    Μεταξύ των διασωθέντων είναι ένα εξάχρονο αγόρι, ο Μοχάμεντ 'Αχμεντ Χάσαν, το οποίο έχασε στο ναυάγιο τους γονείς του, την αδελφή του και τον μικρό αδελφό του. Το αγόρι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Χουργκάντα. Ο πατέρας έβαλε το αγόρι και την αδελφή του σε μια σωστική λέμβο και ο ίδιος κολύμπησε για να βρει τη γυναίκα του και το μικρότερό τους παιδί. Ομως η σωστική λέμβος ήταν υπερφορτωμένη και ανατράπηκε και το αγόρι περισυνελέγη από μια άλλη σωστική λέμβο έχοντας περάσει 36 ώρες πάνω σε μια σημαδούρα.

    [04] ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

    Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2006 (10:32 UTC+2)

    Εξαιρετικά θετικά σχόλια για την πόλη της Αθήνας, περιέχει άρθρο στο ταξιδιωτικό ένθετο της Λονδρέζικης εφημερίδας THE MAIL ON SUNDAY. Ο αρθρογράφος, Edward Enfield, παρουσιάζει μια περιήγηση της πόλης και των αξιοθέατών της, προσφέροντας συμβουλές στους αναγνώστες σχετικά με το ποια μέρη να επισκεφθούν. Εκθειάζει το νέο αεροδρόμιο, το μετρό και τους νέους περιφερειακούς δρόμους, που έχουν μειώσει την κίνηση στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας, ότι μετά την εμπειρία και της Αθήνας, όταν βρίσκεται στη Βρετανία αισθάνεται σαν να είναι σε τριτοκοσμική χώρα.

    Μεταξύ άλλων, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη, υποστηρίζει ότι το Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να επιστρέψει στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που είχαν κλαπεί από το Λόρδο Έλγιν, για δύο λόγους: ο ένας είναι γιατί οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες βρίσκονται στην Αθήνα και ο δεύτερος, διότι όπως λέει οι Έλληνες έχουν περιποιηθεί τα δικά τους τμήματα των Μαρμάρων με λεπτές τεχνικές λέιζερ ενώ οι Βρετανοί προκάλεσαν καταστροφές με τον τρόπο που προσπάθησαν να τα καθαρίσουν.

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Enfield, σημειώνει ότι η προσωπικότητα-κλειδί για την τεράστια επιτυχία της Αθήνας, ήταν ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Σκυλακάκης και καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, Tessa Jowel, να τον καλέσει στη Βρετανία, για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, να τον πληρώσει όσα ζητήσει και να κάνει ό,τι της πει. «Πρόκειται προφανώς περί μεγαλοφυΐας», καταλήγει ο Enfield.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Κοζάνη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (16:21 UTC+2)

    Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Ν.Α. Καστοριάς, ύστερα από αίτημα της Αλβανικής Περιφέρειας της Κορυτσάς, πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 8.00 το πρωί, αποχιονισμούς, διανοίξεις δρόμων και ρίψη αλατιού στη διασυνοριακή ζώνη Κρυσταλοπηγής - Κορυτσάς - Μαλίκ.

    Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που Ελληνική αποστολή μετέχει σε μία τέτοια ενέργεια.

    Στην αποστολή συμμετέχουν 3 αποχιονιστικά πολυεργάτες και άλλα συνοδευτικά οχήματα, επικεφαλής των οποίων τέθηκε ο Νομάρχης Καστοριάς, κ. Κωνσταντίνος Λιάντσης.

    Η αποστολή έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους κατοίκους των περιοχών αυτών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποχιονιστικό έργο που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Περιφέρεια της Δύτ. Μακεδονίας έδωσε το έναυσμα στη γείτονα χώρα για έκκληση βοήθειας προς το διατιθέμενο μηχανισμό της.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:12 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τη λυρική σοπράνο - κολορατούρα Τιτίκα Μαραγκούλα - Σαμέλη και τον πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο σε γαλλικές και ισπανικές μελωδίες.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:11 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ»

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:10 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το μαγικό πουκάμισο» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:09 UTC+2)

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γ. Ιωάννου» (Αρτάκης 14, τηλ. 2310.919.039), στις 19:30, Θα πραγματοποιηθεί χιουμοριστικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα: «Οι ηλίθιοι και η μέθοδος Ρο», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Άγγελου Ροδαφηνού με τίτλο: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ηρεμία».

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 67ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διατροφή και Υγεία». Ομιλήτρια θα είναι η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Δέσποινα Φιλιππιδάκη.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών σχολείων για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ), ΣΤΙΣ 22:00, ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:07 UTC+2)

    Είναι καταπληκτικό όταν οι μουσικοί συνδέουν ένα υψηλό επίπεδο από νότες και ρυθμούς.

    Όταν μπορούν να συνδυάσουν το καλύτερο της εμπειρίας τους με μια νέα πρόταση.

    Αυτό συμβαίνει με τους Agora Μια κολεκτίβα μουσικών με μια ανοικτή και πολυπολιτισμική προσέγγιση στη τζαζ μουσική. Τους Agora Latin Jazz Quartet θα απολαύσουμε μεθαύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουάριου στη Θεσσαλονίκη

    Στον υπέροχο χώρο της ΑΙΓΛΗΣ το ελπιδοφόρο σύνολο μας καλεί σε μια

    τζαζ βραδιά. Μεθαύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουάριου ( Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου) Τηλ.2310.270.016.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:06 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής της Βασιλικής Σαρρή και του Δημήτρη Νούκα.

    Συγκεκριμένα τα εγκαίνια της έκθεσης της Βασιλικής Σαρρή θα πραγματοποιηθούν αύριο (Τρίτη), στις 20:00, στην Αίθουσα Τέχνης Εθνικής Αμύνης 9Α. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

    Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Νούκα πραγματοποιείται στο Αλατζά Ιμαρέτ και θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:05 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Δευτέρα) 6 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο καθηγητής της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, Ευστράτιος Ζεγκίνης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερομένους του τμήματος της Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Τέχνης με θέμα: «Οι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων».

    Αύριο (Τρίτη) 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ευτύχιο Σαρτζετάκη με θέμα: «Επιχειρήσεις και Περιβάλλον».

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος της ιατρικής του ΑΠΘ, Τάσος Κουράκης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και καταναλωτές».

    Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την λέκτορα ιστορίας Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Σοφία Τζωρτζάκη - Τζαρίδη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Αεροπορικές μεταφορές επιβατών μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ), ΣΤΙΣ 19:00

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (14:03 UTC+2)

    Με 94 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει αύριο (Τρίτη) 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της παρουσίασης και λήψης απόφασης για την σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 195 ή 2310.216.765 ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 24ΩΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2006 (13:52 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή από χθες το βράδυ και να επεμβαίνει για τον καθαρισμό των δρόμων, με εννέα εκχιονιστικά οχήματα, με οκτώ υδροφόρες με αλατόνερο και με είκοσι ακόμα οχήματα διαφόρων χρήσεων.

    Στη διάθεση των υπηρεσιών υπάρχει επαρκής ποσότητα αλατιού καθώς και αλάτι συσκευασμένο σε σακούλες που διανέμεται σε «ευαίσθητες» περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως 40 Εκκλησιές, Άνω Πόλη, κ.ά.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Καθαριότητας, κανένας δρόμος δεν έκλεισε κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ενώ υπήρξε πρόσβαση από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

    Το σύνολο των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας, έργων, αρχιτεκτονικού, ηλεκτροφωτισμού, κ.α., σε βάρδιες 50 - 60 ατόμων εργάζεται για τον καθαρισμό των δρόμων και των κοινόχρηστών χώρων, ενώ το προσωπικό θα διπλασιαστεί σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ενταθούν.

    Για κάθε επισήμανση και βοήθεια οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 195 ή 2310.216.765.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 6 February 2006 - 19:14:07 UTC