Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΨΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΧΗΝΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ
  • [02] ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
  • [03] ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ "ΜΥΘΟ" ΤΟ
  • [04] ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
  • [05] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
  • [06] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΝΙΣΕΦ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  • [08] Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ, ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣ

  • [01] ΥΠΟΨΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΧΗΝΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2006 (10:50 UTC+2)

    Εντός της ημέρας θα προωθηθεί στο Εργαστήριο του Λονδίνου δείγμα άγριας χήνας από την περιοχή της Σκύρου, στο οποίο απομονώθηκε μετά από ιολογικές εξετάσεις ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος H5.

    «Το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι στα πλαίσια του Προγράμματος Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της γρίπης των πτηνών απομονώθηκε μετά από ιολογικές εξετάσεις ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος H5 σε 1 δείγμα άγριας χήνας από την περιοχή της Σκύρου. Το εν λόγω δείγμα προωθείται εντός της ημέρας για περαιτέρω εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Λονδίνο, (CRL)», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Οι αρμόδιες εθνικές και κοινοτικές αρχές ενημερώθηκαν σχετικά, ενώ λαμβάνονται τα προβλεπόμενα από τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία μέτρα που είναι ήδη γνωστά στις αρμόδιες αρχές, πρόσθεσε.

    Το υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και των 3 άλλων δειγμάτων από το Λονδίνο. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ.Μπασιάκος, τα προβλεπόμενα και εφαρμοζόμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων μέτρα είναι τα ίδια είτε σε περίπτωση Η5 είτε σε περίπτωση Η5Ν1.

    Επισημαίνεται ότι έχει ήδη κοινοποιηθεί από χθες το σχετικό σχέδιο απόφασης της επιτροπής της Ε.Ε. προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση εφαρμογή το οποίο ισχύει και τυπικά από σήμερα στις περιοχές που έχει διαπιστωθεί περιστατικό.

    [02] ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

    Καβάλα, 10 Φεβρουαρίου 2006 (17:56 UTC+2)

    Την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε όλους τους τομείς της εθνικής οικονομίας, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος από την Δράμα όπου βρίσκεται, πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη.

    Ο κ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει μια ειδική πολιτική για τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας οι οποίες γειτνιάζουν με βαλκανικές χώρες που έχουν ιδιαίτερα φθηνό εργατικό κόστος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε ανοιχτά τόσο τον ΣΕΒ όσο και το ΣΒΒΕ για τις προτάσεις που διατύπωσαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζομένους που απασχολούνται στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να ανταγωνιστούν τις χώρες των Βαλκανίων που έχουν φθηνό εργατικό κόστος.

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε με έμφαση ότι «δεν είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να ανταγωνιστούμε τις οικονομίες που βγήκαν μέσα από δύσκολες πολιτικές καταστάσεις. Εμείς, θα πρέπει να τους ανταγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευσης, με βαρύτητα στις νέες τεχνολογίες και την παροχή υπηρεσιών».

    Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρξει καθολική αλλαγή στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί βαρύτητα: 1. Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που όπως είπε έχει εγκαταλειφθεί 2. Στη διάσπαση του Αθηνοκεντρισμού, ώστε το Δ' ΚΠΣ να διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη της περιφέρειας 3. Στην υιοθέτηση κλαδικών πολιτικών 4. Στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και 5. Στην θέσπιση ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως στους νέους ανθρώπους.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι ο νομός Δράμας είναι υποβαθμισμένος οικονομικά και για το λόγο αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις που αν αξιοποιηθούν και λειτουργήσουν σωστά θα είναι αποδοτικές και παραγωγικές ιδιαίτερα για τους νέους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρουσίασε και τον υποψήφιο του κόμματος για τη νομαρχία, λέγοντας ότι η επιλογή του Χρήστου Καραγιαννίδη είναι συμβολική καθώς πρόκειται για ένα άνθρωπο που ήταν για καιρό άνεργος, γνώρισε την πίκρα της ανεργίας, που αγωνίστηκε και προσπάθησε πολύ για την δουλειά του.

    Ο κ. Αλαβάνος το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το Κάτω Νευροκόπι και το Τελωνείο Εξοχής.

    [03] ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ "ΜΥΘΟ" ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

    Τεχεράνη, 11 Φεβρουαρίου 2006 (11:31 UTC+2)

    Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε εκ νέου σήμερα "μύθο" το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και υποστήριξε ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ιρακινοί είναι τα θύματα ενός "πραγματικού ολοκαυτώματος".

    "Ο μύθος αυτός επέτρεψε στους σιωνιστές να ασκούν έναν εκβιασμό στις δυτικές χώρες επί 60 χρόνια", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε δημόσια ομιλία του στην Τεχεράνη με την ευκαιρία της 27ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης.

    Ο ιρανός πρόεδρος είχε ήδη, στα μέσα Δεκεμβρίου, χαρακτηρίσει το Ολοκαύτωμα μύθο και είχε απευθύνει έκκληση "να σβηστεί από το χάρτη" το Ισραήλ.

    [04] ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2006 (11:56 UTC+2)

    Βαλκανική έκθεση προβολής βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων από τις βαλκανικές χώρες, θα διοργανώσουν από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2006 στη Κοζάνη τα Επιμελητήρια Κοζάνης, Κορυτσάς και Μοναστηρίου.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κορυτσά τα τρία επιμελητήρια αποφάσισαν να πραγματοποιείται η βαλκανική έκθεση κάθε χρόνο εναλλάξ σε Κοζάνη, Μοναστήρι, και Κορυτσά. Το επόμενο μήνα θα γίνει νέα συνάντηση στο Μοναστήρι, , κατά την οποία θα εξεταστούν πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ''Μακεδονία'', με το ''κλείδωμα'' της ημερομηνίας της βαλκανικής έκθεσης σφραγίζεται με επιτυχία μία προσπάθεια που άρχισε με την αδελφοποίηση των παραπάνω επιμελητηρίων τη δεκαετία του 1990, ενώ παίρνει σάρκα και οστά η περσινή απόφαση στο Μοναστήρι για θεσμοθέτηση της βαλκανικής έκθεσης.

    «Φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός η έκθεση και να αποτελέσει το μεγαλύτερο οικονομικό γεγονός των Δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης.

    Η πρώτη βαλκανική έκθεση στην Κοζάνη θα ''στηθεί'' με την εμπειρία του εκθεσιακού κέντρου των Κοίλων και τη στήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    [05] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2006 (11:26 UTC+2)

    Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις μετόχων των εξής εταιριών:

    ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2

    ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 13/02/2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στo Δήμο Αθηναίων, οδός Κρέοντος 25, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας με συνένωση μετοχών (reverse split) και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας. 2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας για συμψηφισμό ζημιών και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας. 3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών ή/και κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και έκδοση νέων μετοχών σε υπέρ το άρτιο τιμή, με κατάργηση ή περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 του Κ.Ν. 2190/1920 και εφαρμοζομένου του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας. 4. Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας σε ενιαίο κείμενο με την ενσωμάτωση των ανωτέρω τροποποιήσεων. 5. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οφείλουν, σε περίπτωση που οι μετοχές τους δεν βρίσκονται στον ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν - μέσω του χειριστή τους- και να παραλάβουν από αυτόν τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στην Εταιρεία (Κρέοντος 25, Αθήνα, κα. Κατερίνα Ψηφή) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της εν λόγω Συνέλευσης. Αν αυτές βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό να δεσμεύσουν με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε., το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από το Κ.Α.Α. τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στην Εταιρεία (Κρέοντος 25, Αθήνα, κα. Κατερίνα Ψηφή) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της εν λόγω Συνέλευσης.

    ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 13/02/2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00, στην έδρα της Εταιρίας, στο Κορωπί Αττικής (οδός Κωνσταντινουπόλεως 42), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών οι οποίες θα διανεμηθούν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας έναντι της εισφοράς εκ μέρους τους μετοχών που κατέχουν στην θυγατρική εταιρεία ΔΙΕΚΑΤ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. και ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων επί των νέων αυτών μετοχών υπέρ συγκεκριμένων φυσικών προσώπων - μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας. 3. Έγκριση συμβάσεως και παροχή εξουσιοδοτήσεως προς υπογραφή, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν.2190/20. Για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, οι κ.κ. Μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), μέσω του χειριστή τους, τον αριθμό των μετοχών με τις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όσοι από τους Μετόχους διατηρούν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό του Σ.Α.Τ., πρέπει να τις δεσμεύσουν στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σχετικές βεβαιώσεις δέσμευσης πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρεία (Τμήμα Μετόχων) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρεία και πληρεξούσια των αντιπροσώπων τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας (Τηλ: 210 - 66 83 900, κα Αικ. Δρετάκη).

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 13/02/2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' συγκρότημα, δεξιά για το βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού αυτής, περί σκοπού. 2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός των Μη Εκτελεστικών Ανεξαρτήτων Μελών αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002, Περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, ως ισχύει σήμερα. Οι κ.κ. Μέτοχοι και οι αντιπρόσωποί τους για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πρέπει, κατά το Νόμο και το Καταστατικό, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, να δηλώσουν τον αριθμό των μετοχών με τον οποίον επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, απευθυνόμενοι στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, εφόσον η προς κατάθεση ποσότητα βρίσκεται στον Ειδικό Λογαριασμό, διαφορετικά στους χειριστές Λογαριασμών Χρεογράφων που έχουν εξουσιοδοτήσει, προκειμένου να τους εκδοθεί αποδεικτικό δέσμευσης, καθώς και να καταθέσουν τα τυχόν πληρεξούσιά τους στα γραφεία της Εταιρίας μέσα στην ίδια προθεσμία.

    ΤΡΙΤΗ 14/2

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    Α/ Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της Εταιρίας, την 14/02/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της Εταιρίας Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20, στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 02.12.2005 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης δι' απορροφήσεως των ανωνύμων εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΑΕΓΕΚ-Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών και Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Γεωργικών και Δασικών Επιχειρήσεων, (β) της Επεξηγηματικής Έκθεσης - κατ' άρθρο 69 του ν. 2190/1920, καθώς και της Έκθεσης - κατ' άρθρο 289 του ισχύοντος Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, και (γ) των κατ' άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 2166/1993 εκθέσεων για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο απορροφουμένων εταιριών, ήτοι για την πρώτη απορροφούμενη από τον Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή της ανώνυμης εταιρίας Ορκωτών Ελεγκτών BAKER TILLY HELLAS AE, για την δεύτερη απορροφούμενη από τον Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή της ανώνυμης εταιρίας BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, όπως εμφανίζονται στους Ισολογισμούς Μετασχηματισμού των απορροφούμενων εταιριών της 30ης Ιουνίου 2005. 2. Έγκριση της συγχώνευσης δια απορροφήσεως των ανωνύμων εταιριών με τις επωνυμίες ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και "Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 έως και 77 του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1933. 3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (α) κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου των απορροφούμενων εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και "Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ λόγω της ανωτέρω συγχώνευσης, και (β) με την κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού από το λογαριασμό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο". Αλλαγή της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας. 4. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της πράξης σύμβασης συγχώνευσης. 5. Παροχή εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και στον Γραμματέα να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά της συνελεύσεως. Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πιο πάνω Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο, και να ψηφίσουν σε αυτή πρέπει σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό να ζητήσουν από το χειριστή του λογαριασμού τους ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη δέσμευση του συνόλου ή μέρους των μετοχών τους και να καταθέσουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20 Μαρούσι), πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Συνελεύσεως, βεβαιώσεις του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς τους (σε περίπτωση αντιπροσώπευσης). Γίνεται μνεία ότι οι μέτοχοι των οποίων οι μετοχές έχουν καταχωρηθεί από την εταιρία σε Ειδικό Λογαριασμό του Κεντρικού Αποθετηρίου και σε εικονική Μερίδα, πρέπει οι ίδιοι να ενεργήσουν για να μεταφερθούν εκ της προαναφερθείσας μερίδας οι μετοχές στους δικαιούχους τους, έτσι ώστε μετά τη δημιουργία από αυτούς Μερίδας και Λογαριασμού στο Σ.Α.Τ., να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Συνέλευση, και πάντως όλες οι απαραίτητες ενέργειες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώστε η βεβαίωση δεσμεύσεως των μετοχών τους να κατατεθεί στην εταιρία μέχρι την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία. Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μετόχων της ΑΕΓΕΚ, στο τηλ. 210 6306056, fax 210 6306137, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    Β/ Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας, την 14/02/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, στα γραφεία της Εταιρίας Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20, στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 02.12.2005 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης δι' απορροφήσεως των ανωνύμων εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΑΕΓΕΚ-Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών και Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Γεωργικών και Δασικών Επιχειρήσεων, (β) της Επεξηγηματικής Έκθεσης - κατ' άρθρο 69 του ν. 2190/1920, καθώς και της Έκθεσης - κατ' άρθρο 289 του ισχύοντος Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, και (γ) των κατ' άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 2166/1993 εκθέσεων για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο απορροφουμένων εταιριών, ήτοι για την πρώτη απορροφούμενη από τον Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή της ανώνυμης εταιρίας Ορκωτών Ελεγκτών BAKER TILLY HELLAS AE, για την δεύτερη απορροφούμενη από τον Ορκωτό Ελεγκτή - Λογιστή της ανώνυμης εταιρίας BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, όπως εμφανίζονται στους Ισολογισμούς Μετασχηματισμού των απορροφούμενων εταιριών της 30ης Ιουνίου 2005. 2. Έγκριση της συγχώνευσης δια απορροφήσεως των ανωνύμων εταιριών με τις επωνυμίες "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 έως και 77 του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1933. 3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (α) κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου των απορροφούμενων εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και "Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία-ΜΕΤΩΝ ΑΕ λόγω της ανωτέρω συγχώνευσης, και (β) με την κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού από το λογαριασμό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο". Αλλαγή της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας. Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πιο πάνω Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο, και να ψηφίσουν σε αυτή πρέπει σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό να ζητήσουν από το χειριστή του λογαριασμού τους ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη δέσμευση του συνόλου ή μέρους των μετοχών τους και να καταθέσουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20 Μαρούσι), πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Συνελεύσεως, βεβαιώσεις του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς τους (σε περίπτωση αντιπροσώπευσης). Γίνεται μνεία ότι οι μέτοχοι των οποίων οι μετοχές έχουν καταχωρηθεί από την εταιρία σε Ειδικό Λογαριασμό του Κεντρικού Αποθετηρίου και σε εικονική Μερίδα, πρέπει οι ίδιοι να ενεργήσουν για να μεταφερθούν εκ της προαναφερθείσας μερίδας οι μετοχές στους δικαιούχους τους, έτσι ώστε μετά τη δημιουργία από αυτούς Μερίδας και Λογαριασμού στο Σ.Α.Τ., να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Συνέλευση, και πάντως όλες οι απαραίτητες ενέργειες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώστε η βεβαίωση δεσμεύσεως των μετοχών τους να κατατεθεί στην εταιρία μέχρι την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία. Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μετόχων της ΑΕΓΕΚ, στο τηλ. 210 6306056, fax 210 6306137, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 14/02/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20, στον Δήμο Αμαρουσίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση α) του από 02.12.2005 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης δι' απορροφήσεως των ανωνύμων εταιρειών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία - ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΑΕΓΕΚ -Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών και Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Γεωργικών και Δασικών Επιχειρήσεων, β) της Επεξηγηματικής Έκθεσης κατ-άρθρο 69 του ν. 2190/1920 καθώς και της Έκθεσης - κατ- άρθρο 289 του ισχύοντος Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και γ) της κατ- άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 2166/1993 έκθεσης πιστοποίησης της λογιστικής αξίας της εταιρείας από τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή της ανώνυμης εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών BAKER TILLY HELLAS AE που διενήργησε το έλεγχο σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση που εμφανίζεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού της εταιρείας της 30ης Ιουνίου 2005. 2. Έγκριση της συγχώνευσης δια απορροφήσεως των ανωνύμων εταιρειών με τις επωνυμίες ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ανώνυμος Τεχνική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία - ΜΕΤΩΝ ΑΕ από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΑΕΓΕΚ - Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών και Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Γεωργικών και Δασικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69 έως και 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1933. 3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρείας, για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της πράξης σύμβασης συγχώνευσης. 4. Παροχή εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και στον Γραμματέα να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά της συνελεύσεως. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πιο πάνω Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο, και να ψηφίσουν σε αυτή πρέπει σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό να ζητήσουν από το χειριστή του λογαριασμού τους ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη δέσμευση του συνόλου ή μέρους των μετοχών τους και να καταθέσουν στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας (Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 Μαρούσι), πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Συνελεύσεως, βεβαιώσεις του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς τους (σε περίπτωση αντιπροσώπευσης). Γίνεται μνεία ότι οι μέτοχοι των οποίων οι μετοχές έχουν καταχωρηθεί από την εταιρεία σε ειδικό Λογαριασμό του Κεντρικού Αποθετηρίου και σε εικονική Μερίδα, πρέπει οι ίδιοι να ενεργήσουν για να μεταφερθούν εκ της προαναφερθείσας μερίδας οι μετοχές στους δικαιούχους τους, έτσι ώστε μετά τη δημιουργία από αυτούς Μερίδας και Λογαριασμού στο Σ.Α.Τ., να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Συνέλευση, και πάντως όλες οι απαραίτητες ενέργειες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώστε η βεβαίωση δεσμεύσεως των μετοχών τους να κατατεθεί μέχρι την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία (7 Φεβρουαρίου 2006) ως ανωτέρω. Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μετόχων της ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στo τηλ 210 6306200, fax 210 6306399 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2

    EUROMEDICA Α.Ε.

    2η Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 17/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών), Α' συγκρότημα γραφείων, 3ος όροφος, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση των αποφάσεων της από 28 Ιουνίου 2005 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: α. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών καθώς και παροχή σχετικών με το θέμα εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. β. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. 2. Την εκ νέου έγκριση της από 28 Ιουνίου 2005 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών καθώς και παροχή σχετικών με το θέμα εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού λόγω της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. 4. ’λλα θέματα και ανακοινώσεις. Στην Συνέλευση δικαιούνται, κατά το Καταστατικό, να παραστούν όλοι οι κ.κ Μέτοχοι, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο. Οσοι από τους κ.κ Μετόχους επιθυμούν να μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση οφείλουν, μέσω του χειριστή τους στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) να δεσμεύσουν το σύνολο η μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν απ' αυτόν Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στο Ταμείο της Εταιρίας (Μεσογείων 2-4, 115 27 Αθήνα, τηλ.210 7716564-8), πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί χειριστής και οι μετοχές βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, η Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών θα χορηγείται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 17/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην έδρα της Εταιρίας, Αγ. Παρασκευής 36-38, στον Δήμο Περιστερίου Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση Ομολογιακού Δανείου. Εξέταση και λήψη αποφάσεων σχετικά με το είδος του Ομολογιακού Δανείου, ιδίως τη μετατρεψιμότητα αυτού (κοινό, μετατρέψιμο), και την εισαγωγή του προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξειδίκευση των όρων αυτού, την έκδοση του προγράμματος, την κατάρτιση της σύμβασης με τον εκπρόσωπο και εν γένει τη διενέργεια κάθε πράξης απαραίτητης για την ολοκλήρωση της έκδοσης. 2. Διάφορα Θέματα-Ανακοινώσεις. Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, οφείλουν: 1. Εάν οι μετοχές τους, δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους μέσω του Χειριστή τους και να παραλάβουν από αυτόν τη σχετική Βεβαίωση δέσμευσης, που εκδίδεται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, την οποία πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να καταθέσουν στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, οδός Αγ. Παρασκευής 36-38, Περιστέρι, (γραφείο μετόχων) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα στην Ελλάδα 2. Εάν οι μετοχές τους, βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το οποίο εκδίδει και παραδίδει τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης, την οποία πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να καταθέσουν στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, Αγ. Παρασκευής 36-38, Περιστέρι, (γραφείο μετόχων) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα στην Ελλάδα. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρίας την βεβαίωση (απόδειξη) του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή οποιασδήποτε αναγνωρισμένης Τράπεζας στην Ελλάδα της κατάθεσης της βεβαιώσεως του Κ.Α.Α. και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης αυτών.

    ΙΜΠΕΡΙΟ Α.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 17/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30, στα γραφεία της Εταιρίας στον Πειραιά, Μαυροκορδάτου 11-13, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση διαφορών από αναπροσαρμογή: (α) αξίας συμμετοχών και χρεογράφων και (β) παγίων σύμφωνα με το νόμο 2065/1992. 2. Αύξηση του αριθμού των μετοχών της εταιρείας με ταυτόχρονη μείωση της αξίας κάθε μετοχής. 3. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου. 4. Διάφορες ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι, που δικαιούνται και επιθυμούν να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, οφείλουν να καταθέσουν βεβαίωση του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, σύμφωνα με το άρθρο 51 Ν. 2396/1996 ή βεβαίωση που αντιστοιχεί με βεβαίωση του Κ.Α.Α., από την οποία να προκύπτει η ιδιότητά τους του μετόχου και ο αριθμός των μετοχών τους, στο ταμείο της εταιρείας (Μαυροκορδάτου 11-13 Πειραιάς) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Τραπεζική εταιρεία στην Ελλάδα, πέντε τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για τη συνεδρίαση της Συνέλευσης.

    ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.

    Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 17/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην έδρα της Εταιρίας, Παραλία Ασπροπύργου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου εν μέρει με καταβολή μετρητών και εν μέρει με κεφαλαιοποίηση οφειλών της Εταιρείας προς τρίτους, με έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω αύξηση. 2. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί κεφαλαίου της Εταιρείας. 3. Αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας. 4. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού περί εταιρικής επωνυμίας. 5. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις. Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας οφείλουν να καταθέσουν στην έδρα της Εταιρείας, Παραλία Ασπροπύργου Αττικής, πέντε (5) μέρες πρίν από την ορισθείσα για την συνεδρίαση της Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την σχετική βεβαίωση από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 2396/96 ή βεβαίωση που αντιστοιχεί σε βεβαίωση του Κ.Α.Α. Α.Ε. Τα ίδια ως άνω έγγραφα μπορούν να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τραπεζική Ανώνυμη Εταιρεία που έχει έδρα την Ελλάδα και υποβάλλουν στην Εταιρεία τα αποδεικτικά καταθέσεως των τίτλων τους και τα τυχόν πληρεξούσιά τους.

    ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2

    ΖΗΝΩΝ ΑΕ*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 20/02/2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, Κανάρη 5, Γλυκά Νερά, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση αντικατάστασης μελών Διοικητικού Συμβουλίου. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού σε περίπτωση που εν τέλει δε θα έχει καλυφθεί η αύξηση του Μ.Κ. της εταιρείας έως την ημερομηνία που θα διενεργηθεί η Γενική Συνέλευση. Οι μέτοχοι που δικαιούνται και επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά στα γραφεία της εταιρείας, οδός Κανάρη 5, Γλυκά Νερά Αττικής 153 54, πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση: α) Τη βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών τους, την οποία θα ζητήσουν από το χειριστή του λογαριασμού τους ή τη βεβαίωση δέσμευσής τους από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. (Κ.Α.Α.) σε περίπτωση που οι μετοχές τους βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό του Κ.Α.Α. και β) Τυχόν εξουσιοδοτήσεις για την εκπροσώπησή τους. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαραίτητη πλειοψηφία, θα συγκληθεί η επαναληπτική Συνέλευση την 03.03.2006 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00, στην ίδια διεύθυνση.

    FOLLI - FOLLIE Α.Β.Ε.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 20/02/2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ΕΥΡΩ 113.000.000 σε αντικατάσταση του υφιστάμενου μακροχρόνιου δανεισμού της Εταιρείας κατά το νόμο 3156/2003 και παροχή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 2. Αγορά από την Εταιρεία, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν.2190/1920. Όσοι από τους κ.κ. Μετόχους επιθυμούν να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), μέσω του χειριστή τους και να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας (23ο χιλιόμετρο Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος, Τμήμα Μετόχων) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών τους, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Όσοι από τους κ.κ. Μετόχους διατηρούν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό του Σ.Α.Τ., πρέπει να δεσμεύσουν στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους και να καταθέσουν στην εταιρεία (Τμήμα Μετόχων) τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών τους, επίσης πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Επίσης, οι κ.κ. Μέτοχοι παρακαλούνται όπως μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα καταθέσουν στην εταιρεία και τυχόν πληρεξούσια των αντιπροσώπων τους.

    ΤΡΙΤΗ 21/2

    VETERIN ΑΒΕΕ

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 21/02/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00, στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, (αίθουσα ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΙΙ''), στην Λεωφόρο Συγγρού 89-93, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρίας. 2. Μεταφορά της έδρας της Εταιρίας και τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού. 3. Κατάργηση διάταξης (στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Καταστατικού. 4. Μείωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τροποποίηση του άρθρου 13 του Καταστατικού. 5. Αλλαγή της διάρκειας της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και τροποποίηση του άρθρου 14 του Καταστατικού. 6. Τροποποίηση του άρθρου 15 του Καταστατικού σχετικά με τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου. 7. Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση διατάξεων του συνόλου των άρθρων του Καταστατικού της Εταιρίας για σκοπούς λειτουργικότητας και προσαρμογής στην ισχύουσα νομοθεσία και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο. 8. Έγκριση και επικύρωση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. 9. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι κ.κ. Μέτοχοι, που επιθυμούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση οφείλουν, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας, να καταθέσουν στην Εταιρία την οικεία βεβαίωση του Κ.Α.Α., κατά το άρθρο 51 ν. 2396/1996, πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Τα πληρεξούσια και εν γένει έγγραφα νομιμοποίησης των εκπροσώπων ή αντιπροσώπων των κ.κ. Μετόχων και τα στοιχεία αυτών πρέπει, επίσης, να κατατεθούν στην Εταιρία πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 21/02/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στην Παιανία, 19ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συμπλήρωση των σκοπών της εταιρείας με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετέχουν στην Γενική Συνέλευση, οφείλουν πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία της Συνέλευσης να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας 19ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου, Παιανία (τηλ. 210 6686000) τις βεβαιώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν 2396/96, για τη δέσμευση των μετοχών τους από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 22/02

    ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 22/02/2006, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 16:00, στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, (αίθουσα "ΔΕΛΤΑ"), Λεωφόρος Συγγρού 89-93, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δια Απορρόφησης της "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", μετ' ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της κατ' άρθρο 69 παρ. 4 κ.ν. 2190/1920 Έκθεσης και συναφών δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς το σκοπό ολοκλήρωσης της συγχώνευσης. 2. Έγκριση, κατ' άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, των Σχεδίων, Σύμβασης και Πράξης, Συγχώνευσης της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ' δια Απορρόφησης της "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ". 3. Ταυτόχρονα και εκ παραλλήλου: (Α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης δια απορρόφησης, της "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", (Β) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", λόγω απόσβεσης συνεπεία σύγχυσης, κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των μετοχών που η "ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" κατέχει στη "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", και (Γ) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", συνεπεία κεφαλαιοποίησης τμήματος του λογαριασμού από "την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο", για σκοπούς διατήρησης της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών. Έκδοση και διανομή νέων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου και χορήγηση ανέκκλητης εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων. 4. Έγκριση των ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της Εταιρείας στα πλαίσια της ανωτέρω συγχώνευσης. 5. Μεταβολή της επωνυμίας της Εταιρίας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού. 6. Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση του συνόλου των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας, για σκοπούς λειτουργικότητας, ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων της απορροφώμενης και προσαρμογής στην ισχύουσα νομοθεσία. Οι κ.κ. Μέτοχοι, που επιθυμούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση οφείλουν, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, να καταθέσουν στην Εταιρεία την οικεία βεβαίωση του Κ.Α.Α., κατά το άρθρο 51 ν. 2396/1996, πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Τα πληρεξούσια και εν γένει έγγραφα νομιμοποίησης των εκπροσώπων ή αντιπροσώπων των κ.κ. Μετόχων και τα στοιχεία αυτών πρέπει, επίσης, να κατατεθούν στην Εταιρεία πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Μνεία γίνεται, επίσης, ότι τα προβλεπόμενα από το άρθρο 289 παρ. 1, 2 και 5 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών στοιχεία και πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Εταιρείας και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    ΠΕΜΠΤΗ 23/2

    ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΕΒΕ

    Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 23/02/2006, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στις Αχαρνές Αττικής, Αριστοτέλους 95, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξειδίκευση των όρων εκδόσεώς του. 2. Διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας σε νέους τομείς και κλάδους δραστηριότητας και τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού. 3. Επικαιροποίηση του Καταστατικού σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε την 15.12.2004 από το Δ.Σ. σε υλοποίηση προγράμματος stock option. Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην κατά τα άνω Eπαναληπτική Γενική Συνέλευση πρέπει, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, να δεσμεύσουν τις μετοχές που κατέχουν, είτε μέσω του χειριστή τους παραλαμβάνοντας από αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών τους, είτε με δήλωσή τους προς το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και τη λήψη της σχετικής βεβαίωσης δέσμευσης των μετοχών τους, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία συγκλήσεως της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Επίσης, εντός της ίδιας πενθήμερης προθεσμίας πριν από τη σύγκληση της εν λόγω Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν δι' αντιπροσώπου στην ανωτέρω Συνέλευση πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στο Ταμείο της εταιρίας τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους. Οι μέτοχοι μπορούν επίσης να καταθέσουν τις βεβαιώσεις δέσμευσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε οποιαδήποτε ανώνυμη Τραπεζική εταιρία και να προσκομίσουν την απόδειξη που θα τους χορηγηθεί ως και τα τυχόν σχετικά έγγραφα αντιπροσωπεύσεως στα ως άνω γραφεία της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως της Γενικής Συνέλευσης.

    ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 23/02/2006, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, Σταδίου 22, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού. 2. Έγκριση αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 3. Έγκριση σύμβασης διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Εταιρίας. 4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 5. Ανακοίνωση καταλόγου μετόχων από τους οποίους απέκτησε η Εταιρία ίδιες μετοχές. 6. Τροποποίηση του άρθρου 28 του Καταστατικού. Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να μετάσχουν είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου. Για να μετάσχουν στη Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι, πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους - μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε., εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ. - και να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρίας (Βουκουρεστίου 16, Αθήνα, τηλ. 210 3670900) ή στην Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias - είτε στο Τμήμα Μετόχων (Σανταρόζα 5, Αθήνα, τηλ. 210 3357158-9) είτε σε οποιοδήποτε κατάστημα αυτής - τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να κατατεθούν και τα έγγραφα αντιπροσωπείας.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2

    ΙΝΤΕΡΣΑΤ ΑΕ

    2η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 24/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, Αυλώνος 103, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επέκταση του σκοπού της εταιρείας και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 2 του Καταστατικού αυτής. 2. Συζήτηση για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρεία άλλων Ανωνύμων Εταιρειών ή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης. 3. Ενημέρωση των μετόχων σχετικά με τις μελλοντικές επιχειρηματικές εξελίξεις της εταιρείας. Οι μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, οφείλουν, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, να δεσμεύσουν τις μετοχές τους, να προσκομίσουν και καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας, τις κατά Νόμο βεβαιώσεις δικαιωμάτων επί άϋλων τίτλων και δέσμευσης των μετοχών τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς τους σε περίπτωση αντιπροσώπευσης. Επίσης, οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Κ.Α.Α. οφείλουν να δεσμεύσουν με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών την σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία θα καταθέσουν στα Γραφεία της εταιρείας μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητάς τους σε περίπτωση αντιπροσώπευσης πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 24/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ, Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΚΟΑ) ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ 12.01.2006 ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ. Όλοι οι μέτοχοι της Εταιρίας έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη Συνέλευση και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο. Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κ.κ. Μέτοχοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/20 ''περί Ανωνύμων Εταιρειών'' και το Καταστατικό της Εταιρείας, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν: Α. Εάν οι μετοχές δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Συστήματος ’υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ), πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν, μέσω του Χειριστή τους και να παραλάβουν από αυτόν την σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία και να καταθέσουν στην Εταιρεία (Κεντρικά Γραφεία, Μητροπόλεως 34 - Θεσσαλονίκη, T.K. 54110, 7ος όροφος, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - κ. ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ, Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων - Τηλ. 2310-296536, FAX 2310-228221) πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 16.02.2006. Β. Εάν οι μετοχές βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, πρέπει να δεσμεύσουν, με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε., το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν, να παραλάβουν από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, και να την καταθέσουν στην Εταιρεία, ως άνω. Μέχρι την ίδια ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2006 πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Β.Ζ. ΑΕ και στην αυτή, ως άνω, αρμοδία κ. ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ και οι σχετικές βεβαιώσεις δέσμευσης μετοχών και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

    EUROMEDICA Α.Ε.

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 24/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών), Α' συγκρότημα γραφείων, 3ος όροφος, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων. 2. ’λλα θέματα και ανακοινώσεις. Στην Συνέλευση δικαιούνται, κατά το Καταστατικό, να παραστούν όλοι οι κ.κ Μέτοχοι, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο. Όσοι από τους κ.κ Μετόχους επιθυμούν να μετάσχουν στην Γενική Συνέλευση οφείλουν, μέσω του χειριστή τους στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) να δεσμεύσουν το σύνολο η μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν απ' αυτόν Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στο Ταμείο της Εταιρίας (Μεσογείων 2-4,115 27 Αθήνα, τηλ.210 7716564-8), πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί χειριστής και οι μετοχές βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, η Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών θα χορηγείται από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών.

    Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 24/02/2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στα γραφεία της Εταιρίας, 22ο χλμ ΕΟ Αθηνών Λαμίας, 145 65 ’γιος Στέφανος με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση εκλογής και επικύρωση της ιδιότητας των νέων μελών Δ.Σ. ως Ανεξάρτητων, Μη Εκτελεστικών και Εκτελεστικών σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. 2. Προέγκριση σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 της πώλησης του συνόλου των μετοχών θυγατρικής εταιρίας στην Εταιρία σε ιδρυτή της. 3. Προέγκριση σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 της αγοράς μετοχών θυγατρικής εταιρίας της Εταιρίας από ιδρυτή της και μέλη της οικογένειάς του. 4. Παροχή αδείας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους Διευθυντές να ενεργούν πράξεις που υπάγονται σε έναν από τους σκοπούς που επιδιώκει η Εταιρία. 5. Επικύρωση της Ελεγκτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διορισμών και Αμοιβών της Εταιρίας. 6. Παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο και στον Γραμματέα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την υπογραφή και επικύρωση του Πρακτικού της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. 7. Διάφορες άλλες ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 2396/96 και το άρθρο 12 του Καταστατικού 12 του Εταιρίας, οφείλουν να καταθέσουν στο τμήμα μετόχων της εταιρίας, τουλάχιστον πέντε (5) ολόκληρες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση, τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών για συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση που εκδίδει το Κεντρικό Αποθετήριο Αθηνών, μαζί με τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. Κάθε μία μετοχή δίνει το δικαίωμα μιας ψήφου.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02

    ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕ

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 26/02/2006 και ώρα 10:00, στη Μυτιλήνη, στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου ΑΡΙΩΝ, οδός Σμύρνης 9, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση για τη αλλαγή της χρήσης μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 3.530.000 ευρώ που προήλθαν από την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2005 για την χρηματοδότηση μέρους του προγράμματος αντικατάστασης των κυρίων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ και προγράμματος προσθηκών, βελτιώσεων στα Ε/Γ -Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. 2. Υιοθέτηση προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρείας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε υπαλλήλους της Εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920. 3. Τροποποίηση του άρθρου 14 του καταστατικού της Εταιρείας, έτσι ώστε το ΔΣ να αποτελείται από 7 έως 9 μέλη. 4. Επικύρωση της εκλογής του κ. Ανδρέα Δημητρουλόπουλου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους και έγκριση των πράξεων και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση. 5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 6. Λήψη απόφασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ. από τον κ. Απόστολο Βεντούρη και νομικά πρόσωπα και λήψη σχετικής έγκρισης σύμφωνα με το Αρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920. 7. Λοιπές ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση υποχρεούνται σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της Εταιρείας, να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρείας (Ελ. Βενιζέλου 5, Μυτιλήνη), πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση, τα παρακάτω έγγραφα: Όσοι έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και έχουν Χειριστή (Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία) στο Σ.Α.Τ. θα πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές τους μέσω του Χειριστή τους και να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών για Συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση που εκδίδει το Κ.Α.Α. μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. Όσοι έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και δεν έχουν Χειριστή αλλά είναι εγγεγραμμένοι στον ειδικό λογαριασμό του Κ.Α.Α. θα πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές τους με σχετική δήλωση απευθείας στο Κ.Α.Α., και να προσκομίσουν την πιο πάνω βεβαίωση μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. Όσοι δεν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους θα πρέπει να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τα αποθετήρια τους είτε στο Ταμείο της Εταιρείας, είτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είτε σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία στην Ελλάδα και να προσκομίσουν στην εταιρεία τα αποδεικτικά της εν λόγω κατάθεσης μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

    ΤΡΙΤΗ 28/2

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ - ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 28/02/2006 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Πλούτωνος 27 (3ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση τροποποίησης και διεύρυνσης του άρθρου 3 του Καταστατικού περί του εταιρικού σκοπού και προσθήκη όρου για την παροχή δυνατότητας επίδοσης της εταιρείας και στους κλάδους των ασφαλιστικών εργασιών και παροχής συμβουλευτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 2. Διάφορες ανακοινώσεις. Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πρέπει μέσω του χειριστή των στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από αυτόν Βεβαίωση Δεσμεύσεως των μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Τέρμα Χαριλάου, συνοικία Νέας Ελβετίας, Θεσσαλονίκη, στην υπηρεσία μετόχων, πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Συνελεύσεως. Οι κ.κ. μέτοχοι των οποίων οι μετοχές βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό του ΣΑΤ, πρέπει να δεσμεύσουν με δήλωση τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Αθηνών το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους και να καταθέσουν επίσης στην παραπάνω διεύθυνση της εταιρείας την σχετική βεβαίωση δέσμευσης των μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Συνέλευσης. Μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να κατατεθούν στην εταιρεία και τα τυχόν πληρεξούσια έγγραφα αντιπροσώπευσης.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 01/03

    ΩΜΕΓΑ ΑΕΕΧ*

    Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 01/03/2006, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00, στον έβδομο όροφο του επί των οδών Έσλιν και Αμαλιάδος 20 κτιρίου, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, καθώς και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή της 6ης εταιρικής χρήσης (01.01.2005 - 31.12.2005). Έγκριση διανομής μερίσματος. 2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 6ης εταιρικής χρήσης (01.01.2005 - 31.12.2005). 3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της 7ης εταιρικής χρήσης και καθορισμός της αμοιβής τους. 4. Απόκτηση από την Εταιρία ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν.2190/1920. 5. Έγκριση συμβάσεων κατ' άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920. 6. Ανανέωση σύμβασης κατ' άρθρο 32 παρ. 5 του ν. 3371/2005. 7. Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού προκειμένου να προσαρμοσθεί στις διατάξεις του ν. 3371/2005 και του κεφαλαίου 15 του κ.ν.2190/1920. 8. Διάφορες ανακοινώσεις. Οι κ.κ. Μέτοχοι, οι οποίοι επιθυμούν να μετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση οφείλουν, μέσω του Χειριστή του Λογαριασμού Χειριστή τους, στον οποίο είναι καταχωρημένες οι μετοχές τους, στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (Κ.Α.Α.), για μετοχές που έχουν καταχωρηθεί στον Ειδικό Λογαριασμό τους, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να προσκομίσουν τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, που εκδίδει το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων τους στο Ταμείο της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

    ΤΡΙΤΗ 07/03

    ΚΡΙ - ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΒΕΕ*

    20η Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 07/03/2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας, επί του 3ον χ.λ.μ Ε.Ο. Σερρών - Δράμας (στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου του Κτιρίου Γραφείων), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 3.456.129,60 euro, η οποία θα πραγματοποιηθεί με: α) κεφαλαιοποίηση της διαφοράς (αποθεματικού) που σχηματίσθηκε από την αναπροσαρμογή παγίων, δηλ. αναπροσαρμογή της αξίας της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, σύμφωνα με τον ν.2065/1992, ποσού 456.129,60 euro και β) κεφαλοποίηση ισόποσου από το ειδικό αποθεματικό που σχηματίσθηκε λόγω διαφοράς τιμής από έκδοση μετοχών υπέρ του άρτιου ποσού 3.000.000 euro. Η εν λόγω δε αύξηση θα πραγματοποιηθεί με αύξηση της ονομαστικής αξίας της καθεμιάς των μετοχών της Εταιρείας σε δύο ευρώ (2 ) και στην συνέχεια μείωση της ονομαστικής αξίας αντίστοιχα της καθεμιάς των μετοχών της εταιρείας σε ένα euro (1), με ταυτόχρονη έκδοση ίσου με τον υφιστάμενο αριθμό κοινών ονομαστικών μετοχών, δηλ. αύξηση (διπλασιασμό) του συνολικού αριθμού τους από 4.488.480 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας της καθεμιάς 1,23 euro, σε 8.976.960 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας της καθεμιάς 1,00 euro συνολικά, ώστε να διανεμηθεί στη συνέχεια, στους μετόχους μία δωρεάν μετοχή για κάθε μία παλαιά (split). 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του ισχύοντος κωδικοποιημένου καταστατικού της εταιρείας, περί κεφαλαίου, προκειμένου να ενσωματωθεί η άνω αύξησή του. 3. Κωδικοποίησή του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο, όπου θα ενσωματωθεί και η άνω τροποποίηση του άνω άρθρου 5 αυτού. Στη Συνέλευση αυτή σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας, έχουν δικαίωμα να μετάσχουν και να ψηφίσουν, είτε αυτοπρόσωπα είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι μέτοχοι κάτοχοι τουλάχιστον μίας (1) μετοχής. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην 20η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οφείλουν να καταθέσουν στο Ταμείο της Εταιρείας (3ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών Δράμας, Τ.Κ. 62 100, Σέρρες) τουλάχιστον πέντε (5) ολόκληρες ημέρες, πριν τη Γενική Συνέλευση τα παρακάτω έγγραφα: Α) Αν οι μετοχές δεν βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, να δεσμεύουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν μέσω του Χειριστή τους στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και να παραλάβουν απ' αυτόν τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία στην Ελλάδα και να προσκομίσουν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Συνέλευσης μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης. Β) Αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό να δεσμεύουν με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. (Κ.Α.Α.) το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν, να παραλάβουν από το Κ.Α.Α. τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία στην Ελλάδα, πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Συνέλευσης μαζί με τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3

    ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

    5η Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, την 08/03/2006, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, Δηληγιάννη 66, στην Κηφισιά, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων και διάθεσης των αποτελεσμάτων της χρήσης 01.01.05 - 31.12.05 και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών. 2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 01.01.05 - 31.12.05. 3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής τους. 4. Καθορισμός αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου - Έγκριση αμοιβών προηγούμενης χρήσης. 5. Χορήγηση άδειας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια εταιριών οι οποίες επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς. 6. Έγκριση συμβάσεων ανάθεσης δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23α του Ν. 2190/1920 και του άρθρου 32 του Ν. 3371/2005. 7. Διάφορες ανακοινώσεις. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πέμπτη Τακτική Γενική Συνέλευση, δεσμεύουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους μέσω του χειριστή τους και παραλαμβάνουν από αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης, η οποία έχει εκδοθεί από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (Κ.Α.Α.) και την προσκομίζουν στα γραφεία της Εταιρίας μαζί με τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την παραπάνω οριζόμενη ημερομηνία για τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πέμπτη Τακτική Γενική Συνέλευση και οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, που τηρείται στο Κ.Α.Α., δεσμεύουν το σύνολο ή τμήμα των μετοχών τους με δήλωσή τους στο Κ.Α.Α., το οποίο εκδίδει και παραδίδει τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης και την προσκομίζουν στα γραφεία της Εταιρίας μαζί με τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα εντός της ως άνω οριζόμενης προθεσμίας.

    [06] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τίρανα, 11 Φεβρουαρίου 2006 (10:57 UTC+2)

    «Σεκουλι»: - «Ο Φατμίρ Σεϊντίου εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου με 80 ψήφους υπέρ».

    «Πανοράμα»: - «Ο Φατμίρ Σεϊντίου εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου στο τρίτο γύρο της ψηφοφορίας».

    «Αλμπάνια»: - «Το Κοσσυφοπέδιο εξέλεξε τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», «Φατμίρ Σεϊντίου: «Θα συνεχίσω το δρόμο του Ρουγκόβα».

    «Κόχα Γιον»: - «Μπερίσα: «Το «Τσάμικο» υπάρχει», «Φατμίρ Σεϊντίου, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Το Κοσσυφοπέδιο, ανεξάρτητο κράτος».

    «Γκαζέτα Σκιπταρε»: - «Φατμίρ Σεϊντίου, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Πλήρη ανεξαρτησία για το Κοσσυφοπέδιο».

    «Ριλίντια Ντεμοκρατικε»: - «Φατμίρ Σεϊντίου, ο νέος Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου».

    «Ρεπουμπλικα»: - «Το Κοσσυφοπέδιο εξέλεξε τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    «Κορριερι»: - «Μπερίσα: «Το «Τσάμικο» δεν έχει κλείσει».

    «Ζερι ι Ποπουλιτ»: - «Ο Π/Θ Μπερίσα αυξάνει την τιμή της ενέργειας», «Φατμίρ Σεϊντίου, ο νέος Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου».

    Αντιδράσεις για το «Τσάμικο»

    Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στις αντιδράσεις των αλβανών πολιτικών σχετικά με την απόφαση 5/2006 των τελευταίων ημερών του Αρείου Πάγου σχετικά με τις εχθρικές περιουσίες.

    Η Κόχα Γιον σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Μπερίσα: «Το «Τσάμικο» υπάρχει» και υπέρτιτλο «Ο αλβανός Π/Θ πιστεύει στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για τις περιουσίες στις δύο χώρες», αναφέρεται στη δήλωση του Μπερίσα: «Έχω την πεποίθηση ότι το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος θα σεβαστεί πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι τεχνικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό, θα ασχοληθούν με την επιστροφή των περιουσιών και στις δύο χώρες. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το διεθνές δίκαιο είναι πάνω από το εθνικό δικαίωμα».

    Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη δήλωση του Μπερίσα η ίδια εφ/δα σχολιάζει ότι ο αλβανός πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το δρόμο για την επίλυση των περιουσιών των Αλβανών στην Ελλάδα και των Ελλήνων στην Αλβανία. Από την πλευρά της η Μπαλκάν σχολιάζει ότι «με τη δήλωση του ο αλβανός πρωθυπουργός αυξάνει τις ελπίδες της τσάμικης κοινότητας ότι μπορεί να έχει την υποστήριξη του αλβανικού κράτους στην «μάχη» της για την επιστροφή των περιουσιών μετά την μαζική δίωξη του τσάμικου πληθυσμού από τα δικά τους εδάφη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

    Ορισμένες σημερινές εφημερίδες αναφέρονται και στην αντίδραση του Συνηγόρου του Πολίτη της Αλβανίας Ermir Dobjani, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει μεταξύ των άλλων ότι η απόφαση του Αρείου πάγου έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δικαίωμα. Επίσης τονίζει ότι «με την απόφαση αυτή αρνείται το δικαίωμα των αλβανών και κυρίως των Τσάμηδων, οι οποίοι ζητούν την αναγνώριση των περιουσιών τους, για τις οποίες διαθέτουν γνήσια και νόμιμα δικαιολογητικά».

    Για το ίδιο θέμα ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι «το θέμα των περιουσιών της τσάμικης κοινότητας στην Ελάδα θα πρέπει να λυθεί σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία». Επίσης τόνισε ότι «το αλβανικό κράτος θα πρέπει να αντιδράσει προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των αλβανών πολιτών μέσα και εκτός της χώρας». Σύμφωνα με τον Μέτα «το θέμα των περιουσιών των Τσάμηδων θα πρέπει να λυθεί στο πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης με την Ελλάδα ως μία γειτονική χώρα και σημαντικός εταίρος της Αλβανίας, έτσι όπως προβλέπει και το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Όσον αφορά την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, νομίσω ότι πρόκειται για ένα νομικό θέμα, το οποίο πρέπει να λυθεί σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία».

    Κλέαρχος Λιάτης

    [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΝΙΣΕΦ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

    Σόφια, 11 Φεβρουαρίου 2006 (10:27 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Ζαν Λιομιέρ, συζήτησαν στη Σόφια τη συνεργασία της Βουλγαρίας με το διεθνές πιστωτικό ίδρυμα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο κ. Λιομέρ, θα βοηθά τη Βουλγαρία στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κονδυλίων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, θα υποβοηθά την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο των υποδομών και τη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας.

    Ο κ. Λιομιέρ εκτίμησε ότι η Βουλγαρία, έχει πετύχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι κανείς δεν έχει οφέλη από την αναβολή της προσχώρησης της Βουλγαρίας στην Κοινότητα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007.

    Ο βούλγαρος πρωθυπουργός, Σεργκέι Στανίσεφ υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την σταθερή αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα της χώρας να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιανουάριο του 2007.

    [08] Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ, ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣ

    Βελιγράδι, 11 Φεβρουαρίου 2006 (09:52 UTC+2)

    Η Σερβία θα κηρύξει το Κόσοβο κατεχόμενη ζώνη εάν ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς μετά την συνάντηση που είχε, χθές το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα.

    Ο Νίκολιτς στην συνέντευξη τύπου ισχυρίστηκε ότι ΄΄ ο Κοστούνιτσα συμφώνησε, στην περίπτωση ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, να ψηφιστεί διακήρυξη από την βουλή που θα χαρακτηρίζει την περιοχή κατεχόμενη και θα επιτρέπει την χρήση κάθε μέσου για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας΄΄. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος ανέφερε επίσης ότι συμφωνήθηκε να συνεδριάσει η βουλή μετά το τέλος του πρώτου γύρου των συνομιλιών για το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου, που θα αρχίσουν στις 20 Φεβρουαρίου, για να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα τους.

    Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει εκδώσει ανακοινωθέν για την συνάντηση Κοστούνιτσα - Νίκολιτς αλλά ούτε διέψευσε τα λεγόμενα του εθνικιστή ηγέτη. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αρκέστηκαν να επαναλάβουν την πάγια θέση ότι ΄΄ η Σερβία δεν μπορεί να αποδεχθεί ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου΄΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόμισλαβ Νίκολιτς πριν από δύο ημέρες κάλεσε τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα να συνεργαστούν στο ζήτημα του Κοσόβου. Σε αντίθεση με τον Κοστούνιτσα ο Τάντιτς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, το κόμμα του θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη συζήτηση στην βουλή με θέμα το Κόσοβο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 11 February 2006 - 19:13:34 UTC