Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΑ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΝΟ Ο Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • [02] Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ
  • [03] ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ
  • [04] O Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
  • [05] Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΤΣΑΡΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η "ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΚΑΙ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ

  • [01] ΓΙΑ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΝΟ Ο Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Πειραιάς, 22 Φεβρουαρίου 2006 (15:49 UTC+2)

    Για αδιαλλαξία κατηγόρησε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και την Εκτελεστική της Επιτροπή, με δηλώσεις που έκανε σήμερα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών.

    «Η Κυβέρνηση», τόνισε, «εξάντλησε όλα τα περιθώρια διάλογου με την Π.Ν.Ο., σε πνεύμα συνδιαλλαγής, συνεργασίας, αποκλιμάκωσης της έντασης και εξεύρεσης λύσης. Αυτό που αντιμετώπισε από την Π.Ν.Ο. και την εκτελεστική της επιτροπή ήταν αδιαλλαξία, η οποία οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με την Π.Ν.Ο., λύσαμε όλα τα θεσμικά αιτήματα της απεργίας».

    Σύμφωνα με τον κ.Κεφαλογιάννη, στην τελευταία συνάντηση χθες βράδυ, παρουσιάστηκε το πλαίσιο επίλυσης και των οικονομικών της αιτημάτων, με ένα και μόνο αίτημα από την κυβέρνηση:

    -Είτε να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για την επικοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας με το Κέντρο, για τη μεταφορά φάρμακων, υλικών τα οποία έχουν ανάγκη οι νησιώτες και βεβαίως να μην πληγούν άλλο καίρια αδύνατες κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες.

    -Είτε να ανασταλεί η απεργία μέχρι να οριστικοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι τη Δευτέρα, το πακέτο των μέτρων που θα ικανοποιούσε και τα οικονομικά τους αιτήματα.

    «Η αδιάλλακτη στάση οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο διάλογος θα είναι διαρκής, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε με τους ναυτεργάτες. Βεβαίως το κράτος υπάρχει και θα εξασφαλίσει τη μεταφορά, τόσο των προϊόντων, όσο και των αγαθών, από τη νησιωτική Ελλάδα προς το λιμάνι του Πειραιά και τα αλλά λιμάνια της χώρας. Από την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργώ»ν, πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, που είναι ένα ακραίο μέτρο και κανένας δεν είναι ευτυχής, όταν το παίρνει, ανακουφίστηκε η νησιωτική Ελλάδα.

    Εμείς, είπε, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο διάλογο. Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση των ναυτεργατών να μην επιτρέπουν τον απόπλου πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε ότι στο μυαλό κάποιων υπήρχε αυτή η εξέλιξη και η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά έχει αποκτήσει πολιτικό περιεχόμενο. Δεν είναι μόνο ναυτικοί όσοι είναι στο λιμάνι σήμερα, είπε, προσθέτοντας ότι, αν και κάποιοι μεθοδεύουν να έρθουν σε σύγκρουση με το κράτος, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα επιμείνουμε στο διάλογο. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικές δυνάμεις και αν κάποιοι επιτεθούν αυτοί δεν θα είναι λιμενικοί, ούτε αστυνομικοί, γιατί δεν θέλουμε σύγκρουση. Το κράτος, όμως, κατέληξε, δεν έχει καταλυθεί, υπάρχει και θα δώσει λύσεις, πάντα με διάλογο, συνεχόμενο διάλογο. Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως ήδη σε όλα τα μεγάλα λιμάνια υπάρχει εισαγγελέας.

    [02] Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (18:10 UTC+2)

    Με τη φράση «ανοησίες» σχολίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος τα περί δυσαρέσκειας της κυβέρνησής του στο διορισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Σε δηλώσεις του, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου στην επιστροφή του από τη Βιέννη συναντήθηκε για λίγο με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή, ο

    κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων θα συνεχιστεί.

    "Με κανένα τρόπο, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, έχουμε εμείς ποτέ σκεφτεί ότι έχουμε λόγο ή επέμβαση στις αποφάσεις που παίρνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας'', είπε ο κ.Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο θέμα, την ευθύνη για τη ''διαιώνιση'' του οποίου καταλόγισε στους δημοσιογράφους.

    Σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις για την προοπτική μιας νέας πρωτοβουλίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι ο χρόνος είναι πάντοτε ώριμος για να αναληφθεί μία νέα πρωτοβουλία.

    Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο

    κ. Παπαδόπουλος είπε ότι συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας ''για μια γενική ανασκόπηση του πού βρίσκεται το Κυπριακό'' και διευκρίνισε ότι η συνάντηση δεν είναι απόρροια των γνωστών ανακοινώσεων της Άγκυρας, αν και όπως είπε, αναμένει ότι ο κ. Ανάν θα αναφερθεί σε αυτές κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

    ''Εμείς θέλουμε να επαναδραστηριοποιηθεί ο γενικός γραμματέας για μια προσπάθεια προετοιμασίας του εδάφους ώστε να είναι δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό'', δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι ο κ. Ανάν συμμερίζεται την άποψη της Λευκωσίας ότι ''ο νέος γύρος συνομιλιών πρέπει να προετοιμαστεί για να υπάρχει μια λογική προσδοκία ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία''.

    ''Δεν πρόκειται να καταρρεύσει ξανά (σσ. ο γύρος των συνομιλιών), οπότε το μήνυμα όλοι αντιλαμβάνονται πόσο δυσμενές είναι για την πλευρά μας, ότι το Κυπριακό δηλαδή είναι άλυτο και ότι η μόνη λύση είναι ο διαμελισμός'', είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αποσύνδεσε τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο από τη διαδικασία λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια μέτρα εξετάζουν να λάβουν οι ΗΠΑ για τους Τουρκοκυπρίους, διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο σε βάρος τους και απέδωσε ''τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν, στην κατοχή από τον τουρκικό στρατό και στην επιδίωξη των Τουρκοκυπρίων να πάρουν ίση συμμετοχή, κάτι που δεν επιτρέπει το διεθνές δίκαιο''.

    ''Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να εμπορεύονται ελεύθερα δια μέσω της πράσινης γραμμής. Το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Ε.Ε. εμείς το έχουμε δεχθεί από τις 4 Οκτωβρίου του 2004 παρότι οι Τούρκοι λένε ότι εμποδίζουμε εμείς. Δεν είμαστε εμείς που το εμποδίσαμε, οι ίδιοι αρνήθηκαν να πάρουν τα λεφτά και οι σύμμαχοί στην Ε.Ε. μπλόκαραν την έγκριση που εμείς δώσαμε γιατί ήθελαν να το διασυνδέσουν με το λεγόμενο απευθείας εμπόριο'', είπε ο κ.Παπαδόπουλος.

    Ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε ότι κανείς δεν θέλει να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι γίνεται κατανοητή η θέση της Λευκωσίας ''να υπάρχει ενεργότερη συμμετοχή της Ε.Ε., που είναι αναπόφευκτο, αφού μια λύση πρέπει να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο''.

    Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν προβάλλεται το αίτημα για αναγνώρισή τους ως κράτος ''διότι από την ώρα που θα αναγνωριστεί ξεχωριστό κράτος, το λεγόμενο ''Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'', αυτόματα θα χάσουν την ιδιότητα του πολίτη της Ευρώπης'', ενώ υπενθύμισε ότι το 2006 ''θα ετοιμαστεί η έκθεση της επιτροπής όσον αφορά τη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις υποχρεώσεις της και θα γίνει η επισκόπηση του σε ποιο βαθμό έχει συμμορφωθεί''.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι πρόσφατες θέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας ως προς το Κυπριακό, αποτελούν απάντηση στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την ελληνοκυπριακή πλευρά, προσέθεσε όμως ότι Αμερική και Αγγλία ''θα ήταν ευτυχέστεροι αν το δεχόμαστε και θα συνεχίσουν να το υποστηρίζουν όσο τους περνάει''.

    Χρίστος Μάτης

    [03] ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (14:39 UTC+2)

    Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος στην υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγάλο έργο για την πόλη, μετά το πολυπόθητο μετρό, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί το 2012.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιος Σουφλιάς, τον Μάρτιο ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου αναμένεται το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποθαλάσσια αρτηρία.

    Ακολούθως, μέσα στον Μάιο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, η οποία πιθανότατα θα κυρωθεί από τη Βουλή τον Ιούλιο, ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να εγκατασταθεί ο εργολάβος στην υποθαλάσσια αρτηρία (από όπου εκτιμάται ότι θα περνούν καθημερινά 90.000 οχήματα).

    Τα δύο μεγάλα έργα του μετρό και της υποθαλάσσιας, μαζί με την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων 10/28 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου επίσης υπάρχουν θετικές εξελίξεις, υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά πάνω από 1,7 δισ. ευρώ. Ειδικά για το έργο της υποθαλάσσιας, ο κ.Σουφλιάς επεσήμανε ότι εξετάζεται το πώς μπορεί να εμπλακεί στην όλη διαδικασία η εταιρία Εγνατία Οδός ΑΕ.

    Εγγύτερα στην υλοποίησή τους φαίνεται ότι θα βρεθούν, όμως, και μια σειρά από μικρότερα έργα, αφού, όπως ανακοίνωσε ο κ.Σουφλιάς, μετά από σύσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο, "συμφωνήσαμε σήμερα ότι θα στείλω τον γενικό γραμματέα του υπουργείου να καταγράψει τα έργα αυτά και τις προτεραιότητες, ώστε να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια προς το υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότησή τους".

    'Οπως είπε ο υπουργός, "η Θεσσαλονίκη μπαίνει πλέον σε καινούργια εποχή. Το χρωστούσε αυτό η Πολιτεία στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει πραγματικότητα το άπιαστο όνειρο των Θεσσαλονικέων, να αποκτήσει η πόλη μετρό, να γίνει η υποθαλάσσια, να έχει αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών".

    Ο ίδιος σημείωσε ότι αισθάνεται προσωπική ικανοποίηση για το ότι συμμετείχε στην προσπάθεια να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τα μεγάλα έργα που χρειάζεται, αλλά και για το ότι θα συνδέσει το όνομά του με την πόλη στην οποία σπούδασε. Επεκτάσεις μετρό προς Καλαμαριά, Σταυρούπολη και Κορδελιό Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, ο κ.Σουφλιάς υπενθύμισε ότι ο εργολάβος θα εγκατασταθεί τον Μάιο, ενώ χαρακτήρισε ως πρωτοφανές -παρά τη γνωστή "δικομανία" των Ελλήνων, όπως είπε- το γεγονός ότι κατατέθηκαν 34 ενστάσεις και προσφυγές για το έργο.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι το μετρό θα έχει μήκος 9,6 χλμ και ότι προχωρούν οι μελέτες για την επέκταση του προς Καλαμαριά και Σταυρούπολη (με πέντε χιλιόμετρα και ισάριθμους σταθμούς προς καθεμία από τις δύο κατευθύνσεις). Στα "σκαριά" θα μπει και η επέκταση προς Κορδελιό (με τέσσερα χλμ και τέσσερις σταθμούς), ενώ, μελλοντικά, το μετρό προβλέπεται να φτάσει και στο αεροδρόμιο (με επτά χιλιόμετρα και τρεις σταθμούς).

    Ο κ.Σουφλιάς σημείωσε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι υψηλότερης ποιότητας από εκείνο της Αθήνας, ενώ θα εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως. Οι συρμοί δεν θα έχουν οδηγό, αλλά μόνο συνοδό, αφού θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι, ενώ τα βαγόνια θα είναι κλιματιζόμενα και το μετρό θα κινείται σε δύο σήραγγες.

    Ερωτηθείς αν αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους προκατόχους του στο υπουργείο για την προσπάθεια που έγινε όσον αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ.Σουφλιάς είπε χαρακτηριστικά: "Προσπάθεια για το μετρό έγινε και από τον Κ.Λαλιώτη και από τη Β.Παπανδρέου. Να πω ότι ατύχησαν στη μέθοδο της παραχώρησης; Να πω ότι οι προσπάθειές τους ήταν ατελέσφορες; Είναι γεγονός. Εμείς βρήκαμε λίγα πράγματα και για αυτά τα λίγα τους ευχαριστούμε".

    Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ.Σουφλιάς, η αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης "βάζει μπροστά μελέτη για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, κατά την περίοδο υλοποίησης των έργων του μετρό και της υποθαλάσσιας αρτηρίας (η παραλιακή οδός της Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε πεζόδρομο, μετά την ολοκλήρωση της αρτηρίας). Η ανακοίνωση για το μετρό δεν έχει καμία σχέση με την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, «η ανακοίνωση για το μετρό δεν έχει καμία σχέση με την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη. Απλά, την περασμένη Παρασκευή ήρθε η σχετική επιστολή από την ΕΕ για το πράσινο φως στο έργο, οπότε, όπως ήταν λογικό, η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα».

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημείωσε ακόμη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει δήμαρχο, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος και θα διατηρήσει το πόστο του, «είτε κατέβει είτε δεν κατέβει» ο κ.Καρατζαφέρης. «Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει κάνε πολύ μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη, έχει ξεχωριστό ήθος και ακέραια προσωπικότητα. Ο λαός θα κρίνει, θα προκρίνει και θα τον ψηφίσει και πάλι», πρόσθεσε. Να αποσύρει την καταγγελία του από την Κομισιόν ο δήμος Θερμαϊκού Σχετικά με το θέμα του διαδρόμου 10/28, ενός έργου προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, ο υπουργός υπενθύμισε ότι άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες. Τον Μάιο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη εξυγίανση του εδάφους και τον Ιούνιο υπολογίζεται να ξεκινήσει η επιχωμάτωση.

    Ο κ.Σουφλιάς χαρακτήρισε ως "σχεδόν απαράδεκτη" τη στάση του δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος εξέφρασε φόβους για τις επιπτώσεις του έργου στην περιοχή και πρόσθεσε: "οι επιπτώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Καλά θα κάνει ο δήμος να αποσύρει την καταγγελία του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να προχωρήσει το έργο". Διαγωνισμοί και από τους δήμους για τα υπόγεια πάρκινγκ; Εξάλλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης ενδέχεται να αποκτήσει τελικά τη δυνατότητα να προκηρύσσει διαγωνισμούς για υπόγειους χώρους στάθμευσης, δυνατότητα που έχει σήμερα μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ (για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αθηναίων και Πειραιά). "Γιατί να μη δώσουμε στο δήμο τη δυνατότητα να κάνει και αυτός διαγωνισμούς; Δεν έχει ληφθεί βέβαια απόφαση, αλλά κλίνω στο ότι ο δήμος πρέπει να μπορεί", είπε ο κ.Σουφλιάς και πρόσθεσε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το κτηματολόγιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Καταγγελία στο ΕΡΣ Μεταξύ άλλων, ο κ.Σουφλιάς είπε ότι θα καταθέσει καταγγελία καταρχήν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ), για το "άθλιο και συκοφαντικό μήνυμα" που μετέδωσε αυτές τις ημέρες σε βάρος του ο ραδιοφωνικός σταθμός "Sky", όσον αφορά το κόστος του έργου για την επέκταση του μετρό Αττικής προς το Αιγάλεω.

    Εστράφη, εξάλλου και εναντίον της εφημερίδας "Καθημερινή", υποστηρίζοντας ότι αυτή "βάλλει μόνιμα και σταθερά εναντίον του, με κακόπιστη κριτική", σχεδόν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Μπορεί η "Καθημερινή" να διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου, αλλά εγώ δεν έχω καμία σχέση με συμφέροντα», είπε._

    ΑΛ.Γ

    [04] O Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

    Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2006 (20:16 UTC+2)

    Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την τροπή που πήραν τα πράγματα με την απεργία των ναυτεργατών, διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση άλλοτε λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος και άλλοτε ως Ηρώδης. Δουλειά της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, είναι να λύνει προβλήματα, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να δημιουργεί η ίδια τις κρίσεις και να αγνοεί το διάλογο και τη συνεννόηση, ενώ της καταλόγισε αυταρχισμό, αδιαλλαξία και ανικανότητα.

    «Ψάχνει ματαίως ο κ. Ρουσόπουλος, ψάχνει ματαίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να ανακαλύψει υποκινητές σ' αυτή την ιστορία. Τους υποκινητές η κυβέρνηση να τους αναζητήσει στις πολιτικές της, και στην τακτική της, και στην πρακτική της», πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι από την πολιτική της κυβέρνησης πλήττονται οι ναυτεργάτες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νησιώτες και τους αγρότες.

    Η ΝΔ ως αντιπολίτευση, πρόσθεσε, υιοθέτησε όλα τα αιτήματα και τώρα δεν μπορεί να τα διαχειριστεί.

    Επισήμανε τη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη ότι ενημερώθηκε μόλις προχθές για τα οικονομικά αιτήματα των ναυτεργατών, δήλωση, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, δεν διαψεύστηκε.

    Δήλωσε ακόμη ότι παρ' όλα αυτά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης εκρίθη μόλις πρόσφατα επιτυχημένος από τον πρωθυπουργό, παρά την αρνητική του θητεία επί δύο χρόνια στο υπουργείο Ναυτιλίας.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Νίκος Αθανασάκης δήλωσε πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα "εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιός θα χαρεί πρώτος και ποιός θα γελάσει τελευταίος".

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Αθανασάκης σχολιάζοντας σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα είναι η πρώτη που θα χαρεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών.

    Η κυβέρνηση και η ΝΔ, τόνισε ο κ. Αθανασάκης, έχουν ένα καθήκον μέχρι τότε, δηλαδή να μην παρακωλύουν το έργο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Σχετικά με όσα ειπώθηκαν χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τα στελέχη της ΑΔΑΕ, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι από αυτή την ακρόαση προέκυψαν πολλά νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως η αποδιδόμενη στον κ. Γ. Κορωνιά δήλωση ότι είχε εντολή να μην απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ.

    Από το διευθύνοντα σύμβουλο της "Βόνταφον", τόνισε ο κ. Αθανασάκης, θα ζητηθεί να εξηγήσει πότε και από ποιον έλαβε αυτή την εντολή.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε δύο ερωτήματα που έθεσε και ο Πρόεδρος του Κινήματος σε πρόσφατη ομιλία του.

    Το πρώτο αφορά στον κατάλογο των τηλεφώνων που παρακολουθούνταν, όπου τόνισε πως κανείς δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο πραγματικός κατάλογος και απηύθυνε το ερώτημα ποιός είναι τελικά ο κατάλογος.

    Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Αθανασάκης είναι ποιός ήξερε και τί ήξερε πριν από τις 10 Μαρτίου.

    Αναφερόμενος στο θέμα της απόφασης Γαλλικού Δικαστηρίου με την οποία δικαιώθηκε ο πρώην υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο κ. Αθανασάκης μίλησε για καταλυτική απάντηση στη λασπολογία.

    Και πρόσθεσε ότι πέραν του κ. Γ. Παπαντωνίου είχε γίνει προσπάθεια να ενοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και συνολικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, παραμένει έκθετη, όπως έκθετος παραμένει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που υιοθέτησε την λασπολογία και την περιέφεραν με τα στελέχη τους.

    [05] Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

    Μανίλα, 22 Φεβρουαρίου 2006 (11:53 UTC+2)

    Ο στρατός των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα τη ματαίωση απόπειρας πραξικοπήματος κατά της προέδρου της χώρας Γκλόρια Αρόγιο και τη σύλληψη πολλών στρατιωτικών.

    "Έχουμε στη διάθεσή μας έναν κατάλογο με ονόματα και έχουμε ανακρίνει πολλούς από αυτούς που συμμετείχαν στην απόπειρα. Πιστεύουμε ότι οι εγκέφαλοι είναι πλέον στα χέρια μας και ανακρίνονται", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Ε. Εσπερόν, ο οποίος έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι "δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι συνωμότες".

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:41 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιόλα και πιάνο. Παίζουν, Δημήτρης Δελφινόπουλος , βιόλα και Νίκος Ζαφρανάς , πιάνο.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:40 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΤΣΑΡΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:39 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος - σκηνογράφος, Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο της σοκολάτας» του Roald Dahl. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:38 UTC+2)

    Μεθαυρίο (Παρασκευή), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος - συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η "ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΚΑΙ "ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ"

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:36 UTC+2)

    Αύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το μαγικό πουκάμισο» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (18:48 UTC+2)

    Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο συναντήθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, το πρωί της Τετάρτης 22/2/06, στο Δημαρχείο, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή, του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Τσιότρα, του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτήρη Καπετανόπουλο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα της πόλης, όπως το μετρό, η υποθαλάσσια αρτηρία, οι χώροι στάθμευσης, η επέκταση του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση των κάθετων οδικών αρτηριών της Εγνατίας Οδού κ.α.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα. Το τέλμα, στο οποίο βρίσκονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η πόλη και η Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχει πια. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς εξήγγειλε την έναρξη εργασιών σε τρία μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης. Το Μάιο θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος του μετρό Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο θα έχουν αρχίσει οι εργασίες στην υποθαλάσσια αρτηρία. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης και το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Η ανάπτυξη συνεχίζεται. Η ανάπτυξη προχωρά και η νέα διακυβέρνηση κάνει πράξη τις υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Καραμανλής. Οι Θεσσαλονικείς είναι βέβαιο ότι θα δουν καλύτερες μέρες».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Κ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (18:47 UTC+2)

    Στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.) παρέστη χθες, 21/2/06, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής. Ο υπουργός εξέφρασε ενδιαφέρον και ενημερώθηκε λεπτομερώς, από τον πρόεδρο του δ.σ. και γενικό γραμματέα του ΥΜΑ-Θ καθηγητή Λουκά Ανανίκα, για το έργο που επιτελεί το Κέντρο., το οποίο ως Ν.Π.Δ.Δ. εποπτεύεται από το υπουργείο.

    Ο κ. Ανανίκας αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Κε.Δ.Α.Κ., τις αρμοδιότητες και τις παρεμβάσεις του για την προστασία και ανάδειξη του μνημειακού, κειμηλιακού και φυσικού πλούτου των Αγιορείτικων καθιδρυμάτων, αφού αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιος για αυτόν τον σκοπό. Επισήμανε, επίσης, πως καμία μελέτη και κανένα έργο δεν πραγματοποιείται στο Άγιον Όρος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ιερών καθιδρυμάτων και της Ιεράς Κοινότητας, με την οποία υπάρχει αγαστή συνεργασία.

    Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργασίες αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, μετά την πυρκαγιά του Μαρτίου του 2004, που κατέστρεψε το βόρειο τμήμα της και ενημερώθηκε για το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έργων που εφαρμόζει το Κέντρο και αφορά την πυροπροστασία του Αγίου Όρους. Το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί το 2008.

    Ο κ. Καλαντζής εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα μέλη του δ.σ., αλλά και στο προσωπικό του Κε.Δ.Α.Κ. για το ποιοτικό έργο που επιτελεί, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στην ιστορία του Αγίου Όρους, την αισθητική και μνημειακή του αξία, αλλά και τη λειτουργική του αναγκαιότητα.

    Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, κάτι που αποφασίστηκε για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (18:47 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής το μεσημέρι της Τετάρτης 22/2/06, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος, ερχόμενος από τη Βιέννη, παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για μία ώρα, πριν αναχωρήσει για τη Λευκωσία.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Παπαδόπουλο ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης τόνισε:

    «Κύριε πρόεδρε έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεχή παρουσία σας και τους αγώνες σας, όλα αυτά τα χρόνια, για τα εθνικά δίκαια των ελλήνων και του ελληνισμού».

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Καλαντζή για τη θερμή υποδοχή, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

    Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ' ιδίαν και να ανταλλάξουν δώρα.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ"

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:33 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνει μεθαύριο (Παρασκευή), στις 20:30, στο θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ», μουσική παράσταση των Σαράντη Κασσάρα και Απόστολου Σωτηρούδη με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη στο κατώφλι του αιώνα».

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ" ΣΤΟ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2006 (16:32 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Αναστασιάδου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαρτίου.

    Επίσης το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνει μουσική βραδιά με θέμα «Αναπολώντας τα παλιά», την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 20:00, στο κινηματοθέατρο «Άνετον». Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα του συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης ο «Διόνυσος» (Παλαιοί Κανταδόροι).

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 22 February 2006 - 19:14:05 UTC