Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  • [02] "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΕ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ
  • [04] ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
  • [05] ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ"
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "Ο ΡΙΚΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΟΣ - 2Η
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
  • [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
  • [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΟ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  • [18] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

  • [01] Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2006 (17:05 UTC+2)

    Την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη της ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι πριν από δύο χρόνια οι πολίτες επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας πολιτική αλλαγή και την αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η εντολή όριζε και ορίζει τους στόχους της κυβέρνησης και σημείωσε ότι από τις 7 Μαρτίου του 2004 η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και μπήκε σε μία ασφαλή τροχιά.

    Ο κ. Καραμανλής αφού αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει και τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης, τόνισε πως κομβικό σημείο αποτελεί η μεταρρύθμιση στις ΔΕΚΟ, ώστε να μην σπαταλώνται, όπως είπε, τα χρήματα των φορολογουμένων, ενώ σημείωσε ότι με τις συμπράξεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα υπάρξει ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα και θα μπορέσουν να κατευθυνθούν περισσότεροι πόροι στην υγεία και στην παιδεία.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο που προωθείται, στα μεγάλα έργα, στο Κτηματολόγιο, όπως επίσης και στις αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρήσουν καθώς και στην απλούστευση για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι υπάρχουν ήδη καρποί από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς έχει μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μεγαλύτεροι από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

    Τόνισε επίσης, πως προετοιμάζεται η φορολογική μεταρρύθμιση για τα φυσικά πρόσωπα με μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ έδωσε έμφαση και στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν κρύβει τα προβλήματα για να κατασκευάσει εικονική πραγματικότητα, ενώ επανέλαβε τη βούλησή του για μετωπική σύγκρουση με τις παθογένειες του παρελθόντος και τα νοσηρά φαινόμενα, της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επενδύει σε εφήμερες εντυπώσεις, σημείωσε πως εξακολουθεί να κινείται στο σύγχρονο κοινωνικό κέντρο με μετριοπάθεια, σύνεση και συνεννόηση, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως στο πλαίσιο της τετραετίας η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

    «Ο λόγος που δώσαμε με τους πολίτες και κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους ισχύει στο ακέραιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η Ελλάδα αλλάζει.

    Ο κ. Καραμανλής κλείνοντας τις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους πολίτες γιατί στήριξαν και στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές και αυτό σημαίνει πως ότι η κοινωνία μας είναι ώριμη.

    Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι υπουργοί έκαναν απολογισμό του διετούς έργου τους και περιέγραψαν τις προτεραιότητες ο καθένας στον τομέα του.

    [02] "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2006 (17:14 UTC+2)

    «Είναι σίγουρο ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της ΝΔ έχει αρχίσει», δήλωσε η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παρουσιάζοντας σήμερα τη «Βίβλο αναξιοπιστίας της κυβέρνησης», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις τελευταίες εκλογές.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς κοινωνικής διεργασίας, με αποκάλυψη των πολιτικών της ΝΔ, αλλά και της θετικής δράσης του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σταδιακής ήττας, που θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εκλογές, καθώς και ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει περισσότερο παρελθόν και λιγότερο μέλλον.

    Στη «Βίβλο αναξιοπιστίας», η οποία αποτελείται από 156 σελίδες, όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου «αποτυπώνονται τα ψέματα και ο λαϊκισμός της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά», τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα».

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια είναι δύο χρόνια χαμένα για τη χώρα και το λαό, σημειώθηκε οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας, η χώρα οδηγήθηκε στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων και επλήγη το κύρος της στο εξωτερικό.

    Η οικονομία, πρόσθεσε , βρέθηκε σε αδιέξοδο και επιτήρηση και τα εισοδήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων κλπ. για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια συρρικνώνονται.

    Αυτά τα δύο χρόνια, πρόσθεσε, αποκαλύφθηκε το πρόσωπο μιας δεξιάς, μονόπλευρης και αυταρχικής πολιτικής, η οποία πλήττει τους πολλούς και ωφελεί τα λίγα και μεγάλα συμφέροντα, κλείνει το μάτι στους ισχυρούς και ανακόπτει την ανάπτυξη της χώρας.

    Επίσης η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα δεν μένει στην καταγραφή των ανεπαρκειών της κυβέρνησης, αλλά προχωρά μπροστά με θετικό τρόπο, αναδεικνύοντας τον «άλλο δρόμο», αφού, όπως τόνισε, ο δρόμος της ΝΔ δεν είναι μονόδρομος.

    Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για δύο χρόνια «διαλυτικής πολιτικής» για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση δεν αξιολογείται από το ψέμα των λόγων της αλλά από την αλήθεια των έργων της.

    Και έκανε λόγο για ταξική, πελατειακή και αυταρχική πολιτική που χαρακτηρίζει τη ΝΔ , ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την παράταξη των μεγάλων στερητικών «Α» (της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της ανικανότητας, της αβεβαιότητας κλπ.).

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίζει τους πολίτες σε ημετέρους και αντιπάλους, διαλύει την κοινωνική συνοχή και εμφανίζει καθεστωτική πολιτική, καθώς ταυτίζει τον εαυτό της με τους θεσμούς και το κράτος, όπως έκανε στις περιπτώσεις των υποκλοπών και του «Καποδίστρια».

    Ο κ. Ρέππας χρησιμοποίησε έναν νέο όρο, την «εθναμεριμνησία» για να χαρακτηρίσει την απουσία της κυβέρνησης από το διεθνή στίβο, όταν, όπως ανέφερε, όλοι οι γείτονες διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής χειροτέρευση της διαβίωσης της πλειονότητας του ελληνικού λαού με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τους νέους.

    Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι την απάντηση τη δίνει κάθε πολίτης αν ρωτηθεί πότε ήταν καλύτερο το βιοτικό του επίπεδο, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή με την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων, η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε πως αποτυπώνουν όλες πλήρη αντιστροφή του πολιτικού κλίματος, πλήρη διάψευση και απογοήτευση από τη ΝΔ και νέα εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου. Αυτά τα ευρήματα θα αποτυπώνονται όλο και πιο ξεκάθαρα στις επόμενες μετρήσεις, πρόσθεσε.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και αν πρέπει τώρα να ανοίξει, ο κ. Ρέππας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, απάντησε ότι όποια συζήτηση γίνει χωρίς εισήγηση από την κυβέρνηση για την κατεύθυνση που πρέπει να πάει το ασφαλιστικό θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Ήδη, τόνισε, είναι πολλοί εκείνοι που επιδιώκουν την συνταξιοδότησή τους, καθώς αναμένουν δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χειρίζεται το θέμα με επιπολαιότητα, καθώς το θέτει με τρόπο που θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από την άλλη πλευρά ψεύδεται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ στο οποίο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει.

    Σε ερώτηση αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ τη χώρα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι και μόνο αυτός ο ισχυρισμός δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης και τον πανικό της μπροστά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

    Για τις δημοτικές εκλογές και αν το αποτέλεσμά τους μπορεί να σημάνει και πρόωρες εθνικές εκλογές, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι πρόκειται για μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση, η οποία, όμως, αφορά πάνω από όλα την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Ούτως ή άλλως, πάντως, θα στείλουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα, είπε.

    Για το θέμα των υποκλοπών και αν προοιωνίζονται ραγδαίας εξελίξεις, η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ζήτημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μετά την μεταπολίτευση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν και τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, υπήρχε γνώση και υπάρχει συγκάλυψη.

    Ζήτησε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, πλήρης λειτουργία της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και κάλεσε την πλειοψηφία να πάψει να δημιουργεί προσκόμματα στην λειτουργία της επιτροπής.

    Για τη συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, όπως αναφέρθηκε, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι ο διάλογος με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις είναι αναγκαίος και χρήσιμος, όχι μόνο για εκλογικές συνεργασίες. Είναι επωφελής γενικότερα για την κοινωνία, είπε και πρόσθεσε ότι προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και κοινή δράση στη Βουλή, στους κοινωνικούς φορείς και στην Αυτοδιοίκηση.

    Η «Βίβλος αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπουλου θα παρουσιαστεί στις 10 Μαρτίου σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, ενώ στις έδρες των περιφερειών στις σχετικές συνεντεύξεις Τύπου θα πάρουν μέρος και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μεγάλη πολιτική συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τις επόμενες μέρες, όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, θα έχει πολλές ευκαιρίες να αναφερθεί στο θέμα.

    Απάντηση από τον Θ. Ρουσόπουλο

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας την παρουσίαση της «Βίβλου αναξιοπιστίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» από το ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Μετά από είκοσι χρόνια άφησαν πίσω τους μεγάλα προβλήματα. Και τώρα μας κατηγορούν γιατί, μέσα σε δύο χρόνια, δεν λύσαμε όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ διέπρεψε και συνεχίζει να διαπρέπει σε αυτό που ο λαός μας λέει 'μαύρη προπαγάνδα'. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να δημιουργεί, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Δίνει λύσεις πάντα με πολλή δουλειά, με στρατηγικό σχέδιο, και δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Στον πολίτη που καταλαβαίνει ποια είναι η αλήθεια».

    [03] ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΕ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

    Βιένη, 4 Μαρτίου 2006 (15:56 UTC+2)

    Το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης εκ μέρους της Τουρκίας πρέπει να εφαρμοστεί και όλοι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτού του θέματος δήλωσε η αυστριακή υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύουσα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ούρσουλα Πλάσνικ, αμέσως μετά τη συνάντησή της σήμερα με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στην ατζέντα των δύο υπουργών βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά και την περιοδεία της κ. Μπακογιάννη στην περιοχή, η προοπτική της ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης, αλλά και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το μουσουλμανικό κόσμο μετά τη δημοσίευση των γελοιογραφιών για τον Μωάμεθ.

    Και οι δύο αξιωματούχοι επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων. " Παρά τις δύσκολες αλλαγές που πρέπει να γίνουν εσωτερικά, οι βαλκανικές χώρες θα πρέπει να ξέρουν ότι στο τέλος του δρόμου θα υπάρχει η ενσωμάτωσή τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια", δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, ενώ η κ. Πλάσνικ σημείωσε πόσο κρίσιμο είναι οι χώρες της περιοχής να ενισχυθούν τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και από κάθε χώρα χωριστά προκειμένου να εξελιχθούν τα Βαλκάνια σε ζώνη σταθερότητας και ευημερίας.

    Αναφερόμενη στο Ευρωσύνταγμα, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι απαραίτητη μια δυναμική πολιτική διαφάνειας και επικοινωνίας προκειμένου οι πολίτες της Ευρώπης να ανακτήσουν την πίστη τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και δεσμεύτηκε ότι στο τέλος της αυστριακής Προεδρίας θα έχει διαμορφωθεί μια "χορογραφία" για τις επόμενες κινήσεις.

    Σχετικώς με τις γελοιογραφίες για τον Μωάμεθ, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως βέβαια και ο σεβασμός στις θρησκείες. Η κ.Πλάσνικ απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τόνισε την ανάγκη η Τεχεράνη να επιστρέψει στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη διεθνή κοινότητα.

    Νωρίτερα σήμερα η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι στον οποίο μετέφερε την εμπειρία της από τις πρόσφατες επαφές της στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα.

    της απεσταλμένης μας Φ. Καραβίτη

    [04] ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2006 (19:22 UTC+2)

    Οι Ελληνίδες ζουν περισσότερο, αποκτούν παιδιά μετά τα 28 τους χρόνια, ο «πελαργός» χτυπά την πόρτα τους όλο και πιο αργά, αμείβονται χειρότερα από τους άνδρες όταν βρίσκουν εργασία και δύσκολα αναρριχώνται σε υψηλές διευθυντικές θέσεις.

    Το πορτρέτο της Ελληνίδας σκιαγράφησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ( Eurostat), στο πλαίσιο έρευνας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται αύριο (Τετάρτη), σε όλο τον κόσμο.

    Το προσδόκιμο ζωής των γυναικών στην Ελλάδα ανήλθε στα 81,4 χρόνια το 2004 έναντι 80,7 χρόνια το 2003. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και το προσδόκιμο ζωής των ανδρών από 75,4 χρόνια το 2003 σε 76,6 χρόνια το 2004. Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν οι Γαλλίδες και οι Ισπανίδες με 83,8 χρόνια. Όσον αφορά τους άνδρες, μακροβιότεροι είναι οι Σουηδοί με 78,3 χρόνια, ενώ το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής έχουν οι Λετονοί με 65,9 χρόνια. Η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρείται στη Λιθουανία όπου οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 77,7 χρόνια και οι άνδρες 66,3 χρόνια.

    Σύμφωνα με την Eurostat, οι Ελληνίδες δεν βιάζονται να κάνουν παιδιά καθώς το 2004 η μέση ηλικία για την απόκτηση πρώτου παιδιού έφτανε τα 27,9 χρόνια, ενώ το 1994 ήταν τα 26,4 χρόνια. Ο δείκτης γεννητικότητας στη χώρα μας το 2004 ήταν 1,29 παιδί ανά γυναίκα (έναντι 1,28 το 2003), όταν στην Φιλανδία το ποσοστό παιδιών ανά γυναίκα ήταν 1,80 και στην Ιρλανδία 1,99, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη των «25».

    Στην αγορά εργασίας οι Ελληνίδες αμείβονται κατά 10% λιγότερο από τους άνδρες, είναι σε ποσοστό 51% απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η ανεργία είναι γένους θηλυκού στη χώρα μας , πλήττοντας το 15,5% των γυναικών, έναντι 6,4% των ανδρών. Ταυτόχρονα οι Ελληνίδες δύσκολα καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις καθώς το ποσοστό των γυναικών που είναι στελέχη επιχειρήσεων δεν ξεπερνά το 25,8% με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 32,1%. Σημειώνεται πως η «ψαλίδα» στις απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μεγαλύτερη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την Γερμανία να έχει το αρνητικό ρεκόρ με ποσοστό 23%. Ακολουθούν η Βρετανία όπου οι γυναίκες αμείβονται κατά 22% λιγότερο από τους άνδρες, η Ολλανδία με 19% και η Δανία με 17%.

    [05] ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Σόφια, 7 Μαρτίου 2006 (17:40 UTC+2)

    Απαγορευτικό απόπλου για όλα τα πλοία εξέδωσε σήμερα η λιμενική αρχή του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, λόγω των θυελλωδών ανέμων και της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττουν την περιοχή.

    Τα πλοία στο λιμάνι του Μπουργκάς έδεσαν από νωρίς, ενώ- προς το παρόν- δεν παρατηρούνται προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς από νωρίς βγήκαν στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν και τη Ρουμανία- κυρίως τις βορειοανατολικές και κεντρικές επαρχίες- με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στις πτήσεις.

    Προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν στην επαρχία Νεάμτ, όπου αρκετά χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο που δημιούργησε η πυκνή χιονόπτωση.

    Οι μετεωρολόγοι στο Βουκουρέστι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο, ενώ προειδοποιούν και για τον κίνδυνο πλημμύρων, καθώς όταν αρχίσουν να λιώνουν τα χιόνια αναμένεται να ανέλθει η στάθμη των ποταμών.

    Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν και για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στις περιοχές Φαράγκας, Μπουτσέγκι και Ποσταβάρου. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι τουρίστες των ορεινών αυτών περιοχών να αποφεύγουν να κάνουν σκι σε επικίνδυνες πλαγιές.

    Χθες, χιόνισε και σε αρκετές περιοχές της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα να "ντυθούν" στα λευκά και τα Σκόπια. Ωστόσο, το χιόνι εντός της πρωτεύουσας έχει αρχίσει ήδη να λιώνει, ενώ στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της χώρας, η κίνηση των φορτηγών διεξάγεται με αλυσίδες, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ"

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:03 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις αυτοσχεδιαστικού θεάτρου PLAYBACK από την Ομάδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ».

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΧΑΡΑΚΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΙΔΑΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:03 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη), στις 20:30, στις αίθουσες Α΄ και Β΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Γυμνασίου Βασιλικών και του ζωγράφου - χαράκτη Γιάννη Καψιδάκη.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "Ο ΡΙΚΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ"

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:02 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη) και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, η θεατρολόγος Ιωάννα Μαμακούκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο Ρικέτος με το τσουλούφι» του Perrault με φιγούρες και σκηνικό από πίνακες του ζωγράφου Juan Miro`. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μυθοπλασίας και θα γνωρίσουν τον ζωγράφο και την τέχνη του.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:02 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο-κόμικς, σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:01 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου, στο Γενί Τζαμί, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:00.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31 Μαρτίου.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (19:34 UTC+2)

    Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής την Τετάρτη 8/3/06, στις 10:30 το πρωί, στο Διοικητήριο, θα έχει συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    Στη συνάντηση θα παραβρεθούν: ο πρόεδρος του ΟΛΘ ΑΕ κ. Χριστόφορος Κουτίτας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Τσάρας.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (18:52 UTC+2)

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του υπουργικού συμβουλίου (την 7η Μαρτίου 2006) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

    «Δημιουργήσαμε το Νέο Οργανισμό του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. Έτσι το ΥΜΑ-Θ καθίσταται αποκεντρωμένο θεσμικό όργανο σχεδιασμού, συντονισμού και υποστήριξης των κυβερνητικών δράσεων. Δημιουργούνται τα 18 νέα θεματικά τμήματα, τα οποία συνδέονται λειτουργικά με τα αντίστοιχα υπουργεία αλλά και με τις υπηρεσίες των Περιφερειών του χώρου ευθύνης μας.

    Έχει ήδη εκπονηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Μακεδονίας και της Θράκης 2007-2013, το οποίο στοχεύει στο να αποτελέσει ένα εργαλείο για το συντονισμό του αναπτυξιακού σχεδιασμού των τριών Περιφερειών, με τη συγκρότηση ενός διαπεριφερειακού δικτύου των τριών Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας. Τμήμα του Σχεδίου αφορά και δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Συστήματος, που θα παρακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία των τριών Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης.

    Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ίδρυση της Ζώνης Καινοτομίας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ίδρυση του Φορέα Υλοποίησης και Διαχείρισης της Ζώνης αλλά και η προετοιμασία των τευχών προκήρυξης για τη λεπτομερή χαρτογράφηση και τη χωροταξική και στρατηγική οργάνωση της περιοχής. Όταν αναπτυχθεί, θα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

    Το ΥΜΑ-Θ προχώρησε στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος εδαφολογικών μελετών για τη σωστή χρήση λιπασμάτων και αρδευτικού νερού, με στόχο την αειφορική ανάπτυξη.

    Με στόχο την ταυτοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης και τη διεθνή προβολή τους, επιχειρείται, για πρώτη φορά, να προβληθούν συγκροτημένα, σε διεθνές επίπεδο, ώστε να οικοδομηθεί μια θελκτική και εποικοδομητική εικόνα για τις δύο σημαντικές ελληνικές περιοχές (σε διάφορα θεματικά πεδία όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, επιχειρείν, τουρισμός κ.λ.π. ). Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΜΑ-Θ προχώρησε στη δημιουργία μίας νέας επικοινωνιακής οντότητας, ενός "brandname" για την περιοχή με το λογότυπο: MacedoniaThrace.GR.

    Με πρωτοβουλία του ΥΜΑ-Θ, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των τριών συναρμοδίων υπουργείων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, για την απομάκρυνση και των τελευταίων ποσοτήτων φυτοφαρμάκων από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΔΙΑΝΑ, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

    Το ΥΜΑ-Θ προχώρησε στην παραγωγή ενός καινοτόμου ψηφιακού πολυθεάματος με τον τίτλο Μακεδονία - Θράκη. ’νθρωποι και Ιστορία, σε τρεις γλώσσες, το οποίο προβάλλεται στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την προβολή της ιστορίας της περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

    Το ΥΜΑ-Θ στήριξε ενεργά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλoνίκης, στηρίζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενισχύει με χρηματοδοτήσεις το αρχαιολογικό έργο στην Μακεδονία και την Θράκη, σε όλα τα επίπεδα (ανασκαφή, μελέτη, ανάδειξη χώρων). Υποστηρίζουμε και ενισχύουμε το πολιτιστικό πρόγραμμα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος.

    Μέσω του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), που εποπτεύει το ΥΜΑ-Θ, πραγματοποιείται το μεγάλο αναστηλωτικό έργο των Ιερών Καθιδρυμάτων του Αγίου Όρους.

    Το YMA-Θ για πρώτη φορά υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα της κοινοτικής πρωτoβoυλίας JNTERREG και της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε., με εταίρους από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Επίσης για πρώτη φορά, συμμετέχει στη διαδικασία κατάρτισης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Δ΄ Κοινοτική Περίοδο.

    Στοχεύουμε στην ανάδειξη του ΥΜΑ-Θ σε κύριο εκφραστή της κυβερνητικής περιφερειακής πολιτικής, προκειμένου να καταστεί η Μακεδονία και η Θράκη μία δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή της ΕΕ

    ’ρχισε ήδη ο συντονισμός αλλά και η συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων και των υπηρεσιών για τα μεγάλα έργα και τις αναγκαίες δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα.

    Ξεκινήσαμε ήδη τις συσκέψεις. Θα είμαστε μία ημέρα την εβδομάδα σε ένα νομό της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Ήμασταν άμεσα παρόντες στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

    Προσπαθούμε επιτόπου να δώσουμε λύσεις και δώσαμε λύσεις σε προβλήματα . Το κράτος και η κυβέρνηση δίνουν το «παρών», είναι κοντά στον πολίτη και έτσι θα, συνεχίσουν να πορεύονται»

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

    Κοζάνη, 7 Μαρτίου 2006 (18:28 UTC+2)

    Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών αποτελεί ημέρα έντονου προβληματισμού σχετικά με την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ζήτημα έντονα κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό. Η επίτευξη της ισότητας αποτελεί θέμα όχι μόνο εθνικό αλλά συνάμα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο.

    Αποτελεί δέσμευση μας η διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στην οικογενειακή εστία με νέους θεσμούς που προωθούν τις ίσες ευκαιρίες στον τομέα της απασχόλησης αλλά και θεσμούς που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την ενδοοικογενειακή βία. Η ουσιαστική όμως εξίσωση των δύο φύλων δεν επέρχεται μόνο μέσω της θεσμικής κατοχύρωσης της. Θα πρέπει να αποβάλλουμε όλοι τις προκαταλήψεις και να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας σε ανθρώπινες βάσεις.

    Οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας, ανάπτυξης, ειρήνης. Μία κοινωνία όπου τα αγαθά της θα κατανέμονται ίσα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Οραματίζονται έναν κόσμο ελεύθερο από προκαταλήψεις και στερεότυπα, όπου οι διαφορές του φύλου, της φυλής, της θρησκείας και του χρώματος να εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων και να μην τις διαιρούν.

    Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των γυναικών, ιδιαίτερα αυτών της υπαίθρου. Αγωνιζόμαστε μαζί τους γιατί πιστεύουμε πως ο φεμινισμός δεν είναι κίνημα διαχειριστικό αλλά κίνημα ριζοσπαστικό και η ισότητα επείγουσα ανάγκη και απαίτηση τόσο κοινωνική όσο και δημοκρατική.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΟΣ - 2Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

    Κοζάνη, 7 Μαρτίου 2006 (16:59 UTC+2)

    2η Επιτροπή Παρακολούθησης ΠΙΝΔΟΣ

    Εισήγηση Νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη

    Κύριε Υπουργέ,

    Κύριοι Βουλευτές,

    Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

    Αγαπητοί συνάδελφοι Νομάρχες,

    Κύριοι Δήμαρχοι και Πρόεδροι,

    Κύριοι εκπρόσωποι του Υπουργείου και των φορέων της περιοχής,

    Κυρίες και κύριοι,

    Σας καλωσορίζω στο Νομό Κοζάνης, στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ.

    Η σημερινή 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται στην Κοζάνη, δηλαδή στο Νομό που κατάφερε τελευταία, μόλις πριν από 5 μήνες, να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

    Κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μας να σας ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά, γιατί από την πρώτη κιόλας επαφή μας, ανταποκριθήκατε άμεσα και τελεσφόρα στις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

    Κύριοι συνάδελφοι,

    όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα ξεκίνησε να σχεδιάζεται τον Αύγουστο του 2004 με το συντονισμό του Υπουργού κ. Χρήστου Φώλια και τη συμμετοχή των Περιφερειών Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, των Νομαρχιών Ιωαννίνων, Τρικάλων, Γρεβενών, Καστοριάς, των ΤΕΔΚ των Νομών και των ΟΤΑ της περιοχής εφαρμογής.

    Ακολούθησε μία συντονισμένη και κοινή προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, των ΟΤΑ, των βουλευτών και των άλλων φορέων του Νομού για την ένταξη της περιοχής Βοίου στο πρόγραμμα.

    Ένα χρόνο μετά, δηλαδή τον Αύγουστο του 2005 η περιοχή Βοίου εντάσσεται στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης στην Καστοριά.

    Ταυτόχρονα η άμεση συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τους Δήμους Νεάπολης, Τσοτυλίου και την Κοινότητα Πενταλόφου για την προετοιμασία των προτάσεων για την περιοχή Βοίου, οδήγησε στην τεκμηριωμένη παρουσίαση ενός συνόλου 22 προτάσεων προϋπολογισμού 9,0 εκ. κατά την 1η συνεδρίαση στην Καστοριά, από τις οποίες εντάχθηκαν τα 7 έργα προϋπολογισμού 4,6 εκ. στο πρόγραμμα.

    Μαζί με δράσεις και τα έργα των άλλων προγραμμάτων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά προγράμματα στην περιοχή Βοίου, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά το ποσό των 70 εκ. μαζί με τα έργα που βρίσκονται σε φάση προγραμματισμού και προετοιμασίας.

    Με την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή Βοίου, βελτιώνουμε την πρόσβαση στην περιοχή Βοίου, δημιουργούμε τις συνθήκες ανάπτυξης ενός ανταγωνιστικότερου και ποιοτικότερου αγροτικού τομέα, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό και την παράδοση του Βοίου και προωθούμε γενικότερα την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και των ήπιων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

    Ταυτόχρονα συνδέουμε την όμορφη περιοχή Βοίου με τις ορεινές περιοχές Γρεβενών και Καστοριάς και δημιουργούμε τις συνθήκες για συνδυασμένη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσα από ένα δίκτυο ολοκληρωμένων διαδρομών αγροτουριστικών δραστηριοτήτων και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της ΠΙΝΔΟΥ.

    Κύριε Υπουργέ,

    Κυρίες και κύριοι,

    Μέσα από τη σύντομη αναφορά μου στις δράσεις της περιοχής Βοίου αναδεικνύεται η σημαντική συνδρομή του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ για το Βόϊο, το οποίο προσφέρει μία σημαντική πρόκληση για όλους εμάς που συμμετέχουμε:

    Να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη διαπεριφερειακή και διανομαρχιακή συνεργασία,

    Να συνδυάσουμε και να αλληλοσυμπληρώσουμε τις δράσεις του προγράμματος με τις δράσεις των άλλων προγραμμάτων μας καταργώντας τις διαχωριστικές γραμμές και τα διοικητικά όρια των Δήμων, των Νομών και των Περιφερειών μας

    Να ιεραρχήσουμε και να επιλέξουμε εκείνες τις δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη

    Να πετύχουμε την ενιαία, τη βιώσιμη ανάπτυξη σ' ολόκληρη την ορεινή περιοχή μας και να δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης και συγκράτησης του πληθυσμού των ορεινών περιοχών, γιατί όπως γνωρίζουμε οι περιοχές αυτές φιλοξενούν σημαντικό μέρος του πληθυσμού μας, παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των φυσικών πόρων και έχουν πολύτιμη συμβολή στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας.

    Μέσα από το σύνολο των παρεμβάσεων στο Βόιο και την ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων εντάσσονται στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, φιλοδοξούμε να αποκτήσει το Βόιο σταδιακά την ξεχωριστή ταυτότητα και το διακριτό ρόλο που δικαιούται και του αξίζει, συμμετέχοντας έτσι στη συνολική αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και της ευρύτερης περιοχής του ορεινού χώρου της ΠΙΝΔΟΥ.

    Σας ευχαριστώ

    Κοζάνη 03.03.2006

    Ιορδάνης Ανδρεάδης

    Νομάρχης Κοζάνης

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΪΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΙΝΔΟΣ"

    Κοζάνη, 7 Μαρτίου 2006 (16:54 UTC+2)

    Με θετικά αποτελέσματά για το Νομό Κοζάνης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου (Πρόγραμμα Πίνδος) που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης στις 2 και 3 Μαρτίου 2006, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστου Φώλια.

    Έργα των 3,2 εκατομμυρίων Ευρώ για την περιοχή Βοίου του Νομού Κοζάνης, που αφορούν στον ’ξονα 1 Οδοποιία και στον ’ξονα 3 Πολιτισμός, εντάχθηκαν στο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Πίνδος:

    Πιο συγκεκριμένα τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

    ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ)

    1 Βελτίωση επαρχιακής οδού Χορηγού - Λευκοθέας - Ασπρούλας 600.000

    2 Βελτίωση δρόμου σύνδεσης Νεάπολης - Καλλιστρατίου - Περιστέρας 400.000

    3 Σύνδεση οδικού δικτύου Νεάπολης - Πεπονιάς 70.000

    Σύνολο 1.070.000

    ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

    ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

    1 Ανάπλαση οικισμού Περιστέρας 400.000

    2 Συντήρηση πέτρινου γεφυριού Βελανιδιάς 60.000

    3 Αποκατάσταση πέτρινου γεφυριού Ροδοχωρίου 233.000

    4 Αποκατάσταση πέτρινου γεφυριού Τσακνοχωρίου (Ανθοχωρίου) 327.000

    5 Αποκατάσταση - ανάδειξη εργαστηρίων παραδοσιακών επαγγελμάτων και λιθόκτιστων κρηνών και κατασκευή λιθόστρωρου μονοπατιού στη Δραγασιά Βοΐου Κοζάνης 320.000

    6 Επισκευή βελτίωση χώρων Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Βυθού και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου 800.000

    ΣΥΝΟΛΟ 2.140.000

    Η ένταξη των έργων είναι αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και ειδικότερα του Νομάρχη Κοζάνης κ.Ιορδάνη Ανδρεάδη και της άμεσης συνεργασίας με τους Δήμους Νεάπολης, Τσοτυλίου και την Κοινότητα Πενταλόφου για την τεκμηριωμένη προετοιμασία των έργων για την περιοχή Βοίου.

    Μαζί με τα έργα που είναι ενταγμένα από την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης Πίνδος, στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ περιλαμβάνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 8,860 εκατ. .

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρεάδης στο πλαίσιο της ενιαίας ανάπτυξης των ορεινών όγκων του Βοίου, εισηγήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ οι δήμοι Σιάτιστας, Ασκίου, Μουρικίου καθώς και η Κοινότητα Βλάστης, πρόταση η οποία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα δήλωσε «οι αποφάσεις της συνεδρίασης αποτελούν μοχλό ανάπτυξης τόσο του Βοίου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

    Με την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή Βοίου, βελτιώνουμε την πρόσβαση στην περιοχή Βοίου, δημιουργούμε τις συνθήκες ανάπτυξης ενός ανταγωνιστικότερου και ποιοτικότερου αγροτικού τομέα, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό και την παράδοση του Βοίου και προωθούμε γενικότερα την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και των ήπιων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

    [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

    Κοζάνη, 7 Μαρτίου 2006 (16:51 UTC+2)

    Μήνυμα του Νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη

    για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

    Κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη γιορτάζεται σε κάθε γωνιάς της γης ''η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας''. Μία ημέρα αφιερωμένη στο ''μισό κάθε κοινωνίας'', που διεκδικεί ίσα δικαιώματα, αφού ίσες ευθύνες έχει στη ζωή, στην οικογένεια, στην εργασία.

    Η μέρα αυτή συμπυκνώνει τις μνήμες από αγώνες γυναικών για την ισότητα και προβάλλει ελπίδες και απαιτήσεις για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, όπως ταιριάζει σε μία σύγχρονη δημοκρατική Κοινωνία των Πολιτών.

    Το 1857 στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε η πρώτη οργανωμένη κινητοποίηση των γυναικών για την ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας. Το 1997, η 8η του Μάρτη ανακηρύχθηκε παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

    Σήμερα η κοινωνική ισότητα και η συμμετοχή της γυναίκας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της ζωής είναι πραγματικότητα.

    Σήμερα οι γυναίκες μορφώνονται, εργάζονται, δημιουργούν και συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς. Ταυτόχρονα όμως εξακολουθούν να είναι τα πρώτα θύματα της άνισης μεταχείρισης, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της σεξουαλικής κακοποίησης, της κοινωνικής βίας, παγκόσμια.

    Από την επίλυση αυτών των ζητημάτων θα κριθούν κόμματα, κυβερνήσεις, πολιτικές, τοπικές κοινωνίες.

    Οι Αυτοδιοικητικοί θεσμοί, ως θεσμοί αποκέντρωσης και άμεσης δημοκρατίας αποτελούν προνομιακό χώρο για την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που προωθούν την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Αυτή η προσπάθεια είναι η δέσμευσή μας για τη σημερινή ημέρα : να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε το σύνθημα ''το μισό του ουρανού να γίνει το μισό της κοινωνίας'' να επεκταθεί και να κάνει πράξη ''το μισό του ουρανού να γίνει το μισό της Αυτοδιοίκησης''.

    Είμαστε μαζί με τη γυναίκα που γεννά τη ζωή, δίνει ζωή και συμμετέχει στη ζωή με ίσους όρους, ευθύνες και δικαιώματα.

    Είμαστε μαζί στις ίσες δυνατότητες, στις ίσες ευκαιρίες, στις ίσες ευθύνες και επιλογές.

    Βαδίζουμε μαζί στο δρόμο για τη ίση πορεία στη ζωή και την αμοιβαία ολοκλήρωση του άνδρα και της γυναίκας.

    [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΟ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΟΥΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

    Κοζάνη, 7 Μαρτίου 2006 (16:41 UTC+2)

    Το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη επισκέφθηκε, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2006, η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης κ. Μπομπότας Κωνσταντίνος, κ. Γεωργανάκης Γεώργιος και Παπαγεωργίου Ιωάννης. Τα Μέλη του Επιμελητηρίου κ. Αποστολίδης Ιωάννης και Σαριαννίδης Νικόλαος, παρουσίασαν το πρόγραμμα «Αμοιβαία Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών - Venture Capital», που υλοποιεί το Επιμελητήριο από τις Καινοτόμες Δράσεις - K-Clusters του ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας και αφορά στους νέους τρόπους και στις μεθόδους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

    Ο κ. Λεούδης υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο στη Δυτ. Μακεδονία και έκρινε πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση για την ίδρυση ενός Περιφερειακού Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, ως μοχλού ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

    Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος, κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στο θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου σε Περιφερειακό Επίπεδο, ως συμβούλου σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης και στις πολύτιμες υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν τα μέλη του σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

    [18] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2006 (16:06 UTC+2)

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    « Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την 7η Μαρτίου του 2004, όταν η Ελλάδα, με την εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, γύρισε σελίδα, ανοίγοντας την προοπτική της προόδου, της δημιουργικής ανάπτυξης, της καινοτομίας.

    Σε αυτήν την πορεία δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, εντείνοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται, το τελευταίο διάστημα, για πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη, με άμεσα θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους και την περιοχή μας.

    Σε πείσμα όσων λογαριάζουν χωρίς το νοικοκύρη, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, η Νέα Δημοκρατία έχει ακόμα πολλά και δημιουργικά χρόνια διακυβέρνησης μπροστά της»


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 7 March 2006 - 19:14:03 UTC