Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΛΛΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
  • [03] ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΑΠ. ΣΤΑΥΡΟΥ
  • [05] ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΩΝ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ»
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»

  • [01] ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΛΛΗ

    Αθήνα, 16 Μαρτίου 2006 (18:19 UTC+2)

    Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας είπε σήμερα το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στον ευπατρίδη πολιτικό Γεώργιο Ράλλη, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 88 ετών και κηδεύτηκε από στο Α' Νεκροταφείο, με τιμές πρωθυπουργού εν ενεργεία.

    Αγήματα από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον εκλιπόντα πολιτικό, την ώρα που η σορός του, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, μεταφερόταν από τη μικρή εκκλησία του νεκροταφείου στην τελευταία του κατοικία, τον τάφο της οικογενείας Ράλλη.

    Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στην εκκλησία του Α' Νεκροταφείου και όπως ανακοίνωσε ο κ. Χριστόδουλος επιθυμία του εκλιπόντος ήταν να γίνει μια σεμνή και απλή τελετή και να μην εκφωνηθούν επικήδειοι.

    Το τελευταίο «αντίο» και τα συλλυπητήριά τους στη σύζυγό του εκλιπόντος Λένα Ράλλη και στους οικείους του, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και Χρήστος Σαρτζετάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιάννης Γρίβας και Τζανής Τζανετάκης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, πολιτικοί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και εκατοντάδες πολίτες.

    Εκατοντάδες ήταν τα στεφάνια για το Γ. Ράλλη, μεταξύ των οποίων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην κηδεία από το γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Κ. Γεωργίου.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Αθήνα, 16 Μαρτίου 2006 (12:56 UTC+2)

    Για τις εξελίξεις στην οικονομία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε, ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και ειδικά για την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επίσης και για τις προοπτικές που διαγράφονται για την οικονομία γενικότερα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης στάθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία απέφυγε την ύφεση το 2005 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση και ανέφερε στον κ.Παπούλια ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τη χρονιά που πέρασε έκλεισε στο 3,7% , η ανεργία, πάντα για το 2005, κλείνει κάτω από το 10%, ενώ για την πορεία του ελλείμματος σημείωσε ότι αυτό μειώθηκε σημαντικά με στόχο το 2006 να βρεθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    Για το 2007 ο κ.Αλογοσκούφης προανήγγειλε αύξηση του ΕΚΑΣ και ΟΓΑ αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις ομάδες εκείνες που πληρώνουν το μεγάλο βάρος της φορολογίας (μισθωτοί) στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενίσχυση των ασθενών στρωμάτων. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται μεγάλες τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να πετύχει ο τρέχων προϋπολογισμός το βασικό του στόχο που είναι να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπήκε έγκαιρα και κατάλληλα προετοιμασμένη στην ΟΝΕ.

    Αναφερόμενος στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο κ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι δέχτηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων και τους επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας κάνει ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η οικονομία.

    Εισερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο κ.Αλογοσκούφης του δώρισε ένα βιβλίο για την ιστορία της ελληνικής οικονομίας, από τη δραχμή μέχρι το ευρώ.

    [03] ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

    Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2006 (10:15 UTC+2)

    Δραματική είναι η κατάσταση στον Έβρο καθώς τα αναχώματα το ένα μετά το άλλο καταρρέουν, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός στο Πραγγί Διδυμοτείχου όταν έσπασε το κεντρικό ανάχωμα.

    Περισσότερα από 300.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει ενώ ο νομός, όπως χαρακτηριστικά είπε ο νομάρχης Εβρου Νίκος Ζαμπουνίδης "είναι παραδωμένος στις ομάδες διάσωσης του στρατού και της αστυνομίας''.

    Η στάθμη στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου το πρωί έφθασε τα 6,63μ με όριο συναγερμού 5,70μ, στους Κήπους 4,85μ με όριο συναγερμού 4μ, στο Πέταλο τα 6,80μ με όριο συναγερμού 6μ, και στον Αρδα τα 5μ με όριο συναγερμού τα 5,20μ.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΑΠ. ΣΤΑΥΡΟΥ

    Αθήνα, 16 Μαρτίου 2006 (18:59 UTC+2)

    Συνεργασία με το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Σταύρου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζητήθηκε το νομοθετικό έργο και η απόφαση να συγκροτηθούν ομάδες βουλευτών που θα εξορμήσουν στην περιφέρεια ως ανάχωμα στη βιομηχανία προπαγάνδας και εξαπάτησης που επιχειρούν ορισμένοι.

    Ο κ. Σταύρου, είπε ακόμη ότι η οικονομία αντιδρά θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και μπορούν να επιτραπούν βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών.

    Ο κ. Σταύρου, επίσης, μίλησε για την συνταγματική αναθεώρηση όπου θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας των βουλευτών της ΝΔ.

    Στο μεταξύ, συνάντηση με το δήμαρχο Πειραιά, Χρήστο Αγραπίδη, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για θέματα του Δήμου, αλλά και την υποψηφιότητα του κ. Αγραπίδη για τρίτη φορά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

    Ο κ. Αγραπίδης δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος και πως υπάρχει αισιοδοξία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν φοβάται ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι "το θέμα είναι να ανακοινωθούν νωρίς οι υποψήφιοι, να συζητήσουμε για προγράμματα και θέσεις, να δούμε ποιος γνωρίζει τα προβλήματα και τι λύσεις μπορεί να δώσει".

    Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι το κλίμα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ήταν πολύ καλό και πρόσθεσε πως συζήτησαν για τα μεγάλα έργα στον Πειραιά, για το Δημοτικό Θέατρο, την επέκταση του Μετρό στο λιμάνι, αλλά και πολλά άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τη συνεργασία του δήμου με τα υπουργεία ώστε να προωθηθούν τα έργα.

    [05] ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (23:16 UTC+2)

    Τα 80 χρόνια ανασκαφών στη Λήμνο γιορτάζει φέτος η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

    Ο διευθυντής της Σχολής Εμμανουέλε Γκρέκο τόνισε σε διάλεξη που έδωσε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ότι οι Ιταλοί αρχαιολόγοι επικεντρώθηκαν στην ανατολική πλευρά του νησιού και έφεραν στο φως τρεις χώρους μεγάλους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, την Πολιόχνη, το ιερό των Καβείρων στη θέση Χλόη και την Ηφαιστία.

    Η Πολιόχνη, σύμφωνα με τον κ. Γκρέκο, είναι η παλαιότερη πόλη της Ευρώπης και χρονολογείται στο τέλος 4ης χιλιετίας π.Χ. Για την Πολιόχνη δεν υπάρχουν αναφορές ούτε στον Ομηρο, ούτε στους Ελληνες της κλασικής εποχής και ανακαλύφθηκε τυχαία από τη σκαπάνη της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής το 1930.

    Το ιερό των Καβείρων, στη θέση Χλόη, είναι αρχαιότερο από αυτό της Σαμοθράκης. Τα ερείπια που βρέθηκαν εκεί χωρίζονται με ένα χαντάκι. Στη μια πλευρά υπάρχει ένα τελεστήριο ή αίθουσα μυήσεως, ένα ανάκτορο και μια στοά. Στην άλλη (βόρεια), ένα μεγάλο τελεστήριο, με 12 δωρικές κολόνες στην πρόσοψή του. Πρόκειται για νεότερο οικοδόμημα, Ελληνιστικής Περιόδου. Οι επιγραφές που βρέθηκαν στο ιερό χρονολογούνται από τον 5ο αι. π.Χ. ως τον 3ο αι. μ.Χ.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ. Γκρέκο κάνει ανασκαφές στην Ηφαιστία, που υπήρξε κυριότερη πόλη της Λήμνου στους κλασικούς χρόνους. Διατηρείται τμήμα ελληνο-ρωμαϊκού θεάτρου και θεμέλια σπιτιών της όψιμης αρχαιότητας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ερείπια ακρόπολης και νεκροταφείο με ταφές 5ου. 4ου αι. π.Χ..

    H επιτύμβια στήλη των Καμινίων, που ανακαλύφθηκε από Γάλλους αρχαιολόγους, στα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελεί και τον λόγο δραστηριοποίησης της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής στη Λήμνο.

    Όπως εξήγησε ο κ. Γκρέκο, στην στήλη υπάρχει επιγραφή σε μη ελληνική γλώσσα.(γραμμένη, ωστόσο, με το ελληνικό αλφάβητο), την οποία μιλούσαν οι Τυρηννοί, κάτοικοι του νησιού, τον 8ο αιώνα π. Χ. πριν την κατάκτηση του από τους Αθηναίους. Η γλώσσα αυτή, τόνισε ο κ. Γκρέκο, μοιάζει με την ετρουσκική, που μιλιόνταν στην ιταλική χερσόνησο την ίδια περίοδο.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (18:50 UTC+2)

    Σε συνέντευξη τύπου καλεί τους Δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 12.15 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Θέμα της συνέντευξης τύπου το πλαίσιο των ζητημάτων και των αιτημάτων, που οδηγούν τη διοίκηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στο συμβολικό κλείσιμο των Υπηρεσιών της, για την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

    Ο κ. Ψωμιάδης αναμένεται να αναφερθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο αφορά ιδιαίτερα τη Σχολική Στέγη, αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Θεσσαλονίκης , όπως το κυκλοφοριακό, την αποβιομηχάνιση και την ανεργία στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, τις συγκοινωνίες, το οδικό δίκτυο, το δίκτυο υγείας, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους νέους και τις γυναίκες.

    Θερμή παράκληση για τη δημοσιογραφική κάλυψη της συνεντεύξεως τύπου.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ 'ΒΙΑΜΥΛ'

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (18:49 UTC+2)

    Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας-Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη απέστειλε σήμερα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο κλεισίματος του εργοστασίου της «ΒΙΑΜΥΛ» και την απώλεια εργασίας των 89 εργαζομένων του.

    Ο κ. Ψωμιάδης τονίζει πως η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρόμοιων γεγονότων, τα οποία διευρύνουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, μετατρέποντας τις περιοχές αυτές «σε κρανίου τόπο».

    Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

    «Κύριοι Υπουργοί,

    ο εφιάλτης της ανεργίας χτυπάει και πάλι την πόρτα της Θεσσαλονίκης. Κοντά στις δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη και κοντά στο απειλούμενο κλείσιμο της βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων έρχεται να προστεθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου της ΒΙΑΜΥΛ, που σημαίνει άλλες 89 οικογένειες αντιμέτωπες με το πρόβλημα της ανεργίας.

    Δυστυχώς η αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στέλνοντας στον Καιάδα της ανεργίας και νέες εκατόμβες εργαζομένων. Ο Νομάρχης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο εκπέμπουν σήμα SOS πριν να είναι αργά, και πριν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μετατραπούν σε κρανίου τόπο της ανεργίας.

    Απαιτούνται άμεσα μέτρα, πολιτικές, παρεμβάσεις, προγράμματα, επενδύσεις που θα ξαναδώσουν πνοή ζωής στη Θεσσαλονίκη που αργοπεθαίνει. Η κατεύθυνση των ιδιοκτητών του εργοστασίου της ΒΙΑΜΥΛ είναι να μεταφέρουν τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας σε κάποια άλλη χώρα.

    Τα ερωτηματικά παραμένουν: Δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κρατήσουμε τις μονάδες αυτές και τις θέσεις εργασίας που απασχολούν στη Θεσσαλονίκη;»

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (18:48 UTC+2)

    Όπως καθιέρωσε από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε Νομάρχης Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έτσι και σήμερα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οργανώθηκε τιμητική εκδήλωση για τους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Η εκδήλωση αποτέλεσε το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου τιμήθηκαν 39 αποχωρήσαντες υπάλληλοι από τους οποίους οι τρεις κατείχαν θέσεις γενικών διευθυντών.

    Ο κ. Ψωμιάδης προλογίζοντας την εκδήλωση και απευθυνόμενος προς τους τιμώμενους, μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής: «Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης από τότε που αναλάβαμε, θεώρησε και θεωρεί ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κατοίκων του νομού, να τιμά τους συνεργάτες μας που έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην υπηρεσία των πολιτών.

    Σήμερα τους βραβεύουμε και μάλιστα για πρώτη φορά βραβεύουμε τρεις γενικούς διευθυντές και θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, τις αγκαλιάζει η κοινωνία του τόπου μας, αλλά και οι εργαζόμενοι στη Νομαρχία μας θα παραδειγματισθούν από την παρουσία και προσφορά όλων αυτών που έφυγαν αλλά δεν ξεχνούν τι άφησαν πίσω τους.

    Χαιρετισμούς προς τους αποχωρούντες υπαλλήλους έκαναν και οι κ.κ. Λεμπετλής εκ μέρους του κ. Χατζησάββα, ο κ. Ζιώγας εκ μέρους του κ. Σπυριδάκη καθώς και ο κ. Τρεμόπουλος.

    Από τη μεριά των υπαλλήλων της Νομαρχίας ευχαρίστησε τους αποχωρούντες η κ. Παναγιώτα Μητροπούλου.

    Μετά το τέλος των απονομών ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (17:50 UTC+2)

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης διοργανώνουν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2006 στις 7:00' το βράδυ στο Ξενοδοχείο Porto Palace(περιοχή ΦΙΞ) τιμητική εκδήλωση βράβευσης γυναικών, οι οποίες έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνική, πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

    Θα τιμηθούν η Πρόεδρος της Βουλής, κα. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η ευρωβουλευτής, κα. Ευαγγελία Τζαμπάζη, η Ολυμπιονίκης, κα. Αναστασία Κελεσίδου, η πολύτεκνη μητέρα 16 παιδιών κα. Κατερίνα Ορφανίδου, η κα. Άννα Θεοφυλάκτου δραστήριο μέλος του Ποντιακού Ελληνισμού, η κα. Αντιγόνη Παναγιωτίδου, παλιννοστήσασα από την Γεωργία και η πρόεδρος της «Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών» κα. Λουκία Κεραμιδά.

    Την παρουσίαση των βραβευόμενων γυναικών και την επίδοση των τιμητικών πλακετών θα κάνουν άνδρες προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο όπως ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος της πόλης, ο Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος κ.α.

    Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα. Σύνθια Σάπικα, ενώ θα προσφερθούν τσάι και εδέσματα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΝΟΜΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:45 UTC+2)

    Στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Παρασκευής 17/3/06, θα επισκεφθεί το νομό Ξάνθης.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

    10:00

    Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

    Κήρυξη έναρξης ημερίδας του Εθνικού Κέντρου Χαρτών & Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή.

    11:00

    Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

    Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα

    11:30

    Δήμος Ξάνθης.

    Συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και εκπροσώπους της ΤΕΔΚ (δημάρχους, κοινοτάρχες), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

    12:00

    Νομαρχία Ξάνθης.

    Συνεργασία με τον νομάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη για τα θέματα του νομού και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    12:30

    Επιμελητήριο Ξάνθης.

    Συνεργασία με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.

    13:15

    Επίσκεψη σε έργα της περιοχής.

    (Σχολική στέγη και εθνική οδός Ξάνθη - Λευκή - Εξοχή - Δέκαρχο)

    14:15

    Διέλευση από το Ζαχαρουργείο ΕΒΖ Ξάνθης.

    15:00

    Γεύμα νομάρχη προς τιμήν του ΥΜΑ-Θ

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:19 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:18 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τίτλο: «ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙ Σ' ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ».

    Μια επιλογή από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα γαλλικής μουσικής του 19ου και του 20ου αιώνα για όμποε, φαγκότο και πιάνο.

    Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός οργάνων σε μια μοναδική βραδιά.

    Γιάννης Παπαγιάννης - όμποε

    Γιώργος Φαρούγγιας - φαγκότο

    Νίκος Λαλιώτης - πιάνο

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ»

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:17 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού «Τα Κάλαντα της Χελιδώνας». Τα παιδιά θα συμμετάσχουν με μουσική, κίνηση και χορό και θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά κάλαντα.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:16 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η μουσικοπαιδαγωγός Γεωργία Γκανά θα παρουσιάσει πρόγραμμα δημιουργικής δραστηριότητας σε παιδιά νηπιαγωγείου με παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι και μουσική.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' Δημοτικού το έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 16 March 2006 - 19:13:57 UTC