Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ- ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [02] ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ν. ΜΠΕΡΝΣ: ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [05] ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ"
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 90
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

  • [01] ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ- ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006 (17:19 UTC+2)

    Την επόμενη Πέμπτη, σε νέα συνάντηση μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, θα κριθεί η διαπραγμάτευση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Την ιδία ημέρα η ΓΣΕΕ συγκαλεί Ολομέλεια Διοίκησης της Συνομοσπονδίας που θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε συμφωνία ή σε αντιπαράθεση.

    «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από μια έντονη σύγκρουση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά την συνάντηση. «Βιώνουμε μια περίοδο», είπε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, «όπου με προτάσεις και συμπεριφορές εμπαίζονται οι εργαζόμενοι». Στη σημερινή συνάντηση τα συνδικάτα πρότειναν αυξήσεις στους μισθούς μοιρασμένες σε δυο δόσεις ως εξής: 4% από την 1/1/2006 και ακόμα 3,5% από 1/7/2006. Η πρόταση αυτή, δήλωσε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, μεσοσταθμικά δίνει αύξηση δύο μονάδες πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργοδότες να λάβουν σοβαρά υπόψη την πρόταση αυτή και να την κάνουν αποδεκτή, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη Πέμπτη τα συνδικάτα θα αποφασίσουν αν προχωρούν σε συμφωνία ή σε αντιπαράθεση.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, έκανε λόγο για μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση λύσης, αν και σημείωσε ότι ο ΣΕΒ επιθυμεί να δοθεί λύση. Στη σημερινή συνάντηση η πρόταση του ΣΕΒ κάλυπτε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων τουλάχιστον στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, το οποίο σημαίνει αύξηση 3,8%, που υπερκαλύπτει τον ελληνικό πληθωρισμό.

    Οι προτάσεις μας, συνέχισε ο Κυριακόπουλος, δεν είχαν απήχηση και κατηγόρησε τα συνδικάτα ότι δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των επιχειρήσεων. Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας, ώστε να βρεθεί λύση. Σημείωσε ότι είναι λάθος η εικόνα πως ο ΣΕΒ δεν νοιάζεται για τους εργαζομένους και δεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες, ενώ συμπλήρωσε ότι στις κερδοφόρες επιχειρήσεις θα δοθούν καλύτερες αυξήσεις.

    Ο πρόεδρος των Εμπόρων (ΕΣΕΕ), Δημ. Ασημακόπουλος, έκανε λόγο για προσπάθεια κοινωνικής συνεννόησης και σημείωσε ότι οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες πρότειναν αυξήσεις 8% για τη διετία 2006-2007.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης, χαρακτήρισε την συνάντηση ως σημαντικό βήμα και εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης την ερχόμενη Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών είναι μια λογική συνισταμένη.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος, χαρακτήρισε προκλητικές τις θέσεις των βιομηχάνων και δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι ο απεργιακός αγώνας.

    Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης (εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ), κατηγόρησε τους βιομηχάνους για προτάσεις φιλοδωρήματος και όχι αυξήσεων που οι εργαζόμενοι διεκδικούν και δικαιούνται.

    Ο Αλέκος Καλύβης (εκπρόσωπος του ΣΥΝ) χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προτάσεις των εργοδοτών και δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε απεργιακό αγώνα.

    Απαντώντας σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι «Γαλλάκια και παπαγαλάκια» ανθούν στους κόλπους της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

    [02] ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006 (18:39 UTC+2)

    Για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν σήμερα οι βουλευτές του Κινήματος, μετά την ολοκλήρωση της διετούς θητείας του προηγούμενου (22 Μαρτίου 2004). Η ψηφοφορία άρχισε στις 10:00 π.μ., και ολοκληρώθηκε στις 6:00 μ.μ., στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και δήλωσε ότι «μας ανησυχούν οι τελευταίες δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας, η οποία θεωρούμε ότι είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει η Ευρωπαϊκή της πορεία, η οποία έχει οριοθετηθεί με συγκεκριμένους κανόνες».

    «Βεβαίως έχουμε επανειλημμένα ασκήσει κριτική και προς την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν αξιοποίησε τα δυο τελευταία χρόνια τις αποφάσεις του Ελσίνκι, και για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την επίλυση του Κυπριακού και την πορεία της Τουρκίας σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    «Στις συνομιλίες μας είχαμε μια επαναβεβαίωση γνωστού δόγματος της Τουρκίας - μέσα από τον Τύπο βέβαια - αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, δηλαδή μια σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα για την Κύπρο», δήλωσε από τη μεριά του ο κ. Χριστόφιας.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής είπε ότι αυτή η σκληρή στάση της Τουρκίας "επαναβεβαιώνει την αρνητική τοποθέτηση της τουρκικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς για την οικονομική βοήθεια προς τους Τουρκοκύπριους, το εμπόριο και το άνοιγμα της πόλης του Βαροσιου, αλλά και την αρνητική της στάση που αφορά την απόφαση που ελήφθη μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη δημιουργία τεχνικών επιτροπών που θα συζητήσουν θέματα καθημερινότητας αλλά και πολύ σοβαρά ζητήματα όπως είναι η απαγκίστρωση στρατευμάτων και η διάνοιξη και νέων διόδων επαφής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και βεβαίως επιτροπής που θα συζητήσει τη γεφύρωση του χάσματος που χωρίζει τις δυο πλευρές επί της ουσίας του Κυπριακού, ώστε να προωθηθεί στην πορεία συνάντηση υψηλού επιπέδου και συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

    "Δυστυχώς, ως τώρα η στάση της Τουρκίας δημιουργεί προσκόμματα, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τη θέση τους και εκτιμώ ότι η βοήθεια του κ. Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο χώρο του θα είναι σημαντική", είπε ο κ. Χριστόφιας προσθέτοντας ότι "προσβλέπουμε στη βοήθεια και αλληλεγγύη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας και φυσικά της ελληνικής κυβέρνησης", είπε ο κ. Χριστόφιας ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την κατανόησή του και τη συμπαράστασή του στο Κυπριακό, που όπως είπε, ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής του.

    Στις 7.00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου, θα μιλήσει στην εκδήλωση για τον Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και Αυτοδιαχείριση» (αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ).

    [03] Ν. ΜΠΕΡΝΣ: ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ουάσινγκτον, 22 Μαρτίου 2006 (00:02 UTC+2)

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, «προσβλέπει» στην πρώτη της συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό της, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από Έλληνα δημοσιογράφο στην διάρκεια κοινών δηλώσεων του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν.

    Ο κ. Μπερνς σημείωσε ότι «όλοι όσοι εργαζόμαστε με την Ελλάδα πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μας είναι αυτή την στιγμή ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Έχουμε σεβασμό για τον Πρωθυπουργό Καραμανλή, όπως και για την Υπουργό Εξωτερικών Μπακογιάννη, και νομίζω ότι με δεδομένη τη συνεργασία που έχει επιδείξει η Ελλάδα στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο, πρόκειται για μια πραγματικά ξεχωριστή σχέση».

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006 (12:03 UTC+2)

    "Οι εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις συμπίπτουν, όπως συμπίπτουν και οι εκτιμήσεις των δύο κυβερνήσεων", δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    "Μου εδόθη η δυνατότητα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, την πλήρη συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση (ώστε) να έχουμε βήματα μπροστά και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας και φίλων της Τουρκίας να γίνουν βήματα πίσω, ώστε να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν μπροστά", ανέφερε ο κ.Χριστόφιας προσθέτοντας ότι "θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτό το momentum που δημιουργείται, το οποίο εμείς θεωρούμε θετικό, μετά τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας και του γγ των Ηνωμένων Εθνών, να μην ακυρωθεί και να μην χαθεί".

    "Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Καραμανλή για την κατανόησή του και βεβαίως και για την έκφραση πλήρους ετοιμότητας να μην αποδεχθεί τις οποιεσδήποτε απειλές και μεθοδεύσεις που προέρχονται από την Τουρκία και από αλλού", δήλωσε ο κ.Χριστόφιας, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής κ.Μπενάκη.

    "Δεν μπορούσα να έλθω στην Ελλάδα και να μην συναντηθώ με τη συνάδελφο κ.Μπενάκη, με την οποία έχουμε στενή συνεργασία και μέσα από την υλοποίηση του πρωτοκόλλου που έχουμε υπογράψει, αλλά και την καθημερινή δράση και συντονισμό των κοινοβουλίων", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.

    [05] ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

    Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006 (17:18 UTC+2)

    Επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, στο θέμα των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και τόνισε πως αυτές κινούνται στην ίδια λογική με αυτή του Γάλλου πρωθυπουργού, Ντομινίκ Ντε Βιλπέν.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως «με αφορμή το προσκλητήριο που απευθύνει ο κ. Παπανδρέου στους νέους της χώρας μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γάλλων νέων και να γίνουν 'επαναστάτες με αιτία', επισημάναμε τις τελευταίες ημέρες ότι αιτία των αντιδράσεων στην Γαλλία είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Ντε Βιλπέν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».

    Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «τονίσαμε το παράδοξο ότι η προτροπή του κ. Παπανδρέου στρέφεται ουσιαστικά κατά του ιδίου, καθώς η πρότασή του στο Λαύριο κινείται στην ίδια λογική με αυτήν του κ. Ντε Βιλπέν».

    Πρόσθεσε δε ότι «η πρόταση Παπανδρέου ήταν πιο προχωρημένη, τόσο ως προς τα όρια ηλικίας, όσο και ως προς τη διάρκεια της ανασφάλιστης εργασίας» και συνέχισε:

    «Το ΠΑΣΟΚ με μια σειρά ανακοινώσεων μας κατηγορεί για διαστρέβλωση. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να παραθέσουμε αυτούσιο, λέξη προς λέξη, το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στο Λαύριο. Το ΠΑΣΟΚ εξανέστη με την από μέρους μας επισήμανση της ομοιότητας των προτάσεών του με αυτές του Γάλλου πρωθυπουργού, αλλά δεν το είπαμε μόνο εμείς».

    Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε σχετικώς ότι χθες, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, δήλωσε ότι η πρόταση Παπανδρέου έχει ομοιότητες με την πρόταση Ντε Βιλπέν. «Αντί, λοιπόν, να επιστρατεύονται οι ύβρεις και τα ψέματα για τα αυταπόδεικτα, είναι καιρός ο κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του: Εξακολουθεί, ναι ή όχι, να υποστηρίζει την πρότασή του και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα άλλα στελέχη τα οποία περί άλλων τυρβάζουν;», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Κληθείς να διευκρινίσει πρόσφατη δήλωσή του προς τα μέλη της ΔΑΠ «να προσέχετε, γιατί σας περιμένουν στη γωνία»,ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αναφέρθηκε «στο τι πραγματικά πιστεύει ο κ. Παπανδρέου για τους νέους και στο τι τους επιφυλάσσει». Και πρόσθεσε: «Σε δύο περιπτώσεις, μία με τους νεολαίους και μία με τους συνδικαλιστές, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να υποκινήσει απεργίες, κινητοποιήσεις κ.ο.κ. Άρα, λοιπόν, είναι προφανές ποιοι είναι αυτοί που τους περιμένουν στη γωνία και ποιοι είναι αυτοί που με ωραία λόγια που είναι αναντίστοιχα με εκείνα τα οποία πραγματικά πιστεύουν, προσπαθούν να πείσουν τους νέους για άλλα από αυτά που έχουν σκοπό να κάνουν, εάν γίνουν κυβέρνηση».

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι καλυμμένος από τη θέση της υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:21 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση κατασκευών με τίτλο: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» της Διονυσίας Μιχάλη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος -συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου, θα συνομιλήσει με παιδιά δημοτικού για το θέατρο, τη λογοτεχνία και το παιδικό βιβλίο.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Αύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού «Τα Κάλαντα της Χελιδώνας». Τα παιδιά θα συμμετάσχουν με μουσική, κίνηση και χορό και θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά κάλαντα.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου. Συμμετέχουν:

    Αβραάμ Δονουκαράς - τσέλο

    Νίκος Κυριόσογλου - πιάνο

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΦΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκης, 22 Μαρτίου 2006 (20:30 UTC+2)

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ 216 -222, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, 54123, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.mathra.gr ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: cond@mathra.gr ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.: 2310/379.415 - 393- 416 - 214. ΦΑΞ: 2310/379.420- 263.332

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

    ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

    ΤΗΣ ΒΦΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το απόγευμα της Τετάρτης 22/3/06 προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το πρόβλημα του εργοστασίου της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης:

    «Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης μου ζήτησε να μεταφέρω στους εργαζόμενους της ΒΦΛ ότι αύριο (23/3/06) θα υπάρξει ανακοίνωση από το δ.σ. της εταιρίας προς την κατεύθυνση της επίλυσης του μεγάλου προβλήματος που υπήρξε με το εργοστάσιο λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή με την επαναλειτουργία του.

    Θέλω λοιπόν να επισημάνω ότι μετά τις συνεχείς προσπάθειες, που κατέβαλε ο υπουργός Απασχόλησης και εγώ, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παράγοντες, αύριο η εταιρία νομίζω ότι θα δώσει τη λύση που περιμένουμε.

    Σαφώς θα χρειαστούν προσπάθειες, ίσως χρειαστούν θυσίες από όλους μας, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση κανείς δεν φέρνει αντιρρήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι, ο κ. Καλαντζής επισήμανε:

    «Έτσι θα συνεχίσω να λειτουργώ, αιφνιδιαστικά θα πηγαίνω όπου εγώ νομίζω ότι είναι απαραίτητο, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να διαπιστώνω επιτόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τα οποία πολλές φορές εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε να τα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, όταν γίνονται επίσημες επισκέψεις και υποδοχές.

    Επισκέφθηκα τη Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης για να διαπιστώσω πώς σιτίζονται οι χιλιάδες των φοιτητών, τι μέτρα υγιεινής και ασφάλειας λαμβάνονται, αν όλα λειτουργούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Έμεινα ικανοποιημένος γιατί οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές και όπως με διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν έργα βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών.

    Χάρηκα ιδιαίτερα κατά τη συνομιλία που είχα με τους φοιτητές γιατί κατάλαβαν και οι ίδιοι αυτό που είναι βαθιά μας πίστη και είναι και προσωπική μου πίστη (γιατί προέρχομαι από το φοιτητικό κίνημα) ότι δηλαδή το φοιτητικό κίνημα ούτε κηδεμονεύεται, ούτε ποδηγετείτε».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ-ΠΟΙΗΤΗ ΤΑΚΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (16:32 UTC+2)

    Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Πόπη Αντωνίου- Σφαλαγκάκου σας προσκαλούν στο Επετειακό Αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του ακαδημαϊκού-ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006, ώρα 19.30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξ. Σβώλου).

    Για τον ποιητή θα μιλήσουν ο φιλόλογος-ποιητής Γιάννης Νικολαϊδης και η καθηγήτρια-λογοτέχνιδα Καίτη Τσιότσκα. Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Καίτη Χρονοπούλου, Δέσποινα Σφάντζικα-Χασάναγα, Βασίλης Βάρνας και ο φιλόλογος-ποιητής Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

    Κοζάνη, 22 Μαρτίου 2006 (14:50 UTC+2)

    Δημοπράτηση του έργου περιμετρικής αντιπλημμυρικής τάφρου Πτολεμαΐδας - Σουλού και αντιπλημμυρικών έργων Δυτικής Εορδαίας

    Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιπλημμυρική προστασία και τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών στο Νομό μας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης προχώρησε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2006 στη δημοπράτηση του έργου περιμετρικής αντιπλημμυρικής τάφρου Πτολεμαΐδας - Σουλού και αντιπλημμυρικών έργων Δυτικής Εορδαίας. Ειδικότερα το έργο αφορά στον καθαρισμό των αντιπλημμυρικών τάφρων στις περιοχές Δροσερού, Εμπορίου, Μηλοχωρίου και Άρδασσας Νομού Κοζάνης.

    Περιλαμβάνει την κοπή, τον τεμαχισμό και την τοποθέτηση των δένδρων σε κατάλληλους χώρους καθώς και την εκσκαφή με απομάκρυνση των εναπομεινάντων ριζών των δένδρων που κόπηκαν, τον καθαρισμό από τις καλαμιές, την εκβάθυνση των αντιπλημμυρικών τάφρων και τη μόρφωση πρανών.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 387.000 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό υλοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2006.

    Το έργο του καθαρισμού αντιπλημμυρικών τάφρων στις περιοχές Δροσερού, Εμπορίου, Μηλοχωρίου και Άρδασσας Νομού Κοζάνης εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων για την αντιπλημμυρική προστασία και τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού χώρου του Νομού.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:41 UTC+2)

    «Σε σχέση με το παρελθόν η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα. Για να καλύψει όμως το χαμένο έδαφος της τελευταίας εικοσαετίας η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται απλά και μόνο βήματα, χρειάζεται άλματα. Γι΄ αυτό προτείνουμε την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μέχρι το 2012, έτσι ώστε παράλληλα με τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις να κατασκευασθούν εντός των επομένων έξι ετών οι υποδομές εκείνες, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν».

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στη διάρκεια των δηλώσεων του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, δίνοντας το κεντρικό στίγμα των αιτημάτων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με το συμβολικό κλείσιμο των Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε πως « η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά το χαμένο έδαφος της τελευταίας εικοσαετίας , μόνο με άλματα μπορεί να καλυφθεί».

    Θέλοντας μάλιστα να δώσει επιγραμματικά το σύνολο των αιτημάτων του ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε τα εξής:

    «Λέμε ΝΑΙ στα Βήματα. Η Θεσσαλονίκη όμως Χρειάζεται Άλματα».

    Ο κ. Ψωμιάδης στη διάρκεια των δηλώσεων του έδωσε επίσης με σαφήνεια απαντήσεις γιατί η πρωτοβουλία αυτή δεν είχε αναληφθεί στο παρελθόν: «Εάν η πρωτοβουλία μας να κλείσουμε τη Νομαρχία γινόταν για λόγους εντυπωσιασμού θα μπορούσε αυτό να γίνει το 2003 ή το 2004 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τότε θα μας κατηγορούσαν ότι το κάνουμε για λόγους αντιπολιτευτικούς. Δεν προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση, παρά την πίεση των προβλημάτων, ούτε τα δύο πρώτα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, γιατί προφανώς αυτά τα δύο χρόνια ήταν η αναγκαία περίοδος χάριτος.

    Θέλω να επισημάνω, στο σημείο αυτό ότι το κλείσιμο της Νομαρχίας, δεν είναι μομφή κατά της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να χρεωθεί τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων, που επί 20 συναπτά έτη, δεν έγινε τίποτα. Όμως δεν έχουμε περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

    Η δική μου προσωπική διαδρομή, δεν μου επιτρέπει, να καταθέσω εύκολα τα όπλα.

    Παραμένω συνεπής σε όσα έχω δηλώσει το προηγούμενο διάστημα. Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, τόνισε πως το κλείσιμο της νομαρχίας έχει αποκλειστικά και μόνο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού: «Στέλνουμε μήνυμα αγωνίας και προβληματισμού, και ταυτόχρονα ελπίδας και αισιοδοξίας. Τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη θα την κερδίσουμε. Είτε το θέλουν κάποιοι , είτε όχι», είπε ο κ. Ψωμιάδης και συνέχισε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το Νομό Θεσσαλονίκης. Διεκδικούμε για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο δίκαια αιτήματα για το Νομό.

    Είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι:

    Δεν αντιπολιτεύομαι

    Δεν συγκρούομαι

    Δεν αντιμάχομαι την Κυβέρνηση

    Απλά ΔΙΕΚΔΙΚΩ για το Καλό της Πόλης και του Νομού Θεσσαλονίκης»

    Ο κ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στα ζητήματα-αιτήματα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης τόνισε τα εξής:«Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ο Διάλογος εξαντλήθηκε, δεν ζητήσαμε Παλάτια για το Νομό μας, Ζητάμε Σχολεία, Ζητάμε επισκευή και επέκταση του Επαρχιακού Δικτύου, Ζητάμε βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, Ζητάμε βελτίωση των χώρων Υγείας.

    Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα επεσήμανε τα εξής:

    «Δεν απολογούμαστε σε κανέναν από αυτούς τους κυρίους του παρελθόντος που έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα της υπακοής και της πειθαρχίας στις κυβερνητικές και κομματικές εντολές εξ Αθηνών και πέρασαν με άριστα, εξυπηρετώντας το προσωπικό τους συμφέρον σε βάρος της Θεσσαλονίκης».

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε τα εξής: «Το να διεκδικείς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία αυτού του τόπου αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και περιμένουμε «το μάνα εξ' ουρανού». Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε αφού ο λαός, μας το ζήτησε με την ψήφο του. Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη».

    Ακολουθεί το σύνολο της ομιλίας-εισήγησης του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη:

    Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

    Φίλες και Φίλοι,

    Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους, το λαό του Νομού που συμπαρίσταται στην προσπάθειά μας αυτή και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στάθηκαν δίπλα μας.

    Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το Νομό Θεσσαλονίκης. Διεκδικούμε για πρώτη φορά με αυτό το συμβολικό, σκληρό , αλλά αναγκαίο τρόπο, δίκαια αιτήματα για το Νομό.

    Η σημερινή κίνηση δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού και αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. Είναι μία υπόσχεση που έδωσα πριν ένα χρόνο και που πιστεύω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα.

    Κάποιοι με κατηγόρησαν ότι κάνω κακό στην κυβέρνηση. Κάποιοι μου έριξαν ευθύνες ότι προσπαθώ να τη βλάψω. Τίποτα από αυτό δεν είναι αλήθεια. Η πρωτοβουλία μου αυτή , θεωρώ ότι κάνει καλό. Είναι προσπάθεια να αφυπνιστούν κάποιοι από την κυβέρνηση, να αφυπνιστούν οι τοπικές δυνάμεις του Νομού μας.

    Είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω πως :

    Δεν αντιπολιτεύομαι

    Δεν συγκρούομαι

    Δεν αντιμάχομαι την Κυβέρνηση

    ΔΙΕΚΔΙΚΩ για το Καλό της Πόλης και του Νομού Θεσσαλονίκης.

    Διεκδικούσα και από την προηγούμενη Κυβέρνηση και εξακολουθώ να διεκδικώ και από την Παρούσα. Θα πρέπει κάποιοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης για την εγκληματική τους αδιαφορία, μέχρι σήμερα. Το τελευταίο μεγάλο έργο που πραγματοποιήθηκε στο Νομό μας, ήταν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν είναι άδικο αυτό;

    Η Θεσσαλονίκη είναι ξεχασμένη, είναι εγκαταλειμμένη, είναι υποβαθμισμένη, είναι όμως πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

    Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Διεκδικούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος των περασμένων 20 ετών, των καθυστερήσεων, των αναβολών και των χαμένων ευκαιριών.

    Ο Διάλογος δεν εξαντλήθηκε, αλλά συνεχίζεται με ένα πιο έντονο τρόπο.

    Δεν ζητήσαμε άλλωστε Παλάτια για το Νομό μας,

    - Ζητάμε Σχολεία,

    - Ζητάμε παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο,

    - Ζητάμε βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, - - Ζητάμε βελτίωση των χώρων Υγείας

    Φίλες και Φίλοι,

    Εάν η πρωτοβουλία μας να κλείσουμε τη Νομαρχία γινόταν για λόγους εντυπωσιασμού ή φτηνού λαϊκισμού, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι ειρωνικά και υποκριτικά, απαντώ με καθαρές κουβέντες: Θα μπορούσε αυτό να γίνει το 2003 ή το 2004 με κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τότε θα μας κατηγορούσαν ότι το κάνουμε για λόγους αντιπολιτευτικούς.

    Δεν προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση, παρά την πίεση των προβλημάτων, ούτε τα δύο πρώτα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, γιατί προφανώς αυτά τα δύο χρόνια ήταν η αναγκαία περίοδος χάριτος.

    Διαφωνώ μ' αυτούς που λένε ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ ζούσαμε στον παράδεισο και ήρθε η κόλαση με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν πιστεύω ότι μέσα σε δύο χρόνια η σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει και να πραγματοποιήσει όσα δεν έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια.

    Δεν απολογούμαστε σε κανέναν από αυτούς τους κυρίους του παρελθόντος που έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα της υπακοής και της πειθαρχίας στις κυβερνητικές και κομματικές εντολές εξ Αθηνών και πέρασαν με άριστα, εξυπηρετώντας το προσωπικό τους συμφέρον σε βάρος της Θεσσαλονίκης.

    Θέλω να διευκρινίσω και να επαναλάβω, στο σημείο αυτό ότι το κλείσιμο της Νομαρχίας, δεν είναι μομφή κατά της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να χρεωθεί τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων, που επί 20 συναπτά έτη, δεν έγινε τίποτα. Όμως δεν έχουμε περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

    Παραμένω συνεπής σε όσα έχω δηλώσει το προηγούμενο διάστημα. Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

    Φίλες & Φίλοι,

    Η παρούσα Διοίκηση από τις αρχές του 2003 έθεσε ορισμένους στόχους με πρώτο και κύριο, την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της Σχολικής Στέγης.

    Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης από 1/1/2003 μέχρι σήμερα:

    1. Κατασκεύασε 720 αίθουσες

    2. Βρίσκονται υπό κατασκευή 400 -//-

    3. Έχουν συνταχθεί μελέτες για 200 -//-

    Σύνολο 1340 -//-

    Υλοποιούμε λοιπόν το 100 % του συμφωνηθέντος προγράμματος, το οποίο θα είχε ολοκληρωθεί έγκαιρα αν η ροή χρηματοδότησης ήταν η συμφωνηθείσα, δηλαδή συνολικά 12 δις. δρχ. ετησίως ή συνολικά 72 δις για έξι χρόνια.

    Η προηγούμενη διοίκηση πήρε για τη σχολική στέγη:

    - - το 2001, 14.000.000,

    - - το 2002 πήρε 5.900.000

    Εμείς πήραμε:

    - - το 2003, 11.000.000

    - - το 2004, 8.000.000

    - - το 2005, 16.000.000 (εκ των οποίων τα 10.000.000 διεκδικήσαμε και πήραμε ως έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών)

    Υπάρχουν οφειλές για σχολεία που ήδη δόθηκαν σε χρήση το 2004 -2005 καθώς και για αγορά οικοπέδων, συνολικού ύψους 20.000.000 .

    Για την ολοκλήρωση των 48 σχολείων που κατασκευάζουμε ήδη απαιτείται το ποσό των 20.000.000 .

    Σας πληροφορώ ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων δια του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Σ.Κ. κ. Παταργιά, μας ανακοίνωσε ότι για το έτος 2006 θα μας δοθεί μόνο το ποσό των 8.500.000 .

    Θα πρέπει δε να λάβετε υπόψη ότι πέραν των παραπάνω οφειλών, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης καταβάλλει ετησίως 2.330.000 για μίσθωση χώρων στέγασης σχολείων, ποσό που αφαιρείται από το πρόγραμμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.)

    Επιπλέον η Νομαρχία Θεσσαλονίκης στην τριετία 2003 -2005 λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης των Δήμων δέσμευσε το ποσό των 5.000.000 για επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με επισκευές διαφόρων σχολείων, αρμοδιότητα που ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους. ( Δήμος Θεσσαλονίκης 3.323.000 και υπόλοιποι Δήμοι 1.677.000)

    Σε αντίθεση με τη Νομαρχία, ο Ο.Σ.Κ. που διαχειρίζεται σχεδόν το σύνολο των κονδυλίων, μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει 16 αίθουσες και δεν ολοκληρώθηκε η αγορά κανενός οικοπέδου.

    Φίλες και Φίλοι,

    Πόσα σχολεία διαθέτουν αίθουσα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων;

    Πόσα σχολεία διαθέτουν στεγασμένους χώρους γυμναστικής και αυλόγυρους με ικανοποιητική επιφάνεια ώστε τα παιδιά μας να παίζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον;

    Πόσα σχολεία ακόμη είναι με αμίαντο;

    Ο Ο.Σ.Κ. χρηματοδοτήθηκε με 1.750.000 με σκοπό να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης μελετών.

    Όραμά μας και διακαής μας πόθος είναι να φτιάξουμε σχολεία που τα παιδιά μας θα πηγαίνουν μόνο το πρωί, που θα διαθέτουν χώρους άθλησης και αναψυχής, ώστε αποφοιτώντας να αναπολούν τα μαθητικά τους χρόνια.

    Θεωρώ, επίσης χρέος μου να σας ενημερώσω ότι καμία πρόβλεψη δεν έγινε για σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ η Νομαρχία Θεσσαλονίκης διερεύνησε επιστημονικά το θέμα και είναι έτοιμη για την υλοποίησή του.

    Όλα, όσα σας προανέφερα, έχουν αποσταλεί με έγγραφα στην αρμόδια Υπουργό κ. Μαριέττα Γιαννάκου με όλα τα Παραστατικά κατ΄ επανάληψη και αυτό σας το λέω για να πάψουν κάποιοι να διατείνονται ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν έχει εικόνα των οφειλών μας και των εκκρεμοτήτων μας.

    Η σχολική στέγη δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά εξέχων πολιτικό. Δεν έχουμε ανάγκες από τους λογιστές του Ο.Σ.Κ. αλλά από πολιτικές αποφάσεις.

    ΑΝΕΡΓΙΑ

    Θα ήταν ατόπημα αν η σημερινή μας ενέργεια περιορίζονταν μόνο στο θέμα της σχολικής στέγης.

    Η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται πλέον πρωτεύουσα της ανεργίας. Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων των 3000 εργαζομένων κλείνει, άλλες μεσαίες παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης Θεσσαλονίκης κλείνουν και είναι άγνωστο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Οι επενδύσεις αργούν και οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά. Επιχειρήσεις που ανθούσαν πριν από 10-15 χρόνια τώρα μετεγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

    Ζητούμε τη στήριξη της κυβέρνησης για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει.

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

    Συνολικά το 2004-2005 έχουμε εισπράξει από το Υπουργείο Πολιτισμού 50.000 και σας ερωτώ αν επαρκεί το ποσό αυτό;

    Τι στιγμή που υπάρχουν 2.500 πολιτιστικοί σύλλογοι στο Νομό μας, που περιμένουν στήριξη από εμάς.

    Εμείς παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εξοικονομήσαμε χρήματα, όμως χρωστάμε 1.500.000.

    Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης της Μονής Λαζαριστών, δεν αποκλείω το γεγονός να κλείσει και αυτή λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ακόμη και για την πληρωμή των λειτουργικών της εξόδων. Θεωρώ αδιανόητο να παίρνονται αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη και να μην ερωτάται ο Νομάρχης και σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμαρχοι.

    Στο μέλλον θα καταγγείλω και ονομαστικά όσους αδιαφορούν για τη Θεσσαλονίκη.

    ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

    Ποιος γνωρίζει την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιφέρειας σχετικά με τις Αστικές Συγκοινωνίες και το ΚΤΕΛ ? Στον αιώνα που ζούμε είναι αδιανόητο να υπάρχουν χωριά σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς καμία συγκοινωνία.

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

    Το ΜΕΤΡΟ και η υποθαλάσσια δεν λύνουν το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης. Ας ασχοληθούν κάποιοι αρμόδιοι και ας προτείνουν λύσεις εναλλακτικές και βοηθητικές και στη Θεσσαλονίκη, όπως έκαναν θαύματα στην Αθήνα.

    Να γίνουν μικρά έργα που μπορούν να δώσουνε πνοή στην Περιφέρεια, για να πάψει να ασφυκτιά τόσο το κέντρο όσο και η περιφέρεια του Νομού μας.

    Δεν μεμψιμοιρούμε για ότι έγινε στην Αθήνα. Διεκδικούμε αντίστοιχη ποιότητα ζωή σε σχέση μ' αυτήν και για τη δική μας πόλη , που τόσες υποσχέσεις έχουν δοθεί για αυτήν.

    Ζητούμε να γίνουν πάρκινγκ, διαπλάτυνση κατά μία λωρίδα στην περιφερειακή οδό, πλωτά πάρκινγκ, ανισόπεδοι κόμβοι, υπόγειες αρτηρίες διέλευσης οχημάτων στη Νέα Εγνατία.

    ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    Η έλλειψη προσωπικού, καθώς και η απουσία του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού (οχήματα, πολυμηχανήματα, εκχιονιστικά κ.λ.π.) και των αναγκαίων κτιριακών υποδομών καθιστά το έργο μας ακόμη δυσκολότερο.

    Δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε πολλές από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις μας προς το λαό της Θεσσαλονίκης που είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του.

    ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

    Γνωρίζεται σχεδόν όλοι την αγωνία του αγροτικού κόσμου, σε περιόδους βροχών, όταν τα αντιπλημμυρικά μας έργα είναι κατεστραμμένα ή σχεδόν ανύπαρκτα. Επί σειρά ετών ζητάμε κονδύλια για την κατασκευή σημαντικών γεφυρών, που σήμερα στερούνται της δυνατότητας οι αγρότες να μετακινηθούν στους χώρους εργασίας τους. Το αγροτικό οδικό δίκτυο θυμίζει προπολεμική εποχή και η συντήρησή του, γίνεται από τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε.

    Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη με το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο. Απαιτείται άμεση κατασκευή 15 τουλάχιστον γεφυρών σε 10 Δήμους του Νομού μας. Σε 7 Δήμους χρειάζεται να γίνουν 16 αντιπλημμυρικά έργα για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και καταστραφούν περιουσίες.

    Άμεση είναι η ανάγκη να αποκατασταθούν τα παλαιά αρδευτικά δίκτυα σε όλο τον κάμπο για την εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού που χάνεται άσκοπα.

    Πως λοιπόν ζητάμε από τον αγρότη να μείνει στο τόπο του?

    ΥΓΕΙΑ

    Θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσω το θέμα της Υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν χωριά στο Νομό Θεσσαλονίκης που ο γιατρός παρουσιάζεται 1 φορά στις 15 μέρες. Τα ράντζα έφυγαν, γιατροί όμως δεν έρχονται.

    Η περίθαλψη θέλει γενναία στήριξη. Δεν αρκούν μόνο στη Θεσσαλονίκη τα Νοσοκομεία. Θα πρέπει και η Περιφέρεια να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή στο θέμα των υποδομών, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

    Τουλάχιστον 11 Δήμοι χρειάζονται άμεση στελέχωση από ιατρούς, τα δε ασθενοφόρα είναι είδος εν ανεπάρκεια.

    Συνοψίζοντας, θα ήταν παρά πολύ λογικό να ερωτηθώ: «Τι προτείνετε κ. Νομάρχα για τη λύση όλων αυτών των προβλημάτων?»

    Η πρότασή μας είναι να αποφασίσει η Κυβέρνηση να εντάξει το Νομό Θεσσαλονίκης πέραν των κονδυλίων του προϋπολογισμού, σε ένα «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα» μέχρι το 2012, έτσι ώστε παράλληλα με τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις να κατασκευασθούν εντός των επόμενων έξι ετών, οι υποδομές εκείνες που δεν υλοποιήθηκαν. Θέλουμε τα βήματα όμως για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο χρόνο θα πρέπει να κάνουμε άλματα. Μόνο με άλματα μπορούμε να προλάβουμε το τρένο της ανάπτυξης.

    Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

    Πολλοί τόλμησαν να με τσαλακώσουν τα τελευταία χρόνια. Δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν, γιατί η δύναμή μου είναι ο λαός. Έχω γίνει μια ανθρώπινη κινούμενη μηχανή, που μαζί με τους συνεργάτες μου, Αντινομάρχες και Νομαρχιακούς Συμβούλους, έχουμε εγκαταλείψει τις οικογένειες μας και την προσωπική μας ζωή και αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

    Δεν πρόκειται να μείνω απαθής παρατηρητής. Θα πρέπει σ' αυτόν το τόπο κάποια στιγμή να συνεργαστούμε, να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε την μιζέρια και τη γκρίνια .

    Όταν διεκδικείς κάτι παίρνεις. Και όταν μπορούμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας, τότε γεμίζει η καρδιά μας, ότι κάτι δώσαμε, κάτι προσφέραμε.

    Κάποιοι δεν τηρούν τις εντολές του Καραμανλή. Αυτοί που ενοχλήθηκαν από το κλείσιμο της Νομαρχίας είναι οι γκλαμουράτοι και οι βολεμένοι.

    Υπηρετώ τα πιστεύω μου και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, τότε σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα κλείνει η Νομαρχία.

    Δεν αποκλείω ακόμη και να πουλήσω το οικόπεδο που προορίζεται για το νέο Νομαρχιακό Μέγαρο για να κτίσω σχολεία.

    Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου, όπως κάποιοι άλλοι, σωτήρα του τόπου, ούτε αλλοδαπός πολιτικός είμαι. Είμαι αγωνιστής και υπηρέτης του λαού. Αγαπώ την πόλη μου και θέλω να προσφέρω.

    Γνωρίζω τα προβλήματα κάθε γειτονιά και έχω περπατήσει όλα τα χωριά του Νομού. Λατρεύω το Καραμανλή αλλά λατρεύω πιο πολύ τους Θεσσαλονικείς.

    Θέλω επίσης να ευχαριστήσω, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο, τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, κ. Καλαντζή και το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Γεώργιο Τσιότρα, γιατί χθες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και μου έδειξαν το προσωπικό τους ενδιαφέρον.

    Θέλω να ευχαριστήσω του Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμπαράστασή τους. Τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Τσοχατζόπουλο, γιατί πάντα η κριτική τους απέναντι στη Διοίκηση της Νομαρχίας ήταν σοβαρή και εποικοδομητική.

    Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στους υποψηφίους του Κ.Κ.Ε., του Συνασπισμού και του ΛΑ.ΟΣ, κ.κ. Ζιώγα, Πλωμαρίτη και Τσιμπίδη. Θέλω να πιστεύω ότι και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ένα πρόσωπο με το οποίο την επομένη των εκλογών θα μπορέσω να συνεργαστώ σ' ένα κλίμα εποικοδομητικό.

    Επισημαίνω επίσης, γιατί πολύ θόρυβος έγινε για το αντίκτυπο που θα έχει στους εργαζόμενους της Νομαρχίας, η κίνησή μας αυτή. Θέλω να τονίσω ότι όσο είμαι Νομάρχης κανείς δεν θα 'αγγίξει' τους εργαζομένους της. Έχω δώσει τη διαβεβαίωσή μου, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

    Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας και να ζητήσω τη στήριξή σας στην προσπάθεια που κάνουμε για το καλό του τόπου μας.

    Το να διεκδικείς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Θα είμαστε υπόλογοι στην ιστορία αυτού του τόπου αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και περιμένουμε τα μάνα εξ' ουρανού. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε αφού ο λαός, μας το ζήτησε με την ψήφο του. Έχουμε υποχρέωση».

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Ηλιάσκου, στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 - 93), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο (Πέμπτη) 23 Μαρτίου, στις 20:00.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 9 Απριλίου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 22 March 2006 - 19:14:31 UTC