Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ
  • [02] ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ"
  • [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΔΕΚΟ (2)
  • [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΠΑΤΕΡΟ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΚΑΤΙΑΣ ΜΕ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ) "ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αθήνα, 27 Μαρτίου 2006 (12:22 UTC+2)

    Αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και γενικής συνεργασίας περιγράφει μεταξύ άλλων το υπόμνημα της ''Επιτροπής Σοφών" που συστάθηκε για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών.

    Ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος και άλλοι καθηγητές επισκέφθηκαν σήμερα τον πρωθυπουργό και του παρέδωσαν το υπόμνημά τους που αποτελείται από 37 σελίδες.

    Στο υπόμνημα, είπε ο κ. Τσάτσος,που θα δοθεί ολόκληρο το μεσημέρι στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων περιγράφεται η κατάσταση στο εξωτερικό, η μορφή του ηλεκτρονικού εγκλήματος και το νομικό καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν χρειάζεται ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ, ο κ. Τσάτσος απάντησε "αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και γενικής συνεργασίας".

    Πάντως, ο κ. Τσάτσος συνέστησε, να μην μετατραπεί το ζήτημα σε "θέμα κουτσομπολιού", υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για εθνικής σημασίας θέμα που αφορά την προάσπιση της δημοκρατίας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Πρόσθεσε δε ότι "κάναμε κόπο, δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε και το προνόμιο της σοφίας", σημειώνοντας ότι μπορεί και άλλοι να συμβάλλουν με τις δικές τους προτάσεις και τελικά όπως είπε "ο παντοδύναμος νομοθέτης θα αποφασίσει".

    Το μέλος της Επιτροπής που είναι και μέλος της ΑΔΑΕ Χρήστος Καψάλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα της Vodafone με τον πρωθυπουργό, ενώ σε άλλη ερώτηση εάν προτείνεται και έλεγχος σε ιδιωτικά τηλεπικοινωνιακά κέντρα παρέπεμψε στο υπόμνημα.

    Στη συνάντηση ήταν παρών ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ενώ ο κ. Μιχάλης Λιάπης που ήταν παρών στην πρώτη συνάντηση στις 13 Φεβρουαρίου σήμερα δεν παραβρέθηκε καθώς απουσιάζει στις Βρυξέλλες.

    [02] ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ"

    Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2006 (09:03 UTC+2)

    Η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, συναντάται σήμερα στη Νέα Υόρκη, με το γ.γ. των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, για συνομιλίες με κύριο θέμα το Κυπριακό. Μετά από τις συνομιλίες της με την αμερικανίδα ομόλογο της Κοντολίζα Ράις, την περασμένη εβδομάδα η κ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την επανένωση του νησιού θα πρέπει να βασιστεί και στις προτάσεις του γενικού γραμνματέα. H κ. Μπακογιάννη επίσης ότι θα πρέπει να αποφευχθεί άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. Η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας θα συμμετάσχει επίσης σήμερα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας με θέμα την Αϊτή.

    Το Σάββατο το βράδυ η κα Μπακογιάννη παραβρέθηκε στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη. Στην εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Νέα Υόρκη να παρευρεθεί και να γιορτάσει με τους Έλληνες της πόλης καλεσμένους της Γενικής Προξένου κας Αικατερίνης Μπούρα με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

    Μιλώντας στους παρευρισκομένους η κα Μπακογιάννη δήλωσε τιμώμενη για την ευκαιρία που της δόθηκε να βρεθεί μαζί τους. «Σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης», είπε η κυρία Μπακογιάννη. «Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα πάει καλά: Εξυγιαίνει τα οικονομικά της, κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη δημοκρατία της και παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο, οικονομικά και πολιτικά, στην περιοχή της. Είμαστε περήφανοι για σας και εσείς μπορείτε να είσαστε περήφανοι για την Ελλάδα».

    Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον η κα Μπακογιάννη είπε: «Στην πρώτη μου επίσημη επίσκεψη, ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας ψάχνοντας για ένα κοινό έδαφος λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, δηλ. μια τελική λύση στο πρόβλημα του Κοσσόβου, την νέα πρόοδο που επιτυγχάνεται στο θέμα της Κύπρου, τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής, και της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας υπό τον όρο βέβαια ότι θα ικανοποιηθούν πρώτα συγκεκριμένα αιτήματα».

    Καταλήγοντας η ελληνίδα ΥΠΕΞ είπε « Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας υπενθυμίζω τη σύσταση του Ελευθέριου Βενιζέλου, πως «είστε πολίτες αυτής της μεγάλης δημοκρατίας πρώτα, αλλά και υπερήφανοι της ελληνικής καταγωγής σας, δύο ταυτότητες που είναι απόλυτα συμβατές».

    [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΔΕΚΟ (2)

    Αθήνα, 27 Μαρτίου 2006 (14:07 UTC+2)

    Το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αξιολογήθηκε πάρα πολύ θετικά από την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια απο τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της Λισαβόνας, διότι το χρονικό διάστημα 2003-2004 βρισκόμαστε στη τελευταία θέση μεταξύ των "15" σε όλους τους δείκτες.

    Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε επίσης ότι η πολιτική μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αποβλέπει στο να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, να βελτιωθεί η προσέλκυση περισσοτέρων επενδύσεων και να γίνονται περισσότερες εξαγωγές.

    Οι μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε, αποτελούν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και "σ' αυτό δεν κάνουμε πίσω". Και κατέληξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα αποφασίσει εάν καταγραφεί στο στρατόπεδο των αντιμεταρρυθμιστών.

    Αναφερόμενος ο υπουργός στα αποτελέσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει τη δυναμική της ανάπτυξης με περισσότερη απασχόληση και με παράλληλη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου.

    Ανέφερε, επίσης, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε η ανάπτυξη να στηριχθεί σε τρείς άξονες:

    - Στην έρευνα και καινοτομία. Θα πρέπει να δαπανάται το 3% του ΑΕΠ ως το 2010 στην έρευνα και την τεχνολογία. Οι στόχοι δεν είναι για όλους οι ίδιοι, διότι εξαρτάται από το σημείο εκκίνησης της κάθε χώρας-μέλους. Θα πρέπει να επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια οι προσπάθειες αύξησης των δαπανών, ενώ οι "25" θα πρέπει να αποδώσουν ιδιαίτερη σημασία στη διά βίου εκπαίδευση για τα έτη 2007-2013.

    - Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως το τέλος του 2007 θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί υπηρεσίες "μιας στάσης" για τη διασφάλιση με εύκολο και απλό τρόπο της ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Αργότερα, θα πρέπει να δημιουργηθούν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ιδρύεται μία επιχείρηση σε μία εβδομάδα.

    - Στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων, των γυναικών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των νομίμων μεταναστών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει σε κάθε νέο που εγκαταλείπει το σχολείο να του προσφέρεται ή μια νέα κατάρτιση ή μια θέση εργασίας εντός 6 μηνών.

    Το πως θα εφαρμοστεί αυτή η δέσμευση απο την Ελλάδα για τους νέους, θα το καθορίσει το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ.

    Επίσης, αποφάσισαν οι "25" να καθορίσουν μία ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενέργεια. Θα πρέπει να υπάρξει μια ισόρροπη συνύπαρξη μεταξύ του ενεργειακού εφοδιασμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι το θέμα της "Ολυμπιακής" είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και ότι ο μόνος ρόλος του υπουργείου Οικονομίας είναι να διασφαλίσει τα χρήματα των φορολογουμένων.

    Δήλωσε επίσης ότι το όνομα της "Ολυμπιακής" δεν κινδυνεύει να χαθεί.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στα Ναυπηγεία, είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μην υπάρξουν επιπτώσεις από το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν προχωρήσει σε αλληλοκαταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξετάζει εάν έχουν καταβληθεί κρατικές ενισχύσεις.

    Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των τραπεζών είπε ότι κάθε ταμείο τράπεζας που θα εντάσσεται στο Ενιαίο Ταμείο, θα γίνεται με ειδική διάταξη του νόμου.

    [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΠΑΤΕΡΟ

    Αθήνα, 27 Μαρτίου 2006 (08:44 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου με την ιδιότητά του και ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απέστειλε προς τον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο επιστολή με την οποία συγχαίρει τον ίδιο και την κυβέρνηση του για «την επιτυχή διαπραγμάτευση που οδήγησε στην ανακοίνωση μόνιμης κατάπαυσης του πυρός από την ΕΤΑ» και προσθέτει ότι αξίζουν ευχαριστίες στην ισπανική κυβέρνησή που κατόρθωσε αυτήν την ιστορική κατάπαυση πυρός.

    Ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την ελπίδα ότι η «μεγάλη αυτή επιτυχία θα είναι, θετικό παράδειγμα σε όλον τον κόσμο ώστε να αποκηρυχθεί η βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων» και υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την περαιτέρω ασφάλεια και ευημερία του ισπανικού λαού».

    Παράλληλα, διαβεβαιώνει για «αμέριστη υποστήριξη» στις συνεχιζόμενες προσπάθειές του Ισπανού πρωθυπουργού για την προώθηση της ειρήνης.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (16:19 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2006, στις 12 το μεσημέρι, προσκάλεσε τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη, με θέμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

    Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (16:17 UTC+2)

    Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης αστέγων με την υποστήριξη όλων των φορέων - Στέγη και φιλοξενία σε διαμέρισμα της πόλης.

    Οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των άστεγων της Θεσσαλονίκης δόθηκε σήμερα το μεσημέρι (27/3/06), στη σύσκεψη των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε εκ νέου στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, υπό την προεδρία του υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή.

    Η πρωτοβουλία του κ. Καλαντζή, να υπάρξει μία συγκροτημένη και ενιαία πολιτική στο ζήτημα, βρήκε τη θετική ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Έτσι, με εισήγηση των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, της Νομαρχίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Α΄ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί καταρχήν ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αστέγων με τη συνδρομή όλων των φορέων της πόλης. Σε αυτό θα προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες καθώς και υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, στο Κέντρο θα παρέχεται και βοήθεια για την εξεύρεση εργασίας.

    Για τη φιλοξενία των αστέγων εξασφαλίσθηκε ήδη μόνιμη στέγη σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», ενώ ξεκίνησε η αναζήτηση και άλλων διαμερισμάτων, σε σημεία της Θεσσαλονίκης που να εξυπηρετούν χωροταξικά τους ενδιαφερόμενους.

    Επιπρόσθετα, θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη «Στέγη Αστέγων» που λειτουργεί στην οδό Φιλίππου.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ευχαρίστησε όλους τους φορείς της πόλης, για τη μέχρι τώρα συμβολή τους στην προστασία και περίθαλψη των άστεγων, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας η οποία, όπως υπογράμμισε, θα υποστηρίζεται και θα ενισχύεται συνεχώς από όλους.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:38 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 20:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Α.Τούμπας, (Γρ.Λαμπράκη 187), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Κουτσούκου, με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος και γεωπονική επιστήμη, η επιστημονική πλευρά της εκστρατείας στην Ανατολή».

    Το έργο θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ. Γεώργιος Δαουτόπουλος.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του Τμήματος των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 950370.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΚΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΕΥΗ, ΣΤΟ ΚΙΘ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:38 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 19:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομείου), οι εκδόσεις ΕΡΩΔΙΟΣ, σε συνεργασία με το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Κατερίνας Κ. Τερζοπούλου «Ο Καημός της Πριγκίπισσας Αννέτας», το πρώτο της σειράς «Η Κάτια με τα Παραμύθια».

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

    Η εκπαιδευτικός , Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Χαρίκλεια Τερζιτάνου.

    Ο συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ανταποκριτής επικαίρων ΤV, Νίκος Μπιλιλής.

    Και η Κατερίνα Τερζοπούλου , η οποία σαν «Κάτια με τα παραμύθια» θα παρουσιάσει στα παιδιά κάποιες σκηνές του παραμυθιού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία χαρίζοντας φωτογραφίες της Κάτιας με αφιέρωση στους μικρούς αναγνώστες.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ (ΤΡΙΤΗ) "ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:38 UTC+2)

    Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν και αυτή τη χρονιά σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον για τα βιβλία και το διάβασμα.

    Σε όλες τις Παιδικές Βιβλιοθήκες από την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 7 Απριλίου θα λειτουργούν εκθέσεις παιδικού βιβλίου, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές ή και ανάγνωση παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μοιράσει 500 βιβλία σε μικρούς αναγνώστες, μέσα από τις δραστηριότητες των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και από τις εκπομπές του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM 100.

    Το Τμήμα Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει, επίσης, και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στο «Τρένο του Βιβλίου-Πολιτισμού».

    Σε ένα από τα βαγόνια του τρένου θα λειτουργεί έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα το βιβλίο και έργα των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήρια ζωγραφικής των Παιδικών Βιβλιοθηκών.

    Το τρένο θα βρίσκεται σταθμευμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α΄) από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 9:30 -13:00.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών, που ξεκινούν από αύριο (Τρίτη), είναι το ακόλουθο:

    ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    28/3/06 Π.Β. Άνω Πόλης Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Ελένη Αρτζανίδου 09:30 Κλαυθμώνος 37 τηλ. 2310.200.537

    28/3/06 Π.Β. Ξηροκρήνης Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Άντα Φωτοπούλου 15:00 Γρ.Κολωνιάρη 23 τηλ. 2310.514.780

    29/3/06 Π.Β.Σταθμού Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Νανά Μαρμαρά Δαγιόγλου 11:00 Αναγνωσταρά 9-11 τηλ. 2310.545.796

    30/3/06 Π.Β. Καλλιθέας Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Όλγα Σεχίδου 11:00 Αρχαιοτήτων 13 τηλ. 2310/616076

    31/3/06 Π.Β. Καλλιθέας Αφιέρωμα στην Ιστορία της γραφής του βιβλίου 11:00 & 16:30 Αρχαιοτήτων 13 τηλ. 2310.616.076

    31/3/06 Π.Β. Ξηροκρήνη Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Κατερίνα Τζωρίδου 11:00 Γρ. Κολωνιάρη 23 τηλ. 2310.514.780

    1/4/06 Π.Β. Καλλιθέας Δραματοποίηση του παραμυθιού «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» από τον ηθοποιό-εμψυχωτή Κρίτωνα Ζαχαριάδη 11:00 Αρχαιοτήτων 13 τηλ. 2310.616.076

    5/4/06 Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη Λογοτεχνική εκδήλωση με τον συγγραφέα Γιάννη Τζανή 11:00 Κασσάνδρου 17-19 τηλ. 2310.274.708

    6/4/06 Π.Β. Ορέστου Δημιουργούμε βιβλία εκδήλωση με την συγγραφέα Άννα Χατζημανώλη & την εικονογράφο Κ. Μούσερ-Σπάσου 10:00 Ορέστου 33 & Χαλκιδικής τηλ. 2310.852.384

    6/4/06 Π.Β. Δελφών Λογοτεχνική εκδήλωση με τον συγγραφέα Νίκο Αρναούτη 12:00 Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3 τηλ. 2310.324.090

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:37 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    Διοίκηση και Οικονομία,

    Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS,

    Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη,

    Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Δευτέρα) 27 Μαρτίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας του ΑΠΘ, Βασιλική Νεράντζη - Βαρμάζη, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερομένους του τμήματος της Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Τέχνης με θέμα: «Εικονομαχία - Προβλήματα και πιθανές ερμηνείες».

    Αύριο (Τρίτη) 28 Μαρτίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ζωή Δημητριάδη, με θέμα: «Σχεδιασμός και ίδρυση καινοτόμων Μ.Μ.Ε. παροχής υπηρεσιών με την υποστήριξη της Ε.Ε.».

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 29 Μαρτίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαστεφάνου, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «20 χρόνια Τσερνομπίλ ».

    Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την διδάκτορα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Αικατερίνη Καλλιαρέκου, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Η Ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα της ενέργειας Ηλεκτρισμός - Φυσικό Αέριο».

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ), ΣΤΙΣ 13:30,ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΑΓΑΛΜΑ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:37 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδήμαρχου Καθαριότητας Ε. Δημητρίου θα επιθεωρήσει μεθαύριο (Τετάρτη), στις 13:30, στην παραλία (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα στο νέο μηχανολογικό εξοπλισμό συγκαταλέγονται:

    Ένα όχημα πλύσεως κάδων

    Ένα όχημα διάστρωσης πίσσας (φέντεραλ)

    Ένα ημιφορτηγό με κλειστή καρότσα

    Δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού

    Με τον εξοπλισμό αυτόν ενισχύεται η πλύση των κάδων, αλλά και οι τομείς του πρασίνου, της οδοποιίας, του ηλεκτρολογικού, κ.α.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ"

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (15:36 UTC+2)

    Υπεγράφη σήμερα (Δευτέρα) το καταστατικό του «Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου», στο Δημαρχείο, από το Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης Ν. Μπάτος, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Π. Αλεξανδρίδη, τον Διευθύνον Σύμβουλο της XELEXPO Θ. Καρτσιώτη, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Τσιότρα και τον Διευθύντα Σύμβουλο του ΟΛΘ Γ. Τσάρα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος «πραγματοποιήθηκε σήμερα ένα μεγάλο άλμα για την δημιουργία του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη».

    Η νέα, μη κερδοσκοπική εταιρία για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορείου, το καταστατικό της οποίας υπεγράφη σήμερα, από Δημόσιους Φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα δώσει νέα ώθηση στους επιχειρηματίες, αφού 750.000 επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο θα μπορούν να έρχονται σε απευθείας επαφής με τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα. Από την άλλη, οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας θα μπορούν να αξιοποιούν την «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις αυτές του εξωτερικού.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (13:32 UTC+2)

    Σε επιστολή-ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Σκοπιανών στο εξωτερικό.

    Ειδικότερα στην επιστολή του κ. Ψωμιάδη αναφέρονται τα εξής:

    « Από την πρώτη ημέρα που το κρατίδιο των Σκοπίων γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας σφετεριζόμενο το ιερό όνομα της Μακεδονίας, έγινε αντιληπτό πως η εμμονή των γειτόνων μας στη χρήση του συγκεκριμένου όρου υποκρύπτει σαφείς επεκτατικές βλέψεις εις βάρους της πατρίδας μας.

    Η γεμάτη μίσος και εμπάθεια επίθεση των «Ενωμένων Μακεδόνων», όπως αρέσκονται να ονομάζονται οι πρακτορίσκοι του κρατιδίου που εδρεύουν στον Καναδά, μέσω του Διαδικτύου κατά της χώρας μας (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unitedmacedonians.org), αποτελεί, για μία ακόμη φορά, την πιο τρανή απόδειξη των πραγματικών βλέψεων των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος αλλά και των υπολοίπων γειτόνων τους.

    Είναι γνωστό, πως η προπαγάνδα των Σκοπιανών δυστυχώς δεν εξαντλείται στον Καναδά. Παρόμοια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία αλλά και αλλού, τα φερέφωνα του ψεύδους προκαλούν, διακηρύττουν την ανάγκη «επανένωσης» της Μακεδονίας και μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο τις συκοφαντίες περί της «Μακεδονίας του Αιγαίου», της «Μακεδονίας του Πιρίν» και τις αθλιότητες περί της ανάγκης αγώνα για την «εθνική ενότητα των Μακεδόνων» παγκοσμίως.

    Ως εδώ όμως τα ψέματα, ως εδώ οι προκλήσεις, ως εδώ η αλυτρωτική προπαγάνδα που οι γείτονές μας έχουν βάλει μέχρι και στα σχολεία τους.

    Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες των αιώνων ΕΛΛΑΔΑ., η καρδιά και ο προμαχώνας του Ελληνισμού, το λίκνο και η ασπίδα του.

    Οι υστερόβουλοι καιροσκόποι καταβάλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να πνίξουν την αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε, διαστρέφοντας και παραποιώντας την Ιστορία.

    Η Μακεδονία φυλάει Θερμοπύλες, στέκοντας για αιώνες το ισχυρότερο προπύργιο και την γραμμή άμυνας του Ελληνισμού.

    Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, πως περιθώρια για υποχωρήσεις δεν υπάρχουν πλέον. Σύσσωμος ο Ελληνισμός, εντός και εκτός των εθνικών μας συνόρων, πρέπει να βροντοφωνάξει προς κάθε κατεύθυνση, σε «φίλους» και «συμμάχους», εντός και εκτός εισαγωγικών, πως η Ελλάδα, το μόνο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την τόσο ευαίσθητη γωνιά της Ευρώπης, θα ορθώσει επιτέλους το ανάστημά της και θα πει ένα πολύ μεγάλο ΟΧΙ στους πλαστογράφους.

    Εμείς, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, δεν εκφράζουμε ούτε μπορούμε να υποδείξουμε στην ελληνική κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει. Είμαστε όμως έτοιμοι να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες της, όπως και τις κινήσεις όλων εκείνων των φορέων που επιζητούν μια δίκαιη λύση για την ονομασία των Σκοπίων, μια λύση που δεν θα καταστρατηγεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

     

    Θα θυμίσω μόνο σε όλους το τι ανέφερε σε επιστολή του ο μεγάλος Μακεδών, ο επί 14 χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επί 10 χρόνια Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 8 Ιανουαρίου 1992. «Το θέμα του ονόματος της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», έγραφε τότε ο αείμνηστος ηγέτης, «έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα. Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό, είτε εθνολογικό, να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία».

    Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην ξεχάσουμε ποτέ, στο βωμό οικονομικών ή άλλων συμφερόντων, τα λόγια αυτά».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2006 (13:30 UTC+2)

    ΘΕΜΑ: «Έκτακτος εμβολιασμός με το εμβόλιο Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας (MMR)»

    Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την Ιλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα, προβλέπεται ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12-15 μηνών και με τη δεύτερη δόση στην ηλικία των 4-6 ετών.

    Παρατηρείται το τελευταίο εξάμηνο έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς στο Νομό Θεσσαλονίκης, κυρίως σε ανεμβολίαστα παιδιά, νεαρούς ενήλικες, παλινοστούντες και οικονομικούς μετανάστες.

    Για να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων, η Διεύθυνση Υγείας καλεί τους φορείς που επιμελούνται ανεμβολιάστων ή ατελώς εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας έως 35 ετών να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους ώστε να προσέλθουν στα γραφεία της, Moναστηρίου 15, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2310 538695, προκειμένου να εμβολιαστούν.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 27 March 2006 - 19:14:01 UTC