Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-04-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ
  • [02] ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • [04] ΒΟΛΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [05] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΑ-ΕΛΙΓΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ (3)
  • [06] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΛΟΒΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΡΚΑ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ

  • [01] ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 4 Απριλίου 2006 (17:31 UTC+2)

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον

    πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, υπογράμμισε ότι η πρόληψη κατά της πυρκαγιάς αποκτά νέα σχεδίαση και σημείωσε πως αφορά, εκτός από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις, τους εθελοντές, τους εποχικούς και την εκπαίδευση, καθώς και τη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

    Ουσιαστικά με το νομοσχέδιο, όπως είπε ο κ. Πολύδωρας, γίνεται προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να δώσει τη μάχη κατά της πυρκαγιάς με την μέγιστη δυνατή επιτυχία.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι η Πυροσβεστική εκτός από τις πυρκαγιές έχει να αντιμετωπίσει και τις θεομηνίες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «απ' όπου οι άλλοι φεύγουν ο Πυροσβέστης σπεύδει».

    Ερωτηθείς εάν θα γίνουν οι προσλήψεις και θα καλυφθούν οι οργανικές θέσεις, ο κ. Πολύδωρας απάντησε "το παλεύουμε", ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι θα υπάρξει ανανέωση του στόλου και των τεχνικών μέσων της Πυροσβεστικής.

    Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία πρώτα με το γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, και στη συνέχεια με τον υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Ο κ. Ζαγορίτης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες ΣΕΒ και ΓΣΕΕ. Ο διάλογος, είπε, με σύνεση και συνεννόηση μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα.

    Ο γραμματέας της Κ.Ε. ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα διεξαχθεί Εθνική Συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο της πολιτικής της ΝΔ.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν περιοδείες και από τον πρωθυπουργό στην περιφέρεια, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό και στόχο να λύνει τα προβλήματα και να βρίσκεται σε επαφή με τους πολίτες και υπογράμμισε ότι το κλίμα στη Συνδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα με τους συνδικαλιστές αγρότες ήταν καλό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λύσει πολλά προβλήματα και των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

    Σε άλλη ερώτηση για τα πανωτόκια, ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το άγος των πανωτοκίων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις για ορισμένες περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόβλημα.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την υλοποίηση του νέου νόμου που αφορά στην αναδιοργάνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι ευέλικτες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, με σημαντική παρουσία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα για την παρουσία της χώρας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το επεισόδιο με τα πολεμικά αεροσκάφη και το αεροσκάφος της "Ολυμπιακής", ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ενημερώθηκε, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, από τον αρχηγό ΓΕΑ και σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την ΥΠΑ "για να δούμε τι συνέβη".

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι αργότερα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

    Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο δείπνο του Συνεδρίου του «Economist» με θέμα «Αποκαλύπτοντας τις νέες προτεραιότητες σε ένα κόσμο αλλαγών».

    [02] ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (15:32 UTC+2)

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

    "Χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια για να μάθουν και οι νεότεροι τι σημαίνει πραγματική Δεξιά", είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως ο τίτλος της ΝΔ είναι "ψευδεπίγραφος".

    "Δεν είναι Νέα Δημοκρατία, είναι νέα δεξιά, νέα ολιγαρχία, νέα κομματικοκρατία", είπε.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και είπε πως κόβει χρήματα από τη δημόσια παιδεία και προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σημείωσε πως τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, αλλά πρέπει να μπουν κανόνες στη λειτουργία τους, οι οποίοι σήμερα δεν υπάρχουν. Και κάλεσε τους νέους, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε μια δημοκρατική επανάσταση για να αλλάξουν τον κόσμο.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Λευκωσία, 4 Απριλίου 2006 (20:49 UTC+2)

    "Η συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου είναι συνεχής και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον", δήλωσε απόψε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για εξαιρετικά φιλική και χρήσιμη συζήτηση κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα. Αργότερα απόψε η κ. Μπακογιάννη θα παρακαθίσει σε ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία του Κύπριου προέδρου.

    Φ. Καραβίτη

    [04] ΒΟΛΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (16:29 UTC+2)

    Βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κάνοντας επίσης, λόγο για «λυσσαλέα συμφέροντα, που λυσσομανούν εναντίον της ΝΔ».

    «Είστε εσείς που αναγκάσατε τον κ. Παπανδρέου να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να σώσει τη χαμένη τιμή των φοιτητών της παράταξης του, με αυτή την αγαπημένη του φορεσιά αυτή του τιμητή. Αλλά αυτή, του είναι πολύ στενή και κοντή. Του πηγαίνει μόνο η φορεσιά του απολογητή. Και πρέπει να απολογηθεί ο κ. Παπανδρέου για τα είκοσι χρόνια συνεχούς υποβάθμισης της παιδείας για τα 20 χρόνια συνεχούς υποβάθμισης των πανεπιστημίων και να ζητήσει ένα μεγάλο "συγνώμη". Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το κόμμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός απευθυνόμενος σε πολυπληθές φοιτητικό ακροατήριο.

    Ο κ. Βουλγαράκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι οι φοιτητές θα δώσουν αύριο συνοπτικά την απάντηση, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια :

    «Θυμάται ο ελληνικός λαός, όπως θυμάται τις δηλώσεις στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία, όπως θυμάται τις δηλώσεις για την εξέγερση των νέων, όπως γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι. Είναι κατηγορούμενοι γιατί για τόσα χρόνια υπέκλεπταν και πουλούσαν τις αγωνίες εκατομμυρίων Ελλήνων» υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε :

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ κινήθηκε και κινείται πάντα στο φως της ημέρας, πάντα στη μέρα, πάντα καθαρά και πρέπει να γνωρίζετε ότι τούτη εδώ η παράταξη, αυτό το κόμμα ποτέ δε σας είπε ψέματα, ποτέ δε σας έκρυψε την αλήθεια, ποτέ δε συνωμότησε πίσω απ΄ τις πλάτες σας. Είναι η υπεύθυνη, η έντιμη, η συνεπής παράταξη, που θα υπάρχει όσο υπάρχει Ελλάδα. Και η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βουλγαράκης, υποστήριξε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τις μεγάλες τομές που έχει εξαγγείλει επιλέγοντας ως σύμμαχο της τον έλληνα πολίτη και αφήνοντας «τα όποια συμφέροντα να πάνε σε εκείνους που τα υπηρετούν».

    Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Βουλγαράκης σχολίασε τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    «Του συνιστώ, να μην παρασύρεται από τον ίσκιο του γιατί τον βλέπει πρωί και νομίζει πως είναι μεγάλος. Και επειδή ψελλίζουν τελευταία κάτι για εκλογές θα τους συνιστούσα να μετρήσουν τον ίσκιο τους όταν ο ήλιος είναι πάνω από το κεφάλι τους. Θα απογοητευτούν και τότε δεν θα πρέπει να πουν τίποτε στον ελληνικό λαό»

    Τέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ορισμένα υβριστικά συνθήματα, που ακούστηκαν στην αίθουσα από τα συγκεντρωμένα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, εναντίον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βουλγαράκης απάντησε :

    "Εγώ ήμουν και είμαι υπερήφανος για τη ΔΑΠ και δεν έχει σχέση αυτό να κάνει με τέτοιου είδους συνθήματα. Η παράταξή μας ήταν πάντα κόσμια και σας θυμίζω ότι έχει δώσει μάχες για να διατηρηθεί για να διατηρηθεί αυτό το κλίμα κοσμιότητας και μέσα και έξω από τη Βουλή».

    Φ.Γ.

    [05] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΑ-ΕΛΙΓΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ (3)

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (12:56 UTC+2)

    Απογειώθηκε το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών μετά την περιπέτειά του στον αέρα καθώς πετούσε πάνω από τη Σκύρο.

    Σύμφωνα με τον γιατρό του αεροδρομίου, Γιάννη Παπαδόπουλο, δύο επιβάτιδες παρουσίασαν κρίση πανικού και μία αεροσυνοδός τραυματίσθηκε ελαφρά στον αριστερό αστράγαλο. «Ειχε μια μικρή κάκωση και της συνέστησα ξεκούραση» δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

    Η τραυματισμένη αεροσυνοδός επιβιβάστηκε σε άλλο αεροσκάφος και επέστρεψε στην Αθήνα ενώ οι δύο επιβάτιδες αφού υπεβλήθησαν σε καρδιογραφήματα και μέτρηση πίεσης, επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος και συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ντίσελντορφ.

    [06] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΛΟΒΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ

    Αλεξανδρούπολη, 4 Απριλίου 2006 (14:47 UTC+2)

    Ομάδα στελεχών του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ροδόπης με επικεφαλής το Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Αναστάσιο Βαβατσικλή πραγματοποίησαν πρόσφατα επίσκεψη στη Γιάλοβα της Τουρκίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αποκατάστασης Σεισμού Μαρμαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία σηματοδότησε και τη λήξη της υλοποίησης του Προγράμματος Αποκατάστασης Σεισμού Μαρμαρά, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν στις τελετές εγκαινίων των σημαντικότερων παραδοτέων του Προγράμματος, όπως του Κέντρου Αποκατάστασης Μετατραυματικού Στρες, των Συνοικιακών Κέντρων Αντιμετώπισης Σεισμού καθώς και στην τελετή παράδοσης του Πολυλειτουργικού Πυροσβεστικού Οχήματος.

    Η ανταλλαγή πληροφοριών,ο προγραμματισμός συνθηκών διάσωσης και παροχής υπηρεσιών ,(προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι),η ψυχολογική και ιατρική ενίσχυση κέντρων κοινωνικής φροντίδας για οσους εχουν πληγεί από καταστροφές,η χορήγηση εκπαιδευτικών πακέτων για την κατάρτιση του προσωπικού των δήμων,η χορήγηση εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των ερευνών ,ηταν μερικά χαρακτηριστικά του προγράμματος .

    Το πρόγραμμα υψους 3.600.000 ευρώ που αναπτύσσει νέους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών υποβλήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής στην Ευρωπαική Ενωση ,εκγρίθηκε και χρηματοδοτήηκλε από αυτήν .

    "Η συνεργασία των δύο δήμων Κομοτηνής και Γιάλοβας στην υλοποίηση του προγάμματος '',σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ.Τάσσο Βαβατσικλή , "ηταν εξαίρετη και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις''.

    "Η εκδήλωση συμπαράστασης και προσφοράς βοήθειας για την αντιμετώπιση καταστροφών και κινδύνων ξεκινά με το κίνητρο της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις περιοχές και τους κατοίκους που παθαίνουν φυσικά πλήγματα μέσα και έξω από τα σύνορά μας.'' είπε στο χαιρετισμό του ο κ. Βαβατσικλής και προσθεσε.

    "Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής προσέγγισης και συνεργασίας, θεμελιώθηκε και η αδελφοποίηση των δύο Δήμων μας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θέλω να τονίσω ότι σαν Δήμος στοχεύουμε και στην αδελφοποίηση και άλλων δράσεων μας, όπως η οικονομική συνεργασία, η προστασία του Περιβάλλοντος, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Έχουμε τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά φέρνουν πιο κοντά και τους κατοίκους των δύο γειτονικών περιοχών. Και ότι οι εκδηλώσεις και οι συνεργασίες αυτές αναπτύσσουν την φιλία και την εκτίμηση μεταξύ των δύο χωρών μας. ''

    Εκπαίδευση -αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής

    Η ομάδα εκτάκτων αναγκών, που αποτελείται από 29 μέλη και δημιουργήθηκε στο Δήμο της Γιάλοβα, μετά το σεισμό του 1999, παρακολούθησε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργάνωσε η ομάδα διάσωσης του Δήμου Κομοτηνής και ολοκλήρωσε με επιτυχία στα θέματα των τηλεπικοινωνιών ,της αναρρίχησης,τις κατάδυσης και της διάσωσης με το υγρό στοιχείο.

    Ειδικοί σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από την Κομοτηνή ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν την ομάδα της Γιάλοβα στην αντιμετώπιση και πρόληψη βιομηχανικών καταστροφών.

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών των δυο χωρών οπου οι μηχανικοί του Δήμου Κομοτηνής ενημέωσαν τους Τούρκους συναδέλφους τους για τους κανονισμούς ΕΑΚ 2000 και ΕΚΩΣ2000 της Ευρωπαικής Ενωσης που ισχύουν για τις διαδικασίες κατασκευής και δόμηση δημοσίων και ιδιωτικών εργων.

    Ο.Ο.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΡΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:59 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 11:00, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Federico Garcia Lorca: 70 χρόνια από το θάνατό του.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού F.G. LORCA.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:58 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη), στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η Μεσαιωνική Λογοτεχνία στην Ευρώπη». Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η φιλόλογος, λογοτέχνης Μελίτα Τόκα Καραχάλιου.

    Την εκδήλωση, που θα παρουσιάσει η φιλόλογος, λογοτέχνης Ζένια Κατσούλη - Καράμπελα, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:57 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 11:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης θα γίνει, η παρουσίαση με βίντεο του Εθνικού Δρυμού Πίνδου και του Υδροβιότοπου Έβρου από τον δασολόγο Θωμά Αβράμη.

    Επίσης την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 20:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, θα γίνει η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Τόλη Νικηφόρου με τίτλο «Το κίτρινο περπάτημα στα χόρτα». Ο συγγραφέας θα συζητήσει με το αναγνωστικό κοινό για την περιπέτεια της ζωής και την περιπέτεια της γραφής. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση βιβλίου του συγγραφέα.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:55 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη), στις 10:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Βαρελλά με τίτλο «Δράκε, δράκε είσ' εδώ;».

    Το βιβλίο θα παρουσιάσει η παιδαγωγός Άλκηστις Χρονάκη με τη συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και θα γίνει αναπαράσταση της ιστορίας από τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις εικαστικές τέχνες.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:54 UTC+2)

    Στο πλαίσιο των πασχαλινών δραστηριοτήτων, οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Περιφερειακών Βιβλιοθηκών, θα εκθέσουν, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, πασχαλινές κατασκευές και αγιογραφίες.

    Τα θέματα των κατασκευών που θα εκτεθούν, επικεντρώνονται στην πασχαλινή χαρά και την ανοιξιάτική φύση. Για τη φιλοτέχνηση των έργων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του εργαστηρίου χρησιμοποίησαν διάφορα πρόσθετα υλικά και δημιούργησαν πρωτότυπες συνθέσεις με γύψο, πηλό, χαρτί, στόκο, πέτρες κ.ά., με αισθητικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητά τους.

    Η έκθεση θα λειτουργήσει στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου, 2ος όροφος), από μεθαύριο (Τετάρτη). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου και θα εκτεθούν συνολικά 80 έργα.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:53 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ελευθερουδάκη - Τόλια, στην Αίθουσα Τέχνης (Εθνικής Αμύνης 9Α), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:48 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Λουτσιάνο Λόγγο, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο (Τετάρτη), στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:46 UTC+2)

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου, στις 20:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ιωάννης Κεσσόπουλος.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2006 (13:44 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία,

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS,

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη,

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τρίτη) 4 Απριλίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από την καθηγήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Στέλλα Ξηροτύρη - Κουφίδου, με θέμα: «Ανθρώπινος παράγοντας: Μέσο ανάπτυξης επιχειρήσεων και οργανισμών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

    Αύριο (Τετάρτη) 5 Απριλίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Ευθυμία Συγκολλίτου, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Η ζωή στις μεγαλουπόλεις. Ψυχολογικές επιπτώσεις».

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 6 Απριλίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αστικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Συγγένεια εξ αίματος στον 21ο αιώνα».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 4 April 2006 - 18:15:13 UTC