Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA THS OMOGENEIAS (22/03/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 22 Μαρτίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

  • [02] "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

  • [03] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

  • [04] ΔΡΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ "ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"

  • [05] ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ"

  • [06] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

  • [07] ΓΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

    Κάθε προγνωστικό έχει ξεπεράσει η ανταπόκριση της ομογένειας της Βοστώνης στη διοργάνωση της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της παρέλασης, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 74 αντιπροσωπείες, ενώ θα παρελάσουν και 20 τουλάχιστον άρματα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη μόλις χρονιά που πραγματοποιείται παρέλαση στη Βοστώνη. Τελετάρχης φέτος είναι ο φιλέλληνας δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, ο οποίος παραθέτει απόψε δεξίωση στο δημαρχείο, όπου από αύριο και μέχρι και την Κυριακή θα κυματίζει η γαλανόλευκη. Αύριο, εξάλλου, ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης, Γουϊλιαμ Γουέλντ, θα αναγνωρίσει στο Κυβερνείο την Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ενώ ο γενικός πρόξενος στη Βοστώνη, Ιωάννης Οικονομίδης, θα παραθέσει γεύμα στο προξενείο. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στην Κοινότητα του Γουότερστοουν, στην οποία θα εμφανιστεί και το τιμητικό άγημα της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του επισκόπου Μεθοδίου, θα ακολουθήσει πανηγυρικός της ημέρας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση στη 1 το μεσημέρι.

    [02] "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    "Ελευθερία ή θάνατος" είναι ο τίτλος μονόπρακτου θεατρικού έργου που παρουσιάζεται το απόγευμα του Σαββάτου στην Ουάσιγκτον, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Οργάνωσης "Προμηθέας" και των Ομογενειακών Οργανώσεων και Συλλόγων της πολιτείας με αφορμή την συμπλήρωση των 175 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας. Πρόκειται για μια αναδρομή στα 2500 χρόνια ελληνικής ιστορίας και προσφοράς στην ανθρωπότητα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, Ευγένιος Ρωσίδης, η σοπράνο Χρυσαλίνη Πετροπούλου, η πιανίστρια Αγλαΐα Κόρας-Μπάιν, και το χορευτικό συγκρότημα "Επιστροφή στην Παράδοση" υπό την καθοδήγηση του κ.Χαρίλαου Παπαποστόλου.

    [03] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

    Τη ρητή διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Ρωμαίου, ότι δεν τίθεται θέμα ανάκλησης του Γενικού Προξένου, Γεώργιου Βέη, από τη Βικτώρια μετέφεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Φουντάς, της Ν.Δ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, και της ΠΟΛ.ΑΝ Γιάννης Νικόπουλος, οι οποίοι επισκέπτονται την Αυστραλία, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Μελβούρνη. Οι Ελληνες βουλευτές είπαν επίσης ότι το θέμα της διαμάχης της Αρχιεπισκοπής με την Ελληνική Κοινότητα του Σίδνεϊ θα πάρει διαστάσεις και στην ελληνική Βουλή.

    Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε νίκη με την ενδιάμεση συμφωνία της Νέας Υόρκης, αλλά και ότι το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, λόγω των συνεπειών που μπορεί να έχει η χρήση του όρου "Μακεδονία". Σήμερα αναμένεται στη Μελβούρνη και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σ.Στριφτάρης.

    [04] ΔΡΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ "ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"

    Δραστικής σημασίας για την πραγματοποίηση της μεγάλης έκθεσης "Η Δόξα του Βυζαντίου" που προγραμματίζει για το 1997 το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αναμένεται να είναι η συμβολή του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, που τροχοδρομεί τη μεταφορά πλήθους βυζαντινών εκθεμάτων. Ο ακριβής αριθμός των εκθεμάτων αυτών δεν έχει ακόμα καθορισθεί, σύμφωνα, όμως, με τις προβλέψεις του Μητροπολιτικού Μουσείου και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού που εξεδήλωσε αμέσως το ενδιαφέρον του για ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, η "Δόξα του Βυζαντίου" αναμένεται να ξεπεράσει σε αίγλη κάθε προηγούμενη έκθεση του Μουσείου τα τελευταία χρόνια, καθώς θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 350 εκθέματα από την Ελλάδα, την μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, τα Ιεροσόλυμα, τη Ρωσία, ακόμα και το Μαρόκο.

    [05] ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ"

    "Ελληνοαμερικανοί Φίλοι των Καλών Τεχνών" είναι η ονομασία του νέου ομογενειακού συλλόγου, που συστάθηκε στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ,με στόχο την προβολή της ελληνικής τέχνης και πολιτισμού, ενόψει της Χρυσής Ολυμπιάδας. Ο σύλλογος, σε συνεργασία με το Ιδρυμα "Μέλλον", διοργανώνει έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Νίκη: Ανταγωνισμός και Υπερίσχυση στα Αρχαία Ελληνικά Φεστιβάλ Αγωνισμάτων", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μάϊκλ Σ.Κάρλος της Ατλάντας τον Αύγουστο και αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του συλλόγου από το 1994.

    [06] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Οι προοπτικές δημιουργίας επενδύσεων στην Ήπειρο από τους απόδημους Ηπειρώτες των ΗΠΑ περιλαμβάνεται στα αντικείμενα των επαφών που έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ.Τσιτσιμελής, σύμ-φωνα με τον οποίο ήδη ετοιμάζεται στην περιφέρεια της αρμοδιότητάς του η δημιουργία ενός γραφείου που θα εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ανάλογη πρόσκληση προς τους απόδημους Ηπειρώτες απηύθυνε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Λευτέρης Γκλίναβος. Οι κύριοι Τσιτσιμελής και Γκλίναβος βρίσκονται στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στα "Μικρά Δωδωναία" που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Γιάννινο".

    [07] ΓΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

    Για τον Καναδά αναχωρεί αύριο η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, για να πάρει μέρος στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Επίσης θα δώσει δύο συναυλίες στις 27 και 30 του μήνα. Τα έξοδα παραμονής των μελών της Φιλαρμονικής στον Καναδά καλύπτουν οι εκεί Ελληνικές Κοινότητες.
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.03 run on Wednesday, 10 April 1996 - 03:25:20