Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-07-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/07/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] ΕΕ-Τουρκία
  • [4] Μονιμοποιήσεις- Νομιμοποιήσεις
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] Οικονομία
  • [7] Επεισόδια με βουλευτές
  • [8] Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής
  • [9] Αλβανία-Τουρκία
  • [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Τράπεζα της Ελλάδος-Παρεμβάσεις στην αγορά χρήματος

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι μονιμοποιήσεις δημ. υπαλλήλων και οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η πορεία της οικονομίας καθώς και τα επεισόδια με πρωταγωνιστές τους βουλευτές Γιακουμάτο και Γιοβανούδα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Κ. Μήτσης): Πυροβολούν και... δέρνουν Ελληνες Βουλευτές στο κατώφλι του 2000.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Δ. Ρίζος): Μόνιμοι 30.000 δημ. υπάλληλοι... και 7.500 απολύσεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ο νταής, ο εραστής και ο γαμπρός. Απ'όλα έχει ο μπαχτσές της ΝΔ ( Νέο Δαφνί)

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μονιμοποιούνται 30.000 στο Δημόσιο. Νομιμοποιούνται 300.000 αυθαίρετα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυθαίρετα: ποιά θα γλιτώσουν και ποιά θα κατεδαφισθούν.

    Η ΑΥΓΗ: Αντιρατσιστικό μανιφέστο. Στόπ στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των ξένων εργατών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απάτη Γιάννου στα Κ. Α. Ε.. Ξεπουλάει την επιχείρηση στη μισή τιμή-Θύματα οι χιλιάδες μικρομέτοχοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκλογές με μαμούθ-παροχές. Ο Σημίτης τα δίνει όλα για να μείνει στο Μαξίμου.

    ΕΘΝΟΣ: Νταήδες με ασυλία 2 βουλευτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αλβανικό... ημιαξόνιο στήνει τώρα ο Ντεμιρέλ, αφού λειτούργησε ο άξονας με το Ισραήλ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργιο παροχών για την ικανοποίηση εκλογικής πελατείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: ποιοί υπάλληλοι μονιμοποιούνται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γεράσιμος Τζών Γουέϊν. Απίστευτο: στη Βουλή με περίστροφο απειλώντας υπουργό.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πωλούνται όλες οι τράπεζες.

    ΕΣΤΙΑ: Το "χαμένο" πακέτο Ντελόρ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ελλάς στη χώρα των θαυμάτων. Θεσπίζονται κανόνες για μεταμοσχεύσεις, τεχνητή αναπαραγωγή και κλωνισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μονιμοποιούνται 30 χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κέρδη 2,7 τρις απο τις μετοχές των Τραπεζών μέσα σε επτά μήνες.

    ΝΙΚΗ: Μονιμοποιούνται 30.000 στο δημόσιο με νομοσχέδιο του Αλ. Παπαδόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακατανομές με στόχο την ψηφοθηρία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προκλήσεις βουλευτών. Εδειρε τη φίλη του ο Βαρσάμης Γιοβανούδης. Με πιστόλι στη Βουλή ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πλωτός.. ΟΑΣΘ

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δικαιώνονται οι καταπατητές. Νόμιμα τα αυθαίρετα σε δημόσιες εκτάσεις.

    [2] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι ``παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για την αποτροπή της μεταφοράς των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο, προκάλεσε η επίσκεψη Κληρίδη στη Μόσχα και η επιβεβαίωση ``της υλοποίησης των συμφωνηθέντων`` κατά τις εκεί επαφές του με τη ρωσικήπολιτειακή και πολιτική ηγεσία``.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι ``τις απροκάλυπτα φιλοτουρκικές διαθέσεις τους αποκάλυψαν και επισήμως πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τίτλο ``Αθήνα: Οχι στις ασπιρίνες των ΗΠΑ`` τονίζει οτι "η εμμονή της Αθήνας στην πρόταση για την απαγόρευση πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών στην Κύπρο, υπότην εγγύηση των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ, που εκ των πραγμάτων θα ματαίωνε την εγκατάσταση του ρωσικού αμυντικού συστήματος πυραύλων S-300, συναντά πλέον την πλήρη άρνηση και αντίδραση της Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζει ``προκλητική ενέργεια`` την εγκατάσταση του συστήματος αυτού. Χθες, η Αθήνα απέρριψε την πρόταση ``ελεγχόμενου μορατόριουμ πτήσεων``, που είχε αντιπροτείνει η Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα στις συνομιλίες με τον Α. Τσοχατζόπουλο και επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με τίτλο ``Κάνουν πίσω στα δύσκολα οι ΗΠΑ`` αναφέρει οτι "για έλλειψη ειλικρινούς και πραγματικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, κατηγορεί εμμέσως η ελληνική κυβέρνηση τις ΗΠΑ με αφορμή την παραίνεση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κεν Μπέικον, Αθήνα και Αγκυρα να εφαρμόσουν από μόνες τους το μέτρο της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο χωρίς την αμερικανική επιτήρηση``.

    [3] ΕΕ-Τουρκία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ με τίτλο ``Ανοίγουν το δρόμο της ΕΕ για την Τουρκία`` γράφει οτι ``η αυστριακή προεδρία τάσσεταιυπέρ της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας αλλά θα πρέπει και η Τουρκία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και στο Αιγαίο... ``. Τις προθέσεις της Αυστρίας μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής ενωσης για το τρέχον εξάμηνο, αποκάλυψε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Βόλφγκαγκ Σούσελ, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της χώρας του για την προεδρία της ΕΕ``.

    [4] Μονιμοποιήσεις- Νομιμοποιήσεις

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η οσμή της κάλπης πλανάται ήδη στον αέρα με τις αποφάσεις που ανακοινώνει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση, με τις οποίες ανοίγουν οι κρουνοί των παροχών που συνηθίσαμε να θεωρούμε αλάθητο σημάδι πρόωρων εκλογών. Μάλιστα, η έκταση των παροχών είναι τέτοια ώστε πολιτικοί παρατηρητές να δυσκολεύονται να πιστέψουν οτι το κυβερνών κόμμα έχει στο μυαλό του τη νίκη μόνο στις δημοτικές εκλογές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι ``από το αμόκ αύξηση των κρατικών εσόδων, που έχει καταλάβει την κυβέρνηση, δεν ξεφεύγουν δάση και παραλίες. Με δύο νομοσχέδια προωθείται η νομιμοποίηση 300.000 καταπατημένων κτισμάτων και 250.000 αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παράκτιες ζώνες. Προσφέρονται εκτπώσεις μέχρι και 80%, καθώς και πολλές δόσεις στους ενδιαφερόμενους. ``Παραθυράκια`` για εξαιρέσεις υπάρχουν πολλά, όπως και πρόστιμα-φωτιά για κάποιους παραβάτες.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ``φρενίτιδα προεκλογικών παροχών έχει καταλάβει την κυβένρηση. Για να διατηρηθεί και να παρατείνει τηνπαραμονή του στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Κ. Σημίτης τα δίνει όλα. Με νομοσχέδιο - εξπρές η κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει 300.000 αυθαίρετα κτίσματα και χιλιάδες καταπατητές του Δημοσίου. Επίσης θα μονιμοποιήσει 30.000 υπαλλήλους με κομματικά κριτήρια. Και χθες, στο Ε Γ, ο Σημίτης αποφάσισε να παραγράψει ``τα αδικήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων``. Παράλληλα, η κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στους ``πρασινους`` συνδικαλιστές, παραγράφοντας τα χρέη των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι ``μείζον πολιτικό, ηθικό αλλά και οικονομικό θέμα δημιουργεί η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω της οποίας αμφισβητούνται οι προγραμματικές συμφωνίες ύψους 1 τρισ. δρχ., που υπεγράφησαν τέλη του 1997 μεταξύ των ΔΕΚΟ και εγχώριων επιχειρήσεων``.

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι ``την μπάλα έξω επιχείρησε να ρίξει η κυβέρνηση αρνούμενη να απαντήσει συγκεκριμένα στην κριτική της Κομισιόν για τις παρατυπίες τωνπρογραμματικών συμβάσεων ύψους 1 τρισ. δρχ. που υπέγραψε με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, μόλις λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας. Η Κομισιόν όμως θα στείλει προειδοποιητικές επιστολές για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (ΟΛΠ, ΔΕΠΑ), που θεωρείται το πρώτο βήμα για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο. Οι καταγγελίες, όμως το πιθανότερο είναι τα τακτοποιηθούν με ``πολιτική λύση``, όπως συνέβη με τα Σπάτα και το μετρό``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οοτι ``την περικοπή κονδυλίων από κάποιους τομείς και την ενίσχυση κάποιων άλλων αποφάσισε χτες η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση του ``κοινωνικού προσώπου`` της, για τις ανάγκες της προεκλογικής παροπαγάνδας του ερχόμενου Οκτώβρη``.

    [5] Ελληνοτουρκικά

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι ``η εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι ``έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι``. Οι ίδιες διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι τις τελευταίες είκοσι ημέρες υπάρχουν μια σειρά από ανησυχητικές ενέργειες από την πλευρά της Αγκυρας: σενάρια κατασκοπείας που έρχονται και επανέρχονται, συνεχείς απόπειρες να εμπλέξουν την Αθήνα με το PKK, σωρεία επιθετικών δηλώσεων, πολυσέλιδα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν την Ελλάδα ως υπ` αριθμόν ένα εχθρό της Τουρκίας και αφήνουν να αιωρείται η προοπτική ακόμη και πολέμου. Στο κλίμα αυτό, ενίοτε, συμβάλλουν και αμερικανικοί κύκλοι με αντίστοιχα σενάρια πολέμου``.

    [6] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι ``ο ελληνικός τουρισμός έχασε... 9,35 εκ. ecu από τους κοινοτικούς πόρους. Η θλιβερή σε ποσοστό απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων για τον τουρισμό στην Ελλάδα επιβεβαιώνει όλες τις αρχικές προβλέψεις για απώλειες δις δραχμών που θα έχει ο νευραλγικός αυτός τομέας εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το ``πακέτο Ντελόρ``. Η χθεσινή απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη δεν αφήνει στην κυβέρνηση κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής, από τις αρχές του 1994 έως σήμερα, δηλαδή μέσα σε 4,5 χρόνια, η Ελλάδα εκταμίευσε από το Κοινωνικό ταμείο για τη χρηματοδότηση δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού... 650.000 ECU από τα 10 εκατ. ECU που έχουν προβλεφθεί. Πρόκειται για ποσοστό εκταμίευσης 6,5% το χρόνο``.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι ``σταθερό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο τραπεζικό σύστημα αλλά και στις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα έδωσαν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν χθες στην ειδική ημερίδα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ``Caravel``. Ειδικότερα, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Τ. Γιαννίτσης υποστήριξε ότι καμιά τράπεζα πλην της Εθνικής δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθήσει να ανήκει στο Δημόσιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των υπουργών Γ. Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου και του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζά``.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι ``το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ενιαία γλώσσα των στελεχών του, σχετικά με τις κυοφορούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ήταν τα δύο βασικά ζητούμενα στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Κίνημα, με θέμα την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος``.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ ``στο αστρονομικό ποσό των δύο τρισεκατομμυρίων δραχμών έφθασαν τα μη απορροφηθέντα κονδύλια του Β` πακέτου Ντελόρ της περιόδου 1994-97. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα κοινοτικά στοιχεία που τηρούνται στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και την επεξεργασία τους από τον αρμόδιο υφυπουργό επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, κ. Αρ. Τσιπλάκο``.

    [7] Επεισόδια με βουλευτές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "και... πυροβολούν και δέρνουν. Για μια ακόμη φορά βουλευτές της ΝΔ με τη συμπεριφορά τους γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές της ειδησεογραφίας. Μετά τους Κ. Καραμηνά και Απ. Ανδρεουλάκο, χθές οι βουλευτές Γερ. Γιακουμάτος και Β. Γιοβανούδας προκάλεσαν την κοινή γνώμη, προσέβαλαν το κοινοβούλιο και κυρίως "τσαλάκωσαν" την εικόνα της φιλελεύθερης παράταξης που βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "οχυρωμένοι στο χαράκωμα της ασυλίας, δύο βουλευτές της ΝΔ έκαναν χθές επίδειξη πυγμής. Η βουλευτική αστυλία, που καθιερώθηκε για να προστατεύσει τους εκπροσώπους του έθνους απο τις εναντίον τους συκοφαντικές επιθέσεις, χρησιμοποιείται εναντίον πολιτικών και θεσμών. Εκφυλίζεται μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση".

    [8] Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "η χώρα μας επιχειρεί απο χθές τα πρώτα διστακτικά της βήαμτα στον άγνωστο ακόμη, αλλά πραγματικό κόσμο του μέλλοντος, όπου θα κυριαρχεί η επανάσταση της βιολογίας και της γενετικής. Ηδη σε ολόκληρο τον κόσμο η γενετική μετάλλαξη ζωικών και φυτικών ειδών, οι νέες μέθοδοι τεχνητής αναπαραγωγής, οι μεταμοσχεύσεις και οι πειραματισμοί στο ανθρώπινο γενετικό υλικό (κλωνοποίηση) έχουν θέσει κρίσιμα ηθικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα διλήμματα. Με νομοσχέδιο που κατέθεσε χθές στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Α. Παπαδόπουλος συγκροτείται για πρώτη φορά Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής".

    [9] Αλβανία-Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "αφού επέτυχε να στήσει όλες τια απαιτούμενες γέφυρες με το Ισραήλ, σε σημείο, μάλιστα που να πραγματοποιούνται κοινές ασκήσεις σε ισραηλινό έδαφος με υποθετικό στόχο τους S-300 εάν αυτοί εγκαθίστανται στην Κύπρο, η ηγετική τάξις της Αγκύρας έβαλε... πλώρη για την Αλβανία. Στόχος και εδώ η δημιουργάι ετέρου άξονος, έστω... ημιαξονίου, με βασικό λόγο την πραγματοποίηση του ονείρους της εξ Ανατολών γείτονος περί ανασυστάσεως της Θοωμανικής Αυτοκρατορίας με ο, τι αυτό συνεπάγεται για το Κοσσυφοπέδιο, τα Βαλκάνια, οπωσδήποτε δε και για την Ελλάδα".

    (Γ. Π.)

    [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: η παρεμβάση της Τραπέζης της Ελλάδος στην αγορά συναλλάγματος, τα συμπεράσματα της Ημερίδας του ΠΑΣΟΚ με θέμα την οικονομία, η μικρή άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η άνοδος τιμών στα Διεθνή Χρηματιστήρια.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Εκτός ελέγχου οι δαπάνες του προυπολογισμού - Αυξήθηκαν με ρυθμό 27,1% στο πρώτο δίμηνο '98. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Ισχυρές επιχειρήσεις-ΠΑΣΟΚ: Ζωτική ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για την ΟΝΕ. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ποιές εκπλήξεις κρύβει το Χρηματιστήριο Αθηνών- Πρόβλεψη τραπεζίτη για Δείκτη στις 4.500 μονάδες εως το 2000. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Παρέμβαση για την ανακοπή της πορείας της δραχμής-Η Τράπεζα της Ελλάδος "προσγειώνει" την ισοτιμία της''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή τώρα σε κόμμα αγοράς-Για διαφορετική αντίληψη μιλάει ο πρωθυπουργός. ''

    [11] Τράπεζα της Ελλάδος-Παρεμβάσεις στην αγορά χρήματος

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Διπλή παρέμβαση στην αγορά της δραχμής αλλά και μετά από πολύ μεγάλο διάστημα και στην αγορά συναλλάγματος, πραγματοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την ανακοπή της ανοδικής πορείας της δραχμής. Ηδη από προχθές στην αγορά συναλλάγματος η δραχμή είχε ενισχυθεί σημαντικά έναντι του μάρκου και διαπαγματευόταν στα επίπεδα ρεκόρ των 165,60-70. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 16 July 1998 - 9:36:52 UTC