Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/08/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] Διαφθορά ΕΛ. ΑΣ.
  • [4] Οικονομική πολιτική

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαφθορά στην αστυνομία, το Κυπριακό και η οικονομική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης): Ενα τμήμα στο.. κρατητήριο. Κοπάδια οι.. "λύκοι στα πρόβατα".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος): Δασικοί βάζουν τις φωτιές. Συλλήψεις και καταδίκες. Εκθεση-σοκ της Πυροσβεστικής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σφαγή Αγίων. Στα ταμπούρια Θηβών-Καβάλας-Καλαβρύτων-Κέρκυρας και Ιωαννίνων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διάβρωση στην Αστυνομία. Καθημερινά πλέον τα κρούσματα διαφθοράς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λήστεψαν τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Του άρπαξαν ακόμα και το υπηρεσιακό του περίστροφο.

    ΒΡΑΔΥΝΗ: Στροφή Κλίντον. Ξαφνική αλλαγή στάσης με έκθεση στο Κογκρέσο. Ρίχνει ευθύνες στην Τουρκία για το Κυπριακό.

    ΕΘΝΟΣ: Βοήθεια εξπρές στους παραθεριστές. "Ενστολο ΕΚΑΒ" σε Αιγαίο και Ιόνιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα 2 δις δολλάρια του Λάτση απο πού ήλθαν στον τόπο;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρώει τις σάρκες της Αστυνομίας η διαφθορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφορία: Πέντε μέτρα για 700 δις. Μετά τη φιλολογία των ελαφρύνσεων έρχονται οι επιβαρύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σωσίβιο με μείωση φόρων. Πληθωρισμός: Τι ετοιμάζει ο Γιάννος στις ακτές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σε ιδιώτες 4 θυγατρικές του ΟΣΕ. Ολο το σχέδιο μετοχοποίησης των σιδηροδρόμων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρεκόρ 87% τα κέρδη στη Σοφοκλέους στο επτάμηνο. Και νέες εταιρίες μπαίνουν στο Χρηματιστήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παράπονα τουριστών για την ηχορύπανση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πυρηνικός "Αττίλας"

    [2] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "για πρώτη φορά ο πρόεδρος Κλίντον καταλογίζει ευθύνες στην Τουρκία. Στην έκθεσή του προς το Κογκρέσο για την πορεία του Κυπριακού χρεώνει στην τουρκική πλευρά την αποτυχία της πρωτοβουλίας Χόλμπρουκ. Η ξαφνική αλλαγή στάσης, σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές, δεν σημαίνει και στροφή 180 μοιρών στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στην περιοχή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "μη απάλειψη ήσσονος σημασίας "αρνητικής " νύξεως γαι την τουρκική πλευρά απο διμηνιαία έκθεση του Προέδρου Κλίντον είναι το "δώρο " της Ουάσιγκτον στην Αθήνα για το κλείσιμο της "παρενθέσεως" στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Δώρο φθηνό και χωρίς ιδιαίτερο κόστος για την υπερδύναμη δεδομένου οτι ουδεμία εγγύηση παρέχει για δραστική προς την θετική κατεύθυνση παρέμβαση των ΗΠΑ σε Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάει. Η ιστορική απόφαση παραλαβής ή μη των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 απο την Κύπρο αναμένεται να ληφθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου- χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα δημοσιοποιηθεί κιόλας. Σύμφωαν με ασφαλείς πληροφορίες, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου, προκειμένου να λάβουν απο κοινού τις τελικές αποφάσεις για το θέμα των S-300 εν όψει των δύσκολων και καθοριστικών διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει οτι "με νέες προτάσεις για το Κυπριακό, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς επισκέπτεται σήμερα τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννο Κρανιδιώτη. Με στόχο την ματαίωση της εγκατάστασης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στην Κύπρο, ο κ. Μπέρνς θα ενημερώσιε τον κ. Κρανιδώτη για μια φόρμουλα που αφορά την εγκαθίδρυση συστήματος απαγόρευσης πτήσεων πάνω απο τη Μεγαλόνησο".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "φόρμουλα" για τη μη εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο αναζητούν οι ΗΠΑ, προτείνοντας εναλλακτικά σενάρια σε Λευκωσία, Αγκυρα. Βασικός πυρήνας των αμερικανικών προτάσεων είναι η υιοθέτηση ενός μορατόριουμ πτήσεων μαχητικών πάνω απο την κύπρο και η αντικατάσταση των S-300 με άλλους πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι "για τον Σεπτέμβριο μετατίθενται πλέον οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για τους S-300 και για τη συνέχιση της αμερικανικής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό. Τον επόμενο μήνα θα επιστρέψει στην Αθήνα ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τ. Μίλερ για να συζητήσει τις αμερικανικές προτάσεις που έχουν στόχο την ακύρωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο και τη μείωση της έντασης στο νησί, ελπίζοντας οτι τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών.

    [3] Διαφθορά ΕΛ. ΑΣ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "οπως εξαπλώνεται η επάρατη νόσος, στο σώμα του ασθενούς, έτσι εξαπλώνεται και η διαφθορά στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Σαββατοκύριακο, άλλη μια υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε ταράζοντας περισσότερο τα ήδη ταραγμένα... νέρα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "ούτε τον εαυτό του δεν είναι σε θέση να προστατεύσει, απο τους κακοποιούς, ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. αντιστράτηγος Αθανάσιος Βασιλόπουλος... Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βασιλόπουλος φέρεται να έπεσε θύμα διαρρηκτών στον τόπο όπου παραθερίζει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "η επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" έστειλε ήδη έξι αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες Εισαγγελίας και Αστυνομίας στρέφονται στα ρόζ κυκλώματα και προβλέπονται νέες αποκαλύψεις που "καίνει" εν ενεργεία αστυνομικούς. Η κατάθεση μέλους του συνδικάτου του εγκλήματος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "σάλο προκαλούν τα κρούσματα διαφθοράς που αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά στην Ελληνική Αστυνομία. Κι άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη είναι αναμεμειγμένοι στο κύκλωμα με τα "ρόζ" μπαλέτα, που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι καταγγελίες που φτάνουν στο γραφείο του εισαγγελέα για συμμετοχή αστυνομικών-νονών σε παράνομα κυκλώματα μοιάζουν με χιονοστιβάδα".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του Γ. Γεράκη για τις παράνομες άδειες παραμονής αλλοδαπών και τις ελληνοποιήσεις, σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτονται νεες περιπτώσεις διεφθαρμένων "φρουρών του νόμου" που ντροπιάζουν το σύνολο των ανδρών της ΕΛ. ΑΣ. Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος για την εμπλοκή αστυνομικών στην πιο οργανωμένη συμμορία πληρωμένων φονιάδων, που έδρασε στη χώρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κακοποιού Βασίλη Ανδρεάδη μια νέα περίπτωση επίορκων αστυνομικών αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη".

    [4] Οικονομική πολιτική

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "η κυβερνητική "ευφορία" για δήθεν ελαφρύνσεις πέρασε ανεπιστρεπτί και τη θέση της παίρνει η πραγματική Εφορία, η οποί θα δίεξει τα δόντια της στους φορολογουμένους και για τα φετινά εισοδήματα: φορολογική κλίμακα και αφορολόγητα ποσά διατηρούνται ως έχουν, τα αντικειμενικά κριτήρια γίνονται επαχθέστερα γαι μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυξάνονται κατά 10%. Την εικόνα των νέων επιβαρύνσεων ύψους 700 δις συμπληρώνει η αυστηρή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις μισθών το 1999 σε επίπεδα κάτω του πληθωρισμού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "μειώσεις στους φόρους ΙΧ και πετρελαίου θέρμανσης θα μελετήσει ο κ. Παπαντωνίου στις διακοπές του. Στόχος, η μείωση του πληθωρισμού κατά 0,8% αλλά με θυσία 150 δις στον προϋπολογισμό".

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Monday, 3 August 1998 - 8:00:18 UTC