Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Μακελειό στην Αχαρνών
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Ιδιωτικοποιήσεις
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Ιονική Τράπεζα - Δεύτερη προσπάθεια πώλησης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το μακελειό στην Αχαρνών, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μακελειό.8 τραυματίες,2 σοβαρά. Η ΕΛΑΣ ξέπλυνε το φιάσκο με αίμα αθώων. Να φύγουν οι ανίκανοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μακελειό. Τρόμος και αίμα σε ζωντανή σύνδεση. Ματωμένο και τσαλακωμένο το κράτος απο τον ίδιο Ρουμάνο κακοποιό.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κράτος παλιάτσος. Ενα πρεζόνι το διέλυσε και οδήγησε την Αστυνομία στο μεγάλο μακελειό. Φύγετε, ανίκανοι. Επιχείρηση-φιάσκο, αγανακτισμένη η κοινή γνώμη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Θυσίασαν τους ομήρους για να σωθεί το γόητρό τους. Πρωτοφανές λουτρό αίματος στην καρδιά της Αθήνας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μακελειό σε ζωντανή σύνδεση. Λουτρό αίματος απο τραγικά λάθη. Βαριές οι ευθύνες. Τραυματίες ο Ρουμάνος κακοποιός, όμηροι και αστυνομικοί.

    Η ΑΥΓΗ: Σοβαρές ευθύνες για το μακελειό στην Αχαρνών. Απέτυχε η αιματηρή επιχείρηση της αστυνομίας να διασφαλίσει τη ζωή των ομήρων του Ματέι Σορίν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σημίτη διώξε αμέσως τον Ρωμαίο μαζί με την ανίκανη ηγεσία της Αστυνομίας. Μετά το πρωτοφανές μακελειό με θύματα αθώους πολίτες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εγκλημα: Παρανοϊκή εισβολή χωρίς οίκτο για τους ομήρους. Να φύγουν αμέσως οι ηγεσίες του διαλυμένου υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Αιματοχυσία απο ερασιτεχνισμούς της ΕΛΑΣ. Χαροπαλεύει η 26χρονη - 10 τραυματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χτύπησε στο ψαχνό ο ψυχοπαθής κακοποιός. Τρείς πολίτες και επτά αστυνομικοί τα θύματά του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μακελειό απο τραγικά λάθη. Απαράδεκτη η εικόνα της ελληνικής Αστυνομίας. Μιάμιση ώρα μετά την έκρηξη αστυνομία και κυβέρνηση δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 9 μοιραία λάθη οδήγησαν στο δράμα. Ρουμάνος εγκληματίας διέσυρε κυβέρνηση και ΕΛΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μακελειό για το γόητρο ΕΛΑΣ. Τυφλή είσοδος μετά τη γελοιοποίηση. Βαριές ευθύνες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μακελειό - κόλαφος για την ΕΛΑΣ. Να παραιτηθούν σήμερα όλοι οι υπεύθυνοι. Σε ζωντανή σύνδεση ο εξευτελισμός του κράτους.

    ΕΣΤΙΑ: Να παραιτηθούν εδώ και τώρα. Υπο πλήρη διάλυσιν η Ελληνική Αστυνομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εικόνα κρατικής διάλυσης. Απίστευτο μακελειό στο κέντρο της Αθήνας με δράστη πεντάκις αποδράσαντα δολοφόνο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μακελειό στην Αχαρνών. Εξερράγη η χειροβομβίδα ενώ τον είχαν συλλάβει.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαρύ κατηγορώ κατά της ΕΛΑΣ για την τραγωδία. Νόμιζαν οτι η χειροβομβίδα ήταν ψεύτικη. Χαροπαλεύει η 25χρονη. Δώδεκα τραυματίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ποινικοποιείται το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής;

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αστυνομία στο ΑΠΘ. Αρση του πανεπιστημιακού ασύλου τη νύχτα-Ολο το παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης της Συγκλήτου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ερευνα: Κίνδυνος πλημμυρών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δώρο σε οδηγούς και επιχειρήσεις. Φθηνότερη βενζίνη κατά 10 δραχμές με... επιβάρυνση 48 δις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταλήψεις νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη απο απεργούς νοσοκομειακούς γιατρούς.

    [2] Μακελειό στην Αχαρνών

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: "τεράστια ερωτηματικά για βαρύτατες ευθύνες της Αστυνομίας... γεννά η χθεσινή επιχείρηση σύλληψης του Ρουμάνου απαγωγέα που κατέληξε σε τραγωδία. Ηταν αρχικώς το φιάσκο των ανδρών της ΕΚΑΜ που έχασαν μέσα απο τα χέρια τους τον αδίστακτο κακοποιό.. με αποτέλεσμα να του δώσουν την ευκαιρία να πάρει τους τέσσερις ομήρους. Ηταν ακόμα περισσότερο το δεύτερο φιάσκο της προσπάθειας απελευθέρωσης των ομήρων που, όπως φάνηκε, με τον πιο καθαρό τρόπο... ήταν και ατυχέστατο στη σύλληψή του αλλά και απαράδεκτο στην εκτέλεσή του".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "οι σπασμωδικοί χειρισμοί και ο ερασιτεχνισμός της αστυνομίας, τροφοδοτούμενοι απο τη διάθεση εκδίκησης προς έναν άνθρωπο-κακοποιό - ο οποίος τσαλάκωσε το κύρος των διωκτικών αρχών μόλις προ δύο εβδομάδων, οδήγησε χθές σε ένα πρωτοφανές μακελειό, με πολλούς τραυματίες, όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επεχείρησαν να επέμβουν και να εξουδετερώσουν τον Ελληνορουμάνο Ματέϊ σορίν χωρίς να εξασφαλίσουν πρωτίστως την ασφάλεια των ομήρων του".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "σε λουτρό αίματος κατέληξε η παράλογη επιχείρηση της Αστυνομίας που δεν δίστασε να θυσιάσει τους τρείς ομήρους του παρανοϊκού Ρουμάνου και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ανύποπτων πολιτών, προκειμένου να διασώσει το καταρρακωμένο γόητρό της. Φρικτό μακελειό, απόρροια της αποτυχίας της να συλλάβει τον Σορίν Ματέι ο οποίος πριν απο λίγες ημέρες είχε διαφύγει κρατώντας όμηρο αστυνομικό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά οτι η κραυγή που συγκλονίζει απο χθές τα μεσάνυχτα όλη την κοινή γνώμη είναι "φύγετε ανίκανοι" ", που εμβρόντητη παρακολούθησε ένα κράτος -παλιάτσο να ρεζιλεύεται απο ένα πρεζόνι, οδηγώντας σε ένα απίστευτο μακελειό στο κέντρο της Αθήνας. Μια ανίκανη κυβέρνηση μαθητευομένων "τσαρλατάνων" κατάφερε να βάψει με αίμα τα χέρια της, σε μια "κλασική" αστυνομική υπόθεση κακοποιού που κρατούσε, οπλισμένος με χειροβομβίδα ομήρους".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σειρά εγκληματικών λαθών ωδήγησε στην τραγική κατάληξη της αστυνομικής επιχειρήσεως για τη σύλληψη του γνωστού Ρουμάνου κακοποιού Ματέι Σορίν, απο την έκρηξη της χειροβομβίδας του οποίου προκλήθηκαν πολυάριθμα θύματα πολίτες και αστυνομικοί. Ανάμεσα στους τραυματίες, ο ίδιος ο Σορίν αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "μακελειό σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και λουτρό αίματος στο κέντρο της Αθήνας με δράστη και πρωταγωνιστή τον Ελληνορουμάνο μεγαλοκακοποιό και ψυχασθενή και τοξικομανή Σορίν Ματέι. Οχι μόνο κατάφερε να ξαναπιάσει ομήρους αχρηστεύοντας την καλύτερη μονάδα της Αστυνομίας, τα ΕΚΑΜ, αλλά "κατάφερε" εξευτελίζοντας το κράτος, να γράψει με αίμα μια απο τις πιο θλιβερές σελίδες της Αστυνομίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει οτι "αυτό που δεν τόλμησε-και ορθώς- η ηγεσία της ΕΛΑΣ πριν απο μερικές μέρες, όταν ο Ρουμάνος κακοποιός κρατούσε όμηρο έναν αστυνομικό, το έπραξε χθές και προκάλεσε ένα απίστευτο για τα ελληνικά χρονικά μακελειό. Η επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών, όπου ο Ματέι κρατούσε τρείς ομήρους έγινε με έναν εγκληματικό ερασιτεχνισμό".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "δεν άντεχε μια ακόμη ταπείνωση η Αστυνομία απο το Ρουμάνο δραπέτη Σορίν Ματέι. Κι έτσι χθές το βράδυ πήρε το ρίσκο της, που δεν είχε πάρει όταν όμηρος ήταν αστυνομικός: έκανε τυφλή έφοδο στο διαμέρισμα όπου ο κακοποιός κρατούσε αρχικά 4 και μετά 3 πολίτες ομήρους, απειλώντας να τιναχτεί μαζί τους στον αέρα με μια χειροβομβίδα. Απειλή που τελικά πραγματοποίησε, καθώς η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρό φιάσκο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "με έναν πρωτοφανή ερασιτεχνισμό, η Αστυνομία προσπάθησε να εξουδετερώσει το Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέι, που κρατούσε ομήρους τέσσερα άτομα υπο την απειλή χειροβομβίδας. Η επιχείρηση αποδείχθηκε εγκληματική στη σύλληψή της, αφού δεν ελήφθη υπ'όψιν οτι οι όμηροι διέτρεψαν άμεσο κίνδυνο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα φοβερό μακελειό, με έντεκα τραυματίες".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι κκ Χόλμπρουκ και Τζέμ είναι στραμμένα τα βλέμματα καθώς απο το αποτέλεσμά της θα κριθεί το κατά πόσον θα συνεχιστεί η αμερικανική διαμεσολαβητική προσπάθεια για την εκτόνωση της έντασης και την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου. Αίσθηση των περισσοτέρων είναι πως η τουρκική πλευρά διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία που την ήθελε να προβαίνει σε υπαναχωρήσεις εν σχέσει με το μορατόριουμ υπερπτήσεων στην Κύπρο δνε θα αποδεχθεί να καθίσει στο τραπέζι εφόσον η Λευκωσία προχωρήσει στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "μια περίεργη, το ολιγότερο, πρόταση περί αυξήσεως του αριθμού των "εγγυητριών δυνάμεων" της Κύπρου έκανε χθές απο τη Ν. Υόρκη ο Γλαύκος Κληρίδης. Δεδομένου οτι μια είναι η "αξιόπιστη" δύναμη που θα μπορούσε -έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων ασφαλώς-να αναλάβει ανάλογο ρόλο αλλά δεδομένης επιπλέον της προτάσεως Παγκάλου περί εγγυήσεων αεροπορικού "μορατόριουμ" πάνω απο τη Μεγαλόνησο, μέσω των μηχανισμών του ΝΑΤΟ, εξυπακούεται οτι η πρόταση Κληρίδη αφορά ευθέως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, και εν όσω διαρκούν οι παρασκηνιακές συνομιλίες στο περιθώριο της Γ. Συνελεύσεως του ΟΗΕ η Μόσχα αποσύρει την αρχική δήλωσή της περί υποστηρίξεώς της σε τυχόν προσφυγή της Λευκωσίας στον διεθνή οργανισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει οτι "καμιά έκπληξη και κανένα περιθώριο αισιοδοξίας δεν άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, στην "πρεμιέρα" του στη Νέα Υόρκη. Οι θέσεις που παρουσίασε στον ειδικό προεδρικό συντονιστή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δεν ανατρέπουν το γνωστό πλαίσιο της τουρκικής αδιαλλαξίας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, πάντως, καθώς ήδη ο γγ του ΟΗΕ συνάντηση τον Γλαύκο Κληρίδη, ενώ αύριο αναμένεται το δεύτερο ραντεβού του Κυπρίου Προέδρου με τον Αμερικανό μεσολαβητή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "αντιμέτωπη με νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές πιέσεις βρίσκεται η ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς αναμένεται να ζητηθεί απο την Αθήνα να προβεί σε νέες υποχωρήσεις, τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα της άρσης του ελληνικού "βέτο" στη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [4] Ιδιωτικοποιήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "κρίσιμα ερωτηματικά παραμένουν για το δεύτερο διαγωνισμό πώλησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, μόλις μια εβδομάδα πριν απο την κατάθεση των προσφορών απο τους υποψήφιους αγοραστές του 67% των μετοχών τους. Ενώ σε τέσσερις μήνες, αλλά υπο την αίρεση οτι θα έχουν ομαλοποιηθεί οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες, η διοίκηση της Εμπορικής υπολογίζει οτι θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πώληση του 51% της Ιονικής Τράπεζας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "σε τέσσερις μήνες με αποσύνδεση της χρηματιστηριακής αξίας απο το τίμημα εξαγοράς, με ενδεχόμενη καταβολή του τιμήματος με δόσεις και με σύμβουλο την επενδυτική τράπεζα JP MORGAN, φιλοδοξεί η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας οτι θα λήξει το σίριαλ πώλησης του 51% της Ιονικής Τράπεζας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα τα προβλήματα που ανακύπτουν με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στην πορεία για την πώληση των ΚΑΕ παρουσιάστηκε χθές ένα μεγάλο "αγκάθι", ενώ η πώληση της Ιονικής Τράπεζας μπορεί να μετατεθεί πέραν του τετραμήνου, και εν αμφιβόλω τίθεται η μετοχοποίηση του τρίτου πακέτου του ΟΤΕ λόγω της συνεχιζόμενης νευρικότητας στις αγορές και του φόβου νέας κρίσης".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "η νέα προσπάθεια για την πώληση του 51% των μετοχών της τράπεζας σε Ελληνα ή ξένο επενδυτή που αυτή τη φορά θα γίνει εκτός του Χρηματιστηρίου" προκαλεί "αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για την τύχη της Ιονικής. Η διοίκηση της Εμπορικής προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας της νέας προσπάθειας για την πώληση της Ιονικής, προσέλαβε σύμβουλο πώλησης τη διεθνή επενδυτική τράπεζα JP MORGAN".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "οι ιδιωτικοποιήσεις που τόσο προεβλήθησαν απο την κυβέρνηση ως βασικό στοιχείο της διαρθρωτικής πολιτικής, κινούνται επί ξυρού ακμής και κινδυνεύουν να περιπέσουν σ'έναν κύκλο διαρκών αναβολών. Μια εβεομάδα πριν απο το δεύτερο διαγωνισμό των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών και κατά την επανέναρξη των διαδικασιών πώλησης της Ιονικής, οι οιωνοί κάθε άλλο παρά άριστοι είναι ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι "αυτή τη φορά βέβαια το περιβάλλον κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι για την κυβέρνηση, η οποία, μετά το πρώτο φιάσκο έχει χάσει τα όποια περιθώρια διαπραγμάτευσης, διατηρούσε ως προς το λεγόμενο "εύλογο τίμημα" ξεπουλήματος της Ιονικής και μη διακινδυνεύοντας μια δεύτερη αποτυχία, έδειξε οτι είναι αποφασισμένη να πουλήσει αυτή τη φορά όσο-όσο".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, τα μέτρα για την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, ο διαγωνισμός για την πώληση των ΚΑΕ και οι εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Αυστηρή νομισματική πολιτική από την ΤτΕ με στόχο να υποχωρήσει ο πληθωρισμός".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πώληση στα σίγουρα - Διοφοροποιείται πλήρως η διαδικάσια του διαγωνισμού για την Ιονική".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο πληθωρισμός φθηναίνει τα καύσιμα - Μειώθηκε 8 δραχμές ο φόρος στη βενζίνη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανεμος αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων - Ο πρόεδρος της FED αλλάζει την ατμόσφαιρα στις αγορές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ριζοσπαστικά μέτρα κατά του πληθωρισμού μετά τη δραστική μείωση του φόρου στη βενζίνη".

    [6] Ιονική Τράπεζα - Δεύτερη προσπάθεια πώλησης

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Πλήρως διαφοροποιημένη διαδικασία - που ικανοποιεί την τραπεζική αγορά - ακολουθείται για την δεύτερη προσπάθεια πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, πακέτο μετοχών που κατέχει η Εμπορική Τράπεζα. Το μόνο κοινό στοιχείο μεταξύ της πρώτης (που ήταν άγονη) και της δεύτερης προσπάθειας είναι ότι πωλείται το 51% των μετοχών και όχι μέρος ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 24 September 1998 - 11:37:15 UTC