Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εισοδηματική πολιτική
  • [3] Ασφαλιστικό
  • [5] Δηλώσεις Πάγκαλου
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το "μίνι" ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου και η εισοδηματική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδρομή σε συνταξιούχους και μισθωτούς. Εδώ βρήκαν οι "Σοσιαλιστές" τους "έχοντες". Κόβουν το 70% απο το "συμπλήρωμα" των συντάξεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):800.000.000 σε λογαριασμό αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Με απαγωγές έκλειναν 15χρονες σε πορνεία. Απίστευτο βόρβορο βγάζει η έρευνα Γεράκη και βούλευμα-σόκ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φρενοκομείο ο Πάγκαλος διέγραψε τους "11". Συμφωνία όλων: να τεμαχίσουν το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας εκβιάζει. Ο άλλος βρίζει. Οι υπόλοιποι υποχωρούν.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Αφαίμαξη 600 δις με παλαιούς φόρους. Προπέτασμα καπνού τα ΙΧ και η ΔΕΗ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις: θύματα οι γυναίκες και όσοι εργάζονται. Περικοπές μέχρι και 70%. Χήρες -ορφανά πληρώνουν τα σπασμένα.

    Η ΑΥΓΗ: Σύν 240 δις δρχ φόροι για τους μισθωτούς το 1999, σύμφωνα με μελέτη των εφοριακών υπαλλήλων. Μια μέρα μετά τις εξαγγελίες περί... φορολογικών ελαφρύνσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Για το... Δαφνί οι υπονομευτές. Τόλμησε πάλι ο Πάγκαλος και είπε αλήθειες: Κακή απομίμηση του Αβραμόπουλου ο Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κακλαμάνης κατά Λαμπράκη. Παραμονή της εισόδου του ΔΟΛ στο Χρηματιστήριο. Σφοδρή επίθεση εναντίον των "βαρώνων" των ΜΜΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις 2+1% και μέγα εφάπαξ για το Δημόσιο. Ενα +5% στα εφάπαξ ανεβάζει το όριο στα 15 εκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο τέλος του αιώνα ψάχνουν την "αγορά του αιώνα". Καθηλώνουν τα Μιράζ-έχουν πέσει επτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοιξε το στόμα του. Μπουρλοτιέρης ο Θ. Πάγκαλος πυρπόλησε τη μισή κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, τον Α. Παπανδρέου, τη ΝΔ και τον Δ. Αβραμόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Ποιές αναστέλλονται. Ποιές κόβονται με το νέο νόμο. Οι ρυθμίσεις ισχύουν για όλους.. πλήν βουλευτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάδικος ετών 6,5!Απίστευτη οδύσσεια ενός κοριτσιού 13 χρόνων τώρα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ρυθμίζονται όλα τα ασφαλιστικά χρέη. Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις. Πώς θα εισπράξει το Δημόσιο περίπου 1 τρις δρχ.

    ΕΣΤΙΑ: Νέο τέχνασμα με τα αυτοκίνητα. Χάνουν αξία τα μεταχειρισμένα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Περικοπές σε συντάξεις και ρυθμίσεις σε χρέη. Ποιοί συνταξιούχοι θίγονται. Ποιοί οφειλέτες ευνοούνται.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διμέτωπη επίθεση Πάγκαλου. Την απομάκρυνση των διαφωνούντων απο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απογοητεύει τώρα τους Ελληνες (και) η Ευρώπη. Τι δείχνει πανευρωπαϊκό γκάλοπ.

    ΝΙΚΗ: Η μεγάλη των "τίποτα" σχολή. Πάγκαλος: Ο Αβραμόπουλος έφερε τη.. μόδα. Κακοί μαθητές: Κωστάκης Καραμανλής και κάποιοι υπουργοί και βουλευτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πετσοκόβονται οι συντάξεις λόγω θανάτου!Δημοσιοποιήθηκε χθές το δεύτερο μέρος του "μίνι " ασφαλιστικού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλαγές στα ταμεία για συντάξεις-εισφορές. Ποιά οφέλη προκύπτουν στους ασφαλισμένους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χρήστος Πρωτόπαππας, υφυπουργός Εργασίας: Ξεκαθάρισμα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:14χρονο κορίτσι στον Κορυδαλλό. Φέρεται οτι έκλεψε όταν ήταν...7 ετών. Μεταφέρθηκε με κλούβα απο τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ως εγκληματίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Πάγκαλος με δηλώσεις εναντίον όλων.

    [2] Εισοδηματική πολιτική

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "σε ποσοστό 2% θα αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων απο την 1η Ιανουαρίου. Στην αύξηση αυτή θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η "ωρίμασνη " κατά 1%. Μ'αυτόν τον τρόπο εξαντλείται η εισοδηματική πολιτική για τον επόμενο χρόνο. Δεν προβλέπεται η χορήγηση διορθωτικού ποσού στην περίπτωση που ο πληθωρισμός υπερβεί το 2%. Μεγάλο θα είναι το εφάπαξ των συνταξιοδοτουμένων υπαλλήλων του Δημοσίου, που θα αυξηθεί κατά 5%".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς οτι δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των εισοδημάτων το 1999 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσνουν 240 δις δρχ παραπάνω απ'όσα πλήρωσαν το 1998, εξαιτίας της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και της καθήλωσης του αφορολόγητου ορίου. Τούτο προκυπτει απο τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε χθές στη δημοσιότητα η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες, στοιχεία που διαψεύδουν τα περί φορολογικών ελαφρύνσεων εξαγγελθέντα και αποδεικνύουν πόσο άδικο και αναποτελεσματικό είναι το ισχύον φορολογικό σύστημα".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "οι εντυπώσεις απο τις "φιλολαϊκές" μειώσεις των τιμών στα αυτοκίνητα και το ηλεκτρικό ρεύμα δνε κράτησαν και δεύτερο εικοσιτετράωρο. Τα άλλα μεγέθη του προϋπολογισμού που έγιναν γνωστά μειώνουν τον ενθουσιασμό που καλλιεργήθηκε έντεχνα, δεδομένου οτι επιφυλάσσουν φορολογική αφαίμαξη ύψους τουλάχιστον 600 δισε δρχ -ποσόν που αντιστοιχεί στην αύξηση φορολογικών εσόδων τα οποία προσδοκά το οικονομικό επιτελείο. Με δεδομένη την "υπόσχεση" οτι δνε θα επιβληθούν νέοι φόροι, η κυβέρνηση καταφεύγει στη δοκιμασμένη μέθοδο αυξήσεως των... παλαιών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "φωτιά" θα είναι τα εκκαθαριστικά σημειώματα για μισθωτούς και συνταξιούχους το 1999, για τα εισοδήματα του 1998 καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους και να χάσους έως και το 40% των μηδαμινών αυξήσεων που θα πάρουν τη νέα χρονιά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει οτι "επιπλέον φόρους ύψους 70 δισεκατομμυρίων δραχμών θα καταβάλουν για τα φετινά τους εισοδήματα οι μισθωτοί και οι συνταξιόυχοι λόγω της απόφσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει το αφορολόγητο όριο και να μην τιμαριθμοποιήσει τη φορολογική κλίμακα".

    [3] Ασφαλιστικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "περικοπές στις συντάξεις απασχολουμένων συνταξιούχων, καθώς και σε εκείνες που απολαμβάνουν απασχολούμενοι άνδρες ή γυναίκες λόγω χηρείας, προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η ελάχιστη ορθολογικοποίηση του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού καθεστώτος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "δεκαετίες θέλει να γυρίσει πίσω τα ρολόγια η κυβέρνηση, καταδικάζοντας χιλιάδες ασφαλισμένους στον Καιάδα του κοινωνικού περιθωρίου. Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς κοινωνικής βαρβαρότητας προχώρησε η κυβέρνηση, βάζοντας βαθιά το "μαχαίρι" των περικοπών ακόμα και στις συντάξεις λόγω θανάτου, με τη δημοσιοποίηση χτές του δεύτερου μέρους του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "ισοπεδωτικές οι ρυθμίσεις του μίνι Ασφαλιστικού για όσους συνταξιούχους εργάζονται ενώ η κυβέρνηση κόβει και ράβει ανεξέλεγκτα τις συντάξεις χηρείας. Οσο για τις Συντάξεις των Βουλευτών μένουν ανέγγιχτες.. Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε οτι "η βουλευτική σύνταξη δεν είανι εξατημένη εργασία και είανι συτναγματικά κατοχυρωμένη".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "σημαντικές ρυθμίσεις για την πληρωμή των χρεών χιλιάδων επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, που υπολογίζονται σε 1 τρις δρχ πρωθεί η κυβέρνηση με το νόεο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, αυξάνονται σε 36 (απο 12 που είναι σήμερα) οι δόσεις που καταβάλλουν οι χρεοφειλέτες, ενώ προβλέπεται έκπτωση 20% για την εφάπαξ καταβολή του συνόλου της οφειλής. Ταυτόχρονα μειώνεται σε 12% (αντί 30%), η προκαταβολή. Οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν ως στόχο να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις τα τεράστια χρέη τους προς το Δημόσιο, ενώ με τον τρόπο αυτό δίνεται μια μεγάλη ανάσα στους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν ακόμα και το φάσμα της χρεοκοπίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "τους συνταξιούχους που εργάζονται και τις χήρες πλήττουν κυρίως οι ρυθμίσεις του "μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου", το δεύτερο μέρος του οποίου ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Εργασίας κ. Παπαϊωάννου. Οι χήρες θα παίρνουν όλη τη σύνταξη, χωρίς περιορισμούς, μόνο για τρία χρόνια. Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, που είναι κάτω των 55 χρόνων η σύνταξη αναστέλλεται, ενώ μεγάλες περικοπές θα γίνουν και για όσους είναι μεγαλύτεροι των 55. Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το 2000".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "οι γυναίκες, τα ορφανά και οι ανάπηροι που δικαιούνται σύνταξη θανάτου, καθώς και συνταξιούχοι που εργάζονται είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ρυθμίσεων του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι περικοπές στις συνολικές αποδοχές όσων συνταξιούχων εργάζονται φθάνουν μέχρι και 70%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι συντάξεις κόβονται παντελώς. Αντίθετα, ευνοημένοι είναι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι μπορούν να υπαχθούν σε νέες ρυθμίσεις, αλλά και οι μετά την 1/1/93 ασφαλισμένοι, που δικαιούνται τα κατώτατα όρια συντάξεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "και στους χήρους, αλλά επί τα χείρω, θα χορηγείται στο εξής σύνταξη θανάτου, αφού με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ναι μεν θα είναι δικαιούχοι και οι άνδρες, αλλά ο επιζών των συζύγων θα τη λαμβάνει μόνο για μια 3ετία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "συνεχίζοντας τη φορομπηχτική της επιδρομή η κυβέρνσηη ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό με το περιβόητο "μίνι ασφαλιστικό" νομοσχέδιο. Με το πρόσχημα των ανικινήτρων, εξοντώνει τους συνταξιούχους περικόπτοντας τις συντάξεις κατά 70% σε όσους απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Τους περιορίζει στις συντάξεις πείνας και τους απαγορεύει την επιβίωση, παρουσιάζοντας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το κοινωνικό πρόσωπο του... εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ".

    [5] Δηλώσεις Πάγκαλου

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε χθές ο Θ. Πάγκαλος, μια ημέρα πριν απο τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και για την αξιωματική. Σήμερα στην ΚΕ ο Κ. Σημίτης αναμένεται να κάνει ενωτικό άνοιγμα, ενώ ομαλά πραγματοποιήθηκαν χθές οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "άναψε φωτιές ο Θεόδωρος Πάγκαλος με όσα είπε χθές για τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, την εσωκομματική αντιπολίτευση και τον ιδρυτή του κόμματος. Χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς λέξεις και εκφράσεις στην κριτική του ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να ανεβάσει το κασέ του στο εσωκομματικό παιχνίδι με μεγάλο όμως κόστος για τον ίδιο και τον πρωθυπουργό, καθώς συσπειρώθηκαν απέναντί τους όχι μόνο η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλά άλλα μέλη του κόμματος που δεν διαφωνούν με την ηγεσία".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "θέμα αλλαγής του καταστατικού ως προς την επιλογή τνω μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να θέσει ο Θόδωρος Πάγκαλος στο συνέδριο του κόμματος. Οπως είπε χθές στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Πάγκαλος δεν νοείται να υπάρχουν μέσα στο Εκτελεστικό Γραφείο πολιτικοί οι οποίοι επιδιώκουν να γίνει το ΠΑΣΟΚ μειοψηφία. Ο υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του τρόπου εκλογής των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου το οποίο πρέπει να είναι ένα μικρό και ευέλικτο όργανο 7-9 ατόμων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "είς την Κεντρικήν Επιτροπήν του ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται σήμερον και αύριον το θέατρον της αντιπαραθέσεως των δύο, πλέον τμημάτων του κυβερνώντος κόμματος. Χθές δύο άλλα κομματικά όργανα, το πρωί και το βράδυ ησχολήθησαν επισταμένως με την εισήγησιν του πρωθυπουγού με την οποίαν θα αρχίσουν σήμερον το βράδυ αι εργασίαι της Κεντρικής Επιτροπής. Συμφώνως προς όλας τας πληροφορίας ο κ. Σημίτης θα κινηθή είς τον ίδιον -"ενωτικόν"- πλαίσιον είς τον οποίον εκινήθη η καταληκτική ομιλία του κατά την συζήτησιν δια την παροχήν ψήφου εμπιστοσύνης. Και τούτο ακριβώς είναι το εξόχως ανησυχητικόν".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υπογραμμίζει οτι "στο... ψυχιατρείο στο Δαφνί "έστειλε " χθές ο Θ. Πάγκαλος τους "11" που θέλησαν να αιτιολογήσουν τη θετική ψήφος προς την κυβέρνηση. Τους χαρακτήρισε περίπου... καθυστερημένους πνευματικά και για αυτό "πρέπει να αποβληθούν", ενώ τους "σημάδεψε" ως καπριτσιόζους, μωροφιλόδοξους και ακόρεστους φαυλοκράτες. Ο υπουργός των Εξωτερικών και μέλος της ΠΓ, του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος για την "κίνηση των 11", δεν έροχνται μόνο σε ευθεία αντίθεση με την "επίσημη γραμμή Μαξίμου" οτι το συμβάν είναι ως "μη γενόμενο" αλλά και αναμένεται να πυροδοτήσουν ακόμη μεγαλύτερς εκρήξεις στη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "εικοσιτέσσερις μόλις ώρες πριν ο Κώστας Σημίτης ανέλθει στο βήαμ και κηρύξει με την εισηγητική του ομιλία την έναρξη της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ένας εκ των παλαιότερων συνεργατών του, ο υπουργός των Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, επετέθη με δριμύτητα στην εσωκομματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για "φαινόμενα ηθικής και πνευματικής υστέρησης" αλλά και για "μωροφιλοδοξίες" ή και "ακόρεστες φαυλοκρατικές επιδιώξεις"... εκ μέρους της".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "άστραψε και βρόντηξε" εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Θ. Πάγκαλος. Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή του άποψη οτι το Εκτελεστικό Γραφείο "δεν πρέπει να έχει πλειοψηφίες και μειοψηφίες", ανακαλύπτοντας "σχολή Αβραμόπουλου" μέσα στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας τον Κ. Καραμανλή ως "ιμιτασιόν Αβραμόπουλο" εξασφάλισε αρκετές σκληρές αντιδράσεις στο κόμμα του και την προτροπή της ΝΔ "να επισκεφθεί ψυχίατρο".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η δημοσιοποίηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι εκτιμήσεις για την πορεία πληθωρισμού - επιτοκίων, οι νέες τιμές των αυτοκινήτων, η πτώση τιμών στην Σοφοκλέους και ο προγραμματισμός για την συμμετοχή μας στο τρίτο ΚΠΣ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Ετήσιοι πόροι ίσον με το 5% του ΑΕΠ από το 3ο ΚΠΣ - Τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί συζητά η κυβέρνητική επιτροπή".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δόσεις και εκπτώσεις! για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συνταξιούχοι με... δελτίο παροχής - Με δόσεις η εξόφληση των χρεών προς τα Ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα συγκράτησης των επισφαλών χορηγήσεων - Οι τράπεζες υποχρεώνονται σε υψηλές προβλέψεις σε βάρος των κερδων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εντείνονται οι εξώθεν πιέσεις για μείωση των επιτοκίων - Ολα εξαρτώνται από το δομικό πληθωρισμό".

    [7] Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Μόνο με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα μπορούν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν συνταξιούχους χωρίς οι τελευταίοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξη ή μέρος αυτής. Με το "μίνι" ασφαλιστικό θεσπίζονται αντικίνητρα για την απασχόληση των νέων σε ηλικία και συνταξιούχων, ενω γίνονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την εξόφλιση των οφειλών των επιχειρήσεων στα Ταμεία".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 6 November 1998 - 9:34:18 UTC