Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-12-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/12/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πώληση ΚΑΕ
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Απεργίες
  • [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΚΑΕ - Αγονος ο δεύτερος διαγωνισμός

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση της πώλησης των ΚΑΕ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εξομολόγηση Κ. Μητσοτάκη. Με ιδιόχειρο κεφάλαιο σε βιβλίο-ντοκουμέντο. Τι λέει για τα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σάλος για τις κρυφές κάμερες. Πανικός στους επώνυμους Αθηναίους. Στα βιντεοκλάμπ οι κασέτες των εκβιασμών. Τι λένε οι ξενοδόχοι.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ποιοί εμπλέκονται στο κόλπο της Εμπορικής. Επενέβη ο εισαγγελέας του ΑΠ. Ανακρίσεις και στην Κύπρο. Ονόματα στελεχών- επιχειρήσεων.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Απεργεί και η κυβέρνηση. Με απάθεια παρακολουθεί την πανελλήνια ταλαιπωρία. Το μέτωπο με τους αγρότες φοβάται ο Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Απολύσεις και ρεκόρ ανεργίας. Να που μας οδηγούν οι εκσυγχρονιστές. Μέσα σε ένα χρόνο έμειναν στο δρόμο 70.000 εργαζόμενοι. 30% επάνω οι νέοι χωρίς δουλειά.

    Η ΑΥΓΗ: Ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Με καθυστέρηση η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα ανησυχητικά στοιχεία για τους άνεργους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σπίτια με δόσεις απο τον ΟΕΚ για 3 εκατομμύρια δικαιούχους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το μαρτύριο της βενζίνης. Παρέλυσαν οι μεταφορές. Απερίγραπτη η δοκιμασία των ΙΧδων. Ελλειψη και "καπέλα" στην αγορά. Ο πρόεδρος ανησυχεί για το κοινωνικό χάος.

    ΕΘΝΟΣ: Μάνα-ντετεκτιβ. Της είπαν πως η κόρη της πέθανε απο ναρκωτικά. Απέδειξε πως είναι έγκλημα και δείχνει τους ενόχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι S-300 με... φερετζέ στα βάθη της Ανατολίας. Μόνον κάπως έτσι βολεύει τους Τούρκους;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο στραπάτσο. Πήγαν να πουλήσουν τα ΚΑΕ σε εταιρία που δεν είχε λεφτά να τα αγοράσει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαθητές σκλάβοι. Χρειάζονται 70-81 ώρες την εβδομάδα για σχολείο-φροντιστήριο, διάβασμα. Επιστολή-σόκ: είμαστε 16 χρονών και έχουμε μόνο μια ευκαιρία για να τα κάνουμε όλα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δίωξη κατά Τροχανά και κατά μελών όλων των ΔΣ για απάτες στο SόΕ σε βαθμό κακουργήματος. Ερευνα και για την πώληση της ΑΕΚ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Κοινωνική απειλή. Ανεργία 10,3%. Εκτινάχθηκε το ποσοστό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

    ΕΣΤΙΑ: Τα χαμηλότερα έσοδα απο φόρους. Τι αποκαλύπτει ευρωπαϊκή έρευνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέγα το φιάσκο των ΚΑΕ. Η κυβέρνηση παρ'ολίγον να εγκλωβιστεί σε απάτη τύπου... "πυραμίδας".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σπίτια χωρίς προκαταβολή. Με τη μέθοδο λήζινγκ, μέσω ΟΕΚ, απο τον ερχόμενο Μάρτιο. Δικαιούχοι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές λόγω... ΕΣΥ. Εκθέσεις-σόκ απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    ΝΙΚΗ: Εκκαθαρίσεις βουλευτών απο τον Κ. Καραμανλή. Στόχος ο απόλυτος έλεγχος του κόμματος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΟΣΕ: Ξεπούλημα εκσυγχρονιστικό. Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μακεδονία-Σκόπια" η ονομασία της FYROM. Ως τετελεσμένο παρουσιάζει το θέμα ο Σκοπιανός Τύπος -Αναμένεται συνάντηση Πάγκαλου με Τοπουρκόφσκι.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέος Σ. Σταθμός (στη Θεσσαλονίκη).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χώρα ανέργων και... απεργών. Στεγνώσαμε απο βενζίνη και απο... δουλειές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με το σταγονόμετρο η βενζίνη στη Θεσσαλονίκη.

    [2] Πώληση ΚΑΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "σε μέγα φιάσκο εξελίχθηκε τελικώς η υπόθεση ιδιωτικοποίησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Ο διαγωνισμός, προβληματικός απο την αρχή, με τα ερωτήματα να κυριαρχούν απο την πρώτη στιγμή, τη γαλλική Saresco να μην έχει εξασφαλισμένο το τίμημα και την κυβέρνηση να πασχίζει να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, είχε λογικώς ατυχή κατάληξη".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "νευρικότητα επεκράτησε σήμερα το πρωί στην αγορά, με αφορμή την αρνητική εξέλιξη που είχε ο διαγωνισμός πώλησης των ΚΑΕ. Ετσι, μετά την είδηση οτι ο διαγωνισμός αποβαίνει άγονος, η δραχμή δέχθηκε περιορισμένες πιέσεις, ενώ νευρικότητα επικράτησε και στην αγορά ομολόγων όπου οι τιμές σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Βέβαια στη συνέχεια της ημέρας, η αγορά ομαλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να ανακάμψει τόσο η ισοτιμία της δραχμής, όσο και οι τιμές των ομολόγων".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "η Κυβέρνησις, μέσω του υφυπουργού Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη εμμέσως πλήν σαφώς, έδειξε τον εκνευρισμό της επιρρίπτοντας την ευθύνη για το άγονο του διαγωνισμού στην "απροσδόκητη συμπεριφορά εκ μέρους των ξένων επιχειρηματιών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "μία ακόμη παταγώδη αποτυχία μετρά απο χθές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς το εγχείρημα πώλησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών αποδείχθηκε φιάσκο. Η κοινοπραξία "Saresco Παπαέλληνας-Σαράντης" στην οποία είχε κατακυρωθεί ο δεύτερος διαγωνισμός πώλησης του 67% των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών δεν κατέβαλε ούτε χθές, μετά τη νέα προθεσμία που της είχε δοθεί, το τίμημα των 8,15 δις δρχ και έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "σε πρωτοφανές φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση ιδιωτικοποίησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Χθές η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης πώλησης του 67% στην κοινοπραξία των εταιριών SARASCO-Παπαέλληνας-Σαράντης, καθώς οι εκπρόσωποί τους δεν προσήλθαν ως όφειλαν, προκειμένου να καταβάλλουν το τίμημα των 81 δις δρχ".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι "σε νέες περιπέτειες μπαίνουν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ). Ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώλησή τους κηρύχθηκε πάλι άγονος και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τα ιδιωτικοποιήσει παραμένει στον αέρα".

    [3] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "σαφείς προσπάθειες να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί περί διάστασης απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας καταβάλλουν οι δύο κυβερνήσεις, καθώς το θέμα των S-300 όχι μόνο βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά η σχετική με αυτό διλολογία εντείνεται εν όψει της προγραμματισμένης φόρτωσής τους απο τη Ρωσία σε δεκαπέντε μέρες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "οι "αρμόδιοι" για τα Εθνικά μα ςθέματα θεώρησαν οτι ξεμπέρδεψαν την περασμένη Παρασκευή στην σύσκεψη του Μ. Μαξίμου "τελειώνοντας" με το θέμα των S-300 δια της κατ'αρχήν αποφάσεως μεταφοράς τους στην Κρήτη αντί της Κύπρου. Εσπευσαν δε, κυβερνητικοί παράγοντες να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη δηλώνοντας οτι η Κρήτη ήταν "ιδέα των Αμερικανών" ενώ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος προχώρησε ακόμη περισσότερο μιλώντας δημοσίως για το "ενδεχόμενο"της "λύσεως" της Κρήτης. Πλήν όμως, το "ξεμπέρδεμα" έγινε χωρίς να λογαριαστεί ο "ξενοδόχος" και "χωροφύλακας" ταυτοχρόνως ολοκλήρου της περιοχής δηλαδή η Τουρκία".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "η Τουρκία αντιδρά στο ενδεχόμενο να τοποθετηθούν, τελικώς, οι ρωσικοί πύραυλοι ακόμη και στην Κρήτη και απειλεί εμμέσως οτι θα προχωρήσει στις "απαραίτητες ενέργειες". Η αξίωση αυτή, που διατυπώθηκε στο Παρίσι δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Ι. Τζέμ, δεν περιορίζεται στους SS-300 και την κρήτη, αλλά θέτει ευρύτερο θέμα αντιαεροπορικής πυραυλικής προστασίας του ελληνικού εναέριου χώρου".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η Αγκυρα κλιμακώνει την πίεση, αρνούμενη να δεχτεί ακόμη και τη μεταφορά των πυραύλων S-300 στην Κρήτη, την ίδαι στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αναζητά διέξοδο στην ενεργοποίηση του αμερικανικού παράγοντα. Για "έλλειψη σοβαρότητας" στις συζητήσεις που αφορούν την πιθανή εγκατάσταση πυραύλων S-300 στην Κρήτη αναφέρθηκε χτές στο Παρίσι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "η Αθήνα δείχνει να "προσγειώνεται" μετά την "μπόρα" της προηγούμενης Παρασκευής για τους S-300, αφού κρίνεται επιτυχημένη η συνάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδη(που ήρθε εσπευσμένα χθές στην Αθήνα) με τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο και το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη (λόγω ενειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κ. Σημίτης)".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "με απροκάλυπτη υπεροψία και προκλητική θρασύτητα αντιμετωπίζει πλέον η Αγκυρα το θέμα των πυραύλων S-300, εκμεταλλευόμενη τη διπλωματική και πολιτική δυστοκία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας".

    [4] Απεργίες

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "πράσινο φώς" για τη λύση της απεργίας των τελωνειακών έδωσε η φόρμουλα του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, με την οποία διασφαλίζονται οι επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν το 20% του συντάξιμου μισθού μετά την ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων και τη σύναψη συμφωνίας δύο σημείων, οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ προχώρησαν στην αναστολή των σημερινών τους κινητοποιήσεων, ενώ για τη συνέχιση ή την αναστολή της απεργίας τους οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥΠΑ αποφασίζουν σήμερα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "στράγγιξαν χθές τα πρατήρια καυσίμων και τα τελευταία αποθέματα βενζίνης. Αν συνεχισθεί η απεργία των τελωνειακών, θα παραλύσει όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί την έκταση του προβλήματος. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το κοινωνικό χάος στον Κ. Σημίτη. Αλλά ο πρωθυπουργός επεχείρησε να το ελαχιστοποιήσει, λέγοντας οτι ο Δεκέμβριος είναι "μήνας αναταράξεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν απο σήμερα οι εφοριακοί, ενώ αναμένεται-κατά πάσα πιθανότητα- να ακολουθήσουν και οι τελωνειακοί, οι οποίοι θα αποφασίσουν εντός της ημέρας για τη συνέχιση ή μη των απεργιών τους".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "οι απεργιακές "αναταράξεις" του Δεκεμβρίου τις οποίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν επηρέασαν την αταραξία της κυβένησης, που ή παρακολουθεί σαν θεατής την καθημερινή ταλαιπωρία των εκατομμύριων Ελλήνων ή παρεμβαίνει με διεξαγωγή διαλόγου κατόπιν εορτής. Η στάση των κυβερνώντων δημιουργεί την εντύπωση οτι μαζί με όλους τους άλλους απεργούν και οι... υπουργοί. Κι αυτή η ιδιότυπη "αποχή" απο τα καθήκοντά τους επιβαρύνει την ήδη απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι πολίτες όσο και η αγορά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "απελπιστική έχει καταντήσει η ζωή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για τους δύσμοιρους κατοίκους του. Απο τη μια μερια μια ανάλγητη και ανίκανη κυβέρνηση, αντί να λύνει τα προβλήματα, τα πολλαπλασιάζει. Και απο την άλλη, οι διαμαρτυρίες, με τον τρόπο που γίνονται μετατρέπουν την αθήνα σε πραγματική κόλαση. Πρέπει επιτέλους, να κατανοήσουν όλοι οτι κανένα κυβερνητικό μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει εάν δεν έχει τη λαϊκή συναίνεση, αλλά και κανένα αίτημα, όσο δίκαιο και αν είναι δεν μπορεί να ευοδωθεί χωρίς την κατανόηση και τη συμπαράσταση της κοινής γνώμης. Δυστυχώς με τον τρόπο που φέρονται, κυβέρνηση και διαμαρτυρόμενοι, πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο".

    [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προχωρούν μαθητές και φοιτητές. Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης δήλωσε σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών οτι οφείλονται σε παραπληροφόρηση, ενώ για τις καταλήψεις των σχολείων τόνισε πως οδηγούν σε χαμένες ώρες μαθημάτων και οτι τα παιδιά με τον τρόπο αυτό τιμωρούν και αδικούν ουσιαστικά τον εαυτό τους, ενώ οι ημερομηνίες των εξετάσεων και η εξεταστέα ύλη δεν πρόκειται να αλλάξουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "κάτι τρομακτικό συμβαίνει με τους μαθητές. Κλείνουν τα σχολεία τους και βγαίνουν στους δρόμους... για να πάρουν ανάσα. Ο υπουργός Παιδείας μπορεί να καταστρέψει το στομάχι του καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες "πρωινού καφε" κατά τις ενημερωτικές περιοδείες του ανά τα λύκεια της χώρας, αλλά οι μαθητές που έχουν ήδη διανύσει το ένα τρίτο του Γολγοθά, της Β'Λυκείου γνωρίζουν οτι δεν αντέχουν να τα βγάλουν πέρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "με τους ρυθμούς των μαθητών, που αντιδρούν στο νόμο Αρσένη για την Παιδεία θα συντονιστεί αύριο η πρωτεύουσα καθώς η "ατζέντα" των κινητοποιήσεων -που κλιμακώνονται- περιλαμβάνει συλλαλητήριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και αποκλεισμό κεντρικών οδικών αρτηριών".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η κήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των ΚΑΕ ως άγονου, τα προβλήματα από την απεργία των τελωνειακών, η μικρή άνοδος του επιτοκίου στα επταετή ομόλογα, η πτώση τιμών κατά 1,66% στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η πτώση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Διεθνής δυσφήμιση από το ναυάγιο των ΚΑΕ - Ενδιαφέρον από αμιγώς ελληνικές εταιρίες με τη "στήριξη" της Πειραιώς".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επικίνδυνη η βουτιά - Προβληματισμός για τις συνέπειες από τη μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κοσμογονία στις τηλεπικοινωνίες - Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη υπό τον κ. Κ. Σημίτη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Με απευθείας διαπραγματεύσεις ο νέος διαγωνισμός για τα ΚΑΕ - Ποιες εταιρίες μετέχουν στο νέο κοινοπρακτικό σχήμα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο καθεστώς ανταγωνισμού με την τιμολόγηση σε ευρώ - Από 1.1.1999 αναμένεται συμπίεση τιμών και περιορισμός προμηθευτών".

    [7] ΚΑΕ - Αγονος ο δεύτερος διαγωνισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Σε αναζήτηση νέου αγοραστή για το 67% των μετοχών βρίσκεται για τρίτη φορά η κυβέρνηση, μετά την καταγγελία από τη ΔΕΚΑ της σύμβασης αγοράς των ΚΑΕ από την κοινοπραξία Saresco - Παπαέλληνας - Σαράντης. Ηδη, πυρετώδεις είναι από χθες οι συσκέψεις των επιτελείων αρκετών επιχειρήσεων και της Kappe, που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να μπούν στο "μεγάλο παιχνίδι" της εξαγοράς των ΚΑΕ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 2 December 1998 - 9:00:35 UTC