Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Δίωξη Λιάνη
  • [5] Αβραμόπουλος
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ομόλογα - Τοποθετήσεις ξένων θεσμικών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η δίωξη της Δήμητρας Λιάνη για τη βίλα και οι φήμες για νέο κόμμα Αβραμόπουλου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι δηλώνει ο διευθυντής της "K. RESEARCH" για το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αβρα εξουσίας. Ακόμα και πρώτη δύναμη. Παίρνει έναν στους τρείς της ΝΔ. Σταθερά 3% ο Μάνος (το κόμμα τη Δευτέρα). Δήμητρα: και εγώ "τον πάω" τον Δήμαρχο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέα δίωξη για τη Δήμητρα. Για ψευδή δήλωση "πόθεν έσχες" στη Βουλή. Ολοι δέχονται το σκάνδαλο, αλλά οδύρονται για τη... μνήμη του Ανδρέα. Ασχετες οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο της "ρόζ βίλας".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Και εξ ουρανού νίκη του Ανδρέα. Βράζει το ΠΑΣΟΚ-Μπούμερανγκ η δίωξη. Τα παίρνουν όλα πίσω για τη Δήμητρα. Ο Ακης βγαίνει μπροστά αποκηρύσσει την κυβέρνηση Σημίτη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ας έλθει άλλος για τις αλλαγές. Αμετακίνητος ο Αρσένης προκαλεί τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φόβοι για θύματα. Παράγινε το κακό με τα μπλόκα των μαθητών. Καραμανλής: να φύγει ο Αρσένης. Αρσένης: δεν παραιτούμαι.

    Η ΑΥΓΗ: Αβουλη η κυβέρνηση παρατείνει το αδιέξοδο στην Παιδεία. Ο Σημίτης δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, ενώ ο Αρσένης διστάζει να πάρει αποφάσεις για τα σημεία υποχώρησης και μιλά για "σενάρια φαντασίας". Δημόσια διαφοροποίηση Α. Τσοχατζόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή για το χάος. Αγανακτισμένοι οι πολίτες που χάνουν τη μισή τους μέρα στα λεωφορεία και τα ΙΧ. Συνυπεύθυνη με την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση για το κομφούζιο στην Παιδεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γράφουν και πεθαμένους στο ΠΑΣΟΚ για να στηθεί σημιτικά το συνέδριο. Δεκάχρονοι εγγράφονται στη Νεολαία και γεννηθέντες το 1936 στις πράσινες οργανώσεις της "Νέας Γενιάς".

    ΕΘΝΟΣ: Κρίσιμο 24ωρο για λύση ή για έκρηξη. Η κυβέρνηση μετά το κόστος της αναταραχής. Χάνεται το 4μηνο, βαθμοί δεν υπάρχουν, ανεξέλεγκτη τώρα η κατάσταση στους δρόμους. Στενεύουν τα περιθώρια για πρωτοβουλία εκτόνωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συμμοριτοπόλεμο ετοιμάζουν οι Μαφίες στην Ελλάδα. Ολόκληρο στρατό εξοπλίζουν τα κουμπούρια που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ενοχη σιωπή για τις μίζες των 2,5 δις δρχ με τις οποίες ο Ανδρέας Παπανδρέου αγόρασε το παλάτι της οδού Αγράμπελης. Παρεμβάσεις Ακη-Δήμητρας για να κλείσει το θέμα της βίλας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εζησα τον εφιάλτη των κρατικών νοσοκομείων. Συνέντευξη-κατηγορώ απο τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελ. Ανουσάκη. "Οταν εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου, τι να κάνει ο απλός πολίτης... ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κι όποιος αντέξει. Ο Αρσένης πιέζεται αλλά δεν υποχωρεί ακόμα. Οι μαθητές ανυποχώρητοι στα μπλόκα τους. Νέο συλλαλητήριο σήμερα, επάνω και οι καταλήψεις. ΣΕΒ: αφήστε όλα τα λουλούδια ν'ανθίσουν. Νεολαίες κομμάτων: ύστατη πάλι, τα μπλόκα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μετέωρο βήμα απο Αρσένη. Πλήρης επιβεβαίωση της "Ε" για τις 5 τροποποιήσεις στη μεταρρύθμιση. Ηξεις αφήξεις ο Γ. Αρσένης, καλεί την ΟΛΜΕ για διάλογο αναζητώντας επίσημο συνομιλητή.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσανάλογες οι παρενέργειες. Απολογισμός ντροπής για το Εκπαιδευτικό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απαισιοδοξούν οι Ελληνες για το μέλλον. Δεν συμμερίζονται την "ευρωδιασφάλιση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συλλαλητήριο συντήρησης της έντασης. Κερδίζει έδαφος η πρόταση διαλόγου της κυβέρνησης. Κ. Καραμανλής: να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία. Συνεχίζεται το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο χώρο της Παιδείας. Στο "χορό" των κινητοποιήσεων και οι καθηγητές με 24ωρη απεργία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κλιμάκωση πιέσεων για διάλογο τώρα. Ακης και Καραμανλής για την Παιδεία.

    ΝΙΚΗ: Στους δρόμους στενάζει η Ελλάδα. Εμφραγμα στην Παιδεία απο μπλόκα, αυτοδικίες και πείσματα. Ο Κ. Καραμανλής επιμένει στην παραίτηση Αρσένη. Εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο του Απ. Κακλαμάνη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο πόδι όλη η χώρα για την Παιδεία. Δεκάδες συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σήμερα σε όλες τις πόλεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νύχτα οργής στα νοσοκομεία. Αγανάκτηση στα εφημερεύοντα - Τι κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του "Α" το βράδυ σε ΑΧΕΠΑ και ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα ΔΕΘ; Κατετέθη χθές αιφνιδιαστικά η τροπολογία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυκνά πυρά κατά πάντων. Απο το Κιλκίς ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για Λιάνη, Αρσένη, Αβραμόπουλο.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "στενεύουν τα περιθώρια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην εκπαίδευση. Το τρέχον 24ωρο είναι κρίσιμο. Απο τους χειρισμούς που θα επιλεγούν, εξαρτάται αν το πρόβλημα θα οδηγηθεί σε λύση ή σε έκρηξη. Το πρώτο τετράμηνο για τους μαθητές του Λυκείου έληξε. Οι κινητοποιήσεις είναι ανεξέλεγκτες".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "περιπλέκεται η κατάσταση στους χειρισμούς που ανέλαβε ο πρωθυπουργός για εκτόνωση στην κρίση της Παιδείας, εξαιτίας της πεισματικής άρνησης που προβάλλει ο αρμόδιος υπουργός να συναινέσει σε "εκπτώσεις" και "προσφορές" προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο κ. Αρσένης εμμένει στις θέσεις του και είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει απο την οδό Μητροπόλεως, αν ο κ. Σημίτης προχωρήσει σε αλλαγές με τις οποίες αλλοιώνεται η βάση της μεταρρύθμισης".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "ενώ η κυβέρνησις επιμένει στην εφαρμογή όλων των διατάξεων της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως, η αναστάτωσις που έχει προκαλέσει το θέμα έχει δυσανάλογες παρενέργειες. Τις οποίες δεν φαίνεται να υπολογίζη κανένας".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "παρά την "ομοβροντία " αγωνιωδών επεμβάσεων και τον αριθμό-ρεκόρ οδικών αποκλεισμών -21 μόνον σε Αθήνα και Πειραιά- απο μαθητές, ο υπουργός Παιδείας, απο τον οποίο κυρίως εξαρτάται η εκτόνωση της κατάστασης, εξακολουθεί να θεωρεί οτι δεν "ωρίμασε " ο χρόνος για διορθωτικές κινήσεις. Χθές, αρκέστηκε στην επαναδιατύπωση προσκλήσεων διαλόγου, υπο όρους τους οποίους τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές έχουν κατ'επανάληψιν απορρίψει".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "παρά τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να προβεί σε επιμέρους τροποποιήσεις του νόμου, το ήδη τεταμένο κλίμα στην Παιδεία φορτίζεται ακόμη περισσότερο απο τα καθημερινά, πλέον, φαινόμενα βιαιπραγιών, με πρωταγωνιστές γονείς και αγανακτισμένους οδηγούς".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "η κυβέρνηση δεν μπορεί βασίμως να ελπίζει οτι θα εκφυλισθούν οι κινητοποιήσεις στα σχολεία. Αντιθέτως οι καταλήψεις συνεχίζονται το ένα συλλαλητήριο διαδέχεται το άλλο (σήμεαρ στις 10.30 πμ στα Προπύλαια) και στον χορό των κινητοποιήσεων προστίθενται οι καθηγητές, οι οποίοι απεργούν σήμερα. Γενική είναι η εκτίμηση οτι η κυβέρνηση, άβουλη και αμήχανη, παρακολουθεί την παράταση της κρίσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "εκρηκτική και ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Παιδεία, καθημερινά τα επεισόδια και οι τραυματισμοί και όλοι απεύχονται τα χειρότερα. Σε απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ έχει μετατραπεί η πρωτεύουσα, ενώ ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ανυποχώρητος και προχωρεί σε διάλογο μόνο με όσους έχουν λύσει τις καταλήψεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "ούτε χθές ο Γ. Αρσένης έδειξε τι πρόκειται να κάνει στον γόρδιο δεσμό της Παιδείας. "Θα κάνω δηλώσεις την κατάλληλη στιγμή", είπε. Ανυποχώρητοι και οι μαθητές, κορυφώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις με νέο συλλαλητήριο ενώ καθηγητές και δάσκαλοι απεργούν".

    Κατά τον ΛΟΓΟ, "συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας καθώς νέα σχολεία προστέθηκαν χθές στις καταλήψεις. Την ίδια ώρα έκκληση προς τους μαθητές και την κυβέρνηση να υποχωρήσουν απηύθυνε χθές ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε να παγώσει το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισε, εξεταστικό σύστημα στη Β'Λυκείου και να αρχίσει διάλογος σε εθνικό διακομματικό επίπεδο".

    [3] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "στο όνομα της προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης εγκαταλείφθηκε η εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στη Μεγαλόνησο, είπε χτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σιούφα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "με την μέγιστη δυνατή έμφαση και αποδίδοντας στο πολιτικό πλεονέκτημα του "veto" που διαθέτει η Ελλάς τον όρο "όπλο" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές και πάλι προς την Γερμανική προεδρία και τους κοινοτικύς εταίρους οτι διεύρυνση της ΕΕ θα γίνει μόνον εφόσον περιληφθεί σε αυτήν η Κύπρος".

    [4] Δίωξη Λιάνη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "στα χέρια του προέδρου της Βουλής και της Εισαγγελίας Εφετών βρίσκεται μια νέα "βόμβα" για τη Δήμητρα Λιάνη και την έκρηξή της μπορεί να την αποφύγει μόνο με πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο. Η βόμβα που οδηγεί άμεσα σε νέα βαριά ποινική δίωξη, είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ που συνθέτουν οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" τις οποίες έχει συνυπογράψει με τον Ανδρέα Παπανδρέου η Δήμητρα, και το πόρισμα δικαστικής έρευνας που συνέταξε ο γνωστός εισαγγελέας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "στην αντεπίθεση πέρασε χθές η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον εκείνων οι οποίοι επιδιώκουν να διασύρουν τη μνήμη του συζύγου της. Η κ. Παπανδρέου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR υποστήριξε εμμέσως πλήν σαφώς οτι το πρωθυπουργικό περιβάλλον προβαίνει σε έναν παρατεταμένο μεταθανάτιο διασυρμό του Ανδρέα που αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με παρέμβαση της ίδιας της Δήμητρας Λιάνη, αλλά και με τη σκληρότερη δήλωση των τελευταίων ημερών απο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ακη Τσοχατζόπουλο συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα χθές, η προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Πολλά ακούστηκαν και πολλά είπαν. Δεν είπαν όμως το πιο σημαντικό. Που βρήκε ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτά τα τρομακτικά ποσά που στοίχισε η βίλα της Εκάλης".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά οτι "νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της εισαγγελικής δίωξης κατά της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευαγγ. Γιαννόπουλος παραδέχτηκε χθές οτι "η δίωξη δεν στέκει". Την ίδια ώρα ο Ακ. Τσοχατζόπουλος απο τη Θεσσαλονίκη εξεπέλυσε μύδρους κατά της δικαστικής απόφασης και προειδοποίησε οτι "εφόσον υπάρξει συνέχεια θα ανοίξουν οι ατραποί".

    "Ποτέ άλλοτε η κ. Δήμητρα Παπανδρέου δεν έδειξε να είναι τόσο αποφασισμένη. "Είμαι έτοιμη για τα πάντα, είμαι έτοιμη για όλα" δηλώνει στη συνέντευξή της στα ΝΕΑ, τονίζοντας οτι με τον Ανδρέα Παπανδρέου "περάσαμε και χειρότερα" και προαναγγέλλοντας οτι ετοιμάζει ένα δεύτερο βιβλίο. Η κ. Παπανδρέου μιλάει για τη βίλα της Εκάλης και για τις "περίεργες ερωτήσεις που της έκαναν στην ανάκριση υπο την άγρυπνη παρουσία του κ. Ντογιάκου-πως ο Ανδρέας Παπανδρέου πλήρωνε το λογαρισμό του τηλεφώνου". Σημειώνει οτι ο λαός έχει μνήμη και καταλαβαίνει οτι "στόχος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου".

    [5] Αβραμόπουλος

    "Μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος την ίδρυση του νέου κόμματος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ και ο στόχος του θα είναι να απευθυνθεί σε πολίτες όλων των παρατάξεων, και κυρίως σε αυτούς που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις αναποφάσιστοι ή δυσαρεστημένοι απο τα υπάρχοντα κόμματα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "στη φάση της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιό του βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Προτάσεις υπάρχουν πολλές απ'όλους τους κομματικούς χώρους και ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ορίσει δύο πρώην διπλωμάτες που προτείνουν πρόσωπα, πριν καταλήξει ο ίδιος στην τελική σύνταξη του ψηφοδελτίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "στην εκ θεμελίων ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού οδηγεί η καλπάζουσα άνοδος του υπο σύσταση κόμματος του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν το νέο εγχείρημα της πλ. Κοτζιά ποσοστό εκίννησης 25% αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να τερματίσει ακόμη και πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε η τελευταία δημοσκόπηση της "Κάπα Ρισέρς" για το υπο ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου πανικόβαλε τον Κ. Καραμανλή και προκάλεσε τρομερή αναστάτωση στους βουλευτές και τα στελέχη που τον περιστοιχίζουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον οι επιτελείς της Ρηγίλλης αφορά στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν το νέο κόμμα".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι τοποθετήσεις ξένων θεσμικών σε ελληνικά ομόλογα, η άνοδος τιμών - συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η πορεία των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004 είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Ανησυχία για την οικονομία από την κοινωνική αναταραχή - Ο ΣΕΒ ζητά να βρεθεί λύση στο θέμα της παιδείας. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Υπερβολική η ευφορία - Αλαν Γρίνσπαν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκλίνουν στη διαπίστωση. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Αυστηροί έλεγχοι στις δημόσιες εγγραφές - Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι ανάδοχοι. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Τοποθετήσεις σε ομόλογα ενισχύουν τη δραχμή - Η ισοτιμία της δραχμής έναντι του ευρώ κέρδισε μια δραχμή. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Μετά το 2001 θ'αρχίσουν τα έργα για την Ολυμπιάδα αφού διασφαλιστεί η ένταξη στην ΟΝΕ. ''

    [7] Ομόλογα - Τοποθετήσεις ξένων θεσμικών

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Θετικό κλίμα συνεχίζει να χαρακτηρίζει την αγορά, με κυριάρχη τη συνεχιζόμενη εισροή κεφαλαίων που επενδύονται σε δραχμικές τοποθετήσεις. Η εισροή κεφαλαίων ενισχύει τη δραχμή αλλά και τις τιμές των ομολόγων οι οποίες τείνουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των τελευταίων κλυδωνισμών. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 21 January 1999 - 8:22:56 UTC