Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οτσαλάν
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Αποπληθωριστικά μέτρα
  • [5] Εκκλησία για επίδομα 3ου παιδιού
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Παπαδήμος - Δηλώσεις για τον πληθωρισμό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η υπόθεση Οτσαλάν, η Εκκλησία της Ελλάδος για επίδομα στο 3ο παιδί και τα αποπληθωριστικά μέτρα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επίδομα στο 3ο παιδί απο Χριστόδουλο στους πολύτεκνους. Οτι έκοψαν οι "Σοσιαλιστές".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τουρκικός στόλος στην Αυλώνα με απόφαση της αλβανικής βουλής. Γιατί το κράτησε μυστικό η κυβέρνηση;

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τι απαιτούν για "μη πόλεμο". Ντοκουμέντο: τα παράλογα σχέδια των Τούρκων.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Προκύπτουν ευθύνες για τους "αντ'αυτών". Υπηρεσιακοί στον νέο γύρο της έρευνας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επίδομα για το 3ο παιδί. Απόφαση-σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Η ΑΥΓΗ: Κρυμμένοι άσσοι στην έρευνα για Οτσαλάν. Τη Δευτέρα αναμένεται το πόρισμα. Ο Καλεντερίδης κατέθεσε χθές στον εισαγγελέα, ενώ προχθές είχε δώσει τις μαγνητοταινίες στη στρατιωτική δικαιοσύνη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 47.000 έξτρα επίδομα στους πολύτεκνους. Ιστορική απόφαση του Χριστόδουλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 30 κασέτες "θηλειά" για τον Σημίτη. Η "Β" αποκαλύπτει το ηχογραφημένο ημερολόγιο του Καλιντερίδη. Ο ταγματάρχης κατέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της προδοσίας. Ποινικές ευθύνες για την ηγεσία της ΕΥΠ αλλά και για πολιτικούς.

    ΕΘΝΟΣ: Γρίπη-κίνδυνος. Ανησυχία απο 9 κρούσματα. Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αφ'υψηλού" στήριξη στην κυβέρνηση Σημίτη. Μητσοτάκης: περίοδος κρίσιμη-μην ρίχνετε λάδι στην φωτιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέος Σουλτάνος, ενώ η Τουρκία τραβάει το σχοινί με την Ελλάδα. Ο Ετσεβίτ ονειρεύεται αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βρόμικος πόλεμος σε Κωστούλα-Καλεντερίδη. Διοχετεύουν φήμες για δήθεν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους. "Δεν θα μείνει ατιμώρητη η Ελλάδα" απειλεί η Αγκυρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μείνε Ιταλία όχι Ελλάδα". "Ο Ντ'Αλέμα του είπε: φύγε, θα πέσω εγώ, θα σε σκοτώσει η Μαφία". Καλεντερίδης: τι κατέθεσε για τον Οτσαλάν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Με φωτιά στη Μεσόγειο μας απειλεί τώρα η Τουρκία. Ακρως ανησυχητικές δηλώσεις του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών. Κρατική οργάνωση τη "17Νοέμβρη" ισχυρίζεται ο Κορκμάζ Χάκτανιρ. Δεν αποκλείει την επιλογή πολέμου απο την Αγκυρα ο Νίκολας Μπέρνς.

    ΕΣΤΙΑ: Η "παγίδα" των Αμερικανών. Πώς ενεπλάκη η κυβέρνησις Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληρός Μάρτιος προαναγγέλλεται απο την Τουρκία. Οι άμεσοι ελληνικοί στόχοι και οι συγκυριακές απειλές ανατροπής τους. Η Αγκυρα συνδυάζει τη δίκη Οτσαλάν με ιταμές προκλήσεις κατά της Ελλάδος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε τεντωμένο σχοινί τα ελληνοτουρκικά. Υπερκομματική εμφάνιση Μητσοτάκη με κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά και αποστάσεις απο ΝΔ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απόρρητη έκθεση Κωστούλα με αιχμές για Πάγκαλο. Τέσσερα μεγάλα κενά για το Ναϊρόμπι. Διαφορές στις καταθέσεις πρέσβη και Καλεντερίδη.

    ΝΙΚΗ: Επιτίμου... επιτίμιο. "Θα πορευτούμε με αυτή την κυβέρνηση..". Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους να σοβαρευτούν με αποδέκτη πρωτίστον τον Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σωσίβια προσφέρουν στην κυβέρνηση στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΝ. Δυναμώνει η λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS εκπέμπουν καθηγητές του ΑΠΘ-Χωρίς φίλτρα τα περισσότερα εργοστάσια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοβουλίες για Λαϊκή ενεργοποίηση να αναλάβει ο Κώστας Καραμανλής.

    [2] Οτσαλάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "σοβαρά στοιχεία, που φωτίζουν σε κάποια σημεία την υπόθεση Οτσαλάν, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Σάββας Καλεντερίδης. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες επιβεβαίωσε οτι η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει στον Κούρδο ηγέτη να μην έρθει στην Ελλάδα και να μείνει στην Ιταλία. Για τα της Κένυας, υπάρχουν διαφορές στις καταθέσεις Κωστούλα-Καλεντερίδη".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "μια σειρά στοιχείων της υποθέσεως Οτσαλάν μαρτυρεί οτι τα πάντα πρέπει να ήταν απ'αρχής μέχρι τέλους σχεδιασμένα απο τις ΗΠΑ. Και παρά την κυριαρχούσα άποψη οτι η Ελληνική κυβέρνησις συνέπραξε εν γνώσει της στην παράδοση του κούρδου ηγέτη, η πιθανώτερη εκδοχή είναι οτι επαγιδεύθη απο τους Αμερικανούς, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να εμφανίσουν τον Οτσαλάν να παραδίδεται στην Τουρκία απο την Ελλάδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "τριάντα "βόμβες", που ανα πάση στιγμή μπορούν να τινάξουν στον αέρα τους υπαίτιους για την παράδοση του Οτσαλάν, έχει στα χέρια του ο ταγματάρχης Σάββας Καλιντερίδης, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να μην τις "ενεργοποιήσει". Οι "βόμβες" του Ελληνα αξιωματικού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι τριάντα κασέτες (διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας η καθεμία) στις οποίες έχει ο ίδιος καταγράψει λεπτό προς λεπτό όλη την επιχείρηση που είχε τη γνωστή τραγική κατάληξη για τον Κούρδο ηγέτη".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ προσθέτει οτι "διευρύνεται στον δεύτερο κύκλο ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Οτσαλάν, η ανάκριση. Μετά τους "ιδιώτες" που φέρονται αναμεμιγμένοι στην παράνομη είσοδο του κούρδου ηγέτη, προκύπτουν ερωτήματα για ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες που έπαιξαν ρόλο- κλειδί στους ατυχείς χειρισμούς που ακολούθησαν".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "σοβαρά κενά σε οτι αφορά τα γεγονότα του Ναϊρόμπι, απο την ώρα που ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν έφθασε στην πρωτεύουσα της Κένυας μέχρι που βρέθηκε στο τουρκικό αεροσκάφος, αφήνει η απόρρητη υπηρεσιακή έκθεση του Ελληνα πρέσβη κ. Κωστούλα, που υπεβλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Κωστούλας με την εκδοχή που παρουσιάζει στην έκθεσή του, διαφοροποιείται σε ορισμένα κρίσιμα σημεία απο αυτά που έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση στις κρίσιμες ημέρες μετά τη φυγάδευση Οτζαλάν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "νέα προσπάθεια για να πληγεί η αξιοπιστία των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση Οτσαλάν εκδηλώθηκε χθές. Μετά τη λάσπη που εκτόξευσε ο κ. Γιαννόπουλος κατά του ηρωικού ταγματάρχη, χθές διοχετεύθηκαν "πληροφορίες" οτι ο Καλεντερίδης και ο πρέσβης κ. Γ. Κωστούλας έπεσαν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους στους 3 εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση. Είναι προφανές οτι η κυβέρνηση που έχει το μεγάλο βάρος των ευθυνών για την προδοσία, επιχειρεί απεγνωσμένα να βρεί συνενόχους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "παράλληλες δικαστικές έρευνες διεξάγουν η τακτική και η στρατιωτική δικαιοσύνη για την υπόθεση Οτσαλάν. Οι έρευνες δεν περιορίζονται στις συνθήκες εισόδου του κούρδου ηγέτη στην Ελλάδα, αλλά έχουν επεκταθεί στα σκοτεινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Ναϊρόμπι. Ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σ. Καλεντερίδης, ο οποίος και αποφεύγει δημοσίως να διαψεύσει τα περί πραδόσεως του Οτσαλάν, τη Δευτέρα παρέδωσε στη στρατιωτική δικαιοσύνη μαγνητοφωνημένες συζητήσεις των κρίσιμων ημερών στην πρεσβεία".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "σε μια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ευάλωτη και αδύναμη πολιτικά (γι αυτό και ένιωσε την..ανάγκη να τη στηρίξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) η Αγκυρα "δείχνει τα δόντια της" και απειλεί με γενικευμένη ένταση στο Αιγαίο (και προφανώς στη Θράκη). Η κυβέρνηση Σημίτη αδύνατη και ευάλωτη όσο ποτέ (όπως σημείωσε και ο Κ. Μητσοτάκης) μετά τα Ιμια, τη Μαδρίτη, τους S-300, το "βέτο" (που αποκαλύψαμε χθές) τώρα ετοιμάζεται - μέσα απο τις απειλές πολέμου- για την "τελική υπογραφή" της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στον ιστό της έντασης κινούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δημιουργώντας ανησυχία στην Αθήνα, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση οτι μια περίοδος παρατεταμένων τριβών, θα αποβεί σε βάρος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι ανησυχίες για την ατμόσφαιρα της έντασης πολλαπλασιάζονται, καθώς - σε πολλές περιπτώσεις- είναι ευδιάκριτες κάποιες προσπάθειες για την αξιοποιήσή της στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, τόσο στην προεκλογική σκηνή της Αγκυρας, όσο και στο προσυνεδριακό σκηνικό του κυβερνώντος κόμματος σητν Αθήνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "η πλήρης αποθράσυνση της Αγκυρας, που είναι αποτέλεσμα των παιδαριωδών χειρισμών της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση του Κούρδου ηγέτη, έχει οδηγήσεις τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο χειρότερό τους σημείο τις τελευταίες δεκαετίες με ορατό πλέον το ενδεχόμενο κάποιου θερμού επεισοδίου τις επόμενες ημέρες και μήνες. Οι απειλές που εκτοξεύονται απο τη γειτονική χώρα τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "η "κουρδοποίηση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η τακτική της γιγάντωσης με γεωμετρική πρόοδο της όξυνσης επιβεβαιώνεται συνεχώς απο την Αγκυρα, εντείνοντας τους προβληματισμούς στην Αθήνα. Κορυφαίος παράγων του υπουργείου Εξωτερικών της Αγκυρας διαμηνύει μέσω της ΜΙΛΙΕΤ οτι αν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση "θα υπάρξουν πολύ χειρότερες εξελίξεις στην Μεσόγειο" και κάνει λόγο για ένταση "χωρίς όρια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "οι παρενέργειες της υπόθεσης Οτσαλάν και κυρίως οι δυσμενείς επιρροές που ασκούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξακολουθούν να κρατούν δεσμευμένη την πολιτική ζωή της χώρας. Η Αγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδος, επιχειρώντας την ευθεία σύνδεσή της με την τρομοκρατία".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επισημαίνει οτι "για πρώτη φορά η Αγκυρα δηλώνει επίσημα οτι η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" αποτελεί μέρος του κρατικού μηχανισμού της Ελλάδας, που συνδέεται με το ΡΚΚ. Ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ Κορκμάζ Χάκτανιρ απείλησε επιπλέον οτι αν η Αθήνα δεν αποκηρύξει την τρομοκρατία και το ΡΚΚ θα ξεσπάσει ευρεία κρίση στη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα η Τουρκία αμφισβητεί τη νομική υπόσταση του FIR Αθηνών, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί οτι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημεί τους καλεί δε τις ΗΠΑ να επέμβρουν και συστήνει να μη ριχθεί "άλλο λάδι στη φωτιά".

    [4] Αποπληθωριστικά μέτρα

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "παρέμβαση στις τράπεζες με στόχο να γίνουν φθηνότερες οι υπηρεσίες που προσφέρουν (κάρτες, δάνεια κλπ) θα κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά και τη διαπίστωση οτι σημειώνουν υπερκέρδη. Αυτό ανακοίνωσε χθές ο επί της Ανάπτυξης υπουργός Βαγγέλης Βενιζέλος, επισημαίνοντας οτι αυτό εντάσσεται στην πολιτική συγκράτησης του πληθωρισμού, βασικού κριτηρίου για την ένταξη στην ΟΝΕ".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "στο "ψυγείο" θα διατηρηθούν οι τιμές των τροφίμων και των καταναλωτικών αγαθών για το 1999, αφού του υπουργείο Ανάπτυξης μετά τις επαφές που είχε χθές με εκπροσώπους των βιομηχάνων, των σούπερ μάρκετ και των εμπόρων επαναβεβαίωσε την πολιτική των μηδενικών αυξήσεων με το έτος που διανύουμε και επανέλαβε την κυβερνητική βούληση για πτώση του δείκτη του πληθωρισμού τον προσεχή Δεκέμβριο στα επίπεδα που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "ένα νέο πλαίσιο "συμφωνιών κυρίων" με όλες τις παραγωγικές τάξεις, προκειμένου η χώρα να πιάσει και το κριτήριο του πληθωρισμού και να εισαχθεί στην ΟΝΕ ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος. Παράλληλα, όμως ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δραστηριοποίηση του υπουργείου και προς άλλες κατευθύνσεις να συμβάλουν όλοι στην προσπάθεια".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "ενιαίο νομοσχέδιο για θέματα εμπορίου θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας παράλληλα οτι το 1999 δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στις τιμές των Προϊόντων ολόκληρη τη χρονιά".

    [5] Εκκλησία για επίδομα 3ου παιδιού

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "η επανάσταση που επιφέρει στα θρησκευτικά πράγματα της χώρας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αγγίζει πλέον ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία βλέπει για πρώτη φορά την Εκκλησία να στέκεται πραγματικός αρωγός στις ανάγκες της και να υποκαθιστά, μάλιστα την απούσα επίσημη πολιτεία. Ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε χθές τα γυαλιά σε κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικούς, καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία αναλαμβάνει κατ'ουσίαν την προστασία των πολύτεκνων οικογενειών, τις οποίες θα ενισχύει όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και η πολιτεία αδιαφορεί, η προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας, παρεμβαίνει δυναμικά. Οπως ανακοινώθηκε χθές η Εκκλησία θα επιδοτεί τις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί. Αυτή την απόφαση πήρε η Διαρκής Ιερά σύνοδος και το κόστος θα αναλάβουν οι κατά τόπους Μητροπόλεις. Μια πρωτοβουλία που θα ικανοποιήσει τις πολύτεκνες ελληνικές οικογένειες, καθώς το κράτος έχει χάσει παντελώς το κοινωνικό του πρόσωπο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "παρέμβαση στο δημογραφικό πρόβλημα, που μαστίζει την τελευταία δεκαετία τη χώρα μας, απο την ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία. Τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που φέρνουν στον κόσμο τρίτο παδί. Το επίδομα θα είναι μηνιαίο και θα ξεκινήσει να δίδεται απο τις ακριτικές μητροπόλεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το μηνιαίο επίδομα θα ξεπερνά τις 35.000 δραχμές, ποσό το οποίο δίδεται κάθε δίμηνο σε πολύτεκνες μητέρες".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Παπαδήμου για τον πληθωρισμό, οι ρυθμίσεις των αγροτικών χρεών, η άνοδος του δείκτη της βιομηχανικής παραγωγής και οι σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Υπερβολικό χρήμα από τις Τράπεζες - Η οικονομία σφραγίζει το κλίμα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στάση αναμονής στη Σοφοκλέους - Ιδιαίτερα προσεκτικές οι κινήσεις των επενδυτών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ενεση αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό από τον Παπαδήμο - Τον Ιούνιο αποκλιμάκωση στο 2%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πόλεμο στον πληθωρισμό κηρύσσει ο Ε. Βενιζέλος - Ανήσυχες οι αγορές περιμένουν το στίγμα για το κριτήριο".

    [7] Παπαδήμος - Δηλώσεις για τον πληθωρισμό

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Πληθωρισμό της τάξης του 2% προβλέπει τον Ιούνιο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχισθεί η πολιτική σταθερότητας. Ο κ. Παπαδήμος εκτιμά ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πληθωρισμός θα κλείσει στο 2% τον Ιούνιο, ενώ ο στόχος να υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τους επόμενους μήνες (μετά τον Ιούνιο) είναι επιτεύξιμος".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 4 March 1999 - 9:20:25 UTC