Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] ΠΑΣΟΚ
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Οτσαλάν
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος - Ρεκόρ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση Οτσαλάν, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βόμβα τρισεκατομμυρίων στα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ. Εκθεση-καταπέλτης προς ευρωπαϊκή επιτροπή απο Κεδίκογλου. Πώς λεηλατείται το δημόσιο χρήμα για ανύπαρκτο αέριο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ωμός εκβιασμός. Ξαναχτύπησαν οι Αμερικανοί με "πάγωμα" εξοπλισμών. 'Η παίρνετε τα αεροπλάνα μας ή δεν σας δίνουμε ούτε ανταλλακτικό..Κόψτε και τις σχέσεις με τους Κούρδους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πλαστό ή γνήσιο. Να αποφανθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μαχαίρι στα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας. Μετά το ψαλίδι στις συντάξεις, επιδρομή στις αποδοχές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τι αλλάζει με το Κτηματολόγιο. Νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα απο 15 Απριλίου.

    Η ΑΥΓΗ: Παιχνίδι πολέμου στις μικρές οθόνες. Πρώτα οι εντυπώσεις και μετά οι διαψεύσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στις 5.000 ο δείκτης του Χρηματιστηρίου. Προβλέπει ο Σωκράτης Κόκκαλης και άλλοι κορυφαίοι επιχειρηματίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο. Σε ετοιμότητα "τριών λεπτών" η Πολεμική Αεροπορία.

    ΕΘΝΟΣ: Γιατί η εμπλοκή με το πόρισμα. Υπόθεση Οτσαλάν. Οι 7 κατηγορούμενοι και τα 2 σημεία που προβληματίζουν τους εισαγγελείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Οτσαλανιάδα διχάζει την Θέμιδα. Το πόρισμα αναμένεται, αλλά όλα δείχνουν οτι...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Είμαι αθώος του... αίματος. Τώρα για την υπόθεση Οτσαλάν φωνάζει ο Πάγκαλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μας ήθελαν συνένοχους. Τι κατέθεσε ο Καλεντερίδης για την προδοσία Οτσαλάν. Απειλές απο Αγκυρα για πόλεμο με δόσεις. Σε επιφυλακή η Πολεμική Αεροπορία. Οργιο φημών για τη ζωή του ΑΠΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: οι ψηφοφόροι εν όψει συνεδρίου: Επί δεξιά κλίνει το ΠΑΣΟΚ. Κεντρώο το βλέπουν και οι οπαδοί ΝΔ. 4 στους 10 το '96 δεν το ξαναψηφίζουν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επενδυτική άνοιξη. Εκατοντάδες δις σε νέες πρωτοβουλίες. Ισχυροποιούνται οι ελληνικές εταιρίες. Διαγράφονται νέοι ορίζοντες στη διεθνή αγορά.

    ΕΣΤΙΑ: Οτσαλάν και εφορία. Κοινός παρονομαστής η κρατική ανικανότης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εισβολή 1,5 τρις στο ΧΑΑ. Τα νέα κεφάλαια θα αντληθούν απο 50 παλιές και 100 νέες εταιρίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Γέφυρες Σημίτη σε Ακη. Η ΚΕ και η ΚΟ θα δώσουν απάντηση αν χρειαστεί, δηλώνουν με νόημα οι "εκσυγχρονιστές".

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκτός απο ΡΚΚ και... Με 10 ονόματα για 17Ν πιέζουν τώρα οι ΗΠΑ

    ΝΙΚΗ: Τους άκουσαν οι γείτονες. Μπλέξανε οι εκσυγχρονιστικές γραμμές. "Μυστικός" δείπνος σε σπίτι υπουργού... Κόντρα της "κλαδικής υφυπουργών" με το "στρατηγείο" της Χαριλάου Τρικούπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τρομοκράτες των λαών οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ. ΗΠΑ και Τουρκία απαιτούν να χαρακτηριστούν οι Κούρδοι τρομοκράτες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις μισθών σε Δημόσιο και ΟΤΑ. Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθές βράδυ στη βουλή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χαριστικές αναθέσεις "καίνε" Σημίτη για την εισαγωγή φυσικού αερίου απο τη Ρωσία.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την παρατεταμένη περίοδο άνοιξης στην ελληνική οικονομία, την οποία δημιουργούν οι προοπτικές ένταξης στην ΟΝΕ, σπεύδουν να αξιοποιήσουν οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας. Τα εντυπωσιακά νέα ήρθαν χθές απο τους κκ Σ. Κόκκαλη και Μ. Σάλλα. Η Ιντρακόμ βρίσκεται κοντά σε στρατηγική συμμαχία με αμερικανικό κολοσσό, σχεδιάζει διπλή αύξηση κεφαλαίου και εισαγωγή στη Wall Street, ενώ σε αύξηση ύψους 80-100 δις δρχ θα προχωρήσει και η Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "η σοβαρή δουλεία που γίνεται σητν οικονομία δημιουργεί συνθήκες για νέα, μεγαλύτερου βεληνεκούς έκρηξη του Χρηματιστηρίου απο την οποία θα καρπωθούν νέα οφέλη εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές. Η πρόβλεψη ενός απο τους σπουδαιότερους Ελληνες επιχειρηματίες του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, οτι η Σοφοκλέους θα πιάσει μέχρι τέλος του χρόνου, το απίστευτο επίπεδο των 5.000 μονάδων ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αισιόδοξων προβλέψεων που γίνονται απο κορυφαίους οικνοομικούς παράγοντες της χώρας, αλλά και απο τους εγκυρότερους οικονομικούς οίκους του εξωτερικού, οτι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να επιτύχει το μεγάλο στόχο της ΟΝΕ και να περάσει σε μια νέα φάση, ακόμα μεγαλύτερης άνθησης της χρηματαγοράς".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "κεφάλαια σχεδόν 1,5 τρις δρχ αναμένεται να αντληθούν φέτος απο την εγχωρια κεφαλαιαγορά καθώς οι επιχειρήσεις μεταδίδουν κινητικότητα μεγάλη και δείχνουν επιθετικές αναπτυξιακές διαθέσεις. Το άνοιγμα της οικονομίας, η προοπτική του ευρώ και οι επεκτατικές δυνατότητας που εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής κινητοποιούν τις επιχειρήσιες και τις τράπεζες με αποτέλεσμα να δίδεται η εντύπωση πως η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ζεί σε κοσμογονική περίοδο ανασυγκρότησης".

    [3] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στο "εκσυγχρονιστικό μπλόκ" με αφορμή το ερώτημα ποιοί πρέπει να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή. Στο σπίτι του Κώστα Γείτονα ο "στρατηγός" υποστήριξε οτι ο Κ. Σημίτης επιθυμεί να επιτευχθεί σύνθεση, ενώ οι γ. Πασχαλίδης και Χρ. Βερελής και άλλοι εμμέσως κατηγόρησαν τον Θ. Τσουκάτο οτι μαγειρεύει την εκλογή μόνο των "δικών" του εκσυγχρονιστών. Στο χώρο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ακόμα πλανάται το ερώτημα για το αν πρέπει να υπάρξει αντίπαλος του Κ. Σημίτη στο Συνέδριο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ο γραμματέας της ΚΕ με σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, είχε όλες τις προηγούμενες ημέρες επαφές και συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινή συνισταμένη της πορείας του ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα. Ο κ. Σκανδαλίδης συζητά με τα στελέχη του Κινήματος μεταφέροντας απόψεις της πλειοψηφίας, ενώ δεν κρύβει στους συνομιλητές του την αγωνία του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εάν στις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, που θα προκαλέσει απο μόνο του κλυδωνισμούς στην κυβερνητική πορεία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του θεωρούν οτι ήρθε η ώρα για φιέστες, και για... προσεγμένες συνεντεύξεις του κ. Σημίτη, ώστε να ανατραπεί - όσο αυτό είναι δυνατό- το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση και την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά την υπόθεση Οτσαλάν και ενόψει του συνεδρίου. Συνέδριο, που πάντως, οι "εκσυγχρονιστές" πιστεύουν οτι θα αποφύγουν να πάρει "φθοροποιό" χαρακτήρα για την ηγετική ομάδα".

    "Κεντρώο και σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά με... κλίση προς τα δεξιά, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει ενόψει του συνεδρίου, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Μάλιστα οι περισσότεροι των οπαδών της ΝΔ το θεωρούν κόμμα του μεσαίου χώρου, ενώ οι οπαδοί των μικρών κομμάτων το κατατάσσουν προς τη δεξιά πλευρά του πολιτικού χάρτη. Στην κλίμακα "Αριστερά-Δεξιά" το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται στο 5,56, ενώ όσοι ψηφοφόροι του (του '96) δηλώνουν οτι δεν θα ξαναψηφίσουν, τοποθετούν τον εαυτό τους στο 5".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "με μικρούς -και όχι και τόσο μικρούς- "εμφυλίους" πολέμους σε εξέλιξη, πορεύεται το ΠΑΣΟΚ προς το 5ο συνέδριό του, που αρχίζει σε επτά ημέρες. Στους "πολέμους" αυτούς εμπλέκονται στελέχη όλων των "ρευμάτων" του κυβερνώντος κόμματος. Μήλον της έριδος, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι "λίστες" για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "ο κύβος ερρίφθη για την "εσωκομματική αντιπολίτευση" του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε να αντιπαρατεθεί δυναμικά με τον Κ. Σημίτη και την ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος στο Συνέδριο. Σε ευρύτατη σύσκεψη στελεχών, που πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι, οριστικοποιήθηκε η απόφαση να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του Κινήματος. Η απόφαση σχετικά με το πρόσωπο που θα είναι ο αντίπαλος του Κ. Σημίτη θα ληφθεί σε νέα σύσκεψη τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι θέσεις για τα ιδεολογικά και πολιτικά θέματα που θα υποστηριχθούν στο Συνέδριο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "στήριξη στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη επισημαίνοντάς του παράλληλα οτι έχει την ευθύνη να αναλάβει πριν απο το Συνέδριο πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κλίματος συμμετοχής και ενότητας, παρέσχε χθές ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης, κατά τη διάρκεια κομματικής ομιλίας του, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.500 άτομα, μεταξύ τους και 35 βουλευτές όλων των τάσεων".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "τις διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τους ισχυρισμούς της για τις δήθεν "γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο" καταδίκασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς ενώ διέψευσε ως αβάσιμες τις φήμες οτι η χώρα μας δήθεν "διέρρευσε" στη Ρωσία μυστικά του ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την παροχή υψηλής τεχνολογίας οπλικών συστημάτων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "η Πολεμική Αεροπορία υποχρεώθηκε χθές να τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τριών λεπτών-κόκκινος συναγερμός- γιατί πληροφορίες ανέφεραν οτι οι Τούρκοι συγκέντρωναν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια της Μ. Ασίας απέναντι απο τα νησιά μας, ενώ κλιμάκωναν τις προκλήσεις πάνω απο το Αιγαίο. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συνδύαζαν τη "δήλωση μετανοίας" για το ΡΚΚ με τον ατελέσφορο αγώνα κατά της "17Νοέμβρη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "η Αγκυρα αγνοεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, συνεχίζοντας τις απειλές κατά της Ελλάδας. Μέρα με τη μέρα οι Τούρκοι αξιωματούχοι φορτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις τους που κάθε άλλο παρά ειρηνικές είναι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "με ένα νέο casus belli, αλλά σε..δόσεις, απειλεί τώρα η Τουρκία, καθώς ο νέος υπουργός Αμυνας της Αγκυρας μετά τους S-300, βρίσκει "άκρως ενοχλητική" και την προοπτική της εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων μικρότερου βεληνεκούς στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά την υπόθεση Οτσαλάν δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείται κατά βούλησιν κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τη δυνατότητα αυτή αξιοποιούν η Ουάσιγκτον και η Αγκυρα για να πιέζουν διπλωματικά την Αθήνα διαχέοντας μια ελεγχόμενη κινδυνολογία. Αυτό ακριβώς το κλίμα αξιοποιείται στη συνέχεια απο την ελληνική κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες".

    [5] Οτσαλάν

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "επί 20 και πλέον ημέρες, το ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων ήταν εστραμμένο σχεδόν αποκλειστικώς στην υπόθεση Οτσαλάν. Ηδη όμως σειρά έχει η ταλαιπωρία συμπληρώσεως και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η προθεσμία της οποίας εκπνέει την προσεχή Τετάρτη. Το δε παράδοξο είναι οτι η υπόθεσις Οτσαλάν και η Εφορία έχουν πολλές ομοιότητες".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "διαφωνίες μεταξύ των εισαγγελέων σχετικά με την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού για την υπόθεση Οτσαλάν οδήγησαν χθές σε αναβολή της δημοσιοποίησης του πορίσματος. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αφορούν κυρίως δύο θέματα: πρώτο αν η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος και δεύτερο, αν θα διερευνηθούν ευθύνες πολιτικών προσώπων που έχουν εμπλακεί".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "όλοι οι άλλοι πλήν του ιδίου του πρωθυπουργού φέρουν τις ευθύνες για την τραγική κατάληξη της υπόθεσης Οτσαλάν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο. Σε μια πρωτοφφανή προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το πολιτικό μέλλον του, ο πρώην υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε αρμόδιος για την τύχη του Κούρδου ηγέτη, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες σε αυτούς που έφεραν τον "Απο" στην Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "όσο και αν ορισμένοι επιθυμούν, αιτιολογημένα ή αναιτιολόγητα, να κλείσει η υπόθεση Οτσαλάν, όλα δείχνουν οτι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ταλαιπωρείται η ελληνική κοινωνία με τις παρενέργειές της. Αυτονόητο, είναι, βεβαίως, οτι κάθε λόγο προς τούτο έχει η ηγετική τάξη της εξ Ανατολών γείτονος η... Οτσαλανιάδα, όμως βράζει με όλη τη σημασία της λέξεως και στην ελληνική πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο απο την στιγμή που ανεμίχθη και η Ελληνική Δικαιοσύνη όπου τα τελευταία νέα έχουν ως εξής: "φουντώνουν" οι φήμες για δυστοκία σε καίρια σημεία του πορίσματος για την υπόθεση Οτσαλάν".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται οτι "τροφή σε νέα σενάρια έδωσε η νέα αναβολή της δημοσιοποίησης του πορίσματος για το φιάσκο Οτσαλάν. Η εισαγγελία, που είχε προαναγγείλει τη γνωστοποίηση των διώξεων για χθές, ανακοίνωσε οτι θα μελετήσει πρώτα το εισαγγελικό πόρισμα και θα αποφανθεί εντός ολίγων ωρών. Η πιο πιθανή εκδοχή αποδίδει τη νέα καθυστέρηση στην επιθυμία των εισαγγελέων να εξαλείψουν την παραμικρή πιθανότητα δικονομικού σφάλματος ή σε "δυσκολίες" ως προς την ακριβή διατύπωση των συμπερασμάτων".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος - ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η σημαντική άνοδος στα δημόσια έσοδα, οι επικείμενες νέες μετοχοποιήσεις και η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί τις τράπεζες: Πλαφόν για τα επιτόκια! ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φλερτάρει τις 3.500 η Σοφοκλέους - Εφθασε έως τις 3.518 και έκλεισε στις 3.3468,2".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και δεύτερο πακέτο των ΕΛΠΕ στη Σοφοκλέους μέσα στο 1999 - Ε. Βενιζέλος: Αναζητούμε την κατάλληλη στιγμή και συγκυρία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμμαχία Λάτση - Κωστόπουλου για τη διεκδίκηση της Ιονικής - Το μάνατζεμεντ στην Πίστεως εαν επιτύχει το εγχείρημα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ρεκόρ στις αγορές μετοχών και ομολόγων - Βελτιώνεται το κλίμα - Θετικές προοπτικές".

    [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος - Ρεκόρ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Νέο ρεκόρ του δείκτη στη Σοφοκλέους. Εκλεισε στις 3.468,2 μονάδες, αφού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πέρασε και το φράγμα των 3.500 μονάδων. Η αύξηση συνοδεύτηκε με έντονη συναλλακτική κίνηση και ο τζίρος έφθασε τα 175,7 δισ. δρχ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 11 March 1999 - 8:45:48 UTC