Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-04-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/04/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κόσοβο
  • [3] Ευρωεκλογές
  • [4] 35ωρο
  • [5] Ελληνική πρωτοβουλία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Εθνική Τράπεζα - Ενδιαφέρον για εξαγορά Τράπεζας στην ΠΓΔΜ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί, η ελληνική πρωτοβουλία για το Κόσοβο, η εφαρμογή του 35ωρου και οι ευρωεκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σφάζουμε λίγους για να σώσουμε τους πολλούς. Η αποθέωση του φασισμού.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σπέρνουν καρκίνο στα Βαλκάνια. Αποκάλυψη φρίκης Αμερικανών επιστημόνων μέσω Ιντερνέτ. Βόμβες και πύραυλοι με γόμωση ουρανίου και άλλα τοξικά γεννούν νέα Χιροσίμα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γιατί τους σκότωσα. Κυνική αφήγηση του αμερικανού πιλότου. Ανατρίχιασε ο κόσμος απο τις σκηνές με τους 75 νεκρούς.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κυνικοί serial Killers. Οι στρατηγοί ψέλλισαν τυπικές δικαιολογίες και βομβάρδισαν πάλι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κυνικοί οι δολοφόνοι. ΝΑΤΟ: φταίνε τα..θύματα.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Κλίντον με διάταγμα ορίζει: Το Βόρειο Ιόνιο στην εμπόλεμη ζώνη. Παρενόχληση ελληνικού επιβατηγού απο ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα παραδέχεται η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόφαση για διπλές εκλογές. Καθοριστικά τ'αποτελέσματα 3 νέων δημοσκοπήσεων. Πυρετός στη Χαριλάου Τρικούπη. Πανικός στη Ρηγίλλης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αεροπορικό Βιετνάμ. Οι άγριοι βομβαρδισμοί δεν λυγίζουν τους Σέρβους. Κυνικές ομολογίες για τη σφαγή και για βόμβες ακόμη και το καλοκαίρι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ούτε ένας στο πλευρό των ΝΑΖΙ. Λαός και Στρατός αρνούνται να συνεργαστούν σε οποιοδήποτε επίπεδο με τους Αμερικανούς.

    ΕΘΝΟΣ: Στρατός-κίνδυνος χτίζεται στην Αλβανία. Κατατάσσονται κατά χιλιάδες, εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται για την εισβολή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κυνηγοί κεφαλών" η νέα επωνυμία του ΝΑΤΟ. 1000 νεκροί και 4000 τραυματίες τα μέχρι στιγμής κατορθώματά τους. Ανυπολόγιστες οι υλικές καταστροφές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μήνυμα Μιλόσεβιτς με αποδέκτη και την κυβέρνηση. Θα χτυπήσουμε τις χώρες που θα βοηθήσουν το ΝΑΤΟ να κάνει χερσαία επίθεση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: οι τελικές αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι φοβάται ο Σημίτης. Αν σε 10 μέρες δεν υπάρξει κάποιο φώς, οι πιέσεις των ΗΠΑ θα γίνουν αφόρητες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: ΝΑΤΟ: Ναί, εμείς τους δολοφονήσαμε. Με καθυστέρηση 24 ωρών οι στρατηγοί αποδέχονται τις ευθύνες.

    ΕΣΤΙΑ: Ο πόλεμος ευνοεί Κλίντον -Μιλόσεβιτς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων. ΝΑΤΟ και Μιλόσεβιτς εμμένουν στις ακραίες θέσεις τους. Ατονεί η μεσολαβητική δυνατότητα ΕΕ και Ρωσίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αγγελοι θαΝΑΤΟυ. Η Βορειοατλαντική συμμαχία παραδέχτηκε οτι χτύπησε την πομπή των προσφύγων. Οι Δυτικοί μιλούν για ένα ακόμη... ΛΑΘΟΣ και επιμένουν στους βομβαρδισμούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ως το καλοκαίρι θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς. Κυνικές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας.

    ΝΙΚΗ: "Σφυρίζουν αδιάφορα" σπέρνοντας νεκρούς. Αδίστακτοι θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελληνίδα μάνα υψώνει φωνή διαμαρτυρίας. Ανοιχτή επιστολή της Ελένης Πατσούλα στον υπουργό Εθν. Αμυνας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πλωτό "Αβιάνο " στο Θερμαϊκό. Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να παρακάμψει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγνώμη....συνεχίζουμε. Το ΝΑΤΟ ζητεί "συγνώμη"... για τη δολοφονία 70 αμάχων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επεισόδια με Γάλλους στρατιώτες. Πολύκαστρο: διαδηλωτές του ΚΚΕ απέκλεισαν τον οδικό κόμβο προς Σκόπια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πόλεμος μακράς διαρκείας. Οι Γιουγκοσλαβικές αρχές αρνούνται να εκφραστούν στο γερμανικό ειρηνευτικό σχέδιο.

    [2] Κόσοβο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "παρά το σόκ που υπέστη η παγκόσμια κοινή γνώμη απο τη σφαγή των 75 -τελικώς- Κοσοβάρων αμάχων, όλα βεβαιώνουν οτι η πολεμική σύγκρουση θα φθάσει μέχρις εσχάτων. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι στενοί σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν αφήνουν πλέον περιθώριο υπαναχώρησης".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "καμία δύναμις δεν φαίνεται ικανή να σταματήση τον παράλογο-και ακήρυκτο - πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβίας. Οι αλλεπάλληλες επόπειρες μεσολαβήσεων δεν έχουν πολλά περιθώρια να αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Ούτε οι εξ αρχής άκαρπες επαφές της Ρωσίας, ούτε η αμφιλεγομένη πρωτοβουλάι της Γερμανίας - την οποία εστήριξαν μόνον η Ιταλια και η Ελλάς-ούτε η αδικαιολογήτως καθυστερημένη ανάμιξις του Γενικού Γραμματέως των Ηνωμένων ΕΘνών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "με το συνήθη κυνικό-αν όχι κάτι άλλο... - τρόπο, ο ΝΑΤΟϊκός εκπρόσωπος απολογήθηκε, εκφράζοντας "τη βαθιά λύπη του ΝΑΤΟ για τις απώλειες ζωής πολιτών" και αφού προηγουμένως χαρακτήρισε τη σφαγή "ατύχημα". Οσο για τους παρατρεχάμενους Ευρωπαίους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αυτοί άφησαν προσωρινά κατά μέρος τις καταδικασμένες και αποτυχημένες "ειρηνευτικές τους πρωτοβουλίες" και άρχισαν να εκτοξεύουν δηλητηριώδη βέλη προς το μόνο στόχο τους (τη Γιουγκοσλαβία)".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "με μια απίστευτα κυνική ομολογία ο πιλότος- τέρας του ΝΑΤΟ παραδέχτηκε οτι εν ψυχρώ δολοφόνησε τους άμαχους ξεριζωμένους Κοσοβάρους γιατί νόμισε οτι τα τρακτέρ και οι πλατφόρμες τους ήταν... στρατιωτικά οχήαμτα. Δύο πιλότοι του ΝΑΤΟ περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό το απάνθρωπο "έργο " τους. Υποστήριξαν οτι σκόρπισαν το θάνατο, τη φρίκη και τον αποτροπιασμό... απο λάθος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) σημειώνει οτι "το τρίτο κατά σειρά λάθος "ομολογεί" το ΝΑΤΟ ενώ εκφράζει και την κροκοδείλια λύπη του. "Μας συγχωρείτε που σας... σκοτώσαμε". Κάπως έτσι θα έπρεπε να μεταφράσουμε σε ελεύθερη απόδοση όσα προσπάθησαν να δηλώσουν χθές επώνυμα και ανώνυμα οι υπεύθυνοι του ΝΑΤΟ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "το ΝΑΤΟ αφού προσπάθησε κατ'αρχήν αν συγκαλύψει ομολόγησε τελικώς χθές την ευθύνη του για την εγκληματική ενέργεια στο δυτικό Κόσοβο που στοίχισε τη ζωή 75 Αλβανών προσφύγων ενώ άφησε 26 άλλους βαριά τραυματισμένους. Παρά το νέο ομολογημένο "λάθος" οι ΝΑΤΟϊκές επιδρομές θα συνεχισθούν και θα ενταθούν τα φονικά "τυφλά χτυπήματα".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "όσο οι ημέρες περνάνε και οι εξελίξεις στο χώρο της Νέας Γιουγκοσαλβάις αποδεικνύουν οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο οι σχεδιαστές της αμερικανοΝΑΤΟϊκής επέμβασης φαντάζονταν τόσο η ανάγκη της χερσαίας επιχείρησης διαγράφεται επιτακτική και προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πλέον να κινούνται οι υπέυθυνοι του ΝΑΤΟ. Αλλά κι αυτή την προοπτική δείχνουν οτι σαφώς υπηρετούν και όλες οι κινήσεις που συνδέονται με τον UCK μια και είανι καταφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό απο πλευράς του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα για τη μετατροπη'των αλβανοφώνων ανταρτών σε συγκροτημένο και τακτικό στρατό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι "ήταν ένα τραγικό ατύχημα". Αυτές τις λέξεις -αντί απολογίας - βρήκε το ΝΑΤΟ για να σχολιάσει την εν ψυχρώ δολοφνία δεκάδων προσφύγων απο το αμερικανικό F-16 που βομβάρδισε προχθές δύο αυτοκινητοπομπές στο Κοσσυφοπέδιο. Στρατηγοί και πολιτικοί στις Βρυξέλλες επιμένουν οτι η τραγωδία "δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα της Συμμαχίας", την ώρα που η Ουάσιγκτον παραδέχεται οτι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει μήνες".

    [3] Ευρωεκλογές

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "και θέλει και δεν θέλει η κυβέρνηση διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Οι απόψεις διίστανται και ασφαλώς δεν πρόκειται για την πρώτη φορά. Το κριτήριο γι ατις διπλές εκλογές είανι τώρα οι εξελίξεις στο Κόσοβο, οι οποίες επηρεάζουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που δέχεται αφόρητες πιέσεις απο το ΝΑΤΟ για ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό και η αγωνία σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, εγκαίρως είχαν επισημάνει- μικλώτας προς τους ψηφοφόρους τους - οτι δνε θα πρέεπι στις επικείμενες ευρωεκλογές να να επικρατήσει η "χαλαρή ψήφος". Περισσότερο ο κ. Κ. Καραμανλής και λιγότερο ο Κ. Σημίτης είχαν προσδώσει καθαρά πολτικό περιεχόμενο στην αναμέτρηση. Τελικά, αυτό που ζητούσαν θα γίνει. Οχι όμως για τους λόγους που οι πολιτικοί αρχηγοί εξέθεταν. Απλά, εκτός απο τους πολιτικούς και οι πολίτες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και υπο τη βαριά σκιά που "ρίχνουν " και στην Ελλάδα οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 13 Ιουνίου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "η παράταση των πολεμικών επιδρομών του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας... βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ, γεγονός που αποτυπώνεται σιτς δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, βάσει τον οποίων ενισχύεται η προοπτική διπλών εκλογών τον προσεχή Ιούνιο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες απο το 1981 αοφύ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποιό κόμμα θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα χιλιετία. Με αυτό το σκεπτικό, η ΝΔ προετοιμάζεται να δώσει σκληρό αγώνα, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για τις εθνικές εκλογές, που όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο του 2000".

    [4] 35ωρο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "το πρώτο βήμα προσέγγισης ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και τους εκπροσώπους των τραπεζών έγινε στη χθεσινή τέταρτη συνάτηση των δύο πλευρών για τη σύναψη της νές συλλογικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Παρά το γεγονός οτι οι διπραγματεύσειες δεν κατέληξαν σε οριστικές συμφωνίες, η πρόταση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου, οκτάμηνης διάρκειας σ'ενα υποκατάστημα ανα τράπεζα δείχνει οτι υπάρχει προοπτική για σύγκλιση ανάμεσα στα δύο μέρη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "με κατ'αρχήν συμφωνία για την πιλοτική εφαρμογή του 35ώρου στις τράπεζες με ταυτόχρονη επέκταση του ωραρίου συναλλαγών και διαφωνία ως προς το ύψος των αυξήσεων που θα πάρουν οι τραπεζοϋπάλληλοι το 1999 έκλεισε ο χθεσινός τέταρος κύκλος των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης, μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "ελιγμό στο θέμα του 35ώρου στις τράπεζες έκανε χθές η πλευρά των εργοδοτών, δηλαδή η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών καταθέτοντας πρόταση στη συνάτησή της με την ΟΤΟΕ για πιλοτική εφαρμογή ενδεχομένως απο τον Σεπτέμβριο σε ένα υποκατάστημα κάθε τράπεζας για διάστημα 8 μηνών".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "την πιλοτική εφαρμογή της 35ώρου εργασίας - χωρίς μείωση των αποδοχών - σε ένα κατάστημα ανα τράπεζα σε οκτάμηνη διάρκεια, προτείνουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στην ΟΤΟΕ, αλλά θέτουν δύο σημαντικούς όρους για την τελική εφαρμογή του 35ώρου".

    [5] Ελληνική πρωτοβουλία

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "σταθερή στη θέση ότι μόνο δια της πολιτικής οδού μπορέι να προκύψει λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, παραμένει η ελληνική κυβέρνηση και αυτή ήταν η άποψη που διατύπωσε και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Οπως τόνισε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για τερματισμό των πολιτικών επιχείρησεων και θα εξαντλήσει κάθε παρεμβατική δυνατότητα που διαθέτει και η ίδια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με εντατικούς ρυθμούς η κυβέρνηση προχωρά για την προώθηση της πρότασής της που αφορά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια μετά τον τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, αλλά την ίδια στιγμή περιμένει αμήχανα τη δραστηριοποίηση της Γερμανίας και άλλων εταίρων για τον τερματισμό της επίθεσης του ΝΑΤΟ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "βαλκανική διάσκεψη, ανοικτού χαρακτήρα, όμως και με προσκλήσεις προς όσους Διεθνείς οργανισμούς και φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν προωθεί η Αθήνα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της για τη βαλκανική κρίση. Το περιεχόμενό της τύποις αφορά τη διευθέτηση και προώθηση του ζητήματος της ανθρπιστικής βοήθειας - θέμα στο οποίο η Δύση έχει αναθέσει καθοριστικό ρόλο στη χώρα μας - αλλά οι διαθέσεις της κυβερνήσεως είανι ευτύρερες και εμπερικλείουν την επιθυμία να προκύψει ει δυνατόν κάποια πρόταση ουσίας απο τη Διάσκεψη, που θα ανοίγει δρόμους οριστικής καταλαγής της ίδιας της κρίσης".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται οτι "ο στόχος της ελληνικής κυβέρνηση να υιοθετήσουν οι βλακανικές χώρες κοινή στάση σε πληθώρα προβλημάτων που έχουν σωρευθεί στην περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε χθές στη Σόφια ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με το Βούλγαρο ομόλογό του Ι. Κοστόφ. Η πραγματοποίηση μιας διάσκεψης κορυφής των βαλκανικών χωρών -στο πλαίσιο της ΕΕ- είναι μια ελληνική ιδέα, η οποία για να υλοποιηθεί θα πρέεπι να τύχει της ανταπόκρισης όλων των χωρών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να παραταθεί ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και να αποφασιστεί χερσαία επέμβαση. Η κυβέρνηση φοβάται οτι αν δεν μείνουν στο προσκήνιο οι προσπάθειες για διπλωματική λύση, θα δεχθεί αφόρητες αμερικανικές πιέσεις για στρατιωτικές διευκολύνσεις".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Το ενδιαφέρον της Εθνικής για εξαγορά Τράπεζας στην ΠΓΔΜ, η έκδοση των 20ετων ομολόγων στις αρχές του καλοκαιριού, η πτώση τιμών κατά 2,4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε "κλίμα" ΟΝΕ τα ομόλογα - Ανακοινώθηκε η έκδοση των 20ετών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοιγμα Εθνικής με εξαγορά στα Σκόπια - Αποκτά την πλειοψηφία της Stopanska Banca".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φράγμα πυρός" στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες - Οι ελπίδες τώρα στις κινήσεις της Ρωσίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκοπιανές προσφορές σε Ελληνες επιχειρηματίες - Αποστολή με επικεφαλής τον Αλ. Μπαλτά τη Δευτέρα στην ΠΓΔΜ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Φως στο τούνελ της κρίσης βλέπει η Εθνική - Εξαγοράζει τη μεγαλύτερη Τράπεζα των Σκοπίων".

    [7] Εθνική Τράπεζα - Ενδιαφέρον για εξαγορά Τράπεζας στην ΠΓΔΜ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Πολύ κοντά στη συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης τράπεζας των Σκοπίων, της Stopanska Banca, βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα. Ο υποδιοικητής κ. Ν. Καραμούζης είχε χθες για τον σκοπό αυτό συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Η οριστική συμφωνία αναμένεται εντός των προσεχών δύο μηνών".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 April 1999 - 8:10:39 UTC