Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [3] Φορολογική πολιτική
  • [4] Επίθεση ΝΑΤΟ σε Γιατρούς του Κόσμου
  • [5] Ευρωεκλογές
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Πληθωρισμός - 2,8% τον Απρίλιο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία, η προετοιμασία των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές, η φορολογική πολιτική και η επίθεση του ΝΑΤΟ σε ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χτύπησαν Ελληνες "Γιατρούς του Κόσμου". Κι άλλο "λάθος " παρά 100 Μ. Μοιραίο. Και τη βοήθεια της Ενωσης Συντακτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 55 εκθέσεις βόμβα. Ρουσφέτι και διαφθορά στο δημόσιο διαπιστώνουν οι Ελεγκτές Δημ. Διοίκησης. Λοβιτούρες, λαδώματα, παράνομες προσλήψεις, φαυλότητα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εκλογές χωρίς πόλεμο. Σταματούν οι βομβαρδισμοί έως τις 20 Μαϊου. Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους εκτονώνεται η κρίση στη Γιουγκοσλαβία.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Παρά λίγο Γιατροί του άλλου Κόσμου. Το ΝΑΤΟ χτύπησε ελληνική αποστολή αλλά αστόχησε.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πολεμικός στόχος του ΝΑΤΟ και οι γιατροί. Χτύπησαν με βόμβα ελληνικό κομβόϊ σωτηρίας. Απο θαύμα σώθηκαν τα μέλη της αποστολής.

    Η ΑΥΓΗ: Βομβαρδίζουν γιατρούς και ανθρωπιστική βοήθεια. Παρ'ολίγον τραγωδία με θύματα τους "Γιατρούς του Κόσμου" απο ΝΑΤΟϊκές επιδρομές στο Κοσσυφοπέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον εισαγγελέα οι τεμπέληδες υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Γενναία μέτρα για την προστασία των πολιτών, εξήγγειλε η Βάσω.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σύνταξη στα 65 και οι γυναίκες. Απροσδόκητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Για λόγους ισότητας... 5-7 επιπλέον έτη εργασίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Σημίτης στέλνει στρατό, ενώ η χώρα μολύνεται απο ραδιενέργεια και τοξικά. Αλλοι 250 Ελληνες στρατιώτες στα σύνορα Σκοπίων-Γιουγκοσλαβίας.

    ΕΘΝΟΣ: Γκάφες στο μέτωπο. Νταηλίκι στα μετόπισθεν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αρχίζουν προεκλογικοί "βομβαρδισμοί" απο πλατείες και καρέκλες. Ενώ το Εκλογικό Σώμα παραμένει απαθές, στα κόμματα ηχούν οι σειρήνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκθεση-βόμβα για το δημόσιο απο τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Οι επιθεωρητές καταγγέλλουν σημεία και τέρατα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΙΧ: 10% πάνω τα τεκμήρια. Σε εφαρμογή οι εξαγγελίες Σημίτη για νέα φοροεπίθεση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χτυπούν οτι κινείται". Τα "λάθη" του ΝΑΤΟ-Ενας ειδικός εξηγεί. Ετσι η επίθεση στους Ελληνες "Γιατρούς του Κόσμου".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ολα παίζονται σήμερα στο G-8. Οι υπουργοί εξωτερικών των 7 ισχυρών και της Ρωσίας υιοθετούν κοινή θέση στη Βόννη. Η κρισιμότερη συνάντηση για την πολιτική επίλυση της κρίσης.

    ΕΣΤΙΑ: Η απάτη με τους φόρους. Τι αποκαλύπτεται για τις "ελαφρύνσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναβαθμίζουν το ρόλο μας. ΗΠΑ: μέσω Ελλάδος η νέα βαλκανική τάξη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι "οκτώ" αποφασίζουν την τύχη της ειρήνης. Συνάντηση, επτά πλουσίων-Ρωσίας, με σημασία. Πύραυλοι κατά ελληνικής εφοδιοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνουν λύση επειδή φοβούνται την κοινή γνώμη. Αλλαγή κλίματος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    ΝΙΚΗ: Φρενάρουν τον Κλίντον. Πάνε τα πρώτα φέρετρα στις ΗΠΑ. Συνεχίζεται με ένταση ο διπλωματικός μαραθώνιος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνειδητοί εγκληματίες οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βόμβες και τους Γιατρούς του Κόσμου. Μετά τις φάλαγγες αμάχων και τα λεωφορεία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αργεί να ξημερώσει όπου λαλούν πολλοί για την ειρήνη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο επίκεντρο των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη. Συγκρούσεις για ειρήνη. Φόρουμ για οικονομική συνεργασία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εσχατη αθλιότητα. Βομβάρδισε και τους Γιατρούς του Κόσμου το ΝΑΤΟ.

    [2] Διπλωματικές προσπάθειες

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των συμμάχων για τη σημερινή κρισιμόττατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των G-8 στη Βόννη. Αναμένεται η υιοθέτηση κοινής πλατφόρμας για τους όρους λήξης των εχρθοπραξιών, η οποία θα κοινοποιηθεί στο Βελιγράδι, όπου ο Σλ. Μιλόσεβτις επεξεργάζεται δικό του σχέδιο πρότασης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "η σύνθεση και η μορφή μιας διεθνούς δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο παραμένει το σημαντικότερο εμπόδιο στην προώθηση των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών, ενώ στη Βόνη διεξάγεται σήμεαρ η σύνοδος των επτά περισσότερο αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών και της Ρωσίας (G-8) προκειμένου να ετοιμάσει προσχέδιο απόφασης- πλαισίου που θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά οτι μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχουν σταματήσει οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αφού αναμένεται τελικά να αποδώσουν καρπούς οι ειρηνευτικές διαδικασίες, στις οποίες μετέχουν Ρωσία και Ελλάδα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "με τα περισσότερα βλέμματα στραμμένα στη Βιέννη όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη της G8 με στόχο την έγκριση ενός σχεδίου επτά σημείων το οποίο επιδιώκεται ν'αποτελέσει την καλή αφορμή για την έκδοσης ενός κοινού ψηφίσματος απο το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Αθήνα να δέχεται ευχαριστήρια απο το Βελιγράδι για την ηθική στήριξη που παράσχει στον γιουγκοσλαβικό λαό την ίδια ώρα που επιχειρεί παντοιοτρόπως να πείσει τον Σλ. Μιλόσεβιτς να τηρήσει διαλλακτικότερη στάαση, διαγράφεται τις τελευταίες ώρες η προτελευταία ίσως πράξη ενός δράματος οι πληγές του οποίου πάντως θ'αργήσουν να κλείσουν".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "Ο Κλίντον ήρθε, τα φέρετρα φεύγουν. Δύο νεκροί Αμερικανοί πιλότοι "υποδέχτηκαν" τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ευρώπη και "απειλούν" να αλλάξουν ριζικά το κλίμα στην αμερικανική κοινή γνώμη. Οι Ευρωπαίοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν φαίνονται και τόσο διατεθειμένοι να ανεχθούν πόλεμο "στην αυλή τους" και η Σύνοδος των "8" πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών που διεξάγεται σήμερα στη Γερμανία σηματοδοτεί τα επόμενα διπλωματικά βήματα".

    [3] Φορολογική πολιτική

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτων, μοτοσιλετών και σκαφών αναψυχής δρομολογεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δίνοντας έτσι τα πρώτα δείγματα της επιβάρυνσης-αντί της εξαγγελθείσας ελάφρυνσης- που θα υποστούν οι φορολογούνενοι απο την προωθούμενη φορολογική "μεταρρύθμιση". Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο τομέα, έχει ιεσηγηθεί στην πολιτική ηγεσία μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 5% των τεκμηρίων διαβίωσης, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις οχημάτων μεγάλου κυβισμού δεν αποκλείεται να φτάσουν και το 13%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "το μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για περικοπές στις φοροελαφρύνσεις το έλαβε αμέσως η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που ετοιμάζει αυξήσεις 10% στα τεκμήρια αυτοκινήτων. Μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις και για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, ενώ οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητά κλπ θα συμπληρώνουν το πάζλ των νέων τεκμηρίων για τα φετινά εισοδήματα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "διαστάσεις απιστεύτου απάτης είς βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ως προς τα δηλωθέντα εισοδήματα και τους φόρους που θα καταβληθούν εντός του έτους 1999. Διαστάσεις οι οποίες καθίστανται ακόμη προκλητικότερες μετά την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού περί δήθεν νέων φορολογικών "ελαφρύνσεων" έστω και περιορισμένων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι " φορολογικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν εργαζομένους πρόκειται να θεσπίσει το υπουργέιο ΟΙκονομικών και να το ανακοινώσει μαζί με τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο τέλος του μηνός. Συγκεκριμένα το μέτρο αυτό προβλέπει οτι κάθε επιχείρηση που θα προσλαμβάνει επιπλέον εργαζομένους θα εκπίπτει όχι μόνο το ποσό που ετησίως καταβάλλει για αυτούς ως δαπάνη, αλλά και ένα 30% της δαπάνης αυτής απο τα κέρδη της".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "την αύξηση κατά 5% μεσοσταθμικά των τεκμηρίων διαβίωσης των ΙΧ αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και σκαφών αναψυχής πρότειναν στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Δρύ οι επιτροπές που έχουν συσταθεί στο υπουργείο ΟΙκονομικών για να σχεδιάσουν το νέο φορολογικό σύστημα. Πάντως, η αύξηση του 5% των τεκμηρίων διαβίωσης σημαίνει οτι οι Ελληνες πολίτες θα φορολογηθούν περαιτέρω το νέο έτος παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για φορολογικές ελαφρύνσεις".

    [4] Επίθεση ΝΑΤΟ σε Γιατρούς του Κόσμου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "η βαρβαρότητα του πολέμου δεν έχει όρια. Ακόμη και γιατροί, που βρίσκονταν στο Κόσοβο, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε τραυματίες και να δώσουν φάρμακα σε νοσοκομεία, θεωρήθηκαν πολεμικός στόχος απο το ΝΑΤΟ και βομβαρδίστηκαν. Μόνο απο θαύμα σώθηκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής των "Γιατρών του κόσμου" όταν βόμβα έπεσε σχεδόν δίπλα απο το προπορευόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Ελληνας γιατρός επικεφαλής της αποστολής, Λάκης Νικολάου".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ως Πόντιος Πιλάτος για μια ακόμη φορά το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του, δηλώνοντας άγνοια για την επίθεση που δέχτηκε εφοδιοπομπή με φάρμακα και υγειονομικό υλικό των εργαζομένων στον ελληνικό Τύπο, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι "εκατό μέτρα ήταν όλη κι όλη η... απόσταση ασφαλείας που είχαν απο τον θάνατο. Δηλαδή τίποτα. Παρά τρίχα γλύτωσε απο τον "ανθρωπιστικό" πόλεμο του ΝΑΤΟ αποστολή των "Γιατρών του Κόσμου" που συνόδευε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κοσσυφοπέδιο. Λίγα μέτρα και η ανθρωπιστική αποστολή θα έπεφτε θύμα μιας "ανθρωπιστικής " βόμβας κοντά στο Ορόσεβατς του νοτιοανατολικού Κοσόβου".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "αυτή τη φορά το "λάθος" των ΝΑΤΟϊκων αεροπλάνων ήταν οτι....αστόχησαν. Το πλήγμα εναντίον της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορεί να οφείλεται σε παραδρομή. Στο σημείο στο οποίο έγινε δεν υπήρχαν άλλοι στρατιωτικοί ή πολιτικοί στόχοι για "έξυπνες " βόμβες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "οργή και αγανάκτηση προκαλεί απο χθές η αποτρόπαιη επίθεση των Αμερικανών οι οποίοι σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους και αλαζονείας χτύπησαν την ελληνική αποστολή που μετέφερε ιατροφαρμακευτικό υλικό στη μαρτυρική Πρίστινα. Εβαλαν στο στόχαστρό τους τους ανθρώπους που καθημερινά πασχίζουν να σώσουν όχι μόνο τους Σέρβους αλλά και τους Αλβανόφωνους που έπεσαν θύματα των παράλογων βομβαρδισμών".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά επιχείρησαν να χτυπήσουν και ελληνική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας δήλωσε θρασύτατα οτι δνε γνωρίζει τίποτε για τον "παραλίγο φόνο" αφού, ως γνωστόν, το ΝΑΤΟ "δεν χτυπάει ποτέ πολίτες".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "αν απο τα "λάθη"-και αυτά που αναγνωρίζονται και τα άλλα, τα "αγνώστου ταυτότητος"- φθάνουν μέχρι τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας...όπως έγινε χθές έξω απο την Πρίστινα, με τη βόμβα που έσκασε σε απόσταση λίγων μέτρων απο τα φορτηγά της ελληνικής αποστολής των "Γιατρών του Κόσμου"... τότε τι να πεί κανείς για το άλλο γεγονός με την ανθρωπιστική βοήθεια- "μαϊμού" μέσω γνωστής οργάνωσης -της Κάριτας- που αποκαλύφθηκε".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "συγκλονισμένη η διεθνής κοινή γνώμη απο το αίμα αμάχων που ρέει στη Γιουγκοσλαβία, είδε χθές τα νατοϊκά αεροπλάνα να χτυπούν για πρώτη φορά και έναν ελληνικό στόχο. Δηλαδή αυτοκίνητα με ιατρική βοήθεια που μετέφεαν γιατροί απο μια νατοϊκή χώρα, στο πολύπαθο Κοσσυφοπέδιο".

    [5] Ευρωεκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "εν μέσω της σοβούσης Βαλκανικής κρίσεως και των βομβαρδισμών εκκινεί η ευρωεκλογική περίοδος. Τα κόμματα επιχειρούν να αποσπάσουν τους ασταθείς, ως προς τα συμβαίνοντα στην κεντρική πολιτική σκηνή ψηφοφόρους απο τον... καναπέ τους ή να μετουσιώσουν σε ψήφο αποδοχής ή αντιδράσεως τις στάσεις ή ενστάσεις του Λαού αναφορικώς με τα συμβαίνοντα εγγύτατα των συνόρων μας. Εκκινούν επίσης οι τυπικές και οι ουσιαστικές κομματικές διαδικασίες ενώπιον της κάλπης της 13ης Ιουνίου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "επιχαίρουν στο ΠΑΣΟΚ, διότι όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις περιορίζεται η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της ΝΔ. Δηλαδή πανηγυρίζουν οι σοσιαλιστές διότι είναι με λιγότερες απ'ότι στο παρελθόν, μονάδες πίσω απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Τα πραγματικά αίτια του πανηγυρισμού βεβαίως είναι διότι διαβλέπουν οι "εκσυγχρονιστές" περιθώρια μικρότερης εκτάσεως ήττας απο τη ΝΔ κατά τις ευρωεκλογές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "πολλά ήταν τα ονόματα τα οποία προτάθηκαν για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τρίωσης σύσκεψης των πέντε ηγετικών στελεχών του Κινήματος με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά αποφάσεις ελήφθησαν μόνο σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωλίστα του κυβερνώντος κόμματος. Κι αυτά είναι δύο: πρόσωπα ευρείας αποδοχής, τόσο απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και απο άλλους πολιτικούς χώρους και ανανέωση".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η πτώση του πληθωρισμού στο 2,8% τον Απρίλιο, οι προσφορές για την εξαγορά των ΚΑΕ, το σχέδιο εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, η μεγάλη ζήτηση μετοχών κατασκευαστικών εταιρίων και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τιμάριθμος Απριλίου - 2,8% στα όρια της σύγκλισης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ποιές μετοχές δίνουν μεγάλα κέρδη - Οι κατασκευαστικές οδηγούν την κούρσα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και ελληνικές εταιρίες στο γκρουπ των μνηστήρων - Κυβερνητική απόφαση: Στις 27 Μαϊου αλλάζουν χέρια τα ΚΑΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λογιστική εξυγίανση της ΑΤΕ για να κλείσει το άνοιγμα των 650 δισ. δρχ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "90 μετοχές στο limit up, "προελαύνουν" τα περιφερειακά" χαρτιά ενώ ο δείκτης "κόλλησε" στο + 0,61%".

    [7] Πληθωρισμός - 2,8% τον Απρίλιο

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει ότι: "Το φράγμα του 3% "έσπασε" μετά από 28 ολόκληρα χρόνια (από το 1971) ο πληθωρισμός κλείνοντας τον Απρίλιο στο 2,8%. Η εξέλιξη αυτή αν και χαρακτηρίζεται θετική, διέψευσε ωστόσο τα αισόδοξα κυβερνητικά σενάρια για "βουτιά" του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κοντά στο 2,6%. Ο μέσος ετήσιος Δείκτης του δωδεκαμήνου διαμορφώθηκε στο 4,3%".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 May 1999 - 9:32:20 UTC