Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-09-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/09/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
  • [03] ΠΓΔΜ - Πτήσεις Ολυμπιακής
  • [04] Ελλάδα - Τουρκία - ΕΕ
  • [05] Εξαγγελίες πρωθυπουργού
  • [06] Κόσοβο - Ελληνική δύναμη
  • [07] Η υποψηφιότητα Κύρκου
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Πολυεθνική ταξιαρχία
  • [10] Στρατηγεία ΝΑΤΟ
  • [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Νέα μέτρα-Φοροελαφρύνσεις

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η στάση της Ελλάδας στο άτυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ, η πρόταση του Συνασπισμού για το Λεωνίδα Κύρκο και οι νέες τιμές των ΙΧ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χαρίζει ΙΧ. Προεκλογική ρελάνς πρωθυπουργού

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βροχή παροχών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τρία κομμάτια η Κύπρος. Ολο το στρατιωτικό σχέδιο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Παροχές..μέσω Χρηματιστηρίου. Η Σοφοκλέους πηγή εσόδων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι νέες τιμές των ΙΧ. Πόσο φθηναίνουν τα αυτοκίνητα.

    Η ΑΥΓΗ: Συρρικνώνεται το Λύκειο. Μεγάλη διαρροή μαθητικού δυναμικού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογικό πυρετό προκαλούν τα ριζοσπαστικά μέτρα Σημίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιδού οι παροχές. Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε με ανακοινώσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκλογικά βεγγαλικά. Ξεσκονίζουν τις κάλπες.

    ΕΘΝΟΣ: Μοιράζει τα κέρδη απο τη Σοφοκλέους. Σημίτης: παροχές - έκπληξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πάει με τις.."βέρες" στην Βέροια ο Μακαριώτατος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μακάρι, κύριε Σημίτη να κάνετε πράξη τις εξαγγελίες σας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες τιμές για όλα τα ΙΧ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φουλάρει με φθηνά ΙΧ, πετρέλαιο και συντάξεις.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκλογική επίθεση με σαρωτικές παροχές.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοί ανεβάζουν την Σοφοκλέους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πακτωλός παροχών μέσω ΧΑΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκλογικές... παροχές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δώρα για όλους με πακέτο Σημίτη 470 δις.

    ΝΙΚΗ: Πακέτο παροχών 470 δις για συνταξιούχους, αγρότες και ανέργους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψίχουλα κοροϊδίας απο μια αντιλαϊκή κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα έδωσε όλα. Μπαράζ παροχών απο τον πρωθυπουργό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των εξελίξεων.

    [02] Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι " ο κύλος της θερμής μετασεισμικής ελληνοτουρκικής προσέγγισης φαίνεται να κλείνει και πάλι, μετά τη συναισθηματική φόρτιση που είχε δημιουργήσει η τεράστια καταστροφή στη γείτονα. Προχθές, οι αξιωματικοί της Π. Α. που παρακολουθούν νυχθημερόν την εναέρια δραστηριότητα στο Αιγαίο είδαν, ύστερα απο ύφεση αρκετών εβδομάδων, τα πρώτα κόκκινα στίγματα στα ραντάρ, δείγμα εισόδου τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο".

    [03] ΠΓΔΜ - Πτήσεις Ολυμπιακής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "πτήσεις Αθήνας - Σκοπίων πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρχίσει σύντομα η Ολυμπιακή Αεροπορία, στο πλαίσιο της καλής πορείας των ελληνοσκοπιανών σχέσεων, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στην ανάπτυξη του επιχειρησιακού τομέα της. Οι πτήσεις αυτές προβλέπεται να αρχίσουν στις 21 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα".

    [04] Ελλάδα - Τουρκία - ΕΕ

    Η ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η Αθήνα προσανατολίζεται να προτείνει στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών να δοθεί ειδική εντολή του Συμβουλίου προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χορήγηση αμέσως δανείων προς την Τουρκία για την ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχές απο τους σεισμούς. Η υπο διαμόρφωση ελληνική πρόταση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχει ήδη γίνει δεκτή απο την Κομισιόν, μετα'απο εντατικές διαβουλεύσεις του υπουργείου Εξωτερικών με τον αρμόδιο επίτροπο Βάν ντεν Μπρούκ. Το ύψος της βοήθεις που προτείνεται απο την ελληνική πλευρά αγγίζει τα δύο τρις δρχ περίπου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ``ναι στη γενναία ανθρωπιστική βοήθεια, όχι όμως στη δρομολόγηση εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά με αφορμή το σεισμό. Αυτό είναι συμπερασματικά το μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης που κατάφερε να εξασφαλίσει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου μετά τις επαφές που είχε με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ το Σαββατοκύριοακο``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ``επιτυγχάνοντας, κατόπιν ενδελεχών επαφών του υπ. Εξωτερικών με παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής εντυπωσιακά ποσοστά συναίνεση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ήδη ανακοινωθείσα πρωτοβουλία της στους κόλπους της Ενωσης για χρηματοδότηση της σεισμόπληκτης Τουρκίας``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ``μετά τις επιπλήξεις που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου από τον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου για τους χειρισμούς του στο θέμα του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου της Τουρκίας, το σκηνικό άλλαξε. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το θέμα της αποδέσμευσης κονδυλίων για την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας δεν συνδέεται με το τέταρτο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, γι ατο οποίο ισχύει το βέτο που προτίθεται να θέσει η Ελλάδα``.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ``την κατεύθυνση που ευθύς εξαρχής είχε υποδείξει η ΝΔ όσον αφορά το ζήτημα της άρσης του βέτο ακολουθει εκ των υστέρων και με σημαντική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, χθες το πρωί, στη Ρηγίλλης.

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ``η Βρετανία υποστηρίζει ενθέρμως την ενίσχυση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και την αναβάθμισή της στις ``υποψήφιες`` για ένταξη χώρες, αλλά ως εκεί... όπως προκύπτει απότ ις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Ρόμπιν Κουκ μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ. Ρ. Κουκ είπε ότι θα πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο άτυπο συμβούλιο αύριο και μεθαύριο αλλά ταυτόχρονα είπε ότι ``απαιτείται πολλή δουλειά ως την ένταξη`` της Τουρκίας.

    [05] Εξαγγελίες πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "δώρα για όλους περιείχε τελικά το "πακέτο Σημίτη", που ανακοινώθηκε απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα "πακέτο" μέτρων κόστους 470 δις δρχ απο το οποίο επωφελούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Το "πακέτο" που εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου ξεπερνά σε ύψος κάθε προηγούμενο των τελευταίων ετών και στοχεύει ασφαλώς στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την κυβέρνηση εν όψει των εκλογών".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ``με βασικά κριτήρια την κοινωνική δικαιοσύνη την αναδιανομή του εισοδήματος, τη στήριξη των εργαζομένων, τον περιορισμό της κοινωνικής αδικίας, αλλά και την επιτυχία των στόχων για την πορεία προς την ΟΝΕ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, εξήγγειλε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα φοροαπαλλαγών καιαντιπληθωριστικών μέτρων, όπου δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις, στους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες κλπ``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ``με ένα πληθωρικό πακέτο παροχών κατευθύνεται προς τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, για να κηρύξει σχεδόν επισήμως την έναρξη του εκλογικού αγώνα. Οι λελογισμένες παροχές είναι πλέον παρελθόν και αντιστάθμισμα του πλουσιοπάροχου πρωθυπουργικού εκλογικού πακέτου είναι ο διπλασιασμός του φόρου επί των χρηματιστηριακών πράξεων, που αποτελεί και το ``εφεύρημα`` των χθεσινών εξαγγελιών. Ολα τα φιλολαϊκά μέτρα, από τα αντιπληθωριστικά και τα φορολογικά μέχρι τα κοινωνικά, στηρίζονται στην προβλεπόμενη απότην κυβέρνηση επίδοση της Σοφοκλέους``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ``εκλογικο σκηνικό έχουν δημιουργήσει τα ριζοσπαστικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αιφνιδιάζοντας την αντιπολίτευση αλλά και πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το μέγεθος των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους μισθωτούς και των παροχών στους αγρότες σε συνδυασμό με τη μείωση του ειδικού φόρου στα ΙΧ αυτοκίνητα προκαλεί αυτόματα δυναμική υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να εκμεταλλευτεί το κλίμα που διαμορφώνεται προσφεύγοντας σε εκλογές με πιθανότερο χρόνο διεξαγωγής τους τον Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ``σχέδιο εκλογικού αιφνιδιασμού προετοιμάζει η κυβέρνηση. Το χθεσινό πακέτο μέτρων είναι η απόδειξη ότι ο Κ. Σημίτης έχει αποδεχτεί ή τουλάχιστον εξετάζει σοβαρά εισηγήσεις που προτείνουν εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εισηγούνται οι κ. Δαλιώτης και Βενιζέλος, ενώ μόνο επιμέρους και όχι σθεναρές αντιρρήσεις εκφράζει η κ. Β. Παπανδρέου``

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ``οδηγούμαστε πλέον, κι αυτό γίνεται σαφέστατο από τις εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου του πρωθυπουργού, σε εκλογές, Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιθυμεί ένα ήρεμο οικονομικό κλίμα μια οικνομική σταθερότητα ενόψει της ΟΝΕ, εν τούτοις η ίδια βάζει τον τόπο σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο... ``.

    Στο σχόλιό του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ``τώρα όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 1999 ή το Μάρτιο του 2000. Η επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων πρέπει να αποδοθεί σε δύο σημαντικά γεγονότα. Πρώτον, στη δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου ότι το κόμμα του τάσσεται κατά της προεδικής υποψηφιότητας του κ. Στεφανόπουλου. Δεύτερον, η διαπίστωση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο το Μάρτιο του 2000 υποχρέωσε την κυβέρνηση να εντατικοποιήσει την εκλογική της προετοιμασία. Μετά τις εξαγγελίες Σημίτη έχουμε μία πλήρη εικόνα της προεκλογικής τακτικής της κυβέρνησης``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ``μέτρα έντονης προεκλογικής σκοπιμότητας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, κανείς δεν μπορει να παραλείψει ότι ενδεχομένως θα ανακοιφίσουν κάποιες από τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν πράξη και δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως δόλωμα προς άγραν ψήφων``.

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επισημαίνει ότι ``με την επικουρία του θησαυροφυλακίου της Σοφοκλέους, που γνωρίζει αλματώδεις ρυθμούς συναλλαγών εκατοντάδων δισ. την ημέρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες -χωρίς να περιμένει τις διαδικασίες της ΔΕΘ- μια νέα δέσμη μέτρων, παροχών και ελαφρύνσεων. Στόχος τους οι μεγάλες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα οι μεσαίοι κάθε είδους και χαμηλοεισοδηματίες, στους οποίους το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα κοινωνικού προφίλ``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι ``ως προεκλογικά πυροτεχνήματα και μόνο μπορούν να χαρακτηρισθούν τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Κατ` αρχήν, δεν προβλέπεται ούτε δραχμή για αναπτυξιακά έργα, αλλά τα πάντα αναφέρονται σε παροχολογία, με την ελπίδα εξασφάλισης ψήφων``.

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ``μόνο εμπαιγμός και κοροϊδία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να χαρακτηριστούν οι χτεσινές ανακοινώσεις Σημίτη. Μέσα σ` ένα παραλήρημα αποπροσανατολισμού, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διαγράψει τις συσσωρευμένες επί χρόνια δυσβάστακτες και πολλαπλές για το λαό επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής και παρουσίασε ως μέτρα ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων τα προεκλογικού χαρακτήρα ψίχουλα``.

    [06] Κόσοβο - Ελληνική δύναμη

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ``ανεχώρησε χθες για το Κοσσυφοπέδιο ο κύριος όγκος του Τάγματος Υπστηρίξεως, το οποίο θα ενταχθή στην εκεί ελληνική δύναμη. Η φάλαγξ, αποτελουμένη από 30 οχήματα, με 130 άνδρες επρόκειτο να αφιχθή στο Ουρόσεβατες, μετά σύντομη στάση στα Σκόπια. Θα στρατοπεδεύση, μαζί με το Τάγμα Μηχανοκινήτου Πεζικού, το οποίο ευρίσκεται εκεί. Αποτελείται από κλιμάκια Τεχνικού, Υλικού Πολέμου και Εφοδιασμού Μεταφορών``.

    [07] Η υποψηφιότητα Κύρκου

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``τον Λεωνίδα Κύρκο για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει κατά πλειοψηφία, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, ύστερα από εισήγηση του Ν. Κωνσταντόπουλου. Η πρόταση της Π. Γ. γίνεται με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό, τη μη σύμπραξη με την κυβέρνηση στο θέμα του Προέδρου. Αύριο και μεθαύριο η ΚΠΕ του ΣΥΝ συζητά για την πρόταση της Π. Γ. ``

    [08] Κυπριακό

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ γράφει ότι ``σε τρεις ζώνες θα διαμελιστεί η Κύπρος με την εφαρμογή της λεγόμενης ``διευρυμένης νεκρής ζώνης`` και θα συνδυαστεί με τον πρώτο διακανονισμό του Γ. Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς γι ατο Κυπριακό. Με αυτή τη λογική, θα προωθηθεί μια υποτυπώδης ``ενδιάμεση συμφωνία`` (interim agreement) που αποτελεί μέρος του αμερικανικού σχεδίου για την οριστική επίλυση του εθνικού προβλήματος της Μεγαλονήσου, που απεκάλυψε η ``Αθηναϊκή`` την `ή 1η Ιουλίου``.

    [09] Πολυεθνική ταξιαρχία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "εγκαινιάστηκε χθές στην Αθήνα, σε ειδική τελετή, η λειτουργία της Πολιτικοστρατιωτικής Επιτροπής της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης των χωρών της ΝΑ Ευρώπης - ή αλλιώς Βαλκανικής Ταξιαρχίας. Μέλη της είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και η Ιταλία, ενώ με καθεστώς παρατηρητή θα συμμετέχουν η Σλοβενία και οι ΗΠΑ".

    [10] Στρατηγεία ΝΑΤΟ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει απο την Τετάρτη στο "στρατόπεδο Σχοινά" στον Τίρναβο, όπου άρχισε να λειτουργεί και επίσημα πλέον το ένα απο τα τέσσερα υποστρατηγεία της Νότιας Πτέρυγας του Ατλαντικού Συμφώνου, που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ".

    (Π. Ν.)

    [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι φοροελαφρύνσεις και τα μέτρα για την μείωση του πληθωρισμού, η νέα άνοδος-ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων τον Αύγουστο και η πτώση των τιμών στα μεγάλα Διεθνή Χρηματιστήρια. είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Στόχος εκλογές και ΟΝΕ με τη δέσμη φοροελαφρύνσεων και παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Πακέτο Σημίτη με ορίζοντα τις εκλογές - Δέκα μέτρα ανάσα.''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Στο limit up οι παροχές της κυβέρνησης - Χρηματιστήριο: Διπλασιάζεται ο φόρος επί των συναλλαγών. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``470 δισ. το πακέτο μέτρων του κ. Σημίτη - Ενδοκυβερνητικές κόντρες και επικρίσεις της Αντιπολίτευσης. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``"Φιλολαϊκά μέτρα με έσοδα από τη Σοφοκλέους - Διπλασιάζεται ο φόρος στην πώληση μετοχών. ''

    [12] Νέα μέτρα-Φοροελαφρύνσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Πακέτο μέτρων, ύψους 470 δισ. δρχ, για την ενίσχυση των επιτηδευματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων και γενικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης ανοίγοντας νωρίτερα από την Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης τα χαρτιά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική του 2000. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 September 1999 - 7:55:04 UTC