Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-09-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/09/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σεισμός
  • [3] Αεροπορική τραγωδία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναβάθμιση - Ογκος συναλλαγών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η αεροπορική τραγωδία με το ΦΑΛΚΟΝ, οι προβλέψεις για νέο μεγάλο σεισμό, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σεισμός ανευθυνότητας. Πανικός και αγωνία απο... χρησμό του ΒΑΝ. Βαρώτσος: τότε ήξερε και δεν έλεγε, τώρα δεν ξέρει και μας λέει.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το ΒΑΝ προειδοποιεί: Μεγάλος σεισμός στην Κεντρική Ελλάδα. Τον υπολογίζουν πάνω απο 6 ρίχτερ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γνώριζαν οτι θα πέσει. Αγνόησαν δραματική προειδοποίηση. Παρουσίαζε βλάβε στο σύστημα του πηδαλίου.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μαύρος Σεπτέμβρης. Κλίμα πανικού και γενικευμένης ανασφάλειας απο τις τραγωδίες και τις προβλέψεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εσείς φταίτε για το έγκλημα με το Φάλκον. Υπουργός ξεσπά και ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητική ανευθυνότητα με το "τηλεγράφημα ΒΑΝ". Σήμερα η σύσκεψη της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ερχεται μεγάλος σεισμός. Πανικό προκαλεί η νέα πρόγνωση Βαρώτσου. Οι επιστήμονες για 8 ημέρες απέκρυψαν την προειδοποίηση του ΒΑΝ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το απόρρητο έγγραφο για τον θάνατο στον αέρα. Η συγκίνηση, οι απορίες, τα ερωτήματα και η οργή...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εστειλαν τον Γιάννο στο θάνατο μαζί με τους άλλους πέντε. Ο Μαντέλης και άλλοι γνώριζαν τις απόρρητες εκθέσεις για την επικινδυνότητα του Falcon.

    ΕΘΝΟΣ: Πετούσε με ρίσκο η πολιτική ηγεσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τσιάπας βροντοφώναξε αυτά που, τώρα, άλλοι ψιθυρίζουν. "Διαρροές" απο την ομάδα Βαρώτσου για επικείμενο σεισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ιπτάμενο φέρετρο. Απόρρητο έγγραφο-φωτιά για το ΦΑΛΚΟΝ. Απο το 1998 είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την πτητική ικανότητα του μοιραίου αεροσκάφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανικός απο ΒΑΝ- Λαλιώτη. Οι πολίτες πληρώνουν την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκθεση σόκ. ΦΑΛΚΟΝ: σήμα κινδύνου πριν απο 1 χρόνο!

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Υπήρχε πρόβλημα στο μοιραίο Φάλκον. Ολόκληρη η έκθεση - καταπέλτης της ΥΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Τι λέει ο Εισαγγελεύς; Ανήκουστη ενέργεια του κ. Κ. Λαλιώτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανευθυνοϋπεύθυνες φήμες. Για "επικείμενο νέο σεισμό" απο ΥΠΕΧΩΔΕ και σεισμολόγους!

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητούνται ευθύνες... Αναπάντητα ερωτηματικά, στην τραγωδία του "ΦΑΛΚΟΝ".

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκρυψαν και "πτώση" με Σημίτη. Ξήλωσαν τον υπεύθυνο του ΦΑΛΚΟΝ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανοίγει τις πύλες το Φεστιβάλ της νιότης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σηκώνουν τα χέρια οι χρηματιστές! Ο όγκος συναλλαγών στη Σοφοκλέους οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ΒΑΝ προειδοποιεί για νέο σεισμό.

    [2] Σεισμός

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά οτι "σεισμός φημών κατέλαβε χθές τον πληθυσμό της Αττικής και της κεντρικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στις περιοχές της Λαμίας, της Αταλάντης και της Θήβας, μετά την πρωτοφανή στα χρονική δημοσιοποίηση απο τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτη των σημάτων του ΒΑΝ του καθηγητή Βαρώτσου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "μεγάλος σεισμός απειλεί τον ελλαδικό χώρο, γεγονός που αναγκάζει ακόμη και την κυβέρνηση να προβαίνει σε σπασμωδικές ενέργειες που σπείρουν πανικό. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται πως το ΒΑΝ, που κατά καιρούς, έχει εκδώσει σήματα προειδοποίησης για σεισμικές δονήσεις αν τη χώρα, προειδοποιεί για μια ακόμη φορά την Πολιτεία σχετικά με την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας όπως αυτή έχει καταμετρηθεί απο τα ειδικά μηχανήματα της ομάδας του καθηγητή κ. Βαρώτσου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι "με τον τρόμο ενός νέου μεγάλου σεισμού "έπαιξαν" χθές ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και η ομάδα ΒΑΝ, καθώς για πρώτη φορά - στα παγκόσμια χρονικά- υπουργός ερμήνευσε ένα αόριστο κείμενο που έλαβε ως ένδειξη για επικείμενο μεγάλο σεισμό (στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας)".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "το ρήγμα που ξέσπασε χθές με αφορμή το τηλεγράφημα Βαρώτσου ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα έδειξε για μια ακόμη φορά οτι οι Ελληνες επιστήμονες δεν είναι σε θέση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της κοινής γνώμης".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "ωσάν να μην έφθαναν οι διάσπαρτες και νεφελώδεις φήμες μετά τον καταστροφικό σεισμό....έπρεπε να συμβάλει και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην ανησυχία και την αγωνία των τελευταίων ημερών... με την ανακοίνωση μιας πρόβλεψης της γνωστής ομάδας ΒΑΝ-αλήθεια που ήταν μέχρι τώρα τα στοιχεία της; για επικείμενο σεισμό... ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "πανικό στον κόσμο και πόλεμο μεταξύ των σεισμολόγων προκάλεσε η δημοσιοποίηση ύπαρξης νέου εγγράφου της ομάδας ΒΑΝ, το οποίο αναφέρει οτι επίκειται σεισμός στην περιοχή πάνω απο τη Λαμία. Στη σοβαρή αυτή αποκάλυψη για την ύπαρξη του εγγράφου προέβη χθές ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης ο οποίος επιβεβαίωσε οτι έχει λάβει ένα σήμα απο τον καθηγητή κ. Ευταξία της ομάδας ΒΑΝ οτι επίκειται σεισμός στην περιοχή πάνω απο τη γεωγραφική περιοχή της Λαμίας".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ υποστηρίζει οτι "σε κλίμα πανικού και γενικευμένης ανασφάλειας, που παραπέμπει στη δράση της ομώνυμης οργάνωσης, θα περάσει ο "Μαύρος Σεπτέμβρης". Με ανοιχτές πληγές απο το πρόσφατο πλήγμα του Εγκέλαδου, σε ατμόσφαιρα πένθους για την παράδοξη αεροπορική τραγωδία με θύμα μέλος της κυβέρνησης και ενώ η κρατική μηχανή προσπαθεί να απαλύνει το καθημερινό δράμα των αστέγων, άνοιξε νέος κύκλος τρόμου. Ο κ. Λαλιώτης έδωσε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας στη δημοσιότητα "πρόβλεψη" της ομάδας ΒΑΝ που κάνει λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό ενός δύο εβδομάδων".

    [3] Αεροπορική τραγωδία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδιά με την πτώση θανάτου του πρωθυπουργικού ΦΑΛΚΟΝ που είχε ως αποτέλεσμα να βρούν το θάνατο έξι άτομα και να τραυματισθούν βαρύτατα άλλα δύο. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να γίνει ουσιαστικός και σε βάθος έλεγχος προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι της πρωτοφανούς τραγωδίας. Πάντως, το πρώτο "μαύρο κουτί" δεν αποκάλυψε κάτι σημαντικό και απομένει η εξέταση του δεύτερου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "συνεχείς βλάβες παρουσίαζε το πρωθυπουργικό Φάλκον, που χρησιμοποιούσε η Κυβέρνησις για επίσημες αποστολές στο εξωτερικό. Τα προβλήματα του αεροσκάφους που συνεχώς δεχόταν επιδιορθώσεις απο την τεχνική βάση της Ολυμπιακής, η οποία είχε αναλάβει την συντήρησή του ήταν γνωστά εδώ και καιρό".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι" το αεροσκάφος που εδώ και μια δεκαετία μεταφέρει συνεχώς την πολιτική ηγεσία της χώρας έχει πρόβλημα. Και αυτό εν γνώσει των αρμοδίων υπηρεσιών και του υπουργείου Μεταφορών, όπως αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση που συντάχθηκε πριν απο ένα χρόνο απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κυβερνητική πηγή επισημαίνει πως ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε προσφάτως, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, κατά τη διάρκεια μετακίνησης του Κ. Σημίτη στη Βιέννη".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "ο αδόκητος θάνατος του Γιάννου Κρανιδιώτη, του γιού του, των δύο συναδέλφων, του τεχνικού της "Ολυμπιακής" και του φρουρού του υπουργού, οι τραγικές συνθήκες του πρωτοφανούς δυστυχήματος συγκλονίζουν τον ελληνισμό. Και προκαλούν τη θλίψη σε όσους - ανώνυμους ή επώνυμους πολιτικούς απο όλο τον κόσμο - γνώρισαν τον Γ. Κρανιδιώτη και εκτίμησαν τη βαθιά του αφοσίωση στις υποθέσεις του ελληνισμού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) υποστηρίζει οτι "έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στο Βουκουρέστι. Μετά τον υπουργό Μεταφορών και ο υπουργός Τύπου έκανε λόγο για ευθύνες που είναι μεγάλες, ενώ ο κ. Σημίτης σε συνεργασία που είχε με στενούς του συνεργάτες, άφησε να εννοηθεί οτι στην πτήση του Γιάννου Κρανιδιώτη έγιναν λάθη".

    [4] Χρηματιστήριο

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "δεν έχει τελειωμό η τρελή κούρσα της Σοφοκλέους. Η περιφέρεια γνωρίζει ημέρες δόξης λαμπρής με τους νέους επενδυτές να ρίχνονται καθημερινά στο κυνήγι των αλλεπάλληλων limit up. Η άκρατη σεναριολογία μεγιστοποιεί τις προσδοκίες των επενδυτών που μέχρι στιγμής πάντως βλέπουν τα χαρτοφυλάκιά τους να "γράφουν" τεράστια κέρδη μέσα σε λίγες μέρες".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στα ανώτερα επίπεδα όλων των εποχών έκλεισε και χτές ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, όπου σημειώθηκε αύξηση 2,1% ενώ ο δείκτης έκλεισε στις 6.181 μονάδες. Δεκάδες μετοχών βρέθηκαν και πάλι στο λεγομενο λίμιτ-απ, ενώ εντύπωση προκαλεί η διατήρηση του τζίρου στα πολύ υψηλά επίπεδα του μισού τρισεκατομμυρίου δραχμών".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "σε πρωτόγνωρα ύψη έχουν οδηγήσει τη Σοφοκλέους η μεγάλη ρευστότητα αλλά και οι επιχειρηματικές διεργασίες. Και σήμερα, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την ανοδική του πορεία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "Το Χρηματιστήριο Παραγώγων άρχισε να δείχνει τα δόντια του αφού σε διάστημα δύο εβδομάδων παρουσιάζει αποδόσεις που υπερβαίνουν το 70%. Η εντυπωσιακή κερδοφορία προκύπτει απο την ικανότητα που έχουν αυτά τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη (και τις ζημίες). Ετσι τα μεγάλα κέρδη της Σοφοκλέους, η οποία χθές σημείωσε άνοδο στις 6.181,05 μονάδες (+2,1%) έπειτα απο συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 516 δις δραχμές εμφανίστηκαν πολλαπλασιασμένα στο Χρηματιστήριο Παραγώγων"

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "πάνω απο 1,3 τρις δρχ υπολογίζεται οτι θα αντλήσουν απο τη Σοφοκλέους οι εισηγμένες εταιρίες, μετά τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου και τις επιπλέον εισαγωγές που αναμένονται για το εγγύς μέλοον στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Μόνο την τελευταία διετία η ελληνική κεφαλαιαγορά διέθεσε πάνω απο 2,5 τρις στις εταιρίες που έχουν περάσει το "κατώφλι" της Σοφοκλέους, ενισχύοντας την κεφαλαιακή τους διάρθρωση και ανοίγοντας το δρόμο για νέες επενδύσεις".

    [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "προσδοκίες δημιουργεί σε Λευκωσία και Αθήνα η διαφαινόμενη διάθεση της αμερικανικής πλευράς να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να πεισθεί η τουρκοκυπριακή αρχή να προσέλθει στην τράπεζα των διαβουλεύσεων υπο την αιγίδα του ΟΗΕ-και την υψηλή εποπτεία της Ουάσιγκτον- με στόχο την εξεύρεση μιας κοινώς αποδεκτής λύσης του προβλήματος της Μεγαλονήσου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "για πολλοστή φορά χθές ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, εκμεταλλευόμενος την "προσέγγιση" των δύο λαών, λόγω σεισμών, καθώς και το εθνικό πένθος, στο οποίο έχει "βυθιστεί" η χώρα μας απο τον αναπάντεχο θάνατο του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κρανιδιώτη έσπευσε να εκδηλώσει την... όψιμη φιλία του, διατυμπανίζοντας οτι "Ελληνες και Τούρκοι μπορούν να ζήσουν σε κλίμα ειρήνης και συνεργασίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "ευρεία σύσκεψη υπο την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, και τη συμμετοχή του Ραούφ Ντενκτάς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας με θέμα το Κυπριακό πραγματοποιήθηκε χθές στην Αγκυρα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μάρκ Γκρόσμαν δήλωνε στην τουρκική πρωτευουσα οτι οι ΗΠΑ "είναι υπέρ των συνομιλιών μεταξύ των πλευρών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "δεν χωρεί αμφιβολία οτι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διέρχονται μια περίοδο υφέσεως χάρις στο πολύ καλό κλίμα που διαμόρφωσε η αναγκαστική όσο και ανθρώπινη συνεργασία των δύο πλευρών, εξ αιτίας των σεισμών που τις έπληξαν. Οπως δεν φαίνεται, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θέλουν να περάσουν προς τα έξω την εικόνα μιας προσεγγίσεως και των πολύ καλών προοπτικών που υπάρχουν, έτσι ώστε να παγιωθούν σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ασφαλώς δεν υπάρχει Ελληνας που δεν θα ήθελε να είναι έτσι ακριβώς οι προοπτικές. Ομως οι εξαιρετικά συγκινητικές σκηνές των ελληνικών και τουρκικών συνεργείων διάσωσης που δούλευαν απο κοινού χέρι - χέρι, για να βγάλουν απο τα χαλάσματα εγκλωβισμένους συνανθρώπους μας αποτελούν μια ανθρώπινη πραγματικότητα της καθημερινής ζωής, που δεν έχει πάντοτε να κάνει με την πραγματικότητα της πολιτικής. Αλλωστε στις συγκρούσεις μεταξύ κρατών δεν τις προκαλούν οι λαοί αλλά οι κυβερνήσεις τους".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος ρεκόρ των τιμών στην Σοφοκλέους, η συμφωνία κυβέρνησης - παραγωγικών φορέων για τις τιμές, η μεγάλη εισροή κεφαλαίων στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και η πτώση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αναγκαίο το συν πλην 8%" - Παπαντωνίου στην Εξπρες: Οσο διαρκεί ο ενθουσιασμός στο ΧΑΑ πρέπει να παραμείνει το όριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "11 μέτρα - ομπρέλα για προστασία των επενδυτών - Απόφαση ΔΣ του Χρηματιστηρίου"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και νέα ώθηση από τα μεγάλα deals - Αγορά: Οι νέοι όροι δεν γίνονται αντιληπτοί από τους παραδοσιακούς αναλυτές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βloomberg: πληθωρισμός 1,8% και πτώση επιτοκίων - Νέα συμφωνία Κυβέρνησης - Βιομηχανίας - Εμπορίου για τις τιμές του 2000".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στο Club των μεγάλων αγορών η Σοφοκλέους - Υπερέβη σε τζίρο το Μιλάνο, συναγωνίζεται την Φρανκφούρτη".

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναβάθμιση - Ογκος συναλλαγών

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει ότι: "Η αναβάθμιση της Σοφοκλέους στις λίστες των διεθνών επενδυτικών οίκων και η μετάταξη της στις αναπτυγμένες, ώριμες αγορές είναι πλέον θέμα χρόνου και θα συνοδευθεί πιθανότατα με νέες τοποθετήσεις ξένων κεφαλαίων. Προς το παρών πάντως το ελληνικό Χρηματιστήριο κερδίζει de facto μιά θέση στο club των μεγάλων καθώς τον τελευταία καιρό έχει υπερβεί σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών το Μιλάνο και προσεγγίζει τη Φρανκφούρτη, τη δεύτερη αγορά της Ευρώπης".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 September 1999 - 8:09:26 UTC