Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/02/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οικονομία
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Εκλογές
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, τα εσωκομματικά της ΝΔ, η ελληνική οικονομία και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο κατώφλι ο Ανδριανόπουλος. Μετά τον Μάνο άνοιξε ο δρόμος για τη Ρηγίλλης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χαστούκι για τη Λούλα! Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τον Δεσπότη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ξένοι πράκτορες ψάχνουν την κασέτα με τους πολιτικούς. Ενώ αδιαφορούν οι αρχηγοί των κομμάτων.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: 4 δις για ετεροδημότες θα δαπανήσει το ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για 250.000 "εκδρομείς".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7 γκάλοπ σε νομούς - κλειδιά.Τι ψηφίζει η περιφέρεια. Ολα "δείχνουν " νίκη της ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Η Ericsson σε ρόλο απαγωγέα...Πρωτοφανές ψυχολογικό πείραμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ισορροπία τρόμου και πόλωση δείχνουν οι τελευταίες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 65.000 νέες θέσεις εργασίας φέρνει το 35ωρο. Ειδικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα το εφαρμόσουν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στρατηγική θριάμβου μετά από Μάνο, Σαμαρά. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Κώστας Καραμανλής.

    ΕΘΝΟΣ: Και τώρα η ανάσα. 9 Μαρτίου η αίτηση για την ΟΝΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λέοντες οι δεξιοί με την "Εθνική Συμμαχία". Ενώ η ΝΔ ενισχύει με...βοοειδή τον "μεσαίο χώρο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αγκάθινα στεφάνια για τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξέγερση για τις αναδρομικές εισφορές στο ΙΚΑ. Στους δρόμους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από 12 δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: 75% θεωρούν τις εκλογές πολύ σημαντικές. 44% το κόμμα τους τραβάει από το μανίκι.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ρελάνς Σημίτη με εκπλήξεις στο Επικρατείας. Πιθανή η συμμετοχή της Γιάννας Αγγελοπούλου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Μάνος ή Γιαννόπουλος; Ετσι διαμορφώνεται το σημερινό "δίλημμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κλειστό" χαρτί η οικονομία. Σε τι προσβλέπει η κυβέρνηση- Πώς αντιδρά η κεντρική τράπεζα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ορόσημο η 9η Μαρτίου. Κλείνει ο κύκλος της μεγάλης προσπάθειας για την ένταξή μας στην ΟΝΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αναταράξεις στα ψηφοδέλτια και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δύσκολη διεύρυνση-Συνωστισμός στην Αθήνα.

    ΝΙΚΗ: Παρακαλούν τώρα και τον Σουφλιά. Ο Καραμανλής τα δίνει όλα στον Σαρακατσάνο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σέρνουν τη χώρα στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ο ταύρος αφηνίασε! Αρενα ΝΔ. Μετανιώνει ο Μάνος.

    Η ΧΩΡΑ: Παζάρι με Σουφλιά. Ολο το παρασκήνιο των επαφών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Β. Παπαζάχος: κοντά στη βραχεία πρόγνωση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεν θα μειωθεί η εξεταστέα ύλη. Συνέντευξη του προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πικραμένα χαμόγελα.Χρήμα και Πολιτική: αβεβαιότητα και λεπτές ισορροπίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκθετος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης απέναντι στην Πόλη.

    [2] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "εν μέσω της έντονης προεκλογικής περιόδου, η οποία όσο θα περνούν οι μέρες θα οξύνεται όλο και περισσότερο, προετοιμάζονται σημαντικές κινήσεις στον οικονομικό τομέα, οι οποίες θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το μετεκλογικό σκηνικό. Στις 9 Μαρτίου η κυβέρνηση, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, θα καταθέσει επισήμως την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, ενώ στο αυτό διάστημα, και ειδικότερα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμος θα επιχειρεί την τρίτη κατά σειρά παρέμβασή του στο μέτωπο των επιτοκίων".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "την Πέμπτη 9 Μαρτίου καταθέτει η Ελλάδα την αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά σε συνέντευξη Τύπου, που διακρινόταν για την "προεκλογική" χροιά της, ο κ. Παπαντωνίου οριοθέτησε τους στόχους της ελληνικής οικονομίας, για την αμέσως μετά την ένταξη περίοδο, στο συνδυασμό: 5% ανάπτυξη, 2% πληθωρισμός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο ενημέρωσης των ευρωπαϊκών εταιριών μας για την πορεία της οικονομίας μας, ο υπουργός έκανε γνωστό οτι η ένταξή μας στην ΟΝΕ είναι πλέον δεδομένη και βρίσκει σύμφωνες τις ηγεσίες των υπολοίπων χωρών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούνιο, τοποθετούν το διάστημα εισροής ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα οι βιομήχανοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, κ. Ιάσων Στράτος, τόνισε χθες ότι μετά την ένταξη στην ενιαία ισοτιμία το κλίμα για ξένες επενδύσεις θα είναι σαφώς θετικότερο, φτάνει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να αποδείξει τη διακρισιμότητά της".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη μετά - ΟΝΕ εποχή δίνει ανάσα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Κεντρικοί άξονες θα είναι οι φοροελαφρύνσεις για χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις. Οι πολιτικές αυτές θα συνοδεύονται με ήπιες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ θα παρθούν μέτρα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και του εκπαιδευτικού συστήματος".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "με γρήγορες κινήσεις δημιουργίας ενός κλίματος ενότητας και συστράτευσης των στελεχών της η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αξιοποιήσει όπως και όπου μπορεί το κέρδος από την τελευταία επιχείρηση προσέγγισης, την τελευταία προσπάθεια "πανστρατιάς" που τώρα επικεντρώνεται σε ένα και μόνο όνομα. Ο Γιώργος Σουφλιάς και η επιδίωξη της επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία είναι η μετά τη μεταστροφή Μάνου "επιχείρηση" που θέλει να φέρει εις πέρας η Ρηγίλλης, αναθέτοντας τη σχετική "εντολή" στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λαρισαίο πολιτικό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά οτι "ένα βήμα πριν την επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, μετά την επιστροφή του Στέφανου Μάνου στη φιλελεύθερη παράταξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τ. υπουργός φέρεται να αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στον επικοινωνιακό τομέα του κόμματος, χωρίς, όμως να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στην Α Πειραιά".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "κρύβει άσο στο μανίκι" ο Καραμανλής, λένε τώρα στη Ρηγίλλης, μετά την επιστροφή του Στ. Μάνου και περίπου προεξοφλούν την επάνοδο του Ανδρ. Ανδριανόπουλου. Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σκληρό παζάρι για να επιστρέψει στη ΝΔ και ο Γ. Σουφλιάς. Τη διαπραγμάτευση έχουν αναλάβει καραμανλικά στελέχη που έχουν καλές σχέσεις με το Θεσσαλό πολιτικό, με τον οποίο αναμένεται να έχουν συνάντηση το Σαββατοκύριακο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δεν υπάρχει αμφιβολία οτι πολλοί υποστηρικτές του Στ. Μάνου "μούδιασαν" μόλις πληροφορήθηκαν την απόφασή του να συνεργασθή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και οτι προφανώς προτιμούσαν την αυτόνομη κάθοδο των "Φιλελευθέρων" στις εκλογές, έστω και αν οι πιθανότητες εισόδου τους στη Βουλή ήταν κατ ουσίαν ανύπαρκτες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έχει πετύχει ο Κώστας Καραμανλής, οδηγώντας με σταθερό βήμα τη φιλελεύθερη παράταξη και πάλι στην εξουσία. Η συστράτευση του Στέφανου Μάνου και η αποχή της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά που εμμέσως πλην σαφώς αποτελούν πριμοδότηση της ΝΔ δεν είναι παρά ορισμένες μόνο κινήσεις από την στρατηγική νίκης που ξεδιπλώνει σταδιακά η Ρηγίλλης παραμερίζοντας καθημερινά από το προσκήνιο το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει ότι " αυτός κι αν είναι "συγχρονισμός"! Τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας διαπίστωνε ότι ήρθε η ώρα να "αποπολιτικοποιήσουμε το Χρηματιστήριο" και καλούσε όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, τα κρατικά χαρτοφυλάκια αναλάμβαναν ρόλο ναυαγοσώστη, συμβάλλοντας στη διακίνηση μεγάλων πακέτων που έδωσαν ανάσα στο γενικό δείκτη".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει οτι "ύστερα από μια παρατεταμένη "άπνοια", το αεράκι που φύσηξε χθες στη Σοφοκλέους ανέβασε τον Γενικό Δείκτη κατά 2,7% ενώ δεν "αγνόησε" κανέναν κλάδο, καθώς όλοι στο τέλος της συνεδρίασης κατέγραφαν κέρδη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "χθες, την ώρα που ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφερόταν στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο Λονδίνο και προέβαινε στον αφορισμό της εμπλοκής του Χρηματιστηρίου με το πολιτικό γίγνεσθαι, ο γενικός δείκτης--κατά τα πρότυπα του πρωθυπουργού την ημέρα που εξήγγειλε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών--σκαρφάλωνε θεαματικά επισφραγίζοντας μεγάλη άνοδο σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Σοφοκλέους".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς δημιούργησε η χθεσινή άνοδος κατά 2,68% στις 5.234,62 μονάδες της Σοφοκλέους. Στη συνεδρίαση 277 μετοχές έκλεισαν με κέρδη. Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε στα 185 δις, ενώ τοποθετήσεις ξένων σημειώθηκαν στις τηλεπικοινωνίες. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου για την υποβολή της αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ στις 9 Μαρτίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "τα κρατικά "χαρτιά" έγιναν άλλη μια φορά τα ...δεκανίκια στήριξης της Σοφοκλέους. Οι πολύπλευρες παρεμβάσεις οδήγησαν σε ανάκαμψη των τιμών, βάζοντας "φρένο" στις ζημιές των τελευταίων ημερών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "έκδηλη ήταν χθες η παρέμβαση σε κρατικούς τίτλους και ιδιαίτερα σε μετοχές που συνδέονται με την Αγροτική Τράπεζα, γεγονός που δημιούργησε αγοραστικό ενδιαφέρον και από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι ενίσχυσαν και αυτοί με τη σειρά τους τη ζήτηση στους τίτλους αυτούς".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "αλλαγή σκηνικού χθες στο ΧΑΑ όπου το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κυρίως μετά το μέσον των συναλλαγών, εκτίναξε την αγορά πάνω και από φράγμα των 5.200 μονάδων διακόπτοντας έτσι με θεαματικό τρόπο την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών. Το έναυσμα βέβαια έδωσε η ομιλία του ΥΠΕΘΟ Γ. Παπαντωνίου, η οποία τόνωσε την ψυχολογία των επενδυτών, οι οποίοι επωφελούμενοι και από το χαμηλά επίπεδα και από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται οι τιμές, έσπευσαν να τοποθετηθούν".

    [5] Εκλογές

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το απόγευμα, οριστικοποιούνται τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, ενώ με αλλεπάλληλες συσκέψεις επιχειρείται να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα σε επίπεδο κυβέρνησης, αλλά και να προγραμματιστούν τα προεκλογικά βήματα του κόμματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "ισορροπία τρόμου διαμορφώνεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας. Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την πρόθεση ψήφου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "με τα αποτελέσματα του γκάλοπ, που καταγράφει προβάδισμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού έναντι του Κ. Καραμανλή, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να αντισταθμίσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η συνεργασία του Στ. Μάνου με τη ΝΔ. Ωστόσο και οι δύο αρχηγοί θεωρούνται ακατάλληλοι για πρωθυπουργοί από 18% των πολιτών, στοιχείο που επιβεβαιώνει την κρίση του δικομματισμού".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "πρωτοβουλίες διεύρυνσης προς το χώρο της Κεντροδεξιάς σχεδιάζει ο Κ. Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και συζητάται το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος. Είναι αρκετά πιθανό ανάλογες κινήσεις προσέγγισης να εκδηλωθούν στο επόμενο διάστημα και προς την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Σουφλιά . Προφανώς οι κινήσεις του πρωθυπουργού προς την Κεντροδεξιά εντατικοποιούνται μετά την προσχώρηση του Μάνου στη ΝΔ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνει οτι "αναταραχή προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, διαδικασία που δοκιμάζει αρκετά την ηρεμία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει από το πρωί το ΕΓ προκειμένου να διατυπώσει την οριστική πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνέρχεται το απόγευμα. Στη ΝΔ σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ένταξη του Στ. Μάνου στην Α' Αθήνας, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα τα προβλήματα συνωθούνται επί του παρόντος στο γραφείο του Κ. Καραμανλή που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τα ψηφοδέλτια".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ να επιδίδονται εντονότερα στην προπαγάνδα περί "χαμένης ψήφου" η οποία θα έχει στόχο τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται εξ αριστερών του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρήσει το κυβερνητικό κόμμα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί λόγω της προσχώρησης του Στ. Μάνου στη ΝΔ".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φοβίζει η Σοφοκλέους... Την ανάγκη αποπολιτικοποίησης του ΧΑΑ επισήμανε χθες ο Γ. Παπαντωνίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοδική κίνηση ή τίναγμα; Αίφνης, συν 2,68% ο δείκτης". ΚΕΡΔΟΣ: "Οχι στις υπερβολές. Ανοδος 2,68% μετά από πολλές ημέρες". ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σημεία ζωής από την περιφέρεια. Η παράλληλη πρωταγωνίστησε στην ανάκαμψη". ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Αποδίδει η προσπάθεια στήριξης της Σοφοκλέους. Θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις".

    [7] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Η αλλαγή της ψυχολογίας του χρηματιστηριακού κλίματος, που επιχειρήθηκε χθες με επιτυχία, αναμφίβολα τόνωσε τις ελπίδες του επενδυτικού κοινού για ανάκαμψη, ωστόσο τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι απολύτως προσεκτικά και χωρίς τις υπερβολές που βίωσε η αγορά την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που απέφεραν τελικά και τη βίαιη πτώση των τιμών"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 February 2000 - 17:48:32 UTC