Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Τηλεοπτική αναμέτρηση
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] Εκλογές
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η τηλεοπτική αναμέτρηση Σημίτη - Καραμανλή, η προεκλογική εκστρατεία, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βραδινός περίπατος. Κέρδισε άνετα τη μάχη της TV ο Κώστας Καραμανλής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ντιμπέϊτ ήταν και πέρασε! Ο Κώστας "στρίμωξε" τον ... Κωστάκη Σημίτη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το ντέρμπυ κρίθηκε. Καθαρή νίκη του Κ. Καραμανλή λόγω θέσεων και άνεσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νικητής και με διαφορά. Με αέρα πρωθυπουργού ο Καραμανλής κέρδισε το πανελλήνιο.

    Η ΑΥΓΗ: Το' παιξαν αναποφάσιστοι. Ο αποκλεισμός της Αριστεράς χθες από την TV απέκλεισε και τα προβλήματα των πολιτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εργα ο Σημίτης Λόγια και ψέματα ο Καραμανλής. Ο κόσμος κατάλαβε ποιόν πρέπει να ψηφίσει.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολοι οι απόφοιτοι του Λυκείου εγγράφονται σε Πανεπιστήμια. Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε οτι εφέτος εισάγονται 85.531.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεν είναι πια ντέρμπι. Ανετος και πειστικός ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΘΝΟΣ: Γιατί έπεισε ο Σημίτης. Στα 65 λεπτά της τηλεοπτικής "ανάκρισης" των αρχηγών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Είσαι αδελφή; ψήφισε Καραμανλή. Σαφέστατος χθες ο πρόεδρος της "Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας", απευθυνόμενος στους ομοίους του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αξιος για πρωθυπουργός. Κέρδισε τις εντυπώσεις και την ουσία ο Κώστας Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διπλή νίκη Καραμανλή. Κέρδισε τις εντυπώσεις και τη μάχη των πολιτικών προτάσεων. Ισχυρός αντίπαλος ο Κώστας Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ισοπαλία υπέρ Σημίτη. Μονομαχία χωρίς ξίφη, με την ανάμνηση των γκάλοπ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ποιός νίκησε στη μονομαχία των "δύο". 9 ειδικοί της επικοινωνίας ψηφίζουν: Σημίτης ή Καραμανλής.

    ΕΣΤΙΑ: Χωρίς διάλογο νίκη στα σημεία. Το συμπέρασμα της αναμετρήσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονομαχία μέχρι τελικής... πλήξεως. Με προδιαγεγραμμένες απαντήσεις Σημίτης και Καραμανλής ουδέναν εξέπληξαν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Με ευθύνη για το μέλλον. Ο πρωθυπουργός με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κέρδισε την ψήφο των αναποφάσιστων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σαφής υπεροχή Σημίτη στην τηλεοπτική αναμέτρηση. Κέρδισε τις εντυπώσεις από Καραμανλή.

    ΝΙΚΗ: Η μάχη της ... γραβάτας. Τηλεοπτική σαπουνόφουσκα με ευθύνη όλων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διέξοδος ΚΚΕ - Λαϊκό μέτωπο για το λαό.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τηλε κινέζικο μαρτύριο. Περαστικά!

    Η ΧΩΡΑ: Ντοκ άουτ ο Σημίτης. Ναυάγιο του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική μονομαχία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Και τώρα στις πλατείες. Τις γνωστές τους θέσεις επανέλαβαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στην κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λευκή ισοπαλία. Πολιτισμένος διάλογος, ανέδειξε τα συν του καθενός.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ουδείς έχασε ή επικράτησε. Ο "διάλογος" δεν βοήθησε τους αναποφάσιστους να καταλήξουν σε απόφαση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γλίτωσε το Ντοκ άουτ ο Σημίτης! Η πραγματικότητα καταδίκασε σε ήττα το Σημίτη.

    [2] Τηλεοπτική αναμέτρηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η αντιπαράθεση Σημίτη - Καραμανλή, χθες στην τηλεόραση, δεν έγινε με απ ευθείας διάλογο, αλλά με μονολόγους, λόγω των περιορισμών που ετέθησαν, αλλά πάντως είχε ενδιαφέρον για όσους την παρακολούθησαν. Κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι και καθένας από τους δύο προσπάθησε να διατυπώσει τις θέσεις του, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πολλές από τις οποίες ήταν σκληρές και όλες ενδιαφέρουσες. Και αξίζει να επισημανθεί οτι οι δημοσιογράφοι λειτούργησαν πολύ καλά και ως έναν βαθμό κατάφεραν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μετά και τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, έχει πάρει τις αποφάσεις όσον αφορά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας. Η εμφάνιση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, έπεισε και τους τελευταίους αναποφάσιστους οτι πρόκειται για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό που μπορεί να χειριστεί με υπεύθυνο τρόπο τις τύχες της χώρας. Αντίθετα, ο Κ. Καραμανλής, για μια ακόμα φορά, επιχείρησε με ψεύτικες υποσχέσεις να ψαρέψει στα θολά νερά".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει ότι "με τη χαρακτηριστική του επικοινωνιακή άνεση, αλλά και καλή γνώση των προβλημάτων ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται ο νικητής (σε αρκετά σημεία) στην αναμέτρησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Αντίθετα ο Κ. Σημίτης περιορίστηκε σε απολογητική στάση για την περίοδο της διακυβέρνησής του, προτίμησε τις γενικότητες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στο μέλλον".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μόνον διάλογος μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως δεν ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ. Ολοι μίλησαν για υψηλό επίπεδο "συζητήσεως", αλλά συζήτησις δεν έγινε. Το θέαμα ήταν ψυχρό, άνευρο και "στημένο" χωρίς τίποτε "ζωντανό".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "στα πλαίσια ενός πολιτισμένου και ευπρεπούς πολιτικού διαλόγου χωρίς μεγάλη ουσία όμως κινήθηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση χθες μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να κερδίσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων κυρίως ψηφοφόρων με τα επιχειρήματα, τη σκηνική παρουσία και την τηλεοπτική άνεσή τους".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "έπεισε και κέρδισε τις εντυπώσεις στα περισσότερα σημεία του ήρεμου "ντιμπέϊτ" ο Κ. Σημίτης. Εδωσε ρεαλιστικές απαντήσεις υπενθυμίζοντας το κυβερνητικό έργο και αναπτύσσοντας τους στόχους της νέας τετραετίας. Ο Κ. Καραμανλής με καλή σκηνική παρουσία και άνεση λόγου, δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει πειστική εναλλακτική πρόταση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "άπειρες λέξεις ξοδεύονται από χθες το βράδυ για να περιγράψουν την πλέον ανούσια ίσως πολιτική αντιπαράθεση όλων των εποχών, που εκδηλώθηκε στα στούντιος της Αγίας Παρασκευής και μεταδόθηκε με την επωνυμία "ντιμπέϊτ Σημίτη - Καραμανλή" σε εθνικό σχεδόν δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Οι ερωτήσεις που "υπέστησαν" χωρίς όμως να τους φέρουν σε δύσκολη θέση, όπως φάνηκε, οι δύο αρχηγοί μέσω της γνωστής διαδικασίας επικεντρώθηκαν σε χρηματιστηριακά, οικονομικά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και εθνικά ζητήματα".

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "καθαρή νίκη για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αποτέλεσε η πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή. Η σαφής υπεροχή του πρωθυπουργού ήταν εμφανής καθ όλη τη διάρκεια της ωριαίας τηλεοπτικής αναμέτρησης, που πρέπει να σημειωθεί πως κινήθηκε πάνω σ ένα τεντωμένο σκοινί, καθώς οι δύο μονομάχοι προσπαθούσαν πρώτα να διαφυλάξουν τα νώτα τους και εν συνεχεία να κερδίσουν τις εντυπώσεις".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αποτέλεσμα της σκληρής αντιπαράθεσης στη Σοφοκλέους για την οποία και τα δύο κόμματα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οτι πρέπει να απεμπλακεί από την πολιτική και να αφεθεί στον δικό της δρόμο ήταν οι μεταπτώσεις του γενικού δείκτη, που πήγαινε από το μπλε στο κόκκινο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "επιθετικά αναμένεται να κινηθούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση ομαλοποίησης της αγοράς, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δύο ανοδικές συνεδριάσεις. χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ σημείωσε νέα άνοδο 0,58%. Ωστόσο, καλά πληροφορημένοι κυβερνητικοί κύκλοι ανησύχησαν για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί, από συγκεκριμένους κύκλους, προσπάθεια πίεσης των μετοχών και δημιουργίας εντυπώσεων εν όψει των εκλογών την επομένη της τηλεοπτικής αναμετρήσεως".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να ενισχυθεί κατά 0,58% και να διαμορφωθεί στις 4.782,04 μονάδες. Την ίδια στιγμή, ως θετικός οιωνός για τις επόμενες συνεδριάσεις εκλήφθηκε από τους κύκλους της αγοράς η αύξηση του τζίρου κατά περίπου 23 δις δρχ στα 162 δις".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικά και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, την οποία χαρακτήρισαν η νευρικότητα και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών. Βέβαια η προχθεσινή είδηση για πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς τον ερχόμενο Νοέμβριο από τη MORGAN STANLEY βελτίωσε το κλίμα, ωστόσο η διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα συνέχισε να τροφοδοτεί την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, γεγονός το οποίο ευνοεί τις βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σημείο ισορροπίας αναζητεί η χρηματιστηριακή αγορά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπενδυτών έχει τεθεί ουσιαστικά στο περιθώριο και παραμένει παθητικός θεατής των όσων διαδραματίζονται στο "ναό" του χρήματος".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ανοησία" της κυβέρνησης της Αγκυρας χαρακτήρισε χθες τη "λίστα" των ανεπιθύμητων προσώπων ο αρχηγός της σοσιαλιστικής ομάδας και πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής Ενρίκο Μπαρόν Κρέσπο, ο οποίος αμφισβητεί τις πραγματικές προθέσεις της Αγκυρας για εκδημοκρατισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "ανοικτό παραμένει για την Ελλάδα το θέμα της μαύρης λίστας που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ". Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο σε επίπεδο πρέσβεων στην Αγκυρα, όσο και σε επίπεδο ΕΕ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σε δύο διαβήματα διαμαρτυρίας προέβη πριν από λίγα 24ωρα η πορτογαλική προεδρία της ΕΕ προς τις τουρκικές αρχές, για την περιώνυμη "λίστα ανεπιθύμητων" αλλά και τον επανεγκλεισμό του κ. Ακίν Μπιρντάλ στη φυλακή. Τα διαβήματα - ενδεικτικά της νέας "επώδυνης" περιόδου στην οποία έχουν πλέον εισέλθει οι ευρωτουρκικές σχέσεις - έγιναν την περασμένη Τρίτη από τον πρέσβη της Πορτογαλίας στην Αγκυρα προς τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη κ. Φαρούκ Λόγκογκλου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "μέσω ... Λισσαβόνας πληροφορήθηκε, τελικώς - και επισήμως - η ελληνική κυβέρνηση την ύπαρξη της "μαύρης λίστας" ανεπιθύμητων στην Τουρκία προσώπων, μεταξύ των οποίων και εννέα Ελληνες. Προκειμένου να αποφύγει, ελέω και προεκλογικής περιόδου, μια απευθείας αντιπαράθεση με την Αγκυρα, η Αθήνα ανέθεσε (μετά και τις ... ανεπιτυχείς προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζέμ) το χειρισμό του όλου θέματος στην πορτογαλική προεδρία της ΕΕ με το σκεπτικό οτι ο κατάλογος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών περιελάμβανε συνολικώς 56 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "το δικό της αυταρχικό δρόμο μέσα στην ΕΕ θέλει να ακολουθήσει η Τουρκία, η οποία επιβεβαίωσε επίσημα χθες την ύπαρξη της μαύρης λίστας των ανεπιθύμητων. Η ΕΕ προχώρησε σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας δια του προεδρεύοντα Πορτογάλου πρέσβη στην Αγκυρα και η τουρκική κυβέρνηση κατά τρόπο προκλητικό, όχι μόνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του καταλόγου της ντροπής αλλά έσπευσε να δικαιολογήσει τη σύνταξή του".

    [5] Εκλογές

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά είναι η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται οτι ακολουθεί καθοδική πορεία - παρά την τεχνητή πόλωση που επιδιώκει ο Κώστας Λαλιώτης - σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις της Ρηγίλλης οι οποίες διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "κάνοντας το μαύρο άσπρο ο Κ. Λαλιώτης επιχείρησε και πάλι χθες να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να πείσει οτι τα τηλεοπτικά σπότ του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζουν αποσπασματικές δηλώσεις του Κ. Καραμανλή για την ΟΝΕ και την Οικονομία, δεν αποτελούν γκρίζα διαφήμιση αλλά ... απάντηση στη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "αναστεναγμός ανακούφισης "βγαίνει" πλέον από τα χείλη των παροικούντων το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς από την περασμένη Δευτέρα, το προβάδισμα που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ στις "κρυφές μετρήσεις" που γίνονται για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει να σταθεροποιείται και να διευρύνεται σταθερά, με την ψαλίδα να βρίσκεται πια μονίμως άνω του 2%."

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης, τόσο τα εκβιαστικά διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δυναμώνουν για το ποιό από τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας θα καταφέρει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, προκειμένου να καταλάβει τους κυβερνητικούς θώκους. Μ' αυτήν την τακτική διεκδικούν τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσουν το ίδιο καταστροφικό για τα λαϊκά δικαιώματα έργο".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Παιχνίδι" στο κέντρο ... Σε χαμηλούς τόνους το Debate".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγή τοπίου. Συμφωνίες - έκπληξη από την Εθνική".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και οι δυο στηρίζουν τη Σοφοκλέους. Debate: Μάχη εντυπώσεων για τους αναποφάσιστους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Και μετοχές προτείνει τώρα η Morgan Stanley. Πυκνώνουν οι ενδείξεις βαθμιαίας ανάκαμψης στη Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ασταθής ισορροπία πάνω από το "δίχτυ ασφαλείας". Ευμετάβλητο σκηνικό. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις".

    [7] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Αν και η οικονομία αλλά και το Χρηματιστήριο ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής τηλεοπτικής κόντρας των δυο πολιτικών αρχηγών, εντούτοις τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, έκρυψαν τα χαρτιά τους για την επομένη των εκλογών και δεν αποκωδικοποίησαν την πολιτική τους για το ασφαλιστικό και τις επιβεβλημένες διαρθρωτικές αλλαγές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 31 March 2000 - 18:16:26 UTC