Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Πάγκαλος- Βενιζέλος
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [6] Χρηματιστήριο
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Οικονομία - Επιτόκια

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα εσωκομματικά της Ν.Δ, η διαμάχη Πάγκαλου - Βενιζέλου, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τρελάδικο η Σοφοκλέους. Γερές αρπαχτές και 7,74% πάνω ο δείκτης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οργιο νοθείας και με ... κακοποιούς! Δέσμευση Καραμανλή στην ΚΟ για εντατική έρευνα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το φιλί του Ιούδα μετά τις χειραψίες νέα καρφώματα Πάγκαλου - Βενιζέλου."Πόντιος Πιλάτος" ο Σημίτης.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η ύλη των εξετάσεων. Νέες "εκπτώσεις" στον όγκο, αλλά και στον αριθμό εισακτέων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σφαγή 45.500 τελειοφοίτων και αποφοίτων. Μύθος η ελεύθερη εισαγωγή στα Πανεπιστήμια-Τα κριτήρια επιλογής.

    Η ΑΥΓΗ: Ο πολιτισμός των ρουσφετιών. Προεκλογικές επιταγές 3 δις από Παπαζώη-Βενιζέλο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανταρσία ακροδεξιών στη ΝΔ. Εντονες ζυμώσεις για ίδρυση φιλοβασιλικού κόμματος. 23 βουλευτές άδειασαν τον Καραμανλή στην πρώτη ψηφοφορία της ΚΟ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι καταθέσεις σε δραχμές πεθαίνουν - η Σοφοκλέους ποτέ!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Από κόσκινο όλες οι ελληνοποιήσεις. Κ. Καραμανλής: θα ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

    ΕΘΝΟΣ: Ποιοί μπαίνουν φέτος σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το πρόγραμμα, οι ημερομηνίες, οι πιθανότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εφτυσε για πάντα την Δεξιά των αγώνων και των θυσιών. Οριστική και αμετάκλητη η θέση του Κ. Καραμανλή: Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στον "μεσαίο χώρο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναβάπτιση της Νέας Δημοκρατίας. Σαρωτικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της προωθεί ο Κ. Καραμανλής. Εκτακτο συνέδριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολη η ύλη για τις εξετάσεις Β και Γ Λυκείου. Πολλοί μαθητές θα εξεταστούν σε 12 αντί για 14 μαθήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολη η ύλη. Πόσοι κατά σχολές. Οδηγός εξετάσεων για παλιό και νέο σύστημα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ 11.000 μαθητές της Γ Λυκείου.από τους 73.000 τελειόφοιτους θα εισαχθούν μόνο 61.871.

    ΕΣΤΙΑ: Οι "τρύπες" των εκλογών. Να αναθεωρηθή όλη η διαδικασία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε φάση ανάνηψης το ΧΑΑ. Πώς εκτιμάται η χθεσινή μεγάλη άνοδος του γενικού δείκτη κατά 7,74%

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πρόκληση των ακροδεξιών στον Κ. Καραμανλή. Ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ οδηγεί το κόμμα στο μεσαίο χώρο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολη η ύλη Β και Γ' Λυκείου για τις εξετάσεις. Ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε σχολή.

    ΝΙΚΗ: Τώρα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Ακης και Βάσω τα' ριξαν στον Σημίτη για την οριακή νίκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δράση για τα προβλήματα του λαού. Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τον χορεύουν στο ταψί. 23 ΟΧΙ στον Καραμανλή. Ερμαιο της ακροδεξιάς ο ηγεμόνας. Ονειρο που χάθηκε ο μεσαίος χώρος.

    Η ΧΩΡΑ: Καραμανλής:υπάρχει θέμα νοθείας. Πανηγυρική δικαίωση του αγώνα της "ΧΩΡΑΣ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οδηγός των εξετάσεων. Ειδικό δεκαεξασέλιδο με τη νέα ύλη και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Π. Ευθυμίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γολγοθάς ...50%. Η ύλη και οι ημερομηνίες των εξετάσεων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελληνικό άλμα! Χρηματιστήριο: με παρορμητισμό ... Πάγκαλου η ανάκαμψη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αλλάζει μορφή και λειτουργία η Νέα Δημοκρατία. Εκτακτο συνέδριο τον Ιούνιο.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με σημαντικές περικοπές στην εξεταστέα ύλη, οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις 12 ημέρες νωρίτερα από ο,τι είχε ανακοινωθεί. Ο κύκλος των εξετάσεων αρχίζει στις 13 Μαΐου με τους παλιούς απόφοιτους και ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου. Ο υπουργός ανακοίνωσε χθες τον ακριβή αριθμό θέσεων που θα καταλάβουν παλιοί και νέοι υποψήφιοι".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "η ώρα της αλήθειας φτάνει για τους υποψήφιους φοιτητές. Σε είκοσι οκτώ μέρες από σήμερα, δηλαδή στις 18 Μαΐου, αρχίζουν οι γενικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "και όμως, δεν θα εισαχθούν όλοι οι μαθητές της Γ Λυκείου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως διακηρύττει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η δέσμευση του Γεράσιμου Αρσένη οτι "για κάθε απόφοιτο υπάρχει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση", πέφτει στο κενό, τουλάχιστον για φέτος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου, από το σύνολο των 73.000 μαθητών της Γ Λυκείου θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα καταλάβουν οι 61.871, δηλαδή το 85%. Περίπου 11.000 θα χάσουν τελικά το εισιτήριο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η "αυλαία" σε Γυμνάσια και Λύκεια πέφτει στις 16 Μαΐου, καθώς τότε λήγει η διδασκαλία των μαθημάτων για τη διευκόλυνση του προγράμματος των εξετάσεων που ακολουθούν. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ανακοίνωσε χθες το πλήρες πρόγραμμα όλων των εξετάσεων για τους μαθητές Β και Γ' Λυκείου, καθώς και την εξεταστέα ύλη, στην οποία έγιναν σημαντικές αλλαγές και αφαιρέσεις κεφαλαίων".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "προεξοφλώντας ότι περισσότερα από 11.000 παιδιά που φοιτούν φέτος στη Γ Λυκείου δε θα πάρουν απολυτήριο Λυκείου, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες τις ημερομηνίες των εξετάσεων και την εξεταστέα ύλη για τη Β και Γ Λυκείου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε οτι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών αναβάλλεται για μετά το τέλος των εξετάσεων".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επισημαίνει ότι "νέες γενναίες "εκπτώσεις" στην εξεταστέα ύλη για όλα τα μαθήματα της Β και Γ' Λυκείου και των γενικών εξετάσεων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ελάχιστες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου ανακοίνωσε όμως "εκπτώσεις" και στον αριθμό των εισακτέων από τη Γ' Λυκείου".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "εξεταστικός γολγοθάς περιμένει το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, βάσει του προγράμματος που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας, μαζί με την άνιση κατανομή των θέσεων σε απόφοιτους και τελειόφοιτους, το οποίο προεξοφλεί την αποτυχία εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 10.929 τελειόφοιτων και 34.340 απόφοιτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για τις πολλές και συνεχείς εξετάσεις. Το διδακτικό έτος τελειώνει, ουσιαστικά με το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα και σε πολλά σχολεία δεν είναι εφικτή η διδασκαλία όλης της εξεταστέας ύλης, ενώ οι καθηγητές δεν προλαβαίνουν να παραδώσουν εγκαίρως βαθμολογία. Θέμα νομιμότητας των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ Λυκείου ανακύπτει επειδή πολλοί μαθητές θα διαγωνιστούν σε δύο μαθήματα λιγότερα, ενώ περίπου 12.000 φετινοί απόφοιτοι μένουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ".

    [3] Πάγκαλος- Βενιζέλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οριστικά τέλος δόθηκε χθες στην κόντρα μεταξύ του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τα οικονομικά του υπουργείου Πολιτισμού. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του μαζί τα δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες τους συνέστησε να εγκαταλείψουν τις αψιμαχίες, που τραυματίζουν την εικόνα του κόμματος. Λίγο αργότερα, μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης δήλωσε πως ο λαός απαιτεί συλλογικότητα και όχι αλληλοσπαραγμό των στελεχών και πρόσθεσε οτι το θέμα αυτό έχει λήξει".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "μπορεί οι κύριοι Πάγκαλος και Βενιζέλος να έκαναν χθες κοινές δηλώσεις και να "έδωσαν τα χέρια" μπροστά στις κάμερες, μετά και τις συμβουλές που τους έδωσε ο πρωθυπουργός για την εικόνα του κόμματος, αλλά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει "νερό στο κρασί του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι "μετά τη θύελλα η νηνεμία... μέχρι την επόμενη θύελλα, που δεν φαίνεται να είναι και πολύ μακριά. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα μετά την βαρέων βαρών σύγκρουση Πάγκαλου-Βενιζέλου και την οργισμένη παρέμβαση Σημίτη, κυρίως προς την πλευρά του υπουργού Πολιτισμού, για να κλείσει προς το παρών η "μαύρη τρύπα" των περίπου τριών δις δρχ που λέει ότι εντόπισε ο Θ. Πάγκαλος στο ΥΠΠΟ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στα όρια του γελοίου φθάνει πλέον η αντιπαράθεσις Παγκάλου-Βενιζέλου, η οποία τη μια στιγμή αναγγέλλεται ότι δεν υφίσταται ή οτι έχει λήξει και την επομένη εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι συνεχίζεται και βαθαίνει".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "ανοιχτή πρόκληση στην ηγεσία της ΝΔ έκανε χθες η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος δια μέσω του βουλευτή κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για γραμματέας της ΚΟ. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του κόμματος είχε προτείνει τον κ. Δημήτρη Σιούφα. Ο κ. Ανδρεουλάκος επέμεινε στην υποψηφιότητά του και μάλιστα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη γραμματέα της ΚΟ, κατάφερε να συγκεντρώσει 23 ψήφους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "την έντονη δυσφορία της σκληρής πτέρυγας της ΝΔ προκαλεί η στροφή του Κώστα Καραμανλή στο λεγόμενο μεσαίο χώρο σε μια προσπάθεια να τους εξωθήσει στο περιθώριο και απειλούν να αντιδράσουν έντονα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σαρωτικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΝΔ προωθεί ο Κ. Καραμανλής στο έκτακτο συνέδριο που εξήγγειλε, χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ του κόμματός του. Το έκτακτο συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουνίου στην Αθήνα, στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος και του πολιτικού πλαισίου αρχών και θέσεων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο".

    [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε κλοιό ασφυκτικών-και πολύπλευρων...-πιέσεων στα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής εγκλωβίζεται η κυβέρνηση Σημίτη. Μετά την επίμονη προβολή των τουρκικών αξιώσεων για επί της ουσίας συζήτηση των θεωρούμενων από την Αγκυρα ως ελληνοτουρκικών διαφορών-την οποία προέβλεψε εγκαίρως η "Α" και επιβεβαιώθηκε σχεδόν αμέσως-τώρα και ο αμερικανικός παράγοντας επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά και να εκβιάσει κινήσεις εκ μέρους της, τις οποίες είναι προφανές οτι επιθυμεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "με το άχθος της πλέον "σκληρής", από απόψεως περιεχομένου, εκθέσεως που έχει εκδώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα τελευταία χρόνια για την τρομοκρατία στην Ελλάδα-αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Μεγάλη Παρασκευή 28 Απριλίου-θα μεταβεί τρεις ημέρες αργότερα στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ και της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "η τουρκική πλευρά έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος κλίματος συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας", είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Σερμέτ Ατάτζανλι, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο διαδικασίας τύπου Camp David για την επίλυση του Κυπριακού, στην οποία φέρεται να αναφέρθηκε ο ειδικός απεσταλμένος για το Κυπριακό του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπίλ Κλίντον, κ. Αλφρεντ Μόουζες, ο κ. Ατάτζανλι είπε ότι προβλέπεται ήδη η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στα πλαίσια του ΟΗΕ. Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εκφράζουν και οι χιλιάδες παράγοντες που εμπλέκονται στην Εκθεση Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας, που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "νέα σενάρια που προβλέπουν πακέτο μέτρων παράλληλα σε Αιγαίο και Κύπρο με την παρέμβαση μάλιστα του προέδρου Κλίντον, έχουν ετοιμάσει οι Αμερικανοί για να δώσουν καινούργια ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις συνομιλίες για το Κυπριακό που έχουν περιέλθει σε τέλμα".

    [6] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "έπειτα από τρεις προβληματικές συνεδριάσεις που έφεραν το Χρηματιστήριο Αθηνών στα πρόθυρα της κατάρρευσης και διαμόρφωσαν συνθήκες ακραίας υποτίμησης αξιών για πλήθος μετοχών ακόμη και εύρωστων επιχειρήσεων, το επενδυτικό κοινό αντέδρασε χθες με ισχυρό κύμα αγορών. Απαλλαγμένοι οι επενδυτές από τα βάρη μιας εισαγόμενης κρίσης, που προαναγγέλθηκε αλλά δεν ήλθε, με τις τιμές των μετοχών σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα και υπό τη θετική επίδραση της μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος κινήθηκαν επιθετικά και έφεραν το γενικό δείκτη στις 4.257,85 μονάδες με ισχυρή άνοδο της τάξης του 7,74%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "τρελάδικο κατάντησε η Σοφοκλέους μετά και τη χθεσινή ημέρα συναλλαγών, στην οποία ο γενικός δείκτης τιμών μετά τις ιστορικές απώλειες που κατέγραφε τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε χθες να πλησιάζει στο κλείσιμό του το απόλυτο όριο ανόδου, επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά ασανσέρ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "βαθιά ανάσα πήρε χθες η Σοφοκλέους, με τον γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει μια από τις μεγαλύτερες ανόδους της πρόσφατης ιστορίας του ισοσκελίζοντας ένα μέρος από τις απώλειες που είχε καταγράψει μετά τις εκλογές".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ επισημαίνει ότι "το "Εκκρεμές" του Φουκώ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες με τη συμπεριφορά της η Σοφοκλέους, η οποία, μετά τις αλλεπάλληλες βουτιές στο κενό, χθες εκτινάχθηκε με τη δύναμη πιεσμένου ελατηρίου, καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 7,74%".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στις 357 το δολάριο! Νέο ρεκόρ στην ισοτιμία του με τη δραχμή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλμα 7,74% με 57 limit up. Ανοδική υπεραντίδραση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φιλί ζωής στο ΧΑΑ. Εντυπωσιακή ανάκαμψη με υποσχέσεις για συνέχεια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιχείρηση οριοθέτησης κατωτάτου ορίου στο ΧΑΑ. Μείωση επιτοκίων κατά την κρίσιμη στιγμή".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στα χέρια των TRADERS το "τιμόνι" της αγοράς μετά τη χθεσινή ανοδική έκρηξη".

    [8] Οικονομία - Επιτόκια

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Επικρατεί αισιοδοξία στη Σοφοκλέους από τη μείωση των επιτοκίων της ΤτΕ. Θερμή υποδοχή και από τις αγορές χρήματος. Τι λένε τώρα οι ειδικοί για το Χρηματιστήριο. Κάτω από 10% το επιτόκιο στα δάνεια επιχειρήσεων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 April 2000 - 13:07:20 UTC