Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΟΝΕ
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του χρηματιστηρίου, η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φόνος με άρωμα νοθείας! Συνελήφθη Ουκρανός ... ψηφοφόρος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κίνδυνος για την ένταξη. Οι Γερμανοί γκρεμίζουν τους μύθους Σημίτη για την Οικονομία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κάνουν τον ... Κινέζο. Μετά το "κόκκινο" των Γερμανών για την ΟΝΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σταύρωση των μικροεπενδυτών. Ερμαιο στις φήμες και στις πιέσεις το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Γολγοθάς του πολίτη πολεοδομίες,εφορίες, νοσοκομεία. Η 2η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φούσκα" η δίωξη για τις φούσκες! Καμία ευθύνη δεν έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ψηφίζει σήμερα:η Ελλάδα στην ΟΝΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ουκρανός φονιάς ψήφισε στο Μενίδι. ΝΔ: να εντοπισθούν οι μηχανισμοί του νοσηρού κατεστημένου.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 5 πληγές για τους πολίτες. Εκθεση - καταπέλτης για τη γραφειοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρόσωπα χωρίς πρόσωπο μας θέλει το "666". Θύελλα αντιδράσεων και από το ρωσικό λαό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσκεπάζουν τους μηχανισμούς για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Στοιχεία - φωτιά στην ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής "Συνήγορος του Πολίτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάσχα ανθρωπιάς. Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρία καρφιά στη Σοφοκλέους. Πώς να σηκώσει κεφάλι με τόσα πάθη;

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Δύο φαντάσματα πάνω από τη Σοφοκλέους. Σάλος στην αγορά από την εισαγγελική δίωξη κατά ... αγνώστων.

    ΕΣΤΙΑ: Εχει κλειδωθή η ένταξις; Η ανεξήγητη δήλωσις Γερμανού αξιωματούχου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκηνικό πιέσεων για την ΟΝΕ. Με ενστάσεις και αμφισβητήσεις της τελευταίας στιγμής η τελική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κόκκινο για 7 ασφαλιστικά ταμεία. Η Τράπεζα της Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κερδοσκοπία εισαγωγής σε δραχμή, μετοχές, ομόλογα. Η κυβέρνηση όμως ελπίζει σε θετικές εκθέσεις.

    ΝΙΚΗ: "Σταυρώνουν" τη Σοφοκλέους. Γερμανός αρχιερέας και ντόπιοι φαρισαίοι θεσμοφύλακες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ακρως επικίνδυνη η "νέα τάξη". Αποκαλυπτικά γεγονότα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πέφτουν νέοι άσοι! Εκλογικός νόμος: ανοίγουμε το φάκελο...

    Η ΧΩΡΑ: Εκλεψαν ψήφους σε 55 εκλογικά τμήματα. Αποτέλεσμα πρώτου ελέγχου της ΝΔ σε 8 περιφέρειες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υπουργός - καταδρομέας. Ελπίδες για τερματισμό της ασυδοσίας στην υγεία δίνει η έφοδος του Αλ. Παπαδόπουλου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φιλόδοξα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδη.

    [2] ΟΝΕ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι " Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη συμμετοχή του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμου, εγκρίνει σήμερα την έκθεσή της προς το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, με την οποία συνιστά ανεπιφύλακτα την ένταξη της Ελλάδος ως 12ου μέλους της ΟΝΕ από την 1η Ιανουαρίου 2001. Παρά την ευνοϊκή εισήγηση όμως, η έκθεση καταγράφει επιφυλάξεις για τη διατηρησιμότητα των βελτιώσεων της ελληνικής οικονομίας στους τομείς του πληθωρισμού και του δημοσίου χρέους και συνιστά την άσκηση σκληρής πολιτικής".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η δήλωση ενός αξιωματούχου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας οτι η Ελλάδα δεν εκπληρεί τα κριτήρια διατηρησιμότητας για τον πληθωρισμό και το δημόσιο χρέος, και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να καθυστερήσει η ένταξή της κατά ένα χρόνο, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις και πλήρη αναστάτωση στην κυβέρνηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "μια ημέρα πριν από τις αποφασιστικές συζητήσεις, που θα έχει σήμερα στη Φρανκφούρτη ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λ. Παπαδήμος με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο το περιεχόμενο της έκθεσης αξιολόγησης της χώρας μας για την ένταξή της στην ΟΝΕ, ένα περιφερειακό στέλεχος της Μπούντεσμπανκ, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας,ήλθε να "ταράξει" την άνετη κατά την κυβέρνηση και με "αυτόματο πιλότο" κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ελληνική πορεία προς τη Ζώνη Ευρώ".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το ...πέναλτι, συνοδεύει την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς για τη θετική υποδοχή της αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ. Η χθεσινή ανεξήγητη, εκ πρώτης όψεως, δήλωση του στελέχους της Μπούντεσμπανκ, Χάνς Ρέκερς ουδόλως ανησύχησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η ένταξη στην τελική φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης θεωρείται δεδομένη. Η ανησυχία ωστόσο εδράζεται στις επιμέρους διατυπώσεις που θα συνοδεύουν τις σχετικές, θετικές για την Ελλάδα, γνωμοδοτήσεις".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η κυβέρνησις αντέδρασε αμέσως στη δήλωση Ρέκερς με σαφή διάθεση να την υποβαθμίση ως "προσωπική άποψη" και όχι ως θέση της Bundesbank. Η δήλωσις του κ. Χάνς Ρέκερς - μέλους του ΔΣ της τραπέζης- οτι θα έπρεπε να καθυστερήση επί ένα έτος η ένταξις της Ελλάδος στην ΟΝΕ, προκάλεσε -πέραν των αρνητικών αντιδράσεων στο Χρηματιστήριο- την δυσφορία της κυβερνήσεως".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "αισιόδοξο μήνυμα για μια ελπιδοφόρο πορεία της ΝΔ έδωσε η νέα σύνθεση του οργάνου των τομεαρχών, που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κώστας Καραμανλής, κόντρα στις διαρροές που έλεγαν οτι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά από κυοφορία αρκετών ημερών, ο Κ. Καραμανλής προχώρησε χθες στον ανασχηματισμό του σχήματος των τομεαρχών. Η έκπληξη όμως που επεφύλασσε, ακούει στο όνομα του εξαδέλφου του και ως πρότινος υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού, Μιχάλη Λιάπη, που ετέθη εκτός του ηγετικού σχήματος".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "τα πρώτα μετεκλογικά ξεκαθαρίσματα στη ΝΔ άρχισαν. Με απόφαση του Κ. Καραμανλή απομακρύνθηκε από γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού ο Μ. Λιάπης, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος από την ηγεσία, και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "δεκατρείς τομείς ευθύνης, οκτώ νέα πρόσωπα και δύο εκπλήξεις "σφραγίζουν" τη σύνθεση των τομεαρχών που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία. Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Μιχ. Λιάπης, ο οποίος "παρέδωσε" τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού στον κ. Β. Μεϊμαράκη δεν ανέλαβε τελικά τομέα δράσης όπως επίσης και η δυναμική "επιστροφή" του κ. Αν. Παπαληγούρα στον "κορμό" δράσης της ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "η αξιοποίηση νέων προσώπων, η τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών, οι συμβολισμοί, τα "ανοίγματα" σε βουλευτές που μέχρι χθες βρίσκονταν εκτός παιχνιδιού, αλλά και οι εσωτερικές ανακατατάξεις με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του άτυπου οργάνου, ήταν τα κριτήρια που έλαβε υπ' όψιν του ο Κ. Καραμανλής για την ανασύνθεση του σχήματος των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "έγινε χθες το πρώτο βήμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης της ΝΔ με την αναμενόμενη σοβαρή ενίσχυση του σχήματος των τομεαρχών, στο οποίο εισέρχονται πολλά νέα πρόσωπα, άλλα αναμενόμενα άλλα όχι και πλέον θα λειτουργεί ως οιωνεί σκιώδης κυβέρνηση".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "με τρεις εκπλήξεις, ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων τομεαρχών της ΝΔ ο πρόεδρός της κ. Κώστας Καραμανλής. Η πρώτη έκπληξη είναι ο βουλευτής στην Α περιφέρεια της Αθήνας κ. Ν. Κακλαμάνης (πρώην στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης) που τοποθετήθηκε στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Η δεύτερη έκπληξη από την πλευρά του προέδρου, ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας στον Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα. Και βέβαια η τρίτη έκπληξη αφορά η μη τοποθέτηση του κ. Μ. Λιάπη σε κανένα τομέα".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στο μάτι του κυκλώνα πάλι η Σοφοκλέους. Τρία καρφιά προστέθηκαν χθες στο σταυρό του μαρτυρίου: Ο Χάνς Ρέκερς, παγκοσμίως άγνωστος, αλλά μέλος της διοίκησης της Μπούντεσμπανκ "γκρέμισε" στο -4,5% προς στιγμήν, τη Σοφοκλέους, δηλώνοντας οτι πρέπει να αναβληθεί για ένα χρόνο η ένταξη στην ΟΝΕ. Ακόμη, αναστάτωση προκάλεσαν οι διώξεις κατά παντός υπευθύνου για απάτη και πλαστογραφία, για τις μετοχές "φούσκες". Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν εκροές 450 εκ. ευρώ στην αγορά ομολόγων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "σκιές αβεβαιότητας δημιούργησαν χθες στη Σοφοκλέους δύο διαφορετικές υποθέσεις. Ο πέπλος μυστηρίου που καλύπτει το πόρισμα Ασπρογέρακα, με βάση το οποίο ασκήθηκε - σύμφωνα με...πληροφορίες - ποινική δίωξη εις βάρος των χρηματιστηριακών αρχών αλλά και υπεύθυνων εισηγμένων εταιριών, δίνει τροφή σε ένα όργιο φημολογίας που επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη επί δικαίων και αδίκων. Παράλληλα, οι δηλώσεις ενός Γερμανού τραπεζίτη του κ. Ρέκερς, που εκφράστηκε αρνητικά για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, οι οποίες αναμεταδόθηκαν από το Reuters, έδωσαν αφορμή για κερδοσκοπικά παιχνίδια".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "εβδομάδα των παθών και στη Σοφοκλέους, με τους μικροεπενδυτές να ζουν το δικό τους Γολγοθά, στον οποίο τους έχουν καταδικάσει οι ντόπιοι και ξένοι αρχιερείς της κερδοσκοπίας και οι φαρισαίοι, θεματοφύλακες υποτίθεται του θεσμού του Χρηματιστηρίου, που κρύβονται πίσω από τη συνεχιζόμενη σπέκουλα".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "πραγματική Εβδομάδα Παθών για την οδό Σοφοκλέους φαίνεται οτι ήταν αυτή που πέρασε, αφού η αγορά πορεύτηκε εν μέσω δικαστικών παρεμβάσεων, ξένων...δακτύλων και υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Φαίνεται πλέον καθαρά οτι παρά τη συνεχή βελτίωση των μεγεθών της πραγματικής Οικονομίας, εντούτοις η αγορά δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "οι "φούσκες" έσκασαν και τα κομμάτια τους, τα απομεινάρια τους παρέσυραν εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές, ανθρώπους που "έσπρωξαν" ό,τι είχαν και δεν είχαν στο ναό του χρήματος. Οι επενδυτές κλαίνε τις οικονομίες τους και οι επιτήδειοι καμαρώνουν με τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Οι ευθύνες, όμως είναι τεράστιες και έφθασε η ώρα να αποδοθούν".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "κερδοσκοπικό παιχνίδι εις βάρος της δραχμής, αλλά και του χρηματιστηρίου και της αγοράς ομολόγων, στήθηκε χθες με αφετηρία το εξωτερικό. Αφορμή για την κερδοσκοπία εισαγωγής ήταν δήλωση αξιωματούχου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με την οποία η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πρέπει να καθυστερήσει κατά ένα χρόνο".

    [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "λιγότερα από μια εβδομάδα πριν το κοινό ραντεβού Παπανδρέου - Τζέμ- Ολμπράϊτ στις ΗΠΑ και ενώ είναι βέβαιο ότι ο Ελληνες ΥΠΕΞ θα βρεθεί απέναντι σε συντονισμένες πιέσεις για το επόμενο βήμα στα ελληνοτουρκικά, εκκρεμεί η επί της ουσίας απάντηση που θα δώσει η Αθήνα, όταν προκληθεί να απαντήσει στην από τριμήνου "πρόσκληση" της Αγκυρας για δημιουργία των λεγομένων "στρατιωτικών υποεπιτροπών" που ουσιαστικά θα ανοίξουν διάλογο μεταξύ των επιτελών των δύο χωρών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "υπόλογη έναντι της Αγκυρας προσπαθούν να καταστήσουν την Αθήνα ορισμένοι παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις προτάσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος που έχει διατυπώσει ο Ισμαήλ Τζέμ στον Γ.Α. Παπανδρέου".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "την πολιτική βούληση Τουρκίας και τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε ο,τι αφορά το Κυπριακό, περιμένουν να δουν Αθήνα και Λευκωσία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέου Τούρκου προέδρου Δημοκρατίας. Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για τον "ελληνοτουρκικό διάλογο" εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας διευκρίνησε όμως:"διάλογος σημαίνει σεβασμός στις διεθνείς συμφωνίες, στους διεθνείς κανόνες και βεβαίως δεν μιλάμε για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και τον επιχειρησιακό ευνουχισμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο προωθούν οι ΗΠΑ και η Τουρκία μέσω του ΝΑΤΟ. Μπορεί δύο κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουσεϊν Κιβρίκογλου να επαναφέρουν με δημόσιες δηλώσεις τους, το θέμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, ωστόσο ακόμη και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ σίγουρα θα αποφέρουν περισσότερα για τη χώρα τους από τις διμερείς επαφές".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επικίνδυνες πτήσεις ... Νέο ρεκόρ στην τιμή δολαρίου έναντι της δραχμής".

    ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Η Σοφοκλέους βλάπτει σοβαρά την οικονομία. Παρενέργειες σε ΑΕΠ, έσοδα, κατανάλωση και επιχειρηματικά σχέδια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το μεγάλο κόλπο (πράξη δεύτερη). Οι ξένοι θέλουν φθηνά χαρτιά. Η σκυτάλη από τον Μπαρμπιέρι στον Ρέκερς".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κρανίου τόπος η Σοφοκλέους. Συντονισμένες ενέργειες πλήττουν βαθύτατα το θεσμό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαρύ κόστος του οιωνού σε δραχμή και μετοχές. Σε ιστορικά χαμηλά το εθνικό νόμισμα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Η Σοφοκλέους στο έλεος υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Στο "παιχνίδι" και η αρνητική φημολογία".

    [7] Χρηματιστήριο - ΟΝΕ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Οργή στην κυβέρνηση για το ύποπτο παιχνίδι. Ο Λ. Παπαδήμος επικοινώνησε με Φραγκφούρτη και ο κ. Ρέκερς ανασκεύασε τη δήλωση. Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ ως 12ο μέλος είναι δεδομένη. Στις 3 Μαΐου οι εκθέσεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Πως τα διεθνή "παπαγαλάκια" επηρέασαν τη Σοφοκλέους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 April 2000 - 21:40:02 UTC