Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διαμάχη Κράτους - Εκκλησίας
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] ΓΣΕΕ - ΣΕΒ - Ανεργία
  • [5] Νέα Δημοκρατία
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Απασχόληση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η κρίση στη Νέα Δημοκρατία,η διαμάχη Κράτους-Εκκλησίας για τις νέες ταυτότητες, η συμφωνία ΓΣΕΕ-ΕΒ για αυξήσεις - ανεργία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κρίση ταυτότητας. Απόφαση-σταθμός της Επιτροπής Δαφέρμου:" Δεν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λευκές ταυτότητες. Απίστευτη υποκρισία "προοδευτικών".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κουμάντο η Γιάννα με υπερεξουσίες. Το γενικό πρόσταγμα από τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οικόπεδα 200.000 στρέμματα. Ταχύτερα στο σχέδιο με ευνοϊκή τροπολογία.

    Η ΑΥΓΗ: 11,7% νέο ρεκόρ ανεργίας. Η κυβέρνηση ομολογεί οτι έπεσε έξω στις προβλέψεις της.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ρυθμίζονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα. Τι προβλέπουν οι τροπολογίες Λαλιώτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ατυπη αλλά ανοικτή κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νόμιμα πλέον τα αυθαίρετα.Με συμβολικό πρόστιμο μόλις 2 %.

    ΕΘΝΟΣ: 8.960 νέοι υπάλληλοι σε 6 υπουργεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμπινάτοι υπηρέτες του οικουμενισμού.Το "έργο" του Ανδρουλάκη υποβοηθά η Πολιτεία με τις ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σύρραξη Κράτους - Εκκλησίας. Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: 41.756 προσλήψεις έως τον Ιούνιο. Οι προκηρύξεις για ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστική, Δήμους και ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Του πήραν την ταυτότητα. Κυβέρνηση και Δαφέρμος είπαν όχι στον Χριστόδουλο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ορθόδοξες οι νέες ταυτότητες. Σημαντική απόφαση της Επιτροπής Δαφέρμου.

    ΕΣΤΙΑ: Ο γεννήτωρ της ανεργίας. Γιατί δεν έγιναν οι 330.000 θέσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανεργοι 522.000 Ελληνες παρά τα δις της Ευρώπης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παράνομη η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μη ρωτάτε θρήσκευμα, επάγγελμα, σύζυγο. Πέντε αλλαγές στις νέες ταυτότητες.

    ΝΙΚΗ: Μας βγήκε Χομεϊνί (ο Χριστόδουλος). Να εφαρμοστεί ο νόμος ζητούν Δαφέρμος- Σταθόπουλος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στον 21ο αιώνα παγκόσμια δράση κατά της νέας τάξης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Είναι οι ... "αδιάφθοροι" που ήθελαν να κυβερνήσουν τη χώρα. Χειροκροτήστε τους.

    Η ΧΩΡΑ: Υπουλο χτύπημα κατά της Εκκλησίας.Το δρόμο της σύγκρουσης επέλεξε η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί των εργαζομένων. Μετά τη συμφωνία ΣΕΒ-ΓΣΕΕ για αυξήσεις 3,5% φέτος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βοήθα Παναγιά.Νέες ταυτότητες χωρίς το θρήσκευμα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε η ανεργία. Δευτεραθλήτρια η Ελλάδα στην ΕΕ μετά την Ισπανία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλίμα αδιαφορίας και αποχή. Φοιτητικές εκλογές.

    [2] Διαμάχη Κράτους - Εκκλησίας

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "συνθήκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη στις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας δημιουργεί η χθεσινή απόφαση της Αρχής για τα Προσωπικά Δεδομένα επί του ζητήματος της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η αμέσως εφαρμόσιμη και δεσμευτική (εφόσον δεν ανατραπεί με άλλον νόμο) απόφαση προβλέπει την υποχρεωτική διαγραφή του θρησκεύματος, όπως και του επαγγέλματος, του ονόματος (ή της) συζύγου, της ιθαγένειας και του δακτυλικού αποτυπώματος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "αγνοώντας τις αντιδράσεις της επίσημης Εκκλησίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων αποτόλμησε το δημοκρατικώς αυτονόητο, θεσπίζοντας νέου τύπου ταυτότητα. Υποχρεωτικά πλέον δεν θα αναγράφονται το θρήσκευμα, το επάγγελμα, η υπηκοότητα, το όνομα συζύγου και δεν θα υπάρχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Με την απόφαση αυτή, η οποία είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, η χώρα μας συμμορφώνεται με τα ισχύοντα στην ΕΕ και με τριετή καθυστέρηση εφαρμόζεται νόμος που είχε ψηφίσει η Βουλή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "δεσμευτική για την Πολιτεία απόφαση, έλαβε η ανεξάρτητη Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έκρινε ομόφωνα οτι είναι παράνομη η αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτότητας. Η Αρχή συνεδρίασε χθες εκτάκτως μετά τις αντιδράσεις που εξέφρασαν εκκλησιαστικοί κύκλοι για το θέμα που έχει φέρει σε τροχιά ρήξης Πολιτεία και Εκκλησία".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "παράνομη και αντισυνταγματική έκρινε την αναγραφή του επαγγέλματος, της ύπαρξης δακτυλικών αποτυπωμάτων και την αναγραφή ονόματος συζύγου στις ταυτότητες η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε μια απόφαση που είναι δεσμευτική - κάτι που έρχεται να δώσει στον παραληρηματικό λόγο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που φαίνεται πως επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός θεοκρατικού κράτους, ισχυρό ράπισμα."

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: "και ο μεν πρόεδρος της Βουλής ορθότατα ζήτησε, στη χθεσινή συνέντευξή του στα ΝΕΑ, να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας γιατί ασφαλώς η ένταση δεν βοηθά στην επίλυση προβλημάτων που απαιτούν νηφάλια συζήτηση. Πόσο νηφάλια όμως μπορεί να είναι μια τέτοια συζήτηση όταν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας προχωρεί σε τόσο οξείες επιθέσεις και σε τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον όσων δεν ασπάζονται τις δικές του απόψεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "ιερή αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ξεκινά διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Οι ιεράρχες επιθυμούν η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες να είναι προαιρετική. Κυβέρνηση και Εκκλησία οδηγούνται σε σύγκρουση μετά την απόρριψη της πρότασης για δημοψήφισμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "ανάμεσα από τις συμπληγάδες πέτρες πρέπει να περάσουν οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, προκειμένου να εξομαλυνθούν έπειτα από τη θύελλα που δημιουργήθηκε σε εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους για τη διαγραφή ή την αναγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, από την πλευρά του, ξεκινά από σήμερα κύκλο πολιτικών επαφών για να διερευνήσει τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος και να ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να θεωρηθεί προαιρετική η αναγραφή του θρησκεύματος".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "κρίσιμη θεωρείται η πρώτη συνεδρίαση την οποία θα έχει την προσεχή Τετάρτη η μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας με αντικείμενο τις "τεχνικές λεπτομέρειες" κατά τη σύγχρονη διπλωματική αργκό, των ΜΟΕ. Κρίσιμη ως προς το σκέλος της εσωτερικής κατανάλωσης κυρίως μια και κατά τα άλλα όλα δείχνουν οτι ο ελληνοτουρκικός διάλογος έχει ήδη προχωρήσει με απευθείας ανταλλαγή προτάσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " στην τελική ευθεία για την αποσαφήνιση της ελληνικής θέσεις εν σχέσει με την περαιτέρω ενίσχυση των ΜΟΕ στο Αιγαίο βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει της συνόδου των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός στη Φλωρεντία, όπου θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ο κ. Παπανδρέου να έχει στο περιθώριο αυτής, κατ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον Τούρκο, όσο και με την Αμερικανίδα ομόλογό του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας για την κατάρτιση της ατζέντας που θα αντιπροτείνει η Αθήνα στην Αγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Αύριο το πρωί θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι Γ. Παπανδρέου και Α. Τσοχατζόπουλος και αμέσως μετά οι δύο υπουργοί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες θα εξειδικεύσουν τις ελληνικές προτάσεις ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 24 Μαίου στη Φλωρεντία της Ιταλίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "το προκλητικό και αδιάλλακτο πρόσωπο της Αγκυρας επέδειξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ. Με επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Κασουλίδη, αναφέρει οτι η χώρα επιμένει να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την υπόθεση της Τιτίκας Λοϊζίδου. Οπως αποκάλυψε, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση εμμένει στη θέση οτι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης έναντι της Τιτίκας Λοϊζίδου και όλων των άλλων προσφυγών".

    [4] ΓΣΕΕ - ΣΕΒ - Ανεργία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "και ο άγιος φοβέρα θέλει...κάπως έτσι φαίνεται οτι λειτούργησε και η απόφαση της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, αν οι εργοδότες δεν ικανοποιούσαν το αίτημά της για αυξήσεις της τάξης του 3,5%".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο υπολογισμός μας είναι ότι στην τετραετία θα υπάρξουν 330 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει οτι σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου υπάρχει πρόβλημα ανεργίας, θα υπάρχει και μια αναστροφή". Το ότι τα ανωτέρω αποτελούν δήλωση--δέσμευση του κ. Σημίτη είναι γνωστό. Εκείνο που προφανώς διαφεύγει είναι οτι αυτά δεν τα είπε κατά την εφετινή προεκλογική περίοδο--όπου και πάλιν υπεσχέθη 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας- αλλά στην συνέντευξη έπ' ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την 8η Σεπτεμβρίου 1996".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "η τελευταία "πράξη" της συμπαιγνίας--με θύματα τους εργαζόμενους--πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, Εργοδοτών και κυβέρνησης όσον αφορά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παίχτηκε χθες με τη συμφωνία για διετούς διάρκειας σύμβαση και αυξήσεις "πείνας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση ενεργοποιώντας το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση έχει σαν στόχο να τονώσει την απασχόληση, να δημιουργήσει πραγματικές θέσεις εργασίας αλλά και να "φρενάρει" τον δείκτη ανεργίας ο οποίος σύμφωνα με την ΕΣΥΕ και τα στοιχεία του 1996 έφτασε στο 11,7%!!! Το εν λόγω σχέδιο υποβλήθηκε στους κοινωνικούς εταίρους και στα κόμματα ενώ εντός της εβδομάδος θα αποσταλεί στην ΕΕ".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "νέες εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς αυξάνεται με απειλητικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ). Από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΣΥΕ προκύπτει οτι η ανεργία αυξήθηκε το 1999 με ποσοστό 11,7% που κατατάσσει την Ελλάδα στις δύο χειρότερες θέσεις στην ΕΕ πριν από την Ισπανία. Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη πιο αρνητική, αν ληφθεί υπόψη ότι στις άλλες χώρες της ΕΕ η ανεργία παρουσιάζει πτωτική πορεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πέραν κάθε προβλέψεως ακόμη και της πλέον αισιόδοξης, αυξήθηκε η ανεργία κατά το παρελθόν έτος. Εφθασε στο πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά επίπεδο του 11,7% από 11,1% το 1998. Στο τέλος του 1999 οι πληττόμενοι από την ανεργία ανήλθαν σε 522.000 άτομα έναντι 494.000 το 1998. Δηλαδή, περισσότερα από μισό εκατομμύριο άτομα ικανά για εργασία δεν βρίσκουν δουλειά στη χώρα μας, αναδεικνύοντας την ανεργία σε μέγα κοινωνικό πρόβλημα".

    [5] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η διαμάχη μέσα στη ΝΔ δεν αποκαλύπτει μόνο μια βαθιά κρίση ταυτότητας, αλλά και διχασμό που προκαλεί η διαπλοκή με συμφέροντα. Αποκαλύπτει ένα χάος, που τροφοδοτεί σενάρια και γεννά πλήθος υποψίες, ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον κόσμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αρχηγός του κόμματος Κ. Καραμανλής επιχείρησε μια ρήξη με τα διαπλεκόμενα, αλά με ένα μάλλον δειλό χτύπημα προς Κόκκαλη, ενώ θα έπρεπε να ενεργήσει με περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα για να φτάσει σε ουσιαστικό ξεκαθάρισμα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση στη ΝΔ καθώς χθες και ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης "έριξε" προειδοποιητική βολή στη Ρηγίλλης για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Ο τελευταίος φέρεται να διαρρέει, εδώ και μέρες, θεωρίες περί "συνωμοσίας Βαρβιτσιώτη κατά Καραμανλή", εδώ και ο πρόεδρος της ΝΔ ανάπτυξε στη Θεσσαλονίκη τη θεωρία περί συνωμοσίας κατά ΝΔ αλλά από εξωθεσμικά κέντρα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "σε τεντωμένο σκοινί και πάλι οι ισορροπίες στη ΝΔ. Η νέα γενιά των βουλευτών της ΝΔ, που στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή, κατήγγειλε χθες εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ. Την ίδια ώρα με μια περίεργη δήλωσή του, που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης τάσσεται υπέρ του αγώνα κατά της διαπλοκής, αποστασιοποιείται όμως από τα διάφορα νοσηρά σενάρια κατά φαντασία συνωμοσιών, που στόχο έχουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρα και στα οποία κινδυνεύει να πέσει θύμα η βάση της ΝΔ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "την ώρα που ορισμένοι πίστευαν ότι οι πληγές στη ΝΔ μπορούν να κλείσουν χωρίς άλλους κλυδωνισμούς, η εσωκομματική αντιπαράθεση πήρε νέα διάσταση απ?όσα είπε χθες με δήλωσή του ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Προκαλώντας έντονο προβληματισμό στη Ρηγίλλης ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης επιτέθηκε ουσιαστικά κατά του κ. Καραμανλή αμφισβητώντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα αίτια της εσωστρέφειας στο κόμμα".

    Το ΚΑΡΦΙ τονίζει ότι "ο Κώστας Καραμανλής μοιάζει με άπειρο πολιτικό πυροσβέστη, καθώς εκεί που νομίζει οτι σβήνει τη μια φωτιά, ανάβουν δέκα τριγύρω του. Ολα τα μέτωπα στη ΝΔ είναι πλέον ανοιχτά και το χειρότερο γι αυτόν είναι οτι η κριτική υπερβαίνει τον "συνήθη ύποπτο" Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος εσχάτως είχε μετατραπεί σε σάκο του μποξ και στρέφεται ευθέως εναντίον του ίδιου του προέδρου της ΝΔ, στον οποίο καταλογίζονται τραγικά λάθη που δεν οδήγησαν απλώς σε ήττα την παράταξη, αλλά διαμορφώνονται κίνδυνοι μεγαλύτερης συρρίκνωσής της".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο κατά της ανεργίας. Μετά τα ανησυχητικά στοιχεία για άνοδό της στο 11,7% το 1999".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εργασιακή 2ετής ειρήνη. Συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εισαγόμενη αισιοδοξία για αναβάθμιση του ΧΑΑ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα γενιά επενδυτών έφερε η άνοιξη στη Σοφοκλέους. Από 1/4 έως 10/5 ανοίχθηκαν 142,985 κωδικοί".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Λοκομοτίβα ανόδου τα τραπεζικά χαρτιά. Το χρήμα "γυρίζει" στη Σοφοκλέους".

    [7] Απασχόληση

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Η κυβέρνηση θα διαθέσει 880 δις. δρχ για τόνωση της απασχόλησης. Πλαίσιο δράσης για τη δημιουργία 75.000 θέσεων εργασίας τη διετία 2000-2001. Αμεση αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ. Κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων εργαζομένων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 May 2000 - 15:40:41 UTC