Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-06-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/06/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ταυτότητες
  • [3] ΟΝΕ
  • [4] Ολυμπιακή
  • [5] Πάγκαλος
  • [6] Νέα Δημοκρατία
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Ελλάδα - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας για τις ταυτότητες, οι αντιδράσεις από τη συνέντευξη του Υπ. Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μετά φόβου Θεού. Σήμερα συνεδριάζει από το πρωί η ιεραρχία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βάλτε φίμωτρο στον Πάγκαλο. Δημοκρατικός "διάλογος" στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κόλαση με Πάγκαλο. Τους...φτύνει και σκουπίζονται.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 12.000 διορισμοί στους Δήμους εκτός ΑΣΕΠ. Αποκάλυψη: που θα γίνουν προσλήψεις με το νέο σύστημα.

    Η ΑΥΓΗ: Πολιτικοί με ράσα. Εμφανίζονται ως σωτήρες του Εθνους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πήραν "φωτιά" τα ακίνητα σ ολόκληρη την Αττική. Ποιές περιοχές θα ενταχθούν στο σχέδιο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επαινοι και συστάσεις, οι δύο όψεις της ΟΝΕ. Πώς έγινε δεκτή η Ελλάδα - Η απόφαση του Eco/Fin.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναψε φωτιές ο Πάγκαλος. Χαμός στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε ο Σημίτης δεν τόλμησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

    ΕΘΝΟΣ: Μόνιμοι 15.000 συμβασιούχοι. Αποκλειστικό: η ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 666 (έξι του μηνός, έκτος μήνας, έξι οι αντιρρησίες). Σατανική σύμπτωση για την απόφαση της Ιεραρχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκαψε τον Σημίτη για το θρήσκευμα. Ο Κ. Μητσοτάκης με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο 29.497 προσλήψεων μέσα στο καλοκαίρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συνέλθετε Αγιοι Πατέρες. Αρθρο- Παρέμβαση της "Ε" για τις ταυτότητες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βαριές ποινές για φακέλωμα. Μόνος στην "Ε": Εκθεση Δαφέρμου στον πρωθυπουργό.

    ΕΣΤΙΑ: Νέα απειλή για την Ολυμπιάδα. Οι ΗΠΑ την συνδέουν με την τρομοκρατία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πανηγυρικό ναι από ΕΕ με "οδηγία" επιτάχυνσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανθελληνικά "παιχνίδια" στα ... κέντρα της Ουάσιγκτον.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέες κλίμακες και αφορολόγητα για τις μεταβιβάσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

    ΝΙΚΗ: Νέα "παγκαλιάδα" πονοκέφαλος για Σημίτη. Για 2004, Ολυμπιακή, Φάλκον και Παπαθεμελή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοκρατικό δικαίωμα του λαού η πληροφόρηση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ληστής ο Λίντς! Μοίραζε εκατομμύρια στους δικούς του. Κατάκλεψε την Ολυμπιακή.

    Η ΧΩΡΑ: Περιφρονεί την Εκκλησία. Ψηλός: μας διασύρει διεθνώς ο πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: από τον Ιούλιο στην ΟΝΕ. Παρά τις αυστηρές συστάσεις του ECOFIN προς την Ελλάδα για πληθωρισμό, ασφαλιστικό κλπ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα πάνω-κάτω στο εργασιακό. Αμοιβές, ωράριο, απασχόληση, ριζικές αλλαγές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η έκρηξη Πάγκαλου τρομάζει τον Σημίτη. Οι αιφνίδιες βολές του υπ. Πολιτισμού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο χείλος του γκρεμού. Τραγική η κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    [2] Ταυτότητες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "αναλογιστείτε, άγιοι πατέρες, επικαλούμενοι και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ποιές είναι οι ευθύνες σας απέναντι στον τόπο, την Ορθοδοξία, τον ελληνικό λαό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του, πριν αποφασίσετε σήμερα. Μετρήστε, άγιοι πατέρες, τις συνέπειες της αδιαλλαξίας και της περιφρόνησης του δημοκρατικού Συντάγματος και των νόμων της Πολιτείας, πριν σηκώσετε τα λάβαρα της αντιπαράθεσης για να κηρύξετε πόλεμο, παραμερίζοντας το θείο λόγο της αγάπης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "με το ένα μάτι στον "ανένδοτο αγώνα" και το άλλο στη διαπραγμάτευση, συνέρχεται σήμερα στη Μονή Πετράκη στην Αθήνα, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου, η οποία συγκαλείται έκτακτα προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης της Εκκλησίας στην κυβερνητική απόφαση περί κατάργησης της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "υπό τη "σκιά" της ρήξης που έχει επέλθει ανάμεσα στην ηγεσία της Ελλαδικής εκκλησίας και στην κυβέρνηση, συνεδριάζουν από το πρωί οι ιεράρχες στη Μονή Πετράκη για να διαμορφώσουν το πλαίσιο της αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αναγραφή του θρησκεύματος, από τις ταυτότητες".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "τη σχέση της με την πολιτεία, την ίδια την κοινωνία αλλά και αξίες αιώνων - σαν τον "άθεο διαφωτισμό" που έριξε στην πυρά ο κ. Χριστόδουλος, μαζί με νόμους και Σύνταγμα - καθορίζει η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, με τυπικό θέμα τις αστυνομικές ταυτότητες. Εχοντας εγκολπωθεί εθνοσωτήριο ρόλο και απαιτώντας να παραμείνει αλώβητος ο κρατικός της ρόλος, η Ιεραρχία επιλέγει επισήμως την εμπλοκή σε μια πολιτική διελκυστίνδα".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι " παράθυρο για συναίνεση και διάλογο αναμένεται να αφήσει και πάλι η Εκκλησία κατά τη σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της, δίνοντας τη δυνατότητα κάμψης της αδιαλλαξίας του πρωθυπουργού. Από τις όποιες αποφάσεις, ωστόσο, θα κριθεί η αξιοπιστία της στο λαό, ακόμη και το ίδιο το κύρος της".

    [3] ΟΝΕ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το ECOFIN συνιστά ανεπιφύλακτα στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ υπογραμμίζοντας την εντυπωσιακή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την εκπλήρωση από τη χώρα μας του συνόλου των (πέντε) κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας πάντως στην επίσημη έκθεσή του συνοδεύει τους επαίνους με αυστηρές συστάσεις για συγκράτηση των μισθών και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "το συμβούλιο ECOFIN μπορεί να ενέκρινε χθες με πανηγυρικό τρόπο το ελληνικό αίτημα για ένταξη της χώρα στην ΟΝΕ, καθιστώντας τυπική διαδικασία την τελική έγκριση από τη σύνοδο κορυφής της Πορτογαλίας στις 19 Ιουνίου, αλλά κρίσιμα διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν ισχυρά, όπως πριν από 3- 4 χρόνια, όταν είθετο επί συστηματικότερης βάσεως η προσπάθεια ένταξης στην ΟΝΕ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "ξάφνιασαν ευχάριστα την ελληνική κοινή γνώμη τα όσα συνέβησαν χθες πριν, κατά τη διάρκεια κει μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, όπου η χώρα μας εξασφάλισε την ένταξή της στον ΟΝΕ ουσιαστικά ένα εξάμηνο πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου του 2001. Και ξάφνιασε ακόμη πιο ευχάριστα το γεγονός ότι όχι μόνο όλα εξελίχθηκαν ομαλά και η ένταξή μας στην ΟΝΕ δεν συνάντησε αντιδράσεις, αλλά αντίθετα με τα θερμότερα λόγια αντιμετωπίστηκε η προοπτική της ελληνικής συμμετοχής στη ζώνη του Ευρώ και με κολακευτικά σχόλια συνοδεύτηκαν οι εκτιμήσεις για την παραπέρα πορεία της ελληνικής οικονομίας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στο προτελευταίο σκαλί πριν από την ένταξή της στην ΟΝΕ. Οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας των "15" υιοθέτησαν την έκθεση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες στο Λουξεμβούργο, δίνοντας το "πράσινο φως" στην ένταξη της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2001. Σε 15 μέρες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Φέιρα στην Πορτογαλία στις 10-20 Ιουνίου, οι αρχηγοί των 15 κρατών θα επικυρώσουν τη θετική απόφαση προσχώρησης".

    [4] Ολυμπιακή

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "μπροστά στο ανοσιούργημα που επιτέλεσε με απόλυτη επιτυχία η ελληνική κυβέρνηση στον εθνικό αερομεταφορέα αναζητούνται σήμερα εξιλαστήρια θύματα. Και ενώ τώρα ανοίγει ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στιγματισμένο και αυτό από αμφισβητούμενες διαδικασίες και καταγγελίες για χορό διαπλεκομένων συμφερόντων, στην κυβέρνηση μερικοί ψάχνουν τα πειστήρια του "εγκλήματος" που επιτελέστηκε σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει "πτήση στο άγνωστο χωρίς τα αναγκαία καύσιμα, ενώ το αεροσκάφος πρέπει απαραιτήτως να προσγειωθεί με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτή είναι η εικόνα του εθνικού μας αερομεταφορέα σήμερα, που φαίνεται οτι έχει αγγίξει το σημείο μηδέν μετά την περιπέτεια των εισαγόμενων μάνατζερ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαζεύουν στο επόμενο δεκαήμερο, κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια πλουσιότεροι, αφήνοντας όμως ακόμη μεγαλύτερες πληγές στην εταιρία".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ασχοληθή η κυβέρνησις με το φλέγον θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αυτό εδήλωσε χθες ο υπουργός Τύπου κ. Δ. Ρέππας, προσθέτοντας οτι μέχρι τότε θα έχουν καταρτισθή οι όροι του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού της εταιρίας σε ιδιώτη επενδυτή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αναμένεται να λάβουν εντός της εβδομάδας, οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών, Γιάννος Παπαντωνίου και Χρήστος Βερελής. Σήμερα τα δύο υπουργεία, αναμένεται να ανακοινώσουν το όνομα του συμβούλου που θα αναλάβει τη διεξαγωγή διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού, για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών του Εθνικού μας Αερομεταφορέα και την παραχώρηση του management της εταιρίας".

    [5] Πάγκαλος

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "ο Πάγκαλος και αν υπουργοποιήθηκε εκ νέου, παραμένει Πάγκαλος και το απέδειξε με τη χθεσινή επίθεσή του κατά δικαίων και αδίκων,η οποία έφερε πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, αλλά λειτούργησε ως ...ασπιρίνη για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είδε τα δικά της προβλήματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα, επισκιαζόμενα από την κατά πάντων επέλαση του μονίμως απρόβλεπτου και εκρηκτικού υπουργού Πολιτισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σεισμό δημιούργησαν για άλλη μια φορά στο κυβερνών κόμμα οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού κ. Θεόδωρου Πάγκαλου. Με αφορμή τις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Παιανία, ο κ. Πάγκαλος μίλησε για ακροδεξιούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας οτι θα ζητήσει να διαγραφούν από το κόμμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "μίνι εσωκομματική κρίση προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού εναντίον των κυβερνητικών βουλευτών που αντιδρούν στο θέμα των ταυτοτήτων και στην Ανέγερση Τζαμιού στην ΑΘήνα...Μιλώντας στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε μισαλλόδοξους, ρατσιστες και ακροδεξιούς τους διαφωνούντες συναδέλφους του βουλευτές και προανήγγειλε ότι θα θέσει θέμα διαγραφής τους από το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "ισχυρός σεισμός της κλίμακας Πάγκαλου" με πολλούς μετασεισμούς, δονούν από χθες τη χώρα, ενώ ιδιαίτερα αισθητοί έγιναν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, την Ολυμπιακή και την Εκκλησία. Ο υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ έβγαλε από τη φαρέτρα του βέλη, στοχεύοντας όλους όσους αντιτίθενται -εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ- στη δημιουργία τεμένους, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και όσους αντιδρούν στη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες".

    [6] Νέα Δημοκρατία

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "τελικά ο Αρης Σπηλιωτόπουλος παραμένει στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο, αλλά θα κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να μη δίνει με τις δηλώσεις του τροφή για αναπαραγωγή των εσωκομματικών προβλημάτων. Ομως και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν θα μιλάει αυτές τις μέρες για "πόλεμο λάσπης". Μια έκφραση η οποία ερμηνεύεται κάθε φορά ως πλήρης στήριξη του εκπροσώπου στις επιθέσεις που δέχεται με αποτέλεσμα το θέμα να συντηρείται στην επικαιρότητα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ το ενδιαφέρον εστιάζεται στα στελέχη που θα πάρουν το λόγο και βέβαια στο τι ακριβώς θα πούν. Ανάλογο ενδιαφέρον, όμως προκαλεί το γεγονός ότι αρκετά στελέχη είναι αποφασισμένα να μην τοποθετηθούν, ωστόσο αυτό θα κριθεί από την πορεία του Συνεδρίου και από τις εισηγήσεις συναδέλφων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "με διαφορετικό τρόπο αντίδρασης στα πρόσφατα γεγονότα στη ΝΔ αναμένεται να εμφανιστούν τα κορυφαία - ιστορικά στελέχη του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο της φιλελεύθερης παράταξης που αρχίζει την Παρασκευή. Αν και τα κυρίαρχα θέματα θα είναι η πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ, η οργανωτική δομή και τα αίτια της εκλογικής ήττας, εν τούτοις είναι πιθανόν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον εκπρόσωπο Τύπου Α. Σπηλιωτόπουλο της ΝΔ και την επίθεση που αυτός δέχθηκε από συγκεκριμένους πομπούς εντός και εκτός Ελλάδος, να ρίξουν τη "σκιά τους" στις συζητήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "εντείνονται οι εσωτερικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία εν όψει του Συνεδρίου. Στελέχη του κόμματος συνθέτουν τους προβληματισμούς για την απαιτούμενη αναδιάρθρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό να προκαλέσουν δημόσιο διάλογο αλλά και να υποδείξουν τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί το κόμμα στη νέα πορεία του εντός του "Μεσαίου Χώρου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "την άμεση αντικατάσταση του Αρη Σπηλιωτόπουλου δείχνει να εξετάζει πλέον σοβαρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Στις σχέσεις των δύο, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Ρηγίλλης επικρατεί μια "ψυχρότητα" ειδικά μετά την "επίμαχη" φωτογράφηση στη "Γυναίκα" για την οποία ο αρχηγός της ΝΔ δεν ήταν ενήμερος και ενοχλήθηκε τα μάλα".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προκαταβολή της ένταξης. Το ECOFIN προτείνει την άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στο EURO-11".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το 55% της ΟΑ ήθελε η British. Γιατί αποσύρθηκαν οι Βρετανοί".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ναι" στην ΟΝΕ και από το ECOFIN".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "100 δις. ο ετήσιος τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Παρέμβαση Σημίτη για την Εμπορική. Υστατη προσπάθεια με credit agricole".

    [8] Ελλάδα - ΟΝΕ

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για την Ελλάδα, την ένταξη της οποίας στην ΟΝΕ αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών της ΕΕ, που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. Χωρίς όρους και συστάσεις, το ECOFIN τόνισε οτι η Ελλάδα πληροί όλα τα κριτήρια για την ένταξή της στο ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2001".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 June 2000 - 16:32:25 UTC