Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/06/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οι αλλαγές στο δημόσιο
  • [3] Ταυτότητες
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] Κυπριακό
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαμάχη Κράτους- Εκκλησίας για τις ταυτότητες, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι αλλαγές στο δημόσιο, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Γηροκομείον "Ο Θάνατος"! Δίωξη κατά παντός υπευθύνου στο ίδρυμα της Ι.Μ. Πειραιά. Αφηναν τους γέροντες να πεθάνουν από πείνα και από δίψα!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απίστευτο! Συνέλαβαν τον έμπορο Προσωπικών Δεδομένων μέσα στο κτίριο του Δαφέρμου!

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κατάθεση τρόμου για την Ελλάδα.

    Συνεχίζουν τις επιθέσεις οι Αμερικανοί. Με νέες βολές και αιχμές για τρομοκρατία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεγάλο φαγοπότι στα έργα της Ολυμπιάδας. Εβερτ: οι καθυστερήσεις ανέβασαν το κόστος μέχρι 380%.

    Η ΑΥΓΗ: Η αριστερά της εποχής μας. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο 3ο συνέδριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 62.000 επικίνδυνα κτίρια. Χωρίς καμία επισκευή. Μόνο 8.000 σεισμοπαθείς έκαναν αίτηση για δάνειο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δημόσιες υπηρεσίες ανοιχτές για το κοινό και το απόγευμα. από τον Σεπτέμβριο-έχει επιτευχθεί ουσιαστική συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συμβιβαστείτε. Οι ταυτότητες να μη διχάσουν το έθνος. Προεδρική προτροπή σε Εκκλησία - κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Δώστε λύση. Παρέμβαση-έκπληξη από τον πρόεδρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καλή νίκη απ΄ τον Καλλίνικο! Πεπεισμένος ο Μητροπολίτης Πειραιώς οτι η Ορθόδοξη πίστη του Λαού μας θα επικρατήσει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καθήλωση μισθών για πέντε χρόνια. Και σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: τα νέα προσόντα για διορισμούς - προαγωγές. Ενιαίος διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για ομοειδείς κλάδους προσωπικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κήρυγμα λογικής προς "Αγίους". Ο πρόεδρος στηλιτεύει και συμβουλεύει.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αλλαγές- σόκ στο Δημόσιο. Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

    ΕΣΤΙΑ: Μπανανία της Ευρώπης. Ετσι κατήντησε η σημερινή Ελλάς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στην ίδια ευρωπαϊκή τροχιά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για τη συμμετοχή μας στη διαμορφούμενη ομοσπονδιακή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλειστά μόνο ...Κυριακή. Εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Νομαρχίες και Δήμοι Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διαβατήριο για το Δημόσιο, ξένες γλώσσες -κομπιούτερ. Τι ορίζει για κάθε κλάδο το νέο προσοντολόγιο.

    ΝΙΚΗ: "Νάνος"....ο Σημίτης. Υβρεις από τον Καλλίνικο παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βαθαίνουν οι ανισότητες στον καπιταλισμό. Ετήσια έκθεση ΟΗΕ για την ανάπτυξη.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Το αίσχος συνεχίζεται. Με νέο "ιατρικό ανακοινωθέν" η Ρηγίλλης..."τελειώνει" τον Πρόεδρο! Κύμα φημών εξαπέλυσε η "αυλή " Καραμανλή.

    Η ΧΩΡΑ: Πύρ Καλλίνικου κατά Σημίτη. Ενώ ο Χριστόδουλος μιλάει τηλεφωνικώς με Ευθυμίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προσόντα για το Δημόσιο. Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για όλους τους κλάδους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μόνο το πρώτο βήμα". Πάνος Δελούκας: ένας κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας στη χαρτογράφηση του γονιδιώματος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ενα βήμα μπρος, δύο πίσω για τις αποκρατικοποιήσεις. Επιβράδυνση μετοχοποιήσεων των ΔΕΚΟ προανήγγειλε χθες ο Κ. Σημίτης.

    [2] Οι αλλαγές στο δημόσιο

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ομιλούν μόνο την ελληνική και δεν θα γνωρίζουν πως να χειριστούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα μειώνονται όλο και περισσότερο, χρόνο με τον χρόνο. Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για το νέο προσοντολόγιο το οποίο παραδόθηκε χθες στην ΑΔΕΔΥ από το υπουργείο Εσωτερικών "φωτογραφίζει" τα δύο παραπάνω προσόντα ως προϋποθέσεις για την κατάληψη, στο εξής, θέσεων στο Δημόσιο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "σχέδιο που προβλέπει ριζικές αλλαγές στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου παρέδωσε χθες στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Τζαννής. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σαρωτική συγχώνευση των κλάδων ειδικοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και αλλαγές στα κριτήρια πρόσληψης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "αλλάζει το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπονται νέα αυξημένα τυπικά προσόντα για πρόσληψη και εξέλιξη. Το δίπλωμα των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρίζεται για διορισμό στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ εισάγεται διαδικασία αξιολόγησης της γνώσης ξένης γλώσσας και ηλεκτρονικού υπολογιστή, με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε χθες στην ΑΔΕΔΥ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "για την ερχόμενη εβδομάδα παραπέμφθηκαν οι κυβερνητικές απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα των οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για το μέτρο της απογευματινής λειτουργίας ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών. Στο μεταξύ το υπουργείο κατέθεσε χτές το ΠΔ για το νέο προσοντολόγιο - που καθυστερεί εδώ και χρόνια- προκειμένου να διατυπώσει γνώμη η ΑΔΕΔΥ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των βασικών διατάξεων του προσοντολογίου είναι η διεύρυνση των πτυχίων που γίνονται δεκτά για προσλήψεις στο δημόσιο, με την ένταξη των πτυχίων των νέων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών σχολών και τμημάτων, που έχουν συσταθεί, και κυρίως των πτυχίων των ΙΕΚ".

    [3] Ταυτότητες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "βαθαίνει επικίνδυνα μέρα με τη μέρα το ρήγμα στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στην τακτική της αδιαλλαξίας και περιφρόνησης της Ιεραρχίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "την ανάγκη να δοθεί, επιτέλους, λύση στο θέμα των ταυτοτήτων, να τερματιστεί η αντιπαράθεση της Πολιτείας με την Εκκλησία και να εγκαινιαστεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με μια παρέμβαση - έκπληξη, κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία, ο Κωστής Στεφανόπουλος τόνισε οτι ο λαός δεν μπορεί να διχάζεται για ένα πρόβλημα που δεν είναι σοβαρό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "πήρε θέση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλος στο πρόβλημα που δημιούργησε για τις αστυνομικές ταυτότητες η Εκκλησία, οτι "δεν ωφελεί την πατρίδα μας αυτή η διαμάχη". Και πρέπει με προσέγγιση "των δύο πλευρών να βρεθεί μια λύση και να πάψει να ταλαιπωρεί τον τόπο αυτό το πρόβλημα, το οποίο δεν θεωρώ σοβαρό". Αυτό το μη σοβαρό πρόβλημα το δημιούργησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μαζί με τους αδιάλλακτους ιεράρχες σταυροφόρους. Και η ίδια η Εκκλησία δεν το θεωρεί σοβαρό, αλλά το χρησιμοποίησε και το υπερκεμεταλλεύτηκε, το διόγκωσε για να κατασκευάσει τις "δυνάμεις του κακού", στις οποίες αντιπαρατάσσεται αυτή, για να διαφυλάξει την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του Ελληνισμού".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ήταν χθες οι βασικοί πρωταγωνιστές στο σίριαλ της αντιπαράθεσης κράτους - εκκλησίας ενώ η αυριανή ημέρα ίσως να αποτελέσει τελικά το σημείο κλειδί για να βρεθεί η χρυσή τομή και να εκτονωθεί η κρίση, εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει να πάει στο Ηρώδειο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "σε ουσιαστική παρέμβαση στην κατεύθυνση της εκτονώσεως της κρίσεως μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και της αποτροπής του διχασμού που απειλεί την ελληνική κοινωνία, προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος με έμμεσο τρόπο συνέστησε στην Ιεραρχία να μην επιμείνει στο θέμα των ταυτοτήτων, και αντιστοίχως στην κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι δεν θα προβεί στη λήψη άλλων συναφών μέτρων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "στασιμότητα και εκνευρισμός εκατέρωθεν επικρατεί στις σχέσεις Εκκλησίας - κυβέρνησης, καθώς, παρά τις ευχές για διάλογο καμία πλευρά δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συναντήσει την άλλη. χθες ένα νέο επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο, προστέθηκε στη σειρά των αντεγκλήσεων, αν και η κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι δεν την αφορούν οι οξύτατες βολές του ιεράρχη".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "για υπονόμευση της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, κατηγόρησε χθες τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, περνώντας έτσι στην αντεπίθεση με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για απώλειες 18,2 τρις δρχ στη Σοφοκλέους. Στο μεταξύ, νέα πτώση εμφάνισε χθες η Σοφοκλέους με έντονες διακυμάνσεις στο ταμπλό του ΧΑΑ, κάτι το οποίο ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε απόλυτα φυσιολογικό στο πλαίσιο όπως υποστήριξε της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "εγκλωβισμένη στην αβεβαιότητα και δέσμια του υποτονικού επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διέγραψε, και χθες, καθοδική πορεία. αν και προς το τέλος της συνεδρίασης φάνηκε να υπάρχει μια αξιόλογη κινητικότητα σε ορισμένα ισχυρά, τραπεζικά "μπλού τσίπς", καθώς επίσης και στον ΟΤΕ, είναι δύσκολο να θεωρηθεί ως γενικότερη τάση αφύπνισης της αγοράς".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "από στραπάτσο σε στραπάτσο οδηγείται καθημερινά το χρηματιστήριο αφού η ανυποληψία και τα παιχνίδια που παίζουν οι επαγγελματίες αεριτζήδες έχουν οδηγήσει την αγορά σε βαθύ τέλμα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "νέα διολίσθηση, αλλά με πιο συγκρατημένους ρυθμούς κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η συνεδρίασις εχαρακτηρίσθη από τον χαμηλό όγκο των συναλλαγών, η καθαρή αξία των οποίων διεμορφώθη κάτω από τα 100 δις δρχ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πολύ κρίσιμη είναι η σημερινή -τελευταία του μήνα- συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, ύστερα από την "παρατεταμένη βουτιά" που πραγματοποιούν οι τιμές των μετοχών τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οντας πλέον ελάχιστα ψηλότερα από το "ψυχολογικό όριο" των 4.000 μονάδων, τις επόμενες ημέρες κρίνεται όχι μόνο η περαιτέρω πορεία της χρηματαγοράς αλλά και αυτή καθ΄ εαυτή η αξιοπιστία της που έχει τρωθεί λόγω της αδυναμίας της να "ορθοποδήσει" και να πλησιάσει ανώτερα επίπεδα".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με αποκλειστικό αντικείμενο το σύνολο των θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσει η Αθήνα έναντι των προωθούμενων θεσμικών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής και έναντι των αμιγώς εθνικών θεμάτων - ελληνοτουρκικά , Κυπριακό, Σκοπιανό, διεθνής εικόνα της χώρας μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε με αφορμή την τρομοκρατία".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "τα μεγάλα προβλήματα που, παρά την ένταξή της στην ΟΝΕ, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στην εξωτερική της πολιτική η χώρα, θα συζητηθούν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια να επανατοποθετηθούν στόχοι και να "νομιμοποιηθούν" οι επιλογές στις οποίες ήδη έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών σε ο,τι αφορά στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "στη σκιά όσων εκτυλίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης με φόντο ή πρόσχημα το αύριό της, πραγματοποιείται σήμερα η σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με ζητούμενο το ρόλο της χώρας στη μετά - ΟΝΕ εποχή, αλλά και τη διαπραγματευτική της τακτική σε σχέση με την πολιτική συμμαχιών που πρέπει ν΄ ακολουθηθεί εν σχέσει με το ευρωπαϊκό "αγκάθι" της ομοσπονδοποίησης. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να διαβουλεύεται με την Αγκυρα εφόσον αυτή θέτει με τις επιλογές της εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή της πορεία εμμένοντας στην τακτική των φιλόδοξων σχεδίων της είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο".

    [6] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "ανησυχητικές εκτιμήσεις επικρατούν στην Αθήνα και την Λευκωσία για το ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Γαλλία, η οποία αναλαμβάνει επισήμως από αύριο την προεδρία της ΕΕ, να προβάλει νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου, όπως έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα σχετικά συμπεράσματα της Συνόδου κορυφής του Ελσίνκι".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "απαισιόδοξη εμφανίστηκε η Αθήνα χθες, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η Λευκωσία παραμένει και αυτή συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των συνομιλιών στη Γενεύη, μιας και μόλις χθες αποφάσισε ο Ραούφ Ντενκτάς να δεσμευτεί οτι θα παρευρεθεί για να πάρει μέρος στο γ' γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση εισέρχεται από αυτή την εβδομάδα το κυπριακό, εν όψει της έναρξης των συνομιλιών των δύο πλευρών. Κυβερνητικοί παράγοντες στη Λευκωσία επισημαίνουν την ιδιαίτερη σημασία της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή ηγεσία σχετικά με τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "απογοητευμένη και κυρίως απαισιόδοξη εμφανίζεται η κυβέρνηση λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έναρξη του γ' γύρου των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς. Οι κινήσεις καλής θέλησης της Αθήνας και τα δώρα που απλόχερα μοίρασε η κυβέρνηση Σημίτη μέσα από τη διαδικασία της πολιτικής προσέγγισης με την Τουρκία έχουν πέσει στο κενό, καθώς η Αγκυρα ενθαρρύνει το Ραούφ Ντενκτάς να διατηρήσει την αδιάλλακτη στάση του και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιδίδεται σε σειρά προκλήσεων, διαβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι θα επιδιώξει τη νομιμοποίηση της εισβολής και της κατοχής του βορείου τμήματος του νησιού".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φτώχεια" στη Σοφοκλέους. Οι ξένοι καθοριστικός παράγοντας για την ανάκαμψη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα 25η μεταξύ 174 χωρών. Εκθεση ΟΗΕ για την Ανάπτυξη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απάντηση τώρα στις αναλύσεις ξένων οίκων. ΥΠΕΘΟ: συνιστά στις τράπεζες δημιουργία τμημάτων αναλύσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συνοπτικές διαδικασίες στο ΧΑΑ για 3 μεγάλους. Ενώ η αγορά περιμένει έξωθεν βοήθεια".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Διευθυντήριο διαπλοκής. Χρηματιστές-Θεσμικοί-επιχειρηματίες".

    [8] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Το βλέμμα της προς στο εξωτερικό, σε σχέση με το κυρίως ζητούμενο του τελευταίου διαστήματος, τη ρευστότητα δηλαδή που θα τονώσει την αγορά, στράφει σταδιακά η χρηματιστηριακή αγορά, ευελπιστώντας στην εμπέδωση, της προς το παρόν εύθραυστης ισορροπίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 June 2000 - 17:17:25 UTC