Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ταυτότητες
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Καύσωνας
  • [6] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Δημόσιες δαπάνες

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο καύσωνας, η διαμάχη Κράτους-Εκκλησίας για τις ταυτότητες, το Κυπριακό, η πορεία του Χρηματιστηρίου και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιος μας καταράστηκε! Αλλες 7 ημέρες στο ...καζάνι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 8.500 νεκροί από τη ρύπανση το χρόνο! Ερευνα-Σόκ της "Γκρίνπις" για την Ελλάδα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μπλοκ Αουτ η Βάσω. Ηλεκτροπληξία από Ιεράρχες και πυλώνες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ελιωσε" ακόμη και η ΔΕΗ. Στο θανάσιμο εναγκαλισμό καύσωνα και νέφους όλη η Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: 8.500 νεκροί ετησίως από τη ρύπανση. Συγκλονιστικά στοιχεία από έκθεση της GREENPEACE.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσάκισε τους εκβιαστές ο Παπουτσής. Οριστικό τέλος στο μονοπώλιο της Minoan Flying Dolphins.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μεταρρύθμιση στην Υγεία- ποιες θα είναι οι αλλαγές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συναγερμός για καύσωνα - νέφος. Πήραν φωτιά τα θερμόμετρα σε όλη την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Κοκτέιλ θανάτου.Ζέστη-νέφος-φωτιές. ΕΜΥ: Καυτή και η επόμενη εβδομάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εδωσαν...ότι προαιρούνταν κατά της Εκκλησίας. Η βουλή χθες απέρριψε την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσκεπάζουν τον Γιωργάκη. Ερώτηση φωτιά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικό και Στ. Παπαθεμελή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διακοπές με δόσεις και επιτόκιο 12%. Τα δικαιολογητικά και τι να προσέξουν οι καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τριπλό "ΟΧΙ" σε Ν.Δ.-Χριστόδουλο. Βουλή: Εκλεισαν το θέμα των ταυτοτήτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: ΛαοσύΝΔαξη στη βουλή. Στη γραμμή Χριστόδουλου ο Καραμανλής κατά τη χθεσινή συζήτηση για τις ταυτότητες.

    ΕΣΤΙΑ: Τηλεοπτική θερμοπληξία! Για να προφυλαχθήτε δοκιμάστε ένα πείραμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι. Στον πακτωλό των "απελευθερωμένων" τηλεπικοινωνιών και των έργων του τρίτου πακέτου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε επιφυλακή οι συνδικαλιστές ΟΤΕ και Ο.Α.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεύτερο κύμα ζέστης από Σαχάρα έρχεται τη Δευτέρα.

    ΝΙΚΗ: "Ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα;" Επίθεση της Βάσως Παπανδρέου κατά Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στη βουλή η "σικέ" διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: ΔΕΗ του Κυρίου θώμεν! Φόβος Μπλοκ άουτ.

    Η ΧΩΡΑ: Θάλαμος αερίων. Η πρωτεύουσα "πνίγηκε" στους 45ο και στον καπνό από τη φωτιά στο jumpo.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο βρόμικος "πόλεμος" Εντονες αντεγκλήσεις και απειλές μεταξύ των Δήμων για το ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέφος-φονιάς; Θεσσαλονίκη:136 νεκροί το '97.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρωτοφανής καύσωνας καίει την Ανατολική Μεσόγειο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καμίνι που έβραζε η Θεσσαλονίκη.

    [2] Ταυτότητες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "η πλειοψηφία της βουλής (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ), απέρριψε χθες την πρόταση νόμου της Ν.Δ και της Ιεραρχίας υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η Ν.Δ συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις του κ.Χριστόδουλου, να μην προτείνει ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης της, προκειμένου να μην καταδειχθεί ότι μόνη αυτή ταυτίζεται με την άποψη της Ιεραρχίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "επεισοδιακή, με εκρήξεις νεύρων, με διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών πλην χωρίς επί της ουσίας θετικό, για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος, αποτέλεσμα, ήταν χθες η συζήτηση που προκάλεσε στο κοινοβούλιο η ΝΔ. Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πέρασε, και τούτο με ευθύνη κυρίως της Ρηγίλλης όσο και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των θέσεων της Εκκλησίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "το δριμύ κατηγορώ του Κώστα Καραμανλή κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, αλλά και η διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη θέση του κόμματός τους στο θέμα των ταυτοτήτων, σημάδεψε χθες στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ για προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων, στο ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, μεταφέρθηκαν χθες στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή. Σε μια συζήτηση που "ξέφυγε" από το θέμα των ταυτοτήτων αυτό καθ' εαυτό για να περιλάβει και διαχρονικά ζητήματα, όπως οι σχέσεις Χριστιανισμού και Ελληνισμού".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "νέο σκηνικό αποπροσανατολισμού του λαού επιχείρησαν να στήσουν χτες στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή τη συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ που προβλέπει την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, όπως ζητάει η ηγεσία της Εκκλησίας. Από τη μια μεριά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω της Β. Παπανδρέου, κατηγορούσε τη ΝΔ για "υπονόμευση της δημοκρατίας" και από την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής χρέωνε στο ΠΑΣΟΚ "καθεστωτική αλαζονεία" χωρίς κανένας τους να θέσει το ουσιαστικό ζήτημα του χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "στο κενό έπεσε η προσπάθεια της ΝΔ να δώσει συνέχεια στο θέμα των ταυτοτήτων, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην Ιεραρχία, που με την αδιαλλαξία της οδηγείται σε αδιέξοδο. Χθες η Βουλή απέρριψε την πρόταση νόμου της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Στην πολύωρη συνεδρίαση παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υποστήριξε οτι ο αρχιεπίσκοπος επιδιώκει να μετατρέψει την Εκκλησία της Ελλάδος σε Πατριαρχείο, ταυτοχρόνως όμως προσφέρθηκε σε μεσολαβητικό ρόλο".

    [3] Χρηματιστήριο

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "με τους επενδυτές επιφυλακτικούς και την αξία των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία δείχνει και πάλι να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο. Οι ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 3.968,83 μονάδες, με απώλειες 1,42%. Χρηματιστές εκτιμούν πως ζήτηση από εγχώριους επενδυτές θα υπάρξει οταν η αγορά θα αποκτήσει μια σαφή ανοδική τάση, ενώ οι ξένοι απέχουν".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ "το τίμημα της μετάβασης στις ώριμες αγορές πληρώνει η Σοφοκλέους, καθώς ρευστοποιούν τις τελευταίες θέσεις τους τα θεσμικά χαρτοφυλάκια αναδυόμενων αγορών. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης, όπου για άλλη μια φορά η αγορά, ελλείψει ρευστότητας, φάνηκε ευάλωτη στις πιέσεις από τις πωλήσεις ξένων οίκων, που εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο. Αποτέλεσμα ήταν να επανέλθει ο Δείκτης κάτω από τις 4.000 μονάδες, απογοητεύοντας όσους περίμεναν ανάκαμψη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται πλέον το ελληνικό Χρηματιστήριο μετά τις συνεχείς πτώσεις που σημειώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι χρηματιστηριακές εταιρίες έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών γιατί οι πελάτες τους δεν μπορούν να καλύψουν την αξία των μετοχών που αγόρασαν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά χθες στην αγορά η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, καταγράφοντας διακυμάνσεις γύρω από τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος. Το αγοραστικό ενδιαφέρον χθες ήταν έντονο για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και κατά την έναρξη των συναλλαγών η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τραπεζικούς τίτλους οδήγησε στην βελτίωση των τιμών, ωστόσο από το μέσον της συνεδρίασης και μετά οι πιέσεις σε τίτλους μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης εντάθηκαν, με αποτέλεσμα η αγορά να πιεστεί χαμηλότερα".

    [4] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ``ενώ στην Γενεύη συνεχίζονται οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες χωρίς διαφαινόμενο σκοπό και σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, την απάντηση στο ερώτημα τού τι θα προκύψη από τον νέο γύρο των συνομιλιών έδωσε απροσδόκητα στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! ``Το ελάχιστο που μπορούμε να πετύχουμε``, είπε ο κ. Δ. Ρέππας, ``είναι, για μία ακόμη φορά, να φανεί διεθνώς ότι η Τουρκία και ο Ντενκτάς δεν είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ``.

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ ``ψύχραιμους τόνους φαίνεται να κρατά η Αθήνα απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο, που ρίχνει βαριά τη σκιά της στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας δήλωσε χθες, με αφορμή και τις αιτιάσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου, πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καμία ``πολιτική διαπραγμάτευση`` με την Τουρκία, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουμε σε ``ψυχρές σχέσεις``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ``αν εξαιρέσει κανείς την τουρκική και την τουρκοκυπριακή σημαία που τα τελευταία εικοσιτετράωρα περήφανα κυματίζουν δίπλα από το παρατηρητήριο που έχουν στήσει οι δυνάμεις Κατοχής στα Στροβίλια της Κύπρου, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που ζουν οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής, τίποτα, μα τίποτα άλλο δεν θυμίζει την έκταση, αλλά και τη σοβαρότητα όσων εκτυλίσσονται στο νησί...``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΎΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι ``συνεχίστηκαν και χθες, με χωριστές συναντήσεις του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι συνομιλίες για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις σε οποιαδήποτε πτυχή του προβλήματος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, στις οποίες θα συζητούνται τα τέσσερα κύρια θέματα που καθόρισαν τα Η.Ε., δηλαδή το συνταγματικό, το εδαφικό, το προσφυγικό και το θέμα των περιουσιών``.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ υπογραμμίζει ότι ``το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου υποδύεται ανεπιτυχώς ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, έπειτα από την προκλητική παραβίαση του status quo στην Κύπρο εκ μέρους των κατοχικών δυνάμεων. Στη Λευκωσία επικρατεί ανήσυχη ηρεμία, η Αθήνα παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις, δίνοντας τις δικές της ερμηνείες για τις τουρκικές κινήσεις, ενώ στη Γενεύη συνεχίζονται οι έμμεσες συνομιλίες...``.

    [5] Καύσωνας

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ``αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης, άπνοιας και νέφους δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας στην πρωτεύουσα, που πλήττεται, όπως όλη η Ελλάδα, από πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Δύο ακόμη νεκροί, θύματα της φονικής αφρικανικής ζέστης, θέτουν σε συναγερμό την κρατική μηχανή, ενώ ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στους 45 βαθμούς Κελσίου``.

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι ``το διάλειμμα δροσιάς θα κρατήσει λίγο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τη Δευτέρα αναμένεται το νέο κύμα καύσωνα. Οι θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς θα επιστρέψουν, κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη. Η νέα επέλαση της ζέστης έχει την αιτία της και πάλι στην έρημο Σαχάρα, αφού θερμές αέριες μάζες θα μεταφερθούν από αυτή την περιοχή πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και πάλι η θερμοκρασία``.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ``δεν έφτανε ο καύσωνα, προστέθηκε το νέφος, ήλθαν και οι φωτιές. Ο συνδυασμός και των τριών έκανε χθες αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα, ενώ δημιούργησε εφιαλτικές καταστάσεις σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Δύσκολη και ιδιαίτερα θερμή θα είναι όμως και η επόμενη εβδομάδα. Η ΕΜΥ προβλέπει και πάλι υψηλές θερμοκρασίες, μετά από μια μικρή ανάσα``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ``ο καύσων συνεχίζεται, η αγωνία επιτείνεται... Αν και η αναμενόμενη για σήμερα πτώση της θερμοκρασίας στους 38 βαθμούς δίνει μια ανάσα μετά το χθεσινό σοκ των 45-46 βαθμών τα νέα από την ΕΜΥ δεν είναι ενθαρρυντικά: ακόμη μια εβδομάδα ο υδράργυρος θα ``γράφει`` σαραντάρια (και άνω). Αναπόφευκτο είναι η αφόρητη ζέστη να ευνοεί την κινδυνολογία - ήδη επτά θάνατοι αποδίδονται και στην ατμοσφαιρική ασφυξία (μετ` αμφιβολιών)``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``μεγάλες θερμοκρασίες επικράτησαν χθες σε όλη τη χώρα. Ειδικά το Λεκανοπέδιο της Αττικής είχε μετατραπεί σε καμίνι. Ο καύσωνας ``χτύπησε`` και τα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο αποπνικτική με τους καπνούς και τις μυρωδιές από τη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο παιδικών παιχνιδιών στη δυτική Αθήνα``.

    [6] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ανατρέπονται οι βαθμολογίες ανυπολόγιστου αριθμού μαθητών, καθώς μόλις προχθές τα Λύκεια ενημερώθηκαν ότι υπάρχει λάθος (!) στο πρόγραμμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών με το οποίο γίνεται η επεξεργασία των αποτελεσμάτων για την Γ` Λυκείου. Στο μεταξύ, καθώς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή στα Λύκεια όλης της χώρας η έκδοση των αποτελεσμάτων για να αρχίσει η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων με τις προτιμήσεις των μαθητών, διαπιστώνεται ότι η ``λαιμητόμος`` του νέου συστήματος έχει εγκατασαθεί οριστικά στη Β` Λυκείου, όπου, όπως πέρσι, έτσι και φέτος λειτούργησε αποτελεσματικά``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ``μαζικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών στις πανελλαδικές εξετάσεις καταθέτουν σύλλογοι γονέων μαθητών της Βέροιας, πόλη στην οποία σημειώθηκε παταγώδης αποτυχία στα φιλολογικά μαθήματα, με αποκορύφωμα το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, όπου το 80% έως και 95% (!) των εξετασθέντων έπεσε κάτω από τη βάση!

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ολυμπιακή Αεροπορία:Σε κατάσταση απελπισίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αδειες για νέους ΟΤΕ. Τομή στις τηλεπικοινωνίες. Ιδιώτες και ΔΕΚΟ στη σταθερή τηλεφωνία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απειλή για τα κοινωνικά μέτρα ο τζίρος του ΧΑΑ. Αναζητούνται τρόποι αναπλήρωσης των προϋπολογισθέντων εσόδων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεφεύγουν επικίνδυνα οι δημόσιες δαπάνες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Δεύτερο έμφραγμα. Θεσμικοί συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις".

    [8] Δημόσιες δαπάνες

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Εκτός ελέγχου ήταν η πορεία των δημοσίων δαπανών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζει η εφημερίδα, γεγονός που επιβεβαιώνει τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας της δημοσιονομικής πολιτικής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 July 2000 - 14:11:13 UTC