Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πτώση Κονκόρντ
  • [3] Συνέντευξη Σάμαρανκ
  • [4] Αστυνομία -αναδιάρθρωση
  • [5] Απασχόληση
  • [6] Μάρμαρα Παρθενώνα
  • [7] Ταυτότητες
  • [8] Δημόσια Διοίκηση
  • [9] Ανεργία
  • [10] ΕΣΥ
  • [11] Παιδεία
  • [12] Ελληνοτουρκικά
  • [13] Κύπρος - Κατεχόμενα
  • [14] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία - ΗΠΑ
  • [15] Ολυμπιάδα
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πτώση του Κονκόρντ στη Γαλλία, ο προϋπολογισμός για την Ολυμπιάδα 2004 ,η αναδιάρθρωση της δομής της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική και η υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας ΔΕΚΑ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ολυμπιάδα με ...καπέλο. Διυπουργική: στα 1,8 τρις ανέβηκε το κόστος των αγώνων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τραγωδία με το καμάρι της Ευρώπης. 114 οι νεκροί. Γλίτωσε από θαύμα μεγάλο ξενοδοχείο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ακουμπάει τη 17Ν και η Βάσω. Αποκαλυπτική συνέντευξη στο CNN.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Υγεία μόνο για...έχοντες. Καταργείται ως αποτυχημένο το ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΕΣΥ.

    Η ΑΥΓΗ: Πρωτιά στην ανεργία! Ενώ στην Ευρώπη μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επικίνδυνη υπονόμευση του Χρηματιστηρίου. Η σκανδαλολογία Καραμανλή ισοπεδώνει τη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κομματικές σκιαμαχίες με λαβωμένες μετοχές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το ριφιφί των 18 τρις στη Σοφοκλέους. Σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας ζητάει η ΝΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Η ΕΛ.ΑΣ. του 2004. Αναδιαρθρώνεται με ορίζοντα την Ολυμπιάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επιβεβαίωση του Ηλία Τσιάπα! Σεισμός 5R χθες στις 10.33μμ στην Καλαμάτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργανωμένο το έγκλημα στο Χρηματιστήριο. Μετά τις αποκαλύψεις Εβερτ νέα συγκλονιστικά στοιχεία από τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ταυτότητες:Διαγραφή Ορθοδοξίας με εντολή των ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γεράκι θανάτου. Σοκ από την τραγωδία του "άτρωτου" Κονκόρντ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Παρίσι - Θάνατος. Κονκόρντ πέφτει σε ξενοδοχείο 2 λεπτά μετά την απογείωση.

    ΕΣΤΙΑ: Ο αριθμός της ταυτότητος. Το πιο "ευαίσθητο" προσωπικό δεδομένο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με τραγικό φινάλε πέφτει η αυλαία για το Κονκόρντ. 113 νεκροί σε πτήση θανάτου και συντριβή μέσα στο Παρίσι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 7 αλλαγές στην υγεία μας. Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης το θέμα της Υγείας.

    ΤΑ ΝΕΑ: 113 γιατί στην προαναγγελθείσα πτώση. Μετά τις ρωγμές και συντριβή Κονκόρντ.

    ΝΙΚΗ: Τραγική επιβεβαίωση. Μια μέρα μετά την προειδοποίηση για βλάβη στα φτερά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φουντώνει η Ανεργία με την "απελευθέρωση". Αποκαλυπτικά στοιχεία της Γιουροστάτ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ο Ευθυμίου για τους μαθητές: "Οσοι έμειναν!..". Τι λεει για την έρευνα της ΟΛΜΕ, για τους συνδικαλιστές, για το μέλλον του Λυκείου.

    Η ΧΩΡΑ: Σκότωσαν τον Θέμη Καλαποθάρκο. "Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου" στον υπόκοσμο της Αθήνας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οριστικά νερό το 2002. ΕΥΑΘ-ΔΕΚΕ: 150.000 κυβικά από τον Αλιάκμονα θα ξεδιψάσουν τη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η πτώση του αετού. ΚΟΝΚΟΡΝΤ: Πρώτο ατύχημα στα αεροπορικά χρονικά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραιτήσεις για το ΧΑΑ αξιώνει ο Καραμανλής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η πτώση του Κονκόρντ πτώση και του γαλλικού γοήτρου.

    [2] Πτώση Κονκόρντ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο μύθος για την ασφάλεια που παρέχει το υπερηχητικό Concorde σε όσους το επιλέγουν για τα υπερατλαντικά ταξίδια τους κλονίστηκε με δραματικό τρόπο χθες, μια μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη ενός προβλήματος με ρωγμές που εντοπίστηκαν στα φτερά του. Ενα από τα 13 εν ενεργεία αεροσκάφη αυτού του τύπου, το οποίο ανήκε στη γαλλική εταιρία Air France και είχε ναυλωθεί από γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο για την πραγματοποίηση της πτήσης τσάρτερ AF4590, συνετρίβη χθες το απόγευμα έξω από το Παρίσι".

    [3] Συνέντευξη Σάμαρανκ

    "Την ικανοποίησή του για την πρόοδο της πορείας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εκφράζει με δηλώσεις του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο κ. Σάμαρανκ υπογραμμίζει ότι οι ενδείξεις τώρα είναι θετικές συγκριτικά πάντα με το διάστημα που προηγήθηκε. Επισημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και κάθε μέρα η Αθήνα θα περνά και ένα καινούργιο τεστ μέχρι να πέσει η αυλαία των αγώνων. Τονίζει δε ότι το νέο σχήμα του "Αθήνα 2004" με επικεφαλής τη Γιάννα Αγγελοπούλου έχει συναίσθηση των δυσκολιών και σημειώνει ότι προσωπικά γι αυτόν αποτελεί εγγύηση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει με πάθος την προσπάθεια για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

    [4] Αστυνομία -αναδιάρθρωση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "νέα Αστυνομία, με "καθαρούς ρόλους" και επιστημονική υποστήριξη, εναρμονισμένη στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά και με επίκεντρο τις αυξημένες υποχρεώσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , εξήγγειλε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "στην μερική επιστροφή του συστήματος των κατά τόπους Αστυνομικών τμημάτων αποφάσισε χθες να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας τάξεως, χωρίς να ομολογήσει ως όφειλε την αποτυχία λειτουργίας των πολυδιαφημισμένων πολυδύναμων Αστυνομικών τμημάτων που έθεσε σε λειτουργία πριν λίγα χρόνια η ίδια κυβέρνηση".

    [5] Απασχόληση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "όλα τα φλέγοντα ζητήματα για τους εργαζόμενους αναφορικά με τις ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και τα κίνητρα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα τονώσουν την απασχόληση, πρόκειται να τεθούν προς συζήτηση και διαπραγμάτευση περί τα τέλη Αυγούστου, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο για την αγορά εργασίας."

    [6] Μάρμαρα Παρθενώνα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της αγγλικής βουλής, η οποία ερεύνησε τα θέματα της επιστροφής ξένων αρχαιολογικών θησαυρών που βρίσκονται στη Βρετανία και το γενικότερο παράνομο εμπόριο έργων τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ωστόσο, στα συμπεράσματα της επιτροπής αποφεύγονται σαφείς τοποθετήσεις ή προτάσεις και το θέμα καλύπτεται μόνο συνοπτικά, σε μια γενική αναφορά."

    [7] Ταυτότητες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ο Κώστας Σημίτης γνώριζε την απαίτηση του Εβραϊκού Συμβουλίου της Αμερικής να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ελληνικές ταυτότητες. Οι εκπρόσωποι του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό προσωπικά να προχωρήσει σε μια τέτοια αλλαγή, όπως φαίνεται από τα επίσημα έγγραφα τόσο του Αμερικανοεβραϊκου Συμβουλίου, αλλά και της αμερικανικής Γερουσίας. Ο Κ. Σημίτης είχε απαντήσει λακωνικά "θα δω το θέμα", χωρίς να δώσει κάποια υπόσχεση, αλλά και χωρίς να αποκλείσει μια τέτοια αλλαγή".

    [8] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "τις προϋποθέσεις για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης συνολικά και της δράσης των εργαζομένων σε αυτήν, ώστε να προωθούνται ευκολότερα οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και στόχοι, εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής".

    [9] Ανεργία

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "έχουμε το θλιβερό προνόμιο τα τελευταία χρόνια να είμαστε οι πρωταθλητές στην ανεργία. Και οι 13 ελληνικές περιφέρειες να είναι αυτές που εμφανίζουν, μεταξύ των 205 ευρωπαϊκών περιφερειών, τη μεγαλύτερη συγκριτικά αύξηση της ανεργίας. Κατά τα λοιπά, όταν αναζητούμε τι έχουν, επιτέλους, αποδώσει οι πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, τι ακριβώς απέδωσαν τα 2 τρις. που ξοδεύτηκαν (;) από το Β' Κ.Π. Στήριξης, για να υπολογιστεί τι και αν θα αποδώσουν τα νέα προτεινόμενα μέτρα, εισπράττουμε τους χαρακτηρισμούς στην καλύτερη περίπτωση, της μεμψιμοιρίας και της στείρας κριτικής."

    [10] ΕΣΥ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "επτά βασικούς άξονες περιλαμβάνουν οι αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που παρουσίασε το πρωί ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή, καλύπτει όλο το φάσμα υγείας και πρόνοιας και αναπτύσσεται συνολικά σε 200 μέτρα, τα οποία, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ο διάλογος αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 20 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα".

    [11] Παιδεία

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υπογραμμίζει ότι "τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συζητούν σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ενώ η κυβέρνηση απορρίπτει το ενδεχόμενο επανεξέτασης των "κομμένων" της Β' Λυκείου".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η αποτυχία της εκπαιδευτικής μεταρρυθμίσεως δεν έγκειται τόσο στο γεγονός ότι κατά τις εφετινές εξετάσεις της Β' Λυκείου απερρίφθη ποσοστό 18,3% των εξετασθέντων. Οι εξετάσεις άλλωστε, γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν: για να ξεχωρίζουν οι ικανοί από τους ανικάνους και οι επιμελείς από τους αμελείς. το κυριώτερο πρόβλημα έγκειται στο ότι τα παιδιά που απέτυχαν δεν έχουν εναλλακτικές."

    [12] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "με νέο κύκλο δηλώσεων στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο τις θέσεις της για διμερή διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας για το Αιγαίο και για δημιουργία στρατιωτικής επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα αυτά."

    [13] Κύπρος - Κατεχόμενα

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα κατεχόμενα μετά τα επεισόδια που έγιναν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τριών χιλιάδων Τουρκοκυπρίων, θυμάτων τραπεζικού σκανδάλου, οι οποίοι εισέβαλαν στη Βουλή και έθεσαν υπό ομηρία για λίγες ώρες τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ντ. Ερόγλου, που δήλωσε ότι η "κυβέρνηση" δεν έχει τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων. Οι συλλήψεις 200 περίπου ατόμων στις οποίες προχώρησε το κατοχικό καθεστώς, ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι".

    [14] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία - ΗΠΑ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "η Αθήνα ανοιχτά κατά Μιλόσεβιτς. Αντιδημοκρατικές θεωρεί η Αθήνα ουσιαστικά, τις συνταγματικές αλλαγές του Σλ. Μιλόσεβιτς και συμφωνεί ανοιχτά με τη σερβική αντιπολίτευση".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "ανησυχίες για τη σταθερότητα στην περιοχή της Βαλκανικής εκφράστηκαν χθες από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον ηγέτη της σερβικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του κόμματος OPO, Βουκ Ντράσκοβιτς. Οπως τονίστηκε από τις δύο πλευρές: "οι συνταγματικές αλλαγές που έγιναν στη Γιουγκοσλαβία χωρίς τη νόμιμη συμμετοχή του Μαυροβουνίου υπονομεύουν τη συνοχή της". Οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στα ζητήματα της Βαλκανικής, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς."

    [15] Ολυμπιάδα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στο 1,5 τρις Δρ. υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο το κόστος που θα απαιτηθεί τελικώς για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμβολή του εθνικού προϋπολογισμού στη συνολική δαπάνη κατανέμεται ως εξής: 800 δις. θα δοθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, άλλα 300 δις. από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα 400 δις. θα δοθούν από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "αναλύοντας τα ποσά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής και τα αθλητικά προγράμματα, καθώς και τα προγράμματα υποδομών και μεταφορών στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, η χρηματοδότηση θα προέλθει κυρίως από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά και από το σκέλος εκείνο του εθνικού προϋπολογισμού, ενώ αρκετά έσοδα θα προέλθουν από τις μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις του ΟΠΑΠ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "ωστόσο, πέρα από τις αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού, υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος που αφορά στις προβλέψεις ειδικών οικονομικών παραγόντων. Σύμφωνα με αυτές, σε κάθε διοργάνωση, το συνολικό κόστος συνήθως αυξάνεται μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων."

    [16] Χρηματιστήριο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "αποφασισμένη να ερευνήσει σε βάθος τα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή χιλιάδες μικροεπενδυτές και στην απώλεια τρισεκατομμυρίων στο Χρηματιστήριο εμφανίζεται η Ν.Δ. Με σκληρή γλώσσα, ο Κώστας Καραμανλής, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στη Ρηγίλλης, κατήγγειλε ως σκανδαλώδη τη δράση της περιβόητης ΔΕΚΑ και τα φαινόμενα χειραγώγησης μετοχών από κερδοσκοπικά κυκλώματα. Παράλληλα η ΝΔ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, προκειμένου να εξετάσει τους προέδρους της Κεφαλαιαγοράς, του ΧΑΑ και της ΔΕΚΑ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΉ ισχυρίζεται ότι "είναι σαφές, μετά και το χθεσινό παραλήρημα ανευθυνότητας εκ μέρους του κ. Καραμανλή, ότι η ΝΔ επιδιώκει, απροκάλυπτα πλέον την πλήρη απαξίωση του Χρηματιστηρίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των μικροεπενδυτών γίνονται παιχνίδι στα χέρια των ιθυνόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μέσα από το νέο κύμα σκανδαλολογίας που εξαπέλυσαν με αιχμή τη Σοφοκλέους, θέλουν να οδηγήσουν την αγορά σε κατάρρευση, για να καρπωθούν πολιτικά τη δυσαρέσκεια του κόσμου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "ο μόνος που αυτές τις μέρες προσπαθεί να "τζιράρει" στο χρηματιστήριο είναι ο Κώστας Καραμανλής. Η Σοφοκλέους ζούσε χθες μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις της, ακόμη και γι αυτό το τελευταίο διάστημα της κατρακύλας. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιζε στο ταμπλό της τα "ρέστα" του, με μια μετωπική επίθεση κατά πάντων. Η "γενική επίθεση" που κήρυξε στο πεδίο του χρηματιστηρίου δεν άφηνε κανέναν απέξω".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ολυμπιάδα 2004: Προϋπολογίζουν κόστος 1,25 τρις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εργα 1,8 τρις για το "2004". Προϋπολογισμός της Ολυμπιάδας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Χάθηκαν 18 τρις στο ΧΑΑ σε 9 μήνες. ΝΔ: Σκληρή παρέμβαση Καραμανλή- Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολιτικές κόντρες πυροδοτεί η συνεχής πτώση του ΧΑΑ, ενώ ο δείκτης βρέθηκε ξανά κάτω από τις 4.000 μονάδες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Η ανάκαμψη μπορεί...να περιμένει...Εκτιμήσεις τραπεζών και ξένων οίκων.

    [18] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "σε μείζον θέμα της αντιπολιτευτικής της τακτικής έναντι της κυβέρνησης αναδεικνύει η ΝΔ το τέλμα του Χρηματιστηρίου και σε χθεσινή σύσκεψη των ηγετικών της στελεχών υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή αποφασίσθηκε να τεθούν αμέσως προς έρευνα στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής όλα τα σχετικά ζητήματα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 July 2000 - 16:12:26 UTC