Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Εκπαίδευση
  • [03] Ταυτότητες
  • [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [05] Οικονομική πολιτική
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Προϋπολογισμός

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις,η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η πορεία του Χρηματιστηρίου, η οικονομική πολιτική και η διαμάχη κράτους - Εκκλησίας για τις ταυτότητες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πεινούν χιλιάδες Ελληνες μισθωτοί! Επίσημη ευρωπαϊκή έρευνα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρεμούλα στις απαλλοτριώσεις. Για ακίνητο 5 εκ. πήραν ...μισό δις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Θέμα Θράκης θέτει τώρα ο Τζέμ. Υπενθυμίζοντας τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αχρηστο το Λύκειο για 7 στους 10 μαθητές. Ερευνα: το σχολείο έχει αποκοπεί από την αγορά εργασίας.

    Η ΑΥΓΗ: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 17% των μισθωτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στη φτώχεια οι μισθωτοί στην Ελλάδα. Το 17% αμείβεται με το 60% του βασικού μισθού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ετσι θα αλλάξει η Αθήνα. Οι χθεσινές αποφάσεις για την περιοχή από το Ολυμπείο ως τον Κεραμεικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χαρίσαμε το Αιγαίο! Στο φως το παρασκήνιο της Συμφωνίας της Μαδρίτης.

    ΕΘΝΟΣ: Θαύμα στον αέρα. Εύσημα από ΙΑΤΑ, EURO-CONTROL, ξένες εταιρίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφησε τον ξάδελφο στην ..ίδια τάξη. Νέους γραμματείς ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής - Πάλι εκτός ο Μιχάλης Λιάπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο στόχαστρο η Θράκη. Υποπτες επαφές των Τούρκων αξιωματούχων σε Ξάνθη- Κομοτηνή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: νέα όρια ηλικίας προ των πυλών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα Αγκάθια μπαίνει το Κτηματολόγιο. Αρχίζει από το Σεπτέμβριο καταγραφή την Αττική και...

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μετοχοποιήσεις σε συμπληγάδες. Αρνητική συγκυρία στο ΧΑΑ- Επιθέσεις της ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Η μεγάλη τομή στην φορολογία. Οσα δεν διανοείται η Κυβέρνησις Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κυβέρνηση νοιώθει την πίεση των "φίλων". Ζητούν όλη την "πίτα" - Σημίτης, Παπαντωνίου εμμένουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ολα στο ΧΑΑ για την κυβέρνηση. ΟΠΑΠ COSMOTE Αγροτική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φτωχοί το 17% των Ελλήνων μισθωτών. Στοιχεία - σοκ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    ΝΙΚΗ: Αγωνία για τα μέτωπα. Εκτακτη επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίσημα φτωχός ο ένας στους έξι μισθωτός.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Το "Κ" στα στέκια των νονών. Φόβος "προστασίας". Ακόμη και στα περίπτερα!

    Η ΧΩΡΑ: Ο θησαυρός σκοτώνει ιεράρχες! Αποκλειστικό: ο Μητροπολίτης Τιμόθεος είχε προειδοποιήσει τον Πατριάρχη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μισθωτοί: φτωχοί το 17%. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ για την Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ενας στους έξι είναι φτωχός! Ερευνα για τις αμοιβές των μισθωτών στην ΕΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τουρκική πρόκληση με "ρουκέτα" Τζέμ. Απαράδεκτο "κατηγορώ" κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταστροφή των εισοδημάτων των εργαζομένων. Καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων.

    [02] Εκπαίδευση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "μετά φόβου Αρσένη...ο υπουργός Παιδείας, κ. Πέτρος Ευθυμίου, σήμερα ανακοινώνει την επέκταση της ισχύος του θεσμού των μετεξεταστέων και για φέτος, για τους μαθητές της Β' Λυκείου, ενώ, οπως εκτιμάται, δεν θα κάνει ακόμα λόγο για τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "η κατ' εξαίρεσιν για εφέτος επαναφορά του θεσμού των μετεξεταστέων στη Β' Λυκείου ανακοινώνεται πιθανότατα σήμερα από τον υπουργό Παιδείας. Το ποσοστό των αποτυχόντων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις ανέρχεται στο 18%. Παράλληλα, ανακοινώνονται τα συγκεντρωτικά βαθμολογικά στοιχεία της Γ' Λυκείου, από την επεξεργασία των οποίων θα συναχθούν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τη διαμόρφωση των (υψηλών ως αναμένεται) βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "οι επτά στους δέκα μαθητές θεωρούν άχρηστο και αναγκαίο κακό το Λύκειο γιατί έχει αποκοπεί από την αγορά εργασίας. Τα εντυπωσιακά στοιχεία έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δίνουν πρόσθετη σημασία στη σημερινή συνάντηση Ευθυμίου-Αρσένη, στην οποία θα συζητήσουν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "τις τελικές αποφάσεις του για τους περίπου 15.000 απορριφθέντες της Β' Λυκείου ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου. Αναμένεται οτι θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της ρύθμισης, η οποία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα δίνει κατ' εξαίρεση φέτος τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι απορριφθέντες το Σεπτέμβριο".

    [03] Ταυτότητες

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "οι χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής των τριών Μητροπολιτών για τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τους φόβους που η ακατάσχετη -και αμετροεπής- πολιτικολογία άλλων ιεραρχών είχε γεννήσει.. Πως μία ομάδα στους κόλπους της Εκκλησίας επιδιώκει να αναβιώσει την περιβόητη μάχη των ταυτοτήτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "τέσσερις καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών μεταξύ των οποίων και ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός κατέθεσαν χθες και δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ με την οποία δηλώνουν πως θα καλέσουν τους πιστούς να μη παραλάβουν τις νέες ταυτότητες. από την παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, εν τω μεταξύ, θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών με στόχο την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για τις Ταυτότητες, αφού η Ιεραρχία έδωσε χθες το "πράσινο φως"."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη". Και η Ιερά Σύνοδος καταστρώνει σχέδιο δράσης προκειμένου να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών σε όλες τις μητροπόλεις. Στόχος των ιεραρχών είναι να "πείσουν" τα κυβερνητικά στελέχη να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι την πρόθεση του ελληνικού λαού", οπως αναφέρουν".

    Κατά την ΑΥΓΗ "επιμένει στη συλλογή υπογραφών κατά των νέων ταυτοτήτων η ιεραρχία και το "άτυπο" (ή καλύτερα παράτυπο) "δημοψήφισμα" θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, οπως αποφάσισε χθες η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας. την ίδια ώρα τρεις καθηγητές της θεολογικής (ανάμεσά τους κι ο γνωστός από τα τηλεοπτικά παράθυρα ιερωμένος Γ. Μεταλληνος) κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για τις ταυτότητες χωρίς θρήσκευμα".

    [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "με "πατρικές συμβουλές" προς την Ελλάδα να βελτιώσει την εικόνα της στην Ευρώπη στον τομέα των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων (!!) άλλα και να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο στον τομέα των ελληνοτουρκικών διαφορών, αποβάλλοντας τους φόβους της (!!) και με τελική θέση οτι η λύση στην Κύπρο είναι η αναγνώριση δύο ανεξάρτητων κρατών και η "συνύπαρξη" τους μέσω Συνομοσπονδίας, εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "σοβαρή διατάραξη στην ελληνοτουρκική προσέγγιση, που επεχείρησε η κυβέρνηση του κ. Κ. Σημίτη, ενδέχεται να προκαλέσει το άρθρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Ισμαήλ Τζεμ στην εφημερίδα La Stampa, καθώς οι χειρονομίες καλής θελήσεως της Ελλάδος αντί να προκαλούν διαλλακτικότητα της τουρκικής πλευράς οδηγούν σε μια έτι προκλητικότερη επαναδιατύπωση των ισχυρισμών της Αγκυρας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "καταρρίπτοντας τους μύθους περί ελληνοτουρκικής προσέγγισης, που τεχνηέντως καλλιεργεί το "δίδυμο" Σημίτη-Παπανδρέου, ο Ισμαήλ Τζεμ ισχυρίσθηκε χθες πως με την υπογραφή της Συμφωνίας της Μαδρίτης η Ελλάδα παραιτήθηκε από το Αιγαίο. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρομοίασε την Ελλάδα με τη...Σερβία στον τομέα της έλλειψης δημοκρατίας και έκανε λόγο για καταπίεση της "τουρκικής" και άλλων "εθνικών" μειονοτήτων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε, δίχως την παραμικρή αναφορά στα περί παραιτήσεως από το Αιγαίο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υπογραμμίζει ότι "ένα άρθρο καταπέλτη, που ανατρέπει πλήρως όλα τα αισιόδοξα τα οποία διατυπώνει εσχάτως ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου περί ελληνοτουρκικής προσέγγισης, έγραψε ο Τούρκος ομόλογός του Ισμαήλ Τζέμ στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, στο οποίο θέτει επιπλέον θέμα Θράκης".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "λίγο πριν από την επέτειο του ενός χρόνου από τους σεισμούς, που έδωσαν την ευκαιρία στους κ. Παπανδρέου και Τζέμ να δώσουν ώθηση στην προσπάθειά τους για προσέγγιση των δύο χωρών, ο Τούρκος υπουργός εμφανίζεται και πάλι με σκληρές και άκαμπτες θέσεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Λίγο-πολύ μάλιστα ο κ. Τζεμ δηλώνει οτι η Ελλάδα πρέπει να ευγνωμονεί την Τουρκία, καθώς με την εισβολή των δυνάμεών της στην Κύπρο "απέτυχε το πραξικόπημα εναντίον του μακαρίου και κατέρρευσε η χούντα στην Ελλάδα".

    [05] Οικονομική πολιτική

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "άλλη μια χρονιά λιτότητας περιμένει τους Ελληνες πολίτες. Παρά τις κατά καιρούς βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για το "τέλος της σφικτής οικονομικής πολιτικής", ήλθε χθες ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας οτι δεν θα υπάρξουν παροχές στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "τα θέματα της υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της μετοχοποίησης του 15% του ΟΠΑΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου και Πολιτισμού, Θεόδωρο Πάγκαλο. Μετά τη συνάντηση του κ. Κ. Σημίτη με τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εθνικής Οικονομίας ακολούθησε συνεργασία του πρωθυπουργού με τον κ. Παπαντωνίου, στην οποία κυριάρχησε το θέμα της προετοιμασίας των κυβερνητικών εξαγγελιών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "το 2000 θα είναι έτος δυναμικής οικονομικής αναπτύξεως της τάξεως του 5% ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε οτι στον προϋπολογισμό του 2001 θα δοθή έμφασις στον περιορισμό των σπαταλών του δημοσίου τομέως, ενώ θα αυξηθούν οι πόροι προς την Παιδεία και την Υγεία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "με κύρια σημεία τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και τον περιορισμό της σπατάλης προσδιορίστηκαν οι κεντρικοί άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η αντιλαϊκή πολιτική της πολύπλευρης και πολύμορφης λιτότητας σε βάρος του εργαζόμενου ελληνικού λαού και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να συνεχιστεί το 2001 και τα επόμενα χρόνια, επειδή "η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά" και ο ρυθμός "ανάπτυξης" διαμορφώνεται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών. Αυτή την κυνική και ταυτόχρονα προκλητική θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε χτες με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών γ. Παπαντωνίου, ανακοινώνοντας - μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό - οτι θα συνεχιστεί και το 2001 η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας για το λαό".

    [06] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "η αρνητική συγκυρία στο Χρηματιστήριο σε συνδυασμό με τις συστηματικές επιθέσεις της ΝΔ αποτελούν σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία των μετοχοποιήσεων που επείγεται να προωθήσει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Παπαντωνίου - Σημίτη και ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μετοχοποίηση της CosmOTE, της Αγροτικής και του ΟΠΑΠ".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο, με το οποίο το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επιχειρεί να επικαιροποιήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στις προωθούμενες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η νομιμοποίηση του λεγόμενου "αέρα" μέχρι και 50% επί της αξίας του χαρτοφυλακίου (δηλαδή θα δίνεται το δικαίωμα στις χρηματιστηριακές εταιρίες να δανείζουν, εντόκως τους πελάτες τους), η καθιέρωση του ειδικού διαπραγματευτή (market makers) και η θέσπιση κανόνων για συναλλαγές εντός της ίδιας ημέρας".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "χαλαρός σφυγμός και σταθερότητα, έστω και αν το επίπεδο των χρηματιστηριακών συναλλαγών παραμένει στα αυτά για αρκετό διάστημα. Σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για τη χρηματιστηριακή αγορά από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, και περιμένουμε να μετρήσουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματα της επικείμενης ρευστότητας".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσπίσει νέα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της Σοφοκλέους και ο διεθνής οίκος Morgan Stanley που πριν από ενα μήνα διέρρεε οτι το ΧΑΑ θα έπρεπε να 'πέσει' στις 3.500 μονάδες τώρα εκδήλωσε την πρόθεσή του να το αναβαθμίσει τους επόμενους 10 μήνες. Αλλά ούτε τα πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα ούτε η προαναγγελθείσα...μεταμέλεια της Μorgan Stanley πρόκειται να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της Σοφοκλέους, αν δεν αποφασίσουν να συμβάλουν σ' αυτό όλοι οι παράγοντες της οικονομίας και όλα τα κόμματα, με πρώτο το κυβερνών".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Συγκράτηση δαπανών. Στρατηγική επιλογή στο νέο προϋπολογισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τώρα, ψαλίδι στις δαπάνες. Καμία πρόσθετη παροχή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σύγκλιση με ρυθμό 5% την επόμενη δεκαετία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θυσίες στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού."

    [08] Προϋπολογισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "η δημιουργία πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2001, μεταξύ 0,2-0,5% του ΑΕΠ, είναι ο βασικός στόχος της οικονομικής διαχείρισης. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, σε συνδυασμό με τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα ληφθούν τον επόμενο χρόνο και εν όψει των εξαγγελιών της ΔΕΘ, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 August 2000 - 15:40:23 UTC