Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Ολυμπιακή
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Ταυτότητες
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η διαμάχη Εκκλησίας - κράτους είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φιτίλι αναμμένο τα Βαλκάνια. Εντονες ανησυχίες στο ΓΕΕΘΑ για σπίθα πολέμου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κραχ στη Σοφοκλέους. Κάτω χθες ο Δείκτης 3,5%στις 3.731,44 μονάδες.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οχι στο νέο τρομονόμο, από το ΔΣΑ, βουλευτές και προσωπικότητες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταρρέει το Χρηματιστήριο. Μαύρη Δευτέρα: Στα όρια του Κραχ ο δείκτης.

    Η ΑΥΓΗ: "Οχι" στον νέο τρομονόμο. Η υπάρχουσα νομοθεσία επαρκεί για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εστησαν την πτώση στο Χρηματιστήριο. Ελληνες και ξένοι θεσμικοί ρημάζουν τη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκσυγχρονισμός και...στις απάτες! Θεαματική αύξηση με ανανέωση μεθόδων καταγράφει ειδική έκθεση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σχέδιο συντριβής της Σοφοκλέους. Οι ξένοι θεσμικοί θέλουν τον Δείκτη στις 3.300 μονάδες.

    ΕΘΝΟΣ: 4.975 προσλήψεις Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μόνον η Αίτνα μπορεί να τον σταματήσει. Στις 25 Αυγούστου ο Εγκέλαδος θα μας χτυπήσει την πόρτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κουρελόχαρτα οι μετοχές. "Μαύρη Δεύτερα", η χθεσινή για χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3.153 θέσεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και Ενοπλες Δυνάμεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η κατάδυση της Σοφοκλέους. Στο 80% η απώλεια πολλών μετοχών από πέρυσι.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επικίνδυνη κατάδυση. Στις 3.731 μονάδες ο δείκτης της Σοφοκλέους.

    ΕΣΤΙΑ: Ο κ. Σημίτης και η διαπλοκή. Η "Εστία" ανασκευάζει και θέτει νέα ερωτήματα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εγκληματικά διάτρητη η διαχείριση της ΟΑ. Πόρισμα- φωτιά οδηγεί σε ταχείες αποφάσεις-Αναλαμβάνει η Price Waterhouse.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε....διακοπές η Σοφοκλέους. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3.800 μονάδων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αρνητικό ρεκόρ λόγω απαισιοδοξίας στη Σοφοκλέους. Πουλάνε ξένοι, μικροεπενδυτές και θεσμικοί.

    ΝΙΚΗ: Τρομοπίεση made in USA. Νέο προκλητικό δημοσίευμα στο "Τάϊμ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα τρομοκρατικά δεσμά για το λαό. Πρόσχημα η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Χρυσάφι τα ακίνητα! Ο νέος χάρτης της Αττικής.

    Η ΧΩΡΑ: 4 φάκελοι με όργια Ιεραρχών. Συνελήφθη ο δολοφόνος και ομολόγησε ότι σκότωσε τον Τίτο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο κόκκινο η Σοφοκλέους. Στις 3.731 μονάδες ο δείκτης. Μετά τους ξένους, "φεύγουν" και οι Ελληνες θεσμικοί.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο.Κ. για 3.000 κοριούς. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τηλέφωνα για "17Ν".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εγκλημα στη Σοφοκλέους. Υποπτη η κυβέρνηση. Αμεσος είναι ο κίνδυνος για ΑΕΠ, ανάπτυξη και φορολογικά έσοδα.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "βομβαρδισμένο τοπίο, α λά Χιροσίμα, θύμισε χθες η Σοφοκλέους. Η "κατάδυση" του γενικού δείκτη κατά 3,5% με την Παράλληλη Αγορά να υφίσταται νέα λεηλασία 8%, αύξησε τις απώλειες πολλών μετοχών έως και 80% σε διάστημα ενός έτους. Ολόκληρη η αγορά επέστρεψε στα επίπεδα του Μαρτίου 1999, λίγο πάνω από τις 3.700 μονάδες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει: "Η Σοφοκλέους καταρρέει, με το Γενικό Δείκτη να "γκρεμίζεται" γυρίζοντας 16 μήνες πίσω (στις 14/4/99) και καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, στα όρια του Κραχ. "Μαύρη Δευτέρα" χθες, με τους μικροεπενδυτές να χάνουν άλλα 1,656 τρις. Δρ. μόνο σε μια μέρα. Η Ν.Δ. ζητάει κάθαρση".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος οδήγησε χθες στην πτώση κατά 3,5% του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, ο οποίος σημείωσε αρνητικό ρεκόρ, φτάνοντας στα επίπεδα του Μαϊου του 1999. Οι εντολές πώλησης προήλθαν κυρίως από ξένους επενδυτές, που είτε οδεύουν σε άλλες αναδυόμενες αγορές είτε σκοπεύουν να επανέλθουν όταν η αγορά θα πέσει σε χαμηλότερο επίπεδο".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "με αυγουστιάτικο μπουρίνι έμοιαζε χθες η θύελλα που ξέσπασε στην οδό Σοφοκλέους, παρασύροντας σε πτώση την πλειονότητα των μετοχών, αλλά και τις προβλέψεις των τεχνικών αναλύσεων. Πλέον ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα επίπεδα του περυσινού Μαίου, οι δε μετοχές των Εθνικής, Πίστεως και ΟΤΕ (των λεγόμενων και "βαριών" χαρτιών) άγγιξαν τα επίπεδα κλεισίματος του Φεβρουαρίου του '99".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ "η απροκάλυπτη και εξοργιστική χρηματιστηριακή σπέκουλα ξεπέρασε κάθε όριο στη Σοφοκλέους, όπου οι πάντες βάλθηκαν να δουλεύουν για την τσέπη των ξένων θεσμικών, οι οποίοι κατακρημνίζουν την αγορά για να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τις μετοχές των έντρομων μικροεπενδυτών, που για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έσπευσαν χθες να πωλούν όσο-όσο τα χαρτιά τους (μάρκετ), επηρεασμένοι από την άθλια φιλολογία περί πτώσης του ΧΑΑ στις 3000 μονάδες".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "τη στιγμή που το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών "καταρρίπτει" το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, η ειδική εβδομαδιαία έκθεση της Salomon Smith Barney για την ελληνική οικονομία δημιουργεί κάποιες αμυδρές ελπίδες για ανάκαμψη στην ελληνική χρηματαγορά, έστω και το...2001". "Ανάσα στη Σοφοκλέους" χαρακτηρίζουν το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την εξυγίανση των συναλλαγών στο ΧΑΑ, οι οικονομικοί αναλυτές της Salomon Smith Barney και δηλώνουν: "πρόκειται για βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση".

    [03] Τρομοκρατία

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση μπορεί να αδυνατεί, σύμφωνα με τους Αμερικανούς φίλους και συμμάχους, να συλλάβει τους τρομοκράτες, αλλά φαίνεται να πιστεύει πως οι πολίτες κάτι ξέρουν περισσότερο, γι αυτό και τους καλεί να συνδράμουν στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει να δείξει ότι συμμορφώνεται με τις επιθυμίες των ΗΠΑ. Στα αμερικανικά πρότυπα για την αναζήτηση υπόπτων που έχουν σχέση με την τρομοκρατία βαδίζει η κυβέρνηση, η οποία ζητά χείρα βοηθείας από τους πολίτες και υπόσχεται πληροφορίες χωρίς...χρέωση".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Ρυθμίσεις που συρρικνώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και μετατρέπουν σε ιδιώνυμο το αδίκημα της τρομοκρατίας προωθεί η κυβέρνηση, ίσως και μέσα στον Αύγουστο, ικανοποιώντας τις επίμονες αμερικανικές απαιτήσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλος δεν σχολίασε κυριακάτικο δημοσίευμα, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τους αποδιδόμενους στην κυβέρνηση προβληματισμούς".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "με νέα, αμερικανικής έμπνευσης σενάρια, συνεχίζεται το σίριαλ της τρομολαγνείας στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε βάρος της χώρας μας, χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος το διεθνή Τύπο και συγκεκριμένα το περιοδικό "Τάιμ" που για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστεί σε ανθελληνισμό. Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μια συμφωνία που θα ικανοποιεί την απαίτηση των Αμερικάνων για αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι 'ενώ από χθες ετέθησαν σε λειτουργία οι εμπιστευτικές τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν ανωνύμως να προβαίνουν σε καταγγελίες σχετικά με τρομοκρατικές πράξεις, το περιοδικό "Τάϊμ" εδημοσίευσε και πάλι ρεπορτάζ σχετικά με την δράση της "17 Νοέμβρη". Αυτήν την φορά καταγγέλλονται δεσμοί της τρομοκρατικής οργανώσεως με υπηρεσίες ασφαλείας".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θα συνεχιστούν και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να τα αντιμετωπίσει". Με αυτά τα λόγια σχολίασε παράγοντας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τα τρομοσενάρια που εξυφαίνονται από τον περασμένο Δεκέμβρη, κυρίως από αμερικανικά έντυπα. Στο ελληνικό ΥΠΕΞ κοινή είναι η εκτίμηση πως αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια, που στόχο έχει τη δημιουργία εδάφους για την άσκηση πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση για μια σειρά από ζητήματα".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ικανοποιώντας τις επιθυμίες των ΗΠΑ η κυβέρνηση στήνει νέους χαφιέδικους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προωθεί τη λεγόμενη "αστυνομική συνεργασία" και σχεδιάζει νομοθετικές ρυθμίσεις, που καταργούν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Βασικές αρχές και κατακτήσεις του συστήματος δικαίου της χώρας μας καταργούνται, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

    [04] Ολυμπιακή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών δεν άφηνε κανένα περιθώριο. "Η οικονομική διαχείριση της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι διάτρητη, ευάλωτη σε κάθε οικονομικό έγκλημα", σημείωναν οι ελεγκτές και ουσιαστικά ανάγκαζαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες ο εθνικός αερομεταφορέας οχι μόνο δεν μπορεί να πωληθεί αξιοπρεπώς, αλλά κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση. Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων οι κ. Παπαντωνίου και Βερελής αποφάσισαν χθες να αναθέσουν τη λογιστική διαχείριση της Ολυμπιακής στο διεθνή οικονομικό οίκο Price Waterhouse".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "φαίνεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση μετά το φιάσκο των Βρετανών μάνατζερ που διόρισε για να σώσει την Ολυμπιακή, δεν έβαλε μυαλό. Ετσι για άλλη μια φορά αναζητά από το εξωτερικό "αναγνωρισμένο οικονομικό σύμβουλο" για να αναλάβει την οικονομική διαχείριση της Ολυμπιακής Αεροπορίας".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε πρόσληψη συμβούλου μηχανοργάνωσης, όπως και διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο, που θα διαχειριστούν αντίστοιχα τον τομέα μηχανοργάνωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και το λογιστήριό της, προχωρεί η κυβέρνηση. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο υπουργεία, Εθνικής ΟΙκονομίας και Μεταφορών, έχουν προχωρήσει σε αρχική συμφωνία με το διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο Price end Waterhouse, ο οποίος και θα αναλάβει τη διαχείριση του "ταμείου" των οικονομικών".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "με αυξημένη εγρήγορση παρακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Κ. Σημίτη τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θέματα, μετά το αδιάλλακτο άρθρο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Ισμαήλ Τζέμ στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa". Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ.Α.Παπανδρέου συνέπεσαν κατά τη διαμονή τους στην Ελούντα κατά την περασμένη εβδομάδα. Η εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, είναι ότι η Τουρκία δυσχεραίνεται ήδη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προϋποθέσεις που απορρέουν από την τοποθέτησή της σε τροχιά η οποία να την οδηγεί μελλοντικά πλησιέστερα στην ΕΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η προοπτική επανέναρξης της λειτουργίας της θεολογικής Σχολής της Χάλκης ήταν το άλλοθι της μονομερώς γενναιόδωρης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Αγκυρα. Εδώ και έναν περίπου χρόνο διαφημιζόταν ως η περιώνυμη κίνηση καλής θέλησης, η έμπρακτη απόδειξη της στροφής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τεκμήριο της τουρκικής πολιτικής βούλησης για ουσιαστική βελτίωση της διμερούς επικοινωνίας. Αλλά ούτε καν αυτή η πιθανότητα δεν ισχύει πλέον".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "προβληματισμένος και ανήσυχος για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά και τις επιδιώξεις των ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της τρομοκρατίας, εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει την πολιτική που έχει εξαγγείλει. Ο κ. Σημίτης, που βρέθηκε χθες για λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου -ηδη συνεχίζει τις διακοπές του στην αγαπημένη του Σίφνο- σε συζητήσεις που είχε με συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, χαρακτήρισε ως "εργολαβία που έρχεται και επανέρχεται" τα δημοσιεύματα περί της τρομοκρατίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη "στροφή" της Αγκυρας, τόσο στην ευρωπαϊκή της πολιτική, όσο και στη συμπεριφορά της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    [06] Ταυτότητες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνει ο ιερός πόλεμος της Εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Εν όψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, η Ιερά Σύνοδος ετοιμάζει να ανοίξει ενάντια στην κυβέρνηση το επόμενο μέτωπο για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ετσι, με εγκύκλιό της ευχαριστεί τους πιστούς για τη μεγάλη συμμετοχή τους στις λαοσυνάξεις και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, 'Η Εκκλησία ετοιμάζει την αντεπίθεσή της για τις ταυτότητες. Ετσι στις 15 του μήνα οι άμβωνες των εκκλησιών θα μετατραπούν σε εξέδρες λαοσυνάξεων, με προπύργιά τους τις εκκλησίες στις οποίες συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί. Οπως στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, όπου θα λειτουργήσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος), τονίζει ότι "τα ρίχτερ στη διαμάχη Εκκλησίας-Πολιτείας σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων ανεβαίνουν κατακόρυφα, εν όψει της 1ης Σεπτεμβρίου, που ξεκινά το άτυπο δημοψήφισμα σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας. χθες ο μητροπολίτης Δρυινουπόεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ανδρέας, με δισέλιδη ανακοίνωση εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική, κατηγορώντας την εμμέσως για εθνική μειοδοσία και καλεί το λαό να συμμετάσχει σε αγρυπνία διαμαρτυρίας που θα διοργανωθεί στις 14 Αυγούστου, στο μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πιστών στον αγώνα της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μη διαγραφή του θρησκεύματος από τις νέες αστυνομικές ταυτότητες εμφανίζονται οι περισσότεροι ιεράρχες. με εγκύκλιο, μάλιστα, που απέστειλε προς όλες τις εκκλησίες της χώρας η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί τον ελληνικό λαό και τον κλήρο για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι θα πρέπει να αντισταθούν στις δυνάμεις του σκότους, οι οποίες βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ξαφνική "έκρηξη" στα ομόλογα. Στα 120 δις έφτασε ο όγκος συναλλαγών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Και οι θεσμικοί μένουν α-μέτοχοι παρατηρητές! Χαμηλό 16 μηνών στη Σοφοκλέους!".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Βίαιο "ξεκαθάρισμα" εν όψει αναβάθμισης". Σοφοκλέους: αναπροσαρμογή με καθολική πτώση των τιμών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυγουστιάτικο μπουρίνι στο ΧΑΑ. "Βροχή" πωλήσεων από ιδιώτες, θεσμικούς και επιχειρηματίες".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "ανησυχία για ευρύτερες συνέπειες από την πτώση. Μειωμένη 11% η είσπραξη εσόδων τον Ιούλιο. Βαραίνει το κλίμα από τις κομματικές-δικαστικές αντιπαραθέσεις. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 8 August 2000 - 16:51:21 UTC