Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Γιουγκοσλαβία
  • [03] Σημίτης - Αγγελοπούλου
  • [04] Μέτρα για την ακτοπλοΐα
  • [05] Αντιπαράθεση για ναυάγιο
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Ακτοπλοΐα

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η χθεσινή εξέγερση στο Βελιγράδι, η συνάντηση πρωθυπουργού με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" , η δέσμη μέτρων για τις αλλαγές στην ακτοπλοΐα και η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το ναυάγιο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η έξοδος από το αντεργκράουντ. Η Γιουγκοσλαβία αντιμέτωπη με το παρελθόν και το μέλλον της.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο ΙΚΑ οι τραπεζικοί! Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γιάννα προς Σημίτη: Προθεσμία 10 ημερών. Δύο ώρες στο Μαξίμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο ΙΚΑ όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι. Ξεκινάει αιφνιδιαστικά η ενοποίηση των ταμείων.

    Η ΑΥΓΗ: Ολονύχτια αναμέτρηση με τον Μιλόσεβιτς. Βελιγράδι: λαοθάλασσα διαδηλωτών κατέλαβε τη Βουλή και την τηλεόραση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απειλές Κόκκαλη στη Βουλή...θα τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα αν ψηφιστεί η τροπολογία Φλωρίδη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λαϊκή εξέγερση στο Βελιγράδι. Ερωτηματικό η στάση του Στρατού και άγνωστες οι κινήσεις του Μιλόσεβιτς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μιλόσεβιτς τέλος. Εξέγερση και αλλαγή φρουράς στο Βελιγράδι.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπή τη νύχτα στο Βελιγράδι. Αφαντος ο Μιλόσεβιτς. Κοστούνιτσα: είμαι πρόεδρος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μιλόσεβιτς ανέστειλε την παραίτησή της. Η Γιάννα πήγε, είδε, άκουσε στο Μαξίμου και ...έφυγε!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαλύουν το Στράτευμα. Συρρικνώνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και μεταβάλλουν τον στρατό σε... μισθοφορικό σώμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαπιοκάραβα στο Αιγαίο έως το 2006! Η κυβέρνηση δίνει παράταση ζωής στα πλοία 35ετίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκρέμισαν τον Μιλόσεβιτς. Ο Κοστούνιτσα πρόεδρος ύστερα από εξέγερση.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Συνάντηση - θρίλερ Σημίτη με Γιάννα. Οργιο φημών για παραίτηση της "Κυρίας 2004".

    ΕΣΤΙΑ: "Ανοιξις" στο Βελιγράδι. Κατέρρευσε χθες ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με φωνή λαού η μεγάλη αλλαγή στη Σερβία. Νύκτωρ εγκαταλείπει την εξουσία ο Μιλόσεβιτς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ραγδαίες εξελίξεις. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Γιουγκοσλαβία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεσηκώθηκαν οι Σέρβοι κατά του Μιλόσεβιτς. Η Αντιπολίτευση ελέγχει το Βελιγράδι.

    ΝΙΚΗ: Το τέλος του δράματος. Διαπραγματεύσεις για την αποφυγή εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία.

    Νέα Ελλάδα: Επικίνδυνες πτήσεις από τις "Μακεδονικές Αερογραμμές". Εκθεση - κόλαφος για τη θυγατρική της ΟΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Περνά κρίσιμες ώρες η Γιουγκοσλαβία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πήγαινε για χρυσό, αλλά έχασε. Και...παραμένει. Χάλκινο η Γιάννα.

    Η ΧΩΡΑ: Επεσε ο Μιλόσεβιτς. Πανηγυρισμοί τη νύχτα στο Βελιγράδι, μετά τις συγκρούσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξημερώνει στη Σερβία. Μετά το λαϊκό ξέσπασμα στο Βελιγράδι.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γύρισαν σελίδα. Γιουγκοσλαβία: εγκατέλειψε τη χώρα ο Μιλόσεβιτς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μιλόσεβιτς τέλος. Οργή λαού στο Βελιγράδι. Αλλάζει δραματικά το τοπίο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Γιουγκοσλαβία σπαράσσεται με κίνδυνο νέας διάλυσής της.

    [02] Γιουγκοσλαβία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο Κοστούνιτσα είναι πρόεδρος ύστερα από εξέγερση. Εφυγε τη νύχτα από το Βελιγράδι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Τριακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν την ανατροπή του. Δύο νεκροί και 130 τραυματίες. Ικανοποίηση της Δύσης , ψυχραιμία συνιστά η Αθήνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου έφτασε χθες η Γιουγκοσλαβία και η Ευρώπη κρατάει την αναπνοή της για ομαλή αποχώρηση του Σλ. Μιλόσεβιτς. Πρώτος απολογισμός το πρωί ήταν 2 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και φήμες ότι διέφυγε ο "Σλόμπο" με πρώτο προορισμό την Ιταλία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "στο Βελιγράδι στρέφει την προσοχή του ολόκληρος ο κόσμος. Συνθήκες ανατροπής επικρατούν στην πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας. Διαδηλωτές κατέλαβαν εξ εφόδου το Κοινοβούλιο, την τηλεόραση και άλλα νευραλγικής σημασίας δημόσια κτίρια. Στρατός και Αστυνομία δεν αντιδρούν. Ο Β. Κοστούνιτσα βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας. Απηύθυνε διάγγελμα, τονίζοντας ότι η Σερβία αλλάζει προσανατολισμό. Η απουσία του Σ.Μιλόσεβιτς ήταν ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "το "τέλος εποχής" για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έφτασε. Η μαζική εξέγερση χθες στη Γιουγκοσλαβία σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις. Τα γιουγκοσλαβικά ΜΜE μεταδίδουν ότι νέος πρόεδρος είναι πλέον ο Κοστούνιστα. Τα ίχνη του Σλόμπο αγνοούνταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ έντονες ήταν οι φήμες ότι ο Μιλόσεβιτς με την οικογένειά του έφυγαν αεροπορικώς από τη Γιουγκοσλαβία προς άγνωστη κατεύθυνση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατέρρευσε. Και μαζί του, κατέρρευσε το τελευταίο κομμουνιστικό καθεστώς της Ευρώπης. Ο επί 13 συνεχή χρόνια Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, ουσιαστικώς παρέδωσε τα όπλα. Μετά τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στο Βελιγράδι, η κατάστασις περιέρχεται στον έλεγχο της Αντιπολιτεύσεως. Ο Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα απευθύνθηκε στον σερβικό λαό και θεωρείται εκ των πραγμάτων ο νέος πρόεδρος της χώρας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "εξαιρετικά προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση εν σχέσει με όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Τόσο η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όσο και τα χθεσινά έκτροπα στο Βελιγράδι, καθιστούν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη, για τις μελλοντικές εξελίξεις".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "το τέλος εποχής του Μιλόσεβιτς ήρθε χθες βράδυ. Υστερα από μια έντονη μέρα διαδηλώσεων και συγκρούσεων στο κέντρο του Βελιγραδίου, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε να έχει πετύχει την ανατροπή του προέδρου Μιλόσεβιτς"

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση κρίσης βρίσκεται από χτες η Γιουγκοσλαβία, καθώς χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν απ΄ όλη τη χώρα και δημιούργησαν έκρυθμη κατάσταση στο Βελιγράδι καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και την κρατική τηλεόραση".

    [03] Σημίτης - Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "άδεια" μιας εβδομάδας παίρνει η Γιάννα Αγγελοπούλου μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, ενώ αβέβαιο παραμένει αν θα επιστρέψει τελικά στα καθήκοντά της. Επισήμως ανακοινώθηκε ότι η πρόεδρος του "2004" αναχωρεί στο εξωτερικό για προσωπικού λόγους και μόλις επιστρέψει θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη σύγκληση της διυπουργικής επιτροπής, στην οποία κανονικά συμμετέχει και η πρόεδρος του "2004".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "σε τροχιά αποχώρηση τελεί από χθες η πρόεδρος του Αθήνα 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Η κ. Αγγελοπούλου έφυγε στην κυριολεξία από την "πίσω πόρτα" του Μεγάρου Μαξίμου, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και αργότερα κυβερνητική ανακοίνωση εξηγούσε ότι "θα απουσιάσει μια εβδομάδα στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους και μετά την επιστροφή της θα συνεχισθεί η συνεργασία με τη σύγκληση της διυπουργικής επιτροπής".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "προθεσμία δέκα ημερών έδωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον πρωθυπουργό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις διαφωνίες των υπουργών για την Ολυμπιάδα και να αποφασίσουν αν τη θέλουν ή όχι για να ολοκληρώσει το έργο της.".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "τελικά, η υπόθεση "παραίτηση ή όχι" της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" κ. Γιάννας Αγγελοπούλου απετράπη, τουλάχιστον επί του παρόντος και πάντως μέχρις ότου διευθετηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και της κ. Αγγελοπούλου. Ο λόγος, όσο και εξωγενής κι αν φαντάζει, υπήρξε η γιουγκοσλαβική κρίση επί της οποίας ήταν αναγκασμένος χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός να βρίσκεται συνεχώς απασχολημένος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με την κ. Αγγελοπούλου".

    Το ΚΑΡΦΙ τονίζει ότι "το χρυσό μετάλλιο διεκδικούσε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στον μετ΄ εμποδίων δρόμο διεκδίκησης αρμοδιοτήτων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τελικώς αρκέστηκε στο χάλκινο. Εχασε την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, η ευθύνη της οποίας άλλωστε ήταν δια νόμου στον κ. Πάγκαλο, και υποχώρησε στο θέμα των αμοιβών των συνεργατών της αφού αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις περικοπές τις οποίες επέβαλε ο κ. Πάγκαλος στο μισό σχεδόν των αμοιβών που περιελάμβανε το προσχέδιο της ίδιας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "πρώτη πράξη "διαζυγίου" χαρακτηρίζεται από πολλούς η χθεσινή συνάντηση Σημίτη- Γιάννας. Η "Κυρία 2004" έμεινε 2 ώρες στο Μαξίμου και αποχώρησε σιωπηλή. Επισήμως δηλώνεται ότι αναχωρεί για μια εβδομάδα στο εξωτερικό".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην τριετία που πέρασε από την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004..και χάθηκε εξαιτίας καθυστερήσεων στα έργα υποδομής και αδυναμιών οργάνωσης μέσα σε κλίμα φαγωμάρας συναρμόδιων φορέων. Τώρα, όμως, που τα ψέματα τελείωσαν και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.. Ας αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους για την κάλυψη του χαμένου χρόνου και τη σοβαρή προετοιμασία της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που ανέλαβε ποτέ η χώρα".   

    [04] Μέτρα για την ακτοπλοΐα

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "τη λήψη δέσμης μέτρων για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η άρση του "καμποτάζ" από την 1η Ιανουαρίου 2002 , δύο χρόνια νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, η απελευθέρωση καθεστώτος χορήγησης αδειών σκοπιμότητα, η μείωση ορίου ηλικίας των πλοίων σε τριάντα έτη και η συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για την επιθεώρηση των πλοίων".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "αλλάζουν όλα στην ελληνική ναυτιλία, κάτω από το βάρος των ευθυνών - που δεν αναλαμβάνονται - των επικρίσεων και της γενικευμένης κατακραυγής για τις προνομιακές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί με την παραχώρηση μονοπωλιακού καθεστώτος σε συγκεκριμένα εταιρία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "την απελευθέρωση της ακτοπλοίας από το 2002 και τη μείωση του ορίου ηλικίας των πλοίων στα 30 έτη, αλλά σταδιακά ως το 2006 προβλέπουν - κατόπιν τραγωδίας - τα μέτρα της κυβέρνησης για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες . Για ακόμη έξι χρόνια, δηλαδή θα επιτρέπεται η κυκλοφορία πλοίων ηλικίας 35 ετών. Ανάλογη θα είναι και η καθυστέρηση στη διερεύνηση των μονοπωλιακών συνθηκών που επικρατούν στην ακτοπλοϊκή αγορά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σε κινήσεις εντυπωσιασμού προέβη και πάλι η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" και το χάος που επικρατεί στην ακτοπλοΐα, προχωρώντας σε λήψη αποφάσεων για μέτρα των οποίων τα περισσότερα δεν προσφέρουν τίποτα επί της ουσίας".

    [05] Αντιπαράθεση για ναυάγιο

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την πιο σκληρή κριτική που του έχει ασκηθεί ως σήμερα από πολιτικό αντίπαλό του άκουσε χθες ο πρωθυπουργός από τον κ. Κ. Καραμανλή. Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο ο αρχηγός της ΝΔ δεν αρκέστηκε να καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα". Προχώρησε πολύ περισσότερο: συνέδεσε την παρούσα κρίση με τη διαπλοκή και τη γενικευμένη διαφθορά της κυβέρνησης Σημίτης, όπως είπε. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση, κερδίσει τη μάχη κατά της διαπλοκής, τότε θα κερδίσει σίγουρα και τις επόμενες εκλογές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο σκάνδαλο μονοπώλησης των ακτοπλοϊκών γραμμών στο Αιγαίο κατήγγειλε χθες ο Κ Καραμανλής, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κ. Σημίτης "δικολάβο της διαπλοκής". Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις του προς την κυβέρνηση, μίλησε για διαπλοκή της άρχουσας ομάδας με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και σχέσεις εξάρτησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις κυβέρνησης και Μινωϊκών Γραμμών, άσκησε με τη χθεσινή του ομιλία στην ΚΕ της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής. Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για απροκάλυπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Μινωϊκών Γραμμών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και για "ομφάλιο λώρο" που συνδέει το περιβάλλον Σημίτη με το συγκεκριμένο όμιλο".

    Η Νέα Ελλάδα επισημαίνει ότι "τα αντιπολιτευτικά του βέλη εξαπέλυσε, προς κάθε "ανοικτό μέτωπο" με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του προαναγγέλλοντας μάλιστα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις... Ο Κ. Καραμανλής κατά αρχάς εξέφρασε τη θλίψη και τη μεγάλη οδύνη όλων των στελεχών της παράταξής του για την πολύνεκρη τραγωδία στο Αιγαίο ενώ επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της ΝΔ σε εκείνους - τους ψαράδες της Πάρου τους ναυτικούς και τους στρατιώτες - που με την αυτοθυσία τους έσωσαν δεκάδες άλλους".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ετεροχρονισμένη έκθεση από τη Morgan Stanley έπληξε τη Σοφοκλέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "UBS: 4,4 τρις. στη Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μιλόσεβιτς τέλος... Κοστούνιτσα: Η Σερβία επιστρέφει στην Ευρώπη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απελευθέρωση τώρα της ακτοπλοΐας για Ελληνες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ρευστή κατάσταση πάλι στα Βαλκάνια. Η Δύση παίρνει τη ρεβάνς στη Σερβία".

    [07] Ακτοπλοΐα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του κλάδου της ακτοπλοΐας, με άμεση απελευθέρωση της χορήγησης αδειών για τις ελληνικές εταιρίες που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενώ για τους υπηκόους των χωρών-μελών της ΕΕ η απελευθέρωση θα έλθει δυο χρόνια νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 October 2000 - 15:03:57 UTC