Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Απασχόληση- Κυβέρνηση
  • [03] Καραμανλής
  • [04] Προϋπολογισμός
  • [05] Ολυμπιάδα
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Τιμάριθμος

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι εργασιακές σχέσεις και οι προτεινόμενες αλλαγές, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο προϋπολογισμός του 2001, η προετοιμασία της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας 2004 και η απάντηση του Κώστα Καραμανλή για το πόθεν έσχες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Something Ρονγκ. "Αγαστή συνεργασία" εν όψει της επιθεώρησης από τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζάκ Ρόγκ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ισόβια σε εφοπλιστές! Απόφαση-καταπέλτης για το καρτέλ της κοκαΐνης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αρίστευσε στην γκάφα. Ο Πασχαλίδης μείωσε τον άθλο των Ολυμπιονικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα νέα προσόντα για διορισμό στο Δημόσιο. Καθοριστικός ο ρόλος των ξένων γλωσσών και το πτυχίο χειριστού υπολογιστή.

    Η ΑΥΓΗ: Ασκήσεις...ελαστικότητας για τα εργασιακά! Μετέωρο το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαγραφή Ψηλού προτείνει ο Εβερτ. Σε κατάσταση διάλυσης η ΝΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ρίχνει γέφυρες σε συνδικάτα και εργοδότες η κυβέρνηση. Υστάτη προσπάθεια του κ. Γιαννίτση για συμβιβασμό στα εργασιακά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κινητά με...σφαίρες. Συναγερμός στις ελληνικές διωκτικές Αρχές.

    ΕΘΝΟΣ: Το νέο σκηνικό στις προσλήψεις. Αποκλειστικό: το διάταγμα που αλλάζει το καθεστώς από την 1η Ιανουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαγειρεύουν αναγνώριση αλβανικής μειονότητας. Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα με την Σημαία και το Αλβανόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φωνάζει ο ...κλέφτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί:7.423 θέσεις έως τέλος του έτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: 62% πρόεδρος από το λαό. Με νέες εκπλήξεις το τρίτο μέρος σήμερα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Διπλή ανάσα στις αγορές της Ευρώπης. Σε άνοδο το ευρώ-Σε πτώση το πετρέλαιο.

    ΕΣΤΙΑ: Σύνταγμα χωρίς σημαία! Οι άγραφοι κανόνες χρειάζονται κατοχύρωση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ντελίριο υπεραξιών στην αγορά ακινήτων. Μετά το προ έτους φιάσκο στο ΧΑΑ, "φούσκες" τώρα στην κτηματαγορά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κρίσιμες επαφές για τα εργασιακά. Τι αλλαγές αποφασίζει το υπουργείο Εργασίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ακινήτων. Ανοδος 26,5% από το 1997.

    ΝΙΚΗ: Ανοιχτό μέτωπο στα εργασιακά. Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων.

    Νέα Ελλάδα: Ο μεγάλος ασθενής. Αποστολόπουλος - Κοντομηνάς το τράστ στην Υγεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας για ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αυτός σιωπά, εμείς ρωτάμε. Πήρε δημόσια έργα ναι ή όχι; Ανάσταση η οικογένεια του Εθνάρχη.

    Η ΧΩΡΑ: Ταπεινώνουν τους Ολυμπιονίκες μας! Πασχαλίδης προς τον Αλβανό μαθητή: Τα 20άρια σου αξίζουν περισσότερο και από τα ολυμπιακά μετάλλια!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί του 2001. Τι προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηττήθηκε εντός...έδρας. Ο Καραμανλής στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συναγερμός και στην Ελλάδα. Νέα στοιχεία για τη νόσο των τρελών αγελάδων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διχάζεται το έθνος αντεθνικά. Με αφορμή τη σημαία μας.

    [02] Απασχόληση- Κυβέρνηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την οδό της νομοθετικής ρύθμισης των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, εφόσον η σημερινή ύστατη προσπάθεια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Γιαννίτση δεν γεφυρώσει τις αντιρρήσεις εργοδοτών και εργαζομένων γύρω από τις κυβερνητικές προτάσεις για την αγορά εργασίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "άμεσο κίνδυνο να μην πάρουν εφάπαξ αντιμετωπίζουν οι νέοι ασφαλισμένοι. Η κυβέρνηση στα πλαίσια του διαλόγου για το ασφαλιστικό - ο οποίος θα ξεκινήσει στις αρχές του 2001- αναμένεται να θέσει προς συζήτηση το θέμα της αναγκαιότητας καταβολής εφάπαξ στα πλαίσια της πλήρους αλλαγής του ασφαλιστικού χάρτη της χώρας".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στο οικονομικό πεδίο μετατοπίζεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει για την κυβέρνηση, η οποία οριστικοποιεί τον προϋπολογισμό του 2001 και βάζει στην τελική ευθεία τις αλλαγές στα εργασιακά. Κοινός παρονομαστής για τα δύο το κοινωνικό έλλειμμα, που οδηγεί σε έναν προϋπολογισμό ο οποίος δεν ενσωματώνει ούτε τις προεκλογικά εξαγγελθείσες κοινωνικές παροχές και σε μια αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων εις βάρος των εργαζομένων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "σε ένα ατέλειωτο διαπραγματευτικό παρασκήνιο που διενεργείται εντός των μηχανισμών του κυβερνώντος κόμματος έχει εμπλακεί το ζήτημα των ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός, σχεδίαζε να περάσουν στην αντεπίθεση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν από τις καταγγελίες για διαπλοκή και να ανοίξουν θέματα της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διάλογος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, με τους κοινωνικούς εταίρους, ο οποίος θα προχωρήσει έως το τέλος του μήνα στην κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου. Οι επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , θα βρεθούν υπό την κρίση και την κριτική του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, κατά τις εργασίες της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Κινήματος για το κοινωνικό κράτος, που θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την ερχόμενη Παρασκευή - Σάββατο, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιείται την Παρασκευή, με τα μείζονα θέματα της σημερινής κοινωνίας, δηλαδή την απασχόληση και την ανάπτυξη, πραγματοποιείται σήμερα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής με διευρυμένη σύνθεση και με συμμετοχή του υπουργού Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Γιαννίτση. Πρόκειται για μια ακόμη συνάντηση στο πλαίσιο δραματικών προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να υπάρξει στη Συνδιάσκεψη κλίμα ηρεμίας, προκειμένου να εκτεθούν προβληματισμοί και να γίνει πραγματικός διάλογος στα οξυμένα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας".

    [03] Καραμανλής

    Η Νέα Ελλάδα υποστηρίζει ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται είναι η απάντηση - μήνυμα του Κώστα Καραμανλή, στον "παντοκράτορα" της διαπλοκής. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση των πολιτικό-κοινωνικών συμβουλίων του Λεκανοπεδίου, στο "Καραβελ" κατέλειξε τα χαλκεία του Μεγάρου Μαξίμου: "Αυτοί που ευνοούνται από την παρακμή ρίχνουν λάσπη και συκοφαντούν, λειτουργώντας με φασιστική νοοτροπία, επιχειρούν να αποδείξουν ότι "όλοι ίδιοι είναι".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "εκτοξεύουν λάσπη γιατί φοβούνται. Εγώ από την πλευρά μου δεν έκρυψα ποτέ τίποτα, δεν έχω να κρύψω τίποτα, γι αυτό δεν φοβάμαι τίποτα, γι αυτό δεν με αγγίζει τίποτα. Ούτε είχα ποτέ συναλλαγές οποιασδήποτε μορφής με το δημόσιο..". Μετά λόγια αυτά και εντείνοντας τον αγώνα της ΝΔ κατά της διαπλοκής ο κ. Καραμανλής απάντησε χθες στην κυβερνητική λασπολογία περί τεχνικής εταιρίας που κατέχει και τα υπονοούμενα που συνοδεύουν τις σχετικές διαρροές".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "αποστομωτική απάντηση στους λασπολόγους και στους "ασβεστολόγους" , φερέφωνα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, έδωσε χθες μιλώντας στα στελέχη του κοινωνικοπολιτικού συμβουλίου του Λεκανοπεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπνέεται από φασιστική νοοτροπία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "αποστομωτική απάντηση στα χαλκεία της Χαριλάου Τρικούπη που προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως διαπλεκόμενο πολιτικό, έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στα πολιτικά και κοινωνικά συμβούλια του νομού Αττικής, στο ξενοδοχείο "Καραβελ" ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες και τόνισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αφού όπως δήλωσε είναι καθαρός".

    [04] Προϋπολογισμός

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "σε ένα αβέβαιο και ασταθές διεθνές οικονομικό κλίμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας θα καταθέση αύριο στην Βουλή τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2001. Ο νέος προϋπολογισμός καταρτίσθηκε με αρκετά αισιόδοξες παραδοχές αναφορικώς με την ισοτιμία του δολαρίου και τη διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου, σε μέσα επίπεδα για το προσεχές έτος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "φόβους για την ορθή εκτέλεση του νέου προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του δολαρίου. Το πρώτο πλήγμα αναμένεται να δεχθεί ο πληθωρισμός που κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφωθεί πάνω από 3,5% τον Οκτώβριο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό σ ολόκληρο το έτος".

    [05] Ολυμπιάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "οι τόνοι έπεσαν και η ανακωχή μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και της εταιρίας Αθήνα 2004, εν όψει της επίσκεψης του κλιμακίου της ΔΟΕ στις 22 Νοεμβρίου, αποτελεί πλέον πραγματικότητα, με άγνωστη ωστόσο διάρκεια. Ενδεικτικό της επιχείρησης συσπείρωσης είναι το γεγονός ότι οι Κώστας Λαλιώτης και Θόδωρος Πάγκαλος πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του Αθήνα 2004 επί της Λεωφόρου Κηφισίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που αφορούσε τη διοργάνωσης της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και την πορεία των Ολυμπιακών έργων που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "με τη συμβολική παρουσία των Λαλιώτη και Πάγκαλου για πρώτη φορά στο κτίριο του "Αθήνα 2004" και τις παραινέσεις της Γ. Αγγελοπούλου προς τους δύο υπουργούς " οι συναντήσεις αυτές να γίνονται συχνότερα" οι δύο πλευρές θέλησαν να περάσουν το μήνυμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ τους, με κύριο αποδέκτη τη ΔΟΕ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι " εναγώνια έκκληση φέρεται να διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προς όσους εμπλέκονται με τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Μετά τη μετάβαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου στην έδρα του οργανισμού "Αθήνα 2004" πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι επετεύχθη πολιτική εκεχειρία με τη Γ. Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "με όλα τα μέτωπα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ανοιχτά, τα κυβερνητικά στελέχη τρέχουν τώρα να κερδίσουν τις εντυπώσεις εν όψει της επικείμενης επίσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Οι εκκρεμότητες ωστόσο, είναι πάρα πολλές και το χαμένο έδαφος μεγάλο".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "παρά τον εξόχως προκλητικό ισχυρισμό ότι "πρέπει να μετράς τα δάκτυλά σου ύστερα από χειραψία με την Ελλάδα" ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως Μεσούτ Γιλμάζ θα έχει στην Αθήνα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, υψηλοτάτου επιπέδου πολιτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη , τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο κ. Γιλμάζ την παραμονή της ανεπισήμου επισκέψεώς του στην Αθήνα θα πρέπει να επιβαρύνει φυσιολογικώς το κλίμα των συναντήσεών του με την πολιτική ηγεσία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "η αναζήτηση τρόπων διάσωσης του εποικοδομήματος της "ελληνο-τουρκικής προσέγγισης", το οποίο έχει πληγεί σοβαρά μετά τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχουν σήμερα στη Βουδαπέστη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ. Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια δύσκολη καμπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς η διαδικασία προσέγγισης έδειξε ότι έχει περιορισμένα και συγκεκριμένα όρια, αύριο αρχίζει ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό και την επόμενη εβδομάδα διαμορφώνεται η πρόταση της Κομισιόν για την Εταιρική Σχέση της Τουρκίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η παθητική στάση της Αθήνας έναντι των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, οι οποίες φέρεται να έχουν αποδώσει τους προσδοκώμενους για την Αγκυρα καρπούς, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " το ...παιχνίδι πάνω του παίρνει στα ελληνοτουρκικά ο Κώστας Σημίτης καθώς αφενός μεν εκτιμά ότι η υπόθεση του πλαισίου των σχέσεων Τουρκίας - Ευρώπης θα εξελιχθεί σε ένα πολύ σκληρό "παζάρι" αφετέρου δε δεν επιθυμεί θέματα εξωτερικής πολιτικής να εμπλέκονται σε τυχόν διγλωσσίες μεταξύ διαφορετικών υπουργείων - όπως προσφάτως συνέβη στην περίπτωση της ΝΑΤΟϊκής άσκησης".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "με σκοπό να βγάλουν συμπεράσματα από τη ΝΑΤΟΪκή άσκηση Destined Glory και να εμπεδώσουν ένα μίνιμουμ συνεργασίας το οποίο απαιτείται, αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών πραγματο-ποιούν αυτές τις μέρες άσκηση επί χάρτου. Τα επιτελικά στελέχη και των δύο υπουργείων στην ουσία ανησυχούν μήπως η περιβόητη άσκηση "έβγαλε" στην επιφάνεια ένα σοβαρό "κενό αέρος" και για την πραγματοποίηση εθνικών ασκήσεων στο Αιγαίο, στο μέλλον...".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "κομμένες και ραμμένες στα μέτρα ενός ανθελληνικού παραληρήματος θα είναι οι συναντήσεις που θα έχει την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει για την ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού FORUM ο κ. Γιλμάζ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα διπλωματικά χρονικά ανθελληνική υστερία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "κάθε φορά που χαιρετάς έναν Ελληνα θα πρέπει να μετράς τα δάχτυλά σου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η διαμόρφωση της εταιρικής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει πως οι εταίροι της χώρας δε συμμερίζονται τις ανησυχίες της Αθήνας για την πολιτική που ακολουθεί η Αγκυρα έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Καθώς μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κειμένου της Εταιρικής Σχέσης το οποίο θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Νίκαιας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι διαβουλεύσεις και οι επαφές των επόμενων εβδομάδων".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κρυφτό" με τις ανατιμήσεις. Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να μεταθέσει για το 2001 τις αυξήσεις στην αγορά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξεφεύγει ο τιμάριθμος. Ανυπαρξία ελέγχου στην αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Χαμηλότερα και από το 1998! Αρνητικό ρεκόρ διετίας στον τζίρο και σε 21 μετοχές της Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψαλίδι στις προσδοκίες των δημόσιων εγγραφών. Η καχεξία του ΧΑΑ θέτει υπό επανεξέταση τις αποτιμήσεις".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Μείωση επιτοκίων προεξοφλεί η χρηματαγορά. Μεγάλη βουτιά δολαρίου-γιέν".

    [08] Τιμάριθμος

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Σε ύψος ρεκόρ κινείται τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός. Οι αρμόδιοι φοβούνται ότι θα υπερβεί το 3,5%. Ορισμένες ΔΕΚΟ πρωταγωνιστούν στον χορό των ανατιμήσεων. Αυξάνονται έως 10% τα εισιτήρια στην ακτοπλοΐα. Βολές κατά της αρμόδιας υφυπουργού για πλημμελή έλεγχο της αγοράς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 October 2000 - 15:19:20 UTC